Biblioteksassistent jobb - lediga jobb

Biblioteksassistent jobb Biblioteksassistent jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Biblioteksassistent. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Biblioteksassistent. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Biblioteksassistent till bokbussen- Övertorneå

 2. Biblioteksassistent , Borlänge bibliotek- Borlänge

 3. Biblioteksassistent/ skolassistent, Borgarskolan- Gävle

 4. Biblioteksassistent- Åmål

 5. Biblioteksassistent- Ekerö

 6. Biblioteksassistenter sökes för extrajobb i Umeå- Umeå

 7. Biblioteksassistent- Täby

 8. Biblioteksassistent- Örkelljunga

 9. Biblioteksassistent Värmdö bibliotek- Värmdö

 10. Biblioteksassistent- Mark

 11. Biblioteksassistent- Arvidsjaur

 12. Vik Biblioteksassistent, ÅG- Falköping

 13. BIBLIOTEKSASSISTENT- Perstorp

 14. Semestervikarier - Biblioteksassistenter- Lidköping

 15. Biblioteksassistent- Gotland

 16. Informationsassistent/ biblioteksassistent- Uppsala

 17. Bibliotekarie/biblioteksassistent- Jönköping

 18. Bibliotekarie/biblioteksassistent- Jönköping

 19. Vik Biblioteksassistent- Boden

 20. Biblioteksassistent- Sävsjö

 21. Biblioteksassistent- Sala

 22. Biblioteksassistent 50 %- Gagnef

 23. Biblioteksassistent- Uppsala

 24. Biblioteksassistent- Örebro

 25. Biblioteksassistent 75% till Kultur i Svalöv- Svalöv

 26. Stadsbiblioteket söker biblioteksassistent- Västerås

 27. Informatör/biblioteksassistent- Uppsala

 28. Bokbusschaufför/Biblioteksassistent- Gotland

 29. Biblioteksassistent/Administrativ assistent till Engelbrektsskolan- Örebro

 30. Biblioteksassistent- Botkyrka

 31. Biblioteksassistent till biblioteket i Handen- Haninge

 32. Biblioteksassistent- Linköping

 33. Bokbussförare/Biblioteksassistent- Halmstad

 34. Biblioteksassistent- Halmstad

 35. Biblioteksassistent- Vansbro

 36. Biblioteksassistent/administrativ handläggare- Ljungby

 37. Biblioteksassistent, vikariat, heltid- Heby

 38. Biblioteksassistent på 50%- Lidingö

 39. Biblioteksassistent till Stadsbiblioteket- Örebro

 40. Vikarierande biblioteksassistent- Haparanda


Mer beskrivning

Biblioteksassistent till bokbussen
Tornedalens bibliotek är ett folk- och skolbibliotek som ligger i anknytning till skolområdet och finns i samma byggnad som Gränsälvsgymnasiet. Bokbussen är en del av den uppsökande verksamheten och vi delar den med Haparanda kommun. Arbetsuppgifter Allmänt förekommande biblioteksuppgifter och service till elever, lärare och övriga besökare, t.ex. litteraturinköp, bokuppsättning, iordningsställande och registrering av medier i Mikromarc, utlånings - och återlämningsarbete, ekonomihantering. Schemalagd informationstjänstgöring, ev kan kvälls- och helgtjänstgöring ingå. Kvalifikationer Gymnasiekompetens, biblioteksassistentutbildning, körkort och kunskaper i finska språket är meriterande samt erfarenhet av liknande arbete. Vi vill att du utvecklar och formar verksamheten med oss och att du vill jobba uppsökande, utåtriktat och kreativt tillsammans med befintlig personal. Du är en engagerad och positiv person som har förmågan att arbeta självständigt och strukturerat. Vi lägger stor vikt vid den sökandes kommunikationsförmåga och sociala kompetens. Arbetet innebär daglig kundkontakt och vi förutsätter att du, precis som vi, sätter besökaren i centrum. Du bör ha god samarbetsförmåga samt ha en vilja att bidra till bibliotekets utveckling. Varaktighet/Arbetstid Tjänsten är på deltid, 50%. Tillträde 2013-09-02 eller enligt överenskommelse. Tillsvidareanställning som föregås av 6 månaders provanställning Ansökan Välkommen med din ansökan, till Tornedalens bibliotek, att. Margit Pettersson, Skolvägen 17, 957 21 Övertorneå senast 2013-08-02. Ange gärna löneanspråk. Vi tar emot ansökan via e-post: margit.pettersson@overtornea.se
Företag: Övertorneå kommun
Ort: Övertorneå
Publicerad : 07-22
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent till bokbussen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent till bokbussen

Biblioteksassistent , Borlänge bibliotek
I Borlänge kommun är arbetet organiserat på fyra sektorer och biblioteksverksamheten ingår i bildningssektorn. Biblioteket i Borlänge ligger i centrum och har fyra filialer. Borlänge biblioteks verksamhet står på fyra ben: att vara kommunens självklara informationscentrum, att arbeta läsfrämjande, att vara en mötesplats och att ge våra användare upplevelser. Borlänge kommuns gemensamma värdegrund ligger till grund för allt vårt arbete och är en ledstjärna i vår arbetsvardag: Jag finns här för Borlängebon Jag gillar utmaningar Jag möter varje människa med öppenhet ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som vill vara med och arbeta i kommunens ”vardagsrum” som är en öppen mötesplats för alla åldrar. Du ser allas lika värde och har tilltro till människan. I din roll som biblioteksassistent kommer du att arbeta med yttre tjänst i låneexpeditionen där du möter besökare i alla åldrar och med olika kulturell bakgrund. Tillsammans med oss sätter du besökaren i centrum. Du kommer även att arbeta med bokuppsättning och krav- och mediehantering. Du ansvarar för sjukhusbiblioteket som är öppet en dag i veckan. För oss är det viktigt med flexibilitet och att vi möts i arbetet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad på gymnasienivå och har erfarenhet av servicearbete. Erfarenhet av arbete och mediehantering på bibliotek är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Vi ser att du är utåtriktad med god känsla för service och att du har en god samarbetsförmåga. Du har intresse för böcker och kultur.
Företag: Borlänge kommun, Bildningssektorn/Kultur
Ort: Borlänge
Publicerad : 07-29
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent , Borlänge bibliotek jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent , Borlänge bibliotek

Biblioteksassistent/ skolassistent, Borgarskolan
Gävles 96 000 invånare bor vid havet, strax norr om Stockholm, där väg, järnväg och hamn möts. Näringslivet är varierat där Gevalia och Mackmyra svensk whisky är några av regionens varumärken. Högskolan i Gävle erbjuder sina 13 500 studenter över 40 utbildningsprogram. Gävle kommun är regionens största arbetsgivare med 7000 anställda och sex miljarder i omsättning. Verksamheten är bred och omfattar allt från skola, omsorg och kultur till väghållning, miljöfrågor och turism. Gävle kommun är ett finskt förvaltningsområde. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund med bemötande, samarbete och kvalitet i fokus.Välkommen ombord! Utbildning & Arbete Gävle är en förvaltning med bred och mångfacetterad verksamhet där stor vikt läggs vid kvalitet och kompetens. Vårt uppdrag är att under kortare och längre perioder leda människor genom utbildning, arbete och sysselsättning. Vi ska på bästa sätt se till att dessa personer får ett positivt och värdigt bemötande utifrån vars och ens förutsättningar och behov. Borgarskolan är en av Gävles tre kommunala gymnasieskolor med ca 870 elever och 80 personal. Skolan erbjuder sex nationella program (EK, HA, FT, ES, SA, HT) samt specialutformade idrottsprofiler inom SA och HA. ARBETSUPPGIFTER Registrering och iordningsställande av nya böcker. Sätta upp böcker i bibliotekets hyllor samt hålla ordning i biblioteket. CSN-rapportering och hantering av läromedelsutlåning. Hjälpa elever att hitta i biblioteket samt hantera utlåning och åter-lämning av böcker. Ansvara för att tidskrifter registreras och placeras ut. Viss kravhantering ingår. Tjänsten är ett vikariat under föräldraledighet 5/9 2013 –1/4 2014, med tidigare tillträde på deltid enligt ö.k.. KVALIFIKATIONER Vi söker en positiv och strukturerade person. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är ett krav. Noggrannhet är viktigt lik-som stresstålighet. Tjänsten kräver att man är duktig på att arbeta självständigt och att man kan stötta och samarbeta med övrig personal och elever på skolan. Kunskap i biblioteksdatasystem samt Skola24 är en merit liksom ProCapita och tillhörande system. Du är också van vid arbete i Word/Excel.
Företag: Gävle kommun, UAG/Borgarskolan
Ort: Gävle
Publicerad : 08-07
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent/ skolassistent, Borgarskolan jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent/ skolassistent, Borgarskolan

