Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa lediga jobb

Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa jobb Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Handläggare till behörighetsgruppen på enheten för foder och hälsa- Jönköping

 2. Vill du arbeta med handläggning av animaliska biprodukter?- Jönköping

 3. Banveterinärer Örebro och Lindesberg travbana- Örebro

 4. Vill du driva utvecklingen av det juridiska arbetet hos oss?- Jönköping

 5. Vill du leda enheten för häst, fjäderfä och vilt- Jönköping

 6. Handläggare till enheten för försöksdjur- Jönköping

 7. Medarbetare till vår nya kontrollfunktion- Jönköping

 8. Agronom eller veterinär till enheten för foder och hälsa- Jönköping

 9. Banveterinär Umåkers travbana- Umeå

 10. Vill du arbeta med internationella djurfrågor?- Jönköping

 11. Beredskapshandläggare- Jönköping

 12. Veterinär med engagemang i fjäderfäfrågor- Jönköping

 13. Vi söker nu 7 enhetschefer som vill utveckla Avdelningen för djurskydd och- Jönköping

 14. Vi söker nu 7 enhetschefer som vill utveckla Avdelningen för djurskydd och- Jönköping

 15. Handläggare till enheten för häst, fjäderfä och vilt- Jönköping

 16. Banveterinär Färjestads travbana- Karlstad

 17. Förändringsledare till avdelningen för djurskydd och hälsa- Jönköping

 18. Vi söker dig som vill arbeta med smittskydd inom vattenbruk- Jönköping

 19. Banveterinär Arvika travbana- Arvika

 20. Verksamhetsutvecklare- Jönköping

 21. Banveterinär Arvika travbana- Arvika

 22. Banveterinär Hagmyren travbana- Jönköping

 23. Handläggare till enheten för sällskapsdjur och försöksdjur- Jönköping

 24. Vi söker dig som vill arbeta med smittskydd inom vattenbruk- Jönköping

 25. Handläggare försöksdjur- Jönköping

 26. Handläggare/Veterinär till avdelningen för djurskydd och hälsa- Jönköping

 27. Jurist till lagstiftningsprojekt- Jönköping

 28. Vill du jobba med allmänna veterinära frågor och smittskydd?- Jönköping

 29. Vi söker banveterinärer- Jönköping

 30. Enhetschef till avdelningen för djurskydd och hälsa som vill vara med på vå- Jönköping

 31. Enhetschef som vill utveckla och driva enheten för internationella frågor o- Jönköping

 32. Handläggare för foder inom primärproduktionen- Jönköping

 33. Veterinär strateg inom antibiotikaresistens och läkemedel- Jönköping

 34. Veterinär med engagemang i fjäderfäfrågor- Jönköping

 35. Handläggare avdelningen för djurskydd och hälsa- Jönköping

 36. Strategisk samordnare med driv- Jönköping


Mer beskrivning

Handläggare till behörighetsgruppen på enheten för foder och hälsa
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Enheten för foder och hälsa arbetar med frågor som rör djurhälsopersonalens behörigheter, foder, djurprodukter, läkemedel, officiella veterinärer och gränskontroll. Vi ansvarar bl.a. för lagstiftning, kontrollvägledning och information inom dessa områden. På enheten arbetar ett 20-tal personer med varierande kompetens och bakgrund, bl.a. agronomer, biologer, ingenjörer och veterinärer. ARBETSUPPGIFTER En av våra medarbetare ska vara föräldraledig, vilket ger dig tillfälle att arbeta med både behörighetsfrågor och veterinärmedicinska frågor. Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du har stor påverkansmöjlighet. I ditt arbete som handläggare ingår att tillsammans med dina kollegor på enheten att arbeta med frågor inom djurens hälso- och sjukvård. Detta innebär i sak att du kommer att arbeta med legitimationsutfärdande, erkännande utifrån yrkeskvalifikationer, föreskriftsarbete och löpande ärendehantering. Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten kommer delvis att anpassas utifrån dina kvalifikationer. Du kommer att arbeta självständig såväl som i samarbete med interna och externa personer. Det externa samarbetet består av kontakter både inom och utom Sverige, med andra myndigheter, regeringskansliet och intresseorganisationer Anställningen kommer att ge dig inblick i och förståelse för myndighetsarbete, något som är en värdefull erfarenhet och merit. Vi har ett gott kamratskap inom enheten och erfarna kollegor som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. KVALIFIKATIONER Du som söker ska ha lämplig akademisk examen och gärna vara leg vet eller leg dssk. Annan naturvetenskaplig, akademisk utbildning kan också vara av intresse t.ex. agronom. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av kliniskt arbete alternativt myndighetserfarenhet. Vi söker dig som har en god analysförmåga, kan arbeta självständig, vara initiativrik och ha mycket god samarbetsförmåga. Du är noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete samtidigt som du måste vara resultatinriktad och kunna prioritera. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska och ha god datorvana, övriga språk är meriterade. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning och sätter också värde på de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 07-04
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare till behörighetsgruppen på enheten för foder och hälsa jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare till behörighetsgruppen på enheten för foder och hälsa

