Gotlands län jobb - lediga jobb

Gotlands län jobb Gotlands län jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Gotlands län. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Gotlands län. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Naturvårdshandläggare- Gotland

 2. Naturvårdsförvaltare- Gotland

 3. Arkivarie- Gotland

 4. Projektledare/Kamratstödjare för synskadade- Stockholm

 5. Kommunikatör- Gotland

 6. Miljöhandläggare inom klimat, energi och miljöskydd- Gotland

 7. Biolog- Gotland

 8. Biolog- Gotland

 9. Handläggare inom området mänskliga rättigheter- Gotland

 10. Kris- och beredskapshandläggare- Gotland

 11. Sommarjobb: Gotlands län - gymnasium- Gotland

 12. Sommarjobb: Gotlands län - högskola- Gotland

 13. Sommarpersonal till Gotlands län- Gotland

 14. Erfaren nyhetsjournalist- Stockholm

 15. Lägervärd till Gotska Sandön- Gotland

 16. Nuturumvärdar till Naturum Gotland i Vamlingbo- Gotland

 17. Tillsynsman till Lilla Karlsö- Gotland

 18. Inventerare med biologkompetens- Gotland

 19. Inventerare med biologkompetens till Landsbygdsenheten- Gotland

 20. Ombudsman- Stockholm

 21. Tillsynsman till Gotska Sandön- Gotland

 22. Biolog- Gotland

 23. Samhällsplanerare- Gotland

 24. Byggnadsantikvarie- Gotland

 25. Biologer och kulturvetare till Landsbygdsenheten- Gotland

 26. Länsstyrelsen söker Projektsamordnare - Jämställdhet- Gotland

 27. Handläggare till Landsbygdsenheten- Gotland

 28. Kommunikatör- Gotland

 29. Besöksvärd till Gotska Sandön- Gotland

 30. Besöksvärdar till naturum Gotland- Gotland

 31. Biolog skyddade områden- Gotland

 32. Marinbiolog för skydd av marina områden- Gotland

 33. Handläggare i jämställdhetsfrågor- Gotland

 34. Särskilt sakkunnig i jämställdhet- Gotland

 35. Länstyrelsen Gotlands län söker kris- och beredskapshandläggare- Gotland

 36. Praktiskt lagd naturvårdsförvaltare- Gotland

 37. Länsstyrelsen i Gotlands län söker Jämställdhetsstrateg- Gotland

 38. Registrator/handläggare i trafikföreskrifter- Gotland

 39. Klimat- och energisamordnare- Gotland

 40. Länsjurist- Gotland


Mer beskrivning

Naturvårdshandläggare
På Länsstyrelsens naturvårdsenhet arbetar vi med frågor som rör dispenser och tillstånd enligt miljöbalken, tillsyn, säkerställande och skötsel av värdefull natur, tillgänglighet i skyddade områden samt jakt- och viltvård. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att delta i Life - projekt ELMIAS som drivs i Skogsstyrelsens regi och där länsstyrelsen är en partner. Projektet syftar till att bekämpa almsjukan på Gotland. Arbetet går huvudsakligen utpå att uppdatera skötsel- och bevarandeplaner för de skyddade områden som ingår i projektet. Planerna ska utformas så att invasiva trädsjukdomar ska kunna hanteras på rätt sätt i skötseln av områdena. KVALIFIKATIONER Vi förutsätter att du har en akademisk utbildning som biolog. Du ska ha god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du ska ha god datorvana och viss erfarenhet av att arbeta med Gis. Administrativ erfarenhet och tidigare arbete med rapportskrivning eller författande av skötsel- och bevarandeplaner är meriterande. Tidigare arbete med inventering och naturvärdesbedömning i trädklädda marker är en fördel. Dina personliga egenskaper att kunna samarbeta och leverera resultat är viktiga då du kommer att samverka brett såväl internt som externt med krav på effektiv handläggning.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 06-24
Sök fler jobb liknande: lediga Naturvårdshandläggare jobb, Naturvårdshandläggare Gotland, Naturvårdshandläggare Länsstyrelsen i Gotlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Naturvårdshandläggare

Naturvårdsförvaltare
På Länsstyrelsens naturvårdsenhet arbetar vi med frågor som rör dispenser och tillstånd enligt miljöbalken, tillsyn, säkerställande och skötsel av värdefull natur, tillgänglighet i skyddade områden samt jakt- och viltvård ARBETSUPPGIFTER Du kommer att delta i förvaltningsarbetet av Gotlands läns ca 200 skyddade naturområden. I arbetet ingår främst planering och utförande av skötselåtgärder i naturreservaten på norra Gotland, upphandling av varor och tjänster, ärendehandläggning och avtalsskrivning. Tjänsten är utåtriktad med många kontakter, exempelvis besökare, markägare, allehanda organisationer och Region Gotland. Du kommer att ingå i naturvårdsenhetens skötselgrupp med samlad kunskap om naturvård och förvaltningsarbete. KVALIFIKATIONER Vi förutsätter att du har en akademisk utbildning som biolog och erfarenhet av praktiskt arbete inom området. Du ska ha god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du ska ha god datorvana och viss erfarenhet av att arbeta i Gis. Du bör ha administrativ erfarenhet och erfarenhet av tidigare myndighetsarbete. Utbildning och erfarenhet av arbete med miljöbalken är meriterande. Utbildning och erfarenhet av frågor som rör allemansrätten är önskvärt. Dina personliga egenskaper att kunna samarbeta och leverera resultat är viktiga då du kommer att samverka brett såväl internt som externt med krav på effektiv handläggning.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 06-17
Sök fler jobb liknande: lediga Naturvårdsförvaltare jobb, Naturvårdsförvaltare Gotland, Naturvårdsförvaltare Länsstyrelsen i Gotlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Naturvårdsförvaltare

Arkivarie
Arbetsplatsbeskrivning Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. Som arkivarie arbetar du med övergripande och strategiska arkivfrågor, till stor del självständigt som myndighetens expert inom området. Utöver arbetet som arkivarie ingår ett delat ansvar för myndighetens registratur, där du även arbetar som registrator. Vi arbetar i arkivsystemet Klara och i systemet Platina för ärendehantering. Arbetsuppgifterna består av att: . Ge råd och stöd inom myndigheten gällande arkiv-/registratorsfrågor. . Styrning och planering av myndighetens arkivbildning, som att ta fram interna styrdokument som hantering av allmänna handlingar såsom arkivbildningsplaner. . Samordning av arkiviredovisningen. . Diarieföring av allmänna handlingar. . Avsluta ärenden och sortera in avslutade ärenden i närarkivet . Genomföra gallringsutredningar. . Ärende- och dokumenthantering. . Sköta kontakterna med Riksarkivet. Utbildning/Erfarenhet Vi söker dig med högskoleutbildning med minst 40 p/60 hp i arkivvetenskap eller motsvarande. Vi ser gärna att du har en systemvetenskaplig inriktning eftersom arkivarbetet alltmer övergår till digitala system. Erfarenhet av arbete med arkivfrågor inom offentlig sektor, gärna på en statlig myndighet, likaså erfarenhet som registrator är meriterande. Du har kunskaper och erfarenhet av processorienterad arkivredovisning liksom av e-arkiv. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarskännande, noggrann och strukturerad, kan ta egna initiativ samt uttrycka sig väl i tal och skrift. Du har förmågan att på ett korrekt och serviceinriktat sätt bemöta allmänheten såväl som kolleger.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 07-24
Sök fler jobb liknande: lediga Arkivarie jobb, Arkivarie Gotland, Arkivarie Länsstyrelsen i Gotlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Arkivarie

Projektledare/Kamratstödjare för synskadade
Synskadades Riksförbund Stockholms och Gotlands län är en partipolitiskt obunden intresseorganisation av synskadade. Vår främsta uppgift är, att utifrån tanken om allas lika värde, hävda synskadades rätt till delaktighet på alla områden i samhället. Vi behöver nu rekrytera en: Projektledare/Kamratstödjare för synskadade Vill du driva projekt för att förbättra livet för andra? Att få nedsatt syn innebär en stor förändring i livet. Vi ska starta ett projekt för att stärka synskadades självförtroende och förutsättningar att ta makten över sina liv. Vi söker dig som är intresserad av människor, får med dig andra och är uthållig. Vi erbjuder en trevlig och prestigelös arbetsplats med nära till skratt. Här kan du göra skillnad för enskilda personer och för samhället. Du kommer att leda projektet och ansvara för att planera, genomföra och följa upp. Du ska även rekrytera och motivera deltagarna samt arrangera och leda träffar för synskadade. I jobbet ingår även att etablera och utveckla samarbete med intressenter till projektet. I ditt uppdrag ingår att, utifrån befintliga metoder, utveckla arbetssätt för att bygga självförtroende. Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av projektarbete, metodutveckling och av att möta människor i förändring och kris. Du ska gärna ha jobbat med rehabilitering och utbildning eller förändringsprojekt. Det är viktigt att du är resultatinriktad och att du har förmåga att bygga nätverk. Det är en fördel om du har erfarenhet av egen eller närståendes synskada. Övriga kvalifikationer: . Högskola eller motsvarande . Behärska Office 10 . Väl insatt i sociala medier . Engelska (kunna läsa flytande) Övriga villkor: Vi tror att du är en person som kan engagera och övertyga andra. Du är trygg i dig själv och prestigelös. Du har god förmåga att förstå andra människors situation och möter dem där de är.
Företag: SRF Stockholm och Gotlands Län
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-11
Sök fler jobb liknande: lediga Projektledare/Kamratstödjare för synskadade jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Projektledare/Kamratstödjare för synskadade

