Barnombudsmannen jobb - lediga jobb

Barnombudsmannen jobb Barnombudsmannen jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Barnombudsmannen. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Barnombudsmannen. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Administrativt projektstöd, dnr 2.2.1: 618/13- Stockholm

 2. Utredare för uppföljning av den sociala barnavården, dnr 2.2.1: 0606/13- Stockholm

 3. Tre utredare Barntjänst på nätet, dnr 2.2: 629/13- Stockholm

 4. Två projektledare kommunikation Barntjänst på nätet, dnr 2.2.1: 0630/13- Stockholm

 5. Projektledare uppföljning sociala barnavården, visstid. Dnr 2.2.1:0619/13- Stockholm

 6. Enhetschef- Stockholm

 7. utredare med inriktning på statistik och analys dnr 2.2.1:0820/13- Stockholm

 8. Barnombudsmannen söker jurist med inriktning förvaltningsrätt- Stockholm

 9. Barnombudsmannen söker en jurist tillsvidare dnr 2.2.1:1087/13- Stockholm

 10. Handläggare i barnrättsfrågor- Uppsala

 11. Utredare, tillsvidare heltid, dnr 2.2.1:0155/14- Stockholm

 12. Barnombudsmannen söker en utredare 100 % dnr 2.2.1:0557/14- Stockholm

 13. Barnombudsmannen söker vikarierande utredare för Max18- Stockholm

 14. Barnombudsmannen söker en utredare- Stockholm

 15. Barnombudsmannen söker projektledare webb o digitalt dnr 2.2.1:0680/15- Stockholm

 16. Barnombudsmannen söker projektedare dnr 0679/15- Stockholm

 17. Barnombudsmannen söker en utredare visstid heltid dnr 2.2.1:0678/15- Stockholm

 18. Barnombudsmannen söker en jurist visstid heltid dnr 2.2.1:0677/15- Stockholm

 19. Barnombudsmannen söker utredare statistikinr vik dnr 221:0807/15- Stockholm

 20. Barnombudsmannen söker en jurist vikariat dnr 2.2.1:0090/16- Stockholm

 21. Barnombudsmannen söker utredare för Max18 vikariat 100 %- Stockholm

 22. Barnombudsmannen söker pressansvarig vikariat heltid- Stockholm

 23. Administratör- Uppsala

 24. Barnombudsmannen söker en pressansvarig – vikariat på heltid- Stockholm

 25. Barnombudsmannen söker en jurist vikariat heltid- Stockholm

 26. Barnombudsmannen söker en utredare, visstid heltid- Stockholm

 27. Barnombudsmannen söker en IT projektledare heltid dnr 221 0591/16- Stockholm

 28. Barnombudsmannen söker en utredare till Max18, tillsvidare heltid,- Stockholm

 29. Barnombudsmannen söker en IT projektledare heltid dnr 2.2.1:0591/16- Stockholm

 30. Barnombudsmannen söker en utredare, allmän visstidsanställning, heltid- Stockholm

 31. Arbeta med funktionshindrade barns rättigheter- Uppsala

 32. Barnombudsmannen söker en IT projektledare för att utveckla IT-miljön- Stockholm

 33. Barnombudsmannen söker en projektledare till kommunikationsenheten, heltid- Stockholm

 34. Barnombudsmannen söker en projektledare till kommunikationsenheten- Stockholm

 35. Barnombudsmannen söker en utredare till program-och utredningsenheten- Stockholm

 36. Barnombudsmannen söker en utredare till program-och utredningsenheten- Stockholm

 37. Barnombudsmannen söker en jurist till program- och utredningsenheten- Stockholm

 38. Barnombudsmannen söker en jurist till program- och utredningsenheten- Stockholm

 39. Barnombudsmannen söker en jurist med inriktning förvaltningsrätt 50%- Stockholm

 40. Barnombudsmannen söker pressansvarig till kommunikationsenheten- Stockholm


Mer beskrivning

Administrativt projektstöd, dnr 2.2.1: 618/13
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 25 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.I arbetsuppgifterna ingår att: Ansvara för administrationen av projekten. Planera och stödja genomförande av möten och resor. Bistå enhetschefer, medarbetare och projektledning med administrativt stöd i deras löpande arbeten. Bistå med planeringsstöd, till exempel upprätta och uppdatera tidplaner Bistå med inköp och ekonomisk uppföljning av uppdragen. Tillsammans med övriga medarbetare på den administrativa enheten bistå i det löpande arbetet Kvalifikationer Erfarenhet av liknande arbete. God datorvana, bra kunskap i Office-paketet. God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Kunskaper inom planering- och systemstöd är meriterande. Kunskaper om ekonomisk uppföljning är meriterande. Erfarenhet av liknande arbete från annan statlig myndighet är meriterande. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med stor flexibilitet. Du har en positiv och utåtriktad läggning och stor integritet. Du har god organisations- och prioriteringsförmåga, du måste ha lätt för att sätta dig in i arbetsuppgifterna, samarbeta, ta egna initiativ och att arbeta självständigt. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets insatser på området. Praktiska upplysningar Tjänsten är en visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och tills vidare, dock längst till och med 2013-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2013-07-28. Ansökningarna hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-11
Sök fler jobb liknande: lediga Administrativt projektstöd, dnr 2.2.1: 618/13 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Administrativt projektstöd, dnr 2.2.1: 618/13

Utredare för uppföljning av den sociala barnavården, dnr 2.2.1: 0606/13
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 25 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.Anställningsbeskrivning Som utredare får du medverka i ett regeringsuppdrag i nära samverkan med Socialstyrelsen som syftar till att ta fram en modell för att lyssna på barn som är placerade i familjehem. I arbetet ingår en förstudie för att identifiera relevanta frågor och ta fram en modell för en pilotundersökning. Vid framtagandet av frågor och modell kommer barnen själva att vara viktiga aktörer. I arbete ingår även att delta i vår prioriterade verksamhet samt i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer • Socionom, psykolog, pedagog eller motsvarande utbildning • Erfarenhet från arbete inom den sociala barnavården. • Gedigen erfarenhet av att samtala med barn och ungdomar i utsatta situationer både när det gäller enskilda samtal och gruppsamtal • God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning. • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. • God datorvana. Meriterande är att vara förtrogen med Barnombudsmannens metod för att tala med barn, Unga Direkt. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Anställningen är visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och tills vidare, dock längst till och med 2013-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2013-07-28. Ansökningarna hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-11
Sök fler jobb liknande: lediga Utredare för uppföljning av den sociala barnavården, dnr 2.2.1: 0606/13 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Utredare för uppföljning av den sociala barnavården, dnr 2.2.1: 0606/13

Tre utredare Barntjänst på nätet, dnr 2.2: 629/13
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 25 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.Anställningsbeskrivning Som utredare får du medverka i ett regeringsuppdrag i nära samverkan med Socialstyrelsen. Uppdraget innebär att utforma och sprida information till barn och unga som tydliggör vad socialtjänsten kan och ska erbjuda barn och unga i behov av stöd eller skydd. Inom ramen för arbetet kommer en dialog ske med barn och unga, myndigheter och organisationer. I arbete ingår även att delta i övrig verksamhet och i det löpande arbetet som till exempel remissvar, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer • Socionom, psykolog, pedagog eller motsvarande utbildning • Erfarenhet från arbete inom den sociala barnavården. • Gedigen erfarenhet av att samtala med barn och ungdomar i utsatta situationer både när det gäller enskilda samtal och gruppsamtal • God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning. • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. • God datorvana. Det är meriterande är att vara förtrogen med Barnombudsmannens metod för att tala med barn, ”Unga Direkt”. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat och är flexibel. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets insatser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. Praktiska upplysningar Anställningen är visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och tills vidare, dock längst till och med 2013-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2013-07-31. Ansökningarna hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Sänd din ansökan märkt med dnr 2.2.1: 0629/13 till Barnombudsmannen, Box 22106, 104 22 Stockholm eller med e-post till info@Barnombudsmannen.se Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-11
Sök fler jobb liknande: lediga Tre utredare Barntjänst på nätet, dnr 2.2: 629/13 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Tre utredare Barntjänst på nätet, dnr 2.2: 629/13

