Familjebehandlare jobb - lediga jobb

Familjebehandlare jobb Familjebehandlare jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Familjebehandlare. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Familjebehandlare. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Familjebehandlare- Habo

 2. Familjebehandlare till Maria Nordväst- Helsingborg

 3. Familjebehandlare- Hörby

 4. Familjebehandlare- Lund

 5. Familjebehandlare till IFO Öppna stödinsatser- Tierp

 6. Familjebehandlare sökes till öppenvård familj- Västerås

 7. Familjebehandlare till ungdomsboendet Orion, Socialförvaltningen- Skövde

 8. Familjebehandlare- Vänersborg

 9. Familjebehandlare- Bromölla

 10. Familjebehandlare till Ätstörningsteamets dagvård i Malmö- Malmö

 11. Vi söker en familjebehandlare till öppenvårdsenheten!- Västerås

 12. Familjebehandlare- Sotenäs

 13. Familjebehandlare- Stockholm

 14. Familjebehandlare, 100%- Hofors

 15. Familjebehandlare- Svalöv

 16. Socionom/familjebehandlare till Familjehuset- Kungsbacka

 17. Familjebehandlare- Trosa

 18. Familjebehandlare- Jönköping

 19. Familjebehandlare- Stockholm

 20. Familjebehandlare- Tyresö

 21. Familjebehandlare- Tjörn

 22. Familjebehandlare till Socialpsykiatriska behandlingsteamet, BUP- Uppsala

 23. Fältsekreterare/familjebehandlare- Karlstad

 24. Familjebehandlare/ungdomsbehandlare på MiniMaria i Solna- Solna

 25. Familjebehandlare till Barnteamet- Södertälje

 26. Familjebehandlare- Haninge

 27. Familjebehandlare- Burlöv

 28. Familjebehandlare till resursenheten ungdom och familj- Eskilstuna

 29. Familjebehandlare/Teamledare till resursenheten ungdom och familj- Eskilstuna

 30. Familjebehandlare till IHF-teamet- Eskilstuna

 31. Familjebehandlare till Barnteamet- Södertälje

 32. Vi söker en familjebehandlare till Kvinnocentrum!- Västerås

 33. Verksamhetsledare och familjebehandlare- Katrineholm

 34. Familjebehandlare- Bromölla

 35. Vik Familjebehandlare- Luleå

 36. Familjebehandlare natt, vikariat, till Velandergården BUP i Malmö- Malmö

 37. Familjebehandlare till Individ- och familjeomsorgen- Uppvidinge

 38. Familjebehandlare- Fagersta

 39. vik. Familjebehandlare 1,0- Hagfors

 40. Familjebehandlare 100%- Stockholm


Mer beskrivning

Familjebehandlare
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Socialförvaltningens individ- och familjeomsorg är organisatoriskt uppdelad i två delar - familjegrupp med öppenvård - vuxengrupp (försörjningsstöd, missbruk, flyktingmottagande m m) ARBETSUPPGIFTER Tjänsten är en del i familjegruppen. Familjebehandlingen består av tre tjänster som är nära knutna till myndighetsutövarna i familjegruppen. I tjänsten ingår att efter biståndsbeslut utföra familjebehandling i barnfamiljer samt till tonårigar. Dessutom ges utan beslut råd och service. Även andra arbetsuppgifter inom individ- och familjeomsorgen kan förekomma beroende på arbetsplatsens behov och sökandes erfarenheter. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms lämplig.Det är önskvärt med erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Meriterande är utbildning inom metoderna: Komet, Förstärkt Komet, Marte Meo, Repuls, Miljöarbete, FFT - funktionell familjeterapi, BBIC etc.
Företag: Habo kommun, Socialförvaltningen
Ort: Habo
Publicerad : 06-24
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Habo, Familjebehandlare Habo kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare till Maria Nordväst
Helsingborg är skapande och gemenskap, initiativ och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Här växer både människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. Socialförvaltningen i Helsingborgs Stad är indelad i 4 verksamhetsområden: Vuxen, Barn och unga, Gemensamma resurser samt Förebyggande. Inom Gemensamma resurser finns enheter som vänder sig till flera av socialtjänstens målgrupper eller där verksamheter bedrivs i samverkan med andra kommuner i nordvästra Skåne. ARBETSUPPGIFTER Maria Nordväst beräknas starta årsskiftet 2013/2014. Maria Nordväst erbjuder stöd och behandling till unga upp till 25 år, med riskbruk, missbruk eller substansberoende och är en integrerad verksamhet mellan flera kommuner i Nordvästra Skåne, Region Skånes Vuxenpsykiatri och Barn- och ungdomspsykiatri. Verksamheten kommer att vara belägen i Helsingborg. Maria Nordväst leds av en styrgrupp och en operativ ledningsgrupp. Som ny verksamhet kommer kontinuerlig utvärdering att ske, både av utfall för de individer som söker hjälp och av hur samverkan utvecklas. Verksamheten kommer i sitt basutbud att ha 5 medarbetare, inklusive arbetsledare, samt tillgång till medicinsk sekreterare och läkare. Unga och deras familjer kommer att kunna vända sig till verksamheten själva eller via biståndsbeslut från socialtjänsten i medverkande kommuner. Utifrån den unges behov kan hjälp erbjudas i form av individuell behandling och/ eller familjebehandling och med stöd av olika metoder. KVALIFIKATIONER Vi söker dej som: - Har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, dessutom vidareutbildning i missbruk/behandling, ex systemisk familjeterapi, KBT - Har flerårig erfarenhet av arbete inom kommunal socialtjänst, individ- och familjeomsorg, alternativt behandlingsarbete inom socialtjänst eller hos annan vårdgivare - Har erfarenhet av behandlingsarbete , individuellt, i grupp, med familjer, med missbruk och beroendeproblematik -Har erfarenhet av arbete med unga och unga vuxna -Har en god förmåga att samspela och att utveckla samverkan, likväl som att kunna arbeta självständigt och leda sig själv -Har en vilja att ta ansvar för helheten i ny verksamhet. Du ska vilja lyckas! -Har intresse av metod- och verksamhetsutveckling -Är serviceinriktad med ett gott bemötande och god kommunikativ förmåga - Har datorvana, gärna från ProCapita - Har körkort och kör bil Dessutom ser vi gärna att du: -Har utbildning i och erfarenhet av metoder som HAP, MI, FFT, lösningsfokuserat arbetssätt. -Har kunskap om och erfarenhet av arbete med bedömningsinstrument Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tjänsterna kommer i första hand att erbjudas personer som redan har anställning i någon av de kommuner som via avtal kommer att medverka i Maria Nordväst.
Företag: Helsingborgs stad, Socialförvaltningen
Ort: Helsingborg
Publicerad : 07-10
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till Maria Nordväst jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till Maria Nordväst

Familjebehandlare
Att arbeta i Hörby kommun Hörby kommun med 14 900 invånare ligger mitt i Skånes hjärta med det mesta och det bästa runt hörnet. Hörby är en mycket gammal handelsort. Vi som bor eller arbetar i Hörby är mycket stolta över vår vackra och blandade natur. Här kan man få känslan av att befinna sig mitt i vildmarken och ändå är människor, service och bekvämligheter aldrig långt borta. Kommunen erbjuder en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Att arbeta inom Hörby kommun handlar i första hand om att ge service till våra medborgare. Service inom allt från vård och omsorg till parkskötsel och anläggningsarbeten. Vi arbetar aktivt med att vara en god arbetsgivare med bra anställningsvillkor, arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter. ARBETSUPPGIFTER Vill du vara med och bygga upp vår familjevård i Hörby? Vi söker ytterligare en familjebehandlare till vår nystartade utförardel inom IFO, barn och familj.Dina arbetsuppgifter kommer att innefattas av behandlingsarbete i familjer med barn/ungdomar för att på så sätt förebygga externa placeringar samt förändringsarbete med föräldrar som redan har placerade barn/ungdomar externt. Arbetet innebär att tillsammans med föräldrar och barn/ungdomar arbeta för att bla. stärka föräldraskapet och genom olika medtoder förmå föräldrarna till ett förändringsarbete för att de på ett bättre sätt skall kunna möta upp sina barns/ungdomars behov och utöva sitt föräldraskap på ett bättre sätt. Obekvämma arbetstider utanför kontorstid förekommer. Vi planerar att bygga ut tillgängligheten för våra brukare som kommer innebära även arbete på kvällar och helger. Dina uppdrag kommer att vara biståndsbedömda enligt SoL. Därför ingår även administrativa arbetsuppgifter såsom journalföring samt upprättande av genomförandeplan enligt BBIC. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är socionom eller har annan beteendevetenskaplig akademiskt utbildning som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet om FFT, MTFC, Martemeo, CAP, COPE samt lösningsfokuserat förhållningssätt, etc. Du skall ha en förmåga att bygga releationer på ett positivt sätt och ha ett förtroendeingivande förhållningssätt. Vidare ser vi gärna att du är rak och tydlig i din kommunikation och att du på ett bra sätt kan förmedla de brister som du ser hos den enskilde och som denne behöver jobba vidare med. Du skall vara en person som är lugn och trygg i dig själv samt ha en flexibilitet som innebär att du kan ändra dig efter vad verksamheten kräver. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete inom kommunal socialtjänst. Körkort är ett krav.
Företag: Socialförvaltningen, Hörby kommun
Ort: Hörby
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Hörby, Familjebehandlare Socialförvaltningen, Hörby kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare
Centralt beläget i den expanderande Öresundsregionen ligger Lund. Lund har alltid varit innovatörernas och nytänkarnas stad. Med det största och ledande universitetet i Öresundsområdet, forskningsbyn Ideon och ett aktivt kulturliv är Lund en tyngdpunkt i regionen. Inom verksamheterna pågår ständigt spännande utvecklingsprojekt. Lunds kommun är den största arbetsgivaren med drygt 9 000 medarbetare. Socialförvaltningen i Lund arbetar med att barn och unga ska få en så bra uppväxt som möjligt. Det handlar om hela familjens situation och att ingen ska fara illa. Vi har också många stödinsatser för vuxna med missbruksproblematik eller psykiska funktionsnedsättningar, personer i behov av försörjningsstöd eller arbetsmarknadsåtgärder samt flyktingar. ARBETSUPPGIFTER Tonårsboendet är ett HVB-hem i Lunds kommuns regi med plats för fem ungdomar, både killar och tjejer från 14 år och upp till 21 år. Det finns även en akutplats samt fyra lägenheter för utsluss kopplade till institutionen, sammanlagt kan 10 ungdomar bo på Tonårsboendet. Tonårsboendet är en enhet inom Verksamhetsområde Barn och förälder vid socialtjänsten i Lund. Institutionen ligger i en nyrenoverad stor villa i östra Lund. Det miljöterapeutiska behandlingsarbetet, inspirerat av FFT och ART, vilar på en systemisk och kognitiv grund. Metoder som används är bland andra rePulse och MI. Vi arbetar med både fysisk och psykisk hälsa, vi lär ut och tränar färdigheter både för ett bättre mående och för en breddad handlingsreportoar socialt. Vi arbetar med hela familjen och har även ett nära samarbete med skola/praktik samt andra vårdgivare. Personalen arbetar i team med en samordnare, familjebehandlare och ungdomsbehandlare för varje ungdom. Behandlingsarbetet sker i nära samarbete med ansvarig socialsekreterare vid någon av Utredningsenheterna vid socialtjänsten i Lund. Arbetstiderna är enligt schema med tjänstgöring dagtid, kvällstid samt var fjärde helg. Personalgruppen består av hälften män och hälften kvinnor, sammanlagt 13 personer med olika arbetsuppgifter. Arbetsgruppen har regelbunden handledning. Den aktuella tjänsten avser en tillsvidaretjänst med titeln familjebehandlare. Tillträde snarast. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller liknande högskoleutbildning. Erfarenhet av familjebehandling samt vidareutbildning i ART, rePulse, MI och FFT och/eller erfarenhet av behandlingsarbete på institution är meriterande.
Företag: Lunds kommun, Tonårsboendet, Socialförvaltningen
Ort: Lund
Publicerad : 06-27
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Lund, Familjebehandlare Lunds kommun, Tonårsboendet, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare till IFO Öppna stödinsatser
Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt. ARBETSUPPGIFTER Individ och familjeomsorgens Öppna stödinsatser omfattar Socialpsykiatri, Missbruksöppenvård, Familjecentral och familjebehandling, Arbetsmarknadsenhet, Anhörigcenter, Bemanningsenhet samt rekryteringsenhet. Familjebehandlargruppen finns samlokaliserade med Familjecentralens verksamheter som bedrivs i samverkan med personal från Landstingets Mödra- & Barnhälsovård. Vi erbjuder både enskilda behandlingssamtal, familjebehandling och olika gruppverksamheter. Vi har även en familjecoach som arbetar med ett särskilt föräldrautbildningsprogram samt gruppverksamhet riktat till föräldrar med kognitiva svårigheter. Insatser sker på uppdrag/beställning av sociala enheten eller via ansökan av den enskilde, sk råd och stöd. Du kommer att arbeta med såväl barn i alla åldrar som föräldrar och nätverk. I enskilda samtal, familjesamtal och i gruppverksamheter. Insatserna sker både på kontoret och i familjen. Arbetet ställer stora krav på samverkan och ett flexibelt tankesätt. KVALIFIKATIONER Barnskötare, behandlare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig eller lämplig. Vi arbetar bl.a. med MI, COPE, Tejpingsamtal, ART och ser gärna att du har kunskaper i dessa metoder. Meriterande är även utbildning i KBT. Som person ser vi att du är ansvarsfull, drivkraftig, nytänkande, lösningsfokuserad, engagerad och har god förmåga till samarbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du kan skapa en god och trygg atmosfär för såväl barn som föräldrar. Tierps kommun är utsedd till finsk förvaltningskommun. Kunskaper i finska språket är meriterande, främst inom barnomsorg och vård och omsorg. Minst 3 års arbetslivserfarenhet och vi ser gärna att du arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.
Företag: Tierps kommun, Individ- och familjeomsorg
Ort: Tierp
Publicerad : 07-11
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till IFO Öppna stödinsatser jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till IFO Öppna stödinsatser