Vill du arbeta med handläggning av animaliska biprodukter?
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Enheten för foder och hälsa arbetar med frågor som rör djurhälsopersonalens behörigheter, foder, djurprodukter, läkemedel, officiella veterinärer och gränskontroll. Vi ansvarar bl.a. för lagstiftning, kontrollvägledning och information inom dessa områden. På enheten arbetar ett 20-tal personer med varierande kompetens och bakgrund, bl.a. agronomer, biologer, ingenjörer, veterinärer och jurister. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en handläggare som tillsammans med dina kollegor på enheten ska handlägga ärenden rörande animaliska biprodukter. Huvuduppgifterna är framförallt ärendehantering för införseltillstånd och godkännande av anläggning inom ABP-området. Informationsarbete inom området, både till de operativa kontrollorganen och allmänheten, är en annan stor del av arbetet. Tjänsten innebär mycket samarbete, såväl internt som externt. Samarbetet internt sker inom enheten, inom avdelningen och med andra enheter på Jordbruksverket. Du kommer i stor utsträckning själv få söka upp information men även delta i olika möten. Det externa samarbetet består av kontakter med industri och företagare, andra myndigheter och intresseorganisationer. En del resor ingår i tjänsten. Vi erbjuder dig ett spännande arbete där du har stor påverkansmöjlighet. Anställningen kommer att ge dig inblick i och förståelse för myndighetsarbete, något som är en värdefull erfarenhet och merit. Vi har ett gott kamratskap inom enheten och erfarna kollegor som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har en god analysförmåga, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en fallenhet för att samarbeta. Du är kvalitetsmedveten i ditt arbete samtidigt som du är resultatinriktad och kan prioritera. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har god datorvana. Du behärskar engelska väl i tal och skrift. Du har en akademisk examen inom ett för oss relevant område, t.ex. miljö-och hälsoskydd eller motsvarande. Det är meriterat om du har myndighetserfarenhet och kompetens inom smittskydd och miljöfrågor. B-körkort är ett krav.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Vill du arbeta med handläggning av animaliska biprodukter? jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vill du arbeta med handläggning av animaliska biprodukter?

Banveterinärer Örebro och Lindesberg travbana
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Som banveterinär arbetar du med djurskydd och smittskydd vid trav- och galopptävlingar genom tillsyn, bedömning och kontroll av bana och hästar. Arbetet ger dig möjlighet till fördjupade kunskaper inom hästområdet och hästsporten. Vi söker banveterinär till Örebro och Lindesberg travbana. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är veterinär och har erfarenhet från kliniskt arbete med hästar. Det är en fördel om du har intresse och viss kunskap om hästsporten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, tydlig, har ett gott omdöme och förmåga att fatta beslut. Jordbruksverket kommer att erbjuda utbildning bl.a genom auskultation, till dig som vill utvecklas som banveterinär. Tjänstgöring på annan bana kan tillkomma i förordnandet.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Örebro
Publicerad : 07-05
Sök fler jobb liknande: lediga Banveterinärer Örebro och Lindesberg travbana jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Banveterinärer Örebro och Lindesberg travbana