Kommunikatör
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län taigt ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Som kommunikatör är du ett kvalificerat stöd till länsledningen samt kommunikationsstöd till enheterna. Tjänsten är placerad i länsledningens stab. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt och ha ett helhetsansvar för att i nära samarbete med ledning och chefer leda och utveckla organisationens kommunikationsverksamhet. Du kan se det kommunikativa behovet i verksamheten och handla därefter. I din roll ingår att analysera, planera, genomföra och utvärdera olika typer av kommunikationsinsatser. Du leder arbetet med att hålla Länsstyrelsens kommunikationsplan uppdaterad och ser till att den följs i organisationen. Du har huvudansvar för såväl vår externa webb som vårt intranät. Du är också den som ansvarar för mediakontakter, skriver pressmeddelanden och arrangerar presskonferenser och liknande. Det förväntas också att du kan ta fram annonser och trycksaker. Du ansvarar för omvärldsbevakning och är ett direkt stöd till länsledningen gällande talskrivning. Länsstyrelserna har ett väl utvecklat nationellt nätverk och nationella uppdrag kommer att finnas som en naturlig del i tjänsten. Som kommunikatör ingår du även i myndighetens krisorganisation. KVALIFIKATIONER -Du har relevant akademisk utbildning, helst med inriktning mot information, kommunikation eller journalistik, och/eller lång dokumenterad yrkeserfarenhet av såväl operativ som strategisk kommunikation samt har erfarenhet av att fungera som stöd till ledning och chefer. -God stilistisk förmåga och mycket god förmåga att formulera dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Du kan skriva lättläst och språkligt korrekt. -Förmåga att självständigt initiera, planera, implementera samt utvärdera processer. -God administrativ kompetens och vana att hantera it-baserade kommunikations-verktyg är ett krav. -Du är väl förtrogen med webbens alla möjligheter och kan arbeta med sociala medier. -Erfarenhet av kriskommunikation samt mediakontakter och pressmeddelanden är också av värde för att klara av denna roll på ett bra sätt. -Arbete inom offentlig förvaltning är meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat med tillgänglighetsfrågor. Stor vikt läggs på personliga egenskaper. Som person är du kommunikativ och lyhörd för verksamhetens behov samt har god samarbetsförmåga. Du är ansvarstagande och självgående. Du har ett helhets-perspektiv samtidigt om du också har blick för detaljer. Du har gott omdöme, integritet, och är en god företrädare för myndigheten. Du kommunicerar enkelt och tydligt, är utåtriktad och är bra på att bygga och upprätthålla goda relationer. Arbetet kräver att du är flexibel och van med ett högt tempo. Du har god förmåga att snabbt sätta dig in i olika situationer.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 10-15
Sök fler jobb liknande: lediga Kommunikatör jobb, Kommunikatör Gotland, Kommunikatör Länsstyrelsen i Gotlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kommunikatör

Miljöhandläggare inom klimat, energi och miljöskydd
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Miljö- och vattenenheten på Länsstyrelsen har i uppdrag att samordna och leda det regionala arbetet för energieffektivisering och att arbeta för en ökad användning av förnybar energi. Energiarbetet koordineras för närvarande av Länsstyrelsens tvärsektoriella Klimat- och energigrupp. Länsstyrelsen behöver förstärkning i det arbetet. Länsstyrelsen behöver också förstärka enhetens arbete på miljöskyddsområdet, prövning och tillsyn av miljöfarlig verksamhet inklusive tillsynsvägledning. Länsstyrelsen söker en handläggare som kan medverka till att driva och utveckla det regionala klimat- och energiarbetet. Du ska arbeta med att i regional samverkan med kommunen, näringslivet och samhället i övrigt, utveckla och genomföra Gotlands regionala klimat- och energistrategier. Arbetet ska bedrivas genom nätverksbyggande, kunskapsutveckling och genom att själv genomföra system- och åtgärdsanalyser för att identifiera och ta initiativ till de åtgärder som behövs för att Gotland ska klara energiomställningen och klimatmålen. Du kommer också att delta i handläggning av miljöskyddsärenden och tillsynsvägledning, bl.a. inom energi- och avfallsområdet. Även andra arbetsuppgifter inom enhetens ansvarsområden är aktuella. KVALIFIKATIONER Du har naturvetenskaplig högskoleutbildning, eller motsvarande kunskaper i relevanta områden. Erfarenhet av handläggning av miljöskyddsärenden samt kunskaper om energiteknik, avfall och avfallsbestämmelserna är meriterande. Du har ett stort intresse för miljöfrågor och gärna erfarenhet av klimat- och energifrågor. Erfarenhet av projektledning en merit. Du bör också ha förståelse för det sammanhang Länsstyrelsens verkar i, och vara initiativrik, kommunikativ samt god förmåga att skriva och dokumentera. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Miljö- och vattenenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 01-13
Sök fler jobb liknande: lediga Miljöhandläggare inom klimat, energi och miljöskydd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Miljöhandläggare inom klimat, energi och miljöskydd

Biolog
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Arbetet innebär handläggning av naturvårdsärenden enligt miljöbalken, i första hand samråd enligt 12 kap 6 § miljöbalken och dispenser från biotopskydd. Även ärenden som rör dispenser från strandskydd och reservatsföreskrifter, tillstånd och tillsyn kan komma ifråga. I ärendehandläggningen ingår även internremisser som bland annat rör täkter, vattenverksamhet, vindkraft och detaljplaner. Du kommer att ingå i en mindre grupp på naturvårdsenheten som arbetar med liknande uppgifter. KVALIFIKATIONER Du har en högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning. Du har god kunskap om miljöbalken och det är meriterande om du har erfarenhet av prövning och tillsyn enligt miljöbalken. Erfarenhet av arbete med kartsystemet GIS och en god artkunskap om flora och fauna är meriterande. Du bör ha förståelse för det sammanhang länsstyrelsen verkar i och ha en mycket god förmåga att skriva och tala eftersom du kommer i kontakt med sökande och andra externa parter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter en medarbetare med integritet och diplomati. Du ska kunna samarbeta och ha förmåga att fatta sammanvägda beslut. Du är bra på att planera och prioritera samt skapar resultat på såväl kort som lång sikt. Körkort för personbil krävs.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Naturvårdsenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 01-13
Sök fler jobb liknande: lediga Biolog jobb, Biolog Gotland, Biolog Länsstyrelsen i Gotlands län, Naturvårdsenheten
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biolog

Biolog
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Arbetet innebär i huvudsak handläggning av naturvårdsärenden enligt miljöbalken, såsom dispenser från biotopskydd, strandskydd och reservatsföreskrifter, tillstånd, samråd enligt 12 kap 6 § miljöbalken samt tillsyn. I ärendehandläggningen ingår även internremisser som bland annat rör täkter, vattenverksamhet, vindkraft och detaljplaner. Du kommer att ingå i en mindre grupp som arbetar med liknande uppgifter. KVALIFIKATIONER Du har en högskoleexamen med naturvetenskaplig inriktning. Du har god kunskap om miljöbalken och det är meriterande om du har erfarenhet av prövning och tillsyn enligt miljöbalken. Erfarenhet av arbete med kartsystemet GIS (geografiskt informationssystem) och en god artkunskap om flora och fauna är meriterande. Du bör ha förståelse för det sammanhang Länsstyrelsen verkar i och ha en mycket god förmåga att skriva och tala eftersom du kommer i kontakt med sökande och andra externa parter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter en medarbetare med integritet och diplomati. Du ska kunna samarbeta och ha förmåga att fatta sammanvägda beslut. Du är bra på att planera och prioritera samt skapar resultat på såväl kort som lång sikt. Körkort för personbil krävs.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 01-13
Sök fler jobb liknande: lediga Biolog jobb, Biolog Gotland, Biolog Länsstyrelsen i Gotlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biolog

Handläggare inom området mänskliga rättigheter
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seide-gård. På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, infrastruktur, klimatanpassning, krishantering, folkhälsa, jämställdhet, regional tillväxt och integration. Arbetsuppgifter Som handläggare för områdena mänskliga rättigheter, barnperspektivet, föräldrastöd, integration och nationella minoriteter tillhör du enheten för Samhälle och kulturmiljö. Arbetet innebär ett tvärsektoriellt samarbete med handläggare inom länsstyrelsens samtliga enheter, men också med det gotländska samhället. Dina uppgifter blir främst att arbeta internt på myndigheten med att samordna och utveckla ett antal uppdrag som rör mänskliga rättigheter. Du samordnar arbetsgrupper, utbildar, handleder och arbetar med remissyttranden i dessa perspektiv. Du kommer att nätverka och samverka med statliga myndigheter, Region Gotland, näringsliv och organisationer för att öka medvetenheten och kunskapen i dessa frågor. Anställningen innebär en del resor. Kvalifikationer Vi söker dig som har en akademisk utbildning med relevant inriktning inom ämnen som t ex sociologi, statsvetenskap, beteendevetenskap eller motsvarande. Du har arbetat med frågor inom området mänskliga rättigheter inklusive genus- och jämställdhetfrågor. Du har tidigare arbetat inom offentlig förvaltning. Du bör ha erfarenhet av att utbilda, processleda och att utveckla verksamheter som främjar social hållbarhet och mänskliga rättigheter. Det är meriterande om du har arbetat med flykting- eller integrationsfrågor. Vidare ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du kommunikativ, gillar att utbilda och informera och är lyhörd för verksamhetens behov samt har god samarbetsförmåga. Du har lätt för att såväl skapa som bevara goda relationer. Du är ansvarstagande, självständig men gillar att arbeta i grupp, resultatinriktad och är analytisk. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 01-14
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare inom området mänskliga rättigheter jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare inom området mänskliga rättigheter