Biblioteksassistent
Barn- och utbildningsförvaltningen söker biblioteksassistent Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för Åmåls kommuns förskoleverksamhet, grundskoleverksamhet, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola och arbetar resultatinriktat utifrån ett sociokulturellt förhållningssätt med sin grund i ICDP - vägledande samspel. Läs mer om Åmål på www.amal.se Vi söker nu en medarbetare för uppdrag som biblioteksassistent till högstadiet Kristinebergsskolan. Anställningsform Tillsvidareanställning om 50 % . Snarast eller enligt överenskommelse. Arbetsuppgifter Som biblioteksassistent hos oss arbetar du dagligen nära eleverna, varför arbetsgivaren lägger stor vikt vid ditt sätt att bemöta ungdomar. I arbetsuppgifterna ingår att handha utlåning av böcker samt inköp av böcker och material i samverkan med lärare. Utöver de sedvanliga arbetsuppgifterna för en biblioteksassistent ingår också undervisning i bibliotekskunskap. Kvalifikationskrav - Gymnasial utbildning - Erfarenhet av biblioteksarbete - Erfarenhet av arbete med ungdomar - Körkort B Lön Månadslön - individuell lönesättning Information lämnas av Upplysningar om tjänsten lämnas av rektor Fredrik Eriksson, tfn 0532-172 73 Facklig kontaktperson VISION, Marita Burman-Linder, telefon 0532-173 52 eller Jerry Saxin, telefon 0532-174 28 Ansökan Ansökan skall vara inkommen till Åmåls kommun senast onsdagen den 4 september 2013. Vi tar emot ansökan via e-post: barn_o_utbildning@amal.se Välkommen med din ansökan! Rekryteringsansvariga har tagit ställning till i vilka medier annonsen ska införas och vi undanber oss kontakter med övriga annonskonsulenter.
Företag: Åmåls Kommun, barn- och utbildningsförvaltningen
Ort: Åmål
Publicerad : 08-22
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Åmål, Biblioteksassistent Åmåls Kommun, barn- och utbildningsförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent
EKERÖ är en växande kommun med 26 000 invånare i en fantastisk naturmiljö i Mälaren 1 mil från Stockholms city. Här bor och hit flyttar människor tack vare lugnet i kombination med närheten till storstaden. Två av Sveriges 15 världsarv finns i Ekerö kommun: Drottningholms slott med dess fantastiska slottspark och vikingastaden Birka-Hovgården. FOLKBIBLIOTEKET är en viktig mötesplats för alla åldrar i Ekerö kommun. Biblioteket är ett kulturellt kraftcentrum och en plats att vidga sina referensramar och lära sig något nytt! Boken behåller sin ställning som uppskattad och viktig förmedlare av kunskap och känslor, samtidigt som de digitala mediernas betydelse ökar och biblioteket rustar sig för att även möta den utvecklingen. Barnen och ungdomarnas behov uppmärksammas särskilt, och Ekerö bibliotek kommer av den anledningen att inrätta och öppna ett bibliotek särskilt tillägnat barnen, ”Barnens Bibliotek” i Stenhamra. Våra verksamheter är även på andra sätt inne i en spännande utvecklingsfas, då Ekerö Bibliotek och Ekerö Kulturskola går samman under 2008, vilket öppnar ytterligare möjligheter för framtiden. För att kunna fortsätta med och ytterligare utveckla vår framgångsrika och uppskattade biblioteksverksamhet söker vi nu ytterligare en medarbetare. ARBETSUPPGIFTER Biblioteksbesökarens positiva bild av biblioteket är av mycket stor betydelse. Du kommer i denna tjänst i huvudsak att tjänstgöra i bibliotekets expedition där du är vårt ansikte utåt. Vi ställer därför stora krav på din förmåga att skapa goda möte med hög service, också i situationer med stor arbetsbelastning. Din placering är främst vid biblioteket i Ekerö centrum. Schemalagd kvällstjänstgöring ingår. Du kommer också att bemanna Barnens eget bibliotek i Stenhamra var tredje söndag. KVALIFIKATIONER Då söndagar är en familjedag på Barnens eget bibliotek vill vi att du har erfarenhet från tidigare arbete med barn samt ett stort intresse för att jobba tillsammans med barn och i olika konstnärliga uttryck. Vi vill även att du har arbetslivserfarenhet från bibliotek och det är meriterande om du har arbetat med bibliotekssystemet BOOK-IT tidigare. Din personliga kompetens är viktig. Vi söker dig som har en positiv inställning och som både kan samarbeta och ta egna initiativ. I arbetet ingår att vara öppen för våra besökares tankar och önskemål och att se dem som en resurs. Du har lätt för att kommunicera och för att skapa goda relationer med din omgivning. Du uttrycker dig lätt i tal och skrift. Förutom svenska så talar och läser du engelska, och om du kan ytterligare språk är det extra plus.
Företag: Biblioteket - Ekerö kommun
Ort: Ekerö
Publicerad : 08-27
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Ekerö, Biblioteksassistent Biblioteket - Ekerö kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistenter sökes för extrajobb i Umeå
Student Consulting Student Consulting samarbetar med Umeå kultur och levererar vikarierande bibliotekarier och assistenter till Umeå Stadsbibliotek och närbiblioteken. Nu söker vi fler positiva och serviceinriktade timvikarier till vårt team av biblioteksassistenter ti Arbetsuppgifterna är främst receptionsarbete och låntagarservice, men också andra förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek som exempelvis bokuppsättning. Tillgängligheten är viktig till detta uppdrag då arbetstiderna kan variera och kan innefatta kortare och längre pass under dagar, kvällar och helger. Det händer även att man som vikarie kan rycka in och jobba med kort varsel. Start kommer att ske enligt överenskommelse och anställningen startar med en introduktionsutbildning. Du blir anställd som konsult och uthyrd till kunden av Student Consulting. Rekryteringen kommer att ske löpande så ansök så snart som möjligt. Du ansöker genom att gå in på vår hemsida www.studentconsulting.se och registrerar ditt CV samt registrerar intresseanmälan för just denna tjänst. Till detta arbete söker vi dig som är student på hel- eller deltid, med minst 50 % studietakt. Viktigt är att du har känsla för service och ett stort intresse för litteratur och läsning. Vi ser gärna att du har någon form av erfarenhet från arbete på bibliotek och är väl insatt i hur ett bibliotek fungerar samt har god inblick i ett biblioteks organisatoriska struktur. Det är ett plus om du idag utbildar dig till just bibliotekarie, det är dock inget krav. Vi strävar efter långsiktighet och ser gärna att du har minst ett, gärna två år kvar av dina studier. Meriterande är också erfarenhet av datasystemet Libra och som person ser vi gärna att du är noggrann, strukturerad och har lätt för att ta egna initiativ. Då arbetet innebär att du kan behöva rycka in med kort varsel så lägger vi stor vikt vid anpassningsbarhet och flexibilitet. Välkommen in med din ansökan! Mångfaldigt prisbelönta Student Consulting är experter på ung personal och har varit med och skapat hela studentbemanningsbranschen. Vi har sedan 1997 utvecklats till ett av branschens ledande företag och lärt oss hur extremt värdefullt det är för dig som student att jobba extra under studietiden. Det är ett ypperligt tillfälle att dryga ut kassan, men också nyttig erfarenhet och en fot in i näringslivet. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se redan idag!
Företag: Student Consulting
Ort: Umeå
Publicerad : 09-02
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistenter sökes för extrajobb i Umeå jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistenter sökes för extrajobb i Umeå

Biblioteksassistent
Täby är en av Sveriges mest attraktiva kommuner med närhet till både arbetsplatser, grönområden och skärgård. Täby ligger strategiskt placerat strax norr om Stockholm och det bor ca 65 000 personer här. Vi ser ljust på framtiden och bygger därför fler bostäder, välkomnar fler företag och satsar på förbättrad service med stor valfrihet. Täby - att växa med. ARBETSUPPGIFTER Glad biblioteksassistent sökes till Täby bibliotek! Du kommer att arbeta på Täby huvudbibliotek. Vi är ett mycket välbesökt folkbibliotek centralt i Täby och vi är stolta över att ha bland de högsta lånesiffrorna av alla bibliotek i Stockholms län. Allmänt förekommande arbetsuppgifter på Täby huvudbibliotek, både på vuxen- och barnavdelning. I yttre tjänst ingår informationsarbete, kassahantering, bokuppsättning, stöd vid klassbesök mm liksom speciellt skötselansvar för delar av mediabeståndet (inkl. gallring och städ). Att ur datasystemen ta fram och hantera statistik kommer att vara ett särskilt ansvarsområde. Ingår gör också att hjälpa till med uppdatering av bibliotekets informationskanaler på sociala mötesplatser och på bibliotekets webbplats. Och då och då att hålla i internutbildningar, främst rörande biblioteksrelaterade innovationer på IT-området. Kvällstjänstgöring 1 kväll i veckan samt lördagar enligt schema. KVALIFIKATIONER Du har mycket god IT-kompetens (Excel, Book-It, sociala medier). Du kan arbeta självständigt och har även mycket god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad med fokus på kundens behov. Du tycker om att läsa, är bevandrad i litteraturen och delar gärna med dig av boktips, över disk och på nätet. Du har god framförhållning, god förmåga att arbeta i team. Du är allmänbildad och tycker det är roligt att möta många sorters olika människor. Du har lägst gymnasieutbildning, adekvat högskoleutbildning eller annan kvalifikation som arbetsgivaren prövar likvärdigt. Meriterande erfarenhet är att du har arbetat på folkbibliotek och/eller har minst 2 års arbetslivserfarenhet från ett serviceyrke.
Företag: Täby Kommun, Bibliotek
Ort: Täby
Publicerad : 09-17
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Täby, Biblioteksassistent Täby Kommun, Bibliotek
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent
Örkelljunga en del i "Familjen Helsingborg" är en av tio kommuner i det expansiva Skåne Nordväst, regionen där vi är goda samarbetspartners. Örkelljunga är en kommun med stabil ekonomi och har idag 9 700 invånare. Kommunen arbetar framtidsinriktat med en tydlig vision för 2020: ”Örkelljunga kommuns miljö- och hälsobringande profil stärks. Gröna Örkelljunga har en tydlig roll och är en viktig medspelare i det nordvästskånska samarbetet. Trygghet, småskalighet, entreprenörskap, delaktighet och närhet är grundläggande värden, som tillsammans erbjuder unik livskvalitet, vilket leder till att Örkelljunga kommun i alla lägen blir ett klockrent val”. Örkelljunga bibliotek är huvudbibliotek i en biblioteksorganisation bestående av nio bibliotek varav sex är rena skolbibliotek och två integrerade filialer. Biblioteksverksamheten ingår i kultur- och fritidsförvaltningen. Vi är också en del av Bibliotek Skåne Nordväst som består av biblioteken i 11 kommuner med gemensamt bibliotekssystem och katalog och ett långtgående samarbete under utveckling. ARBETSUPPGIFTER Tjänstgöring i bibliotekets utlån/återlämninsdisk med vägledning av besökare, reservationshantering, datorbokning m.m Mediahantering och inköpsrutiner samt tidskriftshantering Fakturahantering i Raindance och kravrutiner enligt låneregler för Bibliotek Skåne NV samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter KVALIFIKATIONER Gymnasieutbildning samt påbyggnad i form av utbildning inom biblioteks- eller kontorssektorn. Goda datakunskaper och vana vid att använda datorsystem. Du bör vara serviceinriktad och kunna bemöta människor i olika åldrar och med olika bakgrund på ett vänligt och korrekt sätt och vara lyhörd för besökarnas behov och önskemål. Erfarenhet från biblioteksarbete eller liknande arbete räknas som merit liksom erfarenhet av inköpsrutiner och fakturahantering.
Företag: Örkelljunga kommun, Utbildningsförvaltningen
Ort: Örkelljunga
Publicerad : 10-30
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Örkelljunga, Biblioteksassistent Örkelljunga kommun, Utbildningsförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent Värmdö bibliotek
Värmdö bibliotek består av huvudbiblioteket i Gustavsberg, filialbiblioteken på Djurö, Hemmesta och Ingarö samt vår bokbuss Saga. Huvudbiblioteket ligger i Runda huset i Gustavsbergs centrum, nära busshållplatsen. Vi är 20 personer som arbetar i Värmdö bibliotek och vi vill gemensamt arbeta för att ge våra biblioteksbesökare den bästa biblioteksservicen. Vi satsar på arbetsglädje, god hälsa och på att ta tillvara våra medarbetares idéer. Vi står inför planeringen av ett nytt huvudbibliotek i Gustavsbergs hamn och befinner oss därför i en spännande förändringsprocess. Har du erfarenhet av biblioteksarbete och av att jobba med barn? Värmdö bibliotek söker en positiv och serviceinriktad biblioteksassistent till huvudbiblioteket i Gustavsberg. Rollen som biblioteksassistent innebär att du tillhör barnteamet och tillsammans med dina kollegor är du med och utvecklar vår barn- och ungdomsavdelning. Arbetet innebär aktiviteter såsom BVC-besök, sagostunder eller klassbesök samt arbete i informationsdisken, både på barn- och vuxenavdelningen. I rollen ingår även att ta hand om våra nya böcker samt andra administrativa uppgifter. Du ingår också i vår webb-grupp som arbetar med hemsidan och sociala medier. Vi söker dig som har minst 3-årig gymnasieutbildning, erfarenhet av praktiskt biblioteksarbete samt erfarenhet av och intresse för att arbeta med barn och ungdomar. Vi ser att du har erfarenhet av/kunskaper i BOOK-IT och goda IT-kunskaper samt är van vid att arbeta med olika sociala medier. I övrigt har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Giltigt B-körkort är ett krav. Vi sätter stort värde på personliga egenskaper som; engagemang, kreativitet och flexibilitet. Vi ser gärna att du är utåtriktad, idérik och har ett stort intresse av att jobba mot barn och ungdomar samt sätter våra besökare i fokus. Du tycker om att jobba i grupp och har lätt för att samarbeta. Är du dessutom ansvarstagande och självgående, är du den person vi söker! Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna manliga sökande, och sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten. Anställningen är en tillsvidareanställning och omfattar heltid, 39 timmar/vecka, med kvälls- och helgstjänstgöring enligt ett rullande schema. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. I Värmdö kommun arbetar vi aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö. Vi erbjuder olika former av friskvård och tillämpar rökfri arbetstid. Ansökan Du söker tjänsten via www.varmdo.se/jobb. Välkommen med din ansökan senast den 24 november 2013. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. __________________________________ Värmdö är en del av Stockholms skärgård, en unik natur med över 10 000 öar. Här möter land hav, bara 20 minuter från Stockholm. I vår anrika huvudort, Gustavsberg, finns en lång tradition inom design och form som lever vidare genom en fortsatt satsning på konst och kultur. Kommunen har ca 39 000 invånare varav drygt 10 000 bor i Gustavsberg. Vi har en mycket ung befolkning där var fjärde invånare är yngre än 15 år. Värmdö är dessutom en av de snabbast växande kommunerna i landet. Denna dynamik avspeglar sig även i arbetsgivaren Värmdö kommun. Vi erbjuder dig stora möjligheter och intressanta utmaningar.
Företag: Värmdö Kommun
Ort: Värmdö
Publicerad : 11-01
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent Värmdö bibliotek jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent Värmdö bibliotek