Familjebehandlare sökes till öppenvård familj
Jobba med det viktigaste. Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och väl fungerande stad där framtidstro står i centrum. Välkommen till en arbetsplats full av liv. ARBETSUPPGIFTER proAros är en utförarförvaltning som arbetar under egen styrelse. Verksamheten består av drygt tre tusen medarbetare, som utför tjänster inom vård, omsorg, individ och familj, fritid, förebyggande, restaurang, vikariehantering samt stödfunktioner. Allt arbete utgår från visionen ”Alltid bästa möjliga möte”, vilket innebär att alla möten med kunder, medarbetare, beställare, anhöriga, samverkanspartners, leverantörer och andra präglas av kunskap och omtanke. Öppenvård familj är en kommunal öppenvårdsenhet för barn och ungdomar i åldrarna 0-20 år med skiftande social problematik, samt deras föräldrar. Vi erbjuder råd, stöd och behandling. I enheten ingår olika verksamheter. Tjänsten är placerad på familjebehandlingen. Arbetet består av att erbjuda stöd och behandlingsinsatser till familjer med barn, företrädesvis mellan 5–15 år, som har neuropsykiatriskt funktionshinder av skiftande slag och grad. Hela familjen involveras i arbetet och förändringsarbetet är mestadels förlagd i familjers egna hem. Tjänsten innefattar även utveckling av samverkansformer med landstingets Handikappcentrum och Barnpsykiatri, samt LSS verksamheten i kommunen, samt skolor. Kompetensöverföring och stöd till övriga behandlare inom enheten är också en viktig del av arbetet. Tjänsten innefattar även att ta fram och tillämpa adekvata bedömningsinstrument, kartläggning av risk- och skyddsfaktorer och metoder för målgruppen, samt modifiera och anpassa behandlingsmodeller efter det som speciellt utmärker de olika diagnoserna och de individuella uttrycksformer som funktionsnedsättningen innebär. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som brinner för att erbjuda stöd och behandlingsinsatser till familjer med barn som har neuropsykiatriskt funktionshinder av skiftande slag och grad. Du har en högskoleexamen som socionom, beteendevetare, psykolog eller annan examen som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har psykoterapeutisk utbildning i KPT/KBT. Du har aktuell praktisk erfarenhet av arbete med målgruppen och dokumenterad kompetens inom området neuropsykiatriska funktionshinder hos barn med Autism, Aspergers syndrom och andra autismspektrumtillstånd. Du har kunskaper om adekvata diagnossystem och vi ser även gärna att du har erfarenhet av att tillämpa adekvata bedömningsinstrument, samt av att modifiera och anpassa behandlingsmodeller efter olika diagnoserna och de individuella uttrycksformer som funktionsnedsättningen innebär. Det är även meriterande med erfarenhet av kartläggning av risk- och skyddsfaktorer. Innehav av B-körkort är ett krav för tjänsten. Vi vill att du är trygg, stabil och har självinsikt, att du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen samt att du skiljer på det personliga och det professionella. Du arbetar bra med andra människor då du är lyhörd samt lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Att göra korrekta avvägningar/prioriteringar samt att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden har du stor vana av och du visar stort omdöme vid uttalanden, agerande och beslut. Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.
Företag: Västerås stad
Ort: Västerås
Publicerad : 06-26
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare sökes till öppenvård familj jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare sökes till öppenvård familj

Familjebehandlare till ungdomsboendet Orion, Socialförvaltningen
Socialförvaltningen befinner sig i ett utvecklingsskede där frågor rörande samverkan, översyn av metoder, arbetssätt och kvalitet står i fokus. Socialförvaltningens verksamhetsdrivande avdelningar är organiserade i en barn-och familjeavdelning, ungdomsavdelning, vuxenavdelning samt en socialpsykiatrisk avdelning. I förvaltningen finns ett ledningskontor som har hand om frågor kring kvalitet, utveckling, ekonomi, IT och nämndsorganisation. Skövde kommuns socialförvaltning har i samverkan med grannkommunerna bl a social jour. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens ungdomsavdelning bedriver sedan 1997 en kollektiv ung-domsboendeverksamhet. Ungdomsboendet Orion är ett hem för vård eller boende för ungdomar i åldern 15-20 år. Den huvudsakliga arbetsuppgiften består i att ge socialt stöd tillboende, individuellt utformat utifrån varje ungdoms behov. Personalgruppen består idag av 5 kvinnor och 4 män. Under 2013 kommer ungdomsboendet Orions behandlingsfokus att breddas till att utöver arbetet med placerade ungdomar också omfatta ett nytt, mer familjeinriktat arbetssätt. Detta innebär att verksamheten ska utveckla nya arbetssätt som innefattar familjebehandling och familjestöd, som kompletterar eller ersätter det befintliga uppdraget. Familjebehandlarnas roll blir att i samverkan med befintlig behandlingspersonal arbeta med familjebehandling. KVALIFIKATIONER Vi vill att du har följande utbildning och yrkeserfarenhet; -Socionomexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. -Grundläggande psykoterapiutbildning med inriktning mot system och familj (Steg 1) är särskilt meriterande. -Erfarenhet av arbete med barn och unga inom kommunal socialtjänst. -Erfarenhet av arbete i hem för vård eller boende eller erfarenhet av att arbeta i team. -Förmåga och erfarenhet av att samarbeta med flera olika aktörer. -Förmåga och erfarenhet av att möta familjer i behov av stöd eller behandlingsinsatser.
Företag: Skövde kommun, Socialförvaltningen
Ort: Skövde
Publicerad : 07-11
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till ungdomsboendet Orion, Socialförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till ungdomsboendet Orion, Socialförvaltningen

Familjebehandlare
Till sektionen för råd och stöd, Plantaget, individ- och familjeomsorgen Sektionen för råd och stöd söker en familjebehandlare då en av våra tidigare kollegor har valt att gå vidare till nya arbetsuppgifter. På Plantaget arbetar en verksamhetsledare och sju familjebehandlare. Din arbetsuppgift: Som familjebehandlare arbetar du med föräldrastöd och familjebehandling på hemmaplan tillsammans med ett antal kollegor utifrån beslutade behandlingsmetoder. Metoder som vi använder oss av i det dagliga arbetet är barnkomet, tonårskomet, förstärkt komet och individuellt utformad familjebehandling. Utöver detta erbjuder vi ART, nätverkslagsmöten mm. Arbetet sker såväl individuellt som i grupp. Kvalifikationer: Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller beteendevetare. Tidigare erfarenhet av behandlingsarbete i öppenvård är meriterande, likaså erfarenhet av arbete med de metoder som vi använder i det dagliga behandlingsarbetet på Plantaget. Viktiga egenskaper är samarbetsförmåga, stresstålighet, förmåga att arbeta självständigt, flexibilitet, förmåga att lyssna och att se saker ur flera perspektiv. Du har god organisatorisk förmåga och kan uttrycka dig kortfattat och nyanserat i tal och skift. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Kommunen arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten. B-körkort är ett krav
Företag: Vänersborgs kommun, Socialförvaltningen
Ort: Vänersborg
Publicerad : 07-09
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Vänersborg, Familjebehandlare Vänersborgs kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare
Välkommen till Bromölla kommun prisad för Bästa Tillväxt 2012 i Skåne län. Bromölla kommun ligger i nordöstra Skåne vid gränsen mot Blekinge. Vi har den lilla kommunens fördelar med närhet och korta avstånd både geografiskt och mellan människorna. Här finns goda kommunikationer mot övriga Skåne och Blekinge. Bromölla har vacker och omväxlande natur med allt ifrån öppna landskap till bokskogar och stränder vid Östersjökusten. I kommunen finns Skånes största sjö Ivösjön. ARBETSUPPGIFTER Placering: Individ och familjeomsorgen, Öppenvården. I vårt förändrings- och utvecklingsarbete vill vi på ett mycket målinriktat sätt snabbare komma från utredning till behandling/insats. Vi vill hitta bra lösningar i samverkan med den enskilde och hans/hennes nätverk och i samverkan med andra samhällsinsatser. Öppenvården i Bromölla riktar sig till alla medborgare i kommunen. På enheten för barn och familj samt vuxenvårdsenheten bedrivs förändringsarbete i familjer, enskilt och i grupp. I huvudsak sker detta på uppdrag av myndighetsgruppen men även som medborgarservice, råd och stöd, i form av fem fria motivationssamtal. Inom öppenvårdsenheten finns gruppverksamheter samt enskilt stöd av familjebehandlare, ungdomsbehandlare, ungdomssekreterare och drogterapeut. Motivationsgrupper, anhöriggrupp, drogbehandling och urinprovstagning. Nu söker vi en familjebehandlare som vill arbeta med stöd och behandling till familjer med barn och ungdomar i åldern 0-18 år. Vi arbetar bland annat med lösningsfokuserade samtal med barn och föräldrar, Incredible Years föräldrautbildning, Marte Meo, HAP (Haschavvänjningsprogrammet) och rePULSE. Kvälls/helgarbete kan förekomma. Du kommer att tillhöra kommunens öppenvårdsgrupp och ditt arbete bedrivs i nära samarbete med övriga inom öppenvården. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionom- eller socialpedagogexamen eller examen med inriktining beteendevetare samt har ett genuint intresse för att arbeta med stöd och behandling till familjer. Du bör ha relevant påbyggnadsutbildning. Du bör även ha god förmåga att skapa relationer med utsatta familjer samt samverka med andra myndigheter. Tidigare erfarenhet av socialtjänstarbete är meriterande. Du behöver vara trygg i dig själv samt vara bra på att sätta gränser. Du skall kunna kommunicera och möta den enskilde, vara stresstålig och klara av att hantera flera processer samtidigt. Du har god samarbetsförmåga är flexibel och van att arbeta självständigt. Arbetsgivaren tar stor hänsyn till personlig lämplighet. Vi erbjuder dig kunniga och erfarna kollegor, möjlighet att utvecklas i ditt arbete, handledning, fortbildning och friskvård. B körkort är ett krav.
Företag: Bromölla kommun, Verksamhetsområde Stöd och Omsorg
Ort: Bromölla
Publicerad : 07-17
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Bromölla, Familjebehandlare Bromölla kommun, Verksamhetsområde Stöd och Omsorg
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare till Ätstörningsteamets dagvård i Malmö
Region Skåne ska främja god hälsa och vi ansvarar för att det finns bra sjukvård och kollektivtrafik för alla invånare i Skåne. I vårt uppdrag ingår också att verka som koordinator, inspiratör och samlande kraft för utvecklingen i Skåne. Vi är Skånes största arbetsgivare med 32 000 medarbetare och en total budget på 38 miljarder kronor (2013). Högsta beslutande organ är regionfullmäktige som väljs av invånarna i Skåne. BUP – All offentlig barn- och ungdomspsykiatri i Skåne är en division vid Psykiatri Skåne med cirka 600 medarbetare. Divisionen är organiserad i fem verksamhetsområden; BUP slutenvård, BUP Lund/Eslöv/Landskrona, BUP Malmö/Trelleborg, BUP Helsingborg/ Ängelholm samt BUP Hässleholm/Kristianstad/Ystad/Simrishamn. Mellanvårdens uppdrag kommer från öppenvården inom BUP. Ätstörningsenheten består av dels öppenvård och dels dagvård. Hos oss på Ätstörningsteamet arbetar sju personer i team bestående av sjuksköterska, kurator, familjebehandlare, sjukgymnast och läkare. ARBETSUPPGIFTER Som familjebehandlare kommer du att tillsammans med övriga yrkesgrupper i dagvården bedöma och behandla patienter med ätstörningsproblematik, samt deras anhöriga. KVALIFIKATIONER Till tjänsten söker vi dig som är utbildad socialpedagog eller utbildad socionom med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar inom psykiatrin samt med ätstörningsproblematik. Om du är vidareutbildad inom KBT eller/och familjeterapi är detta också meriterande. Du har språkkunskaper i svenska lägst nivå C, enligt Europarådets nivåskala. Som person söker vi dig som är lugn och stabil och som trivs med att arbeta både individuellt och i team.
Företag: Region Skåne, Psykiatri Skåne
Ort: Malmö
Publicerad : 07-29
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till Ätstörningsteamets dagvård i Malmö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till Ätstörningsteamets dagvård i Malmö

