FÖRVALTNINGSCHEF jobb - lediga jobb

FÖRVALTNINGSCHEF jobb FÖRVALTNINGSCHEF jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: FÖRVALTNINGSCHEF. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: FÖRVALTNINGSCHEF. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Omsorgschef - förvaltningschef- Avesta

 2. FÖRVALTNINGSCHEF, vård- och omsorg- Hedemora

 3. Biträdande FÖRVALTNINGSCHEF, vård- och omsorg- Hedemora

 4. Förvaltningschef till Plan & Bygg- Kungsbacka

 5. Förvaltningschef, Omsorgsförvaltningen- Nybro

 6. Biträdande förvaltningschef- Skurup

 7. FÖRVALTNINGSCHEF- Åmål

 8. Förvaltningschef till Social- och arbetsförvaltningen- Partille

 9. Förvaltningschef till Unionens IT-sektion- Stockholm

 10. Förvaltningschef 100%- Fagersta

 11. Förvaltningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen- Varberg

 12. Förvaltningschef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen- Gotland

 13. Förvaltningschef- Stockholm

 14. Förvaltningschef – Utbildningsförvaltningen- Älmhult

 15. Förvaltningschef till Unionen- Stockholm

 16. Förvaltningschef Plan- och Miljö- Motala

 17. Biträdande Förvaltningschef- Skövde

 18. Förvaltningschef till Produktionsförvaltningen- Österåker

 19. Förvaltningschef Samhällsbyggnadsförvaltningen- Österåker

 20. Förvaltningschef IFO- Alvesta

 21. Förvaltningschef miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen- Kristinehamn

 22. Förvaltningschef till Utbildnings- och arbetsmarknadskontoret- Sollentuna

 23. Till förvaltningen för Individ- och familjeomsorg söker vi Förvaltningschef- Alvesta

 24. Förvaltningschef för kulturförvaltningen- Säter

 25. Förvaltningschef, 100 %- Orust

 26. Förvaltningschef till Vård- och omsorgskontoret- Sollentuna

 27. Förvaltningschef till Intraservice- Göteborg

 28. Förvaltningschef, familjeförvaltningen- Sjöbo

 29. Västerviks kommun söker Förvaltningschef- Västervik

 30. Förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen-Vill du vara med och utveckl- Landskrona

 31. Förvaltningschef, Barn- och utbildningsförvaltning- Tjörn

 32. Förvaltningschef, kommun- Tjörn

 33. Förvaltningschef till Kultur- och fritidsförvaltningen- Skara

 34. Förvaltningschef- Köping

 35. Förvaltningschef- Uppsala

 36. Förvaltningschef till samhällsbyggnadsförvaltningen- Gnosjö

 37. Förvaltningschef till Regionarkivet- Göteborg

 38. Förvaltningschef Omsorg- Strömstad

 39. Förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen i Partille kommun- Partille

 40. Förvaltningschef till Kulturförvaltningen, Stockholms läns landsting- Stockholm


Mer beskrivning

Omsorgschef - förvaltningschef
Avesta 2020 – Något fantastiskt kommer att hända. Avesta kommun är mitt inne i ett utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. År 2020 är vi 25 000 invånare, har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd, och vi vet att vi gjorde det tillsammans! Vill du anta utmaningen och vara med och bygga det nya Avesta så är det dags att kliva på nu för nu växlar vi upp. Besök gärna kommunens hemsida www.avesta.se. Omsorgsförvaltningens ledningsteam består av omsorgschef, resultatenhetschef för individ- och familjeomsorg samt två resultatenhetschefer för vård och omsorg. ARBETSUPPGIFTER Ditt uppdrag Som förvaltningschef ansvarar du under omsorgsstyrelsen för ledning, utveckling och uppföljning av omsorgsförvaltningens verksamhet och dess resultatenheter för individ-och familjeomsorg samt vård och omsorg. Förvaltningen har närmare 800 anställda och en budget som omsluter ca 390 milj. kr. Som omsorgschef i Avesta kommun kommer du att få möjlighet till ett stimulerande arbete med stor påverkans- och utvecklingsmöjligheter i att leda och utveckla Omsorgsförvaltningen. KVALIFIKATIONER Din bakgrund Du är en inspirerande ledare med erfarenhet av kvalificerat ledarskap från offentlig och/eller privat sektor. Det är viktigt att du har ledarförmåga, tänker strategiskt och är omvärldsorienterad. Erfarenhet från politiskt styrda organisationer är av stor vikt. Du har en för uppdraget lämplig högskoleutbildning. Du är kommunikativ och kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är av stor vikt att du har en hög integritet. Utöver detta ser vi att du har en ekonomisk medvetenhet och kunskap. Vi erbjuder Avesta kommun har påbörjat ett förändringsarbete vilket bl. a innebär ett stort och spännande utvecklingsarbete för hela kommunen. Omsorgschefen ingår i kommunens ledningsgrupp som leds av kommundirektören. Detta innebär att du som omsorgschef blir delaktig i hela kommunen koncernens framtida utveckling.
Företag: Avesta kommunkoncern
Ort: Avesta
Publicerad : 07-15
Sök fler jobb liknande: lediga Omsorgschef - förvaltningschef jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Omsorgschef - förvaltningschef

FÖRVALTNINGSCHEF, vård- och omsorg
Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 050 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas. Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet. ARBETSUPPGIFTER Hedemora kommun söker en förvaltningschef till förvaltningen Vård- och omsorg. Vård- och omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, vård, stöd och service till de äldre och funktionshindrade i kommunen. Bland verksamheterna finns anhörigstöd, äldreomsorg, hemsjukvård och funktionshinder/LSS. Vård och omsorgsförvaltningen i Hedemora kommun sysselsätter ca 650 medarbetare. Till vår nya organisation söker vi nu en förvaltningschef. Tjänsten är heltid tillsvidare. Som förvaltningschef har du det övergripande ansvaret att leda, planera och följa upp verksamheten inom vård och omsorgsförvaltningen. Du kommer att få arbeta med förnyelse, utveckling och effektivisering. Det innebär att du ansvarar för att samtliga resurser tillvaratas optimalt och på ett ekonomiskt klokt sätt. Vidare ingår att samverka med andra förvaltningar inom kommunen och Länsstyrelse samt Landsting. Som förvaltningschef är du underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har examen från relevant högskole- eller universitetsutbildning. Vi vill att du har kunskap och erfarenheter från liknande verksamhet. Det innebär att du ska ha kunskap om de lagar och regler som styr vår verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från politiskt styrd verksamhet. Du är som ledare tydlig, rak och kan skapa engagemang och delaktighet hos medarbetarna. Din förmåga att driva verksamheten framåt tillsammans med andra är viktig. Du behöver vara strategisk, strukturerad, kunna prioritera och få saker genomförda. Arbetet ställer höga krav på god samarbetsförmåga och förmåga att skapa goda relationer. Du bör ha en hög kommunikativ förmåga och ha lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I urvalsprocessen kan det bli aktuellt med arbetsprov och färdighetstest.
Företag: Hedemora kommun
Ort: Hedemora
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga FÖRVALTNINGSCHEF, vård- och omsorg jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: FÖRVALTNINGSCHEF, vård- och omsorg

Biträdande FÖRVALTNINGSCHEF, vård- och omsorg
Hedemora – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med 15 050 innevånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Här erbjuds stora möjligheter till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl a Stockholmsregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas. Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1200 medarbetare inom ett hundratal olika spännande yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg, få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort. God livskvalitet innebär bland annat att Hedemora kommun är en ekokommun med goda boendemiljöer, att vi utvecklar kultur- och naturmiljöer, erbjuder bra förskolor och grundskolor, en gymnasieskola med utbildning av högsta kvalitet, samt utvecklar en positiv och stimulerande miljö för näringslivet. ARBETSUPPGIFTER Hedemora kommun söker en biträdande förvaltningschef till förvaltningen Vård- och omsorg. Vård- och omsorgsförvaltningens uppdrag är att ge omsorg, vård, stöd och service till de äldre och funktionshindrade i kommunen. Bland verksamheterna finns anhörigstöd, äldreomsorg, hemsjukvård och funktionshinder/LSS. Vård och omsorgsförvaltningen i Hedemora kommun sysselsätter ca 650 medarbetare. Till vår nya organisation söker vi nu en biträdande förvaltningschef. Tjänsten är heltid tillsvidare. Vi erbjuder ett utmanande och omväxlande uppdrag i en ny organisation. Som biträdande förvaltningschef är du direkt underställd förvaltningschefen och ingår i organisationens ledningsgrupp. Du svarar för ledning och utveckling av myndighetsenheten och gemensam administration. Det innebär att du ansvarar för att skapa goda förutsättningar för en effektiv och rättsäker handläggning. I uppdraget ingår också omvärldsbevakning för verksamhetsområdet och att noga följa utvecklingen samt förändringar i aktuell lagstiftning. Som medlem i ledningsgruppen ingår också ansvar för att vård och omsorgsförvaltningen följer kommunala riktlinjer och ekonomiska ramar. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning mot social omsorg eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av ledande befattning från liknande verksamhet och ska vara väl förtrogen med de lagar och regler som styr vår verksamhet. Erfarenhet från socialtjänstens områden, äldre- och handikappomsorgen är viktig. För att lyckas i rollen som ledare krävs ett coachande ledarskap och god kommunikativ förmåga. Ditt ledarskap präglas av tydlighet som skapar engagemang och delaktighet hos medarbetarna. Vidare är du strategisk, strukturerad, kan prioritera och får saker genomförda. Din förmåga att driva och utveckla verksamheten tillsammans med andra är viktig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Hedemora kommun
Ort: Hedemora
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Biträdande FÖRVALTNINGSCHEF, vård- och omsorg jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biträdande FÖRVALTNINGSCHEF, vård- och omsorg

Förvaltningschef till Plan & Bygg
Som en av landets främsta tillväxtkommuner har vi service med hög kvalitet för våra 77 000 invånare. Med ett gott bemötande, en god tillgänglighet och möjlighet till inflytande ska vi skapa trygghet för invånarna. Vi värnar en stabil ekonomi och har ett effektivt styrsystem. Läs gärna mer på www.kungsbacka.se Plan & Bygg är en av Kungsbacka kommuns tolv förvaltningar. Plan & Bygg är en viktig aktör i byggandet av det framtida Kungsbacka och vi medverkar bland annat i de tidiga planeringsskedena, ansvarar för framtagande av detaljplaner samt prövar bygglov. På Plan & Bygg arbetar 50 personer och vi är organiserade i fyra avdelningar: administrativa avdelningen, bygglovavdelningen, planavdelningen och kartavdelningen med en verksamhetschef för varje avdelning. Du är välkommen att läsa mer på vår webbplats. Leda & utveckla Som förvaltningschef har du det övergripande ansvaret för förvaltningen och för att leda och driva verksamhetens fortsatta utveckling mot att skapa en effektiv verksamhet. Du har det yttersta personal-, budget- och arbetsmiljöansvaret. Ditt uppdrag är att skapa ett starkt team och en stark ledningsgrupp på förvaltningen och att coacha och stötta verksamhetscheferna i deras strategiska arbete. Verksamhetscheferna är specialister, som ledare för förvaltningen är du mer av en generalist. Du kommer att vara länken mellan Byggnadsnämnden och förvaltningen vilket stället krav på att du på ett övertygande och informativt sätt kan förmedla förvaltningens uppdrag.                   En viktig del av Kungsbacka kommun Du kommer att ingå i kommundirektörens centrala ledningsgrupp med övriga förvaltningschefer inom Kungsbacka kommun. Där förväntas du bidra till koncernperspektivet genom att se helheten och representera kommunen i nätverk. Vi förväntar oss samarbeten med övriga förvaltningar och andra myndigheter. Du kommer bland annat att ha ett nära samarbeta med Kommunstyrelsens förvaltning, som har ansvar för fysisk planering & exploatering. Som förvaltningschef har du stor möjlighet att påverka utvecklingen både på förvaltningen och i kommunen. Du samarbetar med kompetenta och professionella kollegor i en väl fungerande organisation. Kungsbacka kommun präglas av utveckling och utsågs 2011 till Sveriges kvalitetskommun. Intresse & kunskap Vi söker dig som är arkitekt eller har en annan högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad. Du har ett genuint intresse och god kunskap om samhällsbyggnad, arkitektur och teknik. Du har arbetat inom området 10-15 år och du har gedigen chef- och ledarerfarenhet. Du har kunskaper om Plan och bygglagen, PBL.  Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. En inspirerande ledare Som ledare är du inspirerande och trygg och coachar ditt team. Du är lyhörd och tydlig i din kommunikation. Är du intresserad av tjänsten kontakta vår samarbetspartner Håkan Olsson på Ledarskaparna Chefsrekrytering hakan.olsson@lcrm.se ; 0705-81 79 18 senast 10 augusti 2013.
Företag: Kungsbacka kommun
Ort: Kungsbacka
Publicerad : 06-20
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Plan & Bygg jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Plan & Bygg

Förvaltningschef, Omsorgsförvaltningen
Nybro kommun är en expansiv kommun i det småländska glasriket med cirka 20 000 invånare. Här finns stora och små företag främst inom glas-, trä- och pappersindustrin - flera av dem världsledande inom sina respektive branscher. Kommunen har ett strategiskt läge mellan de tre regionala centrumen Kalmar, Karlskrona och Växjö. Kommunikationerna är goda med järnväg samt en flygplats inom tre mil. I Nybro kommun finns möjligheterna att välja attraktiva boende med vackra miljöer i staden eller på landsbygden. Möjligheterna till rekreation och friluftsliv är goda då det aldrig är långt till naturen. ARBETSUPPGIFTER I Nybro kommun ansvarar omsorgsförvaltningen för verksamheterna inom äldreomsorg och hemsjukvård. Ditt uppdrag är att leda, planera och följa upp verksamheten inom Omsorgsförvaltningen. Du kommer även att arbeta med förnyelse, effektivisering samt vidareutveckling av vårt teambaserade arbetssätt. Du ansvarar för att samtliga resurser tillvaratas optimalt och på ett ekonomiskt fördelaktigt sätt. Befattningen innebär att du har det övergripande ansvaret för personal, budget, kvalitetssäkring, ekonomisk uppföljning och systematiskt arbetsmiljöarbete. Som förvaltningschef är du direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp tillsammans med kommunchefen, övriga förvaltningschefer, personalchef och ekonomichef. Du leder förvaltningens samverkan med de fackliga organisationerna samt ansvarar verksamhetsmässigt direkt inför Omsorgsnämnden. KVALIFIKATIONER Du har erfarenhet av att framgångsrikt hantera verksamhets- budget- och personalansvar. Du har tidigare arbetat inom en politiskt styrd organisation och har kunskap om gällande lagar och regler. Du har flerårig erfarenhet av att vara chef samt erfarenhet av att leda andra chefer. Du har en relevant högskoleutbildning och är väl förtrogen med verksamhetsområdet. Du trivs med förbättringsarbete, har förmågan att skapa god laganda i ditt ledarskap mot ett gemensamt mål. Du ska lovorda bra jobb men också våga diskutera och att konstuktivt ifrågasätta Du ska kunna motivera dina medarbetare att: - ta egna initativ och inte vänta på att chefen anvisar uppgifter - göra egna bedömningar ur ett helhetsperspektiv - vad är bra för verksamheten? - föra budskap och information vidare i organisationen Särskild vikt läggs vid personlig lämplighet: Du är tydlig och rak. Du har stor tilltro till dina medarbetares förmåga och kunskap. Du har god förmåga att kommunicera förvaltningens uppdrag internt och externt. Du är strukturerad, kan delegera och har god prioriteringsförmåga. Du sätter dig snabbt in i även komplexa frågor och drar slutsatser som du ser till att omsätta i handling. Du fattar självständiga beslut i ditt arbete, och har förmåga att prioritera och delegera. Körkort: B Rekryteringen kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden, därför vill vi ha din ansökan snarast. Sista ansökningsdag 2013-09-01
Företag: Nybro kommun, Kommunstyrelsekontoret
Ort: Nybro
Publicerad : 07-16
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef, Omsorgsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef, Omsorgsförvaltningen