Två projektledare kommunikation Barntjänst på nätet, dnr 2.2.1: 0630/13
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 25 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.Två projektledare till kommunikationsenheten Barnombudsmannen ska enligt lag informera och bilda opinion i angelägna frågor som rör barns och ungas rättigheter och intressen. Kravet på kommunikation ingår alltså i lagen som styr Barnombudsmannens verksamhet, vilket ställer stora krav på kommunikationens relevans och kvalitet. Arbetet innebär att medverka i regeringsuppdraget att utforma och sprida information till barn och unga som tydliggör vad socialtjänsten kan och ska erbjuda barn och unga i behov av stöd eller skydd. Inom regeringsuppdraget har vi löpande dialog med barn och unga, myndigheter och organisationer. Du kommer också att delta i det löpande kommunikationsarbetet med idéer, genomförande och uppföljning och att bidra i omvärldsbevakning och opinionsbildning, skriva texter, ta fram presentationer och att stötta den övriga organisationen i kommunikationsfrågor. I arbetet ingår även att delta i det löpande arbetet med remissvar, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer • Akademisk utbildning med inriktning på journalistik/kommunikation eller motsvarande praktisk erfarenhet. • God stilistisk förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. • Erfarenhet och snabbhet i att producera texter. • Kunskap och erfarenhet av sociala medier. • Kunskap och erfarenhet av grafisk formgivning och trycksaksproduktion. • Kunskaper om programmen i Office och Adobe. • Erfarenhet av att möta barn och unga. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat och är flexibel. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets insatser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda.   Praktiska upplysningar Anställningen är visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och tills vidare, dock längst till och med 2013-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2013-07-31. Ansökningarna hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Sänd din ansökan märkt med dnr 2.2.1: 0630/13 till Barnombudsmannen, Box 22106, 104 22 Stockholm eller med e-post till info@Barnombudsmannen.se Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-11
Sök fler jobb liknande: lediga Två projektledare kommunikation Barntjänst på nätet, dnr 2.2.1: 0630/13 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Två projektledare kommunikation Barntjänst på nätet, dnr 2.2.1: 0630/13

Projektledare uppföljning sociala barnavården, visstid. Dnr 2.2.1:0619/13
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 25 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.Projektledare till kommunikationsenheten Barnombudsmannen ska enligt lag informera och bilda opinion i angelägna frågor som rör barns och ungas rättigheter och intressen. Kravet på kommunikation ingår alltså i lagen som styr Barnombudsmannens verksamhet, vilket ställer stora krav på kommunikationens relevans och kvalitet. Som projektledare medverkar du i regeringsuppdraget i nära samverkan med Socialstyrelsen för att ta fram en modell för att lyssna på barn som är placerade i familjehem. I arbetet ingår en förstudie för att identifiera relevanta frågor och ta fram en modell för en pilotundersökning. Barnen själva är viktiga aktörer, involverade i detta arbete. Du kommer också att delta i det löpande kommunikationsarbetet med idéer, genomförande och uppföljning och att bidra i omvärldsbevakning och opinionsbildning, skriva texter, ta fram presentationer och att stötta den övriga organisationen i kommunikationsfrågor. I arbetet ingår även att delta i det löpande arbetet med remissvar, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer • Akademisk utbildning med inriktning på journalistik/kommunikation eller motsvarande praktisk erfarenhet. • God stilistisk förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift. • Stor erfarenhet och snabbhet i att producera texter. • Kunskap och erfarenhet av grafisk formgivning och trycksaksproduktion. • Kunskaper om programmen i Office och Adobe. • Erfarenhet av att möta barn och unga. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets insatser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Anställningen är visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och tills vidare, dock längst till och med 2013-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2013-07-28. Ansökningarna hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-09
Sök fler jobb liknande: lediga Projektledare uppföljning sociala barnavården, visstid. Dnr 2.2.1:0619/13 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Projektledare uppföljning sociala barnavården, visstid. Dnr 2.2.1:0619/13

Enhetschef
Beskrivning av arbetsuppgifter: Program och utredningsenheten ansvarar för verksamhetens arbete med kommuner, landsting och myndigheter med specialkompetens om barnkonventionen och juridiska frågor inom följande områden: -Faktainsamling om barns situation -Genomföra studier angående barnkonventionens genomförande och tillämpning -Ta fram förslag om hur barns och ungas situation kan förbättras -Föra dialog med barn och unga samt med beslutsfattare -Svara på remisser och frågor från allmänheten -Ge förslag till lagändringar Enheten ansvarar särskilt för bevakning av omvärlden med fokus på arbetet i riksdag, departement, myndigheter, kommuner och landsting. Enheten består idag av cirka 20 personer. Ditt uppdrag Program- och utredningschefens uppdrag är att planera, leda och följa upp enhetens verksamhet. I rollen ingår också ansvar för att driva på och utveckla myndighetens uppföljningsarbete av hur barnkonventionen tillämpas i kommuner, landsting och myndigheter. Självklart ingår budget- och personalansvar samt övergripande ansvar för rapportering och resultat. Du har också en plats i myndighetens ledningsgrupp. Beskrivning av kvalifikationer: För att trivas i denna roll bör du ha rejäl ledarerfarenhet. Du måste kunna se till helheten och tycka om att samarbeta. Du delegerar och ger tydliga mandat samtidigt som du driver verksamheten mot de gemensamma målen. Du måste också kunna fatta tydliga beslut och göra dina medarbetare delaktiga i dessa. Att kunna kommunicera på ett tydligt sätt såväl internt som externt är avgörande för framgång i rollen. En annan nyckelfaktor för framgång är att tycka om att kommunicera med barn och ungdomar. Vi utgår ifrån att du har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta inom liknande område samt har goda kunskaper om barnkonventionen och rättighetsarbete. Goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska är också ett krav.
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-26
Sök fler jobb liknande: lediga Enhetschef jobb, Enhetschef Stockholm, Enhetschef Barnombudsmannen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Enhetschef

utredare med inriktning på statistik och analys dnr 2.2.1:0820/13
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 35 medarbetare som arbetar från centralt belägna lokaler i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.Anställningsbeskrivning Sedan 2012 har Barnombudsmannen ansvar för ett uppföljningssystem för barnkonventionen med syfte att följa hur barns och ungas rättigheter efterlevs. Uppföljningssystemet är tillgängligt på webben och kallas Max18. Den primära målgruppen för Max18 är beslutsfattare och professionella på lokal, regional och nationell nivå. Barnombudsmannen söker nu en utredare med placering på program- och utredningsenheten. I anställningen ingår arbetet med Max18, att beskriva och analysera statistik samt delta i den fortsatta utvecklingen av uppföljningssystemet så att det blir ett viktigt prioriteringsinstrument för beslutsfattare. Som en del i arbetet ingår att planera och genomföra uppföljning, utvärdering och analys av barnkonventionens genomförande i kommuner, landsting/regioner och statliga myndigheter. Vidare ingår att handlägga ärenden och bistå övriga på myndigheten med att kvalitetssäkra dess dokument ur ett analys- och utredningshänseende. Vidare ingår att föra dialog med barn och unga, andra aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna innebär även att delta i myndighetens prioriterade verksamhet samt det löpande arbetet som att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer Samhällsvetenskaplig akademisk utbildning gärna med inriktning mot statistik Erfarenhet från arbete med statistik om barns och ungas livsvillkor Erfarenhet av utvecklingsarbete kring statistik, gärna i förvaltningsmyndighet Erfarenhet från arbete inom offentlig förvaltning God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift Goda kunskaper i statistiska undersökningsmetoder samt stor vana att använda SPSS och Officepaketet Meriterande är att ha god kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning och erfarenhet av dialog med barn och unga Personliga egenskaper Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har en dokumenterad god analytisk förmåga, är målinriktad och flexibel. Du är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. Kontaktpersoner Cecilia Sjölander chef enheten för program och utredning tel 08 692 29 85 Maud Götherström Hållbus personalhandläggare tel 08 692 29 76 Sista ansökningsdag är 2013-10-25. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstiden slut.
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-01
Sök fler jobb liknande: lediga utredare med inriktning på statistik och analys dnr 2.2.1:0820/13 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: utredare med inriktning på statistik och analys dnr 2.2.1:0820/13