Vi söker en familjebehandlare till öppenvårdsenheten!
Jobba med det viktigaste. Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och väl fungerande stad där framtidstro står i centrum. Välkommen till en arbetsplats full av liv. ARBETSUPPGIFTER ”proAros är en modern tjänsteleverantör som arbetar offensivt och strukturerat med att skapa attraktiva kunderbjudanden och effektiva interna processer och rutiner. Inom följande områden bedriver förvaltningen verksamhet: vård, omsorg, individ och familj, fritid, förebyggande, restaurang samt vikariehantering. Förvaltningen har närmare 3000 anställda inom de olika verksamhetsområdena. Allt arbete utgår från visionen ”Alltid bästa möjliga möte” Öppenvårdsenheten söker en familjebehandlare! Öppenvård Familj/barn och ungdom är en kommunal öppenvårdsenhet för barn och ungdomar i åldrarna 0-20 år och deras föräldrar med skiftande social problematik. I enheten ingår olika verksamheter. Som Familjebehandlare erbjuder du barn/ungdomar och deras föräldrar stöd och behandling mot bestämda förändringsmål. Arbetet sker utifrån ett systemiskt synsätt och utifrån skiftande behov. Arbetet är förlagd företrädesvis i hemmet, men kan även ske i verksamhetens egna lokaler eller i annat sammanhang beroende på målen. Uppdraget initieras antingen som bistånd via Myndighetskontor Barn och Ungdom eller i vissa fall för ungdomar över 15 år direkt från familjen. Arbetstiden förläggs utifrån familjens behov vilket innebär att arbetet bedrivs på såväl dagtid, som kvällstid och helger. KVALIFIKATIONER Högskoleexamen, som socionom, beteendevetare, socialpedagog eller annan genomförd adekvat utbildning med inriktning på behandling som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har aktuell erfarenhet av professionellt arbete med målgruppen och har utbildning i grundläggande systemteori, samt innehar körkort kategori B. Meriterande är utbildning i Familjeterapi, Marte Meo, lösningsfokuserat arbetssätt, samt grundläggande psykoterapi utbildning. Vi söker dig som är: - Trygg, stabil och har självinsikt. - Du har en mycket hög integritet och kan skilja på det personliga och det professionella. - Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar själv ditt angreppssätt. - Du är positiv genom att se möjligheter och uppmuntrar det som fungerar. - Du har personlig mognad och god samarbetsförmåga. Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.
Företag: Västerås stad
Ort: Västerås
Publicerad : 08-08
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker en familjebehandlare till öppenvårdsenheten! jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker en familjebehandlare till öppenvårdsenheten!

Familjebehandlare
sökes till Individ- och familjeomsorgen. Sotenäs, havets kommun ligger längst ut mot Västerhavet, mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 100 människor i små kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Bohus-Malmön. Sotenäs har ren luft, rent hav och ger unika möjligheter för en rik och varierande fritid. Sotenäs kommun har rökfri arbetstid. Ledstjärna är coachande ledarskap och ständiga förbättringar. Sotenäs kommun driver tillsammans med primärvården en Familjecentral. Familjecentralen är en mötesplats för föräldrar med barn 0-6 år där olika föräldrastödjande insatser erbjuds. På Familjecentralen finns öppen förskola, familjeförskola, förebyggande socialtjänst, BVC och MVC. Vi söker en familjebehandlare till Individ- och familjeomsorgen som delvis kommer att vara placerad på familjecentralen, 60 %, samt arbeta på uppdrag av socialsekreterarna i familjegruppen, 40 %. I arbetsuppgifterna ingår bl a att arbeta i team tillsammans med förskollärare i öppna förskolan och med föräldrautbildningar, samt att självständigt och i team arbeta med familjebehandling och observationer i den enskildes hem. Vi söker dig som har adekvat högskoleutbildning, gärna socionom eller psykologutbildning eller liknande, med påbyggnadsutbildning i form av familjeterapi eller annan likvärdig utbildning. Mångårig arbetslivserfarenhet av behandlingsarbete är en förutsättning. Det är nödvändigt att tycka om att samarbeta med andra och se nyttan med detta, lika väl som du behöver ha tillräcklig erfarenhet och kunskap att arbeta enskilt med familjer. Önskvärda egenskaper för dig som sökande, är att du är självreflekterande och insiktsfull samt att du har förmåga att se individens egna resurser och möjligheter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Anställning Tjänsten är ett vikariat på heltid med tillträde omgående med varaktighet tom 2013-12-31. Förlängning kan bli aktuellt. Information för rekryteringskonsulter och annonssäljare: Sotenäs kommun gör aktiva val avseende exponeringsytor, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.
Företag: Sotenäs kommun
Ort: Sotenäs
Publicerad : 08-12
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Sotenäs, Familjebehandlare Sotenäs kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare
Stockholms Stad Kungsholmens SDF Familjeenheten Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Familjeenheten består av totalt 26 medarbetare fördelade på barngrupp, ungdomsgrupp, ensamkommandegrupp,familjevård/ kontaktsekreterare, behandlingsgrupp, familjerätt, metodstödjare samt en administrativ assistent. Enheten leds av två enhetschefer samt en biträdande enheteschef. Arbetet bedrivs utifrån en systemteoretisk grund vilket innebär att vi fokuserar på helheten och samspelet i barnets familj och dess nätverk. Enhetens arbete fokuseras på de mest utsatta barnen vars familjer kan behöva stöd för att tillgodose barnens behov, eller där barnen i vissa fall behöver skydd för att inte skadas i sin utveckling. Enhetens insatser ska så långt som möjligt utgå från evidensbaserade metoder och praktik. Kungsholmen är en stadsdel i en demografisk förändring sedan flera år tillbaka och som kommer att fortsätta framöver. Antalet invånare ökar hela tiden markant och allt fler barnfamiljer bildas eller flyttar in på Kungsholmen. Det ställer också krav på att familjenheten utvecklar verksamheten för att möta denna förändring. Familjeenheten driver sedan flera år ett arbete med resultatbaserad styrning (rbs) för att hitta metoder att följa upp effekterna av det arbete som utförs. Enheten deltar sedan 2012 i två större projekt, dels Stockholms stads EBP-projekt, dels FIRE-projektet som bedrivs i samarbetet med Södermalms sdf och Ersta Sköndals högskola. Syftet är att skapa förutsättningar för att implementera evidensbaserad praktik och tillämpa resultatbaserad styrning på enheten. 1 plats(er).Vi söker en familjebehandlare till Familjeenhetens behandlingsgrupp. Behandlingsgruppen består av två familjebehandlare och en ungdomsbehandlare. På Familjeenheten arbetar vi processinriktat och utifrån en systemteoretisk grund. Familjebehandling ges som en biståndsbedömd insats efter utredning. Målsättningen för varje uppdrag är specifik och begränsad och utgår från föräldrarnas förmåga att fokusera på- och tillgodose barnets behov. Formen är flexibel och metoderna anpassas för att matcha familjens behov. Arbetet sker både i Familjeenhetens lokaler och hemma hos familjerna och kan involvera familjens nätverk. I arbetet ingår upprättande av genomförandeplan enligt BBIC samt viss dokumentation. Som familjebehandlare jobbar du ibland i team med ungdomsbehandlaren och du behöver också vara beredd att vid behov utföra andra närliggande arbetsuppgifter, som t ex ungdomsbehandling och samarbetssamtal. Du kommer att ha ett nära samarbete med utredargrupperna. Familjeenheten erbjuder gruppverksamheter utifrån målgruppernas behov. Dessa grupper är ”Komet” för föräldrar till barn 3-11 år och för föräldrar till tonåringar, ”Skilda världar” för barn som har skilda föräldrar och ”Barnkraft” för barn med psykiskt sjuka föräldrar. Krav: Du ska ha socionomexamen och dessutom vidareutbildning i systemisk familjeterapi. Vi söker dig som: -Har flera års gedigen erfarenhet av behandlingsarbete med familjer med barn. -Har en utpräglat god samarbetsförmåga med både kollegor och samarbetspartners, som kan arbeta både i team och självständigt och är flexibel och lyhörd. -Har en god förmåga att utveckla samverkan. -Har en vilja och förmåga att ta ansvar för helheten i verksamheten och har intresse av metod- och verksamhetsutveckling. -Är serviceinriktad med ett gott bemötande och god kommunikativ förmåga Vi ser gärna att du har utbildning i Komet, MI eller andra för arbetet användbara metoder. Löneform: Månadslön. Anställningsform: Tillsvidare. Krav på arbetslivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är ett krav. Tidigare erfarenhet av arbete inom inom socialtjänsten är meriterande. Arbetstid: Dagtid. För mer information om tjänsten, tag kontakt med: Enhetschef Stina Löfström,0850808438 Rita Gottberg, facklig företrädare SACO, 0850840627, rita.gottberg@stockholm.se (facklig) Margareta Nilsson, Vision, 50808324, 0761208324, inger.margareta.nilsson@stockholm.se (facklig) Tillträde: 2013-12-01. Tillträde enligt överenskommelse
Företag: Stockholms stad; Familjeenheten
Ort: Stockholm
Publicerad : 08-12
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Stockholm, Familjebehandlare Stockholms stad; Familjeenheten
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare, 100%
Hofors är en liten kommun med stora möjligheter. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Här hittar du idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten och här finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Då Hofors är ett finskt förvaltningsområde värdesätter vi kunskaper i finska. Välkommen till Hofors kommun! Individ- och familjeomsorgen söker Familjebehandlare, 100%. Vår trogna medarbetare sedan många år ska gå i pension. Vi behöver en familjebehandlare till vår familjeenhet i behandlingsarbete med våra familjer. Familjeenheten arbetar i familjer med barn 0-17 år. Även uppdrag från vuxenenheten kan förekomma. ARBETSUPPGIFTER Arbetet består av kvalificerat socialt behandlingsarbete utifrån uppsatta mål. Familjebehandlare arbetar på uppdrag av handläggare. Oregelbunden arbetstid förekommer. KVALIFIKATIONER Du bör ha socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning inom socialt eller pedagogiskt arbete, erfarenhet av behandlingsarbete inom socialtjänst eller liknande som arbetgivaren bedömer likvärdig. Meriterande är att ha goda kunskaper om nätverksarbete, MI, "signs of saftey" eller andra arbetsmetoder. Du behöver dels kunna arbeta självständigt och dels ha god samarbetsförmåga med kollegor och med familjer som du arbetar med, vara lyhörd, planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt. Vara flexibel och ha lätt för förändringar i arbetsmetoder utifrån såväl familjers och verksamhetens behov. Du bör ha en professionell mognad, personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Du ska ha förmåga att se saker ur olika perspektiv samt kunna se möjligheter till förändring och kunna bemöta människor med olika livssituationer med respekt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats med hög trivselfaktor, extern handledning och möjligheter till friskvård. Körkort erfordras då arbetet medför resor i tjänsten.
Företag: Hofors kommun
Ort: Hofors
Publicerad : 08-15
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare, 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare, 100%