Kris- och beredskapshandläggare
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor m.m. Länsstyrelsen har det geografiska områdesansvaret för krisberedskap i Gotlands län. Med övriga aktörer i länet har vi utvecklat en regional krissamverkan i länet, kallat Gotsam med aktörer från Polisen, Region Gotland, Försvaret och Kustbevakningen. Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta med generella krisberedskapsfrågor som kan kopplas till länsstyrelsens geografiska områdesansvar. I arbetsuppgifterna ingår att leda och delta i projekt som utvecklar Gotlands läns förmåga att förebygga och hantera kriser. I detta ingår även att arbeta med länets RSA(risk och sårbarhetsanalys) samt civilt försvar. Du kommer även att delta i frågor som rör riskhantering och samhällsplanering. I arbetsuppgifterna ingår även att delta i myndighetens uppföljningar och verksamhetsplanering. Kvalifikationer Du har relevant akademisk utbildning. Du har tidigare arbetat inom offentlig förvaltning och har en god förmåga att leda projekt. Erfarenhet av krishanteringsområdet är meriterande. Det är meriterande om du har arbetat med GIS och har ett brett intresse för tvärsektoriella frågor. Svenskt medborgarskap är ett krav. Personkontroll kommer att utföras. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid på personliga egenskaper. Du har god analytisk förmåga, är självständig, strukturerad och resultatinriktad. Du är välformulerad i tal och skrift i både svenska. Du har lätt för att skapa förtroendefulla relationer och är en god lagspelare. Du är utåtriktad och har ett stort intresse av att kommunicera med andra samt förmåga att engagera brett. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 01-14
Sök fler jobb liknande: lediga Kris- och beredskapshandläggare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kris- och beredskapshandläggare

Sommarjobb: Gotlands län - gymnasium
Vattenfall Vattenfall Vattenfall erbjuder sommarjobb för gymnasiestuderande i Gotlands län sommaren 2014 Energi är vårt bidrag till människors livskvalitet – varje dag. Med 34 000 medarbetare erbjuder Vattenfall ett brett utbud av tjänster inom el och värme till miljoner kunder i norra Europa. För våra kommande utmaningar behöver vi människor som helhjärtat engagerar sig för våra kunder och för en hållbar samhällsutveckling – människor som du. Vattenfall kan erbjuda studerande på gymnasienivå sommarjobb under 2014. Du kan söka sommarjobb på Vattenfall om du har sommaruppehåll från pågående studier, om du i höst övergår till en ny utbildning eller avslutar din utbildning vårterminen 2014. Sommarjobb på Vattenfall är en möjlighet för dig som kandidat att få en inblick i vårt företag och för oss på Vattenfall är detta en möjlighet att lära känna dig som potentiella medarbetare och introducera vår verksamhet. Här följer några exempel på arbetsområden: Administration Teknisk dokumentation Ekonomi Fastighetsskötsel Mekaniskt underhåll Enklare montörsysslor Exempel på placeringsorter i detta län: Näsudden Ansök via länken nedan och bifoga ditt CV, personligt brev samt det ifyllda frågeformuläret. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsassistent Karolina Cederblad via vår växel 08-739 50 00. Sista ansökningsdatum är 28 februari 2014. Välkommen med din ansökan!
Företag: Vattenfall
Ort: Gotland
Publicerad : 02-02
Sök fler jobb liknande: lediga Sommarjobb: Gotlands län - gymnasium jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sommarjobb: Gotlands län - gymnasium

Sommarjobb: Gotlands län - högskola
Vattenfall Vattenfall Vattenfall erbjuder sommarjobb för högskolestuderande i Gotlands län sommaren 2014 Energi är vårt bidrag till människors livskvalitet – varje dag. Med 34 000 medarbetare erbjuder Vattenfall ett brett utbud av tjänster inom el och värme till miljoner kunder i norra Europa. För våra kommande utmaningar behöver vi människor som helhjärtat engagerar sig för våra kunder och för en hållbar samhällsutveckling – människor som du. Vattenfall kan erbjuda studerande på högskolenivå sommarjobb under 2014. Du kan söka sommarjobb på Vattenfall om du har sommaruppehåll från pågående studier, om du i höst övergår till en ny utbildning eller avslutar din utbildning vårterminen 2014. Sommarjobb på Vattenfall är en möjlighet för dig som kandidat att få en inblick i vårt företag och för oss på Vattenfall är detta en möjlighet att lära känna dig som potentiella medarbetare och introducera vår verksamhet. Här följer några exempel på arbetsområden: Administration Teknisk dokumentation Ekonomi Fastighetsskötsel Mekaniskt underhåll Enklare montörsysslor Exempel på placeringsorter i detta län: Näsudden Ansök via länken nedan och bifoga ditt CV, personligt brev samt det ifyllda frågeformuläret. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsassistent Karolina Cederblad via vår växel 08-739 50 00. Sista ansökningsdatum är 28 februari 2014. Välkommen med din ansökan!
Företag: Vattenfall
Ort: Gotland
Publicerad : 02-02
Sök fler jobb liknande: lediga Sommarjobb: Gotlands län - högskola jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sommarjobb: Gotlands län - högskola

Sommarpersonal till Gotlands län
Butiksnamn: Hemse Antal anställda: 6 Vi söker engagerade försäljare som vill ta kundmötet till högsta nivå och imponera på våra kunder! Om oss Vi som arbetar på Systembolaget har ett viktigt uppdrag, som handlar om att minska alkoholens skadeverkningar. Samtidigt ska man kunna njuta av ett gott öl eller vin till middagen, och där vill vi gärna bidra med vår expertis och inspirera våra kunder i valet av drycker. Vår främsta ledstjärna är god service och vi arbetar aktivt med att utveckla kundmötet i alla butiker. Att kombinera ansvar med god service är vår största utmaning. Våra värderingar vägleder oss i vårt dagliga arbete – vi är omtänksamma, kunniga och inspirerande. Rollen Rollen som försäljare innebär att man är Systembolagets ansikte utåt. Din viktigaste uppgift är att erbjuda alla kunder bästa tänkbara service. Med passion, högt driv, engagemang och ett personligt ansvar lyfter du och dina kollegor kundmötet till högsta nivå. Det dagliga arbetet som försäljare i butik innebär att du växlar mellan att möta kunder, arbeta i kassa och i lager, samt upplockning av varor. Sommaranställningen kan löpa från juni till augusti med möjlighet till förlängning. Vi har behov av dig som kan jobba allt från tre veckor till tre månader. De flesta av våra butiker har behov av deltidsanställningar men även heltid förekommer. Om dig Du är en serviceinriktad, noggrann, flexibel och lyhörd person som kan se varje kunds unika behov. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor i butiken och har en vilja att utvecklas tillsammans med oss efter våra kunders behov. Det är viktigt att du brinner för att ge bästa tänkbara service till våra kunder. Du har fyllt 20 år. Arbetet ställer också krav på en god fysik eftersom tunga lyft förekommer. Introduktion För att du ska få en inspirerande start i Systembolaget erbjuder vi ett introduktionsprogram speciellt anpassat för sommaranställda där du får kunskap om företaget samt utbildning i mat och dryck. Ansökan Välj butik i rutan till höger och tryck på Ansök. Sista ansökningsdatum är den 9 mars. Vissa butiker kan komma att avsluta sin annonsering tidigare. Vi tar inte ta emot ansökningar som kommer via e-post eller brev. Systembolaget arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.
Företag: Systembolaget AB
Ort: Gotland
Publicerad : 03-03
Sök fler jobb liknande: lediga Sommarpersonal till Gotlands län jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sommarpersonal till Gotlands län

Erfaren nyhetsjournalist
SRF Stockholms och Gotlands län är en partipolitiskt obunden intresseorganisation av synskadade. Vår främsta uppgift är, att utifrån tanken om allas lika värde, hävda synskadades rätt till delaktighet på alla områden i samhället. Nu söker Läns- och Riksnytt en journalist på 70 % Läns- och Riksnytt är en taltidning, i praktiken ett radioprogram, för synskadade i Stockholms län. Tidningen distribueras dels som CD-skiva, dels över nätet och kommer ut med 40 nummer/år. Vi är en oberoende nyhets- och reportagetidning för alla i länet som har en synskada, och vi gör tidningen med bidrag från Stockholms läns landsting. Fokus ligger på handikappolitik och på tilläggsinformation. Tilläggsinformation är beskrivningar av allt det som övriga medier redovisar i form av bilder eller tar för givet att människor har sett. Våra inslag spänner över allt från politik till kultur till ögonmedicin och personporträtt. Beskrivning av jobbet Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår bevakning av landstingets politik och verksamheter för synskadade, såsom syncentral, färdtjänst och hjälpmedel. Din uppgift är att bevaka landstings- och kommunfrågor i Stockholm utifrån ett funktionshinderperspektiv. Du behöver kunna ställa politiker och makthavare mot väggen och våga ställa de obekväma frågorna. Vi är en liten redaktion på tre personer som arbetar nära tillsammans. Det är därför viktigt att du är flexibel och fungerar bra i grupp. Kvalifikationer . minst 10 års erfarenhet av radiojournalistik . god vana av kommun- och landstingsbevakning . högskoleutbildning eller motsvarande. Vem är du? Vi tror att du är en nyfiken och kunnig person som är trygg i din yrkesutövning.
Företag: SRF Stockholm och Gotlands Län
Ort: Stockholm
Publicerad : 03-05
Sök fler jobb liknande: lediga Erfaren nyhetsjournalist jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Erfaren nyhetsjournalist

