Behandlingsassistent jobb - lediga jobb

Behandlingsassistent jobb Behandlingsassistent jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Behandlingsassistent. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Behandlingsassistent. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Behandlingsassistent till Stöd&Resurs HVB- Stockholm

 2. Behandlingsassistent- Stockholm

 3. Behandlingsassistent natt- Stockholm

 4. Behandlingsassistent- Ekerö

 5. Behandlingsassistent- Södertälje

 6. Behandlingsassistent timanställning- Ekerö

 7. Behandlingsassistent- Ekerö

 8. Behandlingsassistent/Socialpedagog- Ljusdal

 9. SiS ungdomshem Stigby söker behandlingsassistenter- Jönköping

 10. Behandlingsassistent/pedagog- Nässjö

 11. Behandlingsassistent/Socialpedagog- Överkalix

 12. Vikarierande behandlingsassistent/socialpedagog- Överkalix

 13. 2 st vik Behandlingsassistent- Ängelholm

 14. Behandlingsassistent/Socialpedagog- Ystad

 15. Behandlingsassistent/Socialpedagog- Ystad

 16. Personlig assistent / Behandlingsassistent- Katrineholm

 17. Behandlingsassistent/Socialpedagog- Forshaga

 18. Behandlingsassistent/vikariat, Renforsen- Vindeln

 19. Behandlingsassistent till Faramir i Hallstahammar- Hallstahammar

 20. Behandlingsassistent/Skötare- Ulricehamn

 21. Boda Familjecentrum söker behandlingsassistenter för timavlönade vikariat- Borås

 22. Behandlingsassistenter- Ospecificerad arbetsort

 23. Behandlingsassistent inom missbruksvården- Ronneby

 24. Behandlingsassistent- Hörby

 25. Behandlingsassistent till träffpunkt Värnan- Malmö

 26. Behandlingsassistent timanställning- Ekerö

 27. Behandlingsassistent- Landskrona

 28. Behandlingsassistent- Karlstad

 29. Behandlingsassistent/Behandlingspedagog- Emmaboda

 30. Behandlingsassistenter till Lilla Thumatorps HVB- Simrishamn

 31. Timanställningar Behandlingsassistent- Mölndal

 32. Behandlingsassistent/integrationsvägledare till Hem för Vård och Boende- Enköping

 33. Behandlingsassistent/Socialpedagog- Göteborg

 34. Behandlingsassistent, natt- Eslöv

 35. Behandlingsassistent/Socialpedagog till Boendeverksamhetens ACT team- Göteborg

 36. Vikarierande Behandlingsassistent/Socialpedagog till Boendeverksamhetens AC- Göteborg

 37. Behandlingsassistent natt, vikariat 89%- Perstorp

 38. Behandlingsassistent- Tjörn

 39. Behandlingsassistent/Boendestödjare,- Sundbyberg

 40. Behandlingsassistent- Ekerö


Mer beskrivning

Behandlingsassistent till Stöd&Resurs HVB
Information om Stöd&Resurs: Stöd&Resurs är ett privatägt företag som arbetar med stödinsatser för personer med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF. Vi har verksamheter i Uddevalla och Stockholm. Vårberget och Bolinders plan i Stockholm är våra HVB som riktar sig till personer över 18 år med högfungerande Autism eller Aspergers syndrom. Vi har riksintag vilket innebär att vi tar emot personer från hela landet. Vår målsättning är att skapa funktionella strategier för såväl vardagen som svårhanterliga situationer. Vi hjälper våra klienter att hantera reaktioner, på för dem svåra situationer, för att på så sätt förebygga problemskapande beteende i olika former. Behandlingens mål är mycket kortfattat ökad självständighet, finna verktyg för att hantera/undvika situationer som skapar stress och frustration samt att utveckla ny och bättre förmåga att hantera svårigheter. Tjänsten: 6 månaders eller längre. Sista ansökningsdag: intervjuer sker löpande Tillträdesdag: efter överenskommelse Arbetsuppgifter: Du arbetar som behandlingsassistent med arbetsuppgifterna att stödja och utveckla våra boende. Att arbeta kompensatoriskt med de hjälpmedel som är utformade för de klienter vi har. samt dagligen dokumentera på ett korrekt sätt.. Vardagliga sysslor såsom städ, matlagning m.m. förekommer givetvis också. Du kommer att vara en viktig resurs i personalgruppen och arbeta både dagar, nätter och helger. Du främjar ett gott samarbete internt inom personalgruppen och mot våra externa samarbetspartners. Kvalifikationer: Du har för tjänsten lämplig utbildning eller erfarenhet, gärna mot socialt eller pedagogiskt arbete. Kunskap och erfarenhet kring Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och problemskapande beteende samt tillhörande kompensatoriska verktyg. Erfarenhet av arbete på instution/ boende. Vi behöver dig som har kunskap och erfarenhet av människor i utveckling. Du är självständig, flexibel, kreativ och ständigt beredd att hitta nya lösningar tillsammans med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: PAVUS OMSORGER AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-16
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent till Stöd&Resurs HVB jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent till Stöd&Resurs HVB

Behandlingsassistent
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS LVM-hem Ekebylund/Östfora har två enheter, Ekebylund i Skånela och Östfora i Järlåsa. Ekebylunds målgrupp är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk. ARBETSUPPGIFTER SiS Lvm-hem Ekebylund/Östfora söker till enhet Ekebylund en behandlingsassistent till vår öppna avdelning. Ekebylund består av två avdelningar en sluten intagningsavdelning och en öppen. I arbetet som behandlingsassistent ingår man i behandlingsteam kring våra klienter och deltar i den dagliga verksamheten. I arbetet ingår kontaktmannaskap, planering och genomförande av samtalsgrupper samt ÅP. Enskilda samtal efter MI modell samt viss dokumentation är andra arbetsuppgifter som ligger på våra behandlingsassistenter. Du behöver kunna ta ansvar, vara kreativ och drivande i arbetet med våra klienter samt vara en trygg och bra förebild. Bemötandet är av central roll där vi hela tiden försöker förbättra oss i relationen till våra kvinnor. Tjänstgöring sker dag, kväll och helg. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har Behandlingsassistentutbildning, är socialpedagog eller innehar annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av missbruksarbete och/eller psykiatri. Vi söker dig som har ett stort engagemang för kvinnor med beroendeproblematik. Meriterande är erfarenhet av MI-samtal, återfallsprevention, ledning av sociala färdighetsprogram och tidigare arbete inom den sociala sektorn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är ett krav.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Ekebylund/Östfora
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-12
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent jobb, Behandlingsassistent Stockholm, Behandlingsassistent Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Ekebylund/Östfora
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent

Behandlingsassistent natt
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS LVM-hem Ekebylund/Östfora har två enheter, Ekebylund i Skånela och Östfora i Järlåsa. Ekebylunds målgrupp är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk. ARBETSUPPGIFTER SiS Lvm-hem Ekebylund/Östfora söker till enhet Ekebylund en vikarierande behandlingsassistent natt till vår öppna avdelning. Ekebylund består av två avdelningar en sluten intagningsavdelning och en öppen. I arbetet som behandlingsassistent natt ingar bl.a. enskilda samtal efter MI modell, att till stor del vistas ute på avdelningen och medverka till de miljöterapeutiska inslagen i behandlingen. Utöver detta genomföra resor och aktiviteter med klienter. Du behöver kunna ta ansvar, vara kreativ och drivande i arbetet med våra klienter samt vara en trygg och bra förebild. Bemötandet är av central roll där vi hela tiden försöker förbättra oss i relationen till våra kvinnor. Tjänstgöring sker 17.00-02.45. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har Behandlingsassistentutbildning, är socialpedagog eller innehar annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av missbruksarbete och/eller psykiatri. Vi söker dig som har ett stort engagemang för kvinnor med beroendeproblematik. Meriterande är erfarenhet av MI-samtal och tidigare arbete inom den sociala sektorn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort och tillgång till bil är ett krav, då de kommunala kommunikationerna är bristfälliga.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Ekebylund/Östfora
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-12
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent natt jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent natt

Behandlingsassistent
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga psykosociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS ungdomshem Rebecka är beläget strax utanför Ekerö i Stockholm. Målgruppen är flickor mellan 12 och 20 år och flickorna är omhändertagna enligt 3 eller 6 §§ LVU. Institutionen har 26 platser fördelat på fyra avdelningar, två låsbara akut- och utredningsavdelningar, en låst behandlingsavdelning och en öppen motivations- och utslussavdelning. ARBETSUPPGIFTER SiS ungdomshem Rebecka söker en behandlingsassistent till vår öppna Motivationsavdelning. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med flickorna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för flickorna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa en tydlig struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och rutiner. En annan viktig uppgift är att samarbeta med verksamhetens skola samt bedriva motivationsarbete med de placerade flickorna genom bland annat strukturerade samtal. Dokumentation är också en betydande del av arbetet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad behandlingsassistent, socionom, beteendevetare, behandlingspedagog eller motsvarande. Du har utbildning i MI och återfallsprevention på minst grundnivå. Du bör även ha erfarenhet från liknande verksamheter. För arbetet krävs att du är en mogen och stabil person med tålamod. Du har förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och har mod att sätta gränser och vara konsekvent. Det krävs att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du bör även uttrycka dig väl i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att samarbeta. B-körkort är önskvärt.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Rebecka
Ort: Ekerö
Publicerad : 07-04
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent jobb, Behandlingsassistent Ekerö, Behandlingsassistent Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Rebecka
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent

Behandlingsassistent
Fler medarbetare till HVB hemmet Lärbo Vill du vara med och utveckla vår verksamhet? Vi är just nu i en fas där vår verksamhet växer och behöver därför nya medarbetare. Linnea Omsorg driver verksamhet för personer med behov av särskilt stöd och service. Våra olika verksamhetsformer är boende, personlig assistans och dagligverksamhet. Vi arbetar utifrån den antroprosofiska människosynen och använder dess kärnvärden som en grund för vår planering av omsorg och vård. Vi kommer under hösten att ha ett behov av fler medarbetare på vårt HVB hem Lärbo i Järna. Nu söker vi medarbetare till vår verksamhet i Järna, Lärbo. Dina arbetsuppgifter är sedvanlig behandlingsassistent uppgifter. Vi arbetar för att skapa en trygg miljö att växa och utvecklas i. Du ska tillsammans med övriga medarbetare vara en bra förebild för våra ungdomar. Våra behandlingsmetoder är bland annat ART och KBT så det är bra om du redan har kunskaper inom de behandlingsmetoderna. Arbetstiderna är framförallt eftermiddag, kväll och natt. Natten är sovande jour. I arbetet ingår också arbete var tredje helg. Specifika krav på erfarenhet och behörighet Du bör ha utbildning som är likvärdig med behandlingsassistent. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Linnea Omsorg AB
Ort: Södertälje
Publicerad : 07-04
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent jobb, Behandlingsassistent Södertälje, Behandlingsassistent Linnea Omsorg AB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent

Behandlingsassistent timanställning
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga psykosociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS ungdomshem Rebecka ligger beläget på Färingsö cirka två mil utanför Stockholm. Institutionen har totalt 26 platser fördelat på fyra avdelningar, två låsbara akut- och utredningsavdelningar, en låsbar behandlingsavdelning med inriktning missbruk och en öppen motivations- och utslussavdelning. Vi söker nu behandlingsassistenter för timanställning vid behov, till samtliga avdelningar. ARBETSUPPGIFTER Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med flickorna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för flickorna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa en tydlig struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och rutiner. En annan viktig uppgift är att samarbeta med verksamhetens skola. Dokumentation är också en betydande del av arbetet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant utbildning, exempelvis behandlingsassistent, behandlingspedagog, mentalskötare, annan utbildning inom beteendeveteskap eller motsvarande. Vi ser också gärna studerande inom det sociala, pedagogiska eller psykologiska området som sökande. För arbetet krävs att du är en mogen och stabil person med tålamod. Du har förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och har mod att sätta gränser och vara konsekvent. Det krävs att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du bör även uttrycka dig väl i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Meriterande om du har erfarenhet av målgruppens problematik och institutionserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att samerbeta. B-körkort är önskvärt.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Rebecka
Ort: Ekerö
Publicerad : 06-20
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent timanställning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent timanställning

Behandlingsassistent
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Huvudkontoret ligger centralt på Drottninggatan 29 i Stockholm. Vi söker nu en behandlingsassistent till SiS LVM-hem Rebecka. SiS LVM-hem Rebecka ligger beläget strax utanför Stockholm på Färingsö (Ekerö kommun). Det fungerar väl att åka hit med buss från Brommaplan Tunnelbanestation. ARBETSUPPGIFTER På SiS LVM-hem Rebecka är målgruppen unga kvinnor, 18-25 år med narkotika/eller blandmissbruk. I målgruppen ingår även unga kvinnor med psykisk störning. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna. Vi arbetar med strukturerad missbruksbehandling på avdelningen, och som behandlingsassistent ingår du i ett utredningsteam runt klienten. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att upprätthålla en tydlig struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner. Att genom dokumentation bidra till utredningar är också en viktig del av arbetet. KVALIFIKATIONER Behandlingsassistentutbildning, socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig, exempelvis med inriktning mot beteendevetenskap, socialt arbete eller missbruksbehandling. Strukturerad dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet, så det måste du behärska. Det är meriterande om du har erfarenhet av målgruppens problematik och/eller arbete på institution. Det är viktigt att du har ett proffesionellt förhållningssätt både mot kollegor och klienter. Det innebär bland annat en god samarbetsförmåga och en god vilja att hjälpa klienterna och samtidigt kunna sätta gränser på ett konsekvent sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Rebecka
Ort: Ekerö
Publicerad : 06-17
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent jobb, Behandlingsassistent Ekerö, Behandlingsassistent Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Rebecka
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Grönåshemmet är ett HVB-hem för ungdomar i åldrarna 13-18 år. Läs gärna mer om verksamheten på vår hemsida. Vi har verksamhet i Järvsö och Bollnäs. Vi kommer nu att öppna ytterligare en enhet . Vi behöver anställa ett antal behandlingsassistenter och socialpedagoger. För att kunna arbeta hos oss måste du ha minst 1,5 års utbildning till behandlingsassistent eller högskoleutbildning inom människovårdande yrke. För att kunna arbeta hos oss ska du ha minst 1,5 års erfarenhet av att arbeta med ungdomar i utsatt läge. Då vi i dagsläget har många kvinnliga arbetande ser vi gärna manliga arbetssökande till tjänsterna.
Företag: Incola AB
Ort: Ljusdal
Publicerad : 06-27
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb, Behandlingsassistent/Socialpedagog Ljusdal, Behandlingsassistent/Socialpedagog Incola AB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Socialpedagog

SiS ungdomshem Stigby söker behandlingsassistenter
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS ungdomshem Stigby är ett särskilt ungdomshem på Visingsö med plats för 31 elever. Vi tar emot pojkar mellan 16-20 år enligt lagen om vård av unga (LVU). Eleverna är omhändertagna på grund av missbruk,kriminalitet eller annat utagerande beteende. Stigbys verksamhet är uppdelad på två behandlingsavdelningar (Södergård och Västergård) med vardera 11 platser, en akutavdelning (Norrgård) med 9 platser samt en utslussverksamhet i Jönköping. Vi söker nu behandlingsassistenter till såväl behandlingsavdelning som till akutavdelningen. ARBETSUPPGIFTER Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Stigby kommer du har följande huvudsakliga arbetsuppgifter: * Aktivt bedriva behandlingsarbete med eleverna enligt Stigbys behandlingsmodell som i huvudsak är fokuserad på relationsbyggnad. *Genom tät kontakt,personlig närvaro konsekvent kontrollera utvecklingen,vägleda och styra elevens beteende. *Ta hand om ungdomar i kris,se utmaningen i att jobba med kvalificerat omvårdnads-och motivationsarbete. *Upprätthålla kontakter gentemot socialtjänsten,myndigheter,skola,anhöriga osv. *Dokumentera behandlingsinsatser enligt rådande riktlinjer. KVALIFIKATIONER Vi vänder oss till dig som: *Är en god vuxen förebild för ungdomar med problem. *Kan dela med dig av din trygghet,värme och positiva livssyn. *Kan hantera konflikter,sätta gränser och lösa problem på ett konstruktivt sätt. *Har god samarbetsförmåga och gillar att jobba i team. *Har erfarenhet av arbete med ungdomar. Är du utbildad socionom,socialpedagog,behandlingspedagog,fritidspedagog eller skötare är det meriterande. Kunskap/erfarenhet av neuropsykiatri,barn-och ungdomspsykiatri,allmänpsykiatri eller liknande är det meriterande. Vi lägger mycket stor vikt vid din personliga lämplighet.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Stigby
Ort: Jönköping
Publicerad : 07-04
Sök fler jobb liknande: lediga SiS ungdomshem Stigby söker behandlingsassistenter jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: SiS ungdomshem Stigby söker behandlingsassistenter

Behandlingsassistent/pedagog
På Drömhus i Lillviken välkomnar vi pojkar och flickor i åldrarna 12-20 år med psykisk ohälsa, neuropsykiatrisk problematik och/eller skolproblematik samt psykosocial problematik. Hem för Vård eller boende, HVB enligt LVU och SoL. Placeringarna sker på uppdrag av socialtjänsten. Vi ombesörjer även utredningar. Vi baserar vår förståelse och behandling på en miljöterapeutisk grund. Struktur, tydliga mål och goda vuxna förebilder är förutsättningar för att skapa en trygg och stabil vardagsmiljö för våra elever. Ett av våra redskap i behandlingsarbetet är ART (Aggression Replacement Training). Vi arbetar med kontaktmannaskap och individuella behandlingsplaner. Vi strävar efter individuella lösningar och flexibilitet utifrån uppdragsgivarens önskemål. Målsättningen är att eleverna skall uppnå en positiv självbild och sådana sociala färdigheter att de får ett varaktigt och fungerande boende samt en meningsfull sysselsättning. Vi arbetar aktivt och nära elevernas nätverk, då vår utgångspunkt är att familjen måste vara delaktig i deras förändringsarbete. Vi samarbetar gärna med kommunernas öppenvård. ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och omfatta hela bredden av elevens behovsbild. Du kommer bla medverka i det miljöterapeutiska arbetet och stödja eleverna i de dagliga, praktiska och teoretiska aktiviteterna som verksamheten erbjuder. KVALIFIKATIONER För att ingå i vårt team söker vi dig som är kvinna i åldern 30-45 år. Du skall ha minst behandlingsassistentutbildning. Vi ser gärna att du har ART-instruktörsutbildning samt miljöterapeutiskutbildning. Du bör vara lösningsfokuserad, driftig, flexibel och kunna ha förståelse för målgruppens situation och behov. Du skall ha god samarbetsförmåga i grupp men även kunna arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: RYDS BEHANDLINGSHEM AB
Ort: Nässjö
Publicerad : 06-17
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/pedagog jobb, Behandlingsassistent/pedagog Nässjö, Behandlingsassistent/pedagog RYDS BEHANDLINGSHEM AB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/pedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Överkalix kommun har tecknat överenskommelse med Migrationsverket om att ta emot 16 ensamkommande flyktingbarn i åldern 14-18 år. Målet är att ge ungdomarna en trygg och säker omvårdnad samt förbereda dem för ett kommande vuxenliv. Arbetsuppgifter: Boendehandledarnas huvudsakliga uppdrag är att stötta ungdomarna i deras tillvaro och verka för att de så fort som möjligt kommer in i och får en förståelse för det svenska samhället. Du ska vara ett vuxenstöd för ungdomarna. Arbetet sker i samverkan med gode män, skola, föreningsliv och det övriga samhället. Uppdraget handlar mycket om att motivera och aktivera ungdomarna, samt att ge den dagliga omsorgen. Som boendehandledare fungerar man även som mentor för någon eller några av ungdomarna och har då ett särskilt ansvar för att etablera en förtroendefull relation där den unge känner stöd och tillit. Som mentor ska man bevaka att den unges specifika behov av stöd och hjälp av andra instanser, t ex sjukvård eller fritidssysselsättning, blir tillgodosedda. Ungdomarna ska förberedas så att de efter tiden i boendet klara av att leva ett självständigt liv. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet, goda IT-kunskaper, hög socialkompetens som innebär god samarbetsförmåga, kunna hantera kriser, vara lyhörd, ha god självkännedom och ha förståelse för komplexiteten i mötet mellan olika kulturer och ha kulturell ödmjukhet. Kompetenser: Vi söker dig med erfarenhet av arbete med äldre tonåringar. Du bör ha utbildning med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete, gärna på högskolenivå. Annan lämplig utbildning kan vara till exempel fritidsledarutbildning eller omvårdnadsutbildning. Vi fäster särskild vikt vid personlig lämplighet och personlig mognad. Det är meriterande om du har vana av att arbeta med genomförandeplan och dokumentation enligt BBIC, samt erfarenhet av Procapita. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av liknande arbete med ungdomar. Flerspråkighet är meriterande.
Företag: Överkalix kommun, Kommunstyrelsen
Ort: Överkalix
Publicerad : 07-11
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb, Behandlingsassistent/Socialpedagog Överkalix, Behandlingsassistent/Socialpedagog Överkalix kommun, Kommunstyrelsen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Socialpedagog