Biblioteksassistent
Mark är en attraktiv kommun med flera små och medelstora orter som alla präglas av gemenskap. Här värnar vi om varandra och vår livskvalitet. Strax utanför storstaden lever vi i harmoni med naturen. Kinna är vårt administrativa och kommersiella centrum. Kommunen har 34 000 invånare och hos oss arbetar cirka 3 100 personer. Det innebär att Mark är en medelstor kommun med Borås, Göteborg och Varberg på bekvämt pendlingsavstånd. De tider då de flesta börjar och slutar sitt arbete för dagen går täta buss- och tågturer. Här är det läge för det goda livet! Läs mer om kommunen på www.mark.se Horreds bibliotek är ett filialbibliotek och ingår i Bibliotek Mark inom kultur- och fritidsförvaltningen i Marks kommun. Horreds bibliotek arbetar både mot förskola och skola samt mot kommuninvånare och besökare. På Horreds bibliotek finns en aktiv cirkel- och programverksamhet. Det här är en liten mötesplats med stora möjligheter! ARBETSUPPGIFTER Som biblioteksassistent på Horreds bibliotek arbetar du med sedvanliga biblioteksarbetsuppgifter som exempelvis bokuppsättning,iordningställande av media, låntagarservice och värdskap vid programverksamhet. Visst ensamarbete förkommer samt kvällstjänstgöring två kvällar/veckan. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har gymnasieutbildning, samt gärna en god kännedom om litteratur. Som person är du självständig och noggrann. Vidare är det är mycket viktigt att du har en god social förmåga, ett gott bemötande och kan ge en god service. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Företag: Marks kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen
Ort: Mark
Publicerad : 11-11
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Mark, Biblioteksassistent Marks kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent
Arvidsjaur är en expansiv kommun i Lapplands inland. Vi har goda kommunikationer med bl.a egen flygplats med dagliga turer till Stockholm och under vintern även ut i Europa. Kommunen har hög servicenivå och utgör ett handelscentrum för omgivande kommuner i inlandet. Den omfattande biltestverksamheten och turismen skapar en unik internationell och dynamisk miljö. Utmärkelserna Årets Skolkommun 2010 och 2011 samt Årets Stadsnätsentreprenör 2010 ger uttryck för kommunens ambition att vara "Bäst i Test". Kultur och Fritidsutbudet är rikt och föreningslivet har en stark ställning. I Arvidsjaur kan de flesta få sina intressen tillgodosedda! Arvidsjaurs kommun är en rökfri arbetsplats och vi tror att alla yrken passar både kvinnor och män. Vi undanber oss att bli kontaktade av annonsförsäljare, rekryteringsfirmor samt bemanningsföretag. Arbetsuppgifter Huvudbiblioteket fungerar som central för all biblioteksverksamhet, även skolbiblioteken samt "boken kommer med posten". Biblioteken är samhällets offentliga vardagsrum där alla medborgare och besökare har rätt till service utifrån sina behov. Enligt bibliotekslagen skall verksamheten ägna särskild uppmärksamhet åt funktionshindrade samt invandrare och andra minoriteter. Barn och ungdomar är en prioriterad målgrupp. All mediehantering sker i ett särskilt biblioteksdatasystem. I det dagliga arbetet förekommer många olika arbetsuppgifter som hör till bibliotekets service och hanteringen av medier innebär även fysiska lyft, ej så tunga alltid men många under en dag. Arbetet innebär viss kvälls- och helgtjänstgöring samt ansvar för gymnasiets skolbibliotek. Kvalifikationer Serviceinriktad, noggrann, god social kompetens krävs i mötet med många olika människor, intresse för folkbildning, erfarenhet från folkbibliotek, erfarenhet från biblioteksdatasystemet Micromarc samt personlig lämplighet. Körkort klass -B---.
Företag: Arvidsjaurs kommun
Ort: Arvidsjaur
Publicerad : 11-26
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Arvidsjaur, Biblioteksassistent Arvidsjaurs kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Vik Biblioteksassistent, ÅG
Falköping växer och just nu är vi cirka 31 600 invånare. Vi har utsetts till Sveriges första Cittaslow - ett internationellt nätverk för det goda livet. Vi är stolta över vårt kulturarv, goda kommunikationer, det fantastiska platålandskapet och matkulturen på Falbygden. Vår kommuns målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling och en rad hälsofrämjande aktiviteter. Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och en ökad mångfald inom alla yrkesområden. ARBETSUPPGIFTER Ållebergsgymnasiets skolbibliotek Biblioteksassistent på gymnasiet 25-50 % Som biblioteksassistent i Ållebergsgymnasiets bibliotek arbetar du med sedvanliga uppgifter för en biblioteksassistent som exempelvis låntagarservice, kravhantering, utrustning av media, bokuppsättning och posthantering. KVALIFIKATIONER Vi söker en biblioteksassistent med erfarenhet från arbete med anknytning till ungdomar. Erfarenhet av biblioteksarbete är meriterande. Du är van vid att arbeta utåtriktat och med olika webbverktyg. Du tycker att det är roligt att arbeta med ungdomar och har lätt för att samarbeta. Du kommer att ha dagliga kontakter med lärare, elever och övrig personal på skolan, vilket kräver lyhördhet, god servicekänsla och ett pedagogiskt perspektiv på arbetet. Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och dokumenterad arbetslivserfarenhet, gärna från skolans värld. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Dina personliga egenskaper: Initiativtagande, Självständighet, Samarbetsförmåga, Kulturell medvetenhet - mångfaldsmedveten, Noggrann
Företag: Falköpings kommun, Falköping, Barn- och utbildningsförvaltningen
Ort: Falköping
Publicerad : 12-03
Sök fler jobb liknande: lediga Vik Biblioteksassistent, ÅG jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vik Biblioteksassistent, ÅG

BIBLIOTEKSASSISTENT
Vill Du arbeta på en plats med optimism, där man satsar och har framåtanda? Där saker och ting händer och där Du som medarbetare kan trivas och utvecklas? Då är Perstorps kommun något för Dig. Perstorps kommun ligger centralt i norra Skåne och omsluts av en underbar natur som är så påtaglig att Du femhundra meter från stationen befinner Dig i skogsbrynet vid en vacker sjö. Ändå är omvärlden inte långt borta. Du når Malmöregionen på en dryg timme med bil eller tåg, Göteborg på drygt två timmar. Helsingborg och Helsingör ligger inom 40 minuter. Kommunen har drygt 7 000 invånare och ca 500 tillsvidareanställda. Perstorps bibliotek består av huvudbibliotek och i kommunen finns också fyra skolbibliotek. Vi är ett litet glatt gäng som nu söker en pigg och engagerad medarbetare. Den lediga tjänsten innebär sedvanliga assistentuppgifter såsom tjänstgöring i lånedisk, bokuppsättning, posthantering och inköp av kontorsmaterial. Du kommer även att arbeta med bibliotekets programverksamhet. Som alltid på en liten arbetsplats får du vara beredd på att rycka in där det behövs. Kvalifikationer: Vi vill att du har erfarenhet av arbete på folkbibliotek och gärna av Libra.se. Du har gymnasieutbildning och goda IT-kunskaper, är serviceinriktad, kommunikativ, flexibel och initiativrik. Du är allmänbildad, har stort intresse för kultur och litteratur och gillar att dela med dig av dina läsupplevelser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och positiv attityd. B körkort krävs. Anställningens omfattning: Anställningsform: Tillsvidareanställning. Omfattning: Deltid 75 %, kvälls- och lördagstjänstgöring ingår. Tillträde: 2013-02-24 eller enligt överenskommelse Om Du vill veta mer om tjänsten kontakta: Bibliotekschef Jonny Norrby, tel 0435-392 24. Fackliga företrädare når du genom att ringa kommunens växel tel 0435-390 00. Din ansökan skickar Du till: Perstorps kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, 284 85 Perstorp. Märk kuvertet "Ansökan biblioteksassistent" Din ansökan vill vi ha senast 2013-12-23.
Företag: Perstorps kommun
Ort: Perstorp
Publicerad : 12-10
Sök fler jobb liknande: lediga BIBLIOTEKSASSISTENT jobb, BIBLIOTEKSASSISTENT Perstorp, BIBLIOTEKSASSISTENT Perstorps kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: BIBLIOTEKSASSISTENT

Semestervikarier - Biblioteksassistenter
Lidköpings kommun Kultur & Fritid arbetar för kultur- och fritidsfrågor i Lidköpings kommun genom fem olika verksamheter – KulturBruket – Fritid – Sockerbrukets ungdomsverksamhet – Biblioteket - Vänermuseet. Kultur & Fritid har en väsentlig roll i uppdraget att göra Lidköping till en välkomnade och hållbar kommun. Vi bedriver en verksamhet i snabb och ständig utveckling, med nya spännande uppdrag och utmaningar. Lidköpings bibliotek är en mötesplats som inbjuder till möten med människor och kunskap över alla gränser. Från och med februari 2013 har vi ett helt nytt bibliotek. Arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter är att hjälpa oss med alla, på ett bibliotek, förekommande arbetssysslor. Det kan förekomma arbete med bibliotekets bokbuss. Kvalifikationer Du skall ha vana från att arbeta i bibliotekssystemet Libra.se. Det är meriterande med tidigare erfarenheter från arbete på bibliotek. Körkort för personbil är ett krav. Information om arbetsgivaren Vi verkar för att på alla nivåer anställa kvinnor och män med olika etniska och kulturella bakgrunder. Lidköping — en välkomnande och hållbar kommun. Lidköpings kommun har cirka 38 000 invånare och ett vackert läge vid Vänerns södra strand. Närheten till vattnet, Kållandsö med Läckö slott och berget Kinnekulle innebär tillgång till natur- och fritidsupplevelser utöver det vanliga. Lidköpings kommun satsar på framtiden. Här finns utrymme och vilja till förändring. En god livsmiljö, närhet och samverkan ger oss möjligheterna. Lidköpings kommun vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg Mynetwork. Du hittar en knapp längst ner i annonsen där du loggar in och söker tjänsten. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
Företag: Kultur & Fritid, Biblioteket
Ort: Lidköping
Publicerad : 01-03
Sök fler jobb liknande: lediga Semestervikarier - Biblioteksassistenter jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Semestervikarier - Biblioteksassistenter