Biträdande förvaltningschef
Skurups kommun ligger naturskönt på den skånska sydkusten mellan hav och ås och utgör en central plats i Öresundsregionen. Med ca 15 000 invånare har Skurup en mångfald av natur, kultur och näringsliv att erbjuda. I södra delen finns två av sydkustens bästa havsbad, småbåtshamnar, fiske, golfbana och ett äkta skånskt odlingslandskap. I den norra delen breder ett böljande kulturlandskap ut sig med inslag av bokskogar samt intressanta sevärdheter och fornminnen. Kombinera arbetsliv, familj och fritid i Skurup i Nils Holgerssons hembygd. Skurups kommun söker Biträdande förvaltningschef till Serviceförvaltningen. I Serviceförvaltningen finns verksamheter som; Kulturskola/bibliotek, Kost-/lokalservice, Fritidsgårdar, Kommunteknik, Räddningstjänst samt förvaltningsstab innehållande administration, Fritid- och föreningsstöd, Planverksamhet, Kart/GIS, Projektering/Planering/Renhållning, Det finns ca 180 medarbetare i förvaltningen. ARBETSUPPGIFTER Framför oss ser vi en ledare som är tydlig och engagerad och en chef som grundar sitt ledarskap på delaktighet och samarbete. Som ledare har du blicken framåt in i framtiden och du utmanas av arbeta strategiskt och utvecklingsfokuserat. Som biträdande förvaltningschef för Serviceförvaltningen ligger uppdraget i att generellt biträda förvaltningschefen i alla dess delar. Därför är det av största vikt att du är väl insatt i förvaltningschefens arbete och kan ansvara för sådana arbetsuppgifter vid frånvaro och längre ledighet. Du är direkt underställd förvaltningschefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Du är arbetsledare för förvaltningens stabspersonal. Du kommer att ansvara för den strategiska utvecklingen som berör det tekniska området som innefattar Planverksamhet – Kart/GIS, Projektering/Planering/ Renhållning, VA- Gator/vägar och Park. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har erfarenhet av utvecklingsarbete inom förvaltningens aktuella verksamhetsområden, dock främst kommunalteknisk verksamhet. Högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant, samt adekvat ledarutbildning. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation. Din ledarstil är kommunikativ och resultatfokuserad. Vi fäster mycket stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Skurups kommun, Serviceförvaltningen
Ort: Skurup
Publicerad : 05-31
Sök fler jobb liknande: lediga Biträdande förvaltningschef jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biträdande förvaltningschef

FÖRVALTNINGSCHEF
Åmåls kommun söker FÖRVALTNINGSCHEF till integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen Beskrivning av integrations- och arbetsmarknadsförvaltningens organisation: Integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen bildades 2011. Förvaltningen styrs av kommunstyrelsen och leds av förvaltningschefen i en decentraliserad organisation. Verksamheten är uppdelad i tre enheter: enheten för arbete och försörjning, enheten för vuxnas lärande och enheten för ensamkommande ungdomar. Dessutom finns centralt placerade resurser för administration. Till förvaltningen hör också frivilligcentralen Samverket. Inom dessa verksamheter hanteras bland annat kommunens flyktingmottagning av vuxna och minderåriga, arbetsmarknadsfrågor, vuxenutbildning, SFI, konsumentrådgivning, skuldrådgivning, försörjningsstöd samt frivilliginsatser. Antalet tillsvidareanställda uppgår till cirka 40 personer med en budget för 2013 på cirka 45 mkr. Uppdrag: Förvaltningschefen har helhetsansvaret för förvaltningens verksamhet, personal och ekonomi. Ansvaret går ut på att leda verksamheten i riktning mot uppställda mål och att utveckla den med hänsyn till framtida krav och förutsättningar. Arbetet innebär bland annat genomförande av politiska beslut, utarbetande av mål- och riktlinjer, uppföljning och kontroll av verksamheten, budget och ekonomisk hushållning samt medarbetar-/lönesamtal samt rehabiliteringsansvar för närmaste medarbetare. Förvaltningschefen är underställd kommunstyrelsen. Förvaltningschefen företräder styrelsen och verksamheten i olika sammanhang såväl internt som externt. Kvalifikationer: För anställning som förvaltningschef krävs en akademisk bakgrund som innefattar något eller några av verksamhetsområdena inom integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen. Erfarenhet från kvalificerat lednings- och utvecklingsarbete i högre chefsbefattning i en politiskt målstyrd organisation är ett krav. Vana av förändrings- och förbättringsarbeten är viktiga förutsättningar för att lyckas i uppdraget. B-körkort är ett krav liksom goda kunskaper i svenska och engelska. Personliga egenskaper: - Visionär och nytänkande, men samtidigt vardagsnära med god förmåga att initiera och genomföra uppgifter - Mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta - Stort engagemang för verksamhetsområdet samt för ledarskaps- och personalfrågor - Vilja vara ledare och våga vara chef Anställningsvillkor: Tillsvidareanställning 100 % med tillträde den 1 januari 2014. Information lämnas av: Tf kommunchef Jeanette Lämmel, telefon. 0532-170 30 Vision, Marita Burman-Linder, telefon 0532-173 52 SSR, Katarina Ackman, telefon 0532-173 41 Sveriges Skolledarförbund, Annica Larsson, telefon 172 14 Ansökan: Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV som ska vara inkommen senast måndagen den 2 september 2013 till kommun@amal.se. Ansökan ska märkas: Förvaltningschef, dnr KS 2013/206. Betyg, intyg med mera som styrker ditt CV inlämnas efter anmodan. Rekryteringsansvariga har tagit ställning till i vilka medier annonsen ska införas och vi undanber oss kontakter med övriga annonseringskonsulter.
Företag: Åmåls kommun, kommunstyrelseförvaltningen
Ort: Åmål
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga FÖRVALTNINGSCHEF jobb, FÖRVALTNINGSCHEF Åmål, FÖRVALTNINGSCHEF Åmåls kommun, kommunstyrelseförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: FÖRVALTNINGSCHEF

Förvaltningschef till Social- och arbetsförvaltningen
Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 35 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 500 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, delaktighet, fokus, ordning och reda, professionalism och ärlighet. Partille kommun erbjuder sina invånare stöd när det gäller ekonomisk och social trygghet, och i situationer av missbruk och våld. Social- och arbetsförvaltningen består av avdelningen för ekonomi, arbetsmarknad, missbruk samt flyktingfrågor och avdelningen för barn, ungdom och familj. ARBETSUPPGIFTER Den övergripande arbetsuppgiften är att leda, planera och följa upp verksamheten inom social- och arbetsförvaltningen. Du kommer att arbeta med förnyelse, utveckling och effektivisering. Du ansvarar för att samtliga resurser tillvaratas optimalt och på ett ekonomiskt fördelaktigt sätt. Tjänsten innebär övergripande ansvar för personal, budget, kvalitetssäkring, ekonomisk resultatuppföljning och systematiskt arbetsmiljöarbete. Som förvaltningschef är du direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp tillsammans med kommunchefen, övriga förvaltningschefer, personalchef och ekonomichef. Du leder förvaltningens samverkan med de fackliga organisationerna samt ansvarar verksamhetsmässigt direkt inför Social- och arbetsnämnden. KVALIFIKATIONER •Du har erfarenhet av att framgångsrikt hantera verksamhets- budget- och personalansvar. •Du har tidigare arbetat inom en politiskt styrd organisation. •Du har flerårig erfarenhet av att vara chef samt erfarenhet av att leda andra chefer. •Du har en relevant högskoleutbildning och är väl förtrogen med verksamhetsområdet. •Du har kunskap om de lagar och regler som styr en politisk organisation liksom du har kunskap om arbetsrättslig lagstiftning. •Du trivs med förbättringsarbete och har förmågan att skapa god laganda, i ditt ledarskap mot ett gemensamt mål. •Du kan motivera, skapa engagemang och delaktighet, ge ansvar och utveckla människor. •Särskild vikt läggs vid personlig lämplighet. •Som ledare är du tydlig och rak, samt har stor tilltro till dina medarbetares förmåga och kunskap. •Du har god förmåga att kommunicera förvaltningens uppdrag internt och externt. •Då du har helhetsansvaret för förvaltningen är du strukturerad,kan delegera och har god prioriteringförmåga. •Du sätter dig snabbt in i även komplexa frågor och drar slutsatser som du ser till att omsättas i handling. •Du fattar självständiga beslut i ditt arbete, och har förmågan att prioritera och delegera.
Företag: Partille kommun
Ort: Partille
Publicerad : 06-17
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Social- och arbetsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Social- och arbetsförvaltningen

Förvaltningschef till Unionens IT-sektion
Arbetsplatsbeskrivning Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vi är mer än 500 000 medlemmar, varav 30 000 förtroendevalda i över 65 000 företag och organisationer. Unionen finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag. Vår vision är att skapa trygghet, framgång och glädje i arbetslivet. Unionens IT-sektion utgör en dynamisk och föränderlig arbetsplats som i dagsläget står inför en spännande transformationsresa. Vi söker en erfaren och verksamhetsnära förvaltningschef som ska vara övergripande ansvarig för förvaltningsarbetet. För rätt person innebär rollen som förvaltningschef hos Unionen en intressant utmaning med stor potential. Det finns stora möjligheter att påverka det framtida resultatet i denna förändring. Förvaltning är en del av IT-sektionen som idag består av ett 20-tal individer. Sektionen utgörs av fyra områden; IT-stab, Utveckling, IT-service samt Förvaltning. Du kommer att ha ett teamansvar för Förvaltningsteamet, vara en del i IT-ledningsgruppen samt rapportera direkt till IT-chefen. Vi har gått in i förvaltning i delar av organisationen men inte i hela organisationen ännu. Din placering kommer att vara på förbundskontoret som ligger centralt i Stockholm. Arbetsbeskrivning Som förvaltningschef leder du en förvaltningsfunktion i förändring och är ytterst ansvarig för förvaltningen av samtliga plattformar och system. Du kommer att ansvara för omställningen med att skapa en väl fungerande och effektiv förvaltningsorganisation som är än närmare verksamheten och lyhörd för de behov som verksamheten har. Kvalifikationer Vi söker dig som har högskoleexamen inom IT (civilingenjör eller motsvarande med IT inriktning) och erfarenhet av IT-förvaltning i arbetsledande position, gärna från liknande organisationer. Du har goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift). Vidare har du erfarenhet av: . Tranformationsprojekt . Att utveckla IT-förvaltningen i nära samarbete med verksamheten och utifrån verksamhetens behov . Vedertagna modeller såsom PM3 och ITIL . IT-projektledning, processutveckling och kundorienterat arbete Som person ser vi att du är strukturerad, teamorienterad och uppskattar att arbeta långsiktigt med utveckling och förbättringsarbete. Du värdesätter kvalitet i leveranser till kunder och medarbetare och har ett genuint intresse för IT, samverkan och ledarskap. Du har inga svårigheter att självständigt fatta beslut och bidra med din expertis i strategiska diskussioner. Vidare är du ansvarstagande, initiativtagande, målinriktad och förstår verksamhetens behov. Du är intresserad, nyfiken och lyhörd för krav och önskemål från verksamheten. Du är en prestigelös och flexibel person som har lätt för att samarbeta och har inga svårigheter att prioritera, planera och tidsätta ditt och andras arbete. Vi ser gärna att du delar de fackliga värderingar som bär upp Unionens arbete. Tjänsten kan sökas från den 29 juli. Anställningens omfattning Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tjänsten tillträds snarast eller enligt överenskommelse. Ansökan Ansök senast: 2013-08-19 Referensnummer: A343070 Tjänsten kan sökas från och med 29 juli via www.dfind.se /it eller via e-post till rekryteringskonsulterna. Lön Löneform: Månadslön Anställning Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Kontakt Kontaktpersoner Jen Scheffel Rekryteringskonsult Dfind IT 073 343 40 38 jen.scheffel@dfind.se Louise Furugård Rekryteringskonsult Dfind IT 073 357 36 47 louise.furugard@dfind.se Facklig företrädare Kjell Hamnevik 08-504 155 24 kjell.hamnevik@unionen.se Övrigt I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Vid frågor om tjänsten, välkommen att kontakta rekryteringskonsulterna. Tjänsten kan sökas från och med 29 juli via www.dfind.se /it eller via e-post till rekryteringskonsulterna. Ansök senast 19 augusti 2013. Intervjuer kommer att ske löpande med start vecka 33. Välkommen med din ansökan! Unionen välkomnar olikheter i personalgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden. Vill du veta var vi finns? Se arbetsplatsen på karta här. här [ http://maps.google.se/?hl=sv&q=Olof Palmes gata 17 ] Ort: Stockholm Uppdragsgivare: Unionen
Företag: Dfind AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-29
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Unionens IT-sektion jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Unionens IT-sektion

Förvaltningschef 100%
Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi cirka 12 600 invånare. Tågtrafiken är välutbyggd - en resa mellan Fagersta och Västerås eller Örebro tar ca en timme. Till Stockholm åker man på knappt två timmar. ARBETSUPPGIFTER Du ansvarar övergripande för strategisk planering, styrning och uppföljning för att säkerställa att fastställda mål uppnås och budgeten hålls inom givna ramar. Förvaltningschefen är föredragande i Utbildnings- och Fritidsnämnden. Du ingår i kommunens ledningsgrupp där arbetet huvudsakligen är inriktat på strategisk utveckling och samverkan ur ett helhetsperspektiv. KVALIFIKATIONER Du har för tjänsten relevant akademisk examen inom utbildningsområdet och goda kunskaper i ekonomi. Flerårig ledarerfarenhet med god förståelse, intresse för och vilja att leda en politiskt styrd organisation är en förutsättning för att lyckas i uppdraget. Som person är du driven, handlingsinriktad och lyhörd. ÖVRIGT Vi strävar efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald. UPPLYSNINGAR Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Hans Granlund, ordförande i Utbildnings- och fritidsnämnden, telefon: 073-940 52 72 Christina Kaloinen, förvaltningschef Socialförvaltningen samt Utbildnings-och fritidsförvaltningen, telefon: 0223-442 65 Fackliga företrädare Kommunal, Anne-Marie Noppa, tfn 0223-442 57 Vision, Mona Söder, tfn 0223-442 58 Lärarförbundet, Eva Georgsson, tfn 0223-443 86 Lärarnas Riksförbund, Michael Bergström, tfn 070-566 19 45
Företag: Fagersta kommun
Ort: Fagersta
Publicerad : 08-05
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef 100%

Förvaltningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen
Varbergs kommun är inne i ett expansivt skede med en stadig befolkningstillväxt och ett aktivt näringsliv. Kommunen har knappt 60 000 invånare och utsågs 2010 till ”Årets tillväxtkommun”. Kommunen är välskött och har en god ekonomi och ett gott arbetsklimat. Vi söker en förvaltningschef till kultur- och fritidsförvaltningen som vill vara med och driva utvecklingen av Varbergs kommun mot visionen ”Varberg – västkustens kreativa mittpunkt” samt utifrån verksamhetsidén ”Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar” och med förhållningssätten hållbarhet och delaktighet. Detta ställer krav på en dynamisk organisation med en hög servicenivå och positivt bemötande av hög kvalitet gentemot både näringsliv, medborgare och besökare. Kultur- och fritidsförvaltningen har en strategisk roll i kommunen när det gäller kommunens attraktivitet och möjlighet att motsvara de krav och förväntningar på upplevelser av god kvalitet som ställs av både kommuninvånare och besökare och här är förvaltningens anställda nyckelpersoner i kommunikationen. Detta förutsätter också att kultur- och fritidsverksamheten blir en naturlig del av planeringen, för att tillgodose behovet av levande, kreativa och trygga miljöer. ARBETSUPPGIFTER Som förvaltningschef arbetar du på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden och ansvarar för ledning, planering, samordning och utveckling av förvaltningens verksamhet. Förvaltningen har ca 125 anställda och en budgetomslutning på drygt 114 Mkr. Verksamheten är bred och kultur- och fritidsnämnden svarar för det kommunala kultur- och fritidsutbudet. Biblioteken ger kultur- och informationsservice genom stadsbibliotek, sex lokalbibliotek, campusbibliotek och bokbuss. Konstverksamheten omfattar utställningar, konstpedagogisk verksamhet, konst i det offentliga rummet, barnkulturverksamhet och ”kultur i skolan”. Kulturskolan erbjuder barn och ungdomar möjlighet att utveckla sin kreativitet och få utbildning i drama, dans, bild, musik och film. Ungdomsverksamheten omfattar sex ungdomsgårdar och ungdomens hus samt en föreningsdriven ungdomsgård. Nämnden ansvarar också för stöd till olika föreningar samt för kommunens fritids- och idrottsanläggningar, såsom simhallar, ishallar och olika sport- och idrottsanläggningar, vilket är ett område som är inne i en expansiv utvecklingsfas. Kulturhuset Komedianten som invigdes 2012 har en intensiv verksamhet med ett stort utbud av olika kulturaktiviteter för besökande i alla åldrar. Som förvaltningschef är du föredragande i kultur- och fritidnämnden samt i vissa frågor även i kommunstyrelsen. I ditt uppdrag ingår att driva och leda utvecklingen av kultur- och fritidsfrågorna på uppdrag av nämnden, samtidigt som du utvecklar förvaltningens interna arbete och styr- och ledningsprocessen inom förvaltningen. Du företräder förvaltningen både internt och externt. Förvaltningschefen ingår i kommunens koncernledningsgrupp där fokus främst inriktas på utveckling av koncernen Varbergs kommun och den strategiska utvecklingen ur ett helhetsperspektiv. Du är anställd av kommunstyrelsen och underställd kommundirektören. Förvaltningen är inne i en stark utveckling som utgår från det kultur- och fritidspolitiska programmet som antogs av nämnden i november 2011. Förvaltningen gick också in i en ny organisation 2013, som innebär att verksamheten är organiserad i Fritidsavdelning (föreningsstöd och bokningar samt drift av anläggningar), Kulturavdelning (konst, kulturevenemang, barnkultur samt bibliotek), Ungdomsavdelning (ungdomsgårdar, ungdomens hus, fritid för funktionshindrade samt kulturskola) och en administrativ stab. Utvecklingen av den nya organisationen är inne i ett intensivt skede. KVALIFIKATIONER För att lyckas i rollen som förvaltningschef krävs gedigen erfarenhet av ledarskap och utveckling av personal- och organisation samt god förmåga till strategiskt tänkande. Du ska ha relevant högskoleutbildning, god ekonomisk kunskap och väl dokumenterad ledarerfarenhet och erfarenhet av att leda en organisation i utveckling. Det är också önskvärt att du har god kunskap om hur en politiskt styrd organisation fungerar och gärna erfarenhet av arbete som förvaltningschef i en sådan organisation. Vi prioriterar din ledarförmåga och dina erfarenheter av att utveckla organisationen och medarbetarna framför specialistkunskap inom de olika verksamhetsinriktningarna, men ser också positivt på erfarenhet inom kultur- och fritidsverksamhet på en övergripande nivå. Avgörande kompetenser för att nå kommunfullmäktiges mål och målen i uppdraget är din förmåga att • Leda och följa upp • Ta fram strategier för genomförande av uppdraget • Planera och organisera • Skapa relationer internt och externt • Kommunicera och informera • Arbeta i en politiskt styrd organisation Bland personliga egenskaper lägger vi särskild vikt vid att du är • Utvecklingsorienterad och med stark vilja att bidra till att utveckla verksamhetsområdet • Strategisk • Kommunikativ och en god kommunikatör både muntligt och skriftligt • Handlingskraftig med både ett prestigelöst och öppet förhållningssätt Och att du har • Helhetssyn och en god omvärldsorientering • Goda ledaregenskaper, där du kan vara både drivande och trygg som ledare och samtidigt entusiasmera medarbetarna
Företag: Varbergs kommun
Ort: Varberg
Publicerad : 08-16
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef vid Kultur- och fritidsförvaltningen

Förvaltningschef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen
Gotland är en fantastisk plats att bo och leva på med ett rikt kulturliv, unik natur och en arbetsmarknad som präglas av entreprenörsanda. Idag är vi 57 000 invånare och vår förhoppning är att det i framtiden är ännu fler som valt att leva och bo här. På Gotland ansvarar Region Gotland för kommun- och landstingsuppgifter och har även det regionala utvecklingsansvaret. Inom Region Gotland arbetar ungefär 6000 engagerade medarbetare inom ca 240 olika yrken med att ge vård, omsorg, utbildning samt service till våra invånare. Arbetet inom Region Gotland baseras på vår värdegrund som är förtroende, omtanke och delaktighet. Välkommen att bli en av oss! ARBETSUPPGIFTER Som förvaltningschef för Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen har du ansvaret att leda, driva och vidareutveckla gymnasie- och vuxenutbildningen på Gotland utifrån de politiska besluten. Förvaltningens uppdrag är att höja utbildningsnivån på Gotland, erbjuda utbildningar som matchar den enskildes, näringslivets och samhällets behov, att arbeta för en hållbar kompetensförsörjning på Gotland och att enskilda medborgare ges möjlighet till ett livslångt lärande. Utbildningsverksamheterna finns inom den kommunala gymnasieskolan, den kommunala vuxenutbildningen, Gotlands folkhögskola och Lövsta landsbygdscentrum. Förvaltningen ansvarar också för yrkeshögskoleutbildning. Från och med årsskiftet 2013/14 får GVF även ansvar över en ny arbetsmarknadsenhet. Förvaltningen är idag i ett viktigt utvecklingsskede vilket ställer höga krav på förvaltningschefens förmåga att samordna, leda och utveckla en komplex verksamhet. Du förväntas fortsätta påbörjad organisationsutveckling och att ta förändringsarbetet vidare för att möta och tillvarata de nya utmaningar som förvaltningen ställs inför. För detta krävs helhetssyn med fokus på samspelet verksamheterna emellan och att hitta möjligheter till synergier och samordningsvinster. Som förvaltningschef är du direkt underställd regiondirektören och ingår i Region Gotlands koncernledningsgrupp. Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av nio förvaltningar och har närmare 380 anställda och en budget på ca 300 miljoner. KVALIFIKATIONER Vi söker en tydlig ledare med överblick och förmåga att skapa förtroende, engagemang och samsyn. Du är en modig, uthållig och stabil person som har ett starkt engagemang inom utbildningsområdet. Du har relevant akademisk examen och djup kunskap inom utbildningsfrågor, och vi ser gärna att du har fördjupad utbildning inom ledarskap. Du har också erfarenhet av ledning och förändringsarbete på strategisk nivå och är en van ledare över ledare. För att lyckas i rollen krävs det att du har mycket god förmåga att kommunicera, samverka och samarbeta, såväl internt som externt. Du behöver även ha en god förståelse för vad det innebär att verka i en politiskt styrd organisation. Vi erbjuder dig ett utmanande och stimulerande arbete där du kommer få arbeta med både utbildningsfrågor och arbetsmarknadsfrågor i en liten och nära organisation. Rollen innebär stort inflytande på den regionala utvecklingen i dessa frågor och därför tror vi att du har ett starkt engagemang för samhällsutveckling och människors lärande. Väcker det här ditt intresse? Ta gärna en första kontakt med Per Lindskog, tf regiondirektör, 0498-26 9363, 0704-47 72 43, eller Elisabeth Borg, HR-direktör, 0498–26 9328, 0736-420 726.
Företag: Region Gotland, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen
Ort: Gotland
Publicerad : 09-04
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen

Förvaltningschef
Förvaltningschef vid Stockholms universitet. Ref.nr SU FV-2429-13. Sista ansökningsdag: 2013-09-25. Universitetsförvaltningens uppdrag är att stödja universitetets institutioner och andra enheter. Likaså är den ett stöd till universitetsstyrelsen, rektor, områdesnämnderna och universitetsgemensamma organ. Förvaltningen består av 12 avdelningar, med varsin avdelningschef, som på universitetsledningens uppdrag på olika sätt bidrar till att skapa och upprätthålla de bästa förutsättningarna för hela verksamheten. En viktig uppgift är att säkerställa rättssäkerhet, insyn och ett effektivt resursutnyttjande, för att därmed uppfylla universitetets roll som myndighet. Arbetsuppgifter Förvaltningschefen är chef för universitetsförvaltningen och ingår i universitetsledningen. En viktig uppgift för förvaltningschefen är att leda, samordna och utveckla förvaltningen utifrån uppsatta mål och visioner och i samverkan med kärnverksamheten. Det är ett ansvarsfullt arbete som kräver god övergripande inblick i de olika verksamheterna och som också kräver lyhördhet och mod att driva frågor på kort och lång sikt i en organisation som är starkt decentraliserad. Universitetsstyrelsen fastställer medelstilldelningen till universitetsgemensamma administrativa verksamheter. Förvaltningschefen har ett övergripande ansvar för att dessa medel används ansvarsfullt och effektivt inom förvaltningen. Det totala anslaget för denna verksamhet är ca 400 milj. kr. Som en del av universitetsledningen företräder förvaltningschefen universitetet i olika externa sammanhang och har också ett ansvar att upprätthålla goda kontakter med andra universitet, statsmakterna, näringslivet och samhället i övrigt. Kvalifikationer Kraven på förvaltningschefen är höga. Det krävs en akademisk examen och väl vitsordad erfarenhet av kvalificerat ledarskap, gärna inom högskolesektorn. Arbetet kräver erfarenhet av utvecklingsarbete och god förmåga att, utifrån en helhetssyn, analysera behov, prioritera samt leda och delegera. Det krävs ett entusiasmerande och målinriktat ledarskap för att leda och utveckla förvaltningens olika delar. En viktig förmåga är att kunna skapa ett gott arbetsklimat och bygga förtroendefulla relationer både inom och utanför organisationen. Som förvaltningschef krävs kunskap om och egen erfarenhet av: -ledning av kunskapsorganisationer med stor personalstyrka och omfattande servicefunktioner -högskolans organisation, forsknings- och utbildningsverksamhet -mål, strategier och styrning i offentlig förvaltning, särskilt inom forsknings- och utbildningsområdet -förändringsarbete inom stora organisationer -ekonomisk verksamhet och resultatuppföljning samt analyser av ekonomiska resultat. Meriterande i övrigt är genomgången forskarutbildning. Förvaltningschefen förutsätts kunna uttrycka sig väl i tal och skrift både på svenska och engelska. Anställningsvillkor Anställningen är tills vidare men förordnandet som förvaltningschef är på sex år, vilket kan förlängas. Stockholms universitet tillämpar provanställning om sex månader. Ange löneanspråk. Upplysningar Närmare information om anställningen lämnas av personalchef Marie Högström, tfn 08-16 20 00 (vx). Fackliga företrädare Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST), tfn 08-16 20 00 (vx), samt Gunnar Stenberg (SEKO), tfn 070-316 43 41. Ansökan Välkommen med din ansökan, märkt med ref.nr SU FV-2429-13, senast den 25 september 2013 via e-post till: registrator@su.se.
Företag: Stockholms universitet
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-09
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef jobb, Förvaltningschef Stockholm, Förvaltningschef Stockholms universitet
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef

Förvaltningschef – Utbildningsförvaltningen
Tänk om du kunde få - inte allt - men mycket. Ett utvecklande jobb, ett vackert och funktionellt boende till en rimlig kostnad, landet runt knuten och nära till stan. Men framförallt lite extra tid åt hem, intressen och familj. Och så tryggheten förstås. Det kan bli möjligt - i Älmhult. Här kan du kombinera den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär och ett globalt näringsliv. I Älmhult är det lätt att leva och bo och med nära till mycket. Med goda kommunikationer är det också lätt att pendla. Besök gärna www.almhult.se Som förvaltningschef får du det yttersta budget- och personalansvaret för kommunens samlade utbildningsverksamhet, som idag omsätter drygt 300 miljoner kronor och har ca 550 medarbetare. Utbildningsförvaltningen är en av sex förvaltningar i Älmhults kommun. Förvaltningen arbetar på uppdrag av Utbildningsnämnden och ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem och grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola, SFI, yrkeshögskola och vuxenutbildning. Dessutom finns en IB-skola, The International School. Inom kommunen bedrivs även fristående förskolor och grundskolor. Det blir din uppgift att, på ett mål- och resultatinriktat sätt, och med en tydlig utgångspunkt i kommunens vision, skolplan och ekonomiska förutsättningar, fortsätta att driva förvaltningens arbete framåt. Du ingår i kommunchefens ledningsgrupp, som har fokus på kommunövergripande samordning och utveckling, och där ett gemensamt ansvarstagande för helheten eftersträvas. Ditt ledarskap präglas av ett kommunikativt och tydligt förhållningssätt. Du har en operativ handlingskraft, men för att lyckas krävs också att du har förmågan att skapa delaktighet, tänka strategiskt och se till helheten. Du ska arbeta för en framgångsrik samverkan mellan politik, verksamhet och fack och ha en tydlig förståelse för skolans uppdrag. Din bakgrund inkluderar erfarenhet av ledningsarbete och strategiskt utvecklingsarbete inom skolområdet. Du har också erfarenhet av ett nära samarbete med en politisk ledning. Vidare krävs en längre akademisk utbildning inom något relevant område. Du har en mycket god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift och goda kunskaper i engelska. Välkommen med din ansökan snarast, personligt brev och CV, dock senast den 30 september 2013 via http://www.mercuriurval.se/www.mercuriurval.se (Ref.nr. SE-07046). Frågor besvaras av Per Anders Nilsson vid Mercuri Urval, direkt/mobil 0470- 70 27 35. Ansökan sker endast via nedanstående länk!
Företag: Älmhults Kommun
Ort: Älmhult
Publicerad : 09-09
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef – Utbildningsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef – Utbildningsförvaltningen