Vikarierande behandlingsassistent/socialpedagog
Överkalix kommun har tecknat överenskommelse med Migrationsverket om att ta emot 16 ensamkommande flyktingbarn i åldern 14-18 år. Målet är att ge ungdomarna en trygg och säker omvårdnad samt förbereda dem för ett kommande vuxenliv. Vi söker vikarie till ordinarie personals tjänstledighet under perioden 2013-08-19 - 2014-02-19. Vi är även i behov av korttidsvikarier. Arbetsuppgifter: Boendehandledarnas huvudsakliga uppdrag är att stötta ungdomarna i deras tillvaro och verka för att de så fort som möjligt kommer in i och får en förståelse för det svenska samhället. Du ska vara ett vuxenstöd för ungdomarna. Arbetet sker i samverkan med gode män, skola, föreningsliv och det övriga samhället. Uppdraget handlar mycket om att motivera och aktivera ungdomarna, samt att ge den dagliga omsorgen. Som boendehandledare fungerar man även som mentor för någon eller några av ungdomarna och har då ett särskilt ansvar för att etablera en förtroendefull relation där den unge känner stöd och tillit. Som mentor ska man bevaka att den unges specifika behov av stöd och hjälp av andra instanser, t ex sjukvård eller fritidssysselsättning, blir tillgodosedda. Ungdomarna ska förberedas så att de efter tiden i boendet klara av att leva ett självständigt liv. Arbetsuppgifterna ställer stora krav på självständighet, goda IT-kunskaper, hög socialkompetens som innebär god samarbetsförmåga, kunna hantera kriser, vara lyhörd, ha god självkännedom och ha förståelse för komplexiteten i mötet mellan olika kulturer och ha kulturell ödmjukhet. Kompetenser: Vi söker dig med erfarenhet av arbete med äldre tonåringar. Du bör ha utbildning med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete, gärna på högskolenivå. Annan lämplig utbildning kan vara till exempel fritidsledarutbildning eller omvårdnadsutbildning. Vi fäster särskild vikt vid personlig lämplighet och personlig mognad. Det är meriterande om du har vana av att arbeta med genomförandeplan och dokumentation enligt BBIC, samt erfarenhet av Procapita. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av liknande arbete med ungdomar. Flerspråkighet är meriterande.
Företag: Överkalix kommun, Kommunstyrelsen
Ort: Överkalix
Publicerad : 07-11
Sök fler jobb liknande: lediga Vikarierande behandlingsassistent/socialpedagog jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vikarierande behandlingsassistent/socialpedagog

2 st vik Behandlingsassistent
Statens Institutionsstyrelse, SiS, är den myndighet som bedriver vård och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs av särskilda ungdomshem och LVM-hem. SiS Ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga är ett särskilt ungdomshem med plats för 24 flickor i åldrarna 15 - 20 år fördelat på fyra avdelningar. Flickorna placeras på Ljungaskog av hemortskommunen enligt LVU. SiS Ungdomshem Ljungaskog ingår i Statens Institutionsstyrelse, se www.stat-inst.se. Örkelljunga ligger i nordvästra Skåne, beläget i naturskön skogstrakt. Ljungaskog ligger på pendlingsavstånd till bland annat Helsingborg och Ängelholm. ARBETSUPPGIFTER 2 av våra duktiga medarbetare ska gå vidare till annan verksamhet. Av den anledningen behöver vi anställa två vik behandlingsassistenter med tidsbegränsad anställning. Det finns alltå stor chans till tillsvidareanställning. Vi söker dig som vill arbeta som behandlingsassistent på avdelning Nyhaga med att bryta destruktivt beteende och väcka hopp och lust till ett bra liv. Det gör du genom samtal med kognitiv grund (KBT, MI, DBT), stötta flickorna i sina kontakter med sina familjer, skolarbete och övriga dagliga aktiviteter. Det ingår kontakter med socialtjänst, journalskrivande, göra behandlingsplaner, städa, laga mat m m. Du ingår i ett kontaktpersonteam och i en personalgrupp om 14 personer. Du arbetar efter schema med PPA (periodplanerad arbetstid). Avdelningens förhållningssätt bygger på Dialektisk Beteende Terapi (DBT). KVALIFIKATIONER Socionom- eller socialpedogogsutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet av samtal i någon KBT behandlingsform, helst DBT. Du behöver vara bra på att samarbeta med många olika parter och att arbeta målinriktat. Du behöver tycka om att arbeta med flickor som har en social problematik. Du behöver tycka att det är viktigt med barnets rättigheter. Du måste körkort (B). Vi begär utdrag ur polisens belastnings- och misstankeregister.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Ljungaskog
Ort: Ängelholm
Publicerad : 07-16
Sök fler jobb liknande: lediga 2 st vik Behandlingsassistent jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 2 st vik Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Ystad är staden som präglas av en medeltida stadskärna, som erbjuder museer, historiska byggnader och en filmproduktion på frammarsch. Här finns också en miljö med milslånga sandstränder, vackra naturområden och charmerande fiskelägen samt en sällsynt kvalitet i form av livsrum, utveckling och framtidstro. I Ystads kommun vill vi att alla medarbetare ska få förutsättningar till en god hälsa. Vi erbjuder dig en rökfri arbetsplats och möjlighet att träna hos någon av de 11 friskvårdsaktörer som vi har avtal med. Utslussen ingår som en del i verksamheten Ensamkommande barn i Ystads kommun. I samma verksamhet ingår ett boende för 8 pojkar mellan 15-18 år, som ligger i Löderup. Utslussen har sitt kontor inne i centrala Ystad, och utslusslägenheterna ligger runt om i staden. Boendet och utslussen leds av en gemensam föreståndare. Verksamheten ingår i Enheten för nyanlända. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att ingå i ett team som jobbar med utsluss av ensamkommande barn/ungdomar. Vi söker dig som har förmågan att arbeta individuellt och samtidigt ingå i ett arbetslag där kommunikationen bygger på tydlighet och ömsesidig respekt. I arbetsuppgifterna ingår att ha daglig kontakt med ungdomar och samhällets aktörer kring dem, såsom god man, skola, socialförvaltning, sjukvård, hjälporganisationer, Migrationsverket m.fl. I det dagliga arbetet ingår kontinuerlig dokumentation i vårt journalsystem ISOX, enligt BBIC. Du har ansvar för att genomförandeplaner görs regelbundet tillsammans med socialsekreterare och aktuell ungdom. KVALIFIKATIONER Du är utbildad socionom, socialpedagog, specialpedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av den individuella kontakten med barn/ungdomar, och med nätverksbyggande. Du bör ha god kännedom om socialtjänstlagen. Du är lösningsfokuserad, samt har en god analytisk förmåga. B-körkort är ett krav
Företag: Ystads kommun, Social Omsorg
Ort: Ystad
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb, Behandlingsassistent/Socialpedagog Ystad, Behandlingsassistent/Socialpedagog Ystads kommun, Social Omsorg
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Socialpedagog

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Ystad är staden som präglas av en medeltida stadskärna, som erbjuder museer, historiska byggnader och en filmproduktion på frammarsch. Här finns också en miljö med milslånga sandstränder, vackra naturområden och charmerande fiskelägen samt en sällsynt kvalitet i form av livsrum, utveckling och framtidstro. I Ystads kommun vill vi att alla medarbetare ska få förutsättningar till en god hälsa. Vi erbjuder dig en rökfri arbetsplats och möjlighet att träna hos någon av de 11 friskvårdsaktörer som vi har avtal med. Arbetsplatsen är ett gruppboende för ensamkommande barn/ungdomar, och beläget 2 mil öster om Ystad i en by som heter Löderup. Boendet har plats för 8 pojkar i åldrarna 15-18 år. På boendet finns både asylsökande och ungdomar som fått uppehållstillstånd. ARBETSUPPGIFTER Du ska som anställd handledare fungera som ett vuxenstöd och en god förebild för ungdomarna på boendet. Ge dem stöd och hjälp i skolarbetet och uppmuntra ungdomarna till en meningsfull fritid. Samverka med gode män/särskild förordnad vårdnadshavare, skola, socialtjänst, Migrationsverket, föreningsliv och övriga samhället. ADL-träning och individuella samtal med ungdomarna. Dokumentation i ISOX journalsystem. Dessutom ingår städning, matlagning och övriga sysslor som förekommer på ett HVB-hem, KVALIFIKATIONER Du är socionom, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av arbete med ungdomar på HVB-hem eller annan institution erfordras. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du bör vara van att hantera kriser och konflikter, vara lösningsfokuserad och gränssättande, ha god självkännedom och lätt för att samarbeta. Erfarenhet av arbete med ensamkommande barn/ungdomar är meriterande.
Företag: Ystads kommun, Social Omsorg
Ort: Ystad
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb, Behandlingsassistent/Socialpedagog Ystad, Behandlingsassistent/Socialpedagog Ystads kommun, Social Omsorg
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Socialpedagog

Personlig assistent / Behandlingsassistent
Vi söker 1 ny medarbetare till ett team som arbetar med en funktionshindrad person i dennes egna boende på landsbygden. Du bör ha erfarenheter av de autistiska syndromen och att arbeta med förtydligande pedagogik TEACCH - metoden. Tjänstgöringen gäller ca 3-4 nätter jour samt även arbetspass dag / kväll. Du bör ha erfarenhet av att arbeta självständigt men efter väl strukturerad plan som finns utarbetad för att tillgodose den funktionshindrades behov. Vi tillämpar provanställning.
Företag: ÅRSTA GÅRD SKÖLDINGE AB
Ort: Katrineholm
Publicerad : 07-15
Sök fler jobb liknande: lediga Personlig assistent / Behandlingsassistent jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Personlig assistent / Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Huvudkontoret ligger centralt på Drottninggatan 29 i Stockholm. Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Behandlingen bedrivs i låsta former och med hög säkerhets- och omhändertagandenivå. ARBETSUPPGIFTER I arbetsuppgifterna ingår planering, behandling och uppföljning i behandlingsarbetet för de unga. Övriga uppgifter är bla dokumentation, externa kontakter och praktiskt arbete tillsammans med ungdomen. Schemalagt arbete inklusive helger och nätter. KVALIFIKATIONER : Adekvat högskoleutbildning alternativt annan eftergymnasial utbildning och eller erfarenhet som kan anses som likvärdig. Erfarenhet och kunskap av arbete med psykiatri och neuropsykiatriska diagnoser är en stor fördel. Stor vikt kommer att fästas vid personlig mognad och lämplighet. B körkort samt att du uppnått 25 år är ett krav. Kontroll sker mot brotts- och belastningsregister.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Klarälvsgården
Ort: Forshaga
Publicerad : 07-15
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb, Behandlingsassistent/Socialpedagog Forshaga, Behandlingsassistent/Socialpedagog Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Klarälvsgården
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Socialpedagog