Biblioteksassistent
Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som valt att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet. Välkommen att bli en av oss! På Gotlands nordöstra sida ligger Slite samhälle, 36 km från Visby. Slite bibliotek är ett välsorterat folkbibliotek och kulturellt vardagsrum för alla åldrar. På biblioteken på Gotland arbetar cirka 60 personer fördelade på huvudbibliotek, en bokbil, en bokbuss samt elva filialer. ARBETSUPPGIFTER Vanligen förekommande arbetsuppgifter på bibliotek, såsom tjänstgöring i lånedisk med service till alla våra besökare, allmänna kontorsuppgifter, bokuppsättning, posthantering etc. Du kommer även att arbeta med programverksamhet. Arbete på någon av Region Gotlands andra bibliotek kan också komma att ingå i tjänsten. KVALIFIKATIONER Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är serviceinriktad och tycker om att arbeta på ett självständigt sätt i nära samarbete med dina arbetskamrater, du är idérik och intresserad av att medverka i våra biblioteks utveckling. Du har gymnasieutbildning samt god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt, både i svenska och engelska. Erfarenhet av arbete på bibliotek och grundkunskaper i IT samt högskolestudier av något slag är meriterande.
Företag: Region Gotland, Slite bibliotek
Ort: Gotland
Publicerad : 01-15
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Gotland, Biblioteksassistent Region Gotland, Slite bibliotek
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Informationsassistent/ biblioteksassistent
Läkemedelsverkets uppgift är att se till att den enskilde patienten, hälso- och sjukvården samt djursjukvården får tillgång till säkra och effektiva läkemedel av god kvalitet och att dessa används ändamålsenligt och kostnadseffektivt. Till denna uppgift hör även att tillhandahålla information till allmänheten via Läkemedelsupplysningen. Vi är dessutom tillsynsmyndighet för kosmetika och hygienprodukter samt för tillverkare och produkter inom medicinteknik. Till våra uppgifter hör också tillståndsgivning och tillsyn över legal hantering av narkotika samt tillståndsgivning för apoteksverksamhet. Inom Läkemedelsverkets organisation finns också Giftinformationscentralen. Vi är totalt inom Läkemedelsverket cirka 780 anställda, varav många farmacevter och läkare. Läkemedelsverket lyder under Socialdepartementet och verksamheten är i huvudsak avgiftsfinansierad. Beskrivning av enhet/verksamhet Vi söker en informationsassistent till gruppen Kunskapsstöd inom Enheten för medicinsk information. Kunskapsstöd sköter en stor del av Läkemedelsverkets information om läkemedel till hälso- och sjukvården och allmänheten. Kunskapsstöd deltar i handläggningen av akuta läkemedelslarm och bedömer behovet av och utformar information vid avregistreringar och restnoteringar. Vi anordnar expertmöten och utarbetar behandlingsrekommendationer till hälso- och sjukvården. Gruppen besvarar ett stort antal frågor från allmänhet, hälso- och sjukvård, media och andra myndigheter. Arbetet med att ge ut Läkemedelsboken och tidskriften "Information från Läkemedelsverket" utgår från Kunskapsstöd.  Till gruppen Kunskapsstöd hör även Centrum för Informationssökning som idag består av en informationsspecialist. Vår informationsspecialist ansvarar för att införskaffa, upprätthålla och utveckla relevanta informationstjänster och litteraturresurser för Läkemedelsverkets vetenskapliga kunskapsstöd. Det innefattar bland annat att utföra informationssökningar och litteraturbevakningar samt att ge biblioteksintroduktioner och utbildning i databaser och söksystem. Arbetsuppgifter I rollen som informationsassistent kommer du att arbeta nära vår informationsspecialist och fungera som ett stöd men även ha egna ansvarsområden. Du kommer att hantera tryckta tidskrifter och annat material (säkerställa att Läkemedelsverket får det vi prenumererar på, hantera prenumerationsförnyelser, samt upprätta ett system för den fortsatta hanteringen av detta material). Arbetsuppgifterna innefattar även att hjälpa till att besvara referensfrågor, bistå vid fjärrlån samt att medverka vid framtagandet av årsstatistik till SCB samt bibliometriska uppgifter. Du kommer även att kontera fakturor och medverka till att ett system för fakturahantering upprättas. Tjänsten är en allmän visstidsanställning på åtta månader. Utbildning och erfarenhet Vi ser att du har genomgått relevant utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap. Vi tror att du är nyutexaminerad eller i början av din karriär och lockas av möjligheten att få praktisera dina kunskaper i en kunskapsintensiv och spännande organisation. Personliga egenskaper Du behöver ha ett stort ordningssinne och väldigt god organisationsförmåga och trivas med att samarbeta med andra. Du är prestigelös och tar dig an såväl stora som små uppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag: 23 januari Anställningsform: Allmän visstidsanställning 8 månader Tillträde: Mars Enhet: Enheten för medicinsk information Diarienummer: 2.4.1-2014-000368 Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Kontakt Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Pia Bagge, informationssökningsspecialist eller Kerstin Claesson, gruppchef. Du kan även kontakta den fackliga företrädaren Mihaela Botezatu, SACO. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@mpa.se   Välkommen med din ansökan bestående av CV och personligt brev! Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Företag: Läkemedelsverket
Ort: Uppsala
Publicerad : 01-21
Sök fler jobb liknande: lediga Informationsassistent/ biblioteksassistent jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Informationsassistent/ biblioteksassistent

Bibliotekarie/biblioteksassistent
Stadsbiblioteket, sektion barn och unga Folkbiblioteken i Jönköpings kommun har en viktig roll som samordnare av kulturverksamhet och som kulturförmedlare. I den rollen vill folkbiblioteken ge medborgare ett gott bemötande och god service. Det finns 14 bibliotek och två mobila enheter i Jönköpings kommun varav Stadsbiblioteket är det största. Stadsbiblioteket har två sektioner; vuxen samt barn och unga. Sektion barn och unga består av nio personer som arbetar läsfrämjande med allt ifrån bokprat till programverksamhet. Tjänsten är riktad mot barn i förskola samt låg- och mellanstadiet. Du arbetar med mediehantering på olika sätt och tillsammans med våra barnbibliotekarier med programverksamhet för barn, som barnbokskalas, minibio och lovaktiviteter. Tjänsten innebär även att vara redaktör för vår hemsida och att arbeta med webb och sociala medier. Tjänstgöring i bibliotekets informations- och lånedisk, samt kvälls- och helgtjänstgöring. Vi söker dig som har bibliotekarieutbildning eller likvärdig utbildning och/eller erfarenhet från biblioteksarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet och är intresserad av att arbeta med yngre barn. Vi förväntar oss att du har goda IT-kunskaper och intresse för sociala medier och digitala kommunikationsformer. Eftersom Stadsbiblioteket har många besökare och omfattande verksamhet är det en förutsättning att du är flexibel, har lätt för att strukturera upp situationer och snabbt ser vad som behöver göras. Då ett gott bemötande är en viktig del i vårt uppdrag söker vi dig med hög social kompetens och en positiv inställning. Vi förutsätter att du är bra på att skapa kontakter och arbetar självgående. Vi vill att du sätter besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla. Personlig lämplighet är av stor vikt för tjänsten. Intervjuer kommer att hållas vecka 8.
Företag: Kultur Jönköpings kommun
Ort: Jönköping
Publicerad : 01-22
Sök fler jobb liknande: lediga Bibliotekarie/biblioteksassistent jobb, Bibliotekarie/biblioteksassistent Jönköping, Bibliotekarie/biblioteksassistent Kultur Jönköpings kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Bibliotekarie/biblioteksassistent

Bibliotekarie/biblioteksassistent
Stadsbiblioteket, sektion barn och unga Folkbiblioteken i Jönköpings kommun har en viktig roll som samordnare av kulturverksamhet och som kulturförmedlare. I den rollen vill folkbiblioteken ge medborgare ett gott bemötande och god service. Det finns 14 bibliotek och två mobila enheter i Jönköpings kommun varav Stadsbiblioteket är det största. Stadsbiblioteket har två sektioner; vuxen samt barn och unga. Sektion barn och unga består av nio personer som arbetar läsfrämjande med allt ifrån bokprat till programverksamhet. Tjänsten är främst inriktad mot ungdomar och unga vuxna där du samarbetar med vår ungdomsbibliotekarie kring medier och programverksamhet. Vidare ingår inköp av film för mindre barn, mediehantering och ansvar för arbetet med att dela ut småbarnens bok till alla nyfödda i kommunen. Tjänstgöring i bibliotekets informations- och lånedisk, samt kvälls- och helgtjänstgöring. Vi söker dig som har bibliotekarieutbildning eller likvärdig utbildning och/eller erfarenhet från biblioteksarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet och är intresserad av att arbeta med ungdomar och unga vuxna. Eftersom Stadsbiblioteket har många besökare och omfattande verksamhet är det en förutsättning att du är flexibel, har lätt för att strukturera upp situationer och snabbt ser vad som behöver göras. Då ett gott bemötande är en viktig del i vårt uppdrag söker vi dig med hög social kompetens och en positiv inställning. Vi förutsätter att du är bra på att skapa kontakter och arbetar självgående. Vi vill att du sätter besökaren i centrum och med fantasi och kunskap medverkar till att forma ett bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla. Personlig lämplighet är av stor vikt för tjänsten. Intervjuer kommer att hållas vecka 8.
Företag: Kultur Jönköpings kommun
Ort: Jönköping
Publicerad : 01-22
Sök fler jobb liknande: lediga Bibliotekarie/biblioteksassistent jobb, Bibliotekarie/biblioteksassistent Jönköping, Bibliotekarie/biblioteksassistent Kultur Jönköpings kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Bibliotekarie/biblioteksassistent

Vik Biblioteksassistent
Bodens kommun ligger i Norrbottens kustland, 3 mil från havet. Här bor cirka 28 000 personer. Boden är en modern småstad med närhet till det mesta för ett trivsamt arbets- och fritidsliv. Bodens Stadsbibliotek är centralt beläget och har närmare 200 000 besök per år. Hos oss bedriver vi ett intensivt utvecklingsarbete för att ytterligare förbättra vår service, och för att kunna erbjuda spännande och berikande upplevelser, samt en inspirerande plats att mötas på. Vi siktar högt: målsättningen är att bli årets bibliotek! Tillsammans med övriga kommuner i Norrbotten ingår vi i ett långtgående bibliotekssamarbete vilket bland annat innebär att länets bibliotek har gemensam hemsida och en katalog med fler än en miljon titlar. ARBETSUPPGIFTER Biblioteksassistentyrket är ett servicejobb och en stor del av arbetet innebär att ge service till besökarna vid utlån/återlämning av medier. Du bistår också med viss låntagarvägledning. Vidare ansvarar du för hantering av nya böcker och andra medier, bokvård och bokuppsättning. KVALIFIKATIONER Krav Du ska ha lägst 3-årig gymnasieutbildning. Meriterande Tidigare arbete på bibliotek är meriterande. Erfarenhet av bibliotekssystemet MikroMarc. Goda IT-kunskaper. Personliga kompetenser Du är serviceinriktad och van att möta människor från olika kulturer. Du är självgående och tar egna initiativ, har lätt för att samarbeta och är flexibel.
Företag: Bodens kommun, Tillväxtförvaltningen
Ort: Boden
Publicerad : 01-23
Sök fler jobb liknande: lediga Vik Biblioteksassistent jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vik Biblioteksassistent