Barnombudsmannen söker jurist med inriktning förvaltningsrätt
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 35 medarbetare som arbetar från centralt belägna lokaler i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.Anställningsbeskrivning Vi söker nu en jurist med inriktning på förvaltningsrätt och med kunskaper om offentlighet- och sekretesslagstiftningen men placering på enheten för program och utredning. I ansvarsområdet ingår att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal Kvalifikationer • Jur. kand-examen. • Erfarenhet av arbete inom statlig förvaltning • Kunskap och erfarenhet i barnrättsfrågor • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. • God datorvana. Det är meriterande att ha erfarenhet av samtal med barn och ungdomar i utsatta situationer samt grundläggande kunskaper i avtalsrätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Anställningen är tillsvidare. Barnombudsmannen tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist tillträdande chef Program och utredning 08-692 29 66 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare 08-692 29 76 Marina Gunnmo Grönros SACO 08-692 29 87 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 6 januari 2014 märkt med dnr 2.2.1:1086/13 Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 12-16
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker jurist med inriktning förvaltningsrätt jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker jurist med inriktning förvaltningsrätt

Barnombudsmannen söker en jurist tillsvidare dnr 2.2.1:1087/13
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 35 medarbetare som arbetar från centralt belägna lokaler i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.Anställningsbeskrivning Vi söker nu en jurist med placering på enheten för program och utredning. I ansvarsområdet ingår att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer • Jur. kand-examen • Kunskap och erfarenhet i barnrättsfrågor • Erfarenhet av samtal med barn och ungdomar i utsatta situationer. • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. • God datorvana. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Anställningen är tillsvidare. Barnombudsmannen tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist tillträdande chef Program och utredning 08-692 29 66 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare 08-692 29 76 Marina Gunnmo Grönros SACO 08- 692 29 87 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 6 januari 2014 märkt med dnr 2.2.1:1087/13 Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 12-16
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en jurist tillsvidare dnr 2.2.1:1087/13 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en jurist tillsvidare dnr 2.2.1:1087/13

Handläggare i barnrättsfrågor
Barnombudsmannen i Uppsala är i behov av en handläggare då en av våra anställda har slutat för annan tjänst. Vi söker dig som har ett engagemang och kunskap i barnrättsfrågor. Du har gärna en högskoleexamen i t ex pedagogik, sociologi, folkhälsovetenskap, beteendevetenskap, juridik eller liknande. Erfarenhet av arbete med liknande frågor och av att arbeta inom frivilligsektorn, gärna med ungdomar, är meriterande. Du bör kunna planera, arbeta strategiskt, och ha god förmåga till samarbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, där egen drivkraft, initiativrikedom och förmåga att entusiasmera och engagera människor för barnets rättigheter är särskilt viktiga. Arbetsuppgifterna utgår ifrån verksamhetens behov och delas upp i samspel med övrig personal på kontoret. Huvudfokus för denna tjänst är idag att arbeta med barn och ungas delaktighet, dels genom att stärka och stödja barn och ungas egen organisering och dels genom att arbeta med utbildningsinsatser till t ex tjänstemän och politiker i kommunerna i Uppsala län. Andra arbetsuppgifter kan vara att arbeta med opinionsbildning och påverkan ur ett barnrättsperspektiv. Omfattning: 80 % tillsvidaretjänst. Lön: enligt överenskommelse. Vi har kollektivavtal med Unionen/IDEA. Tillträde: 3 mars eller enligt överenskommelse. Sista ansökan:10 februari. Ansökan skickas till: lisa.skiold@boiu.se Frågor om tjänsten: kontakta verksamhetschef Lisa Skiöld på ovanstående mail, eller tel: 018-694499 eller 0739-570379 Barnombudsmannen i Uppsala är en ideell förening som arbetar med att förverkliga FN:s barnkonvention i Uppsala län och landsting. Arbetet sker med barn, unga, föräldrar och vårdnadshavare samt med personal inom verksamheter som berör eller möter barn. Politiker och tjänstemän i Uppsala är också en viktig mål- och samarbetsgrupp. Verksamheten delas upp i områdena: Information om barnkonventionen, samverka i barnrättsfrågor bevaka och stötta kommunens arbete utifrån barnrättsperspektiv, och ge barn och unga en röst. Kontoret finns på Kungsgatan, centralt i Uppsala, och där finns idag åtta personer anställda. Se mer info på www.boiu.se
Företag: BARNOMBUDSMANNEN I UPPSALA - EN IDEELL FÖRENING
Ort: Uppsala
Publicerad : 01-21
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare i barnrättsfrågor jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare i barnrättsfrågor

Utredare, tillsvidare heltid, dnr 2.2.1:0155/14
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän.  Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 35 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Vi söker nu en utredare med placering på enheten för program och utredning. I ansvarsområdet ingår att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar.I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare.Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                           • Akademisk examen inom samhällsvetenskap eller motsvarande  • Erfarenhet av utredningsarbete kopplat till barnrättsperspektiv • Erfarenhet av utredande samtal med barn och unga i utsatta situationer • God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning • God kunskap inom det socialrättsliga området • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.      Praktiska upplysningar Anställningen är tillsvidare på heltid med tillträde enligt överenskommelse.Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. För mer information, kontakta: Maud Götherström Hållbus personalhandläggare 08 – 692 29 76Anna Karin Hildingson Boqvist chef Program och utredning 08-692 29 66Jorge Rivera SACO 08- 692 29 77 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast den 7 mars 2014. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-12
Sök fler jobb liknande: lediga Utredare, tillsvidare heltid, dnr 2.2.1:0155/14 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Utredare, tillsvidare heltid, dnr 2.2.1:0155/14

Barnombudsmannen söker en utredare 100 % dnr 2.2.1:0557/14
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 35 medarbetare som arbetar från centralt belägna lokaler i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Vi söker nu en utredare med placering på enheten för program och utredning. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med ett regeringsuppdrag i samarbete med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Uppdraget innebär att stärka och sprida kunskap bland beslutsfattare och yrkesverksamma på kommun- och landstingsnivå om vad ett barnrättsperspektiv innebär i såväl teori som praktik och hur man på ett meningsfullt sätt kan samråda och föra dialog med barn och unga. I ansvarsområdet ingår också att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer Akademisk examen inom samhällsvetenskap eller motsvarande Erfarenhet av utredningsarbete kopplat till barnrättsperspektiv Erfarenhet av samtal med barn och unga i utsatta situationer God förmåga att representera myndigheten externt i utbildningar och andra sammanhang God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsarbete. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Anställningen är en visstidsanställning med tillträde enligt överenskommelse och med längd till och med 2014-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Maud Götherström Hållbus personalhandläggare 08 – 692 29 76 Anna Karin Hildingson Boqvist chef Program och utredningsenheten 08-692 29 66 Jorge Rivera SACO 08- 692 29 77 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast den 20 juni 2014. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs här nedan genom att trycka på Ansök Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-09
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en utredare 100 % dnr 2.2.1:0557/14 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en utredare 100 % dnr 2.2.1:0557/14

Barnombudsmannen söker vikarierande utredare för Max18
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Vi söker nu en vikarierande utredare med placering på enheten för program och utredning med inriktning att arbeta med uppföljningsverktyget Max18 . I ansvarsområdet ingår att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Akademisk examen inom samhällsvetenskap eller motsvarande • Erfarenhet av utredningsarbete kopplat till barnrättsperspektiv • Erfarenhet av utredande samtal med barn och unga i utsatta situationer • God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning • Erfarenhet från arbete med statistik om barns och ungas livsvillkor • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Anställningen är ett vikariat till och med 2015-12-31 på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Maud Götherström Hållbus personalhandläggare 08 – 692 29 76 Anna Karin Hildingson Boqvist chef Program och utredning 08-692 29 66 Jorge Rivera SACO 08- 692 29 77 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast den 20 april 2015. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut.  Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 03-27
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker vikarierande utredare för Max18 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker vikarierande utredare för Max18