Familjebehandlare
Socialkontoret ansvarar för kommunens äldre- och handikappomsorg, hälso- och sjukvård, individ- och familjeomsorg samt övriga omsorger. Kontoret har ca 300 anställda. ARBETSUPPGIFTER Socialtjänstens individ- och familjeomsorg har idag 22 medarbetare. 12 personer arbetar med myndighetsutövning, barn, vuxna, familjerätt och LSS. Inom individ- och familjeomsorgen ingår kommunens egen öppenvårdsenhet. Svalövs Öppenvård består av tio personer. Sex av dessa arbetar främst med vuxna med missbruksproblematik och psykisk ohälsa, vilket innebär vård på hemmaplan med primärbehandling, efterbehandling, anhörigbehandling, dagverksamhet samt enskild behandling. Den aktuella tjänsten ingår i en grupp om fyra som i första hand arbetar med barn/ungdomar och deras familjer. Tjänsten kommer dock även att innebära arbete med exempelvis; vuxna med missbruksproblematik/psykisk ohälsa, våld i nära relationer, drogtestning, ungdomstjänst, föräldrautbildning och samarbetssamtal. Svalövs Öppenvård bedriver föräldrautbildning enligt COPE samt barngruppsverksamhet enligt CAP. Kommunhuset i Svalöv är din arbetsplats. KVALIFIKATIONER Socionomexamen är ett krav för den aktuella tjänsten. Erfarenhet inom arbetsområdet är meriterade. Som person ska kunna arbeta både enskilt och i team. På grund av den nuvarande könsfördelningen i arbetsgruppen ser vi gärna manliga sökande. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. För anställning krävs ett utdrag ur belastnings- och misstankeregistret.
Företag: Svalövs kommun, SOCIALT STÖD
Ort: Svalöv
Publicerad : 08-19
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Svalöv, Familjebehandlare Svalövs kommun, SOCIALT STÖD
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Socionom/familjebehandlare till Familjehuset
Familjehuset är den del av Individ & Familjeomsorgs Öppna Insatser som vänder sig till föräldrar med barn i åldern upp till elva år. Familjehuset har funnits i 14 år och här arbetar sex socionomer/familjebehandlare och en psykolog. Till Familjehuset kan man komma via bistånd från vår utredningsenhet och man kan också ringa själv om man som förälder upplever svårigheter med sina barn. Stöd ges i form av samtal eller i form av olika samspelsbehandlingar. Stödet ges på Familjehuset eller i familjens hem. Vi har ett nära samarbete med våra kolleger i förvaltningen och arbetar ofta i team. På Familjehuset arbetar vi också med umgängesstöd, uppdrag som kommer från Tingsrätten. På Familjehuset arbetar vi utifrån ett systemteoretiskt och anknytningsteoretiskt perspektiv. Vi arbetar på flera olika sätt, anledningen är att det inte finns ett som passar alla. Metoder som vi använder är Familjeterapi, Marte Meo, Tejping och Barnorienterad familjeterapi (BoF), parenting young children (Pyc) och Familjeverkstan (föräldrautbildning i grupp). Arbetstiden är förlagd till vardagar, dagtid men viss kvällstid kan förekomma. Utbildning & erfarenhet Vi söker dig som är utbildad socionom eller socialpedagog, alternativt har annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi vill gärna att du har: • erfarenhet av likvärdigt arbete • utbildning i en eller flera av metoderna nämnda ovan • lätt för att samarbeta med andra professionella, såväl inom som utom den egna verksamheten • erfarenhet av att arbeta med umgängesstöd • erfarenhet av att arbeta med socialpedagogiska insatser • grundutbildning i BBIC och erfarenhet av att arbeta med genomförandeplaner Kompetenser Vi söker dig som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare har du förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv utan att ta över personens känslor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du värdesätter olikheter och förstår att bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du har förmåga att ta med detta i beräkningen när beslut fattas och handlingssätt väljs. Vi erbjuder en visstidsanställning på heltid under ett år, tillträde 1 november 2013. Senast 12 september 2013 vill vi ha din ansökan. Mer information lämnas av Enhetschef Åsa Etéus Telefon: 0300-83 47 81 Familjehuset Telefon: 0300-129 81 När du söker ett jobb hos Kungsbacka kommun vill vi att du använder dig av kommunens rekryteringssystem. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på "Ansök" längst ner i annonsen.
Företag: Kungsbacka kommun
Ort: Kungsbacka
Publicerad : 08-20
Sök fler jobb liknande: lediga Socionom/familjebehandlare till Familjehuset jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socionom/familjebehandlare till Familjehuset

Familjebehandlare
40 minuter från Stockholm har Trosa kommun blivit ett val för människor som söker en trivsam livsmiljö vid havet med möjligheter i boende och närhet till storstadsregionen. Idag går direktbuss flera gånger per dag mellan Liljeholmen och Trosa. Kommunen omsätter cirka en halv miljard och har 700 anställda. ARBETSUPPGIFTER Familjebehandling är en del av socialtjänstens öppenvård i Trosa kommun. Där ges stöd på hemmaplan för barn, ungdomar och deras föräldrar. Familjebehandlarna arbetar med olika metoder för att förbättra samspelet och stärka familjer. Stödet erbjuds efter bedömning av socialsekreterare. Gruppverksamhet med exempelvis föräldragrupper samt barn/ungdomsgrupper är också en del av uppdraget. Arbetet sker både i egna verksamhetslokaler och i familjernas hemmiljö allt efter uppdrag och behov. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad socionom, beteendevetare eller motsvarande högskoleutbildning med påbyggnadsutbildning i psykoterapi. En stor fördel är också att du har systemteoretisk utbildning och erfarenhet av att arbeta med både barn och tonåringar samt deras familjer. Du måste kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Andra önskade egenskaper är flexibilitet och målmedvetenhet. Du bör vara väl förtrogen med att arbeta manualbaserat och eftersom vi arbetar med FFT (funktionell familjeterapi) ser vi gärna att du gått utbildning/är certifierad och kan ingå i vårt FFT team. Annan lämplig kunskap kan vara Marte Meo och Skilda världar. Positivitet och inlevelseförmåga är en nödvändighet, liksom körkort.
Företag: Trosa kommun, Trosa Socialkontor
Ort: Trosa
Publicerad : 08-20
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Trosa, Familjebehandlare Trosa kommun, Trosa Socialkontor
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare
Familjebehandling, IFO, Barn och ungdom Familjebehandling ingår som en del i Socialtjänstens öppenvård. Vi arbetar främst med biståndsbedömda ärenden men även på Råd och Service. Arbetsgruppen består av 18 behandlare och en samordnare. Arbetet leds av en sektionschef. Vår arbetsplats är centralt belägen i Jönköping. Som Familjebehandlare kommer du att arbeta med barn och ungdomar i åldern 0-15 år och deras familjer. Till grund för allt arbete inom familjebehandling ligger ett systemiskt tänkande som syftar till att frigöra resurser hos den enskilde individen, i familjen och i hela nätverket. Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller annan relevant högskoleutbildning. Som person ska du vara engagerad, uthållig och nyfiken på människors olikheter. Grundutbildning i systemiskt tänkande är meriterande, liksom utbildning och erfarenheter utifrån anknytningsteori. Vi arbetar dagtid men viss tjänstgöring utanför kontorstid kan förekomma. Vikariatet är på ett år med ev. möjlighet till förlängning.
Företag: Socialförvaltningen, socialnämnd
Ort: Jönköping
Publicerad : 08-21
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Jönköping, Familjebehandlare Socialförvaltningen, socialnämnd
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare
Stockholms Stad Hägersten-Liljeholmens SDF Barn och Ungdomsenheten, familjestöd, fält och fritid Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. 1 plats(er).Familjestödsteamet inom Barn och ungdomsenheten i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning söker ny medarbetare då en av våra familjebehandlare går i pension. Teamet består av 12 personer. Familjebehandlarna arbetar främst på uppdrag av socialsekreterare med stöd enskilt och i grupp till barn/ungdomar 0-20 år och deras föräldrar. Du kommer främst att arbeta med familjer med små barn 0-8 år i deras hemmiljö. Vi vill också att du har kunskap/erfarenhet av att leda nätverksmöten för familjens privata och professionella nätverk och att du har intresse av att arbeta med stöd till föräldrar i svåra vårdnadskonflikter som coordinator. Vi söker dig som är socionom med erfarenhet av psykosocialt behandlingsarbete. Du ska ha vidareutbildning i familjearbete på systemteoretisk grund och då helst med KBT-inriktning. Du ska kunna arbeta självständigt men också i team. Arbetet ställer krav på flexibilitet både i tid - kvällstjänstgöring ingår inom ramen för flextidsavtalet - arbetsmetoder och öppenhet för att arbeta med olika kolleger och i familjernas hem. Du behöver ha mycket god samarbetsförmåga med väl utvecklat nätverkstänkande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du kommer till ett team med hög kompetens, nyfikenhet och flexibilitet. Löneform: Månadslön. Anställningsform: Tillsvidare. Krav på arbetslivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Varaktighet: Tillsvidare. Arbetstid: Dagtid. För mer information om tjänsten, tag kontakt med: SACO Britt-Inger Jacobsson - Åhl,08 508 22 336 Björn Adolfsson , VISION, 076 12 22 391 (facklig) Tillträde: 2013-11-01.
Företag: Stockholms stad; Barn och Ungdomsenheten, familjestöd, fält och fritid
Ort: Stockholm
Publicerad : 08-26
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Stockholm, Familjebehandlare Stockholms stad; Barn och Ungdomsenheten, familjestöd, fält och fritid
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare
Socialförvaltningen söker två familjebehandlare Om arbetsplatsen Resursenheten är en enhet inom Individ- och familjeomsorgen som erbjuder förebyggande och behandlande insatser för barn och ungdomar mellan 0-20 år samt deras familjer. Vi är 17 medarbetare fördelade på familjeteam, mobilt team, stöd till våldsutsatta i nära relation, stöd till unga brottsutsatta, samordning av ungdomstjänst, stödboende för ungdomar, assistent och en öppen förskola. Vår verksamhet finns i trevliga lokaler belägna vid Tyresö centrum. Resursenheten befinner sig i en kreativ process där vi vidareutvecklar verksamheten för att matcha en ökad efterfrågan på mer intensiva och flexibla insatser i form av en hemmabaserad familjebehandling. Vi rekryterar därför två kollegor till familjeteamet som idag består av sex familjebehandlare. Arbetsuppgifter Den nya verksamheten kommer att bestå av tre familjebehandlare varav en med rollen som gruppledare. Verksamheten ska erbjuda intensiv familjebehandling på hemmaplan vilket innebär stora krav på tillgänglighet och flexibilitet, bland annat gällande tider och mötesplatser. Arbetstiden kommer därför delvis vara förlagd till kväll och helg. Dessutom kommer viss jourtillgänglighet på telefon att ingå i tjänsten. Aktuell målgrupp är familjer med barn och ungdomar 0-20 år, alla med omfattande psykosociala behov. Arbetet kommer att utföras på uppdrag av Utredningsenheten för barn och unga. Som familjebehandlare kommer du till ett team med hög kompetens, nyfikenhet och flexibilitet. Ditt arbete blir spännande, kreativt, omväxlande och stundom intensivt. Inom verksamhetens ram kommer du att ha stor frihet att strukturera och planera arbetet så att det matchar familjernas behov. Tillsammans med hela familjeteamet får du kvalificerad handledning, varannan vecka. Kvalifikationer Vi söker dig som är socionom eller har annan likvärdig utbildning samt är vidareutbildad till familjebehandlare på systemteoretisk grund minst motsvarande steg 1. Du är trygg i din yrkesroll och har stor erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och familjebehandling. Vi vill också att du har goda kunskaper om socialtjänstens arbete. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort är ett krav. Utdrag ur polisens belastningsregister krävs. Personliga egenskaper Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper som till exempel samarbetsförmåga, personlig framtoning och god kommunikationsförmåga. Arbetstid/Varaktighet Tillsvidareanställning, 100% Lön Månadslön. Individuell lönesättning. Tillträde Enligt överenskommelse Kontaktpersoner Maria Johansson gruppledare 08 5782 9700 Gunilla Strindevall enhetschef 08 5782 9711 Fackliga kontaktpersoner Akademikerförbundet SSR, Eva Persson 08 5782 9100 Vision, Sven Bastin 08 5782 9100 Tyresö är härligt beläget 20 km sydost om Stockholm vid Erstaviken och med Tyresta nationalpark inpå knutarna. Bussen tar dig hit på 15 minuter från Gullmarsplan. Vi som arbetar i Tyresö kommun arbetar med det gemensamma målet att ge bästa möjliga service och omsorg till våra medborgare. I dag är vi cirka 3 000 anställda.
Företag: Tyresö kommun
Ort: Tyresö
Publicerad : 08-29
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Tyresö, Familjebehandlare Tyresö kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare
Tjörn är en ö-kommun med havet i blickpunkten. Kommunen har ca 15 000 åretruntboende, sommartid mer än fördubblas invånarantalet. Närmaste storstad Göteborg ligger knappt en timmes resväg härifrån. Närhet till naturskön miljö, god kommunal service och ett rikt näringsliv gör att allt fler väljer att leva på "Tjörn - möjligheternas ö". Individ- och familjeavdelningen driver Familjecentrum i Kållekärr. Vi tar emot barn, ungdomar och familjer för vård, boende, utredning eller behandling i öppenvård samt erbjuder stöd och hjälp. På Familjecentrum finns enhetschef/föreståndare, gruppledare/familjebehandlare, 8 familjebehandlare och 3 omsorgspersonal natt. Till lediga tjänst som familjebehandlare söker vi ny medarbetare. Vårt Familjecentrum; • arbetar på uppdrag av barn- och ungaenheten, genom insatser från socialsekreterare. • erbjuder serviceinsatser till familjer som har behov av tillfälligt stöd. • är ett boende för ungdomar mellan 12-21 år, under kortare eller längre tid. Vi arbetar med utslussningsboende från att bo i ett rum till att flytta till en egen lägenhet i närheten av Familjecentrum och härefter till en satellitlägenhet. • erbjuder även så kallat utökat kontaktmannaskap där familjebehandlarna kan stötta den unge i skolan, på fritiden och i hemmet. • är ett boende för barn och deras föräldrar vid krissituationer eller när en fördjupad utredning krävs. • kan ge familjer, barn och ungdomar familjebehandling, individuella samtal samt erbjuda drogtester. • kan erbjuda ett kvinnofridsboende. • kan vid behov vara ett akutboende, t ex vid en brand i hemmet. • tar emot flyktingbarn som fått permanent uppehållstillstånd. ARBETSUPPGIFTER Som familjebehandlare ansvarar du för det pedagogiska innehållet i verksamheten genom att utveckla metoder och ett reflekterande arbetssätt utifrån verksamhetens mål och gällande lagstiftning. Som personal på Familjecentrum ska du erbjuda stöd och hjälp utifrån varje persons behov och förmåga samt skapa en trygg miljö och ett anpassat vardagsliv. KVALIFIKATIONER Socialpedagog alternativt socionom med inriktning mot socialpedagogik på högskolenivå eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser helst att du har tidigare erfarenhet av att arbeta behandlingsinriktat och pedagogiskt gentemot barn, familj eller ungdomar. Meriterande är Marte meo-utbildning, systemteoretisk utbildning, samarbetssamtalskompetens. Vi söker dig som är strukturerad, kvalitetsmedveten och har god samarbetsförmåga.
Företag: Tjörns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Tjörn
Publicerad : 09-01
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Tjörn, Familjebehandlare Tjörns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare till Socialpsykiatriska behandlingsteamet, BUP
Socialpsykiatriska behandlingsteamet, BUP Med 8 000 anställda, 1 100 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges största universitets- och forskningssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska storsäljare av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Vår verksamhet Socialpsykiatriska behandlingsteamet riktar sig till ungdomar 13 – 20 år med självskadebeteende och suicidnära beteenden och deras familjer. De vanliga familjeresurserna räcker inte till och ungdomen och familjen är i behov av professionella insatser. Arbetsuppgifter Teamets uppdrag är att i samverkan landstinget och kommunerna i länet bedriva en sammanhållen och effektiv behandling som tillgodoser individernas och familjens behov av såväl psykiatriska, psykologiska som sociala insatser. Familje- och individualbehandlares ansvar är att tillsammans arbeta med en behandlingsmodell som gagnar både individ och familj. Arbetsmodellen skiljer sig från traditionell öppenvårdsbehandling dels genom intensiteten då man har möjlighet att träffa ungdomen och familjen flera gånger i veckan och att behandlingen sker i familjens hemmiljö under en 3 månaders period. Kvalifikationer Familjebehandlare med erfarenhet av ovanstående målgrupp samt kunskap och erfarenhet av funktionell familjeterapi (FFT ) är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Villkor Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. För mer information Teamchef Lars-Gunnar Erikssson telefon 018- 6112207 Enhetschef Ann-Marie Forssten telefon 018-6112562 Ansökan Denna rekrytering sker helt genom Landstinget i Uppsala läns försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare
Företag: Akademiska sjukhuset/Landstinget i Uppsala län
Ort: Uppsala
Publicerad : 09-02
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till Socialpsykiatriska behandlingsteamet, BUP jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till Socialpsykiatriska behandlingsteamet, BUP