Biblioteksassistent
Välkommen till ett gott liv i barnvänliga Sävsjö. En liten kommun med stora möjligheter - mitt i Småland. Rik på upplevelser, kultur och natur. Expansivt näringsliv och härliga boendemöjligheter. Låt dina drömmar få plats - välj Sävsjö! ARBETSUPPGIFTER Kultur- och fritidsförvaltningen söker på grund av föräldraledighet en vikarierande biblioteksassistent på 75 %. Tjänsten innebär tjänstgöring vid huvudbiblioteket i Sävsjö med arbetsuppgifter som är vanligt förekommande inom området. KVALIFIKATIONER Vi förväntar oss att du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Även att har god datorvana. Meriterande är om du har bibliotekserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och egenskaper som är viktiga för tjänsten är att vara flexibel och positiv samt ha god samarbetsförmåga.
Företag: Sävsjö kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen
Ort: Sävsjö
Publicerad : 02-04
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Sävsjö, Biblioteksassistent Sävsjö kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent
Sala kommun söker en Biblioteksassistent Sala stadsbibliotek består av ett huvudbibliotek, tre biblioteksfilialer samt en bokbuss. Biblioteket är en del av Kultur- och fritidskontoret. Arbetsuppgifter Vanligen förekommande arbetsuppgifter på bibliotek, såsom tjänstgöring i låne- och informationsdisk. Allmänna kontorsuppgifter samt posthantering. Dessutom vara backup för personal vid biblioteksverksamheten på Salberga kriminalvårdsanstalt och bokbussen. Det förekommer även mindre vaktmästarsysslor. Kvalifikationer Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha intresse för de värden biblioteket står för, vara serviceinriktad och tycka om att arbeta på ett självständigt sätt i nära samarbete med dina arbetskamrater. Du är idérik och intresserad av att medverka i arbetsgruppen och biblioteksutveckling. Litteraturkännedom och datorvana är meriterande.
Företag: Sala Kommun, Kultur och Fritid
Ort: Sala
Publicerad : 02-07
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Sala, Biblioteksassistent Sala Kommun, Kultur och Fritid
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent 50 %
I hjärtat av Dalarna, 20 minuter från Leksand och Borlänge, ligger natursköna Gagnefs kommun som präglas av småskalighet och framtidstro. I kommunen bor ca 10 000 personer. Gagnef är mötesplatsen för människor, älvar och vägar. En kommun att trivas i. Kultur- och fritidssektionen består av de tre enheterna kultur, fritid samt bibliotek. Sektionens övergripande mål är att erbjuda ett brett kultur- och fritidsutbud. Arbetsuppgifter: Vi söker en biblioteksassistent med inriktning på bokvägledning och utlåning för barn och unga. Som biblioteksassistent tar du hand om bokbeståndet, gallrar och sätter upp böcker. Samarbete med skolan gällande boklån och läsning ingår i arbetet. Bokvägledning och utlån till vuxna besökare förekommer också i tjänsten. Som biblioteksassistent deltar du också i det övriga arbetet och utvecklingen av kommunens bibliotek. Kvalifikationer: Du bör ha kunskap och intresse för litteratur med tonvikt på barn och unga. Körkort är ett krav. Du har intresse för och erfarenhet av arbete med barn och unga. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i grundskolan. Vi söker dig som har en god kommunikationsförmåga samt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Egenskaper och kunskaper: Du har ett gott bemötande av barn och unga. Du har en god samarbetsförmåga, är serviceinriktad med användarfokus, kan knyta och upprätthålla kontakter, är öppen för nya lösningar och arbetssätt samt ett intresse för att ta till dig nya rön inom verksamhetsområdet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet Anställning; Tillsvidareanställning 50 %, arbetstid dag och kväll, lördagstjänstgöring var 6:e vecka, tillträde 1 april eller enligt överenskommelse. Vi ser gärna manliga sökanden. Övrigt: Gagnefs kommun undanber alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Gagnefs kommun har i förväg beslutade rekryteringskanaler. Insända ansökningshandlingar återsändes ej. Körkort klass -B---.
Företag: Gagnefs kommun
Ort: Gagnef
Publicerad : 02-12
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent 50 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent 50 %

Biblioteksassistent
Uppsala universitet Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till ett av de 100 bästa universiteten i världen och en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter, 6 500 anställda och en omsättning på cirka 5,5 miljarder kronor. Biblioteksassistent UFV-PA 2014/406 vid Uppsala Universitetsbibliotek med tjänstgöring vid Karin Boye-biblioteket och Handskrifts- och musikenheten. Tillsvidare, tillträde 2014-04-01 eller enligt överenskommelse. Karin Boye-biblioteket som är ämnesbibliotek för humaniora, teologi och sociologi och ansvarar för biblioteksservice i första hand för forskare och studenter vid institutionerna i campusområdet Engelska parken. Handskrifts- och musikenheten ansvarar för samlingar som innehåller dels enskilda handskrifter och arkiv efter personer och organisationer, dels tryckta och handskrivna noter. Materialet spänner över tvåtusen år från grekiska papyrer till samtida personarkiv med inslag av elektroniska dokument. Som biblioteksassistent kommer du att bidra till arbetet vid båda enheterna, arbetet är rörligt och till viss del fysiskt krävande.   Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a.: Bokframtagning, bokuppsättning och ansvar för hyllskyltning. Framtagning och återställande av handskriftsmaterial. Planering och underhåll av magasin samt ansvar för materialförråd. Magasinering inkl. uppdatering av katalogposter i bibliotekskatalogen. Lånehantering, kravrutiner, närlån och fjärrutlån. Arbete med kurslistor och kursböcker samt genomgång av enskilda samlingar, t ex gåvor.     Vi söker dig som har: - Gymnasieexamen - Erfarenhet av och intresse för att arbeta med kulturarvssamlingar - Erfarenhet av biblioteksarbete vid universitets/forskningsbibliotek   Personliga egenskaper är viktiga. Du är strukturerad och har förmåga att göra prioriteringar i det vardagliga arbetet. Du trivs med eget ansvar, är initiativtagande och har en utpräglad teamkänsla. Det är viktigt att du har god servicekänsla och har god förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt.   Uppsala universitet har ambitionen att främja jämställdheten genom en jämnare könsfördelning. Flertalet anställda inom denna kategori är män varför vi gärna ser kvinnliga sökande till anställningen.   Lön Individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan.   Upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Kerstin Mickelsson, enhetschef Maria Berggren och personalsamordnare Nina Svensson. Samtliga nås via växeln 018-471 00 00.   Välkommen med din ansökan senast den 2 mars 2014, UFV-PA 2014/406 Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.
Företag: Uppsala universitet, Universitetsbiblioteket
Ort: Uppsala
Publicerad : 02-13
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Uppsala, Biblioteksassistent Uppsala universitet, Universitetsbiblioteket
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent
Ref.nr: Km 59/2014 Örebro är Sveriges sjunde största kommun och har cirka 140 000 invånare med 150 olika nationaliteter. Örebro kommun är utsedd till Sveriges Kvalitetskommun 2013. Örebro kommun arbetar för att bli en mer medborgarinriktad organisation med fokus på tillgänglighet, service och utveckling av tjänster direkt till medborgarna. Här har bl a biblioteken en betydelsefull roll. Biblioteket består av huvudbiblioteket i centrala Örebro, nio stadsdelsbibliotek samt en bokbil. Örebro stadsbibliotek arbetar i en processinriktad organisation. Stor vikt läggs vid arbete med sikte på utveckling av verksamheten. Arbetsbeskrivning Vi söker dig som är flexibel och mångsidig och som är intresserad av att arbeta med människor i alla åldrar. Biblioteksassistentyrket är ett servicejobb och en stor del av arbetet innebär att ge service till besökarna vid utlån/återlämning av medier. Du bistår också med viss låntagarvägledning. Vidare ansvarar du för hantering av nya böcker och andra medier, bokvård och bokuppsättning. Biblioteken i Örebro har genomfört en större omorganisation med helhetstänkande, vilket innebär att tjänstgöring på Stadsbiblioteket och stadsdelsbibliotek ingår i tjänsten. Regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Huvudsakliga arbetsuppgifter: Tjänstgöring vid utlån/återlämning av medier. Administrativa uppgifter på kontor och i bokmagasin. Kompetenskrav - Fullgjord gymnasieutbildning - Erfarenhet av biblioteksarbete - Kunskap eller erfarenhet av systemet Book-It - Goda kunskaper i Officepaket - Goda svenskakunskaper, både i tal och skrift - Goda engelskakunskaper i tal Du är intresserad av böcker, litteratur och att möta andra människor från olika kulturer. Du är pedagogisk, har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är ordningsam, flexibel och noggrann. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Övrigt meriterande - God litteraturkännedom - Högskolestudier av något slag som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten - Kunskaper i andra språk än svenska och engelska Anställningens omfattning Tillsvidareanställning, Heltid, Tillträde snarast, Antal platser: 1 Facklig information Vision: Göran Paju 019-21 21 44 Ansökan Örebro kommun använder sig av ett elektroniskt rekryteringssystem och vi önskar att du lämnar din ansökan via systemet. Sista ansökningsdag är 2014-03-02. Välkommen med din ansökan! Örebro kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.
Företag: Örebro Kommun
Ort: Örebro
Publicerad : 02-17
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Örebro, Biblioteksassistent Örebro Kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent 75% till Kultur i Svalöv
Svalövs kommun - med ett strategiskt läge i Öresundsregionen - erbjuder närhet, optimism och ett gynnsamt klimat för arbete och liv, samt goda förutsättningar för ett dynamiskt företagande. Bra kommunikationer gör det lätt att arbetspendla. Här bor cirka 13.300 invånare. Biblioteket ligger mitt i Svalöv och här arbetar idag tre bibliotekarier och tre assistenter. Biblioteket ingår i samarbetet Bibliotek Skåne Nordväst, tillsammans med tio andra kommuner. På biblioteket ordnas regelbundet bokfikor, utställningar och andra evenemang. Här finns plats för kreativitet och egna initiativ! Kulturskolan bedriver undervisning i musik, dans och teater till barn och ungdomar från förskole- till gymnasieålder. Kulturskolan erbjuder en kreativ miljö med många föreställningar och konserter ARBETSUPPGIFTER Vi söker en assistent till Huvudbiblioteket (50%) och Kulturskolan (25%) i Svalöv. I tjänsten ingår biblioteksarbete och administrativa sysslor rörande ekonomi m.m. KVALIFIKATIONER Vi vill att du har erfarenhet av liknande arbete på folkbibliotek, gärna från Skåne Nordväst. Erfarenhet av biblioteksarbete är ett krav. Erfarenhet från administrativ tjänst, t.ex. som ekonomiassistent, är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och vi söker dig som är utåtriktad och hyser ett intresse för kultur. B-körkort är önskvärt.
Företag: Svalövs kommun, BIBLIOTEKET
Ort: Svalöv
Publicerad : 03-03
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent 75% till Kultur i Svalöv jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent 75% till Kultur i Svalöv