Lägervärd till Gotska Sandön
Arbetsuppgifter Att ta emot besökare och informera dem om gällande föreskrifter och bestämmelser samt att guida. Att svara för städning, soptömning m.m. på lägerplatsen. Sköta försäljning/redovisning, transportera packning, vara behjälplig vid landstigning med gummibåt och enklare underhållsarbeten. Kvalifikationer Du ska ha god kunskap om öns flora, fauna och historia. Du har vana av att möta och tala inför människor, gärna erfarenhet av guidning. Du har goda engelska kunskaper och har god fysik på grund av delvis tungt arbete och långa arbetsdagar. Du kommer att köra traktor och måste därför ha behörighet samt viss vana av att köra traktor. Som person är du utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga med en stark drivkraft att vilja sprida kunskap och ge besökarna det bästa av sin vistelse på Gotska Sandön. Genomgången guideutbildning är en merit. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 03-06
Sök fler jobb liknande: lediga Lägervärd till Gotska Sandön jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Lägervärd till Gotska Sandön

Nuturumvärdar till Naturum Gotland i Vamlingbo
Arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter blir att ta emot och hjälpa besökare tillrätta i naturum och svara på frågor om natur på Gotland. Du ska också sköta lokalen, guida besökare i naturums omgivningar och sköta försäljningen m.m. Kvalifikationer För arbetet krävs mycket goda biologiska kunskaper. Du ska ha mycket god kunskap om Gotlands natur, och ser helst att du har erfarenhet av liknande arbete. Du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga med en stark drivkraft att ge besökarna det bästa av sin vistelse på naturum. Du kan både arbeta självständigt och samarbeta i grupp. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 03-06
Sök fler jobb liknande: lediga Nuturumvärdar till Naturum Gotland i Vamlingbo jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Nuturumvärdar till Naturum Gotland i Vamlingbo

Tillsynsman till Lilla Karlsö
Arbetsuppgifter I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att se till så att reservatsföreskrifterna följs, föra dagbok, inventera vissa fågel- och växtarter, samt informera öns samtliga besökare om de bestämmelser som gäller. Tillgång till bostad på Lilla Karlsö finns. Båttransport kan ordnas av Länsstyrelsen men du förväntas bo kvar på ön under större delen av anställningstiden. Önskvärda kvalifikationer För arbetet krävs mycket goda biologiska artkunskaper och praktisk erfarenhet av tillsyn. Du bör även ha inventeringsvana. Du ska vara utåtriktad och ha en god kommunikativ förmåga med en stark drivkraft att vilja sprida kunskap och ge besökarna det bästa av sin vistelse på Lilla Karlsö. Du ska kunna arbeta självständigt, ha social kompetens och en mycket god samarbetsförmåga. Ett praktiskt handlag är också till fördel. Du har goda engelskakunskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 03-06
Sök fler jobb liknande: lediga Tillsynsman till Lilla Karlsö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Tillsynsman till Lilla Karlsö

Inventerare med biologkompetens
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. Landsbygdsenheten arbetar regionalt för EU:s och Sveriges jordbruks- och landsbygdspolitik. Målet är att lantbruket ska bli konkurrenskraftigt och långsiktigt hållbart, samtidigt som den ekologiska odlingen ökar och värdefulla natur- och kulturlandskap bevaras. En levande landsbygd innebär också att det finns alternativa sysselsättningar, god service och attraktiva boendemiljöer. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att ingå i den grupp som arbetar med frågor som handlar om betesmarker och slåtterängar, med koppling till EU:s stödsystem. Arbetsuppgifterna handlar i första hand om blockinventering av vissa betesmarker. Det innebär att i fält fastställa gränser för betesmarker med hjälp av handdator. KVALIFIKATIONER Du har högskoleutbildning med biologisk eller kulturhistorisk inriktning. Du har goda kunskaper om biologisk mångfald, och/eller kulturhistoriska värden i odlingslandskapet. Erfarenhet av praktiskt jordbruk, tidigare arbete med EUs jordbruksstöd och blockinventering av betesmarker är en merit. Du har god kommunikationsförmåga, har datorvana och god samarbetsförmåga. Körkort är ett krav.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Landsbygdsenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 04-16
Sök fler jobb liknande: lediga Inventerare med biologkompetens jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Inventerare med biologkompetens

Inventerare med biologkompetens till Landsbygdsenheten
Inventerare med biologkompetens till Landsbygdsenheten Landsbygdsenheten arbetar regionalt för EU:s och Sveriges jordbruks- och landsbygdspolitik. Målet är att lantbruket ska bli konkurrenskraftigt och långsiktigt hållbart, samtidigt som den ekologiska odlingen ökar och värdefulla natur- och kulturlandskap bevaras. En levande landsbygd innebär också att det finns alternativa sysselsättningar, god service och attraktiva boendemiljöer. Arbetsuppgifter Du kommer att ingå i den grupp som arbetar med frågor som handlar om betesmarker och slåtterängar, med koppling till EU:s stödsystem. Arbetsuppgifterna handlar i första hand om blockinventering av vissa betesmarker. Det innebär att i fält fastställa gränser för betesmarker med hjälp av handdator. Kvalifikationer Du har högskoleutbildning med biologisk eller kulturhistorisk inriktning. Du har goda kunskaper om biologisk mångfald och/eller kulturhistoriska värden i odlingslandskapet. Erfarenhet av praktiskt jordbruk, tidigare arbete med EUs jordbruksstöd och blockinventering av betesmarker är en merit. Du har god kommunikationsförmåga, har datorvana och god samarbetsförmåga. Körkort är ett krav. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värdering om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 04-23
Sök fler jobb liknande: lediga Inventerare med biologkompetens till Landsbygdsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Inventerare med biologkompetens till Landsbygdsenheten

Ombudsman
SRF Stockholms och Gotlands län är en partipolitiskt obunden intresseorganisation av synskadade i Stockholms län och Gotlands kommun. Vår främsta uppgift är att, utifrån tanken om allas lika värde, hävda synskadades rätt till delaktighet på alla områden i samhället. Vi är 18 anställda på vårt kansli och vi erbjuder en trevlig och prestigelös arbetsplats med nära till skratt där du kan göra skillnad för enskilda personer och för samhället. Beskrivning av arbetsuppgifter: I dina arbetsuppgifter ingår att: * Driva intressepolitiska frågor för att påverka politiker, myndigheter, organisationer och samhället i stort så att synskadades rättigheter i samhället förbättras * Sprida information till institutioner och organisationer för att öka kunskap och förståelse om synskadades möjligheter och rättigheter * Arbeta kontinuerligt med omvärldsbevakning, analys och påverkansarbete Beskrivning av kvalifikationer: * Högskola eller motsvarande kunskaper förvärvade vid t.ex. folkhögskola eller i arbetslivet * Kunskaper i samhällsfrågor * Förmåga att arbeta självständigt * God analysförmåga * Förmåga att driva frågor, genomföra och följa upp * Att väl kunna uttrycka sig i tal och skrift * Social förmåga, skapa relationer och nätverk * Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande * Erfarenhet av arbete inom folkrörelse/ideell organisation är meriterande Som ombudsman ingår du i en grupp. För att passa in behöver du vara flexibel och prestigelös. Vi är ett glatt gäng med nära till skratt, men vi tar vårt uppdrag på största allvar. Det är viktigt att du är självständig likaväl som att du kan diskutera och samarbeta i gruppen.
Företag: SRF Stockholm och Gotlands Län
Ort: Stockholm
Publicerad : 05-27
Sök fler jobb liknande: lediga Ombudsman jobb, Ombudsman Stockholm, Ombudsman SRF Stockholm och Gotlands Län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ombudsman