Behandlingsassistent/vikariat, Renforsen
Kortfattad beskrivning av SiS LVM-hem Renforsen SiS LVM-hem Renforsen ligger i Vindeln, ca 5,5 mil från Umeå. Vård och behandling ges till personer med alkohol, tablett och narkotikamissbruk. Renforsen är ett LVM-hem, vilket innebär att man tar emot personer som dömts till vård för sitt missbruk. Vård erbjuds även på frivillig bas i mån av platstillgång. Renforsen består av tre avdelningar med totalt 26 platser. Renforsens behandlingshem består av: - Öppna manliga avdelningen har 8 platser och bedriver vård och behandling. - Slutna avdelningen har 10 platser och arbetar med tillnyktring, avgiftning och motivation till vård i frivilliga former. - Kvinnliga avdelningen har 4 öppna och 4 låsbara platser som bedriver vård, motivationsarbete och behandling Behandlingsmodell/ideologi Renforsen arbetar utifrån ett lösningsinriktat förhållningssätt. Övriga metoder som utgör hörnstenar i behandlingsarbetet är: - Motiverande intervju - Återfallsprevention - Nätverksarbete - ART Värdegrunder Renforsens värdegrunder är följande: - Bemötande - möta andra människor i arbetet på ett respektfullt, empatiskt och humanistiskt synsätt. - Engagemang - att ge det lilla extra. Fokus på att vara kvalitetsmedveten, pålitlig, verka för att skapa trygghet och förbättringar i klientarbetet och arbetsklimatet. - Kompetens - se möjligheter i alla situationer och förstå klientens behov, samt agera professionellt utifrån sin yrkesroll. Teoretiska kunskaper ska användas i praktiken. - Delaktighet - delta aktivt i verksamhetens utformning och utvecklingsarbete, bidra med idéer och synpunkter som leder institutionen framåt. Kvalifikationer - Undersköterskeutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. - Erfarenhet inom missbruksvård meriteras. - Ett krav är att man har ett genuint intresse för behandlingsarbete. - God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, datorvana är önskvärt. - Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet och ett positivt sätt i arbetet. - Eftersom vi strävar efter en jämn könsfördelning och ett ökat antal medarbetare med annan etnisk bakgrund, ser vi gärna kvinnliga sökanden med annan etnisk bakgrund. - Arbetet kräver att du har körkort B. Övrigt - Utdrag ur polisregistret görs rutinmässigt på personer som kommer ifråga om anställning. - Vi arbetar med djur i vården på institutionen, varför du ej bör vara överkänslig mot pälsdjur. Gå gärna in på SiS egen hemsida och klicka dig fram till Renforsen för ytterligare information. www.stat-inst.se
Företag: Statens Institutions Styrelse
Ort: Vindeln
Publicerad : 07-04
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/vikariat, Renforsen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/vikariat, Renforsen

Behandlingsassistent till Faramir i Hallstahammar
Faramir är ett boende i Hallstahammar som tar emot ungdomar i ålder 12-20 år. Målgruppen är ensamkommande asylsökande ungdomar och ungdomar som fått uppehållstillstånd och är i behov av extra stödinsatser Baggium Vård & Behandling är en del av Humana Individ & Familj och erbjuder vård- och boende till barn och ungdomar med mångkulturell bakgrund. Vårt arbete bedrivs med helhetssyn på barns och ungas utvecklingsvillkor inom fysisk och psykisk hälsa, utbildning, känslo- och beteendemässig utveckling. Genom vårt arbete vill vi ge ungdomar makt och kraft att ta kommandot över sitt liv, sina villkor, förbättra sina möjligheter till att skapa ett hälsosamt liv samt värna om sin hälsa. Arbetsuppgifter: Ge ungdomarna en god introduktion till vårt samhälle samt skapa förutsättningar att utveckla sina egna resurser. Som boendepersonal ska du vara ett vuxet stöd till ungdomarna och se till att de har en fungerande vardag. Medverka i planering, vara kontaktman för en eller flera ungdomar, delta i praktiska vardagssysslor samt dokumentera. Arbetet innebär samverkan med gode män, skola, socialtjänst samt andra aktörer som ingår i barnets/tonåringens vardagsliv. Administrativa uppgifter såsom dokumentation och planering av dagen på boendet förekommer. Kvalifikationer: Vi söker dig som är utbildad behandlingsassistent, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar på HVB-hem.  Som person bör du vara lösningsinriktad och klara av att lösa de konflikter som kan uppstå på boendet. Du bör ha ett stort tålamod och kunna stötta och samtala med ungdomarna på boendet. Du har god förståelse för uppdraget och skiljer på det personliga och det professionella. Du bör ha god självkännedom och ha lätt för att samarbeta. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För anställning på boendet krävs utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. B-Körkort är ett krav. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning med start senast 10/1 eller enligt överenskommelse. Schemabelagd arbetstid. Heltid dag/kväll/natt.  Är du rätt person för detta viktiga uppdrag? Vill du veta mer? Ring gärna Taina Eklund, Föreståndare tfn 0703-20 31 08, så får du veta mer. Alternativt maila vid frågor; taina.eklund@baggium.se Skicka din ansökan snarast, dock senast den 2013-08-05. Med din ansökan ska du bifoga CV och personligt brev. Vi tar endast emot ansökningar via nedanstående länk.
Företag: Baggium Vård Behandling AB
Ort: Hallstahammar
Publicerad : 07-05
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent till Faramir i Hallstahammar jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent till Faramir i Hallstahammar

Behandlingsassistent/Skötare
INOM är en ledande nordisk aktör med verksamhet i Sverige och Norge inom avancerad psykiatri och psykosocialt förändringsarbete i egen regi. Vår vision är att skapa en ny, högre standard inom vårt område med fler vårdmetoder och behandlingar som bygger på vetenskaplig grund. Till INOM Eken, INOM Eken Utslussningsenhet i Hössna söker vi nu; Behandlingsassistent/Skötare Vi söker dig som vill Arbeta med psykiatriskt omvårdnadsarbete och behandlingsarbete Kvalifikationskrav Körkort Lämplig vårdutbildning Erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete Personliga egenskaper Som person måste du tycka om och ha lätt för att arbeta i team. Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, ansvarstagande och uthållighet. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Anställningsinformation Anställningen är tillsvidare med sysselgrad 100% med sex månaders provanställning och placering i Hössna. Lön enligt kollektivavtal. Välkommen med din ansökan och CV via mejl morgan.darius@inom.com senast 30/8 -2013. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Kontaktpersoner Enhetschef Morgan Darius 0702-445623 morgan.darius@inom.com
Företag: INOM - INNOVATIV OMSORG I SVERIGE AB
Ort: Ulricehamn
Publicerad : 07-15
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Skötare jobb, Behandlingsassistent/Skötare Ulricehamn, Behandlingsassistent/Skötare INOM - INNOVATIV OMSORG I SVERIGE AB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Skötare

Boda Familjecentrum söker behandlingsassistenter för timavlönade vikariat
Gryning Vård AB är ett av landets största företag inom HVB, Hem för Vård och Boende. Bolaget erbjuder ett brett, varierat, och kundanpassat vårdutbud för barn, ungdomar och familjer med beroendeproblematik. Gryning Vård driver behandlingshem, familjehem, öppenvårdsverksamhet, asylboende samt LSS-boende och har 40 enheter belägna inom Västra Götalands län. Bolaget är kommunägt och drivs utan vinstsyfte. Totalt arbetar ca 1000 personer inom Gryning Vård med huvudkontor i Gårda, Göteborg. ARBETSUPPGIFTER Boda familjecentrum i Borås tar emot barn, tonåringar och familjer, både för utredning och behandling. Avdelningen för heldygsnvård (Hässlehem) tar emot uppdrag om utredning och behandling enligt SoL och LVU. Barn mellan 0-12 år och deras familj som är i behov av utredning och/eller behandling, äldre syskon kan följa med. Vid jourplacering över natten, även ensamma barn upp till 16 år. Verksamheten arbetar på uppdrag av den kommunala socialtjänsten. Vi söker nu vikarier för timavlönat arbete med tillträde snarast till Hässlehem. Arbetsuppgifter Som behandlingsassistent handlar dina arbetsuppgifter om omvårdnad och tillsyn av våra klienter. Du deltar i miljöarbetet i dagliga rutiner för att upprätthålla verksamheten, lokalvård, transport av klienter mm. KVALIFIKATIONER Vem är du? Du har avslutad eller pågående högskoleutbildning inom det beteendevetenskapliga området. Alternativt lämplig slutförd gymnasieutbildning, t ex inom vård och omsorg eller relevant eftergymnasial utbildning. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Körkort är ett krav.
Företag: Gryning Vård AB
Ort: Borås
Publicerad : 07-10
Sök fler jobb liknande: lediga Boda Familjecentrum söker behandlingsassistenter för timavlönade vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Boda Familjecentrum söker behandlingsassistenter för timavlönade vikariat