Förvaltningschef till Unionen
Unionen är Sveriges största fackförbund på den privata arbetsmarknaden och landets största tjänstemannaförbund. Vi är över 500 000 medlemmar, varav mer än 30 000 förtroendevalda på över 65 000 arbetsplatser. Unionen är ett fackförbund där alla tjänstemän på en arbetsplats i den privata sektorn kan vara medlemmar. Det är oavsett befattning, utbildning eller lön. Till exempel är många chefer medlemmar och en stor del av medlemmarna har utbildning från högskola eller universitet. Unionen finns i allt från stora internationella koncerner till små familjeföretag. IT-sektionen utgör en dynamisk och föränderlig arbetsplats som i dagsläget står inför en spännande transformationsresa. För rätt person innebär rollen som Förvaltningschef hos Unionen en intressant utmaning med stor potential. Det finns stora möjligheter att påverka det framtida resultatet i denna förändring. Förvaltning är en del av IT-sektionen som idag består av ett 20-tal individer. Sektionen utgörs av fyra områden; IT-stab, Utveckling, IT-service samt Förvaltning. Du kommer att ha ett teamansvar för Förvaltningsteamet, vara en del i IT-ledningsgruppen samt rapportera direkt till IT-chefen. Vi har gått in i förvaltning i delar av organisationen men inte i hela organisationen ännu. Din placering kommer att vara på förbundskontoret som ligger centralt i Stockholm. Om tjänsten Vi söker en erfaren och verksamhetsnära förvaltningschef som ska vara övergripande ansvarig för förvaltningsarbetet. Som förvaltningschef leder du en förvaltningsfunktion i förändring och är ytterst ansvarig för förvaltningen av samtliga plattformar och system. Du kommer att ansvara för omställningen med att skapa en väl fungerande och effektiv förvaltningsorganisation som är än närmare verksamheten och lyhörd för de behov som verksamheten har. Din utbildning och erfarenhet Vi söker dig som har högskoleexamen inom IT (civilingenjör eller motsvarande med IT inriktning) och erfarenhet av IT-förvaltning i arbetsledande position, gärna från liknande organisationer. Du har goda kunskaper i svenska och engelska (tal och skrift). Vidare har du erfarenhet av: . Tranformationsprojekt . Att utveckla IT-förvaltningen i nära samarbete med verksamheten och utifrån verksamhetens behov . Vedertagna modeller såsom PM3 och ITIL och . av IT-projektledning, processutveckling och kundorienterat arbete   Som person ser vi att du är strukturerad, teamorienterad och uppskattar att arbeta långsiktigt med utveckling och förbättringsarbete. Du värdesätter kvalitet i leveranser till kunder och medarbetare och har ett genuint intresse för IT, samverkan och ledarskap. Du har inga svårigheter att självständigt fatta beslut och bidra med din expertis i strategiska diskussioner. Vidare är du ansvarstagande, initiativtagande, målinriktad och förstår verksamhetens behov. Du är intresserad, nyfiken och lyhörd för krav och önskemål från verksamheten. Du är en prestigelös och flexibel person som har lätt för att samarbeta och har inga svårigheter att prioritera, planera och tidsätta ditt och andras arbete. Information och ansökan Vill du arbeta i ett bolag där du kan bidra till att vara den ledande kraften för att skapa framgång, glädje och trygghet i arbetslivet? Då är du välkommen att söka denna tjänst. I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind IT. Vid frågor om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 073 343 40 38, jen.scheffel@dfind.se [ mailto:jen.scheffel@dfind.se ] eller Louise Furugård, 0733-57 36 47, louise.furugard@dfind.se [ mailto:louise.furugard@dfind.se ]. Sök tjänsten via www.dfind.se /it alt maila din ansökan snarast, dock senast 19 augusti 2013. Intervjuer kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan!
Företag: Dfind AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-15
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Unionen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Unionen

Förvaltningschef Plan- och Miljö
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Plan- och miljöförvaltningen söker nu en ny förvaltningschef. Förvaltningen omfattar stab, miljö- och hälsoskyddsenhet, bygglovenhet, lantmäterienhet och räddningstjänst i Motala-Vadstena. Dessa verksamheter sysselsätter ca 90 medarbetare på heltid. Därtill tillkommer ett antal deltidsbrandmän. Inom plan- och miljönämndens verksamheter ska prövning, tillsyn, annan myndighetsutövning och övrig handläggning utföras på ett effektivt och rättssäkert sätt med god service. Förvaltningens övergripande mål handlar om att företag som varit i kontakt med plan- och miljöförvaltningen ska vara nöjda med förvaltningens service och handläggningstid. ARBETSUPPGIFTER I uppdraget som förvaltningschef finns möjlighet att förändra förvaltningens innehåll för bättre effektivitet och styrning. Detta kan innefatta ändrade arbetsuppgifter och områden för medarbetare, men också andra sätt att tillvarata den kompetens som finns. Du kommer att arbeta med förändringsprocesser och särskilt med service och bemötande i dialog med individer, grupper, företag och organisationer som nyttjar eller berörs av kommunens verksamhet och därigenom bidra till att utveckla företagsklimatet i kommunen. Du har övergripande ansvar för förvaltningens ekonomi och verksamhet och representerar förvaltningen i kommunchefens ledningsgrupp med uppdrag att bidra till en helhetssyn i kommunens strategiska utveckling samt med att förankra kommunens vision, mål och policy. Kommunens kärnvärden är grunden för vårt förhållningssätt och arbetet med att implementera dem som en självklar del av verksamheten är ett viktigt uppdrag. Fokus behöver också läggas på att säkra kompetensen på förvaltningen och att arbeta för en hälsofrämjande arbetsplats där medarbetarnas kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara, samt att aktivt jobba för att förvaltningen tydligare agerar som en del av hela kommunen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning. Detta kan variera beroende på vilka ytterligare erfarenheter du skaffat dig i din yrkeskarriär. Du har tidigare erfarenhet av arbete i ledande befattning på motsvarande nivå och goda kunskaper kring arbete med myndighetsutövning, tillsyn och tillstånd samt erfarenhet från politiskt styrda organisationer. Våra mål är viktiga för vår utveckling så vi du behöver vara handlingskraftig och resultatorienterad. Du drivs av en vilja att se möjligheter till förbättring både för den egna verksamheten, för dig själv och för kunden och kan också känna stolthet över det du och dina medarbetare åstadkommer. Du är en god kommunikatör och ditt ledarskap präglas av personlig mognad, tydlighet och engagemang. Du är en person som utmanas av högt ställda mål, av att nå dem samt följa upp dem. Du stimuleras av att skapa delaktighet, att tänka nytt och att arbeta på en strategisk nivå med ett övergripande perspektiv.
Företag: Motala kommun, Kommunchef
Ort: Motala
Publicerad : 09-16
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef Plan- och Miljö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef Plan- och Miljö

Biträdande Förvaltningschef
Västra Götalandsregionen Beskrivning Naturbruksförvaltningens skolor samordnas och leds från naturbrukskansliet. Skolorna är geografiskt spridda i regionen. Förvaltningen genomgår just nu stora förändringar för att inom ramarna utveckla pedagogik och lärande, locka fler elever och för att möta de gröna näringarnas behov av stöd för sin tillväxt och utveckling. Inom förvaltningen, som präglas av lång tradition och starka kulturer, arbetar ca 450 medarbetare. Vi står nu i begrepp att ställa om vår verksamhet för att möta nya utmaningar, nå våra högt ställda mål och tillsammans utveckla framtidens kompetens för de gröna näringarna Arbetsuppgifter Att biträda förvaltningschefen i förvaltningsövergripande frågor som  skolutveckling, kompetensutveckling, introduktion av nya medarbetare ect. Kvalifikationer Vi söker dig som - Har en lämlig akademisk utbildning med kunskap om gymnasieskola och vuxenutbildning med tillhörande styrdokument. - Har rektorsutbildning och erfarenhet av att arbeta som rektor. - Har ett stort intresse för och är insatt i samhällsfrågor och har goda kontakter i ”gröna” nätverk. - Utövar ett värdegrundsbaserat ledarskap, är handlingskraftig och både kan ta beslut och verkställa dem. Du är duktig på att bygga relationer, både internt och externt. - Är beredd att successivt utveckla organisationen så att den möter elevtillströmningen och utifrån denna bygga en hållbar struktur. - Personlig lämplighet som t ex strukturerad, samarbetsförmåga och flexibilitet är avgörande för att kunna utföra arbetsuppgifterna. Du måste ha B-körkort eftersom arbetsuppgifterna medför resor i tjänsten. Det är meriterande om du har viss branschkunskap. Övrigt Rekryteringen sker löpande och du kan därför komma att bli kontaktad innan ansökningstiden gått ut.
Företag: Naturbruksförvaltningen
Ort: Skövde
Publicerad : 09-16
Sök fler jobb liknande: lediga Biträdande Förvaltningschef jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biträdande Förvaltningschef

Förvaltningschef till Produktionsförvaltningen
Skärgårdskommunen Österåker växer. Idag har Österåker drygt 40 000 invånare, ung befolkning och starkt nyföretagande. Skärgården och den fantastiska roslagsnaturen ger många möjligheter till aktiv fritid och härligt boende. Även om storstaden ligger nära - 30 minuter med tåg eller bil till Stockholm - finns det mesta inom kommunen. Österåker är finskt förvaltningsområde och välkomnar därför särskilt dig som kan finska. För mer information www.osteraker.se. Arbetsbeskrivning Vi söker en förvaltningschef till Produktionsförvaltningen, som bedriver verksamhet inom bl a utbildning, förskola, vård och omsorg samt fritid och måltid. Förvaltningen består av ca 50 resultatenheter som är uppdelade i tre verksamhetsområden med egen verksamhetsområdeschef. Produktionschefen ansvarar för att leda och driva övergripande utvecklingsarbete tillsammans med övriga chefer. Du rapporterar till kommundirektören och ingår i ledningsgruppen och förväntas bidra till kommunens övergripande utveckling. Du är föredragande i produktionsstyrelsen. Du ansvarar för och tar aktiv roll i relationerna till de olika kundvalsnämnderna. Du företräder produktionsförvaltningens intressen och gör det i vetskap om att förvaltningen är en viktig del av kommunkoncernen. Arbetsuppgifter Rollen som produktionschef kräver att du kan bryta ner de övergripande målen och leda arbetet i organisationen - involvera och stödja chefer och medarbetare i mål- och måluppfyllnadsarbetet samt i att effektivisera och utveckla processer och handläggning. Du arbetar aktivt för att öka kommunikationen inom organisationen och mellan kundvalsnämnden och produktionsförvaltningen. Du har ansvarar för mål – och budgetarbete samt regelbundna månadsuppföljningar och prognoser. Du leder och bemannar din ledarorganisation samt ansvarar för roll- och ansvarsfördelning. Du samverkan med externa aktörer. Du har ett gediget intresse och engagemang för samhällsfrågor och genom god omvärldsorientering har du förmågan att omvandla beslut till handling på ett självständigt, drivet och handlingskraftigt sätt. Kvalifikationer Vi söker dig som har  arbetat i en ledande befattning i en tjänsteproducerande verksamhet. Erfarenhet av  arbete inom en politiskt styrd organisation är meriterande . Har god erfarenhet av att leda organisatoriskt utvecklings-, effektiviserings- och kvalitetsarbete. Du har akademisk examen med relevant inriktning för uppdraget eller motsvarande erfarenhet. Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av att vara chef för chefer samt innehaft resultatansvar på kvalificerad nivå. Som person är du kommunikativ och har förmåga att se helheten. Du är en engagerad ledare som kan hantera krav och bibehålla din lyhördhet. Anställningens omfattning Heltid Anställningsform Tillsvidare, provanställning kan kan komma att tillämpas Tillträde Enligt överenskommelse Ansökan och upplysningar I denna rekrytering samarbetar Österåkers kommun med Experis Executive. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av chefsrekryterare Kari Karvonen, 08-508 954 61, kari.karvonen@se.experis.com, eller chefsrekryterare Veronica Hagborg på 08 – 764 2448, veronica.hagborg@se.experis.com   Ansök genom att klicka här
Företag: Österåkers kommun
Ort: Österåker
Publicerad : 09-16
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Produktionsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Produktionsförvaltningen

Förvaltningschef Samhällsbyggnadsförvaltningen
Skärgårdskommunen Österåker växer. Idag har Österåker drygt 40 000 invånare, ung befolkning och starkt nyföretagande. Skärgården och den fantastiska roslagsnaturen ger många möjligheter till aktiv fritid och härligt boende. Även om storstaden ligger nära - 30 minuter med tåg eller bil till Stockholm - finns det mesta inom kommunen. Österåker är finskt förvaltningsområde och välkomnar därför särskilt dig som kan finska. För mer information www.osteraker.se. Arbetsbeskrivning Vi  söker en förvaltningschef för samhällsbyggnadsförvaltningen. Uppdraget innebär en strategisk och operativ ledning för samhällsbyggnadsförvaltningens fem verksamhetsenheter samt dess stab, totalt cirka 65 medarbetare. Förvaltningen ansvarar bl.a. för gata och väg, parker, fysisk planering, bygglov, kartor, miljö- och hälsoskydd, livsmedelstillsyn samt serveringstillstånd där kommunstyrelsen, byggnadsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden är styrande och beslutsfattande organ för förvaltningen. Du rapporterar till kommundirektören och ingår i ledningsgruppen och förväntas bidra till kommunens övergripande utveckling.   Arbetsuppgifter Rollen som samhällsbyggnadschef innebär fullständigt ansvar för verksamheten gällande budget, ekonomi, verksamhetsresultat, medarbetare och utveckling. Som ledare för samhällsbyggnadsförvaltningen förväntas du leda arbetet på ett strategiskt och visionärt sätt vad gäller utformning och utveckling av förvaltningens strukturer och processer. Detta sker i samverkan med kommunens politiska företrädare, övriga förvaltningar och bolag inom kommunen samt externa intressenter, både privata och andra offentliga verksamheter.  Kvalifikationer Du har akademisk examen med relevant inriktning för uppdraget eller motsvarande erfarenhet, gärna med högre ledarskapsutbildning. Du är väl förtrogen med stadsbyggnadsprocessen genom en dokumenterad bred kunskap inom förekommande kompetensområden på en samhällsbyggnadsförvaltning eller motsvarande. Vi ser gärna att du även har erfarenhet från privat sektor. Du har en god vana att självständigt ansvara för och driva operativa och strategiska frågor samt en god förmåga till samarbete. Du är väl förtrogen med tydlig målformulering samt har förmåga/erfarenhet av långtgående delegation. Du förväntas stå för ett tydligt och strukturerat ledarskap vilket innebär förmågan att på ett målinriktat och lyhört sätt inspirera, utveckla och ta till vara den breda kompetensen som finns bland medarbetarna. Du har ett genuint engagemang och intresse för samhällsbyggnadsfrågor, där du med god omvärldsorientering har förmågan att omvandla beslut till handling på ett självständigt, drivet och handlingskraftigt sätt.     Detta är en utåtriktad roll med många externa och interna kontaktytor, vilket kräver både stor social kompetens, god samarbetsförmåga och även en god pedagogisk förmåga. Du agerar lojalt utifrån politiskt fattade beslut, vilket också innebär en förmåga att motivera och genomföra dessa beslut i den operativa verksamheten. Anställningens omfattning Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas Anställningsform Heltid Tillträde Enligt överenskommelse Ansökan och upplysningar I denna rekrytering samarbetar Österåkers kommun med Experis Executive. Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av chefsrekryterare Kari Karvonen, 08-508 954 61, kari.karvonen@se.experis.com, eller chefsrekryterare Veronica Hagborg på 08 – 764 2448, veronica.hagborg@se.experis.com Ansök genom att klicka här
Företag: Österåkers kommun
Ort: Österåker
Publicerad : 09-16
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef Samhällsbyggnadsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef Samhällsbyggnadsförvaltningen