Barnombudsmannen söker en utredare
Barnombudsmannen söker en utredare visstidsanställning heltid dnr 2.2.1:0345/15 I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 25 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Vi söker nu en utredare med placering på enheten för program och utredning. Som utredare får du medverka i ett regeringsuppdrag i nära samverkan med Socialstyrelsen som syftar till att ta fram en modell för att lyssna på barn som är placerade i familjehem. I ansvarsområdet ingår också att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt att deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          Akademisk examen som socionom eller motsvarande Erfarenhet av utredningsarbete kopplat till barnrättsperspektiv Erfarenhet av utredande samtal med barn och unga i utsatta situationer God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning God kunskap om det socialrättsliga området God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse tills vidare dock längst till och med 2015-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Maud Götherström Hållbus personalhandläggare 08–692 29 76 Anna Karin Hildingson Boqvist chef Program och utredning 08-692 29 66 Jorge Rivera SACO 08- 692 29 77 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast den 28 maj 2015. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida http://www.barnombudsmannen.se/om-oss/lediga-tjanster/ Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 05-08
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en utredare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en utredare

Barnombudsmannen söker projektledare webb o digitalt dnr 2.2.1:0680/15
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning  Barnombudsmannen söker en projektledare med fokus på webb och sociala medier och gärna även filmproduktion. Barnombudsmannen har i uppdrag att informera och bilda opinion i angelägna frågor som rör barns och ungas rättigheter och intressen. Kravet på kommunikation ingår i lagen som styr Barnombudsmannens verksamhet. Detta ställer stora krav på kommunikationens relevans och kvalitet. Den projektledare som vi söker ska förstärka inom kommunikationsenheten inför ett större regeringsuppdrag. Tjänstens fokus kommer att ligga på webbproduktion, att skriva och publicera på vår webbplats, jobba samordnande med våra digitala kanaler och gärna även med filmproduktion. Du bidrar också i det löpande arbetet på kommunikationsenheten och kommer att ha dialoger med barn och unga. Det är därför viktigt med intresse för att möta barn och unga. Kvalifikationer • Utbildning inom kommunikation och, eller journalistik • Kunskap och erfarenhet om digitala medier • Stor erfarenhet av webbarbete, gärna erfarenhet av Episerver som vi jobbar i • God stilistisk förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, gärna även på engelska • Erfarenhet av att jobba i projekt • Intresse för, och gärna erfarenhet av att möta barn och unga • Gärna med erfarenhet av filmproduktion, innehåll och teknik Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och förmåga att kommunicera med dem. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till den 31 december 2016. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. Anställning sker under förutsättning att barnombudsmannen beviljas erforderliga medel 2015 och 2016. För mer information, kontakta:  Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Frida Enroth, facklig företrädare SACO  tel 08-692 29 86 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2015-10-21.  Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-05
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker projektledare webb o digitalt dnr 2.2.1:0680/15 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker projektledare webb o digitalt dnr 2.2.1:0680/15

Barnombudsmannen söker projektedare dnr 0679/15
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning  Vi söker nu en skribent med stark språkkänsla. Barnombudsmannen har i uppdrag att informera och bilda opinion i angelägna frågor som rör barns och ungas rättigheter och intressen. Kravet på kommunikation ingår i lagen som styr Barnombudsmannens verksamhet. Detta ställer stora krav på kommunikationens relevans och kvalitet. Regeringen har aviserat att barnkonventionen ska bli svensk lag och gett Barnombudsmannen i uppdrag att ge förutsättningar för att systematiskt höja kunskapen om barnets rättigheter genom skolan. I detta regeringsuppdrag vänder vi oss till pedagoger i förskoleklass, grundskola och gymnasium och direkt till barn och unga. För detta uppdrag och för att bidra i det löpande arbetet på kommunikationsenheten söker vi en säker skribent med stor kunskap och känsla för att skriva enkelt och direkt. Du kommer att skriva för webb och övriga tillgängliga kanaler. I arbetet har vi löpande dialog med barn och unga, pedagoger och myndigheter. Det är därför värdefullt med erfarenhet från arbete med barn och erfarenhet från skolvärlden. Din uppgift blir också att vara språkgranskare för alla externa texter och du medverkar även i det löpande kommunikationsarbetet. Kvalifikationer • Utbildning inom journalistik eller kommunikation • Stor erfarenhet av att skriva korta webbtexter och längre analytiska sammanfattningar och att intervjua • Mycket god stilistisk förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, och gärna även på engelska. • Erfarenhet av att jobba i projekt • Kunskap och erfarenhet av webbarbete • Erfarenhet av att möta barn och unga • Gärna med erfarenhet från skolvärlden Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till den 31 december 2016. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. Anställning sker under förutsättning att barnombudsmannen beviljas erforderliga medel 2015 och 2016. För mer information, kontakta:  Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Frida Enroth, facklig företrädare SACO tel 08 - 692 29 86 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2015-10-21. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-05
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker projektedare dnr 0679/15 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker projektedare dnr 0679/15

Barnombudsmannen söker en utredare visstid heltid dnr 2.2.1:0678/15
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.   Anställningsbeskrivning Vi söker nu en utredare med placering på enheten för program och utredning. I ansvarsområdet ingår att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt att deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Akademisk examen som socionom, samhällsvetare, pedagog eller motsvarande • Teoretisk kunskap om kvalitativa metoder • Erfarenhet av arbete med analyser av kvalitativt material • Erfarenhet av utredningsarbete kopplat till barnrättsperspektiv • Erfarenhet av utredande samtal med barn och unga i utsatta situationer • God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till den 31 december 2016. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. Anställning sker under förutsättning att barnombudsmannen beviljas erforderliga medel 2015 och 2016. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist, chef program och utredning 08 - 692 29 66 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare 08 - 692 29 76 Frida Enroth, facklig företrädare SACO 08- 692 29 86 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2015-10-21. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-05
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en utredare visstid heltid dnr 2.2.1:0678/15 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en utredare visstid heltid dnr 2.2.1:0678/15

Barnombudsmannen söker en jurist visstid heltid dnr 2.2.1:0677/15
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Vi söker nu en jurist med placering på enheten för program och utredning. I ansvarsområdet ingår att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt att deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Juris kandidatexamen • Gedigen kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning och erfarenhet av såväl nationella som internationella bevakningsmekanismer • Erfarenhet av arbete med barns och ungdomars livsvillkor • Erfarenhet av att samtala med barn och ungdomar i utsatta situationer. Meriterande är att vara förtrogen med Barnombudsmannens arbetssätt Unga Direkt. • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till den 31 december 2016. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. Anställning sker under förutsättning att barnombudsmannen beviljas erforderliga medel 2015 och 2016. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist, chef Program och utredning 08-692 29 66 Maud Götherström, personalhandläggare 08- 692 29 76 Frida Enroth, facklig företrädare SACO 08- 692 29 86 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2015-10-21. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-05
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en jurist visstid heltid dnr 2.2.1:0677/15 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en jurist visstid heltid dnr 2.2.1:0677/15