Behandlingsassistenter
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS ungdomshem Lövsta i Vagnhärad är ett särskilt ungdomshem. Vi bedriver vård och behandling för både pojkar och flickor fördelade på sex avdelningar samt egen grundskola. Verksamheten är i förändring och ett intensivt utvecklingsarbete pågår. Lövsta arbetar med kognitiva och beteendeterapeutiska metoder. ARBETSUPPGIFTER Vi utreder och behandlar pojkar/flickor 12-16 år samt pojkar 14-21 år, med psykosocial problematik och i vissa fall pågående kriminalitet och missbruk. Den evidensbaserade behandlingen bygger på kognitiv beteendeterapi med ett familj- och nätverksperspektiv. ART(Aggression Replacement Training) och MI (Motiverande Intervju) är särskilt framträdande metoder och inslag under vårdtiden. Fullständig grundskola bedrivs i egen regi och denna är integrerad i behandlingsarbetet. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Du är tillsammans med övrig personal en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för eleverna. För att möjliggöra denna miljö är det också viktigt att skapa en tydlig struktur på avdelningen, bl.a. gällande lagar och innehåll. På avdelningen bedrivs motivationsarbete där vi utgår från ungdomarnas individuella behov, förutsättningar och utrednings-/behandlingsplanering. Rättssäkerhet och dokumentation är en del av det dagliga arbetet. Arbetstiden är schemalagd med tjänstgöring dagtid, kvällar, nätter och helger. KVALIFIKATIONER Behandlingspedagog, eller annan lämplig utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi söker dig som är aktiv, positiv och gärna antar utmaningar. Du skall vara en trygg vuxen förebild för våra ungdomar. Erfarenhet av arbete med ungdomar och familjer är meriterande. Att använda datorn som uttrycksmedel är en självklarhet för dig, dokumentation sker dagligen i olika system. Du har B-körkort, då arbetet kan innefatta resor utanför institutionen. Du behöver också ha tillgång till egen bil(svårt att nå Lövsta med kommunala transportmedel). Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Lövsta
Ort: Ospecificerad arbetsort
Publicerad : 06-13
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistenter jobb, Behandlingsassistenter Ospecificerad arbetsort, Behandlingsassistenter Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Lövsta
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistenter

Behandlingsassistent inom missbruksvården
I Ronneby - den moderna kurorten - är det tryggt, nära och familjärt att leva och verka. Kommunen har drygt 28.000 invånare och är belägen i hjärtat av Blekinge, Sveriges trädgård. Råd och stöd, vuxna i Ronneby Kommun består av tre enheter: Behandlingsenheten, Socialpsykiatriska teamet och Sysselsättningen. Behandlingsenheten arbetar med vuxna med missbruk- och beroendeproblematik. Arbetet utförs i öppenvård som bistånd efter beslut om insats. ARBETSUPPGIFTER Bedriva Öppenvårdsarbete med fokus på missbruk och beroendeproblematik, samt att arbeta med anhörigstöd. Du ingår som medarbetare i behandlingsenhetens gemensamma arbete för målgruppen. KVALIFIKATIONER Tjänsten ställer höga krav på samverkan internt och med andra aktörer i samhället som arbetar med beroende- och missbruksproblematik och då främst hälso- och sjukvården. Du bör vara strukturerad, flexibel och ha lätt för att samarbeta. Det krävs att du har ett positivt synsätt på socialt arbete och ser möjligheter istället för hinder. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I tjänsten ingår uppföljning, kvalitetssäkring, journalföring och annan dokumentation, samt viss övrig administration, vilket innebär att datavana är önskvärd. Dokumenterad grundutbildning: Högskoleutbildning ex. Socialpedagog, Socionom eller annan lämplig utbildning med inriktning mot vård- och behandlingsarbete. Dokumenterad utbildning: I återfallsprevention, Mi, HAP eller annan behandlingsform med inriktning mot missbruk/beroende är meriterande. För tjänsten erfordras B-körkort. Erfarenhet av arbete med människor med missbruk och beroendeproblematik.
Företag: Ronneby kommun, Råd och Stöd
Ort: Ronneby
Publicerad : 07-24
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent inom missbruksvården jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent inom missbruksvården

Behandlingsassistent
Pilevallens Behandlingshem ligger vackert beläget i Hemmeneköp, 2 km utanför Önneköp. Pilevallens Behandlingshem och Friskola är en liten enhet med plats för 11 ungdomar. Arbetsuppgifter Vi söker en behandlingsassistent som kan arbeta med barn som har psykosociala problem. Utbildning/Erfarenhet Lämplig utbildningsbakrund är socionom, socialpedagog eller behandlingsassistent, samt erfarenhet av att ha arbetat med barn och ungdomar med psykosociala problem.
Företag: Pilevallens Vård och Behandling
Ort: Hörby
Publicerad : 07-24
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent jobb, Behandlingsassistent Hörby, Behandlingsassistent Pilevallens Vård och Behandling
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent

Behandlingsassistent till träffpunkt Värnan
Bli en samhällsbyggare – jobba i Malmö stad! Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling. Som en samhällsbyggare spelar du en viktig roll i Malmös utveckling och därför ser vi oss som framtidens arbetsplats. Människors lika värde är en förutsättning för demokrati och är också en självklarhet i vår värdegrund. Med 20 000 medarbetare är Malmö stad en av de största arbetsgivarna i Skåne. Vi har över 400 yrkeskategorier representerade inom 22 förvaltningar. I Sociala resursförvaltningen finns Malmö stads kommungemensamma verksamheter inom individ och familjeomsorg samt insatser enligt lagen om stöd och service till personer med funktionsnedsättning (LSS). Förvaltningen ansvarar också för mottagning av nyanlända flyktingar och ensamkommande barn och planering och utbyggnad av LSS-boenden. Förvaltningen arbetar också med överförmyndarärenden, tillståndsärenden enligt alkohollagen samt föreningsbidrag till idéburna organisationer. ARBETSUPPGIFTER Träffpunkt Värnan är en etablerad verksamhet inom Sociala Resursförvaltningens avdelning för Vuxna som erbjuder personer som är hemlösa och andra gäster socialt stöd, samtal, hjälp att ta kontakt med myndigheter. Verksamhens mål är att erbjuda gästerna en lokal för möten, värme, vila och ett stöd till att förändra sin livssituation. Som behandlingsassistent kommer du att tillsammans med arbetsgruppen att arbeta utifrån dessa mål. Verksamheten erbjuder gästerna stöd- och motivationssamtal, hjälp och stöd i kontakten med myndigheter och andra, aktiviteter. Verksamheten utvecklas i samarbete med gästerna, frivilligorganisationer, näringsidkare, polis och boende i området. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Du ska ha förmåga och vilja att tillsammans med arbetsgruppen utveckla verksamheten. Du ska ha ett intresse och engagemang för arbete med målgruppen. Du ska ha god förmåga att samarbeta i team och med andra aktörer. Vi lägger stor vikt vid Din personliga lämplighet och förmågan att fånga klienten där han/hon befinner sig är viktig. Tidigare erfarenhet av liknande arbete och arbete med målgruppen är meriterande.
Företag: Malmö stad Sociala Resursförvaltningen
Ort: Malmö
Publicerad : 07-23
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent till träffpunkt Värnan jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent till träffpunkt Värnan

Behandlingsassistent timanställning
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga psykosociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS finansierar forskning för att förbättra vården och behandlingen. SiS LVM-hem Rebecka ligger beläget strax utanför Stockholm på Färingsö (Ekerö kommun) och målgruppen är unga kvinnor 18-25 år med narkotika- eller blandmissbruk. I målgruppen ingår även unga kvinnor med psykisk störning. ARBETSUPPGIFTER Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil, trygg och omvårdnande miljö för klienterna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa en tydlig struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner. Dokumentation är också en viktig del av arbetet. KVALIFIKATIONER Adekvat utbildning kan vara undersköterska, mentalskötare eller behandlingsassistent. Annan lämplig utbildning kan vara högskoleutbildning inom beteendeveteskap. Vi ser också gärna studerande inom det sociala, pedagogiska eller psykologiska området som sökande. Meriterande är om du har erfarenhet av målgruppens problematik och institutionserfarenhet. B-körkort är önskvärt För arbetet krävs att du är en mogen och stabil person med tålamod. Du måste ha förmåga och erfarenhet av att hantera stressfulla situationer och ha mod att sätta gränser och vara konsekvent. Det krävs att du har en mycket god samarbetsförmåga. Du bör även ha en förmåga att uttrycka dig väl i skrift då dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att samarbeta.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Rebecka
Ort: Ekerö
Publicerad : 07-25
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent timanställning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent timanställning

Behandlingsassistent
I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet.Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas.Och det är - precis som vår värdegrund - BRA VÄLKOMMEN TILL OSS! ARBETSUPPGIFTER En av våra medarbetare kommer att vara ledig för studier, därför utlyser vi nu ett vikariat som behandlingsassistent på Granet under tiden 1/9 2013 - 31/3 2014, med ev. förlängning. Granet är ett rehabiliteringsboende för äldre personer med alkoholrelaterad missbruksproblematik, en del också med psykiatrisk problematik, där missbruket skapat ett behov av viss omvårdnad. Boendet är behovs- och biståndsprövat enl. SOL. Vi arbetar med ett salutogent förhållningssätt med råd, hjälp och stöd till ett självständigt liv. Vi vill ge en god omvårdnad och ett gott boende utifrån den boendes behov. Vårt förhållningssätt är empowerment, där vi vill ge de boende hjälp till självhjälp, att träna daglig livsföring tillsammans med personal och andra boende. Boendestöd innefattar även att stödja den boende i att sköta både personlig och boendehygien. Vi är inne i ett förändringsarbete där vi vill utveckla aktiviteter och verksamheten till mer rehabilitering som i slutändan kan innebära ett mer självständigt liv och eget boende med eller utan boendestöd. Vi tror att en stimulerande miljö och aktiviteter tillsammans eller i grupp är ett bra sätt att leva ett liv utan droger. Motiverande samtal är en utgångspunkt för vårt dagliga arbete och i vårt bemötande gentemot alla boende. Vi samarbetar aktivt med den ideella föreningen Vändplatsen som har sina lokaler inhysta i Granets källare. Nu söker vi en ny medarbetare som tillsammans med oss vill utveckla verksamhetens olika delar och som kan ta egna initiativ, arbeta både självständigt och i grupp kring de boendes olika behov och önskemål. Du skall ha en genomtänkt syn på brukarinflytande och boendedialog då vi tror att samverkan är viktigt i rehabilitering till ett gott självständigt liv. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att: Vara behjälplig i det dagliga livet för de boende utifrån ett empowermentperspektiv. Vara kontaktperson för några av de boende och ha deras speciella behov i centrum både vad gäller olika myndighetskontakter men också den dagliga livsföringen, personlig hygien och boendehygien. Föra motiverande samtal syftande till ett aktivt drogfritt liv. Ta initiativ till och genomföra större och mindre aktiviteter i samråd med de boende utifrån ett motivations- och sysselsättningsperspektiv. KVALIFIKATIONER Du är utbildad alkohol och drogterapeut, socialpedagog eller har annan utbildning inom omvårdnad, rehabilitering som kan prövas som likvärdig. Du har utbildning i MI, motiverande samtal. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av rehabiliterande arbete med fokus på vuxenarbete. Du måste ha ett brinnande intresse för rehabiliterande arbete för vuxna kombinerat med en stor portion humor och värme. Körkort är ett krav.
Företag: Landskrona stad, Individ- och familjeförvaltningen
Ort: Landskrona
Publicerad : 07-26
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent jobb, Behandlingsassistent Landskrona, Behandlingsassistent Landskrona stad, Individ- och familjeförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent

Behandlingsassistent
Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ansvarar för kommunens uppgifter vad gäller den lokala arbetsmarknadspolitiken och ska bidra till att motverka arbetslösheten i kommunen. Ansvarar för kommunens individ- och familjeomsorg samt verksamhet för personer med psykisk funktionsnedsättning. ARBETSUPPGIFTER Vuxenavdelningen ansvarar för kommunens verksamhet för personer med psykiska funktionsnedsättningar, missbruks- och beroendeproblematik. Avdelningen har ca 250 medarbetare inom boenden, rehabverksamheter, sysselsättning, öppenvård och myndighetsutövning. Vi söker nu en medarbetare till Bore/boendestöd som är ett boende för personer med missbruks- och beroendeproblematik.I boendet utreder vi möjligheter och hinder, stöder och använder MI som förhållningssätt.I arbetsuppgifterna ingår behandling, social färdighetsträning och praktiska göromål. Externt boendestöd till personer med egen lägenhet inom kommunen. KVALIFIKATIONER Behandlingsassistent, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du erfarenhet av arbete med MI som förhållningssätt är det meriterande. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper som självständighet, flexibilitet, samarbets - och initiativförmåga och ansvarstagande. B-körkort är ett krav.
Företag: Karlstads kommun, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen
Ort: Karlstad
Publicerad : 07-29
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent jobb, Behandlingsassistent Karlstad, Behandlingsassistent Karlstads kommun, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Behandlingspedagog
Mitt i hjärtat av sydöstra Sverige - med pendlingsavstånd till Växjö, Kalmar och Karlskrona ligger Emmaboda. Om du vill bo i vacker natur, nära skog och sjö, skapa ditt drömboende till en rimlig kostnad, vara garanterad förskoleplats och dessutom ha flera stora evenemang i din närhet så kan Emmaboda vara något för dig. Vill du dessutom vara med och påverka din omgivning har du bäst möjligheter för det i Emmaboda! Kreativa människor har påverkat och levandegjort miljön och livet här sedan länge. Emmaboda lever och vårt liv präglas av omtanke och öppenhet. ARBETSUPPGIFTER Individ- och familjeomsorgen i Emmaboda har ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Boendet har sju platser i åldern 15-18 år. Ungdomarna bor i boendet under tiden deras asylansökan behandlas av Migrationsverket. De ungdomar som får permanent uppehållstillstånd kommer att kunna bo kvar tills annat boende är ordnat dock längst tom 21 år. Arbetet på boendet innebär att ge ungdomarna det vuxenstöd de behöver, skapa en välfungerande vardag samt en aktiv och meningsfull fritid. De skall under trygga förhållanden få erfarenheter och kunskaper som hjälper dem till ökad självständighet och förbereder dem till ett vuxenliv. Arbetet innefattar kvällar och helger och sovande jour. KVALIFIKATIONER Du är socionom eller har annan likvärdig utbildning gärna pedagog med inriktning mot ungdoms- och missbruksvård. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort för bil är nödvändigt. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med ungdomarna, gärna av målgruppen. Vi söker dig som är bra på att skapa relationer, är tydlig och lyhörd och kan sätta gränser. Stor förmåga till flexibilitet och samarbetsförmåga krävs.
Företag: Emmaboda kommun, Individ- och familjeomsorgen
Ort: Emmaboda
Publicerad : 07-29
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Behandlingspedagog jobb, Behandlingsassistent/Behandlingspedagog Emmaboda, Behandlingsassistent/Behandlingspedagog Emmaboda kommun, Individ- och familjeomsorgen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Behandlingspedagog

Behandlingsassistenter till Lilla Thumatorps HVB
Lilla Thumatorp är ett litet familjärt behandlingshem med plats för 5+2 ungdomar. Lilla Thumatorp ligger i Ö. Tommarp på Österlen ca 9 km väster om Simrishamn. Vi har varit igång sedan 1998 och har en etablerad och lång erfarenhet av professionellt behandlingsarbete. Verksamheten vänder sig till flickor och pojkar i åldern 13-20 år med en psykosocial problematik. Vi tar emot ungdomar enligt SoL och LVU. Vi söker nu behandlingsassistenter på heltid och ser gärna både manliga och kvinnliga sökande. Arbetstiden är förlagd till såväl vardagar som helger och i tjänstgöringen ingår även sov jour. Du arbetar för det mesta dygn och kommer då att delta i den dagliga verksamheten och omvårdnaden av ungdomarna. Vi söker dig som är positiv, aktiv och kan vara en god och trygg vuxen förebild för ungdomarna samt har ett bra personligt ledarskap och är lösningsinriktad. Lilla Thumatorps arbetssätt bygger på att vi tillsammans med ungdomarna och deras familjer hittar lösningar som möjliggör förändring. Vi utgår från människors egen målsättning och fokuserar på resurser, möjligheter och kompetens, ett salutogent förhållningssätt. Dina arbetsuppgifter Arbeta med lösningsfokuserade behandlingsmetoder i team kring ungdomarna/familjerna för att nå behandlingsmålen. Noggrann dokumentation kring ungdomens behandlingsinsatser och utveckling. Arbeta med ungdomarna i deras dagliga tillvaro, med allt från behandlingssamtal till praktiska göromål, där du utifrån vår behandlingsideologi, ger ungdomarna omvårdnad och stöttning på ett professionellt sätt. Kvalifikationer Vi söker dig som är utbildad socionom, psykolog, beteendevetare, behandlingsassistent eller har annan lämplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av behandlingsarbete med ungdomar och vi vill att du har erfarenhet av att arbeta utifrån BBIC. Du är intresserad av att arbeta enligt ett lösningsfokuserat arbetssätt och tidigare erfarenhet av detta eller KBT-metoder är meriterande. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift och har du erfarenhet av Journal Digital är det meriterande men inget krav. Som person är du trygg, utvecklingsinriktad, initiativrik, värdesätter att arbeta i ett litet team, har god samarbetsförmåga och kan skapa delaktighet och engagemang. Du bör vara minst 25 år och du kan sätta tydliga gränser samt är en god konfliktlösare. Viktiga egenskaper i arbetet med ungdomarna och deras familjer är humor, uthållighet, ödmjukhet och en människosyn som bygger på respekt och tilltro samt förmåga att hålla en rak och tydlig kommunikation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För vidare info om behandlingshemmet se vår hemsida, www.thumatorp.se Ansökan endast via mail till carina@thumatorp.se
Företag: Lilla Thumatorps HVB
Ort: Simrishamn
Publicerad : 07-31
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistenter till Lilla Thumatorps HVB jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistenter till Lilla Thumatorps HVB

Timanställningar Behandlingsassistent
Sis ungdomshem Fagared ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg som tar emot pojkar i åldern 16 - 21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. På Fagared finns 5 avdelningar med totalt 35 platser. ARBETSUPPGIFTER Uppdraget som behandlingsassistent är både svårt, spännande och utmanande. Arbetet syftar till att ge ungdomarna redskap att förändra sin livssituation. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar för det dagliga praktiska arbetet med pojkarna. Tillsammans med ordinarie personal ansvarar du för att behandlingsplaner upprättas och genomförs. Du är en vuxenförebild och ansvarar för att skapa en miljö där förändring och positiv utveckling blir möjlig. Vi utgår från en miljöterapeutisk bas och arbetar med familje- och nätverksarbete och med kognitiva behandlingsprogram. KVALIFIKATIONER Vi ser helst att du är socionom, socialpedagog, sjuksköterska eller liknanade t ex Ky-utbildning. Du har några års erfarenhet av arbete med ungdomar eller annat psykosocialt arbete och har påbörjat din utbildning. Du behöver vara en mogen och stabil person med god inlevelseförmåga, tålamod, förmåga att sätta gränser och vara konsekvent. Eftersom vi arbetar i team krävs god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personalig lämplighet.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Fagared
Ort: Mölndal
Publicerad : 07-31
Sök fler jobb liknande: lediga Timanställningar Behandlingsassistent jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Timanställningar Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/integrationsvägledare till Hem för Vård och Boende
Enköping förenar småstadens charm, trygghet och livskvalitet med närheten till storstadens puls. Det strategiska läget i Mälardalen gör kommunen till en attraktiv plats att bo, verka och leva i. Enköping är en av landets snabbast växande städer och vi är drygt 40 000 invånare. Välkommen till Enköping - Sveriges närmaste stad! Socialförvaltningens verksamhet är organiserad i enheterna: Stab, Mottagning, Utredning barn och familj, Utredning vuxna och försörjning, Öppenvård barn och familj samt Öppenvård vuxna. Aktuell tjänst är en del av Öppenvård barn och familj. Boendet ”Rondellen” är ett hem för vård och boende (HVB) för åtta ungdomar, tre asylplatser och fem platser för ungdomar med uppehållstillstånd i åldern 13-18 år. Vi söker en behandlingsassistent på heltid. På Rondellen arbetar en föreståndare och sju behandlingsassistenter. ARBETSUPPGIFTER Arbetet som behandlingsassistent/integrationsvägledare innebär att du deltar i ungdomarnas vardag som en god vuxen förebild och ansvarar för både deras dagliga omsorg och fostran. Tillsammans med övrig personal skapar du en stabil och trygg miljö och hjälper till med att skapa och stötta fungerande nätverk för integration och introduktion i samhället. Du ska på ett professionellt sätt ge god omvårdnad och verka för att pojkarna får en meningsfull sysselsättning, går i skolan och deltar i olika fritidsaktiviteter. I ditt arbete kommer du att samarbeta mycket med god man/vårdnadshavare, skola, socialtjänst, föreningslivet med flera. I arbetet ingår också dokumentation. Arbetsuppgifterna är mycket varierande, från praktisk handledning i vardagsgöromål till stödjande samtal. Arbetstiden är schemalagd och innebär att du arbetar dag, kväll, helg och natt. KVALIFIKATIONER Du bör ha utbildning som socionom, socialpedagog, integrationspedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är erfarenhet av: Arbete med ungdomar i liknande verksamhet Arbete med ungdomar med olika former av trauman eller psykiska påfrestningar Flyktingfrågor och integration Vi kräver: B-körkort Dokumenterade mycket goda kunskaper i skriven svenska med tanke på dokumentationskraven i verksamheten. Utdrag ur misstanke- och brottsregistret Arbetet kräver att du har ett genuint intresse och engagemang och en vilja att arbeta med ungdomar. Du ska ha insikt och förståelse för komplexiteten i att möta ungdomar från andra kulturer. Du är trygg, tydlig, strukturerad och systematisk och kan arbeta för att uppnå givna mål. Lika stor vikt läggs vid självständighet som att kunna arbeta i arbetslag och stödja arbetskamrater. Du tar initiativ och har siktet inställt på utveckling och förbättringar. Vid nyanställning ser vi mycket till personlig lämplighet och vi överväger många aspekter så som hur du passar in i, och hur din kompetens kompletterar, den nuvarande arbetsgruppen.
Företag: Enköpings kommun Socialförvaltningen
Ort: Enköping
Publicerad : 07-31
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/integrationsvägledare till Hem för Vård och Boende jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/integrationsvägledare till Hem för Vård och Boende