Förvaltningschef IFO
Alvesta kommun med ca 19 000 invånare är en av södra Sveriges pärlor. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val. – Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas – Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade Till förvaltningen för individ- och familjeomsorg söker vi FÖRVALTNINGSCHEF   Förvaltningen för individ- och familjeomsorg är ny som egen förvaltning. I organisationen finns till din hjälp 4 avdelningschefer, en stab och ca 80 kunniga och positiva medarbetare. Förvaltningens ansvarsområde är: • Försörjningsstöd/arbetsmarknadsåtgärder • Flyktingmottagning för vuxna och familjer • Integrationsarbete för den kommunala flyktingmottagningen • Barn & familj • Missbruk Ditt uppdrag blir att utveckla denna förvaltning utifrån ett helhetsperspektiv med hela Alvesta kommun i fokus. Du ingår också i kommunens strategiska ledningsgrupp, med ansvar att utveckla kommunens hela verksamhet. Som förvaltningschef arbetar du på uppdrag av en politiskt tillsatt nämnd. Du är verksamhetsansvarig för förvaltningens samlade aktiviteter samt ansvarig för de resurser som tillhör nämndens område. Kommunchefen är närmast överordnad chef. Vi söker: • Dig som är en tydlig ledare och värderar ledarskapet mer än chefskapet. • Dig som har en god kommunikativ förmåga och kan driva förändrings- och förnyelseprojekt. • Dig som är mål och resultatinriktad. • Dig som har en socionomexamen eller motsvarande. Eftersom du ska vara på plats dagligen bör du ha en bostadsort som gör det möjligt att på ett bekvämt sätt ta dig till jobbet. För mer information kontakta Anders Roos, 070-532 08 18, eller Ida Brage, 073-032 20 86, på INTEND. Din ansökan vill vi via www.intendab.com senast den 15 oktober. Intervjuer med Alvesta kommun planeras till vecka 45. Vi undanber oss samtal från annons- och cv säljare!
Företag: INTEND AB
Ort: Alvesta
Publicerad : 09-19
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef IFO jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef IFO

Förvaltningschef miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen
Experis erbjuder kompetensförsörjning av chefer och specialister – via konsultverksamhet, rekrytering och projektlösningar. För att kunna sätta oss in i våra kunders och kandidaters behov har vi fyra specialistområden; Engineering, IT, Executive och Finance, men vi kan även hjälpa till inom exempelvis Sales & Marketing. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om människans potential får vi såväl individer som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 30-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över. Kristinehamns kommun har cirka 24.000 invånare och ligger vid Vänerns strand i Värmland. Här finns ett företagsklimat i toppklass, ett rikt kultur- och fritidsliv samt tillgång till vacker skärgård och natur. Miljö- och byggnadsförvaltningen ansvarar för bygglovhantering, MBK (mätning, beräkning och kartframställning) samt miljö- och hälsoskyddsfrågor i kommunen. Verksamheten regleras av lagar tex. Plan- och bygglagen och Miljöbalken som styrs av en politisk nämnd, Miljö- och byggnadsnämnden. Vi är både myndighetsutövande och rådgivande och önskar att vår organisation ska kännetecknas av att vi ger god service till dem som bor och verkar i Kristinehamns kommun. www.kristinehamn.se Arbetsbeskrivning Med samordning och helhetssyn leder och utvecklar du som förvaltningschef en gemensam miljö- och byggnadsförvaltning med 18 medarbetare. Vi söker dig som ser ledarskapet som din viktigaste uppgift och som skapar de förutsättningar dina medarbetare behöver för att utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt, kompetent och serviceinriktat sätt. Vi har många att samarbeta med i våra ansvarsfrågor och det är viktigt att vi ständigt utvecklar vår förmåga att arbeta i nätverk. En viktig del i rollen som förvaltningschef är uppföljning och planering av verksamhet och ekonomi. Vid sidan av uppdraget som förvaltningschef så kommer du att på uppdrag av kommunchefen ansvara för vissa utredningar och projekt. Vem är du? Du har en relevant akademisk examen och ett antal års erfarenhet av ledarskap från likartad, politiskt styrd organisation. Kunskap inom verksamhetsområdet är meriterande. Som chef klarar du av att kommunicera och samarbeta med många olika aktörer och samtidigt utöva ett tydligt och entusiasmerande ledarskap. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. B-körkort krävs samt goda IT-kunskaper i MS Office. Kontaktperson I den här rekryteringsprocessen samarbetar Kristinehamns kommun med Experis, Manpower Group. Du är välkommen att kontakta rekryteringskonsult Annika Alfredsson på tel 054-221881 för mer information om tjänsten. Fackliga företrädare: Linda Strand (Vision) och Lasse Hagerö SKTF) som båda nås via Kristinehamns kommuns växel tel 0550-880 00. Ansökan görs via experis.se och sista ansökningsdag är den 6 oktober 2013. Välkommen med din ansökan!
Företag: Experis Sverige
Ort: Kristinehamn
Publicerad : 09-19
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen

Förvaltningschef till Utbildnings- och arbetsmarknadskontoret
Vill du vara den som tar ansvaret för att vidareutveckla Sollentuna Kommuns Utbildnings- och arbetsmarknadskontor? Vill du dessutom arbeta i en av Sveriges mest välskötta och ekonomiskt starka kommuner. Då har vi jobbet för dig! Sollentuna Kommun söker nu en utvecklingsorienterad förvaltningschef till Utbildnings- och arbetsmarknadskontoret. Kontoret grundlade sin verksamhet under sommaren 2012 och arbetar på uppdrag av Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden. Förvaltningen ansvarar för bland annat gymnasieområdet Rudbeck, vuxenutbildningen och SFI, arbetsmarknadsfrågor samt en del av näringslivsfrågorna inom kommunen. Vissa områden är prioriterade, bland annat ett antal spännande projekt som berör arbetsmarknadsfrågorna samt vidareutvecklingen av Rudbeck.   Låter detta som en spännande utmaning? Skicka i så fall din ansökan till oss redan idag.   Arbetsuppgifter Som förvaltningschef för detta relativt nya kontor kommer du att vara verksam på såväl strategisk som på operativ nivå. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar och kommer även att ansvara för ett antal prioriterade projekt inom arbetsmarknadsområdet. Arbetet innebär täta kontakter med politiker inom kommunen, företrädare för verksamheterna ute i kommunen samt myndigheter, externa aktörer och näringslivet. En mycket viktig del i arbetet blir att initiera och utveckla relationer och nätverk, såväl externt inom näringslivet som internt med de övriga förvaltningarna.   Du ingår i ledningsgruppen där du förväntas ta stort ansvar. I ledningsgruppsarbetet kommer du att kunna bidra aktivt i verksamhetsutvecklingen och med nya idéer såväl för det som berör ditt ansvarsområde som gränsöverskidande till kommunens övriga förvaltningar. Du rapporterar till kommundirektören.   Utbildning/Erfarenhet Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, t.ex. förvaltningslinjen eller liknande. Rollen kräver erfarenhet av ledningsarbete på strategisk nivå och att du tidigare haft personalansvar. Vi vill även att du har en gedigen erfarenhet av strategiskt arbete med frågor som rör arbetsmarknad och gymnasieutbildning i någon form. Erfarenhet av projektledning är meriterande.   Som ledare är du coachande och prestigelös. Du lyfter fram dina medarbetare och är lyhörd för såväl verksamhetens behov som dina medarbetare. I övrigt är du en person som trivs med att samarbeta och nätverka för bästa resultat och du arbetar visionärt och utvecklingsorienterat. Du är även en analytisk och kreativ problemlösare med en väl utvecklad strategisk helhetssyn. Vi ser det också som mycket viktigt att du äger stor lyhördhet och har ett flexibelt arbetssätt.   För att vara framgångsrik i denna roll behöver du ha förståelse för hur man navigerar i och åstadkommer resultat i en politisk miljö.   Välkommen med din ansökan på nedanstående länk:   https://www.poolia.se/lediga-jobb/forvaltningschef-till-utbildnings--och-arbetsmarknadskontoret-stockholm-36302/
Företag: Sollentuna Kommun Utbildning- och arbetsmarknadskontoret
Ort: Sollentuna
Publicerad : 09-20
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Utbildnings- och arbetsmarknadskontoret jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Utbildnings- och arbetsmarknadskontoret

Till förvaltningen för Individ- och familjeomsorg söker vi Förvaltningschef
Alvesta kommun med ca 19 000 invånare är en av södra Sveriges pärlor. En position som bygger på högkvalitativ kommunal service, ett framgångsrikt näringsliv och en bra blandning av tätorter och landsbygd. Lägg därtill en stark infrastruktur med järnväg, flyg och ett välutvecklat vägnät så förstår du varför Alvesta kommun är rätt val. – Stor nog för att idéer skall födas och utvecklas – Liten nog för att alla skall bli sedda och uppskattade Förvaltningen för individ- och familjeomsorg är ny som egen förvaltning. I organisationen finns till din hjälp 4 avdelningschefer, en stab och ca 80 kunniga och positiva medarbetare. Förvaltningens ansvarsområde är: • Försörjningsstöd/arbetsmarknadsåtgärder • Flyktingmottagning för vuxna och familjer • Integrationsarbete för den kommunala flyktingmottagningen • Barn & familj • Missbruk ARBETSUPPGIFTER Ditt uppdrag blir att utveckla denna förvaltning utifrån ett helhetsperspektiv med hela Alvesta kommun i fokus. Du ingår också i kommunens strategiska ledningsgrupp, med ansvar att utveckla kommunens hela verksamhet. Som förvaltningschef arbetar du på uppdrag av en politiskt tillsatt nämnd. Du är verksamhetsansvarig för förvaltningens samlade aktiviteter samt ansvarig för de resurser som tillhör nämndens område. Kommunchefen är närmast överordnad chef. KVALIFIKATIONER Vi söker: • Dig som är en tydlig ledare och värderar ledarskapet mer än chefskapet. • Dig som har en god kommunikativ förmåga och kan driva förändrings- och förnyelseprojekt. • Dig som är mål och resultatinriktad. • Dig som har en socionomexamen eller motsvarande. Eftersom du ska vara på plats dagligen bör du ha en bostadsort som gör det möjligt att på ett bekvämt sätt ta dig till jobbet.
Företag: Alvesta kommun, Förvaltningen för Individ och Familjeomsorg
Ort: Alvesta
Publicerad : 09-27
Sök fler jobb liknande: lediga Till förvaltningen för Individ- och familjeomsorg söker vi Förvaltningschef jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Till förvaltningen för Individ- och familjeomsorg söker vi Förvaltningschef

Förvaltningschef för kulturförvaltningen
Säter präglas av både småstad och landsbygd. Att bo i vår kommun är att bo vackert och lugnt, men ändå ha aktiviteter, storstadsliv, utbildning och arbete. Säter ligger i hjärtat av Dalarna med närhet till bra kommunikationer. Till Stockholm tar det ca två timmar med tåg. Falun-Borlängeregionen ligger inom 20-25 minuters resa. Nu söker vi Förvaltningschef till Kulturförvaltningen. Säters kommun har valt att prioritera kulturlivet och kulturfrågor står högt på dagordningen. Kulturlivet i Säters kommun blomstrar genom många aktiva föreningar, lokala museer och trivsamma bibliotek. Biblioteken har en stor och viktig roll för hela bygden. Starka nätverk bidrar till samverkan, skapar en levande bygd och stärker den lokala identiteten och förankringen. Det är lätt att känna sig hemma i Säter. Som förvaltningschef för Kulturförvaltningen i Säters kommun initierar och driver Du det rika kulturlivet framåt med hjälp av kompetenta och engagerade medarbetare ARBETSUPPGIFTER Vi erbjuder ett stimulerande jobb med närhet till både organisationen och beslut. Du är chef och ledare för medarbetare, verksamhet och ekonomi. Du kommer att arbeta med och utveckla Säters rika kulturliv. Du svarar för att verksamhetens resurser tillvaratas optimalt. Som chef för kulturförvaltningen rapporterar du till kulturnämnd och kommunchef. Du kommer att ingår i kommunens ledningsgrupp som arbetar för helhet såväl inom som mellan förvaltningarna. Du ansvarar för ett 10- tal direkt underställda medarbetare. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har läst kulturvetenskap eller har annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Nyckelord för befattningen är ledarskap, samhällsengagemang, helhetssyn och utveckling. Vi söker Dig med genuint intresse för kulturfrågor. Du är en visionär med fötterna på jorden. Du skapar ett gott klimat där medarbetare växer. Du bidrar med både strategiskt och långsiktigt tänkande. Du har ögon för bra förändringar. Om du skulle beskriva Dig själv är Du kreativ, rättfram, tydlig och metodisk. Du kan uttrycka Dig väl både i tal och skrift på svenska. Körkort erfordras.
Företag: Säters kommun, Kulturförvaltningen
Ort: Säter
Publicerad : 10-08
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef för kulturförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef för kulturförvaltningen