Barnombudsmannen söker utredare statistikinr vik dnr 221:0807/15
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.   Anställningsbeskrivning                   Barnombudsmannen söker nu en utredare med placering på program- och utrednings- enheten. Fokus för anställningen är att ta fram, bearbeta, analysera och presentera statistik till stöd för Barnombudsmannens uppdrag. I det ingår att handlägga ärenden och bistå övriga på myndigheten med att kvalitetssäkra dess dokument ur ett analys- och utredningshänseende. I uppgifterna ligger ett särskilt ansvar för att vidareutveckla myndighetens arbetssätt inom ramen för vårt uppföljnings-och utvärderingsuppdrag samt självständigt planera och genomföra uppföljning, analys och utvärdering av barnkonventionens genomförande i kommuner, landsting och statliga myndigheter. I arbetet ingår att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter, att föra dialog med barn och unga, andra aktörer och beslutsfattare samt att bevaka områden med bäring på barn och ungas situation i samhället. Arbetsuppgifterna medför även att delta i myndighetens prioriterade verksamhet samt det löpande arbetet som att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Samhällsvetenskaplig högskoleexamen med inriktning mot statistik. • Flerårig vana att använda SPSS. • Goda kunskaper i statistiska undersökningsmetoder, särskilt i fråga om urvalsundersökningar • Flerårig erfarenhet från arbete med statistik om barns och ungas livsvillkor, gärna i förvaltningsmyndighet.  Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde 2016-01-01 och längst till 2016-07-10 Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist, chef program och utredning 08 - 692 29 66 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare 08 - 692 29 76 Frida Enroth, facklig företrädare SACO 08- 692 29 86 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2015-12-06. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida http://www.barnombudsmannen.se/barnombudsmannen/om-oss/lediga-tjanster/ Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-23
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker utredare statistikinr vik dnr 221:0807/15 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker utredare statistikinr vik dnr 221:0807/15

Barnombudsmannen söker en jurist vikariat dnr 2.2.1:0090/16
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning  Du kommer att delta i Barnombudsmannens uppdrag att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar, andra författningar och hur deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen samt att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                           • Jur. kand. med flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med frågor som ingår i Barnombudsmannens uppdrag. • Gedigen kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning med erfarenhet av såväl nationella som internationella bevakningsmekanismer. • Erfarenhet från arbete kring barns och ungas livsvillkor. • God förmåga att agera utåtriktat • Erfarenhet av att samtala med barn och ungdomar i utsatta situationer. Meriterande är att vara förtrogen med Barnombudsmannens arbetssätt Unga Direkt. • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. • God datorvana Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde snarast och längst till den 31 augusti 2016. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist, chef Program och utredning 08-692 29 66 Maud Götherström, personalhandläggare 08- 692 29 76 Frida Enroth, facklig företrädare SACO 08- 692 29 86 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2016-02-21. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-10
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en jurist vikariat dnr 2.2.1:0090/16 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en jurist vikariat dnr 2.2.1:0090/16

Barnombudsmannen söker utredare för Max18 vikariat 100 %
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning                    Sedan 2012 har Barnombudsmannen ansvar för ett webbaserat uppföljningssystem för barnrättspolitiken med syfte att följa hur barns och ungas rättigheter efterlevs. Uppföljningssystemet är tillgängligt på webben och kallas Max18. Den primära målgruppen är beslutsfattare och professionella på lokal, regional och nationell nivå. För att kunna vidta lämpliga åtgärder och göra prioriteringar som rör barn krävs god kunskap om barns levnadsvillkor. Barnombudsmannen söker nu en utredare med placering på program- och utredningsenheten. I anställningen ingår arbetet med Max18, att beskriva och analysera statistik samt delta i den fortsatta utvecklingen av uppföljningssystemet. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                           • Samhällsvetenskaplig akademisk utbildning eller motsvarande med inriktning mot offentlig förvaltning och kvantitativ analys • Erfarenhet från arbete med indikatorer om barns och ungas livsvillkor • Erfarenhet av projektledning • Kunskap om barnkonventionen • Erfarenhet av förändringsarbete i offentlig förvaltning • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • Goda kunskaper i statistiska undersökningsmetoder samt stor vana att använda SPSS eller andra statistikprogram  Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde snarast och längst till och med 31 oktober 2016, med möjlighet till förlängning. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist, chef Program och utredning 08-692 29 66 Maud Götherström, personalhandläggare 08- 692 29 76 Frida Enroth, facklig företrädare SACO 08- 692 29 86 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2016-03-30. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens webbplats. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 03-15
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker utredare för Max18 vikariat 100 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker utredare för Max18 vikariat 100 %

Barnombudsmannen söker pressansvarig vikariat heltid
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Vi söker en pressansvarig med bred erfarenhet av kommunikationsarbete och specifikt mediearbete, gärna med fokus på barnfrågor eller mänskliga rättigheter. Barnombudsmannens uppdrag är bland annat att informera och bilda opinion i angelägna frågor som rör barns rättigheter och intressen. Kravet på kommunikation ingår i lagen som styr Barnombudsmannens verksamhet. Detta ställer stora krav på kommunikationens relevans och kvalitet. Den pressansvariga är placerad på Kommunikationsenheten och rapporterar till kommunikationschefen. Detta ingår i arbetsuppgifterna: • Ansvarar för medieplanering, analys och dokumentering av mediearbetet • Ansvarar för att media får en korrekt bild av myndighetens arbete • Planerar och ansvarar för medietäckningen inom prioriterade frågor • Planerar och ansvarar för att media utan dröjsmål får tillgång till information, bilder och intervjuer som de bör ha • Ansvarar för omvärldsbevakning och vårt nyhetsbrev  I arbetsuppgifterna ingår också att budskapsträna presstalespersoner men också att medverka i kommunikationsenhetens löpande arbete och i särskilda projekt med idéarbete, genomförande och uppföljning. Dialoger med barn och unga är en del av arbetet och det är därför viktigt med intresse för att möta barn och unga. På enheten arbetar vi som ett team vilket innebär att alla har grundläggande kunskaper i alla förekommande arbetsuppgifter.  Kvalifikationer • Utbildning inom kommunikation och, eller journalistik • Mångårig erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och specifikt pressarbete • God stilistisk förmåga i tal och skrift på svenska och engelska. • God samhällsorientering. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde snarast och längst till och med 31 december 2016. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda.  Kontaktpersoner Ellinor Bollman kommunikationschef tel 08 692 29 89 Maud Götherström Hållbus personalhandläggare tel 08 692 29 76 Frida Enroth facklig företrädare SACO tel 08 692 29 86   Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2016-04-03. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens webbplats.   Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 03-18
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker pressansvarig vikariat heltid jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker pressansvarig vikariat heltid

Administratör
Vi söker dig som har kunskaper i bokföringssystem och administration och som vill bidra till arbetet för barnets rättigheter. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, där noggrannhet, egen drivkraft, initiativrikedom och förmåga att samarbeta med kollegor och andra är viktiga. Fokus för tjänsten är att ta hand om föreningens ekonomihantering, bokföring och administration. Idag köper vi externa tjänster för lönehantering och bokslut, men ser gärna att du har kompetens för det också. Vi arbetar idag i Visma. Arbetsuppgifterna utgår ifrån verksamhetens behov och fördelas i samspel med övrig personal på kontoret och kan alltså förändras över tid. Erfarenhet av arbete med liknande frågor är meriterande. Tillträde: senast 1 augusti, gärna tid för överlämning i juni. Ansökan skickas till: ansokan@boiu.se Skriv administratör i ämnesfältet, och skriv ditt hela namn + CV eller brev på filerna.
Företag: Barnombudsmannen i Uppsala
Ort: Uppsala
Publicerad : 04-22
Sök fler jobb liknande: lediga Administratör jobb, Administratör Uppsala, Administratör Barnombudsmannen i Uppsala
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Administratör