Behandlingsassistent/Socialpedagog
Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Våra verksamheter är ofta specialiserade och unika och vänder sig till alla eller stora grupper av göteborgare. Vi är drygt tusen anställda som arbetar med missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning och mycket mer. Vår vision lyder: Tillsammans har vi kraft att skapa nya möjligheter i människors liv. I ett hållbart Göteborg finns det plats för alla". Vill du vara med oss och bidra till att visionen blir verklighet? Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att bidra till en bättre spegling av befolkningsstrukturen i Göteborg. ARBETSUPPGIFTER Ungdoms- och Familjeboende är en enhet inom Boendeverksamheten, Social Resursförvaltning. Vår verksamhetsidé är att tillhandahålla drogfritt boende med kvalificerat stöd på uppdrag av stadsdelarna i Göteborgs stad. Vi bedriver boendeverksamhet riktat mot bostadslösa ungdomar, kvinnor och familjer, med målet att öka boendeförmågan för den enskilde. Vi planerar att under hösten att göra en nystart för vårt jourboende för ungdomar med ökat antal platser i nya lokaler. Vi planerar även att kunna ta emot ungdomar i missbruk, vilket inte är möjligt i den nuvarande formen. Jourboendet kommer ha 12 platser för ungdomar 18-25 år. Ungdomarna har fått bistånd för boende genom stadsdelarna i Göteborg. Rekrytering sker under förutsättning att erfoderliga beslut tas om att jourboendet skall utökas. Vi söker en behandlingsassistent för placering på Jourboendet. Vi önskar att du är med i övergången till den nya verksamheten och är med och utvecklar metoderna som kommer att användas på boendet. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med de uppsatta mål som finns i varje ungdoms genomförandeplan, med fokus på boendeträning för att ungdomen skall utveckla sin boendekapacitet. För några av ungdomarna kommer det också att ingå att arbeta med återfallsprevention. Vi får vårt uppdrag från stadsdelarna i Göteborg och i arbetet ingår ett nära samarbete med den placerande socialsekreteraren. Vi arbetar med kontaktmannaskap, vilket innebär att du skall ha förmåga att kunna ta initiativ och fatta beslut när det gäller ungdomens boendeträning. Du har stöd- och motivationssamtal med ungdomen, samt en kontrollerande funktion. Du har även kontakt med det professionella nätverk som finns kring ungdomen. I arbetet ingår också att du deltar vid handledning, teammöten och arbetsplatsträffar samt är delaktig i enhetens kvalitetsutvecklingsarbete. Vi dokumenterar vårt arbete i journalanteckningar samt i genomförandeplaner och boendesammanställningar. I arbetet ingår även praktiska arbetsuppgifter. Vi arbetar utifrån MI som förhållningssätt och metod. I arbetet kan eventuellt ingå visst ensamarbete under kvällar och helger. KVALIFIKATIONER Socionom-/socialpedagogexamen eller utbildning som bedöms som likvärdig av arbetsgivaren. Du skall ha förmåga att arbeta självständigt och arbetet kräver egen struktur, flexibilitet och att situationen får styra hur du löser den aktuella uppgiften. Du skall vara ödmjuk och lyhörd, med en förmåga att kunna sätta adekvata gränser. Du ska ha lätt för att samarbeta, både med dina närmsta kollegor men även externt med socialtjänst samt andra samarbetspartners. Vi kräver erfarenhet från socialt arbete och utbildning som socionom / socialpedagog eller utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi vill helst att du arbetat i akutverksamhet för ungdomar/unga vuxna samt att du arbetat med missbruksproblematik. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete som socialsekretare eller med boende. Vi ser gärna att du genomgått MI-utbildning. Körkort är ett krav.
Företag: Göteborgs stad, Social Resursförvaltning
Ort: Göteborg
Publicerad : 08-01
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Socialpedagog jobb, Behandlingsassistent/Socialpedagog Göteborg, Behandlingsassistent/Socialpedagog Göteborgs stad, Social Resursförvaltning
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Socialpedagog

Behandlingsassistent, natt
Nämndemansgården i Sverige AB är ett av Skandinaviens äldsta och största företag som bedriver behandling, rådgivning samt utbildning gällande alkohol- och drogproblematik. Nämndemansgården är idag rikstäckande och har ca 250 medarbetare. Prokrami Kvinnobehandling är en av 9 enheter inom Nämndemansgården, vi finns ca 11 km norr om Eslöv Vi söker en behandlingsassistent natt, 24,8% som kommer ingå i ett team med behandlare, behandlingsassistenter m.fl som arbetar med våra ca 18 patienter. Nattpersonalen sover jour mesta delen av natten, kanske är du studerande eller har en annan deltidssysselsättning Vi tror att har behandlingsassistentutb el motsv, samt har erfarenhet från missbruksvård. Vi lägger stor vikit vid personlig lämplighet Vi vill att du är kvinna, då vi har valt att ha kvinnlig personal inom behandlingen av kvinnor
Företag: NÄMNDEMANSGÅRDEN I SVERIGE AB
Ort: Eslöv
Publicerad : 08-01
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent, natt jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent, natt

Behandlingsassistent/Socialpedagog till Boendeverksamhetens ACT team
Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Vi är drygt tusen anställda som arbetar med bland annat missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning, verksamheter för integration och för flyktingboende, men också med strukturella frågor inriktade på ett socialt hållbart samhälle. Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att bidra till en bättre spegling av befolkningsstrukturen i Göteborg. ARBETSUPPGIFTER Boendeverksamheten, Social Resursförvaltning, söker en Socionom/socialpedagog till vårt nystartade ACT-team kopplat till Bostad först. Teamet arbetar med personer med lång erfararenhet av hemlöshet och komplex social problematik och ska erbjudas egen bostad som en primär första insats. Utifrån de mål som personen själv vill arbeta med erbjuds kontakt, stöd och samordning av ett tvärprofessionellt ACT-team (Assertive community treatment). Teamet representeras idag av en teamledare/psykiatrisjuksköterska, en socionom, en utvecklingspedagog och en drogterapeut. Varje teammedlem tillför kunskaper utifrån sitt kompetensområde. Arbetet innebär ett uppsökande och individanpassat stöd- och motivationsarbete till personer med samsjuklighet. Vi arbetar med ett delat kontaktmannaskap och nära teamsamarbete. Till detta team söker vi dig som har ett stort engagemang för målgruppen och tro på individens förmåga till förändringsarbete. KVALIFIKATIONER Högskoleutbildning Intresse av att arbeta efter Bostad först (Housing first)-modellen. Ha god förmåga till personligt engagemang och tilltro till förändringsarbete. Ha goda kunskaper och tycka om att arbeta med målgruppen. Kunna arbeta i nära relationer i klienternas hemmiljö. Vi ser gärna att du är initiativrik, handlingskraftig, flexibel, tålmodig, utåtriktad, händig, ansvarstagande och med en stor portion humor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Utbildning inom lösningsfokuserat arbete, neuropsykiatri, friskvård och/eller ekonomi. Körkort är önskvärt Grundläggande datakunskaper. Utifrån enhetens sammansättning idag så ser vi gärna manliga sökanden.
Företag: Göteborgs stad, Social Resursförvaltning
Ort: Göteborg
Publicerad : 08-05
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Socialpedagog till Boendeverksamhetens ACT team jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Socialpedagog till Boendeverksamhetens ACT team

Vikarierande Behandlingsassistent/Socialpedagog till Boendeverksamhetens AC
Social resursförvaltning erbjuder göteborgarna många olika tjänster inom det sociala området. Det gör vi som ett stöd till stadsdelarna som har det yttersta ansvaret för sina invånare. Vi är drygt tusen anställda som arbetar med bland annat missbruk, hemlöshet, utsatta barn och familjer, fältarbete, funktionsnedsättning, verksamheter för integration och för flyktingboende, men också med strukturella frågor inriktade på ett socialt hållbart samhälle. Vid rekrytering beaktar vi mångfaldsperspektivet för att bidra till en bättre spegling av befolkningsstrukturen i Göteborg. ARBETSUPPGIFTER Boendeverksamheten, Social Resursförvaltning, söker en Socionom/socialpedagog till vårt nystartade ACT-team kopplat till Bostad först. Teamet arbetar med personer med lång erfararenhet av hemlöshet och komplex social problematik och ska erbjudas egen bostad som en primär första insats. Utifrån de mål som personen själv vill arbeta med erbjuds kontakt, stöd och samordning av ett tvärprofessionellt ACT-team (Assertive community treatment). Teamet representeras idag av en teamledare/psykiatrisjuksköterska, en socionom, en utvecklingspedagog och en drogterapeut. Varje teammedlem tillför kunskaper utifrån sitt kompetensområde. Arbetet innebär ett uppsökande och individanpassat stöd- och motivationsarbete till personer med samsjuklighet. Vi arbetar med ett delat kontaktmannaskap och nära teamsamarbete. Till detta team söker vi dig som har ett stort engagemang för målgruppen och tro på individens förmåga till förändringsarbete. KVALIFIKATIONER Högskoleutbildning Intresse av att arbeta efter Bostad först (Housing first)-modellen. Ha god förmåga till personligt engagemang och tilltro till förändringsarbete. Ha goda kunskaper och tycka om att arbeta med målgruppen. Kunna arbeta i nära relationer i klienternas hemmiljö. Vi ser gärna att du är initiativrik, handlingskraftig, flexibel, tålmodig, utåtriktad, händig, ansvarstagande och med en stor portion humor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Utbildning inom lösningsfokuserat arbete, neuropsykiatri, friskvård och/eller ekonomi. Körkort är önskvärt Grundläggande datakunskaper. Utifrån enhetens sammansättning idag så ser vi gärna manliga sökanden.
Företag: Göteborgs stad, Social Resursförvaltning
Ort: Göteborg
Publicerad : 08-05
Sök fler jobb liknande: lediga Vikarierande Behandlingsassistent/Socialpedagog till Boendeverksamhetens AC jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vikarierande Behandlingsassistent/Socialpedagog till Boendeverksamhetens AC