Förvaltningschef, 100 %
Förvaltningschef 100 %, Miljö- och byggnadsförvaltningen Orust är västkustens största ö belägen cirka 6 mil norr om Göteborg. Kommunen har drygt 15 000 invånare men på sommaren mångdubblas antalet. Vi har cirka 1 200 anställda. Referensnummer KS 2013:1892 Placering Miljö- och byggnadsförvaltningen. Om arbetsplatsen Orust kommun arbetar med framtids- och utvecklingsfrågor som berör såväl byggande som miljö-, energi- och hållbarhetslösningar. Miljö- och byggnadsnämnden har en central roll att i samarbete med övriga förvaltningsområden utveckla kommunens verksamhet i en ansvarsfull och attraktiv riktning för våra kommuninvånare och företag. Arbetsuppgifter Miljö- och byggnadsnämnden är en fristående myndighetsnämnd. Förvaltningens verksamhet omfattar 18 personer som arbetar med bygg- och miljöfrågor. Miljöchefen är ansvarig för delområdet miljö- och hälsoskydd/livsmedelstillsyn. Förvaltningschefen har ett förvaltningsövergripande ansvar med fokus på byggverksamheten. Organisatoriskt kommer du att ingå i kommunchefens ledningsgrupp. Förvaltningschefen har ett övergripande verksamhets- /ekonomiskt- /personellt ansvar. Du kommer att få ett arbetsledande uppdrag i en stimulerande miljö med engagerade medarbetare och positiv arbetsmiljö. Kvalifikationer Vi söker dig som är arkitekt, civilingenjör eller motsvarande högskoleutbildning. Du skall ha erfarenhet från en politisk styrd organisation, gärna en ledande position. Goda kunskaper i plan- och bygglagen är en förutsättning för detta uppdrag. Att ha arbetat inom privata byggsektorn är en merit. Myndighetsutövning bygger på god kommunikation, bemötande och service och därför värdesätter vi särskilt ett tydligt ledarskap i dessa frågor. Som ledare skall du ha en förmåga att strategiskt driva verksamheten effektivt, se kundens behov och ge medarbetarna möjlighet att utvecklas. Meriterande är också goda kunskaper om Miljöbalken. Körkort B-körkort är ett krav. Arbetstid och varaktighet Tillsvidareanställning, heltid. Lön Individuell lönesättning, ange löneanspråk. Tillträdesdag Enligt överenskommelse. Kontaktpersoner Miljö- och Byggchef Arne Hultgren, telefon 0304-33 41 49. Bygglovsarkitekt Cecilia Segerstedt, telefon 0304-33 40 16. Kommunchef Jan Eriksson, telefon 0304-33 42 68. Fackliga företrädare Fackliga representanter nås via kommunens växel, telefon 0304-33 40 00. Övriga upplysningar Vi tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Ansökan Sista ansökningsdag 2013-11-30. Postadress Orust kommun Miljö- och byggnadsförvaltningen 473 80 Henån I ansökan anger du referensnummer KS 2013:1892. Enklast gör du din ansökan via vår e-tjänst Jobbansökan. Självservice Ansök platsen med vår e-tjänst Jobbansökanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Hjälp oss bli bättre More Sharing ServicesDela Senast publicerad 2013-10-28 av Orust Admin Sidansvarig Carina Thid Adress Orust kommun 473 80 Henån Telefon 0304-33 40 00 E-post kommun@orust.se Om webbplatsen Om kakor
Företag: ORUST KOMMUN, Miljö- och byggnadsförvaltningen
Ort: Orust
Publicerad : 10-28
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef, 100 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef, 100 %

Förvaltningschef till Vård- och omsorgskontoret
Nu välkomnar vi en ny kollega som ska leda en av våra viktiga verksamheter i ett förändringsskede. Vård- och omsorgskontoret lämnar utförararollen och blir en strategisk beställarorganisation på en konkurrensutsatt marknad. Nya förutsättningar gör att vi nu söker en driven och utvecklingsinriktad förvaltningschef med starka ledaregenskaper som kan och vill leda kontoret in i den nya beställarrollen. Låter nya strukturer, arbetssätt och processer som en spännande utmaning? I så fall är du varmt välkommen med din ansökan. ***** Arbetsuppgifter ***** Kontoret, som ligger under vård- och omsorgsnämnden, består idag av fem avdelningar med ca 60 anställda och fem direktrapporterande avdelningschefer. Under en övergångsperiod ingår även hela verksamheten inom LSS med ca 350 anställda. LSS-verksamheten ska flyttas över till det kommunala bolaget SOLOM. Du ansvarar för utvecklingen, ledningen och uppföljningen av kontorets verksamhet. Det innebär bland annat ett strategiskt arbete med upphandlingsmetodik, marknadskunskap, kompetensutveckling, uppföljningshantering och kvalitetsarbete. Du ska också säkerställa att kontoret utvecklas till en bra kravställare mot såväl externa vård- och omsorgsaktörer som mot Sollentuna kommuns egna vårdbolag SOLOM. Utöver det interna arbetet kommer du att ha mycket extern kontakt med företag inom vård- och omsorgssektorn samt övrigt näringsliv både nationellt och internationellt. Du företräder även Sollentuna kommun i kontakterna med media inom området. Du får ett fullständigt ekonomi-, personal- och verksamhetsansvar och rapporterar direkt till kommundirektören. Du är medlem i kommunens ledningsgrupp där du förväntas bidra med ett kommunövergripande synsätt. ***** Utbildning / Erfarenhet ***** Vi har som krav att du har akademisk utbildning inom relevant område samt erfarenhet från vård- och omsorgen, antingen inom privat eller inom offentlig regi. För att bli aktuell för denna tjänst måste du tidigare lett andra chefer samt arbetat strategiskt i en ledningsgrupp. Vi ser det som nödvändigt att du har goda kunskaper inom ekonomi och lagen om offentlig upphandling (LoU) samt har god förhandlingsvana. Det är meriterande om du har arbetat i en kommunal eller offentlig verksamhet som inneburit någon form av myndighetsutövning. Du kommer att trivas hos oss om du är driven och vill se resultat. Du arbetar systematiskt, har lätt att fatta beslut och förstår hur du ska navigera i en politisk miljö. Du är en utvecklare med en god affärsförståelse. Dina tidigare kollegor beskriver dig som en varm, lyssnande och empatisk person med integritet som förstår värdet av att samarbeta. Detta är en heltidstjänst, tillsvidareanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.   Vi tar emot din ansökan på nedanstående länk: https://www.poolia.se/lediga-jobb/driven-forvaltningschef-till-vard--och-omsorgskontoret-stockholm-36617/
Företag: Sollentuna Kommun Vård- & omsorgskontoret
Ort: Sollentuna
Publicerad : 10-29
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Vård- och omsorgskontoret jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Vård- och omsorgskontoret

Förvaltningschef till Intraservice
Intraservice levererar IT, support och administrativa tjänster till stöd för Göteborgs Stads verksamheter. Vi är ca 350 anställda. Läs mer om oss på vår hemsida www.goteborg.se/intraservice ARBETSUPPGIFTER Intraservice är en förvaltning med ett nytt uppdrag. Ditt uppdrag blir att leda förvaltningen i denna process. Fullt utbyggt kommer den att ha ett brett tjänste- och serviceuppdrag gentemot Göteborgs Stads alla förvaltningar och bolag. Antalet medarbetare kommer att öka. Dagens uppdrag ligger inom IT- verksamhet. På väg in i verksamheten utifrån det nya uppdraget är bland annat tjänster inom HR och ekonomi. Det är ett uppdrag för dig som kan inspirera, motivera och engagera för att leverera bästa tänkbara service till stadens förvaltningar och bolag. KVALIFIKATIONER Du har: -Högskoleutbildning -Mångårig erfarenhet av arbete med servicetjänster på en övergripande strategisk nivå -Erfarenhet av att leda förändringsarbete -Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation Du är: -Kommunikativ och inriktad på att samarbeta -Analytisk och kan se flera saker samtidigt och har förmågan att skilja på huvudsak och bisak -Bra på att ta svåra beslut -Positiv i din syn på framtiden Du delar Göteborgs Stads förhållningssätt om öppenhet, moral och etik.
Företag: Göteborgs stad, Intraservice
Ort: Göteborg
Publicerad : 11-10
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Intraservice jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Intraservice

Förvaltningschef, familjeförvaltningen
Våra 1100 medarbetare möter Sjöboborna i livets alla stadier. Att jobba hos oss är att spela en viktig roll för Sjöbos utveckling och välfärd. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, och erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vårt arbete genomsyras av värdeorden "Professionella, öppna och engagerade mot gemensamma mål" Tillsammans gör vi skillnad för Sjöbo kommuns medborgare och besökare! I Sjöbo ser vi till hela familjens behov genom att samla det som rör barnen i en gemensam förvaltning – familjeförvaltningen. ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som vill arbeta för att förverkliga visionen, att Sjöbo utses till årets skolkommun 2020. I ditt spännande uppdrag som förvaltningschef får du både vara den som leder den strategiska utvecklingen av förvaltningens olika verksamheter på uppdrag av familjenämnden och samtidigt verka för kommunen utifrån ett helhets- och kommunstyrelseperspektiv. Målstyrning och policyfrågor är viktiga delar i uppdraget och det förväntas att du som förvaltningschef ska uppnå politiskt fastställda mål och ha en ekonomi i balans. Du är föredragande i familjenämnden och tar fram förslag till utvecklingsåtgärder och stödjer nämnden i de långsiktiga och strategiska frågorna. Du är direkt underställd kommundirektören och ingår i kommunens ledningsgrupp där arbetet huvudsakligen är inriktat på strategisk utveckling. Du förväntas delta med din kompetens och ditt engagemang inom de frågor som är gemensamma för hela kommunen. Till din hjälp har du verksamhetschefer, rektorer, förskolechefer, enhetschefer och en stab med bland annat ekonomer, utredningsstrateg och assistenter. Förvaltningen har en total budget, för samtliga verksamheter, på 431 miljoner och cirka 400 medarbetare. KVALIFIKATIONER Du har för tjänsten relevant akademisk högskoleexamen. Flerårig erfarenhet av arbete i ledande befattning är ett krav, samt att du har erfarenhet av att leda andra chefer. Du trivs med att utveckla medarbetare och organisationen. Förståelse, intresse och vilja att arbeta i en politiskt styrd organisation är en förutsättning för att lyckas i uppdraget. Du måste ha förmåga att leda och styra ett processinriktat arbetssätt och kunna skapa tydliga strukturer i arbetet. Följa upp, utvärdera och åtgärda är ett naturligt arbetssätt för dig, tillsammans med delaktighet. Som person är du driven, utvecklingsinriktad, lyhörd. Det är viktigt att du har förmåga och vilja att skapa stabila resultat i ett ansvarsfullt samarbete med kollegor, politiker och fackliga organisationer både inom och utanför organisationen. Inom förvaltningen finns: • Pedagogisk verksamhet • Individ- och familjeomsorg • Ungdoms och kulturverksamhet • Gymnasium • Vuxenutbildning • Flyktingmottagning Vi erbjuder dig: • En kommun som ligger i framkant • Ett spännande och utvecklande arbete • Nya utmaningar • Trevliga, ambitiösa och engagerade medarbetare • Liten kommun med korta beslutsvägar • Bra stödresurser från den centrala administrationen • Arbete i en kommun som ligger i en storstadsregion med alla dess fördelar samtidigt som vi har de mervärden som landsbygden erbjuder.
Företag: Sjöbo kommun, Ledning/Administration, Familjeförv
Ort: Sjöbo
Publicerad : 11-14
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef, familjeförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef, familjeförvaltningen

Västerviks kommun söker Förvaltningschef
Västerviks kommun har attraktiva boendemiljöer och mycket livskvalitet. Här är det lika nära till skärgården som till det typiskt småländska inlandet. Kommunen har ett gott företagsklimat där besöksnäring och en framgångsrik tillverkningsindustri dominerar. Kommunen har cirka 36 000 invånare varav drygt 21 000 bor i centralorten Västervik. Västerviks kommun söker Förvaltningschef till miljö- och byggnadskontoret! Miljö- och byggnadsnämnden är den nämnd som har ansvar för tillstånd och tillsyn för bygg-, miljö-, livsmedels- och alkoholärenden.  Nämnden ger också information och råd inom de områden som den har ansvar för. Miljö- och byggnadsnämndens förvaltning är miljö- och byggnadskontoret. På  kontoret arbetar handläggare, inspektörer och administratörer inom de områden som nämnden har ansvar för. Hur ser din arbetsdag ut? Som Förvaltningschef har du har ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö, verksamhetsplanering och utveckling för miljö- och byggnadskontoret. Du kommer att utveckla och förbättra service, tillgänglighet, bemötande samt information och kommunikation internt i förvaltningen, mot andra kommunala verksamheter samt näringsliv och kommuninvånare. Din roll innebär även att utveckla och förbättra samverkan med samhällsbyggnadsenheten i syfte att få en så bra planeringsprocess som möjligt. Tillsammans med dina medarbetare har du möjlighet att utforma miljö- och byggnadskontoret till att vara en tillväxtfaktor och lösningsorienterad verksamhet i framtiden. Vem trivs här? Du som har en högskoleutbildning inom samhällsplanering, miljö, bygg eller teknik har rätt bakgrund för tjänsten. Du har dokumenterad erfarenhet av ledarskap och myndighetsarbete i en politiskt styrd organisation. Meriterande är erfarenhet av att ingå i koncernledningsgrupp eller liknande ledningsgrundande arbete på koncernnivå, samt ledarerfarenhet av att leda genom andra ledare. Har du erfarenhet inom något av verksamhetsområdena eller båda samt tidigare har arbetat på förvaltningschefsnivå kommer du att ha en god grund att stå på, men det är inte ett krav. Du har goda kunskaper i Microsoft Office och i engelska i tal och skrift. Körkort. Som person har du ett starkt engagemang i samhälls-, bygg-, och miljöfrågor. Du har ett genuint intresse för människor och besitter en förmåga att leda och utveckla personal. Din kommunikationsförmåga och servicekänsla är god. Du är trygg, stabil och energigivande. Vad erbjuder vi? Västerviks kommun erbjuder en spännande tjänst som ger möjlighet att påverka samhällets utveckling och verka som ambassadör i kommunen. Tjänstens placering i Västervik ger också möjlighet till ett rikt naturliv med närhet till skärgård och hav. Tjänsten är en rekrytering och ska tillsättas omgående. Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag och vår viktigaste tillgång är våra kvalificerade medarbetare. Adecco kan erbjuda dig möjligheten till intressanta uppdrag på attraktiva företag, till tjänster som kanske aldrig kommer ut på den öppna marknaden. Bland våra uppdragsgivare återfinns flera av de stora multinationella koncernerna, men också många av de mindre innovativa företagen. Mer information om Adecco finns på www.adecco.se Är du intresserad? Då ska du skicka din intresseanmälan så snart som möjligt. Alla intresseanmälningar hanteras konfidentiellt. Tjänsten ska tillsättas snarast och därför sker rekryteringsarbetet löpande under ansökningstiden. Vid frågor om rekryteringsarbetet kontakta Rekryteringskonsult Johanna Andersson på tel: 011-19 18 38. Vid frågor angående registrering på hemsidan kontakta vår Kandidatsupport på tel: 08-598 980 10. Välkommen att söka!
Företag: Adecco Sweden AB
Ort: Västervik
Publicerad : 11-29
Sök fler jobb liknande: lediga Västerviks kommun söker Förvaltningschef jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Västerviks kommun söker Förvaltningschef

Förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen-Vill du vara med och utveckl
I Landskrona stad arbetar vi efter vår värdegrund BRA, där B står för bemötande, R för resultat och A för ansvar. BRA är fundamentet som alla våra medarbetare bär med sig i sitt arbete och sina möten med kommuninvånare, kollegor, myndigheter och andra aktörer. Vi har ett professionellt och respektfullt bemötande, oavsett vem vi möter. Vi strävar kontinuerligt efter att bli en mer attraktiv och jämlik arbetsgivare, där vår värdegrund avspeglar sig i all vår verksamhet.Vi vet, att olikheter bland oss medarbetare berikar och utvecklar. Med vår personalpolitik skapar vi en BRA arbetsplats där du känner arbetsglädje och stolthet, har inflytande, lust att lära och möjlighet att utvecklas.Och det är - precis som vår värdegrund - BRA VÄLKOMMEN TILL OSS! ARBETSUPPGIFTER Vill Du vara med och utveckla Landskrona stad? Landskrona stad satsar offensivt på utveckling. Med sitt gynnsamma läge på Skånes västkust har Landskrona goda förutsättningar att utvecklas och växa till en dynamisk och välmående stad. Idag bor drygt 42 000 invånare i kommunen och befolkningsprognosen pekar på en snabbare tillväxt under de närmaste åren. Staden har drygt 3000 anställda och omsätter 2,3 miljarder kronor. Besök gärna www.landskrona.se KVALIFIKATIONER Landskrona stad har tydligt lyft fram skolfrågorna som ett prioriterat område. Staden har fem prioriterade målområden; Skola för kunskap och arbetsro, Landskrona den arbetande staden, Landskrona den trygga staden, Näringsliv och Boende. Din roll blir att leda och entusiasmera utbildningsförvaltningen i detta viktiga arbete och att även stödja det förvaltningsövergripande arbetet med stor delaktighet och stort engagemang. Skolans främsta mål är att förmedla kunskap. I skolan ska det råda arbetsro och respekt mellan elever och mellan elever och personal. Förvaltningens mål för det prioriterade området är; en växande andel ska nå skolans mål, elever ska få det stöd som krävs för att lära sig läsa, skriva och räkna och skolan ska präglas av trygghet och arbetsro. Arbetet är redan igång, vilket tydligt visat sig i SKLs öppna jämförelser, där Landskrona klättrade upp 119 platser från 2011:s ranking till placeringen 128 plats för 2012. Detta är en rörelse i rätt riktning och arbetet kommer att fortsätta med kraft och medvetenhet i Landskronas skolor. Det blir i detta sammahang din uppgift att flytta fram positionerna för skolorna i Landskrona. Ditt uppdrag blir att utveckla en organisation, som är i en intressant och spännande tid, där elevernas resultat sätts i centrum, i kombination med professionalitet, servicetänkande och långsiktighet. Du rapporterar dels till nämnden/utbildningsnämnden, dels till stadsdirektören och har till ditt förfogande en ledningsgrupp som arbetar områdesinriktat med förskola, grundskola, gymnasieskola och yrkeshögskola. Du är en strategisk och visionär ledare som motiveras av utvecklingsarbete och att se andra människor växa. Du kan konsten att leda genom andra ledare, är en god kommunikatör och har ett ledarskap som visar både tillit och mod. Du har högskoleutbildning med bred erfarenhet av skolsystemet på ledningsnivå, där du har lett ledare och samarbetat med politiker. Vi erbjuder dig en av landets mest intressanta samhällsbyggarutmaningar, där du får möjlighet att verka för ett Landskrona som gör skillnad i svensk skolutveckling och blir en kraft även på riksplanet. Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan snarast,med personligt brev och CV, dock senast den 15 december 2013, via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-06420). Frågor besvaras av vår rekryteringskonsult Christian Nyhlén på Mercuri Urval, direkt/mobil 040-669 75 76.
Företag: Landskrona stad, Stadsledningskontor
Ort: Landskrona
Publicerad : 11-29
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen-Vill du vara med och utveckl jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen-Vill du vara med och utveckl

Förvaltningschef, Barn- och utbildningsförvaltning
Tarasso AB Tjörn är en modern ökommun med god samhällsservice. I Tjörns kommun tar vi uttrycket "Att lära för livet" på fullaste allvar. Vi kryddar det med nyfikenhet, trygghet och omsorg i alla led. På Tjörn samarbetar alla skolor. Vi har höga förväntningar på barnen och hjälper dem att lyckas. Alla är överens om samma mål – varje elev ska bli bättre i skolan! För mer information läs på www.tjorn.se. Om tjänsten; Som barn- och utbildningschef kommer du att leda och utveckla barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet. Du ingår i kommunens ledningsgrupp som har fokus på kommunövergripande samordning och utveckling, och där ett gemensamt ansvarstagande för helheten eftersträvas.Tjörns kommunala barn- och utbildningsverksamhet omfattar sex förskolor, åtta grundskolor, inkluderad särskola. Verksamheten rymmer närmare 3 200 barn och ungdomar. När Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, rankar Sveriges skolor hamnar Tjörns skolor på 12:e plats i landet. Och på förstaplatsen i Västra Götaland och Halland! Läs mer på www.skl.se.      Kvalifikationer kompetens och erfarenhet - relevant akademisk utbildning, önskvärd inriktning mot pedagogik och lärande - flerårig erfarenhet av ledande positioner i kommunal verksamhet eller privat utbildningsverksamhet - erfarenhet från skola/barnomsorg - dokumenterad god ekonomisk förmåga med kvalificerat resultatansvar - dokumenterad erfarenhet av att ha drivit organisationsutveckling och förändringsprocesser med gott resultat - förståelse och kunskap om demokratiska principer och processerna i en politiskt styrd organisation  egenskaper - analytisk och strategisk med förmåga till helhetssyn - god kommunikativ förmåga, lätt att samarbeta med olika målgrupper - möjlighetstänkande och flexibel - kreativ - uthållig - god självinsikt och trygg Vi söker en delegerande ledare som förmår skapa engagemang och delaktighet. Du ska vara utvecklingsinriktad och ha en god förmåga att planera, driva, följa upp, slutföra och fatta beslut. Du ska vara en tydlig ledare för förvaltningen och verka för att organisationen styrs genom vision, mål och uppföljning/utvärdering. Med god förståelse för processerna i en politiskt styrd organisation ska du verka för en konstruktiv dialog och ett gott samarbetsklimat. Tjörns kommun värdesätter alla medarbetares kompetens, oavsett olikheter. För mer information kontakta konsult Staffan Melin 070-689 46 24 på Tarasso AB som ansvarar för denna rekrytering. Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion. Vi undanber oss samtliga samtal från cv- och annonsförsäljare. Ansök via länken nedan "Sänd ansökan"
Företag: Tarasso AB
Ort: Tjörn
Publicerad : 12-02
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef, Barn- och utbildningsförvaltning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef, Barn- och utbildningsförvaltning

Förvaltningschef, kommun
Tjörn är en ö-kommun med havet i blickpunkten. Kommunen har ca 15 000 åretruntboende, sommartid mer än fördubblas invånarantalet. Närmaste storstad Göteborg ligger knappt en timmes resväg härifrån. Närhet till naturskön miljö, god kommunal service och ett rikt näringsliv gör att allt fler väljer att leva på "Tjörn - möjligheternas ö". Tjörn är en modern ökommun med god samhällsservice. I Tjörns kommun tar vi uttrycket "Att lära för livet" på fullaste allvar. Vi kryddar det med nyfikenhet, trygghet och omsorg i alla led. På Tjörn samarbetar alla skolor. Vi har höga förväntningar på barnen och hjälper dem att lyckas. Alla är överens om samma mål – varje elev ska bli bättre i skolan! För mer information läs på www.tjorn.se. ARBETSUPPGIFTER Om tjänsten; Som barn- och utbildningschef kommer du att leda och utveckla barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet. Du ingår i kommunens ledningsgrupp som har fokus på kommunövergripande samordning och utveckling, och där ett gemensamt ansvarstagande för helheten eftersträvas.Tjörns kommunala barn- och utbildningsverksamhet omfattar sex förskolor, åtta grundskolor, inkluderad särskola. Verksamheten rymmer närmare 3 200 barn och ungdomar. När Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, rankar Sveriges skolor hamnar Tjörns skolor på 12:e plats i landet. Och på förstaplatsen i Västra Götaland och Halland! Läs mer på www.skl.se. KVALIFIKATIONER Kvalifikationer kompetens och erfarenhet - relevant akademisk utbildning, önskvärd inriktning mot pedagogik och lärande - flerårig erfarenhet av ledande positioner i kommunal verksamhet eller privat utbildningsverksamhet - erfarenhet från skola/barnomsorg - dokumenterad god ekonomisk förmåga med kvalificerat resultatansvar - dokumenterad erfarenhet av att ha drivit organisationsutveckling och förändringsprocesser med gott resultat - förståelse och kunskap om demokratiska principer och processerna i en politiskt styrd organisation egenskaper - analytisk och strategisk med förmåga till helhetssyn - god kommunikativ förmåga, lätt att samarbeta med olika målgrupper - möjlighetstänkande och flexibel - kreativ - uthållig - god självinsikt och trygg Vi söker en delegerande ledare som förmår skapa engagemang och delaktighet. Du ska vara utvecklingsinriktad och ha en god förmåga att planera, driva, följa upp, slutföra och fatta beslut. Du ska vara en tydlig ledare för förvaltningen och verka för att organisationen styrs genom vision, mål och uppföljning/utvärdering. Med god förståelse för processerna i en politiskt styrd organisation ska du verka för en konstruktiv dialog och ett gott samarbetsklimat. Tjörns kommun värdesätter alla medarbetares kompetens, oavsett olikheter.
Företag: Tjörns kommun
Ort: Tjörn
Publicerad : 12-05
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef, kommun jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef, kommun

Förvaltningschef till Kultur- och fritidsförvaltningen
Skara kommun Den anrika 1000-årsstaden Skara, med sina unika traditioner, ligger mitt emellan Vänern och Vättern invid E20. Kommunen har ca 18 500 invånare. Näringslivet präglas bland annat av livsmedelproduktion, service- och utbildningsorganisationer/företag som står jordbruket nära, plastindustri, transportnäring, musikindustri, handel och besöksnäring. Det geografiska läget gör att i Skara är det nära till allt och kommunikationerna är också goda. Naturupplevelser finns inpå knuten och vi har ett aktivt föreningsliv och ett mångfasetterat kulturutbud. Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för bibliotek, kultur och fritidsverksamhet och har cirka 40 medarbetare. Verksamheterna styrs av kultur- och fritidsnämnden. Skara kommun har höga ambitioner som kulturstad med starka traditioner. Här finns flera kulturverksamheter såsom Skara Skolscen, Västergötlands museum, Veterinärhistoriska museet samt Stifts- och landsbibliotek. På senare tid har verksamheter såsom Music Factory och ett nyöppnat ungdomens hus etablerats. Din uppgift  Som förvaltningschef är du anställd av Kommunstyrelsen. Du rapporterar till kommundirektören som närmaste chef och ingår i dennes ledningsgrupp. Det politiska uppdraget får du primärt från Kultur- och fritidsnämnden.  Du ska förutom att leda förvaltningen, ha ett tydligt fokus på att utveckla samarbetet med det mångfacetterade kulturlivet. Inom Biblioteket sker ständig utveckling kring olika medier och det finns en forskaravdelning med en unik samling. Skara kommun har ett rikt föreningsliv och har sedan ett antal år tillbaka en tydlig satsning på Vilans Fritidsområde som förutom lokalt föreningsliv lockar en stor mängd idrottsutövare för lägerverksamhet.  Du som söker ska ha ett överordnat kommunperspektiv och förmåga att, utifrån politiskt fattade beslut och måldokument, effektivisera och utveckla organisationen. Det övergripande målet är att Skara kommun alltjämt ska vara en attraktiv kommun att leva och bo i – nu och i framtiden. Uppdraget blir att forma en ny organisation utifrån det kulturpolitiska och fritidspolitiska programmet. Initialt är du även närmaste chef för administration, bibliotek och kultur samt för chefen för Vilans Fritidsområde.  Förväntningar på Dig Vi söker dig som har erfarenhet från och stort intresse för verksamhetsområdet. Du har dessutom en utpräglad god förmåga att leda politiskt styrd verksamhet. Därför är dokumenterat god ledarerfarenhet av stort värde, gärna från offentlig verksamhet. Professionalitet, engagemang och medborgarfokus präglar ditt chefskap. Som ledare trivs Du med att, tillsammans med dina medarbetare och kollegor utveckla en komplex verksamhet. Du är van att kommunicera i tal och skrift och kan skapa goda relationer på olika nivåer, såväl internt inom kommunen som med externa samarbetspartners. Vi förutsätter att du har en universitets/högskoleexamen inom relevant område. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska krävs också. Kunskaper i övriga språk är meriterande. Intresseanmälan Rekryteringen sker i samarbete med Ivan Madunic, Intend AB. Välkommen med din intresseanmälan senast 2014-01-20 via www.intendab.com Jämställdhet och mångfald är viktiga perspektiv i vårt rekryteringsarbete. I Skara kommun gäller rökfri arbetstid. Sök gärna mer information om Skara kommun på www.skara.se Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbes. Jämställdhet och mångfald är viktiga perspektiv i vårt rekryteringsarbete. I Skara kommun gäller rökfri arbetstid. Sök gärna mer information om Skara kommun på www.skara.se Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbes. Vi tar enbart emot ansökningar digitalt via vårt rekryteringsprogram MyNetwork. Använd knappen längst ned i annonsen.
Företag: Kultur och fritidsförvaltningen
Ort: Skara
Publicerad : 12-16
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Kultur- och fritidsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Kultur- och fritidsförvaltningen

Förvaltningschef
KBAB är ett allmännyttigt bostadsföretag som äger och förvaltar hyresfastigheter innehållande såväl bostäder som lokaler. Köpings Bostads AB ägs till 100 % av Köpings kommun och är moderbolag till dotterbolag: Köpings Kabel-TV AB som distribuerar Internet och TV i Köping och Kolsva samt KBAB Service AB som förvaltar Köpings kommuns fastigheter och lokaler. Koncernen har cirka 145 medarbetare och omsätter cirka 300 miljoner. Köpings Bostads AB söker ny förvaltningschef som rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen. Förvaltningschefen leder en central funktion i bolaget och svarar för en verksamhet med cirka 90 medarbetare; kundvärdar, fastighetsskötare och lokalvårdare. Uppgiften är att svara för att drift, skötsel och underhålls genomförs på ett effektivt sätt. Ett naturligt inslag i vardagen blir även att utveckla arbetssätt, metoder och rutiner. Uppföljning av budget/ekonomi är viktiga delar i uppdraget, liksom att kontinuerligt rapportera till och samverka med kommunens fastighetsansvariga. Rollen som förvaltningschef innefattar fastighetsrelaterade uppgifter samt hyresgästfrågor men innehåller även viktiga ledarskapsdelar och kontinuerlig organisationsutveckling. Uppgiften är kontaktintensiv och erbjuder en bredd av kontakter, i bolaget, i kommunen, bland hyresgäster, entreprenörer osv. Sökande skall ha erfarenhet av fastighetsförvaltning, kvalificerat ledarskap och resultatansvar. Urval sker löpande och tillträde sker snarast. Körkort är ett krav. För mer information kontakta Aron Gustavsson på Advice Executive Search. Intresseanmälan och CV märkt "4132 - Förvaltningschef" kan skickas till cv@advice-es.com.
Företag: Advice Executive Search ADV AB
Ort: Köping
Publicerad : 12-18
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef jobb, Förvaltningschef Köping, Förvaltningschef Advice Executive Search ADV AB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef

Förvaltningschef
Vill du göra skillnad för hur 30 000 Uppsalabor trivs i sin bostad? Och samtidigt bidra till ett levande Uppsala? Hos Uppsalahem är ett av stadens mest spännande jobb ledigt: FÖRVALTNINGSCHEF Vi behöver dig som har idéer om hur vi blir Sveriges bästa och mest serviceinriktade bostadsbolag (och det helst imorgon) Vi erbjuder dig makten över: Tolvtusen bostäder * Tvåhundra anställda * Fem verksamhetschefer * Budgetansvar för sjuhundra miljoner * Etthundrasextioåtta fastigheter * Tvåhundrafemtiotre lokaler *Plats i ledningsgruppen * Fastighetsvärde om tio miljarder kronor* För mer information och frågor: Personalchef Anna-Lena Lehto anna-lena.lehto@uppsalahem.se eller 0708-24 89 04. Sista dag för ansökan är 2014-01-22, men intervjuer kommer att ske fortlöpande varför vi gärna tar emot ansökan snarast. Välkommen med din ansökan!
Företag: Uppsalahem
Ort: Uppsala
Publicerad : 12-20
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef jobb, Förvaltningschef Uppsala, Förvaltningschef Uppsalahem
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef

Förvaltningschef till samhällsbyggnadsförvaltningen
Gnosjö, kommunen med Gnosjöandans mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan - livskvalitet för alla. Gnosjö kommun är beläget i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det s.k. GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Vi satsar medvetet på friskvård för all personal och har bl a ett eget gym för de anställda. Som arbetsgivare har vi bland de lägsta ohälsotalen i Sverige.   På samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar sammanlagt 15 personer med planer, bygglov, miljöskydd, hälsoskydd, kontroll och rådgivning i livsmedelsfrågor, tillsyn och tillståndsprövning vad gäller alkohol, tobak och läkemedel, energifrågor, kalkning och trafikfrågor.   Huvudsakliga arbetsuppgifter Du kommer att leda och fördela arbetet, stötta personalen i deras arbete, arbeta för en god arbetsmiljö, tillse att verksamheten bedrivs på ett rättssäkert och kostnadseffektivt sätt samt att uppföljning och kontroll av verksamheten sker. Arbetet innebär både resultat- och personalansvar.   Kvalifikationer Du som söker ska ha adekvat högskoleutbildning inom bygg, miljö eller annan utbildning som bedöms lämplig. Du bör ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt tidigare chefs­befattning eller arbetsledande ställning.   Personliga egenskaper Du ska som person vara lösningsinriktad, strukturerad, serviceinriktad, ansvarstagande, ha en positiv människosyn samt kunna skapa laganda.   Anställningsvillkor Tjänsten är på heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Organisatoriskt är tjänsten placerad direkt under kommunchefen.   Övriga krav Körkort. God svenska i tal och skrift. För mer information kontakta Ivan Madunic, 0705-320 816, på INTEND. Din ansökan vill vi ha via www.intendab.com senast den 28/2.
Företag: INTEND AB
Ort: Gnosjö
Publicerad : 01-08
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till samhällsbyggnadsförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till samhällsbyggnadsförvaltningen

Förvaltningschef till Regionarkivet
Arkivnämnden är arkivmyndighet för Västra Götalandsregionen och Göteborgs Stad. Arkivnämnden har tillsynsansvar för alla arkiv inom de båda organisationerna. Regionarkivet är ett av Sveriges största arkiv med omfattande verksamhet även inom området elektroniska arkiv. Regionarkivet har verksamhet i Göteborg och Vänersborg med tillsammans cirka 65 anställda och en omsättning på ca 60 Mkr. ARBETSUPPGIFTER Uppdraget som förvaltningschef innebär spännande utmaningar för dig. Förvaltningen är i en utvecklingsfas där bland annat hanteringen av elektroniska dokument ökar. Regionarkivet erbjuder konsultativt stöd till förvaltningar och bolag , och utvecklar arkivhanteringen med en tydlig samordning och gemensam målbild. Regionarkivet ger också stöd åt forskarsamhället. KVALIFIKATIONER Du har följande erfarenheter: - Av arkivverksamhet och nätverk inom branschen - Av att arbeta som chef - Högskoleutbildning - Av en politiskt styrd organisation - Av myndighetsutövning och goda kunskaper om lagstiftning inom området Dina egenskaper: - Du styr mot visioner och ger klara mål - Du är en tydlig och god kommunikatör - Du kan leda genom andra - Du är lyhörd för dina medarbetare och omvärldens synpunkter - Du tycker att det är viktigt att synas och marknadsföra verksamheten Du delar Göteborgs Stads värdegrund om öppenhet, moral och etik.
Företag: Göteborgs stad, Regionarkivet
Ort: Göteborg
Publicerad : 01-12
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Regionarkivet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Regionarkivet

Förvaltningschef Omsorg
Allt fler människor och företag upptäcker kuststaden Strömstad som en attraktiv plats att bo och leva i med sitt natursköna läge i norra Bohuslän vid Skagerack. Kommunen växer och har idag cirka12 500 invånare. Strömstad har med sin placering vid hav och skog en omväxlande och vacker natur. Handeln är stark och kommunen har ett varierande näringsliv och samverkan. Strömstads kommun är i ett expansivt skede och de kommande åren väntar ytterligare stora etableringar. Vi söker dig som lockas av att leda, styra och utveckla en organisation som finns till för att erbjuda våra kommuninvånare en hög service och hög kvalitet. Omsorgsförvaltningen har en budget på ca 200 miljoner och ca 400 medarbetare. Förvaltningen är uppdelad på två verksamhetsområden; Individ- och familjeomsorg samt Vård och omsorg. Befattningen Chefen för omsorgsförvaltningen leder den strategiska utvecklingen av förvaltningens verksamheter på uppdrag av omsorgsnämnden men ska även verka för kommunen utifrån ett helhetsperspektiv. Målstyrning och verksamhetsutveckling är viktiga delar i uppdraget och det förväntas av förvaltningschefen att uppnå politiskt fastställda mål samt en ekonomi i balans. Tjänsten är direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp. Som stöd finns verksamhetschefer, enhetschefer och en stab. Din bakgrund Vi söker en strategisk och inspirerande ledare som har en förmåga att driva verksamheten framåt. Erfarenhet av att leda och samordna arbetet i en större organisation med tillhörande personal- och resultatansvar. Sökande bör ha en akademisk utbildning. Kännedom om och erfarenhet av arbete i en politisk styrd verksamhet/annan likartad verksamhet och ett starkt intresse för samhällsutveckling samt erfarenhet om organisationsutveckling är önskvärd. Ytterligare upplysningar lämnas av: Personalchef Tomas Nyman, 0526-191 23 Personalsekreterare Karin Mellberg-Jansson, 0526-194 82 Facklig företrädare nås via kommunens växel 0526-190 00 Inför rekryteringsarbetet har Strömstads kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Välkommen med din ansökan till: Strömstads kommun, Kommunledningsförvaltningen, 452 80 Strömstad eller via e-post: ks.diarie@stromstad.se. Märk din ansökan dnr KS/2014-0019. Sista ansökningsdag: 2013-02-11.
Företag: Strömstads Kommun
Ort: Strömstad
Publicerad : 01-15
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef Omsorg jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef Omsorg

Förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen i Partille kommun
Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 36 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 500 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, delaktighet, fokus, ordning och reda, professionalism och ärlighet. Utbildningsförvaltningen ansvarar för verksamheten inom förskola, fritidshem, grundskola, särskola, kulturpedagogisk enhet och gymnasieskola. Vi är inne i ett mycket expansivt utvecklingsarbete där målsättningen är att skapa en tydlig, effektiv och modern organisation för att möta de utmaningar som framtidens skola står inför. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en kommunikativ och utvecklingsorienterad ledare. Förvaltningschefen har ett övergripande ansvar för verksamhetens planering, genomförande och uppföljning samt för att verksamheten drivs och utvecklas med hög kvalitet och effektivitet. Personal- och budgetansvar ingår i tjänsten. Inom förvaltningen finns cirka 1400 medarbetare, varav åtta är direktrapporterande till förvaltningschefen. Du är anställd av kommunstyrelsen, underställd kommunchefen, och ingår i kommunledningsgruppen. Förvaltningschefen har en ledningsgrupp med representanter för de olika verksamhetsformerna samt för områdena ekonomi och personal. Du ansvarar för att leda och motivera personalen i deras arbete. Ledningsgruppens uppdrag är att tillsammans med förvaltningschefen arbeta med långsiktiga strategiska utbildnings- och utvecklingsfrågor, samt med övergripande planeringsfrågor vad gäller ekonomi, personal och kvalitet. Du rapporterar direkt till utbildningsnämnden och har ett övergripande ansvar för de målsättningar och strategier, som gäller för förvaltningen. De politiskt fattade besluten om budget och andra styrdokument ska omsättas i den operativa verksamheten, i nära kontakt med medarbetare och fackliga organisationer. Du ska kunna medverka i samarbetet mellan politisk organisation och tjänstemannaorganisation. I uppdraget ingår även att arbeta strategiskt med kommunövergripande frågor. Arbetet innebär breda kontaktytor, både internt och externt. Du ska sätta fokus på att vidareutveckla organisationen utifrån den grund som byggts upp, samt att säkerställa att Partille kommuns gemensamma värdeord präglar verksamheten: Allas lika värde, Delaktighet, Fokus, Ordning, Professionalitet och Ärlighet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med akademisk examen inom relevant område eller motsvarande. Du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet av budgetansvar och flerårig ledarerfarenhet är ett krav. Du har dokumenterad erfarenhet av att ha drivit organisationsutveckling och förändringsprocesser med gott resultat. Du har förståelse och kunskap om demokratiska principer och processer i en politiskt styrd organisation. Som ledare är du duktig på att verkställa och att nå resultat. Du är utvecklingsinriktad och har en god förmåga att planera, driva, följa upp, slutföra och fatta beslut. Du har en hög integritet och känner dig bekväm i att bemöta frågor från medborgare, anhöriga och media. Du skapar förtroendefulla relationer i såväl interna som externa kontakter. Du är lyhörd och har en utvecklad strategisk och analytisk förmåga. Du kan entusiasmera dina medarbetare och är intresserad av att anta nya utmaningar. Du är en delegerande ledare som förmår skapa engagemang och delaktighet.
Företag: Partille kommun
Ort: Partille
Publicerad : 01-16
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen i Partille kommun jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Utbildningsförvaltningen i Partille kommun

Förvaltningschef till Kulturförvaltningen, Stockholms läns landsting
Stockholms läns landsting, Kulturförvaltningen Presentation Vill du leda en verksamhet som ger alla invånare i Stockholms län möjlighet att ta del av kultur i olika former. Där målet är att kultur, föreningsliv och folkbildning ska vara tillgängligt och komma hela Stockholms län tillgodo. Där utbudet ska vara stort och av hög kvalitet. Där fokus är kultur till barn och unga. Är du en person med erfarenhet av att arbeta inom kulturområdet med en stark förmåga att både ha ditt fokus mot omvärlden och samtidigt stödja och utveckla din organisation med engagemang och struktur? Kulturförvaltningen inom Stockholms läns landsting söker nu sin nya förvaltningschef. Som förvaltningschef rapporterar du till kulturnämndens ordförande. Arbetsuppgifter I rollen har du det övergripande ansvaret för förvaltningen med idag cirka 50 anställda och en omsättning på cirka 400 mkr. Övergripande förväntningar och ansvar: • ekonomiskt ansvar och budgetansvar samt arbeta aktivt med resultatuppföljning • leda arbetet så att verksamheten utvecklas och effektiviseras • kommunicera mål och krav på resultat till medarbetarna • ge möjlighet till utveckling och lärande i arbetet • skapa förutsättningar för dialog, medinflytande, samverkan och trivsel Utbildning/erfarenhet För att lyckas i uppdraget att utveckla kulturförvaltningens verksamhet ser vi att du är väl orienterad inom det kulturpolitiska området med arbetslivserfarenhet inom kulturvärlden. Du har erfarenhet av att framgångsrikt utveckla, förändra och leda en organisation med erfarenhet av att leda större organisationer. Självklart är att du har goda kunskaper inom ekonomi samt erfarenhet av budgetansvar och resultatuppföljning. Dessutom har du erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning och politiskt styrd organisation. Som person är du utåtriktad samt har en stark förmåga och intresse i att skapa relationer och nätverk. Du ser möjligheter, är utvecklingsorienterad och tycker om att driva framåt med en stark förmåga att agera strategiskt. Du är strukturerad och tydlig i ditt arbetssätt och i din kommunikation. Företagsbeskrivning Alla invånare i Stockholms län ska ha möjlighet att ta del av kultur i olika former. Landstinget arbetar över kommungränserna. Målet är att kultur, föreningsliv och folkbildning ska vara tillgängligt och komma hela Stockholms län tillgodo. Utbudet ska vara stort och av hög kvalitet. Kultur till barn och unga prioriteras. I uppdraget som Landstingets kulturnämnd ger man ekonomiskt stöd till kulturorganisationer, föreningsliv och folkbildning för att stimulera ett rikt och mångsidigt kulturliv i hela Stockholms län. Kulturnämnden och dess förvaltning verkställer landstingets kulturpolitik och svarar för satsningarna inom kulturområdet. Kulturnämnden bidrar till att stimulera och utveckla länets kultur- och föreningsliv. Ett rikt kultur- och föreningsliv är viktiga tillväxtfaktorer som bidrar till att Stockholms län är en attraktiv region. Kultur i vården är ett prioriterat område för verksamheten. Andra verksamheter som stödjs är bland annat Stockholms Konserthus och Kungliga filharmonikerna där man är huvudfinansiär. Vidare finns ett deltagande i att utveckla filmen i länet. Sluttext Rekryteringen gör Kulturfövaltningen i samarbete med Poolia Executive Search AB, ett bolag inom Poolia koncernen med fokus på headhunting av ledningspersoner. Välkommen med din ansökan snarast!
Företag: Stockholms läns landsting, Kulturförvaltningen
Ort: Stockholm
Publicerad : 01-27
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltningschef till Kulturförvaltningen, Stockholms läns landsting jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltningschef till Kulturförvaltningen, Stockholms läns landsting


Sök lediga jobb FÖRVALTNINGSCHEF

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se