Barnombudsmannen söker en pressansvarig – vikariat på heltid
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Vi söker en pressansvarig med bred erfarenhet av kommunikationsarbete och specifikt mediearbete, gärna med fokus på barnfrågor eller mänskliga rättigheter. Barnombudsmannens uppdrag är bland annat att informera och bilda opinion i angelägna frågor som rör barns rättigheter och intressen. Kravet på kommunikation ingår i lagen som styr Barnombudsmannens verksamhet. Detta ställer stora krav på kommunikationens relevans och kvalitet. Den pressansvariga är placerad på Kommunikationsenheten och rapporterar till kommunikationschefen. Detta ingår i arbetsuppgifterna: • Ansvarar för medieplanering, analys och dokumentering av mediearbetet • Ansvarar för att media får en korrekt bild av myndighetens arbete • Planerar och ansvarar för medietäckningen inom prioriterade frågor • Planerar och ansvarar för att media utan dröjsmål får tillgång till information, bilder och intervjuer som de bör ha • Ansvarar för omvärldsbevakning och vårt nyhetsbrev I arbetsuppgifterna ingår också att budskapsträna presstalespersoner men också att medverka i kommunikationsenhetens löpande arbete och i särskilda projekt med idéarbete, genomförande och uppföljning. Dialoger med barn och unga är en del av arbetet och det är därför viktigt med intresse för att möta barn och unga. På enheten arbetar vi som ett team vilket innebär att alla har grundläggande kunskaper i alla förekommande arbetsuppgifter. Kvalifikationer • Utbildning inom kommunikation och/ eller journalistik • Mångårig erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete och specifikt pressarbete • God stilistisk förmåga i tal och skrift på svenska och engelska. • God samhällsorientering • Gärna erfarenhet från offentlig verksamhet. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde snarast och längst till och med 31 december 2016. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. Kontaktpersoner Maud Götherström Hållbus personalhandläggare tel 08 692 29 76 Jorge Rivera SACO tel 08 692 29 77 (v27-29) Sverre Nyborg-Warner SACO tel 08 692 29 75 (v30) Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2016-07-24. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens webbplats http://www.barnombudsmannen.se/barnombudsmannen/om-oss/lediga-tjanster/ Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-07
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en pressansvarig – vikariat på heltid jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en pressansvarig – vikariat på heltid

Barnombudsmannen söker en jurist vikariat heltid
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.   Anställningsbeskrivning Du kommer att delta i Barnombudsmannens uppdrag att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar, andra författningar och hur deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen samt att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Juris kandidatexamen. • Kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning • Erfarenhet från arbete kring barns och ungas livsvillkor. • Erfarenhet av att samtala med barn och ungdomar • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde snarast och längst till 2016-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist, chef Program och utredning 08 692 29 66 Maud Götherström, personalhandläggare 08 692 29 76 Jorge Rivera SACO tel 08 692 29 77 (v27-29) Sverre Nyborg-Warner SACO tel 08 692 29 75 (v30) Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2016-07-24. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida http://www.barnombudsmannen.se/barnombudsmannen/om-oss/lediga-tjanster/ Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en jurist vikariat heltid jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en jurist vikariat heltid

Barnombudsmannen söker en utredare, visstid heltid
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.   Anställningsbeskrivning Vi söker nu en utredare med placering på enheten för program och utredning. I ansvarsområdet ingår också att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt att deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Samhällsvetare, pedagog, socionom eller motsvarande • Erfarenhet av utredningsarbete kopplat till barnrättsperspektiv • Erfarenhet av utredande samtal med barn och unga i utsatta situationer • God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse tills vidare dock längst till och med 2016-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen eftersträvar en jämn könsfördelning bland de anställda. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist chef Program och utredning 08 692 29 66 Maud Götherström Hållbus personalhandläggare 08 692 29 76 Jorge Rivera SACO tel 08 692 29 77 (v27-29) Sverre Nyborg-Warner SACO tel 08 692 29 75 (v30) Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2016-07-24. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida http://www.barnombudsmannen.se/om-oss/lediga-tjanster/ Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en utredare, visstid heltid jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en utredare, visstid heltid

Barnombudsmannen söker en IT projektledare heltid dnr 221 0591/16
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Barnombudsmannen söker nu en projektledare för att utveckla myndighetens digitala processer och IT-miljö. Du kommer bland annat att arbeta med att utveckla myndighetens informationssäkerhet, IT-stöd och Intranät. Du kommer att vara placerad på Barnombudsmannens administrativa enhet där du även deltar i det löpande arbetet. Kvalifikationer   - För tjänsten lämplig akademisk utbildning eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt - Erfarenhet av att ha lett digitaliseringsprocesser på IT-området - Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet, intranät och IT-stöd - Erfarenheter av projektledning - God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska - Det är meriterande om du tidigare arbetat inom statlig/offentlig förvaltning - Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandlingsprocesser inom it området Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.      Praktiska upplysningar Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta:  Kalle Elofsson, administrativ chef, tel 08-6922952 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Annika Falk, facklig företrädare SACO tel 08-692 29 69 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast den 2016-09-25. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-06
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en IT projektledare heltid dnr 221 0591/16 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en IT projektledare heltid dnr 221 0591/16

Barnombudsmannen söker en utredare till Max18, tillsvidare heltid,
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.   Anställningsbeskrivning Barnombudsmannen söker nu en utredare med erfarenhet av forskning med kvalitativa analysmetoder för uppföljningssystemet Max18 med placering vid program- och utredningsenheten. Sedan 2012 har Barnombudsmannen ansvar för Max18 som är ett webbaserat uppföljningssystem för barnrättspolitiken med syfte att följa hur barns och ungas rättigheter efterlevs.  Den primära målgruppen är beslutsfattare och professionella på lokal, regional och nationell nivå. För att kunna vidta lämpliga åtgärder och göra prioriteringar som rör barn krävs god kunskap om barns levnadsvillkor. I anställningen ingår arbetet med Max18, att beskriva och analysera statistik samt delta i den fortsatta utvecklingen av uppföljningssystemet. Du kommer att föra dialog med barn och ung och andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Du deltar i myndighetens prioriterade verksamhet, samt i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Samhällsvetare, pedagog, socionom eller motsvarande • Forskningserfarenhet med inriktning kvalitativ analys • Erfarenhet av utredningsarbete kopplat till barnrättsperspektiv • Erfarenhet av utredande samtal med barn och unga i utsatta situationer och arbetsmetoden Unga Direkt eller liknande metoder • God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2017-01-01 Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist chef Program och utredning 08 692 29 66 Maud Götherström Hållbus personalhandläggare 08 692 29 76 Annika Falk SACO tel 08 692 69 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2016-10-09. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-19
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en utredare till Max18, tillsvidare heltid, jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en utredare till Max18, tillsvidare heltid,

Barnombudsmannen söker en IT projektledare heltid dnr 2.2.1:0591/16
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Barnombudsmannen söker nu en projektledare för att utveckla myndighetens digitala processer och IT-miljö. Du kommer bland annat att arbeta med att utveckla myndighetens informationssäkerhet, IT-stöd och Intranät. Du kommer att vara placerad på Barnombudsmannens administrativa enhet där du även deltar i det löpande arbetet. Kvalifikationer   - För tjänsten lämplig akademisk utbildning eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt - Erfarenhet av att ha lett digitaliseringsprocesser på IT-området - Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet, intranät och IT-stöd - Erfarenheter av projektledning - God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska - Det är meriterande om du tidigare arbetat inom statlig/offentlig förvaltning - Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandlingsprocesser inom it området Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.      Praktiska upplysningar Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta:  Kalle Elofsson, administrativ chef, tel 08-6922952 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Annika Falk, facklig företrädare SACO tel 08-692 29 69 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast den 2016-09-25. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs via Barnombudsmannens hemsida. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-20
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en IT projektledare heltid dnr 2.2.1:0591/16 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en IT projektledare heltid dnr 2.2.1:0591/16

Barnombudsmannen söker en utredare, allmän visstidsanställning, heltid
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.   Anställningsbeskrivning Barnombudsmannen söker nu en utredare med placering på enheten för program och utredning. I ansvarsområdet ingår att delta i myndighetens arbete att driva på, bevaka och följa upp barnkonventionen i kommuner, landsting och statliga myndigheter. Som en del i arbetet ingår att bevaka lagar och andra författningar samt att deras tillämpning stämmer överens med barnkonventionen. Vidare ingår att föreslå författningsändringar. I arbetet ingår att föra dialog med barn och unga, andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Akademisk examen som socionom, sociolog, pedagog, beteendevetare eller utbildning som bedöms likvärdig • Erfarenhet av arbete i miljöer där det förekommer våldsbejakande extremism • Erfarenhet av samtal med barn och unga i utsatta situationer • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist chef program-och utredningsenheten 08 692 29 66 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Sverre Nyborg Warner, facklig företrädare SACO  tel 08-692 29 75   Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2016-11-04.  Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut.  Ansökan görs via barnombudsmannens hemsida Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-25
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en utredare, allmän visstidsanställning, heltid jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en utredare, allmän visstidsanställning, heltid