Fältsekreterare/familjebehandlare
Vill du vara med och utveckla koncernen Karlstads kommun? Hos oss får du 7 000 arbetskamrater inom 600 olika yrken. Tillsammans arbetar vi för att uppnå visionen om att skapa tillväxt och en god livskvalitet med målet att bli 100 000 invånare. Vi arbetar också aktivt för att ta till vara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen ansvarar för kommunens uppgifter vad gäller den lokala arbetsmarknadspolitiken och ska bidra till att motverka arbetslösheten i kommunen. Ansvarar för kommunens individ- och familjeomsorg samt verksamhet för personer med psykisk funktionsnedsättning. ARBETSUPPGIFTER Anställningen tillhör Familjeavdelningens Mottagningsenhet med placering i fältgruppen. På enheten finns också socialjour, mottagningsgrupp och avdelningens samlade assistentstöd. Enhetens arbete riktar sig till familjer med barn 0-18 år. Arbetet som fältsekreterare/familjebehandlare är inom det förebyggande området och innehåller olika delar, bl a traditionellt fältarbete (så som att vistas i de miljöer där ungdomar befinner sig) och familjebehandling (genom att arbeta målinriktat mot familjer t ex genom samarbete med skolan). I anställningen ingår också myndighetsutövning i form av förhandsbedömningar inom ett begränsat område. Ingår även till viss del arbete kvällar och helger. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Det är meriterande om du har erfarenhet inom området samt att ha praktisk erfarenhet av metoder som Repulse/ART Active parenting. Förutom kompetens och erfarenhet kommer särskilt beaktande att göras för att komplettera gruppen utifrån personliga egenskaper. Körkort erfordras.
Företag: Karlstads kommun, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen
Ort: Karlstad
Publicerad : 09-03
Sök fler jobb liknande: lediga Fältsekreterare/familjebehandlare jobb, Fältsekreterare/familjebehandlare Karlstad, Fältsekreterare/familjebehandlare Karlstads kommun, Arbetsmarknads- och socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Fältsekreterare/familjebehandlare

Familjebehandlare/ungdomsbehandlare på MiniMaria i Solna
Tjänsten ligger på ungdomsenheten i Solna stad som består av en utredningsgrupp som utreder och följer upp insatser enligt SoL och LVU. Gruppen består av åtta handläggare, metodstödjare och gruppledare. Enheten har också en grupp som handlägger ensamkommande flyktingbarn då Solna är en s k ankomstkommun. På MiniMaria/öppenvård dit behandlartjänsten tillhör finns fem behandlare varav två kommer att arbeta enligt denna beskrivning av arbetsuppgifter. På mottagningen arbetar också en sjuksköterska från Maria Ungdom samt läkare på timmar. Behandlarna arbetar i samverkan och på uppdrag av utredande socialsekreterare ARBETSUPPGIFTER Arbetet innebär att till 50% arbeta på MiniMarias öppenvårdsmottagning med bl a missbruksbedömningar och familjebehandling och till 50% med ungdomar utanför mottagningen. Fältarbetet består i huvudsak av att arbeta med att motivera våra ungdomar till behandling, att fungera som särskild kvalificerad kontaktperson eller att fungera som lots i sociala insatsgrupper.Det kan även handla om att besöka ungdomar på institution som är på väg hem. KVALIFIKATIONER Vi säker en en erfaren socionom eller med likvärdig utbildning som har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och deras familjer. Kunskaper i nätverksarbete, KBT eller MI är önskvärt och körkort är ett krav. I arbetet ingår att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift. Du bör vara flexibel och ha ett stort intresse för ungdomar. Vi ser gärna kvinnliga sökande för att få en jämn könsfördelning.
Företag: Solna Stad, Socialförvaltningen
Ort: Solna
Publicerad : 09-06
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare/ungdomsbehandlare på MiniMaria i Solna jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare/ungdomsbehandlare på MiniMaria i Solna

Familjebehandlare till Barnteamet
ARBETSUPPGIFTER Barnteamet är en del av socialtjänstens Öppenvård. Där ges stöd på hemmaplan för barn, ungdomar och deras föräldrar. Barnteamet, Öppenvårdsenheten är en arbetsgrupp som idag består av familjebehandlare, familjepedagoger och gruppchef. Som familjebehandlare arbetar du i huvudsak med barn i åldern 0-12 och deras familjer/nätverk. Familjebehandlarna arbetar med olika metoder för att förbättra samspelet och stärka föräldrar. Behandlingen utgår alltid från barnets behov. Teamet gör även omsorgsutredningar och behovsinventeringar som komplement till BBIC-utredningen. Syftet med familjebehandlarens arbete är att ge stöd och hjälp till att förändra sin situation. Arbetet sker både i egna verksamhetslokaler och i familjernas hemmiljö allt efter uppdrag och behov. KVALIFIKATIONER Du har socionomexamen, beteendevetare eller motsvarande högskoleutbildning med påbyggnadsutbildning. En stor fördel är också att du har systemteoretisk utbildning och erfarenhet av att arbeta med både barn och deras familjer. Goda kunskaper kring anknytning och/eller metoder som t ex Marte Meo och Förstärkt Komet ses som positivt. Arbete på Myndighet med utredningsarbete är också meriterande. Vi eftersträvar mångfald i kön, ålder och etnicitet, därför ser vi gärna manliga sökande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är en förutsättning.
Företag: Södertälje kommun, Barnteamet
Ort: Södertälje
Publicerad : 09-10
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till Barnteamet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till Barnteamet