Stadsbiblioteket söker biblioteksassistent
Jobba med det viktigaste. Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och väl fungerande stad där framtidstro står i centrum. Välkommen till en arbetsplats full av liv. ARBETSUPPGIFTER Västerås stadsbibliotek är ett av de större folkbiblioteken i Mellansverige med cirka 60 medarbetare och med ett rikt utbud av bibliotekstjänster. Till stadsbiblioteket köps böcker, musik, ljudböcker, filmer, databaser, tidskrifter med mera för cirka 5 miljoner kronor varje år. Som medarbetare hos oss har du stora möjligheter till att utveckla och utvecklas. Viktigt för oss är arbetet med gott värdskap, tillgänglighet och bibliotekets roll som samhällsbyggare. Vi strävar efter kvalitet och effektivitet i våra arbetsrutiner. Som biblioteksassistent ingår du i gruppen som administrerar inköpen av böcker och andra medier. Dina arbetsuppgifter är att effektuera beställningar, uppföljning, registrering och fakturering samt att iordningsställa böckerna för biblioteket. Du har kontakt med våra leverantörer och arbetar i bibliotekets datasystem Book-IT. Du har också övriga arbetsuppgifter inom bibliotekets verksamhet såsom schemaläggning, bemanning av reception och bokuppsättning. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är gymnasieutbildad, gärna med inriktning administration och ekonomi. Du har erfarenhet av ekonomi och fakturahantering, administrativt och serviceinriktat arbete samt goda IT-kunskaper. Vi ser gärna att din erfarenhet kommer från bibliotek och eftersom en del kontakter sker på andra språk än svenska ser vi språkkunskaper som meriterande. Som biblioteksassistent är samarbetet med kollegorna och bemötandet mot besökarna A och O. Struktur och fallenhet för att arbeta med siffror är andra egenskaper som också är viktiga för att man ska komma till sin rätt och trivas i rollen. I övrigt ser vi också att du är självgående och flexibel, tar ansvar för din uppgift och kan anpassa dig till nya omständigheter. Att arbeta som biblioteksassistent ställer krav på en god fysik eftersom hantering av böcker kan vara tungt. Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.
Företag: Västerås stad
Ort: Västerås
Publicerad : 03-04
Sök fler jobb liknande: lediga Stadsbiblioteket söker biblioteksassistent jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Stadsbiblioteket söker biblioteksassistent

Informatör/biblioteksassistent
Bibliotek Uppsala Gottsunda Uppsala kommun finns utöver Stadsbiblioteket 12 stadsdelsbibliotek och 2 biblioteksbussar. Inom hela biblioteksorganisationen finns täta samarbeten. Stadsdelsbiblioteken finns inom en enhet, stadsdelsenheten, som har 40 personer anställda. Bibliotek Uppsala Gottsunda ligger i Gottsunda Centrum och har 12 anställda. Många av bibliotekets besökare har ursprung i andra länder och det bor många barn och unga i upptagningsområdet. Bibliotekets verksamhet är bred och omfattande och anpassad för att möta kundernas olika behov. Arbetsuppgifter Du marknadsför bibliotekets verksamhet för barn och vuxna, lokalt och externt i samarbete med Bibliotek Uppsalas informationsavdelning. Du ansvarar för framtagande av lokalt informationsmaterial. Du är redaktör för Bibliotek Uppsala Gottsundas webbsidor. Du ingår i lokala nätverk och samarbetar med andra aktörer inom Gottsunda Centrums kulturhus kring gemensamma evenemang. Du arbetar med planering och är delaktig i genomförande av bibliotekets programverksamhet för vuxna i samarbete med bibliotekets vuxenavdelning. I tjänsten ingår daglig tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk med tillhörande förberedande praktiskt arbete. Du deltar i det gemensamma biblioteksarbetet, inklusive telefontjänst och bokhantering, med eget ansvar för vissa delar, t ex iordningsställande av vissa medier och framställande av material till skyltning. Schemalagd kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten. Kvalifikationer Du är kundorienterad och har hög servicekänsla. Du trivs med att arbeta på ett självständigt sätt i nära samarbete med dina arbetskamrater. Du trivs i en verksamhet där tempot kan vara högt och där flexibilitet krävs. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta i samverkan med andra och har intresse av att utveckla samarbeten med det omgivande samhället och inom lokala nätverk. Du har relevant högskoleutbildning, relevanta IT-kunskaper och ett intresse för att ingå i en levande biblioteksverksamhet. Dokumenterad erfarenhet av arbete med planering och genomförande av programverksamhet är meriterande. Goda språkkunskaper och erfarenhet av arbete i mångspråkiga miljöer är mycket meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Upplysningar OBS! Vi har inför varje annonsering av en tjänst tagit beslut om var vi annonserar, vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal från säljare som erbjuder annonserings- och rekryteringshjälp till alla nedanstående upplysningslämnare. Ulla Hjorton enhetschef 018-727 17 48. Sara Bengtsson platsansvarig bibliotekarie 018-727 60 51. Fackliga företrädare: Maria Kungsman DIK 018-727 17 45, Mattias Nilsson Vision 018-727 17 25. Har du frågor gällande registrering av din ansökan kontakta HR Center 018-727 11 80. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. "I Uppsala kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet och ta till vara på de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten". Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Företag: Uppsala kommun
Ort: Uppsala
Publicerad : 03-13
Sök fler jobb liknande: lediga Informatör/biblioteksassistent jobb, Informatör/biblioteksassistent Uppsala, Informatör/biblioteksassistent Uppsala kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Informatör/biblioteksassistent

Bokbusschaufför/Biblioteksassistent
Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som valt att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra innevånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet. Välkommen att bli en av oss! ARBETSUPPGIFTER Bokbussen på Gotland besöker hållplatser, skolor, förskolor och dagbarnvårdare över hela ön. Till verksamheten hör även "Boken kommer" som ger biblioteksservice till dem som inte kan ta sig till ett bibliotek eller till Bokbussens hållplatser. Vi söker dig som är flexibel och mångsidig och som är intresserad av att arbeta med människor i alla åldrar. Du bör även kunna arbeta med administrativa uppgifter på kontor och i bokmagasin. Biblioteken på Gotland har genomfört en större omorganisation med helhetstänkande, vilket innebär att arbete på någon annan biblioteksenhet kan ingå i tjänsten. Regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår. KVALIFIKATIONER Vi vill att du är utåtriktad, är lätt att samarbeta med, har lätt att knyta kontakter och en god känsla för service. Du får gärna vara intresserad av böcker och kultur. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av serviceinriktat arbete. Bibliotekserfarenhet och erfarenhet av biblioteksdatasystemet BOOK-IT är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. C-körkort är ett krav.
Företag: Region Gotland, Bibliotek distrikt 2
Ort: Gotland
Publicerad : 04-01
Sök fler jobb liknande: lediga Bokbusschaufför/Biblioteksassistent jobb, Bokbusschaufför/Biblioteksassistent Gotland, Bokbusschaufför/Biblioteksassistent Region Gotland, Bibliotek distrikt 2
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Bokbusschaufför/Biblioteksassistent

Biblioteksassistent/Administrativ assistent till Engelbrektsskolan
Ref.nr: Sno 98/2014 Örebro är Sveriges sjunde största kommun och har cirka 140 000 invånare med 150 olika nationaliteter. Örebro kommun är utsedd till Sveriges Kvalitetskommun 2013. Mångfald, delaktighet och respekt. Det är några av ledorden i Örebro kommuns förskolor och skolor. Med drygt 25 000 barn och unga i våra förskolor och skolor och med mer än 5000 anställda inom barn och utbildning är det självklart att våra verksamheter är spännande och intressanta. Hos oss har du chansen att utveckla och att utvecklas - här finns arbetsplatser med många möjligheter! Engelbrektsskolan ligger nära Örebros stadskärna och vår vackra stadspark, närmare bestämt vid svartån (slussen). Här finns elever från skolår 4 till skolår 9, totalt 800 elever. Skolan har 2 profiler, dans och fotboll. I skolan finns också integrerad träningsskola för skolår 7-9 samt fritidshem för skolår 4-6. Stureskolan, Engelbrektsskolan och Västra Engelbrektsskolan är en intraprenad. Detta innebär en form av större frihet och större ansvar vad gäller ekonomi, budget och personalfrågor. Samarbetet innebär även ett gemensamt ansvar för elevhälsa, kansli och vaktmästeri. Att vi tillsammans har elever från förskoleklass till åk 9 gör det möjligt att följa en elevs utveckling och lärande från 6 års ålder till 15 år. Arbetsbeskrivning Tjänsten är en semestertjänst. Huvudsakliga arbetsuppgifter - Ge information, råd och service till bibliotekets användare och besökare - Samla in, strukturera och förmedla information, kunskap och upplevelser i olika medier - Utveckla elevernas läsintresse/förmåga - Arbeta i Personec, Adela och Raindance Kompetenskrav - Gymnasieutbildning Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Övrigt meriterande - Kännedom om bibliotekssystemet Dantek - Kunskap/erfarenhet av Raindance, Personec, Adela - Kunskap/erfarenhet av att arbeta i officeprogrammen - Arbetserfarenhet inom skolvärlden Anställningens omfattning Tillsvidareanställning 100% Tillträdesdatum 2014-08-04 1 plats Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret. Facklig information Kommunal: Expedition, 019-21 35 22 Saco: Expedition, 019-21 30 96 Vision: Expedition, 019-21 11 93 Ansökan Örebro kommun använder sig av ett elektroniskt rekryteringssystem och vi önskar att du lämnar din ansökan via systemet. Vänligen bifoga din legitimation i din ansökan. Sista ansökningsdag är 2014-04-14. Välkommen med din ansökan! Örebro kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.
Företag: Örebro Kommun
Ort: Örebro
Publicerad : 04-02
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent/Administrativ assistent till Engelbrektsskolan jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent/Administrativ assistent till Engelbrektsskolan

Biblioteksassistent
Nu växer vi så det knakar och därför söker vi fler engagerade medarbetare. Vi vänder oss därför till dig som vill och kan göra skillnad. Skolan ligger belägen i Botkyrka kommun nära Hallunda centrum. ARBETSUPPGIFTER Som biblioteksassistent på S:t Botvids gymnasiums skolbibliotek har du ansvar för det dagliga arbetet. Du sköter utlån och tillbakalämning via disk, bokuppsättning, tidskriftshantering och hjälper eleverna att hitta böcker. KVALIFIKATIONER Erfarenhet av arbete i skolbibliotek och Book-it. Vi förutsätter att du är intresserad av arbete med ungdomar. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete med elever med flerspråkig bakgrund är meriterande.
Företag: Botkyrka kommun, S:t Botvids gymnasium
Ort: Botkyrka
Publicerad : 04-09
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Botkyrka, Biblioteksassistent Botkyrka kommun, S:t Botvids gymnasium
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent till biblioteket i Handen
Kultur- och fritidsförvaltningen i Haninge söker Biblioteksassistent till biblioteket i Handen Är du en utåtriktad och glad person som vill arbeta i en omväxlande miljö där vi sätter besökaren i fokus? Då kan tjänsten som biblioteksassistent vid den uppsökande verksamheten på biblioteket i Handen, Haninge kulturhus, vara något för dig! Den uppsökande verksamheten ansvarar för biblioteksservice till äldre och personer med funktionsnedsättning i hela kommunen. Verksamheten omfattar även en bokbuss som bland annat besöker förskolor och träffpunkter för seniorer. Ditt uppdrag: Du kommer att arbeta i lånedisk/reception och bli en viktig kugge i arbetet med att få den uppsökande verksamheten att blomstra. Dina viktigaste arbetsuppgifter blir att: - ansvara för bibliotekets Boken kommer-service - i samarbete med övriga medarbetare starta upp minneslådor till äldre - ladda ner talböcker - arbeta i bibliotekets lånedisk/reception - köra bokbussturer Dessutom ingår sedvanliga biblioteksassistentuppgifter. Din kompetens: Tjänsten som biblioteksassistent kräver att du är noggrann, serviceinriktad och stresstålig. Arbetet ställer krav på god fysik eftersom hantering av böcker kan vara tungt. Arbetet med den uppsökande verksamheten sker i en liten arbetsgrupp vilket kräver att du är självgående, flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa kontakter och utveckla samarbeten med det omgivande samhället. För att lyckas med ditt uppdrag måste du ha: - erfarenhet av arbete på folkbibliotek - gymnasieutbildning - mycket god litteraturkännedom - erfarenhet av biblioteksdatasystem, helst Book-it - goda IT-kunskaper - B-körkort Du ska vara en aktiv användare av aktuell informationsteknik och sociala medier. Du ska tala flytande svenska men får gärna ha ett annat modersmål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla vårt moderna samhälle där olikheter möts och samverkar. Mångfald och olikheter bland våra medarbetare ger oss ökade möjligheter att ge kommunens invånare en service med hög kvalitet. Haninge kommun är ett finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, är det en merit. Låter det intressant? Välkommen med din ansökan digitalt med löneanspråk samt referenser senast 2014-05-11 till kofansokan@haninge.se. Märk din ansökan ?Biblioteksassistent till biblioteken i Haninge?, refnr 26/2014? Anställningsform: Tillsvidareanställning på 75 % med placering på biblioteket i Handen. Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. Tillträde: 2014-08-25 Senaste ansökningsdag: 2014-05-11 Kontaktpersoner: Ansvarig för uppsökande verksamheten: Pia Andersson Wredlert, tel: 08-606 86 89, e-post: pia.andersson-wredlert@haninge.se eller ansvarig för lånedisk/reception: Sara Lindholm, tel: 08-606 85 69, e-post: sara.lindholm@haninge.se Provanställning kan förekomma och tjänsten kan behöva tas i anspråk av eventuell övertalighet inom kommunen. Fackliga företrädare nås via kommunens växel på tel: 08-606 70 00.
Företag: Haninge kommun, Kultur & Fritid
Ort: Haninge
Publicerad : 04-22
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent till biblioteket i Handen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent till biblioteket i Handen