Arbeta med funktionshindrade barns rättigheter
Vi behöver en person till vårt arvsfondsprojekt BKföralla (Barnkonventionen för alla). Projektet handlar om att skapa material och metoder för att göra barnets rättigheter tillgängliga för alla barn, oavsett funktionsvariation. I vår förundersökning konstaterades att det saknas anpassat material om barnets rättigheter som fungerar för barn och unga som behöver mycket bildstöd. I arbetsuppgifterna ingår huvudsakligen att till att börja med undersöka målgruppens synpunkter på de material som tagits fram och därefter att arbeta med spridning av materialen och metoderna. Vi vill nå så många barn och unga som möjligt i hela Sverige. I ansökan skriver vi att vi vill nå 1000 vuxna och genom dem 25 000 barn och unga. I spridningsmetoderna är tänkt allt från sociala medier till att samarbeta med funktionsrättsorganisationer och delta på konferenser och arrangera workshops. Vi söker dig som brinner för barnets rättigheter, har en utbildning inom specialpedagogik och erfarenheter av funktionsrätt eller att arbeta med barn och unga med olika funktionsnedsättningar. Vana vid marknadsföring och implementering av material är också en fördel. Du bör vara intresserad av att lyssna på individer och samtidigt ha en förmåga att tänka strategiskt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Kreativitet, egen drivkraft, initiativrikedom och förmåga att entusiasmera och engagera människor för barnets rättigheter är särskilt viktiga. Frågor om tjänsten: kontakta verksamhetschef Lisa Skiöld på lisa.skiold@boiu.se eller tel: 018-694499 eller 0739-570379 Barnombudsmannen i Uppsala, BOiU, arbetar för att alla barn och unga ska få den hjälp de behöver, att alla barn och unga ska kunna påverka sin vardag och samhället, och att barnkonventionen ska vara känd och att den efterlevs. Det gör vi genom att ge stöd och råd, informera, påverka och stärka barns och ungas röster. Läs mer på www.boiu.se Arbetsplats: Kontoret finns på Drottninggatan 8, centralt i Uppsala. Arbetsplatsen ligger en trappa upp utan hiss. Trappklättrare går att använda. Finns behov av annan mer tillgänglighetsanpassad arbetsplats går det att lösa.
Företag: BARNOMBUDSMANNEN I UPPSALA - EN IDEELL FÖRENING
Ort: Uppsala
Publicerad : 11-24
Sök fler jobb liknande: lediga Arbeta med funktionshindrade barns rättigheter jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Arbeta med funktionshindrade barns rättigheter

Barnombudsmannen söker en IT projektledare för att utveckla IT-miljön
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som för andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm.Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning Barnombudsmannen söker nu en projektledare med placering vid administrativa enheten.  Huvuduppgiften är att utveckla myndighetens IT-miljö. Du kommer bland annat att projektleda utvecklingen av myndighetens informationssäkerhet, IT-stöd och Intranät. Kvalifikationer   - För tjänsten lämplig akademisk utbildning eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt - Erfarenheter av IT-projektledning. - God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska Det är meriterande om du tidigare arbetat inom statlig/offentlig förvaltning och har erfarenhet av upphandlingsprocesser inom it- området Personliga egenskaper Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat, kan lyssna inåt och för arbetsuppgifterna föreslå och genomföra lämpliga lösningar. Barnombudsmannen är en liten myndighet och du bör trivas med att vara självgående, pedagogisk och kommunikativ.     Praktiska upplysningar Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta:  Kalle Elofsson, administrativ chef, tel 08-692 29 52 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast den 2016-12-18. Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan görs från vår webbplats. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 12-06
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en IT projektledare för att utveckla IT-miljön jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en IT projektledare för att utveckla IT-miljön

Barnombudsmannen söker en projektledare till kommunikationsenheten, heltid
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla (andra) i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån (lag och) FN:s barnkonvention. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Barnombudsmannen bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, myndigheter och i landsting/regioner. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare och arbetar från ett kontor i centrala Stockholm. Vi ser inte ytterligare lokalanpassningar som ett hinder. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning  Barnombudsmannen söker en projektledare med placering vid kommunikationsenheten. Du kommer bland annat att arbeta med uppdrag om att sprida barnkonventionen till Sveriges kommuner. Du kommer att ha dialog med barn och unga och med andra viktiga aktörer och beslutsfattare.  Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer • Lämplig akademisk examen eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt • Erfarenhet av projektledning • Kunskap och erfarenhet av påverkansarbete • God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift (gärna även på engelska) Det är meriterande med erfarenhet från kommuner eller annan offentlig verksamhet samt med kunskap om barnkonventionen och från barnrättsområdet. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och förmåga att kommunicera med dem. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Vi tillämpar Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta:  Kalle Elofsson, administrativ chef tel 08 692 29 52 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2017-01-08.  Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansök via vår webbplats. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 12-15
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en projektledare till kommunikationsenheten, heltid jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en projektledare till kommunikationsenheten, heltid

Barnombudsmannen söker en projektledare till kommunikationsenheten
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla (andra) i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån (lag och) FN:s barnkonvention. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Barnombudsmannen bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, myndigheter och i landsting/regioner. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare och arbetar från ett kontor i centrala Stockholm. Vi ser inte ytterligare lokalanpassningar som ett hinder. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning  Barnombudsmannen söker en projektledare med placering vid kommunikationsenheten. Du kommer bland annat att arbeta med uppdrag om att sprida barnkonventionen till Sveriges kommuner. Du kommer att ha dialog med barn och unga och med andra viktiga aktörer och beslutsfattare.  Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer - Lämplig akademisk examen eller motsvarande kompetens inhämtad på annat sätt - Erfarenhet av projektledning - Kunskap och erfarenhet av påverkansarbete - God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift (gärna även på engelska) Det är meriterande med erfarenhet från kommuner eller annan offentlig verksamhet samt med kunskap om barnkonventionen och från barnrättsområdet. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och förmåga att kommunicera med dem. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Vi tillämpar Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta:  Kalle Elofsson, administrativ chef tel 08 692 29 52 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2017-01-08.  Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansök direkt från vår webbplats Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 12-16
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en projektledare till kommunikationsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en projektledare till kommunikationsenheten

Barnombudsmannen söker en utredare till program-och utredningsenheten
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.   Anställningsbeskrivning  Barnombudsmannen söker en utredare med placering vid program-och utredningsenheten. Du kommer att ha dialog med barn och unga och med andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Samhällsvetare eller motsvarande • Erfarenhet av att arbeta i kommunal förvaltning  • Erfarenhet av påverkansarbete • God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning • Erfarenhet av att föreläsa samt prepresentera i externa sammanhang • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och förmåga att kommunicera med dem. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist chef Program och utredning 08 692 29 66 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2017-01-08.  Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan till utredare dnr 2.2.1: 0970/16 görs direkt via vår webbplats. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 12-21
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en utredare till program-och utredningsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en utredare till program-och utredningsenheten

Barnombudsmannen söker en utredare till program-och utredningsenheten
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare som arbetar från kontoret som är centralt beläget i Stockholm. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.   Anställningsbeskrivning  Barnombudsmannen söker en utredare med placering vid program-och utredningsenheten. Du kommer att ha dialog med barn och unga och med andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Akademisk examen som samhällsvetare  eller motsvarande • Erfarenhet av att arbeta i kommunal förvaltning  • God kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning • Erfarenhet av att samtala med barn och ungdomar • Erfarenhet av arbete med analyser av kvalitativt material • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska • Erfarenhet av att föreläsa samt representera i externa sammanhang Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och förmåga att kommunicera med dem. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Lön: Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta: Anna Karin Hildingson Boqvist chef Program och utredning 08 692 29 66 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare tel 08-692 29 76 Ansökan Vi vill ha din ansökan senast 2017-01-08.  Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansökan till annons dnr 2.2.1:0971/16 görs direkt via vår webbplats. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 12-21
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en utredare till program-och utredningsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en utredare till program-och utredningsenheten