Familjebehandlare
Socialförvaltningen söker En familjebehandlare 100 % FamiljeResursen gör en nysatsning för familjebehandling med särskilt fokus på våldsutsatta familjer. Tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse. Flextidsavtal med tjänstgöring inom tidsramen 06.00-21.00 tillämpas. Verksamheten bedrivs i lokaler i Handens centrum. Personalgruppen består av 13 familjebehandlare samt enhetschef. I vår systemiska familjebehandling har vi en värdegrund i anknytningsteori med inslag av kognitiv beteendeteori. Kvalifikationer för tjänsten är socialpedagog, socionom, eller annan likvärdig högskolekompetens samt familjeterapeutisk utbildning. Du ska ha dokumenterad kunskap om Socialtjänstens uppdrag samt om våldsproblematik. Erfarenhet av arbete med barn och föräldrar i kris krävs. Vid rekrytering lägger vi stor vikt vid att teamets samlade kompetens gynnar det familjearbete våra uppdrag omfattar. Särskilt ansvar ingår i tjänsten att i samarbete med professionella i Socialförvalt-ningens Barnrättscentrum ge familjer ett snabbt och samordnat stöd. För information kontakta enhetschef Kajsa Bergman 08-6067342. Fackliga före-trädare för Vision och SSR vx 08-606 7000. Ange referensnummer i rubriken. Det är viktigt att du anger referensnummer an-nars vet vi inte vilken tjänst du söker hos oss. Skicka ansökan med referensnummer 57/13 senast 130923 till: ansokansocialforvaltningen@haninge.se eller Haninge kommun, Socialförvaltningen, Ingmarie Wagland, 136 81 HANINGE Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av övertalig personal. Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla vårt moderna samhälle där olikheter möts och samverkar. Mångfald och olikheter bland våra medarbetare ger oss ökade möjligheter att ge kommunens invånare en service med hög kvalitet. Haninge kommun är finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.
Företag: Haninge kommun, Socialförvaltningen
Ort: Haninge
Publicerad : 09-10
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Haninge, Familjebehandlare Haninge kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare
I Sveriges till ytan näst minsta kommun Burlöv finns en positiv närhet, både mellan människor och till service, kultur och kommunikationer. Den lilla kommunens fördelar skapar ett bra boende, arbete och företagande. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens Individ och familjeomsorg söker en familjebehandlare med inriktning på hemmabaserad familjebehandling. Den aktuella tjänsten ingår i Öppenvårdsenheten Magnolian och kommer främst att vara inriktad på arbete med barn i åldern 0 – 10 år. Du kommer att ingå i ett öppenvårdsteam på fem personer. Huvudsakliga arbetsuppgifter är samtalsbehandling och familjebehandling. Uppdragen kommer från socialtjänsten men det finns också möjlighet att vända sig direkt till Magnolian. Målgruppen är barn och unga och deras föräldrar samt vuxna med missbruksproblem. Övriga arbetsuppgifter inom Magnolian är bland annat föräldrautbildning, familjefrid, medling, ungdomstjänst, rekrytering och handledning av kontaktpersoner och kontaktfamiljer. Öppenvårdsteamet arbetar huvudsakligen utifrån ett lösningsfokuserat synsätt och arbetsgruppen erhåller extern lösningsfokuserad handledning. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt särskild kompetens inom området är meriterande. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt och i team. Körkort erfordras.
Företag: Burlövs kommun, Enhet för öppenvård IFO
Ort: Burlöv
Publicerad : 09-16
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Burlöv, Familjebehandlare Burlövs kommun, Enhet för öppenvård IFO
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Familjebehandlare till resursenheten ungdom och familj
Eskilstuna växer och utvecklas snabbt i framtidsregionen Stockholm-Mälardalen. Vi är stolta över att vi 2012 utsågs till Sveriges miljöbästa kommun och Årets studentstad. Vi är 8 500 medarbetare som trivs bättre än de flesta på jobbet. Vårt arbete genomsyras av helhetssyn, professionalism, tydlighet, respekt samt invånar-, kund- och brukarfokus. Arbetsmarknads- och familjeförvaltningens verksamhet omfattar Arbete och försörjning, Individ och familjeomsorg och Vuxenutbildning. Resursenheten Ungdom och Familjs huvuduppgifter är dels att erbjuda och verkställa strukturerad öppen vård till ungdomar och deras familjer utifrån biståndsbeslut från socialsekreterare, och dels att genomföra service insatser. Enheten resurs ungdom och familj söker nu 3 familjebehandlare. En för ett 6 månaders vikariat och en tjänst är ett vikariat på 4 månader, en tjänst är en visstidsanställning på 4 månader. Tillträde till samtliga tjänster är snarast. ARBETSUPPGIFTER På Resursenheten finns idag bred kompetens hos personalen. Arbetet som bedrivs är insatser för unga lagöverträdare dvs verkställa domar tex: genom ungdomstjänst, påverkansprogram, KRIM-program och ART. På resurs enheten finns också Beroende centrum för unga. En verksamhet där det finns spetskompetens inom riskbruk, missbruk och beroende gällande ungdomar. Beroende centrum för unga drivs i samverkan med Landstinget. Vi arbetar alltid systemteoretiskt och har fokus på en fungerande skolgång. Vi har även Funktionell familjeterapi, Social insatsgrupp, Strukturerad skolsamverkan, Kris och korttidssamtal och Ledarskapsträning för tonårsföräldrar. Den största delen av vår verksamhet är familjebehandling som är individuellt utformat efter den unge och dennes nätverksbehov. På enheten finns Teamledare som står för den dagliga arbetsledningen och fördelning av ärenden. I din roll som behandlare kommer du i huvudsak att arbeta med motivation, förstärkning och förändringsarbete genom samtal, där målgruppen är ungdomar och deras nätverk. I vissa ärenden har man rollen som insatssamordnare, vilket innebär att du ansvarar för att både interna och externa insatser runt ungdomen/familjen samverkar mot samma mål och varje del runt ungdomen/familjen har ett tydligt uppdrag/tydlig roll. Arbetssättet bygger på en systemteoretisk grund. Du kommer att samarbeta och samverka med andra enheter inom IFO och andra myndigheter så som tex skola, Landsting och Polis. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med högskoleutbildning inom beteendevetenskap, socionom eller likvärdig högskoleutbildning med minsta avklarade poäng 100hp enl gamla systemet eller 150hp enl det nya poängsystemet. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av socialt arbete. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med metoder som FFT, ART, MI, Kriminalitet som livsstil, Ta chansen. Du har gärna även god kunskap om Socialtjänstlagen och BBIC. Du har god datavana och är van att dokumentera, gärna med erfarenhet från systemet VIVA. Har du dessutom erfarenhet av skattning och bedömnings -instrument är det meriterande. Dina personliga egenskaper har stor betydelse för organisationens framgång. För att lyckas i arbetsrollen krävs det att du intar ett professionellt förhållningssätt, har ett helhetstänk med god systemisk förståelse som grund samt förmedlar information väl anpassat till målgruppen. Utifrån din ödmjukhet och goda samarbetsförmåga bidrar du till ett positivt arbetsklimat. Du är förändringsbenägen och tar egna initiativ samt har ett nyfiket förhållningssätt med fallenhet för att knyta nya kontakter. Du ansvarar för samordning och planering, vilket förutsätter att du arbetar strukturerat i ett ofta högt tempo. Har du kunskap om och erfarenhet av kommunens Individ och familjeomsorg är det meriterande eftersom du snabbt behöver sätta dig in i verksamhetens alla samarbetsytor. Vidare är flerspråkighet meriterande, exempelvis finska, arabiska, somaliska eller kurdiska. B-Körkort är ett krav för tjänsten.
Företag: Eskilstuna kommun Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen
Ort: Eskilstuna
Publicerad : 09-16
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till resursenheten ungdom och familj jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till resursenheten ungdom och familj

Familjebehandlare/Teamledare till resursenheten ungdom och familj
Eskilstuna växer och utvecklas snabbt i framtidsregionen Stockholm-Mälardalen. Vi är stolta över att vi 2012 utsågs till Sveriges miljöbästa kommun och Årets studentstad. Vi är 8 500 medarbetare som trivs bättre än de flesta på jobbet. Vårt arbete genomsyras av helhetssyn, professionalism, tydlighet, respekt samt invånar-, kund- och brukarfokus. Arbetsmarknads- och familjeförvaltningens verksamhet omfattar Arbete och försörjning, Individ och familjeomsorg och Vuxenutbildning. Resursenheten Ungdom och Familjs huvuduppgifter är dels att erbjuda och verkställa strukturerad öppen vård till ungdomar och deras familjer utifrån biståndsbeslut från socialsekreterare och dels att genomföra service insatser. Enheten resurs ungdom och familj söker nu 1 teamledare för ett längre vikariat. ARBETSUPPGIFTER På resursenheten finns idag bred kompetens hos personalen. Arbetet som bedrivs är insatser för unga lagöverträdare dvs verkställa domar tex: genom ungdomstjänst, påverkansprogram, KRIM-program och ART. På resurs enheten finns också Beroendecentrum för unga. En verksamhet där det finns spetskompetens inom riskbruk, missbruk och beroende gällande ungdomar. Beroendecentrum för unga drivs i samverkan med Landstinget. Vi arbetar alltid systemteoretiskt och har fokus på en fungerande skolgång. Vi har även Funktionell familjeterapi, Social insatsgrupp, Strukturerad skolsamverkan, Kris och korttidssamtal och Ledarskapsträning för tonårsföräldrar. Den största delen av vår verksamhet är familjebehandling som är individuellt utformat efter den unge och dennes nätverksbehov. På enheten finns 2 Teamledare och 17 familjebehandlare. I din roll som teamledare arbetar du med fokus på att utveckla och effektivisera kvalitén på verksamheten. Du är enhetschefens förlängda arm i arbetet och tar tex fram statistik samt driver det utvecklingsarbete som finns mot enhetens åtaganden och mål. Som teamledare ingår du även i enhetens ledningsgrupp. Vidare arbetar du tillsammans med familjebehandlarna genom att motivera och vägleda dem i sitt arbete. Du fördelar ärenden och har kontinuerliga ärendegenomgångar med varje medarbetare. Du har det övergripande ansvaret att dokumentationen håller hög kvalité. Arbetssättet bygger på systemteoretisk grund, motivation- och förändringsarbete. Du kommer att samarbeta och samverka med många andra myndigheter och med andra enheter samt andra teamledare inom förvaltningen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med högskoleexamen inom beteendevetenskap, socionom eller likvärdig högskoleexamen. Vidareutbildning inom ledarskap och systemteori är meriterande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av socialt arbete och haft en ledarskapsroll i arbetet. Det är en fördel om du tidigare har arbetat med metoder som FFT, ART, MI, Kriminalitet som livsstil, Ta chansen. Du har god datavana och är van att dokumentera, gärna med erfarenhet från systemet VIVA. Har du dessutom erfarenhet av skattning och bedömnings -instrument är det meriterande. Vidare är god kunskap om Socialtjänstlagen och BBIC önskvärt. Dina personliga egenskaper har stor betydelse för organisationens framgång. För att lyckas i arbetsrollen krävs det att du intar ett professionellt förhållningssätt, har ett helhetstänk med god systemisk förståelse som grund. Utifrån din ödmjukhet och goda samarbetsförmåga bidrar du till ett positivt arbetsklimat för dina kollegor. Du är mål- och utvecklingsorienterad och tar egna initiativ samt har ett nyfiket förhållningssätt med fallenhet för att knyta nya kontakter. Du är spindeln i nätet vilket, vilket förutsätter att du arbetar strukturerat i ett ofta högt tempo. Har du kunskap om och erfarenhet av kommunal verksamhet inom Individ och familjeomsorg är det meriterande eftersom du snabbt behöver sätta dig in i verksamhetens alla samarbetsytor. B-Körkort är ett krav för tjänsten.
Företag: Eskilstuna kommun
Ort: Eskilstuna
Publicerad : 09-18
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare/Teamledare till resursenheten ungdom och familj jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare/Teamledare till resursenheten ungdom och familj

Familjebehandlare till IHF-teamet
Eskilstuna växer och utvecklas snabbt i framtidsregionen Stockholm-Mälardalen. Vi är stolta över att vi 2012 utsågs till Sveriges miljöbästa kommun och Årets studentstad. Vi är 8 500 medarbetare som trivs bättre än de flesta på jobbet. Vårt arbete genomsyras av helhetssyn, professionalism, tydlighet, respekt samt invånar-, kund- och brukarfokus. Eskilstuna växer och utvecklas snabbt i framtidsregionen Stockholm-Mälardalen. Vi är stolta över att vi 2012 utsågs till Sveriges miljöbästa kommun och Årets studentstad. Vi är 8 500 medarbetare som trivs bättre än de flesta på jobbet. Vårt arbete genomsyras av helhetssyn, professionalism, tydlighet, respekt samt invånar-, kund- och brukarfokus. Arbetsmarknads- och familjeförvaltningens verksamhet omfattar arbetsmarknad, socialtjänst, försörjningsstöd, integration och mångfald samt vuxenutbildning. Resursenheten Barn- och Familjs huvuduppgifter är dels att genomföra insatser i form av biståndsbeslut utifrån familjens vårdplan, dels att genomföra öppna insatser utan biståndsbeslut från socialsekreterare. Enhetens mål är att förhindra/förkorta placeringar. I IHF-teamet arbetar sammanlagt åtta personer fördelade i tre olika team. Ett av dessa team arbetar mot familjer som har barn i åldrarna 7-12 år och består av en familjebehandlare, en ungdomsbehandlare och en samordnare. De andra två teamen arbetar mot familjer med barn i åldrarna 13-20 år. Vi söker en familjebehandlare som ska arbeta mot familjer med barn i åldrarna 13-20 år. Inom teamen finns en bra teamkänsla och en effektiv arbetsgång. Vi erbjuder dessutom månatlig handledning till teamet. ARBETSUPPGIFTER Arbetssättet utgår från en systemteoretisk grund och en evidens- och manualbaserad behandlingsmetod. Ditt arbete kommer att utgå från IHF-metoden (Intensiv Hemmabaserad Familjebehandling). KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har en treårig högskoleexamen med inriktning socialt arbete, beteendevetenskap eller motsvarande. Vi vill att du som söker tidigare ska ha arbetat med socialt arbete och med behandling av något slag. Det är meriterande om du tidigare arbetat nätverksbaserat. Då du kommer att arbeta mycket med dokumentation i Journal Digital är det viktigt att du har grundläggande datakunskaper och att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Då du kommer att möta människor med olika bakgrund och med olika förutsättningar bör du ha en öppenhet och nyfikenhet för olika kulturer och förutsättningar. Vi kräver att du som söker ska inneha körkortsbehörighet B. Dina personliga egenskaper har stor betydelse för organisationens framgång och för att lyckas i rollen krävs bland annat att du har en god samarbetsförmåga med en vilja att bidra till kollegiet. Vi vill också att du har en förmåga att omsätta teori till praktik där du tycker om att arbeta manualbaserat men är ändå kreativ inom de ramar som finns. Du som söker bör ha en hög självkännedom och ha uppnått en personlig mognad då tjänsten ställer höga krav på dig som person. Vi vill också att du ska vara kommunikativ där du både är lyhörd och kan förmedla ditt budskap på ett tydligt sätt.
Företag: Eskilstuna kommun Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen
Ort: Eskilstuna
Publicerad : 09-20
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till IHF-teamet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till IHF-teamet