Tillsynsman till Gotska Sandön
En av våra trotjänare går i pension och vi söker därför en efterträdare fr o m den 1 september 2014. Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Heltid. Arbetsuppgifter Arbetet innebär tillsyn av nationalparkens föreskrifter och bestämmelser. Naturvårdsskötsel, skötsel och underhåll av byggnader och andra anordningar. Ett av målen för nationalparken Gotska Sandön är att öka turismen och antalet gäster på ön. Guidning, städning och att på annat sätt ta väl hand om besökarna ingår därför i arbetsuppgifterna. Minst en gång i månaden deltar du i enhets- och verksamhetsmöten samt andra under året länsstyrelsegemensamma utbildningar. Kvalifikationer Du ska ha sjöbefälsutbildning klass VII för att kunna köra tjänstebåten. Du ska ha ett stort biologiskt intresse med god kunskap om öns flora, fauna samt historia. Du ska ha lätt för att samarbeta och ha ett praktiskt handlag. Du är ett ansikte utåt för att visa upp nationalparken och ska därför som person vara utåtriktad och ha en god kommunikativ förmåga med en stark drivkraft att vilja sprida kunskap och ge besökarna det bästa av sin vistelse på Gotska Sandön. Genomgången guideutbildning är en merit. Du ska ha kunskap och förståelse för länsstyrelsens uppdrag, särskilt när det gäller skydd och skötsel av värdefull natur. Du har goda engelska kunskaper och har god fysik på grund av delvis tungt arbete och långa arbetsdagar. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom offentlig förvaltning. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Övrigt Du har B-körkort. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 06-03
Sök fler jobb liknande: lediga Tillsynsman till Gotska Sandön jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Tillsynsman till Gotska Sandön

Biolog
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER På Länsstyrelsens naturvårdsenhet arbetar vi med frågor som rör dispenser och tillstånd enligt miljöbalken, tillsyn, säkerställande och skötsel av värdefull natur, tillgänglighet i skyddade områden samt jakt- och viltvård. Du kommer att delta i förvaltningsarbetet av Gotlands läns ca 200 skyddade naturområden. I arbetet ingår främst planering och utförande av skötselåtgärder i naturreservaten på norra Gotland, upphandling av varor och tjänster, ärendehandläggning och avtalsskrivning. Tjänsten är utåtriktad med många kontakter, exempelvis besökare, markägare, allehanda organisationer och Region Gotland. Du kommer att ingå i naturvårdsenhetens skötselgrupp med samlad kunskap om naturvård och förvaltningsarbete. KVALIFIKATIONER Vi förutsätter att du har en akademisk utbildning som biolog och erfarenhet av praktiskt arbete i fält. Det är meriterande med goda artkunskaper. Du ska ha god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du ska ha god datorvana och viss erfarenhet av att arbeta i Gis. Du bör ha administrativ erfarenhet och erfarenhet av tidigare myndighetsarbete. Utbildning och erfarenhet av arbete med miljöbalken är meriterande. Dina personliga egenskaper att kunna samarbeta och leverera resultat är viktiga då du kommer att samverka brett såväl internt som externt med krav på effektiv handläggning. Körkort för personbil krävs. ÖVRIGT Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Naturvårdsenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 08-12
Sök fler jobb liknande: lediga Biolog jobb, Biolog Gotland, Biolog Länsstyrelsen i Gotlands län, Naturvårdsenheten
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biolog

Samhällsplanerare
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor m.m. ARBETSUPPGIFTER Är du intresserad av samhällsfrågor och vill medverka till att utveckla Gotland, till något mer än en underbar semsterö? I så fall kan vi erbjuda en tillsvidareanställning som samhällsplanerare på Enheten för samhälle och kulturmiljö. Länsstyrelsen i Gotlands län är en relativt liten myndighet, vilket ger dig möjlighet att få en bredd i arbetsuppgifterna och bidra till utveckling av länsstyrelsens arbete med hållbar samhällsplanering och boende. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att: •Granska detalj- och översiktsplaner •Arbeta med planeringsunderlag •Arbeta med tillsyn av och vägledning för det kommunala planarbetet •Samordna statens intressen i den kommunala planeringen •Medverka i eventuella uppdrag och besvara remisser från regeringen och statliga myndigheter •Samverka med olika aktörer i den fysiska planeringen •Handlägga bostads-, infrastruktur-, och fastighetsbildningsärenden KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete inom fysisk planering som t ex översikts- och detaljplanering från offentlig/kommunal verksamhet. Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot fysisk planering såsom arkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande. Annan relevant utbildning kan i förening med gedigen erfarenhet från arbete inom sakområdet bedömas likvärdigt. Du har god kunskap om tillämpliga lagar, i första hand plan- och bygglagsstiftningen, miljöbalken samt fastighetsbildningslagen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av hur man kan arbeta med tillväxtfrågor samt sociala hållbarhetsapekter i fysisk planering, t ex jämställdhet och folkhälsa. Du är van att arbeta med GIS och B-körkort krävs för anställningen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ser helheter och sammanhang och har förmågan att göra sammanvägda bedömningar. Du har ett strukturerat arbetssätt och håller ”deadlines”. Lyhördhet är en annan viktig egenskap vi värdesätter. Du har god förmåga att självständigt driva ärenden, samtidigt som din samarbetsförmåga är mycket god. Du är ansvarstagande, utvecklingsinriktad och har god förmåga att kommunicera, i både tal och skrift. ÖVRIGT Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Enheten för samhälle och kulturmiljö
Ort: Gotland
Publicerad : 11-04
Sök fler jobb liknande: lediga Samhällsplanerare jobb, Samhällsplanerare Gotland, Samhällsplanerare Länsstyrelsen i Gotlands län, Enheten för samhälle och kulturmiljö
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Samhällsplanerare

Byggnadsantikvarie
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med säljare, rekryteringssajter eller liknande. Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor m.m. ARBETSUPPGIFTER Länsstyrelsen i Gotlands län är en relativt liten myndighet, vilket ger dig möjlighet att få en bredd i arbetsuppgifterna och bidra till utveckling av länsstyrelsens arbete med bevarandet och främjandet av kulturmiljön. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att: - Handlägga kyrkoantikvariska frågor - Främjande arbete, vilket innebär dialog och samverkan med Stifttet, församlingar och det närliggande samhället. - Delta i tillsynsarbetet och medverka i remisser - Utveckla vissa processer/rutiner inom det kyrkoantikvariska området. - Delta i det länsstyrelsegemensamma arbetet som årsredovisning, uppföljning m.m KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har högskoleutbildning som byggnadsantikvarie eller motsvarande, gärna med inriktning av kyrkor. Du ska ha några års arbetserfarenhet att arbeta som byggnadsantikvarie eller liknande. Du har också erfarenhet av offentlig förvaltning, helst statlig förvaltning. Om du har arbetat med tillsynsarbete är det meriterande. B-körkort krävs för anställningen. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ser helheter och sammanhang och har förmågan att göra sammanvägda bedömningar. Vi vill att du är lyhörd och bra på att kommunicera. Du arbetar strukturerat och har god förmåga att självständigt driva ärenden samtidigt som din samarbetsförmåga med andra är mycket god. ÖVRIGT Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Enheten för samhälle och kulturmiljö
Ort: Gotland
Publicerad : 12-10
Sök fler jobb liknande: lediga Byggnadsantikvarie jobb, Byggnadsantikvarie Gotland, Byggnadsantikvarie Länsstyrelsen i Gotlands län, Enheten för samhälle och kulturmiljö
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Byggnadsantikvarie

Biologer och kulturvetare till Landsbygdsenheten
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med säljare, rekryteringssajter eller liknande. Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. Landsbygdsenheten arbetar regionalt för EU:s och Sveriges jordbruks- och landsbygdspolitik. Målet är att lantbruket ska bli konkurrenskraftigt och långsiktigt hållbart, samtidig som värdefulla natur- och kulturlandskap bevaras. Det nya landsbygdsprogrammet startar 2015 och medför ett ökat resursbehov. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att ingå i en grupp med betesmarker och slåtterängar, med koppling till EU:s stödsystem. Arbetsuppgifterna handlar i första hand om att upprätta åtagandeplaner. Arbetsuppgifter som fältkontroll och blockinventering kan också bli aktuella. KVALIFIKATIONER Du har högskoleutbildning inom biologi eller kulturhistoria med inriktning mot odlingslandskapet. Du har goda kunskaper om biologisk mångfald och kulturvärden. Erfarenhet av praktiskt jordbruk, tidigare arbete med EUs jordbrukarstöd och upprättande av åtagandeplaner och/eller rådgivning kopplad till odlingslandskapet är meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, har datorvana och god samarbetsförmåga. B-körkort krävs för anställningen. ÖVRIGT Obs! Vill du kontakta oss för mer information om anställningen nås vi efter den 8 januari 2015 Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Landsbygdsenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 12-17
Sök fler jobb liknande: lediga Biologer och kulturvetare till Landsbygdsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biologer och kulturvetare till Landsbygdsenheten