Biblioteksassistent
På Linköpings universitet tror vi på utbyte. Av kunskap, erfarenhet och idéer – på en arbetsplats där samverkan mellan fakulteter och institutioner är grunden i vad vi gör. Vi är innovatörer och utbildare, och vi skapar gränslösa möjligheter. I vår verklighet behövs din fantasi, kreativitet och kompetens. Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 100 anställda vid fem bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats.Vi söker nu en biblioteksassistent Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv i en stimulerande miljö. Universitetsbiblioteket (LiUB) är Linköpings universitets viktigaste gemensamma informationsresurs, i första hand för vetenskaplig forskning och högre studier. Personalgruppen består av cirka 100 anställda vid fem bibliotek, som är belägna vid fyra Campus. Vi har en stark ställning som ett bibliotek i framkant, med kompetenta och engagerade medarbetare på en trivsam och utvecklande arbetsplats. Dina framtida arbetsuppgifter Innehavaren av den kommande anställningen som biblioteksassistenten kommer att vara verksam inom den avdelning som består av biblioteken på Campus Valla och vid Avdelningen för mediaförsörjning. Vi söker en biblioteksassistent som tillsammans med övriga kollegor vill medverka till att fortsätta att utveckla biblioteket som en viktig, integrerad del av Linköpings universitet. I de arbetsuppgifter som kommer att tillhöra Campus Vallas bibliotek ingår administrativt och praktiskt arbete med bibliotekets samlingar och tidsskrifter. Arbete med registervård i bibliotekets lokala system och i bibliotekssystemet Libris och medverkan vid gallringsarbete och vid omflyttningsuppdrag kan komma att ingå. Arbetsuppgifterna innefattar även att bemöta och ge viss service till bibliotekets olika användargrupper. Det huvudsakliga arbetsområdet för den del av anställningen som kommer att tillhöra Avdelningen för mediaförsörjning är bokvård. Uppgifter som ingår är praktiskt arbete med lagning av böcker och förebyggande bokvård. Dina kvalifikationer Utbildning på gymnasienivå eller motsvarande utgör krav för anställningen. Tidigare arbetslivserfarenheter inom administration, service, bibliotek och bokvård är meriterande. Som sökande bör du vara intresserad av att arbeta med praktiska och administrativa uppdrag samt med kundbemötande och service. Arbetsuppgifterna förutsätter egenskaper som händighet och noggrannhet och förmåga till såväl självständigt arbete som samarbete. Arbetsuppgifterna ställer krav på god IT-kompetens samt goda kunskaper i svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas på personliga egenskaper och lämplighet. Anställningens omfattning Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Tillträde Snarast enligt överenskommelse. Lön Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk i ansökan. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2014-05-16. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Linköpings universitet ska fortsätta att utvecklas som en attraktiv och kreativ arbetsplats som präglas av lika villkor och arbetar därför aktivt för jämställdhet och mångfald.
Företag: Linköpings Universitet
Ort: Linköping
Publicerad : 04-25
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Linköping, Biblioteksassistent Linköpings Universitet
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Bokbussförare/Biblioteksassistent
Halmstad är en populär turistort såväl som hemstad. Här bor 94 000 invånare som ständigt blir fler i en av landets mest expansiva regioner. Tillsammans med kommunens 7 800 medarbetare har du chansen att vara med och utveckla Halmstad som hemstad, kunskapsstad och upplevelsestad. Vi har fler än 70 yrkesgrupper som gör skillnad. Vill du vara med? Kulturförvaltningens verksamheter berikar människors liv genom folkbibliotek, fritidsgårdar, konst- och kulturverksamhet. Vi ansvarar också för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund, samt kommunens konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning samt energi- och klimatrådgivning. Biblioteksavdelningen i Halmstad består av åtta närbibliotek, en bokbuss och stadsbiblioteket. Vi är organiserade i fem enheter: Barn & familj, Möten & upplevelser, Kunskap & demokrati, Närbiblioteken samt enhet Stöd. ARBETSUPPGIFTER Bokbussen är ett bibliotek för hela kommunen och besöker såväl skolor som stad och landsbygd. Som bokbussförare/biblioteksassistent är du del i en arbetsgrupp där praktiskt arbete varvas med service och du arbetar under turerna tillsammans med bibliotekarie. Bokbussen kör såväl förmiddag som eftermiddag/kväll. I ditt ansvar som bokbussförare/biblioteksassistent ingår: - att köra bokbussen samt att delta i arbetet med mediehantering på såväl buss som på andra bibliotek i organisationen - dela driftsansvar för fordon - övriga förekommande arbetsuppgifter Tjänsten är ett vikariat: Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av redan anställd personal Tjänsten tillsätts under förutsättning att ordinarie personal kommer in på sökt utbildning. Tillträde 140804 eller enligt överenskommelse. Vikariatet varar till 150531, eventuellt med möjlighet till förlängning För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Varmt välkommen med din ansökan! KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - gymnasiekompetens - c-körkort och digitalt förarbevis, erfarenhet av chaufförsarbete - dokumenterad god datorvana och gärna litteraturintresse - god servicekänsla och intresse för bemötande Anställningen innefattar många olika typer av arbetsuppgifter, därför är det viktigt att du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid lämplighet och personliga egenskaper. Biblioteken i Halmstad verkar för hög nivå på service och bemötande. Därför söker vi dig som har ett positivt förhållningssätt och som uppskattar att möta människor. För oss är det viktigt att du ser förändring och utveckling som en naturlig del av arbetet.
Företag: Halmstads kommun, Kulturförvaltningen
Ort: Halmstad
Publicerad : 05-09
Sök fler jobb liknande: lediga Bokbussförare/Biblioteksassistent jobb, Bokbussförare/Biblioteksassistent Halmstad, Bokbussförare/Biblioteksassistent Halmstads kommun, Kulturförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Bokbussförare/Biblioteksassistent

Biblioteksassistent
Halmstad är en populär turistort såväl som hemstad. Här bor 94 000 invånare som ständigt blir fler i en av landets mest expansiva regioner. Tillsammans med kommunens 7 800 medarbetare har du chansen att vara med och utveckla Halmstad som hemstad, kunskapsstad och upplevelsestad. Vi har fler än 70 yrkesgrupper som gör skillnad. Vill du vara med? Kulturförvaltningens verksamheter berikar människors liv genom folkbibliotek, fritidsgårdar, konst- och kulturverksamhet. Vi ansvarar också för stöd och bidrag till kulturföreningar och studieförbund, samt kommunens konsumentrådgivning, budget- och skuldrådgivning samt energi- och klimatrådgivning. Biblioteksavdelningen i Halmstad består av åtta närbibliotek, en bokbuss och Stadsbiblioteket. Vi är organiserade i fem enheter: Barn & Familj, Möten & Upplevelser, Kunskap & Demokrati, Närbiblioteken samt enheten Stöd. ARBETSUPPGIFTER Söndrums bibliotek ingår i enheten Möten & Upplevelser och är ett av Halmstads större närbibliotek med öppet sex dagar i veckan. Verksamheten är inriktad på boende i området och erbjuder ett brett utbud av program och utställningar. Biblioteket har också en särskild konstprofil. Vi söker nu en initiativrik och engagerad biblioteksassistent. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat • den löpande verksamheten med mediehantering: inleverans, utrustning, cirkulation, bokuppsättning, exponering etc • schemalagd tjänst i informationspunkt där kvälls- och helgtjänstgöring ingår • visst ansvar för utställningsverksamheten • övrigt förekommande arbetsuppgifter KVALIFIKATIONER Vi söker dig som • har minst 3-årig dokumenterad gymnasieutbildning • har dokumenterad god IT-kompetens • har intresse för och kännedom om litteratur för barn, unga vuxna och vuxna • har lätt för att ta initiativ, skapa kontakter och arbeta såväl självständigt som i samverkan • är flexibel, serviceinriktad och har ett gott bemötande Förtrogenhet med biblioteksdatasystemet Libra är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Varmt välkommen med din ansökan!
Företag: Halmstads kommun, Kulturförvaltningen
Ort: Halmstad
Publicerad : 05-15
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Halmstad, Biblioteksassistent Halmstads kommun, Kulturförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent
Vansbro kommun med ca 6 800 invånare är den lilla kommunen med det stora innehållet. Här finns en bred arbetsmarknad, en bra skola, ett stort och varierande föreningsliv. Här finns en närhet och en enkelhet som ger livskvalitet. Vansbro är ett namn som förknippas med Vansbrosimningen och en rad olika kulturarrangemang. Vansbro kommun söker en biblioteksassistent. Kommunens huvudbibliotek är beläget i centrala Vansbro och det finns en filial i Dala-Järna. Uppdraget som biblioteksassistent i är i första hand i Vansbro. ARBETSUPPGIFTER I tjänsten ingår biblioteksarbete och administrativa sysslor rörande ekonomi m.m. KVALIFIKATIONER Du har gymnasieutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete på folkbibliotek. Du får gärna ha erfarenhet från administrativt arbete t ex som ekonomiassistent. Du har god data vana. Din kommunikationsförmåga i svenska språket är god i både tal och skrift. Som person är du en utåtriktad person som har intresse av och förmåga att samarbeta med andra, du är mån om att ge god service och har ett trevligt bemötande gentemot kunder och medarbetare. Du är självständig, flexibel och har lätt att skapa relationer. Du är nyfiken och omvärldsorienterad med vilja att utveckla och lära nytt. Du har erfarenhet från biblioteksarbete. ÖVRIGT Anställningsintervjuer kan komma att genomföras innan sista ansökningsdag. Insända ansökningshandlingar återsändes ej. Ange referenspersoner i ansökan.
Företag: Vansbro kommun
Ort: Vansbro
Publicerad : 05-16
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent jobb, Biblioteksassistent Vansbro, Biblioteksassistent Vansbro kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent

Biblioteksassistent/administrativ handläggare
Ljungby kommun är kommunens största arbetsgivare med över 2 600 medarbetare inom ett hundratal olika yrken. Ljungby kommun är en levande och framåtsträvande arbetsgivare. Som medarbetare får du både ge och ta, och din insats är till nytta för vårt samhälle och våra medborgare. Vi satsar på kompetensutveckling, en god hälsa och arbetsglädje, för vi tror att det är nyckeln till en framgångsrik och effektiv kommunal verksamhet. Våra riktlinjer och visioner ligger till grund för vår verksamhet och vi vill tillvarata dina idéer och ambitioner. Ljungby kommun arbetar aktivt med en god hälsa för dig som medarbetare och rökfri arbetstid är en självklarhet för oss. Besök oss gärna på www.ljungby.se/jobb Ljungby kommun söker en biblioteksassistent, biblioteksverksamheten omfattar ett huvudbibliotek, en bokbuss och tre filialer, tjänsten är främst förlagd på huvudbiblioteket. Välkommen till Ljungby kommun - tillsammans bygger vi morgondagens samhälle! ARBETSUPPGIFTER Hos oss kommer du att arbeta med service. I tjänsten ingår biblioteksarbete och diverse administrativa sysslor rörande ekonomi m.m. Du kommer även i viss mån arbeta utåtriktat inom vår barn- och ungdomsverksamhet. KVALIFIKATIONER Du har gymnasieutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete på folkbibliotek. Du får gärna ha erfarenhet från administrativt arbete. Du måste ha god data vana och det är önskvärt att du arbetat med bibliotekssystemet BOOK-IT. Du bör vara intresserad av litteratur och berättande. Du är en utåtriktad person och har både intresse av och förmåga att samarbeta med andra, du är mån om att ge god service och har ett trevligt bemötande gentemot kunder och medarbetare. Du är nyfiken och gillar att utvecklas och lära nytt. Vi kommer att lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Du söker tjänsten via Offentliga Jobb. Anställningsintervjuer kan komma att genomföras innan sista ansökningsdag. Ange referenspersoner i ansökan. Betyg och intyg behöver inte bifogas ansökan utan tas med vid en eventuell intervju. Kommunen tar ansvar för hela rekryteringen och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonssäljare.
Företag: Ljungby kommun, Kultur- och fritidsförvaltning
Ort: Ljungby
Publicerad : 05-21
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent/administrativ handläggare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent/administrativ handläggare

Biblioteksassistent, vikariat, heltid
Samhällsbyggnadsförvaltningen, kulturenheten söker BIBLIOTEKSASSISTENT, 100 % vikariat 5 månader på Tärnsjö och Östervåla bibliotek Ref nr:60/2014 Biblioteksassistenten är anställd inom kulturenheten som tillhör Samhällsbyggnadsförvaltningen i Heby kommun. Tjänstgöringen är vid Tärnsjö och Östervåla bibliotek samt skolbiblioteket i Östervåla men vid behov även vid kommunens andra bibliotek. Arbetsuppgifter - Allt som har med mediecirkulation att göra såsom registrering/avregistrering av lån, omlån, reservationer, påminnelser, kravhantering, bokuppsättning m.m. - Iordningsställande av nya medier och gallring av gamla - Fakturahantering, inköp av kontorsmaterial, kassahantering och redovisning av denna - Vara barn och vuxna behjälplig med litteraturvägledning och grundläggande IT-frågor - Med hjälp av kommunens IT-supportavdelning se till att bibliotekets interna och publika datorer fungerar - Hålla god ordning i den fysiska miljön Kvalifikationer Biblioteksassistenten är kommunens ansikte utåt i mötet med bibliotekets användare. Du är därför serviceinriktad och tycker om att möta både vuxna och barn. Du har/är - Minst 3-årig gymnasieutbildning - God allmänbildning och ett intresse för litteratur - Datorvana och lätt för att lära nya system, databaser och program - Förmåga att förmedla grundläggande IT-kunskap till andra - Stresstålig med förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt - Ordningssinne - God samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera på olika nivåer i organisationen och med besökare - Initiativrik och självständig - Arbetet är ibland både stressigt och tungt varför det är viktigt med en god hälsa och god fysik - Kvällstjänstgöring ingår, ibland lördagar, då och då ensamarbete - Körkort och tillgång till bil Övrigt Tillträde: Juli/Augusti 2014 Arbetstid: 40 tim/vecka Ange löneanspråk. Till ansökan skall bifogas personligt brev och CV Ev. frågor besvaras av Janne Grattback, tel: 0224-361 72. Facklig företrädare är Mattias Lundin, Vision, tel: 0224-361 83 Välkommen med din ansökan märkt med ref.nr. 60/2014 till Heby kommun, registrator, 744 88 Heby senast den 11 juni 2014. Vi tar även emot din ansökan via e-post: information@heby.se. Heby kommun återsänder inte ansökningshandlingar om inte den sökande själv begär det.
Företag: Samhällsbyggnadsförvaltningen
Ort: Heby
Publicerad : 05-26
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent, vikariat, heltid jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent, vikariat, heltid

Biblioteksassistent på 50%
På Lidingö hör arbete samman med hälsa. För våra 2 400 anställda är friskvård och utveckling i arbetet centrala inslag. När du mår bra så gör du också ett bra jobb, och kan ge 44 000 Lidingöbor den bästa servicen. 15 minuter från Stockholms central, mitt i naturen. Vi arbetar utifrån värdegrunden - Vilja och Våga. ARBETSUPPGIFTER Hersby gymnasium ligger centralt på Lidingö, omgiven av grönområden och villabebyggelse och med goda kommunikationer till Stockholm. Vi har i dagsläget drygt 930 elever som läser på ekonomi-, naturvetenskaps- och samhällsvetenskapsprogrammen, samt ett mindre antal elever som läser på introduktionsprogram. Vi söker nu en biblioteksassistent på 50 %. Du kommer att vara behjälplig i biblioteket med bibliotekssysslor så som bokuppsättning, inplastning av böcker, utlåning, utskick av påminnelser och räkningar samt att ta emot klasser vid biblioteksintroduktioner. Intresse av litteratur är en fördel. Du bör helst även ha erfarenheter från bibliotek och gymnasieungdomar, kunna sätta igång lektioner, vakta prov och tjänstgöra som funktionär vid friluftsdagar och ha stor datorvana. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har avslutad gymnasieutbildning och tidigare erfarenhet från biblioteksarbete. Vi ser det även som meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med gymnasieelever. Du har god kännedom och intresse för litteratur, både klassisk och aktuell. Som person ser vi att du har en god kommunikationsfråga och trivs i samarbete med andra. Du är lugn och tillmötesgående samt värdesätter god service. Din positiva inställning och flexibilitet gör att du kommer att trivas hos oss. ÖVRIGT Besök gärna vår webb om stadens arbetsliv och lediga jobb: www.lidingo.se/jobbahososs Eller kontakta oss via Facebook: www.facebook.com/jobblidingo
Företag: Lidingö stad, Hersby gymnasium
Ort: Lidingö
Publicerad : 05-27
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent på 50% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent på 50%

Biblioteksassistent till Stadsbiblioteket
Ref.nr: Km 313/2014 Örebro är Sveriges sjunde största kommun och har cirka 140 000 invånare med 150 olika nationaliteter. Örebro kommun är utsedd till Sveriges Kvalitetskommun 2013. Örebro kommun arbetar för att bli en mer medborgarinriktad organisation med fokus på tillgänglighet, service och utveckling av tjänster direkt till medborgarna. Här har biblioteket en betydelsfull roll. Biblioteket består av huvudbibliotek i centrala Örebro, åtta stadsdelsbibliotek samt en bokbil. Örebro stadsbibliotek arbetar i en processinriktad organisation. Stor vikt läggs därför vid arbete med sikte på utveckling av verksamheten. Arbetsbeskrivning Sedvanliga biblioteksuppgifter, informationstjänst för vuxna och barn. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i arbetet. Huvudsakliga arbetsuppgifter Vi söker dig som är flexibel och mångsidig och som är intresserad av att arbeta med människor i alla åldrar. Biblioteksassistentyrket är ett servicejobb och en stor del av arbetet innebär att ge service till besökarna vid utlån/återlämning av medier. Du bistår också med viss låntagarvägledning. Vidare ansvarar du för hantering av nya böcker och andra medier, bokvård och bokuppsättning. Biblioteken i Örebro har genomfört en större omorganisation med helhetstänkande, vilket innebär att tjänstgöring på Stadsbiblioteket och stadsdelsbibliotek ingår i tjänsten. Regelbunden kvälls- och helgtjänstgöring ingår. Kompetenskrav - Avslutad gymnasieutbildning. - Erfarenhet av biblioteksarbete. - Kunskap eller erfarenhet av systemet Book-It. - Goda kunskaper i Officepaketet. Du är intresserad av böcker, litteratur och att möta andra människor från olika kulturer. Du är pedagogisk, har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du är ordningssam, flexibel och noggrann. Arbetet kräver att du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska, tal. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Övrigt meriterande - God litteraturkännedom - Högskolestudier av något slag som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. - Kunskaper i andra språk än svenska och engelska. - Några års erfarenhet av arbete med ungdomar. Anställningens omfattning Tidsbegränsad anställning 100 % t.o.m 2015-02-27. Tillträde 2014-08-04. 1 plats. Facklig information Vision: Göran Paju, 019-21 21 44 Ansökan Örebro kommun använder sig av ett elektroniskt rekryteringssystem och vi önskar att du lämnar din ansökan via systemet. Sista ansökningsdag är 2014-06-18. Välkommen med din ansökan! Örebro kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare som är fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder. Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.
Företag: Örebro Kommun
Ort: Örebro
Publicerad : 06-04
Sök fler jobb liknande: lediga Biblioteksassistent till Stadsbiblioteket jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biblioteksassistent till Stadsbiblioteket

Vikarierande biblioteksassistent
Haparanda är ett unikt internationellt samhälle i utveckling. Visionen är att HaparandaTornio 2020 är ett internationellt centrum i Barentsområdet, för handel- och besöksnäring, som logistiskt nod och kunskapscentrum, med dynamisk företagsamhet och en hållbar livsmiljö. HAPARANDA STAD SÖKER Vikarierande biblioteksassistent till stadsbiblioteket På biblioteket arbetar idag sex personer, vi har en bokbuss som vi delar med annan kommun. Arbetsuppgifter På bibliotek vanligt förekommande uppgifter såsom iordningställande av media, assistentarbete vid bokbussen samt uppföljning av beställningar. Informationstjänstgöring vid lånedisk enligt schema där även kvälls- och lördagstjänstgöring ingår. Kvalifikationer Fullgjord gymnasieutbildning Personliga egenskaper Du skall ha mycket god känsla för service och tycka om att möta människor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, att du är engagerad och flexibel. Erfarenhet Kunskaper i Mikromark eller annat bibliotekssystem är en merit, likaså kunskaper i finska i skrift och tal. Anställningen. Vikariat. Timanställning, kan vid behov bli heltid. Ev. förlängning månadsvis vid ordinarie assistents ev. tjänstledighet. 2014-07-07 - -2014-08-29 Lön Enligt överenskommelse Kontakt Har du frågor kan du kontakta bibliotekschef Marita Mattsson Barsk, telefon 070 ? 321 39 35 Facklig kontaktperson nås på 0922-26000 Välkommen med din ansökan senast 20140630
Företag: Haparanda Stad, Barn- och Ungdomsförvaltningen
Ort: Haparanda
Publicerad : 06-17
Sök fler jobb liknande: lediga Vikarierande biblioteksassistent jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vikarierande biblioteksassistent


Sök lediga jobb Biblioteksassistent

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se