Familjebehandlare till Barnteamet
ARBETSUPPGIFTER Barnteamet är en del av socailtjänstens Öppenvård. Där ges stöd på hemmaplan för barn, ungdomar och deras föräldrar. Barnteamet, Öppenvårdsenheten är en arbetsgrupp som idag består av familjebehandlare, familjepedagoger och gruppchef. Som familjebehandlare arbetar du i huvudsak med barn i åldern 0-12 och deras familjer/nätverk. Familjebehandlarna arbetar med olika metoder för att förbättra samspelet och stärka föräldrar. Behandlingen utgår alltid från barnets behov. Teamet gör även omsorgsutredningar och behovsinventeringar som komplement till BBIC-utredningen. Syftet med familjebehandlarens arbete är att ge stöd och hjälp till att förändra sin situation. Arbetet sker både i egna verksamhetslokaler och i familjernas hemmiljö allt efter uppdrag och behov. KVALIFIKATIONER Du har socionomexamen, beteendevetare eller motsvarande högskoleutbildning med påbyggnadsutbildning. En stor fördel är också att du har systemteoretisk utbildning och erfarenhet av att arbeta med både barn och deras familjer. Goda kunskaper kring anknytning och/eller metoder som t ex Marte Meo och Förstärkt Komet ses som positivt. Arbete på Myndighet med utredningsarbete är också meriterande. Vi eftersträvar mångfald i kön, ålder och etnicitet, därför ser vi gärna manliga sökande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är en förutsättning.
Företag: Södertälje kommun, Social- och omsorgskontoret
Ort: Södertälje
Publicerad : 09-20
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till Barnteamet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till Barnteamet

Vi söker en familjebehandlare till Kvinnocentrum!
Jobba med det viktigaste. Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och väl fungerande stad där framtidstro står i centrum. Välkommen till en arbetsplats full av liv. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en familjebehandlare till Kvinnocentrum! Kvinnocentrum tillhör organisatoriskt Råd och stöd familj, som är en kommunal öppenvårdsenhet för barn och ungdomar i åldrarna 0-20 år och deras familjer med social problematik. Kvinnocentrums målgrupp är kvinnor från 18 år som utsätts för våld i nära relation, samt för kvinnor som utsätts för hedersrelaterat våld. Vi har f.n. avtal om ovanstående uppdrag även för Arboga och Köpings kommuner. Kvinnocentrum fungerar också som koordinator i förhållande till andra samhällsaktörer för målgruppen. Kvinnocentrum ska i samverkan med frivilligorganisationerna och andra myndigheter aktivt bekämpa och förebygga mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld genom opinionsbildande aktiviteter och kompetenshöjande insatser, både inom och utom den egna organisationen. Arbetsuppgifter Som medarbetare på kvinnocentrum ska du ge akut och långsiktigt stöd till kvinnor som utsätts för våld och hedersrelaterat våld i nära relation, vara behjälpliga till skyddat boende och följa kvinnan i kontakten med andra, t ex i rättsprocessen. Arbetet på kvinnocentrum kan även ske utanför kontorstid och kräver tillgänglighet med kort varsel. Vidare ska du särskilt uppmärksamma barnens situation som brottsoffer. Andra arbetsuppgifter är att samla kunskaper om våld i nära relation och samverka med myndigheter och frivilligorganisationer. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad Socionom alternativt Beteendevetare eller har annan genomförd likvärdig adekvat utbildning. Du har erfarenhet av professionellt arbete med kvinnor utsatta för våld i nära relationer samt har kunskap om samhällets resurser och insatser för våldsutsatta kvinnor. Vi ser gärna att du har kunskap om hedersrelaterad problematik, normaliseringsprocessen, uppbrottsprocessen och de mekanismer som ligger bakom våld mot kvinnor i nära relation. Meriterande är om du har erfarenhet av att ha arbetat med Hot- och riskbedömningsinstrumenten SARA och Patriark. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av samtal med barn och vuxna som utsatts för våld i nära relation samt av hedersrelaterad problematik. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du arbetar bra ihop med andra och du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmåga att skapa kontakter och underhålla relationer med kollegor, sammarbetspartners och de kvinnor du träffar. För tjänsten krävs att du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till det samt att du har ett humanistiskt etiskt förhållningssätt. Du har väl grundade och tydliga värderingar med förmåga att tänka på frågor ur ett humanistiskt etiskt perspektiv. Vidare vill vi att du talar klart, välformulerat och engagerat i möten och små samt stora grupper. Vi ser gärna att du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat. För tjänsten krävs B-körkort. Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.
Företag: Västerås stad
Ort: Västerås
Publicerad : 09-25
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker en familjebehandlare till Kvinnocentrum! jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker en familjebehandlare till Kvinnocentrum!

Verksamhetsledare och familjebehandlare
Socialförvaltningen stödjer enskilda och familjer med sociala problem. Det kan handla om ekonomiska problem, missbruk, realationer och familjejuridiska frågor. Verksamheten regleras av ett antal lagar. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en delad tjänst till socialförvaltningens familjeenhet inom behandlingsgruppen i Katrineholms kommun, verksamhetsledare 50 % och familjebehandlare 50 %. Familjeenheten är en öppenvårdsverksamhet för barn, ungdomar och familjer bosatta i Katrineholms kommun. Personalen består av utbildade pedagoger och socionomer med olika påbyggnadsutbildningar samt systemteori som gemensam teoretisk grund och med långvarig erfarenhet av familjebehandling. Vi utgår ifrån att barn utvecklas i samspel med sina föräldrar. Vi arbetar därför tillsammans med föräldrar och barn för att hitta lösningar, bryta mönster och se andra möjligheter. Som verksamhetsledare är dina främsta arbetsuppgifter: • Att handleda personalen i det dagliga familjearbetet • Att vara en länk mellan verksamhetschef och arbetsgruppen • Att leda och stimulera medarbetarna i deras arbete och utveckling • Att representera verksamheten och svara för god samverkan med våra interna och externa samverkanspartners • Att arbeta för att genomföra för förvaltningen fastställda mål • Att följa upp utvecklingen i verksamheten KVALIFIKATIONER • Du är socionom, socialpedagog, beteendevetare eller har annan likvärdig utbildning. • Du har gärna en bred erfarenhet av familjebehandling • Du har gärna erfarenhet av arbetsledning • Du har god samarbetsförmåga samt förmåga att ta egna initiativ för att bedriva behandlings- och utvecklingsarbete. • Du är en god samverkanspartner både externt och internt. • Du har god förmåga att skapa en respektfull och tillitsfull kontakt med familjen ur ett tydligt barnperspektiv.
Företag: Katrineholms kommun Socialförvaltningen
Ort: Katrineholm
Publicerad : 09-25
Sök fler jobb liknande: lediga Verksamhetsledare och familjebehandlare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Verksamhetsledare och familjebehandlare

Familjebehandlare
Välkommen till Bromölla kommun prisad för Bästa Tillväxt 2012 i Skåne län. Bromölla kommun ligger i nordöstra Skåne vid gränsen mot Blekinge. Vi har den lilla kommunens fördelar med närhet och korta avstånd både geografiskt och mellan människorna. Här finns goda kommunikationer mot övriga Skåne och Blekinge. Bromölla har vacker och omväxlande natur med allt ifrån öppna landskap till bokskogar och stränder vid Östersjökusten. I kommunen finns Skånes största sjö Ivösjön. ARBETSUPPGIFTER Placering: Individ och familjeomsorgen, Öppenvården. I vårt förändrings- och utvecklingsarbete vill vi på ett mycket målinriktat sätt snabbare komma från utredning till behandling/insats. Vi vill hitta bra lösningar i samverkan med den enskilde och hans/hennes nätverk och i samverkan med andra samhällsinsatser. Öppenvården i Bromölla riktar sig till alla medborgare i kommunen. På enheten för barn och familj samt vuxenvårdsenheten bedrivs förändringsarbete i familjer, enskilt och i grupp. I huvudsak sker detta på uppdrag av myndighetsgruppen men även som medborgarservice, råd och stöd, i form av fem fria motivationssamtal. Inom öppenvårdsenheten finns gruppverksamheter samt enskilt stöd av familjebehandlare, ungdomsbehandlare, ungdomssekreterare och drogterapeut. Motivationsgrupper, anhöriggrupp, drogbehandling och urinprovstagning. Nu söker vi en familjebehandlare som vill arbeta med stöd och behandling till familjer med barn och ungdomar i åldern 0-18 år. Vi arbetar bland annat med lösningsfokuserade samtal med barn och föräldrar, Incredible Years föräldrautbildning, Marte Meo, HAP (Haschavvänjningsprogrammet) och rePULSE. Kvälls/helgarbete kan förekomma. Du kommer att tillhöra kommunens öppenvårdsgrupp och ditt arbete bedrivs i nära samarbete med övriga inom öppenvården. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionom- eller socialpedagogexamen eller examen med inriktining beteendevetare samt har ett genuint intresse för att arbeta med stöd och behandling till familjer. Du bör ha relevant påbyggnadsutbildning. Du bör även ha god förmåga att skapa relationer med utsatta familjer samt samverka med andra myndigheter. Tidigare erfarenhet av socialtjänstarbete är meriterande. Du behöver vara trygg i dig själv samt vara bra på att sätta gränser. Du skall kunna kommunicera och möta den enskilde, vara stresstålig och klara av att hantera flera processer samtidigt. Du har god samarbetsförmåga är flexibel och van att arbeta självständigt. Arbetsgivaren tar stor hänsyn till personlig lämplighet. Vi erbjuder dig kunniga och erfarna kollegor, möjlighet att utvecklas i ditt arbete, handledning, fortbildning och friskvård. B körkort är ett krav.
Företag: Bromölla kommun, Verksamhetsområde Stöd och Omsorg
Ort: Bromölla
Publicerad : 10-09
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Bromölla, Familjebehandlare Bromölla kommun, Verksamhetsområde Stöd och Omsorg
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

Vik Familjebehandlare
Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Vi är 75 000 Luleåbor och växer. Socialförvaltningen har kunden i centrum och utgår ifrån Socialnämndens vision ”Meningsfullt liv i Luleå”. Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål. Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Individ och familj, Hälso- sjukvård och rehabilitering, Stöd och omsorg, Vård och omsorgsboende samt Ordinärt boende. Verksamhetsområde Individ och familj, Barn och ungdomssektionen, söker vikarierande Familjebehandlare till SYNQ öppenvård. ARBETSUPPGIFTER SYNQ Öppenvård arbetar med familjer och deras barn och ungdomar mellan 0-20 år. Familjerna/barnen/ungdomarna kommer till SYNQ via socialsekreterare på Barn- och ungdomssektionen (BUS). Vi erbjuder familjesamtal, individuella samtal, föräldrastödjande insatser, praktisk/pedagogisk hjälp och missbruksbehandling. Vårt arbetssätt grundar sig på motivationsskapande samtal och vi använder olika evidensbaserade behandlingsmetoder. KVALIFIKATIONER Du är utbildad socionom eller har annan beteendevetenskaplig utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har lätt för att samarbeta, skapa kontakter och kan arbeta självständigt. Du bör ha erfarenhet av att arbeta med familjer, barn och ungdomar med psykosocial problematik. Meriterande är vidareutbildningar med inriktning mot behandlingsarbete med familjer, barn och ungdomar. B-körkort är ett krav.
Företag: Luleå kommun, Socialförvaltningen
Ort: Luleå
Publicerad : 10-11
Sök fler jobb liknande: lediga Vik Familjebehandlare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vik Familjebehandlare