Länsstyrelsen söker Projektsamordnare - Jämställdhet
Länsstyrelsen i Gotlands län söker projektsamordnare för LUJ - Länsstyrelserna utvecklar jämställdhet Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. På enheten för Samhälle och kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, infrastruktur, kulturmiljö, klimatanpassning, krishantering, folkhälsa, jämställdhet, regional tillväxt och integration. Länsstyrelsen söker följande medarbetare under förutsättning att regeringen ger oss fortsatt uppdrag 2015 med beviljade medel. Bakgrund Länsstyrelsen i Gotlands län har sedan 2012 haft ett nationellt regeringsuppdrag att utveckla länsstyrelsernas arbete med jämställdhetsintegering, en satsning vi kallar LUJ (länsstyrelserna utvecklar jämställdhet). Detta sker främst genom stöd och samordning av insatser mot ledning och de särskilt sakkunniga i jämställdhet på varje enskild länsstyrelse (21 st). Arbetet leds i dag av en styrgrupp på Länsstyrelsen i Gotlands län och representant från Campus Gotland Uppsala universitet. Mer information om uppdraget finns att hämta på http://www.lansstyrelsen.se/gotland/Sv/manniska-och-samhalle/jamstalldhet/luj---lansstyrelserna-utvecklar-jamstalldhet/Pages/default.aspx Arbetsuppgifter Du kommer att tillsammans med en kollega, ansvarig chef, och i grupp fortsätta driva och utveckla arbetet i LUJ utifrån regeringsbeslut och fastställd projektplan. Nyckelord är samordning, stöd och förändringsprocesser med lärande i fokus. Målgrupper du kommer att arbeta med är chefer, de särskilt sakkunniga i jämställdhet, och andra strategiska personer på samtliga länsstyrelser, som är viktiga för ett förändringsarbete. Du kommer också att få representera länsstyrelserna vid möten och konferenser på nationell nivå, samt samverka med andra nationella organisationer och myndigheter. Uppföljning av arbetet samt ekonomin i projektet ingår också som en arbetsuppgift. Kvalifikationer Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete med jämställdhetsintegrering och har arbetat i staten. Du har relevant högskoleutbildning gärna med inriktning mot statsvetenskap, eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Du har arbetat med projektledning, erfarenhet av strategiskt förändringsarbete med styrning och ledning, gärna mot chefer och ledningsgrupper. Personliga egenskaper Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du ser helheter och sammanhang och har förmågan att göra sammanvägda bedömningar. Du har ett strukturerat arbetssätt och håller "deadlines". Du har intigritet och god förmåga att arbeta självständigt mot uppsatta mål och i team. Du är ansvarstagande, utvecklingsinriktad och har god förmåga att kommunicera, i både tal och skrift. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde. Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 12-19
Sök fler jobb liknande: lediga Länsstyrelsen söker Projektsamordnare - Jämställdhet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Länsstyrelsen söker Projektsamordnare - Jämställdhet

Handläggare till Landsbygdsenheten
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. Länsstyrelsen arbetar för att Gotland ska ha en stark och konkurrenskraftig lantbruksnäring och livsmedelsindustri. Stora resurser läggs på att informera om och administrera EU:s jordbrukspolitik. Vi arbetar med lagtillsyn, rådgivning, inventering, information och stöd till skogsägare m.fl i planering och genomförande av skogliga arbeten. ARBETSUPPGIFTER Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete där du kommer att handlägga ansökningar om EU:s jordbrukarstöd, arbeta med kontroller av lantbrukets djur och under del av året arbeta ute i fält med arealbaserade kontroller. Vi använder moderna IT-hjälpmedel i både handläggning och fältarbete. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp på cirka femton medarbetare, som har ett nära samarbete. I arbetet kommer du i kontakt med öns jordbrukare via telefon och brev samt vid fältarbetet. KVALIFIKATIONER Du är agronom, lantmästare eller har annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av praktiskt jordbruk, tidigare arbete med handläggning av EU:s jordbrukarstöd, fält- och djurkontroller samt tvärvillkorskontroller är meriterande. Det är viktigt att du tycker om administrativt arbete och att du är bra på att kommunicera i både tal och skrift. Eftersom vi arbetar i en utpräglad IT-miljö måste du ha goda IT-kunskaper. EU:s jordbrukarstöd styrs av ett omfattande regelverk och du måste därför vara noggrann och kunna följa de regler och rutiner som finns kring stödhanteringen. Som handläggare och kontrollant värdesätter vi din samarbetsförmåga med också din förmåga att arbeta självständigt, framförallt i fält. Du kommer arbeta över hela ön och måste därför ha B-körkort. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet ha Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Landsbygdsenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 01-19
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare till Landsbygdsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare till Landsbygdsenheten

Kommunikatör
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Som kommunikatör är du ett kommunikativt stöd till länsledningen och enheterna på Länsstyrelsen. Du kan se det kommunikativa behovet i verksamheten och handla därefter. I din roll ingår att analysera, planera, genomföra och utvärdera olika typer av kommunikationsinsatser. I arbetsuppgifterna ingår bland annat grafisk produktion av trycksaker, publicering på extern - och intranät, bildbehandling, produktion av text, skriva pressmeddelanden, omvärldsbevakning och produktion av bildspel i Powerpoint. KVALIFIKATIONER - Du har relavant akademisk utbildning, helst med inriktning mot information, kommunikation eller journalisk, och/eller lång dokumenterad yrkeserfarenhet av såväl operativ som strategisk kommunikation. - God stilistisk förmåga och mycket god förmåga att forumulera dig på svenska och engelska i både tal och skrift. Du kan skriva lättläst och språkligt korrekt. - Förmåga att självständigt initiera, planera, implementera samt utvärdera processer. - Goda kunskaper i Indesign, Photoshop, Illustrator och Officepaketet eller liknande program är en självklarhet. - Du är väl förtrogen med webbens alla möjligheter och har god kunskap om sociala medier. Länsstyrelsen arbetar med webbpubliceringsverktyget Sharepoint som plattform för extern- och intranät. - Erfarenhet av kriskommunikation samt mediekontakter och pressmeddelanden är också ett värde för att klara av denna roll på ett bra sätt. - Arbete inom offentlig förvaltning är meriterande, liksom erfarenhet av att ha arbetat med tillgänlighetsfrågor. - Du är förtrogen att jobba med grafisk produktion genom att följa ett grafiskt profilprogram. Stor vikt läggs på personliga egenskaper. Som person är du kommunikativ och bra på att bygga och upprätthålla goda relationer samt har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är självgående och lyhörd för verksamhetens behov. Du har ett helhetsperspektiv samtidigt som du också har sinne för detaljer. Du har gott omdöme, integritet och är en god företrädare för myndigheten. Tempot är stundom högt och det är viktigt att du även i pressade situationer kan prioritera och arbeta strukturerat. Rollen kommer växla mellan eget ansvar och operativ produktion efter satta ramar. Du har B-körkort. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde. Länsstyrelsen i Gotlands län är en rök- och drogfri arbetsplats.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Länsledningens stab
Ort: Gotland
Publicerad : 01-20
Sök fler jobb liknande: lediga Kommunikatör jobb, Kommunikatör Gotland, Kommunikatör Länsstyrelsen i Gotlands län, Länsledningens stab
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kommunikatör

Besöksvärd till Gotska Sandön
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Att ta emot besökare och informera dem om gällande föreskrifter och bestämmelser samt att guida. Att svara för städning, soptömning m.m på lägerplatsen. Sköta försäljning/redovisning, transportera packning, vara behjälplig vid landstigning med gummibåt och enklare underhållsarbeten. KVALIFIKATIONER Du ska ha god kunskap om öns flora, fauna och historia. Du har vana av att tala inför människor, gärna erfarenhet av guidning. Du har goda engelska kunskaper och har god fysik på grund av delvis tungt arbete och långa arbetsdagar. Du kommer att köra traktor med släp och måste därför ha behörighet för att köra traktor samt viss vana av att backa med släp. Som person är du utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga med en stark drivkraft att vilja sprida kunskap och ge besökarna det bästa av sin vistelse på Gotska Sandön. Genomgången guideutbildning är en merit. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med medieasäljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Naturvårdsenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 02-10
Sök fler jobb liknande: lediga Besöksvärd till Gotska Sandön jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Besöksvärd till Gotska Sandön

Besöksvärdar till naturum Gotland
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER De båda anställningarna är på deltid, mellan 70-80 % och är schemalagda samt omfattar helgarbete och halvdagar. En person kommer att behövas från 1 maj t o m 13 september. Den andra anställningen är från 1 juni t o m 16 augusti. Dina arbetsuppgifter blir att ta emot och hjälpa besökare tillrätta i naturum och svara på frågor om natur på Gotland. Du ska också sköta lokalen, guida besökaren i naturums omgivningar och sköta försäljning m.m. KVALIFIKATIONER För arbetet krävs mycket goda biologiska kunskaper. Du ska ha mycket god kunskap om Gotlands natur, och ser helst att du har erfarenhet av liknande arbete. Du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga med en stark drivkraft att ge besökarna det bästa av sin vistelse på naturum. Du kan både arbeta självständigt och samarbeta i grupp. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontkat med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Naturvårdsenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 02-10
Sök fler jobb liknande: lediga Besöksvärdar till naturum Gotland jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Besöksvärdar till naturum Gotland

Biolog skyddade områden
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att ingå i länsstyrelsens förvaltargrupp. Du tar hand om planering och uppföljning av biologiska värden i skyddade områden i enlighet med de metoder fastställda av Naturvårdsverket. Du kommer även att revidera skötselplaner och bevarandeplaner för Natura 2000. KVALIFIKATIONER Du är biolog eller har motsvarande kompetens. Du ska ha stor fältvana och mycket goda artkunskaper, främst kärlväxter men gärna också mossor och insekter. En del av uppföljningen kommer att vara strikt knuten till rikkärr. Erfarenhet av att arbeta i ArcGis är en merit. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som person är du bra på att kommunicera och samarbeta i grupp men du är också självständig i ditt fältarbete. Du ska ha lätt att uttrycka dig såväl i tal i tal som i skrift. B-körkort är ett krav ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Naturvårdsenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 02-10
Sök fler jobb liknande: lediga Biolog skyddade områden jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biolog skyddade områden