Barnombudsmannen söker en jurist till program- och utredningsenheten
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare och arbetar i tillgängliga lokaler i centrala Stockholm. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning  Barnombudsmannen söker en jurist med placering vid program-och utredningsenheten. Du kommer att ha dialog med barn och unga och med andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Juris kandidatexamen med flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med frågor som ingår i barnombudsmannens uppdrag • Gedigen kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning med erfarenhet av såväl nationella som internationella bevakningsmekanismer. • Erfarenhet från arbete kring barns och ungas livsvillkor. • Erfarenhet av att samtala med barn och ungdomar i utsatta situationer. • God förmåga att agera utåtriktat • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Det är meriterande att vara förtrogen med barnombudsmannens metod Unga Direkt Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och förmåga att kommunicera med dem. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning och individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta:  Anna-Karin Hildingson Boqvist Chef, tel 08-692 29 66 Maud Götherström Hållbus Personalhandläggare tel 08-692 29 76 Ansökan Vi vill ha din ansökan med hänvisning till dnr 2.2.1:0096/17 senast 2017-02-21.  Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansök direkt från vår webbplats Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-03
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en jurist till program- och utredningsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en jurist till program- och utredningsenheten

Barnombudsmannen söker en jurist till program- och utredningsenheten
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla (andra) i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån (lag och) FN:s barnkonvention. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Barnombudsmannen bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, myndigheter och i landsting/regioner. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare och arbetar från ett kontor i centrala Stockholm. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning  Barnombudsmannen söker en jurist med placering vid program-och utredningsenheten. Du kommer att ha dialog med barn och unga och med andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer • Juris kandidatexamen • Erfarenhet av arbete kring barns levnadsvillkor • Kunskap om barnkonventionen och dess tillämpning • Erfarenhet av arbete i kommunal förvaltning • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och förmåga att kommunicera med dem. Du har också god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Praktiska upplysningar Tjänsten är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Vi tillämpar Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta:  Anna Karin Hildingson Boqvist chef, tel 08-692 29 66 Maud Götherström Hållbus personalhandläggare tel 08-692 29 76 Ansökan Vi vill ha din ansökan med hänvisning till  dnr 2.2.1:0025/17senast 2017-02-19 .  Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Ansök direkt från vår webbplats. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-03
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en jurist till program- och utredningsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en jurist till program- och utredningsenheten

Barnombudsmannen söker en jurist med inriktning förvaltningsrätt 50%
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare och arbetar i tillgängliga lokaler i centrala Stockholm. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008.   Anställningsbeskrivning Barnombudsmannen söker nu en jurist på deltid 50 procent med placering vid administrativa enheten. Du bör ha en inriktning mot förvaltningsrätt och ha kunskaper om offentlighet- och sekretesslagstiftningen. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer                          • Jur. kand-examen. • Erfarenhet av arbete inom statlig förvaltning • Mycket goda kunskaper inom det förvaltningsrättsliga området • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska • God kunskap om LOU och avtalsrätt Det är meriterande att ha kunskap om barnrättsområdet. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som tycker om att arbeta målinriktat med hög grad av flexibilitet. Du har stort intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets instanser på området. Du har god analytisk förmåga och är social och utåtriktad med förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.     Praktiska upplysningar Tjänsten är en allmän visstidsanställning på 50 procent med tillträde snarast och längst till och med 2017-12-31. Vi tillämpar Individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta: Kalle Elofsson, chef administrativa enheten 08-692 29 52 Maud Götherström Hållbus, personalhandläggare 08-692 29 76 Ansökan Vi vill ha din ansökan med hänvisning till  dnr 2.2.1:0079/17senast 2017-02-19.  Ansökningar hanteras löpande och intervjuer kan bli aktuella före ansökningstidens slut. Sök direkt från vår webbplats. Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-03
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker en jurist med inriktning förvaltningsrätt 50% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker en jurist med inriktning förvaltningsrätt 50%

Barnombudsmannen söker pressansvarig till kommunikationsenheten
I Sverige lever 2 miljoner barn och ungdomar under 18 år. Som alla andra i vårt samhälle påverkas deras liv av beslut som fattas av makthavare och tjänstemän. Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Vi har regelbunden dialog med barn och unga för att få kunskap om deras villkor och vad de tycker i aktuella frågor. Vi bevakar och driver på genomförandet av barnkonventionen i kommuner, landsting/regioner och myndigheter. Barnombudsmannen informerar, bildar opinion och föreslår förändringar i lagar och förordningar i frågor om barns och ungas rättigheter. Myndigheten har cirka 30 medarbetare och arbetar i tillgängliga lokaler i centrala Stockholm. Vi ser inte ytterligare anpassningar som ett hinder. Barnombudsman och myndighetschef är Fredrik Malmberg sedan 2008. Anställningsbeskrivning  Barnombudsmannen söker en pressansvarig med placering vid kommunikationsenheten. Som pressansvarig kommer du utifrån myndighetens övergripande mål att driva och utveckla pressarbetet. Det innebär såväl strategiskt som operativt arbete, i nära samarbete med övriga medarbetare på myndigheten. Du deltar även i utvecklingen av Barnombudsmannens övergripande kommunikationsarbete. Du kommer att höra till kommunikationsenheten och rapporterar till kommunikationschefen. Enheten består av kommunikationschefen och åtta medarbetare. Du kommer bland annat att: • Planera koordinera och utveckla barnombudsmannens mediearbete • Skriva pressmeddelande, debattartiklar etc • Vara rådgivare och ge stöd till Barnombudsmannen, chefer och medarbetare i mediefrågor samt genomföra medieträningar • Ta fram underlag till presentationer • Arbeta med sociala medier • Arbeta med omvärldsbevakning inom Barnombudsmannens ansvarsområden • Leda och genomföra andra kommunikationsaktiviteter som t ex seminarier, rapporter presentationsmaterial mm. Du kommer att ha dialog med barn och unga och med andra viktiga aktörer och beslutsfattare. Arbetsuppgifterna medför att delta i myndighetens prioriterade verksamhet, samt att delta i det löpande arbetet som till exempel att svara på remisser, brev och telefonsamtal. Kvalifikationer och erfarenheter • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande gärna inom strategisk kommunikation och journalistik • Minst fem års erfarenhet av att arbete med pressfrågor, både traditionell media och sociala medier • Du är en mycket god skribent och har god stilistisk förmåga i tal och skrift på svenska och engelska • God samhällsorientering och vi ser gärna att du har arbetat med de samhällsområden som Barnombudsmannen ansvarar för. Det är meriterande om du har arbetat inom en myndighet eller annan offentlig verksamhet. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du strukturerad och välorganiserad. Du har förmåga att arbeta såväl strategiskt som operativt. Du har integritet, analytisk förmåga och gott kommunikativt omdöme. Du är van att arbeta självständigt och gillar att driva och utveckla dina ansvarsområden. Du har lätt för att skapa relationer. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt är det viktigt att du är serviceinriktad, lyhörd, prestigelös och har god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har intresse för barns och ungas situation och en god orientering om samhällets insatser på området. Praktiska upplysningar Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Vi tillämpar provanställning och individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i ansökan. Barnombudsmannen värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar efter att ge lika möjligheter för alla. För mer information, kontakta:  Anna-Karin Engvall. Tillträdande kommunikationschef, tel. 0707-323007  Maud Götherström Hållbus Personalhandläggare, tel. 08-692 29 76 Ansökan Vi vill ha din ansökan med hänvisning till  dnr 2.2.1:0080/17 senast 2017-02-24. Ansök direkt från vår webbplats https://www.barnombudsmannen.se/barnombudsmannen/om-oss/lediga-tjanster/ Välkommen med din ansökan!
Företag: Barnombudsmannen
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-03
Sök fler jobb liknande: lediga Barnombudsmannen söker pressansvarig till kommunikationsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Barnombudsmannen söker pressansvarig till kommunikationsenheten


Sök lediga jobb Barnombudsmannen

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se