Familjebehandlare natt, vikariat, till Velandergården BUP i Malmö
Region Skåne ska främja god hälsa och vi ansvarar för att det finns bra sjukvård och kollektivtrafik för alla invånare i Skåne. I vårt uppdrag ingår också att verka som koordinator, inspiratör och samlande kraft för utvecklingen i Skåne. Vi är Skånes största arbetsgivare med 32 000 medarbetare och en total budget på 38 miljarder kronor (2013). Högsta beslutande organ är regionfullmäktige som väljs av invånarna i Skåne. Psykiatri Skåne erbjuder Skånes befolkning ett samlat specialistpsykiatriskt vårdutbud inom Allmänpsykiatri, Barn- och Ungdomspsykiatri och Rättspsykiatri. Verksamheten har en gedigen anknytning till Lunds Universitet och andra lärosäten i regionen. Psykiatri Skåne har cirka 3 000 anställda och en budget på cirka 2 000 miljoner kronor. BUP – All offentlig barn- och ungdomspsykiatri i Skåne ingår i Psykiatri Skåne och har ca 600 medarbetare. Vin är uppdelade i fem verksamhetsområden; BUP slutenvård, BUP Lund/Eslöv/Landskrona, BUP Malmö/Trelleborg, BUP Helsingborg/ Ängelholm samt BUP Hässleholm/Kristianstad/Ystad/Simrishamn. Inom verksamhetsområde BUP slutenvård ingår akutavdelning, behandlingsavdelning, utredningsavdelning och Velandergården. ARBETSUPPGIFTER Velandergården är ett behandlingshem med integrerad högstadieskola för 11 elever. Behandlingstiden är 1-3 år och vi tar emot ungdomar som ska börja i årskurs 7, 8 eller 9. Verksamheten startade 1971 och ligger i en villa med stor trädgård på Kulladal i Malmö. Vi är 13 personer som arbetar här fördelat på enhetschef, kurator, psykolog och familjebehandlare. Vi har ett nära samarbete med skolpersonalen. Ungdomarna som behandlas på Velandergården har någon form av barnpsykiatrisk problematik och skolproblematik. Mångfalden i problematik och diagnoser gör grupprocessen dynamisk men ibland också svårhanterlig. På Velander finns skola och fritidsaktiviteter under samma tak och vi har ett nära samarbete med föräldrar. Med familjeterapi, miljöterapi och skola som redskap får vi en helhet som är grunden för behandlingen. Till varje elev utses två kontaktpersoner och som familjebehnadlare ansvarar du tillsammans med kuratorn/psykologen för behandlingsarbetet av en ungdom och dess familj. I ditt arbete ingår att medverka i praktiska och gemensamma aktiviteter såsom att laga mat, göra frukost, baka, delta i läger och utflykter m m. Ett viktigt inslag utgör också boendet, under cirka en tredjedel av varje termin bor eleven under veckorna på Velandergården. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har examen från socionom-eller socialpedagogutbildning samt erfarenhet av behandlingsarbete med barn/ungdomar och deras familjer. Vi värdesätter att du har erfarenhet som idrottsledare för barn och ungdomar. Tidigare erfarenhet av att dokumentera i Melior är meriterande. Vi förutsätter att dina IT kunskaper är goda och att du ser datorn som ett naturligt arbetsredskap. Språkkunskaper i svenska lägst nivå C enligt Europarådets nivåskala för språkkunskaper är ett krav. http://www.folkuniversitetet.se/Las-mer-om-sprak/Europeiska-referensramen-for-sprak/ B-körkort är önskvärt. Vi söker dig med ett genuint intresse för behandlingsarbete av ungdomar inom barnpsykiatrin. Som person är du positiv, har god initiativförmåga och ansvarskänsla. För att kunna erbjuda en god vård till ungdomarna och deras familjer samt i dina kontakter med övriga aktörer förväntar vi oss att du är en god lyssnare och tydlig i din kommunikation. Du uppskattar att arbeta i team, ser värdet av ett gott samarbete och bidrar själv till detta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Region Skåne, Psykiatri Skåne
Ort: Malmö
Publicerad : 10-15
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare natt, vikariat, till Velandergården BUP i Malmö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare natt, vikariat, till Velandergården BUP i Malmö

Familjebehandlare till Individ- och familjeomsorgen
Uppvidinge betyder helt enkelt den övre skogsbygden och du hittar oss på den skogrika delen av Sydsvenska höglandet, där de tre småländska länen möts. Vår kommun är även de många småorternas kommun med ett blomstrande näringsliv där mycket av hantverkets skicklighet består. I Uppvidinge är det långt mellan husen men nära mellan människorna och vi har ett attraktivt föreningsliv. På Socialförvaltningen är vi ca 320 medarbetare som arbetar inom vård- och omsorg samt individ- och familjeomsorg. Individ- och familjeomsorgen är uppdelat i grupperna Övrigt bistånd, Ekonomiskt bistånd samt öppenvård. Socialkontoret är beläget i Lenhovda och IFO: s Öppenvård är placerad i Åseda. Vi söker nu en medarbetare till Öppenvårdens behandlarteam som består av 6 behandlare och en gruppledare. Totalt finns 24 årsarbetare inom individ- och familjeomsorgen. ARBETSUPPGIFTER Som familjebehandlare kommer du att arbeta med barn, ungdomar och familjer, både självständigt och i team. Målet är att stärka och positivt utveckla individers/ familjers egna resurser. Vi lägger stor vikt vid att motivera och stötta människor till god livskvalité. KVALIFIKATIONER Vi söker en person som har stort engagemang och erfarenheter av behandlingsarbete. Vi söker dig som har högskoleexamen med inriktning beteendevetenskap/Socionomexamen. Erfarenhet av likvärdigt arbete samt erfarenhet av BBIC är meriterande. Som person behöver du vara stabil och trygg, med mod och förmåga att arbeta självständigt utifrån fattade beslut. Du ska vara bra på att prioritera och ha en god samarbetsförmåga. Som behandlare krävs det att Du som person kan engagera och motivera klienterna samt att Du har lätt för att skapa allianser och vågar utmana när det krävs. Utbildning inom MI, ART, HAP, ASI eller andra utbildningar är meriterade. Körkort är ett krav.
Företag: Uppvidinge kommun, Socialförvaltningen
Ort: Uppvidinge
Publicerad : 10-15
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare till Individ- och familjeomsorgen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare till Individ- och familjeomsorgen

Familjebehandlare
Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi cirka 12 600 invånare. Tågtrafiken är välutbyggd - en resa mellan Fagersta och Västerås eller Örebro tar ca en timme. Till Stockholm åker man på knappt två timmar. Socialförvaltningen söker till Individ- och familjeomsorgen: Familjebehandlare Ref.nr: 2013/52 Tjänsten: 100 % tillsvidare Sista ansökningsdag: 5 november 2013 Tillträdesdag: 7 januari 2014 eller enligt överenskommelse Inom Individ- och familjeomsorgen arbetar ett 20-tal personer. Vi arbetar med inriktning mot öppenvård och utgår från ett nätverksorienterat arbetssätt. Inom familjebehandlingen finns två heltidstjänster som arbetar i nära samverkan. Även samverkan med öppenvården för vuxna/missbruk och myndighetsgruppen är en viktig del av arbetet. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att ingå i socialtjänstens öppenvård och arbeta med stöd och behandling till familjer med barn i åldern 0-18 år. Arbetet utgår ifrån att barn utvecklas i samspel med sina föräldrar. Vi arbetar därför tillsammans med föräldrar och barn för att hitta lösningar, bryta mönster och se andra möjligheter. KVALIFIKATIONER Du är socionom, beteendevetare, socialpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Du har god förmåga att skapa en respektfull och tillitsfull kontakt med familjen ur ett tydligt barnperspektiv. Vidareutbildning och erfarenhet inom området är meriterande. Vi strävar efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Sari Korpelin, avdelningschef, 0223-442 67 Inga-Lill Strand, bitr avdelningschef, 0223-443 44 Annalena Löving, familjebehandlare, 0223-440 19 Facklig företrädare: Britt-Marie Nohrstedt, Vision, 0223-442 95 Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringhjälp i samband med denna annons.
Företag: Fagersta kommun
Ort: Fagersta
Publicerad : 10-16
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare jobb, Familjebehandlare Fagersta, Familjebehandlare Fagersta kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare

vik. Familjebehandlare 1,0
HAGFORS KOMMUN SÖKER EN VIKARIERANDE FAMILJEBEHANDLARE Hagfors har 12 000 invånare och ligger i vackra Klarälvdalen. Kommunen är hemort för världsmästare, VM-rally och marknadsledande verktygsstål. ARBETSPLATS BARN- OCH UNGDOMSENHETEN Barn- och ungdomsenheten handlägger ärenden enligt SoL och LVU för barn och unga 0-21 år samt familjerätt. Enheten består av enhetschef, sex socialsekreterare, två familjebehandlare samt resursperson. Barn- och ungdomsenheten ingår i Resurscentrum som organiserar större delen av kommunens förebyggande och myndighetsutövande arbete med barn, ungdomar och familjer. ARBETSUPPGIFTER OCH KVALIFIKATIONER Arbetet som familjebehandlare innebär att stötta och vägleda familjer att hitta strukturer som är hållbara i vardagen. Arbetet kan vara en del av socialtjänstens utredning eller en insats efter en utredning och arbetet sker i nära samarbete med socialsekreterare eller tillsammans med annan familjebehandlare eller resursperson. Du ska vara socionom eller socialpedagog eller ha annan utbildning som bedöms som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter men stor vikt läggs också vid personlig lämplighet. Du ska ha körkort med förarbehörighet B. ANSTÄLLNINGSFORM OCH VARAKTIGHET Heltid, vikariat till 2014-06-30. Eventuellt kan förlängning bli aktuellt. LÖN Hagfors kommun tillämpar individuell lönesättning, ange löneanspråk SENASTE ANSÖKNINGSDAG OCH TILLTRÄDESDATUM Ansök senast 2013-11-08. Tillträde 2014-01-02 eller efter överenskommelse. ANSÖKAN SKICKAS TILL Hagfors kommun, Personalenheten, 683 80 Hagfors. Märk ansökan med ansökningsnummer P45-13. KONTAKTPERSON Annica Lövgren, verksamhetschef , 0563-188 71, annica.lovgren@hagfors.se Carina Stålhandske, enhetschef, 0563-186 39, carina.stalhandske@hagfors.se FACKLIGA FÖRETRÄDARE Företrädare för Vision och SSR når du genom Hagfors kommuns växel, telefon 0563-185 00. VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!
Företag: Hagfors kommun,
Ort: Hagfors
Publicerad : 10-21
Sök fler jobb liknande: lediga vik. Familjebehandlare 1,0 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: vik. Familjebehandlare 1,0

Familjebehandlare 100%
Upplands Väsby kommun planerar och utvecklar en hållbar framtid för invånare och företag i Väsby. Vi ger väsbyborna service i världsklass. Väsby Välfärd driver och utvecklar förskola, skola, fritid, kultur, omsorg och vård. Vi erbjuder i våra verksamheter varje enskild medborgare bästa tänkbara stöd och utvecklingsmöjlighet. Med kunskap, omtanke och glädje möter vi våra medborgare. Vår samlade kompetens, kvalitetsmedvetenhet och iver att ständigt utvecklas gör att vi i varje möte, situation och handling erbjuder det bästa. Vi är en levande organisation som ständigt utvecklas utifrån medborgarens behov och intressen. VIi söker en familjebehandlare till Väsby behandlingsteam, kommunens öppenvård för familjer i egen regi. Väsby behandlingsteam består av 11 medarbetare som arbetar med stöd och behandling till familjer, på uppdrag av utredande socialsekreterare. Arbetet riktar sig såväl till föräldrar som till barn och ungdomar. Arbetet vilar på systemisk och salutogen grund, och har som målsättning att ge samtliga barn och unga i kommunen goda uppväxtvillkor. Arbetsplatsen präglas av ett stort engagemang. Vi har trevliga lokaler som ligger i nära anslutning till Upplands Väsbys pendeltågsstation. Arbetsuppgifter Den nu aktuella tjänsten har familjer med tonåringar som främsta målgrupp. Du kommer att arbeta med familjer och deras nätverk för att skapa positiv förändring i deras liv. I uppdraget ingår även dokumentation av behandlingsuppdragen. Du delar för det mesta på behandlingsansvaret med en kollega men kan i vissa fall ha ärenden själv. Tillgång finns till både intern och extern handledning. Kvalifikationer Socionom (eller likvärdig högskoleutbildning), vidareutbildning i familjeterapi samt erfarenhet/goda referenser av liknande arbete. Du behöver vara en lagspelare då samarbete och samverkan både inom och utom teamet är helt nödvändigt. Arbetstid/varaktighet tillsvidare 100% tillträde mitten av januari 2014 eller enligt överenskommelse Fackliga företrädare Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00 Kontaktperson Karin Oldegård Ljunggren, tfn 08-590 970 80 Välkommen med din ansökan Registrera din ansökan längst ned på sidan i vår annons på http://www.upplandsvasby.se, senast 13 november OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post eller post utan endast via länken ovan. Telefonförsäljare Vi undanber oss samtal från annonssäljare och rekryterings-/bemanningsföretag. Välkommen till oss på Väsby Välfärd!
Företag: Upplands Väsby kommun
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-21
Sök fler jobb liknande: lediga Familjebehandlare 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjebehandlare 100%


Sök lediga jobb Familjebehandlare

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se