Marinbiolog för skydd av marina områden
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Länsstyrelsen på Gotland har fått medel från Havs- och vattenmyndigheten för att arbeta med Marina skyddsvärden runt Gotland. Vi söker en marinbiolog som kan ansvara för projektets genomförande. I enlighet med Länsstyrelsens uppdrag syftar projektet till att öka vår kunskap om Östersjömiljön runt Gotland, skydda värdefulla områden och få bättre underlag för havsplanering. Arbetsuppgifterna blir att bygga upp myndighetens kunskap om marinbiologiska värden och är i huvudsak knutet till Marina skyddsvärden, men kan komma att inbegripa andra arbetsuppgifter knutna till den marina och kustnära havsförvaltningen, prövning och miljömålsarbete. Arbetet innebär ett ansvar för att driva projektet såväl administrativt som fältmässigt. I rollen ingår att sammankalla parter, involvera, informerar och rapportera. Upphandling kommer att vara en viktig arbetsuppgift inom projektet, liksom faktasammanställningar och analyser. Vi ser att du är en representant för Länsstyrelsen i olika nätverk regionalt på ön mot ideella organisationer och intressenter. KVALIFIKATIONER Du ska ha en naturvetenskaplig högskoleutbildning med marinbiologisk inriktning, eller motsvarande. Du bör ha kunskap, erfarenhet och ett stort intresse för marina frågor och Östersjön. Vi ser att du har dokumenterade kunskaper inom marinbiologi och/eller brackvattenekologi. Du bör ha erfarenhet av att ha arbetat i fält och kunna faktagranska. Erfarenhet av projektledning, upphandlingar och samverkan med många olika intressenter är meriterande. Du bör också ha förståelse för det sammanhan Länsstyrelsen verkar i och ha en god förmåga att skriva och dokumentera. Du måste ha körkort. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och letar efter en drivande, organiserad och entusiasmerande medarbetare som vill skapa resultat. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Miljö- och vattenenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 02-12
Sök fler jobb liknande: lediga Marinbiolog för skydd av marina områden jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Marinbiolog för skydd av marina områden

Handläggare i jämställdhetsfrågor
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor och integration. ARBETSUPPGIFTER Länsstyrelsen i Gotlands län söker nu en handläggare i jämställdhet som ska arbeta med att stödja och samordna arbetet med att nå de jämställdhetspolitiska målen i länet. Arbetet kommer att ha ett särskilt fokus på det fjärde målet med jämställdhetspolitiken. Att motverka mäns våld mot kvinnor. Som handläggare i jämställdhetsfrågor förväntas du: - i nära dialog med ledning samordna, driva och inpsirera arbetet med att integrera jämställdhet hos aktörer i länet. - arrangera och hålla i utbildningar och andra kompetensutvecklande insatser - sammankalla och leda/delta i olika nätverk regionalt och nationellt - ta fram och följa upp styrdokument såsom handlingsplaner och strategier - delta i och bidra till länsstyrelsernas gemensamma utvecklingsarbete inom området - skapa goda relationer med samverkande myndigheter och civila samhället Du kommer att samarbeta nära med medarbetare som har arbetsuppgifter inom det jämställdhetspolitiska sakområdet t ex regional tillväxt, folkhälsa, integration, m. fl. Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag elelr inriktningar från nationell nivå. Därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov. KVALIFIKATIONER - Du ska ha en akademisk samhällsvetenskaplig utbildning i exempelvis statsvetenskap, sociologi, beteendevetenskap eller genusvetenskap. - Du ska ha kunskap om och erfarenhet av de jämställdhetspolitiska målen och arbetet med jämställdhetsintegrering. - Du ska ha kunskap i området mäns våld mot kvinnor. - Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. - Du bör ha erfarenhet från kommunal och/eller statlig förvaltning. - Du bör ha erfarenhet av och kunskap om verksamhetsutveckling och förändringsarbete. - Du bör ha erfarenhet av och kunskap om utbildning och processledning. - Du bör ha kunskap om mänskliga rättigheter och folkhälsoområdet. Din personliga kompetensen är avgörande för hur du lyckas med uppdraget och vi lägger därför stor vikt vid att du har hög integritet, inger förtroende och har lätt för att skapa kontakter, och är lyhörd för externa aktörers behov. Du är resultatiorienterad och tillsammans med kvalitet ställs även krav på att du är initiativtagande, har förmåga att sätta igång aktiviteter, är kreativ och har ett strukturerat arbetssätt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du ska vara en god strateg med förmåga att driva processer och följa upp dem. Vi fäster stor vikt vid nämnda personliga egenskaper. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Enheten för samhälle och kulturmiljö
Ort: Gotland
Publicerad : 03-13
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare i jämställdhetsfrågor jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare i jämställdhetsfrågor

Särskilt sakkunnig i jämställdhet
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor och integration. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en särskilt sakkunnig i jämställdhet som ska arbeta med att stödja och samordna arbetet med att nå de jämställdhetspolitiska målen i länet: Som särskilt sakkunnig förväntas du: - i nära dialog med ledning samordna och driva på arbetet med att integrera jämställdhet i länsstyrelsens egen verksamhet - svara för information och vägledning till medarbetare och ledning - arrangera och hålla i utbildningar och andra kompetensutvecklande insatser - sammankalla och leda/delta i olika nätverk regionalt och nationellt - ta fram och följa upp styrdokument såsom handlingsplaner och strategier - delta i och bidra till länsstyrelsernas gemensamma utvecklingsarbete inom området - ansvara för att tvärprocesser såsom jämställdhet, folkhälsa, integration och ANDT samt mänskliga rättigheter utvecklas var för sig men också tillsammans Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov. KVALIFIKATIONER -Du ska ha en akademisk samhällsvetenskaplig utbildning i exempelvis statsvetenskap, sociologi, beteendevetenskap eller genusvetenskap. -Du ska ha kunskap om och erfarenhet av de jämställdhetspolitiska målen och arbetet med jämställdhetsintegrering. -Du ska ha erfarenhet av och kunskap om utbildning och processledning. -Du ska ha erfarenhet av och kunskap om verksamhetsutveckling och förändringsarbete. -Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. -Du bör ha erfarenhet från kommunal och/eller statlig förvaltning. -Du bör ha kunskap om mänskliga rättigheter. Den personliga kompetensen är avgörande för hur du lyckas med uppdraget och vi lägger därför stor vikt vid att du har hög integritet, inger förtroende och har lätt för att skapa kontakter. Du är resultatorienterad och tillsammans med kvalitet ställs även krav på att du är initiativtagande, har förmåga att sätta igång aktiviteter, är kreativ och har ett strukturerat arbetssätt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du var ska vara en god strateg med förmåga att driva processer och följa upp dem. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Enheten för samhälle och kulturmiljö
Ort: Gotland
Publicerad : 03-13
Sök fler jobb liknande: lediga Särskilt sakkunnig i jämställdhet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Särskilt sakkunnig i jämställdhet

Länstyrelsen Gotlands län söker kris- och beredskapshandläggare
Länsstyrelsen i Gotlands län söker Kris - och beredskapshandläggare Verksamhetsbeskrivning Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, krisberedskap, infrastruktur, klimatanpassning, jämställdhet, folkhälsa, tillväxtfrågor och integration. Arbetsuppgifter Länsstyrelsen i Gotlands län söker nu en Kris- och beredskapshandläggare som ska arbeta med att utveckla förmågan att förebygga och hantera samhällsstörningar på Gotland. I detta ingår att arbeta med risk- och sårbarhetsanalyser där integrering av klimatanpassningsarbetet samt inventering av samhällsviktig verksamhet är ett utvecklingsområde. Du förväntas delta i, och i vissa fall driva egna projekt inom krisberedskapsområdet. I dina arbetsuppgifter ingår löpande rutinarbete och årligen återkommande verksamhet tillsammans med övriga medarbetare inom funktionen krisberedskap. Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov. Kvalifikationer Du som söker har relevant högskoleutbildning samt god kunskap och ett stort intresse för samhällsfrågor. Du bör ha erfarenhet av statlig eller kommunal förvaltning samt vara väl förtrogen med den svenska krisberedskapsstrukturen i samhället. Det är önskvärt om du har några års erfarenhet av risk- och sårbarhetsanalysarbete i statlig eller kommunal verksamhet. Erfarenhet av arbete med GIS - system (ArcGIS) samt kunskap om RAKEL är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av att leda projekt. Du är resultatinriktad, analytisk och har ett strukturerat arbetssätt. Du har förmåga att självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. God samarbetsförmåga är viktigt då vi arbetar mycket tillsammans både internt och externt. Vi förutsätter att du har B-körkort då anställningen innebär resor inom länet. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass kommer sedvanlig registerkontroll att utföras vid en eventuell anställning. Anställningen kräver att du är svensk medborgare. Övrigt Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 04-15
Sök fler jobb liknande: lediga Länstyrelsen Gotlands län söker kris- och beredskapshandläggare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Länstyrelsen Gotlands län söker kris- och beredskapshandläggare