Behandlingsassistent natt, vikariat 89%
SIS ungdomshem i Hässleholm har avdelningar i Hässleholm, Perstorp och Lund och utgör ett särskilt ungdomshem. Avdelning Perstorp är beläget i Perstorp och har 9 platser. Avdelning Perstorps målgrupp är pojkar 13-17 år med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och i vissa fall missbruk. ARBETSUPPGIFTER Som behandlingsassistent natt ansvarar Du för omvårdnaden av ungdomarna under natten. Arbetet innefattar flera funktioner däribland samtalskontakt i anslutning till sänggående och väckning, vak, städning, men även arbetsmoment såsom dokumentationsarbete. Detta är ett arbete för Dig som har en humanistisk människosyn och ser det som en stor utmaning att få arbeta med ungdomar som befinner sig i en svår social situation. Din arbetstid är schemalagd. Du har själv möjlighet att påverka Din periodplanerade arbetstid tillsammans med övriga i nattarbetsgruppen. KVALIFIKATIONER God förmåga att uttrycka sig i skrift. Att som person kunna arbeta självständigt, ta egna initiativ, vara noggrann och känna ett stort ansvar för arbetsuppgifterna är egenskaper vi värderar högt. Väl utvecklad samarbetsförmåga ser vi som en självklarhet.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS ungdomshem Hässleholm
Ort: Perstorp
Publicerad : 08-05
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent natt, vikariat 89% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent natt, vikariat 89%

Behandlingsassistent
Behandlingshemmet Viken AB är ett fristående HVB alternativ för ensamkommande flyktingungdomar, pojkar 15-18 år, med målsättning att: - För våra ensamkommande ungdomar vara ett boende med stor möjlighet till individuell utveckling och aktivt integrationsarbete där de trivs och möts med respekt och värdighet. - Ha nöjda uppdragsgivare genom att vara en tydlig och attraktiv samarbetspartner som står för vård av hög kvalitet, med hög personaltäthet och genom att göra ett bra arbete skapa en trygg och säker boendemiljö. - För vår personal vara en attraktiv arbetsgivare med bra bemanning, rätt kompetens och utvecklingsinriktat ledarskap där varje medarbetare kan utvecklas och påverka arbetet. Vi erbjuder ett trivsamt boende med aktiviteter och meningsfull tillvaro med personal som brinner för att skapa förändring och bygga relationer. Med bara åtta platser och närvarande personal erbjuds varje boende mycket tid och omsorg där vi kan skapa förståelse för det sammanhang de befinner sig i. ARBETSUPPGIFTER Vår personal arbetar nära ungdomarna och lägger stor vikt vid att skapa bra relationer. Med vår närvaro och vårt engagemang skapar vi trygghet och förutsättningar för ungdomarna att hantera sin livssituation. Vi ser ett nära samarbete med socialtjänst och gode man som en viktig del av vårt arbete och eftersträvar goda relationer som gynnar ungdomens situation och utveckling. För oss är en aktiv fritid och regelbunden skolgång en förutsättning för att lyckas med integrationsarbetet. I arbetet ingår att leda den dagliga verksamheten, ansvara för enskilda ärenden, ha individuella samtal med ungdomarna, leda möten med ansvarig socialtjänst och sköta löpande dokumentation. Vårt arbete grundar sig i ett miljöterapeutiskt synsätt och aktivt integrationsarbete. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant högskoleexamen om minst tre år såsom socionom, socialpedagog eller liknande. Du bör ha erfarenhet av ungdomar i utsatta situationer och engagemang för ditt arbete. Vi söker dig som är ansvarsfull, som kan planera och skapa struktur i ärende och verksamhet. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid adekvat utbildning, erfarenhet och personlig lämplighet.
Företag: Behandlingshemmet Viken AB
Ort: Tjörn
Publicerad : 08-05
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent jobb, Behandlingsassistent Tjörn, Behandlingsassistent Behandlingshemmet Viken AB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent

Behandlingsassistent/Boendestödjare,
Du siktar högt. Och har fötterna på jorden. Precis som vi. Här på Lötsjöteamet kommer du att arbeta i en personalgrupp som utifrån biståndsbeslut ger ett socialt och praktiskt stöd till personer som bor i egna lägenheter eller inom förvaltningens träningslägenheter. Flera av dessa personer har en missbruksproblematik många gånger i kombination med en psykisk funktionsnedsättning. Personalgruppen består av sammanlagt fem personer. Verksamhetens lokal är belägen i Hallonbergen i Sundbyberg och här finns även en träffverksamhet för målgruppen. För närvarande pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi sätter brukarnas delaktighet i fokus. Alla våra anställda är med i arbetet och bidrar utifrån de olika verksamhetsområdena med både erfarenheter och kompetens. Vårt mål är att ha en organisation som arbetar professionellt och tar sin utgångspunkt i brukarens egen verklighet. Sundbybergs stad växer så det knakar, men har lyckats bevara fördelarna med att vara en liten kommun. Det innebär att det är nära till beslut och att våra medarbetare har möjlighet att vara med och påverka verksamheten. Det gör arbetet extra roligt. Som behandlingassistent/boendestödjare har du och dina kollegor som mål att de personer som utifrån biståndsbeslut är aktuella inom förvaltningen på sikt ska ges möjlighet att leva ett så meningsfullt och självständigt liv som möjligt, med eget boende, ordnad ekonomi, sysselsättning/arbete, socialt nätverk och adekvata vård- och behandlingsinsatser. Allt efter personens individuella förutsättningar. Dina arbetsuppgifter I arbetet utgår vi ifrån ett psykosocialt ochhelhetsinriktat förhållningssätt. I arbetsuppgifterna kan allt ifrån, stöd och motiverande samtal, konkret ADL-träning, drogkontroll och stöd till att upprätthålla daglig struktur, till stöd i kontakter med myndigheter och andra vårdgivare förekomma. Vi vill att du är socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du skall ha praktisk erfarenhet av missbruksarbete och önskvärt att du har kunskap/erfarenhet av personer med psykiska funktionshinder. Det är också en merit om du har erfarenhet av arbete med yngre personer med missbruksproblem Kunskap om MI, dokumentation och IT och önskemål om att du har körkort. För att trivas hos oss ska du tycka om utmaningar samt vara initiativrik, självständig, flexibel, engagerad och ansvarstagande. Viktigt också att du är samarbetsinriktad och har en vilja till att utveckla verksamheten. Du har ett professionellt bemötande och förhållningssätt med fokus på brukarnas involvering och delaktighet. Till sist, du är nytänkande och kreativ med ett systemiskt förhållningssätt som ser möjligheter ur ett helhetsperspektiv. Kunskaper i finska ser vi som en merit då Sundbybergs stad har finska som förvaltningsområde. Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde 15 oktober 2013 eller enligt överenskommelse. Ansök senast den 1 september 2013, eventuellt kan intervjuer starta tidigare än sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan! Sundbybergs stad växer så det knakar. Du som jobbar här befinner dig mitt i händelsernas centrum. Du har all möjlighet att vara med och påverka framtiden, både för staden och den verksamhet du arbetar i. Det fina med Sundbyberg är nämligen att vi har bevarat fördelarna med en liten organisation. Som att det är nära till beslut, lätt att påverka och att alla känner alla. Vi tycker att det är viktigt. Det tycker du också.
Företag: Sundbybergs stad
Ort: Sundbyberg
Publicerad : 08-06
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent/Boendestödjare, jobb, Behandlingsassistent/Boendestödjare, Sundbyberg, Behandlingsassistent/Boendestödjare, Sundbybergs stad
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent/Boendestödjare,

Behandlingsassistent
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Huvudkontoret ligger centralt på Drottninggatan 29 i Stockholm. Vi söker nu 2 st behandlingsassistenter till SiS LVM-hem Rebecka. SiS LVM-hem Rebecka ligger beläget strax utanför Stockholm på Färingsö (Ekerö kommun). Det fungerar väl att åka hit med buss från Brommaplan Tunnelbanestation. ARBETSUPPGIFTER På SiS LVM-hem Rebecka är målgruppen unga kvinnor, 18-25 år med narkotika/eller blandmissbruk. I målgruppen ingår även unga kvinnor med psykisk störning. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet med klienterna. Vi arbetar med strukturerad missbruksbehandling på avdelningen, och som behandlingsassistent ingår du i ett utredningsteam runt klienten. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. För att skapa denna miljö är det också viktigt att upprätthålla en tydlig struktur på avdelningen, gällande exempelvis lagar, regler och säkerhetsrutiner. Att genom dokumentation bidra till utredningar är också en viktig del av arbetet. KVALIFIKATIONER Behandlingsassistentutbildning, socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig, exempelvis med inriktning mot beteendevetenskap, socialt arbete eller missbruksbehandling. Strukturerad dokumentation är ett viktigt verktyg i det dagliga arbetet, så det måste du behärska. Det är meriterande om du har erfarenhet av målgruppens problematik och/eller arbete på institution. Det är viktigt att du har ett proffesionellt förhållningssätt både mot kollegor och klienter. Det innebär bland annat en god samarbetsförmåga och en god vilja att hjälpa klienterna och samtidigt kunna sätta gränser på ett konsekvent sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
Företag: Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Rebecka
Ort: Ekerö
Publicerad : 08-08
Sök fler jobb liknande: lediga Behandlingsassistent jobb, Behandlingsassistent Ekerö, Behandlingsassistent Statens institutionsstyrelse, SiS LVM-hem Rebecka
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Behandlingsassistent


Sök lediga jobb Behandlingsassistent

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se