Praktiskt lagd naturvårdsförvaltare
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta med att värna, vårda och visa Gotlands läns skyddade naturområden. Du har ansvar för att utföra löpande praktiskt naturvårdsarbete tillsammans med en kollega, under ledning av länsstyrelsens reservatsförvaltare. Du och din kollega ansvarar för naturvårdsenhetens verkstad, fordon och förråd. I arbetet ingår tillverkning av enklare friluftslivsanordningar samt utplacering, underhåll och tillsyn av dessa. Arbetet består också av tillsyn och underhåll av stängsel eller motsvarande för betesdrift samt utförande av mindre/enklare skötselåtgärder så som röjning och frihuggning. KVALIFIKATIONER Du ska ha naturbruksutbildning och/eller en snickarutbildning. Du ska ha dokumenterat goda praktiska färdigheter som är relevanta för anställningen som t.ex. erfarenhet av naturvårdsarbete med röjsåg/motorsåg. Du ska ha god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper att kunna samarbeta och leverera resultat. Du är en ordningssam och praktiskt lagd problemlösare som är bra på att prioritera och strukturera ditt arbete. Du har ett intresse för natur och skötselfrågor som du använder i ett utåtriktat arbetssätt för att skapa goda kontakter med markägare, entreprenörer och allmänhet. Datorvana är meriterande. B-körkort krävs. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Naturvårdsenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 05-29
Sök fler jobb liknande: lediga Praktiskt lagd naturvårdsförvaltare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Praktiskt lagd naturvårdsförvaltare

Länsstyrelsen i Gotlands län söker Jämställdhetsstrateg
Länsstyrelsen i Gotlands län söker Jämställdhetsstrateg Dnr 112-1888-15 Anställningen är ett projekt på två år med tillsättning snarast på Enheten för samhälle och kulturmiljö. Verksamhetsbeskrivning Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, stöd, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. På enheten för Samhälle och Kulturmiljö arbetar idag närmare 20 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom samhällsplanering, kulturmiljö, infrastruktur, klimatanpassning, krishantering, folkhälsa, jämställdhet, regional tillväxt och integration. Arbetsuppgifter Länsstyrelsen i Gotlands län söker en medarbetare som ska arbeta strategiskt med jämställdhetsfrågor externt i länet. Insatserna är riktade mot olika aktörer i länet för att stödja och samordna arbetet med att nå de jämställdhetspolitiska målen som riksdagen har beslutat. Arbetet kommer att ha ett särskilt fokus på det fjärde målet med jämställdhetspolitiken. Att motverka mäns våld mot kvinnor ska i den mån det är möjligt även integreras i andra verksamhetsområden. Som strateg i jämställdhetsfrågor förväntas du: . i nära dialog med ledning samordna, driva och inspirera arbetet med att integrera jämställdhet hos aktörer i länet . arrangera och hålla i utbildningar och andra kompetensutvecklande insatser . sammankalla och leda/ delta i olika nätverk regionalt och nationellt . ta fram och följa upp styrdokument såsom handlingsplaner och strategier . delta i och bidra till länsstyrelsernas gemensamma utvecklingsarbete inom området . skapa goda relationer med samverkande myndigheter och civila samhället Du kommer att samarbeta nära med medarbetare som har arbetsuppgifter inom det jämställdhetspolitiska sakområdet t.ex. regional tillväxt, folkhälsa, integration m fl. Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov. Utbildning/Erfarenhet . Du ska ha en akademisk samhällsvetenskaplig utbildning i exempelvis statsvetenskap, sociologi, beteendevetenskap eller genusvetenskap. . Du ska ha kunskap om och erfarenhet av de jämställdhetspolitiska målen och arbetet med jämställdhetsintegrering. . Du ska ha kunskap om området mäns våld mot kvinnor . Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. . Du bör ha erfarenhet från kommunal och/eller statlig förvaltning. . Du bör ha erfarenhet av och kunskap om verksamhetsutveckling och förändringsarbete. . Du bör ha ett intresse för frågor som rör mänskliga rättigheter och folkhälsoområdet Den personliga kompetensen är avgörande för hur du lyckas med uppdraget och vi lägger därför stor vikt vid att du har hög integritet, inger förtroende och har lätt för att skapa kontakter, och är lyhörd för externa aktörers behov. Du är resultatorienterad och tillsammans med kvalitet ställs även krav på att du är initiativtagande, har förmåga att sätta igång aktiviteter, är kreativ och har ett strukturerat arbetssätt. Du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du ska vara en god strateg med förmåga att driva processer och följa upp dem. Vi fäster stor vikt vid nämnda personliga egenskaper. Tjänsten innebär vissa resor, främst till Stockholm Anställningen är i första hand på två år. Tillsättning snarast och omfattningen är heltid.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län
Ort: Gotland
Publicerad : 06-16
Sök fler jobb liknande: lediga Länsstyrelsen i Gotlands län söker Jämställdhetsstrateg jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Länsstyrelsen i Gotlands län söker Jämställdhetsstrateg

Registrator/handläggare i trafikföreskrifter
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. Du kommer att tillhöra Enheten för samordning och stöd där ca femton personer arbetar med uppgift att ge stöd och service till övriga enheter vid Länsstyrelsen. ARBETSUPPGIFTER Som registrator arbetar du främst med ärende- och dokumenthantering. I arbetsuppgifterna ingår posthantering, diarieföra allmänna handlingar, avsluta ärenden och sortera in avslutade ärenden i närarkivet. Vi arbetar i systemet Platina för ärendehantering och där är ansvarig för systemet. Du svarar på allmänhetens begäran/förfrågningar om utlämnande av allmän handling. Du kommer även att arbeta som handläggare i trafikföreskrifter, på ungefär hälften av arbetstiden. Länsstyrelsen beslutar om trafikföreskrifter på de statliga vägarna i länet. Dina arbetsuppgifter innebär att handlägga ärenden inför beslut av länsledningen KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har minst gymnasieutbildning och erfarenhet som registrator, helst på en offentlig myndighet. Som registrator har du god kännedom om offentlighet och sekretess samt den lagstiftning som styr diarieföring. Arbetet kräver att du har en förståelse för och kan tillämpa lagar, regler och processer inom dokumenthantering. Du har dessutom goda kunskaper i svenska och engelska samt är en van datorvändare. Officepaketet är ditt främsta arbetsredskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du ansvarskännande, noggrann och strukturerad, har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra och kan uttrycka dig väl i tal och skrift samt en förmåga på ett korrekt och serviceinriktat sätt bemöta och bistå allmänheten. B-körkort är ett krav. Anställningen är säkerhetsklassad vilket innebär att registerkontroll kommer att utföras på den som erbjuds anställning. Säkerhetsklassning innebär att du måste vara svensk medborgare. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande. Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Enheten för samordning och stöd
Ort: Gotland
Publicerad : 06-24
Sök fler jobb liknande: lediga Registrator/handläggare i trafikföreskrifter jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Registrator/handläggare i trafikföreskrifter

Klimat- och energisamordnare
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. Länsstyrelsen har i uppdrag att samordna och leda det regionala arbetet för ökad användning av förnybar energi, energieffektivisering och minskad klimatpåverkan i länet. Länsstyrelsen söker förstärkning i det arbetet. ARBETSUPPGIFTER Länsstyrelsen söker en handläggare som ska samordna, driva och utveckla det regionala klimat- och energistrategier, administrera klimatinvesteringsstöd och driva energieffektiviseringsnätverk. Arbetet sker i regional samverkan med kommunen, näringslivet och samhället i övrigt. Arbetet ska bedrivas genom nätverksbyggande, kunskapsutveckling och genom att själv genomföra system- och åtgärdsanalyser för att identifiera och ta initiativ till de åtgärder som behövs för att Gotland ska klara energiomställningen och klimatmålen. I anställningen ingår också att ansvara för miljömålet Begränsad klimatpåverkan. Du kan komma att delta i tillsynsvägledning och tillsyn inom energiområdet. KVALIFIKATIONER Du har naturvetenskaplig högskoleutbildning, eller motsvarande kunskaper i relevanta områden. Kunskaper om energiteknik är meriterande. Du har ett stort intresse för miljöfrågor och gärna erfarenhet av att arbeta med klimat- och energifrågor. Erfarenhet av projektledning är en merit. Du bör ha förståelse för det sammanhang Länsstyrelsen verkar i, ha god administrativ förmåga, vara initiativrik, kommunikativ samt ha en god förmåga att skriva och dokumentera. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. ÖVRIGT Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Miljö- och vattenenheten
Ort: Gotland
Publicerad : 08-31
Sök fler jobb liknande: lediga Klimat- och energisamordnare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Klimat- och energisamordnare

Länsjurist
Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 100 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård. ARBETSUPPGIFTER Som jurist ger du stöd till länsledningen och länsstyrelsens handläggare inom ett flertal sakområden. Den stor del av uppdraget i denna anställning handlar om att tillämpa miljöbalken i Länsstyrelsens arbete med tillsyn och tillstånd. En del av arbetet innebär handläggning av överklagandebeslut enligt plan- och bygglagen, t ex förhandsbesked och bygglov. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har juristexamen och som har varit yrkesverksam inom juridiken några år, gärna inom offentlig sektor. Notarietjänstgöring är meriterande men inte krav. Praktisk erfarenhet av tillämpningen av plan- och bygglagen och miljöbalken är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt är viktiga egenskaper som vi värdesätter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Körkort är ett krav. ÖVRIGT Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.
Företag: Länsstyrelsen i Gotlands län, Enheten för samordning och stöd
Ort: Gotland
Publicerad : 08-31
Sök fler jobb liknande: lediga Länsjurist jobb, Länsjurist Gotland, Länsjurist Länsstyrelsen i Gotlands län, Enheten för samordning och stöd
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Länsjurist


Sök lediga jobb Gotlands län

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se