Vill du driva utvecklingen av det juridiska arbetet hos oss?
Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som uthållig produktion med målet att Sverige ska vara ledande i utvecklingen. På avdelningen arbetar ca 120 medarbetare fördelade på sex enheter. Verksamheten kan i delas upp i två områden: I den ena delen är tyngdpunkten löpande ärendehantering med frågor som involverar allmänheten, andra myndigheter, intresseorganisationer, branschföreträdare och andra länder. Hit hör också att verka för att kontrollen av verksamheter inom djurområdet är ändamålsenlig och rättssäker. Den andra delen är plötsliga större och allvarliga händelser, exempelvis utbrott av allvarliga smittsamma djursjukdomar. Dessa situationer berör många människor och djur, de får ekonomiska konsekvenser och därmed stor massmedial uppmärksamhet. ARBETSUPPGIFTER Avdelningen för djurskydd och hälsa söker en erfaren och drivande avdelningsjurist som vill utveckla för det juridiska arbetet på avdelningen. Ditt uppdrag kommer vara att ge juridisk rådgivning och expertkunskap till chefer och medarbetare inom avdelningen. Avdelningen har tre avdelningsjurister och du kommer vara involverad inom hela avdelningens arbetsområden med fokus på juridisk kvalitetssäkring och kunskapsuppbyggnad. I ditt ansvarsområde ingår att granska föreskrifter, avtal, beslut och att svara på frågor om offentlighet- och sekretess, personuppgiftslagen och upphandlingslagstiftningen. Som avdelningsjurist har du en viktig roll för att avdelningens verksamhet ska kvalitetssäkras och utvecklas. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har juristexamen/jur kand eller likvärdigt. Du har goda kunskaper inom det juridiska området, kunskaper du fått efter några års arbetserfarenhet av juridiskt arbete, exempelvis från offentlig förvaltning eller domstol. Det är meriterande om du särskilda har kunskaper i EU-rätt, förvaltningsrätt, djurområdet eller ovannämnda rättsområden. Som avdelningsjurist är samverkan med andra en viktig del i arbetet och det ställs därför stora krav på din samarbets- och serviceförmåga. Du planerar, strukturerar och prioriterar arbetet på ett självständigt och effektivt sätt. Du gillar att ta initiativ och har drivkraft för förändrings- och utvecklingsarbete. Ditt omdöme säkerställer kvalificerade juridiska ställningstaganden som du förmedlar på ett pedagogiskt och tydligt sätt. Vill du bli en av oss och arbeta med ett betydelsefullt uppdrag? Varmt välkommen med din ansökan!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 08-06
Sök fler jobb liknande: lediga Vill du driva utvecklingen av det juridiska arbetet hos oss? jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vill du driva utvecklingen av det juridiska arbetet hos oss?

Vill du leda enheten för häst, fjäderfä och vilt
Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som för en konkurrenskraftig och uthållig produktion. På avdelningen arbetar ca 120 medarbetare fördelade på sex enheter. Verksamheten kan i delas upp i två områden: I den ena delen är tyngdpunkten löpande ärendehantering med frågor som involverar allmänheten, andra myndigheter, intresseorganisationer, branschföreträdare och andra länder. Hit hör också att verka för att kontrollen av verksamheter inom djurområdet är ändamålsenlig och rättssäker. Den andra delen är plötsliga större och allvarliga händelser, exempelvis utbrott av allvarliga smittsamma djursjukdomar. Dessa situationer berör många människor och djur, de får ekonomiska konsekvenser och därmed stor massmedial uppmärksamhet. ARBETSUPPGIFTER Trivs du med att arbeta i en dynamisk miljö med hög puls? Vi söker dig som vill leda enheten för häst, fjäderfä och vilt mot fortsatt utveckling. Enheten hanterar frågor som rör djur- och folkhälsa ur ett brett perspektiv med ansvar för flertal olika djurslag. Exempel på områden som enhetens 15 medarbetare ansvarar för är: djurhälsa och djurskydd för häst, fjäderfä, vilt och fisk. På enheten hanteras också frågor för pälsdjur och bin. Förutom dessa djurslag arbetar enheten med frågor om ekologisk produktion och har ett övergripande ansvar för transportfrågor. Bredden på enhetens ansvarsområde gör att du som enhetschef får möjlighet att arbeta med ett stort kontaktnät inom flera olika områden i både privat och offentlig verksamhet. En viktig del i ditt uppdrag är att skapa ett gott samverkansklimat internt och externt för att kunna driva Jordbruksverkets utvecklingsfrågor framåt. Som chef inspirerar, coachar och tillvaratar du dina medarbetares kompetens och drivkraft. Du har verksamhets- och personalansvar samt ansvarar för enhetens planering, rapportering, uppföljning och utveckling. Som enhetschef är du delaktig i avdelningsövergripande arbete och bidrar aktivt i avdelningens chefsgrupp. KVALIFIKATIONER Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och i denna tjänst är ledarskap och personalfrågor centrala. Du är en god kommunikatör och lyssnare med ett gott omdöme. För att lyckas i din ledarroll tar du initiativ, är drivande och målinriktad. Inom enheten finns stort utrymme för dig att kontinuerligt driva och styra mot effektivare processer för t ex ärendehantering och styrning. Har du dokumenterad erfarenhet från verksamhetsutveckling så kommer kunskaperna att komma till nytta hos oss. Du har en akademisk grundexamen, gärna som veterinär men det är inget krav. Andra meriter är erfarenhet av ledarskap. Det är bra om du har goda kunskaper om den gröna sektorn ur ett eller flera perspektiv. Kanske har du varit vår kund tidigare? Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då vi arbetar med löpande urval vid denna rekrytering.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 09-13
Sök fler jobb liknande: lediga Vill du leda enheten för häst, fjäderfä och vilt jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vill du leda enheten för häst, fjäderfä och vilt

Handläggare till enheten för försöksdjur
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Enheten för försöksdjur vid Jordbruksverket ansvarar för frågor rörande försöksdjursverksamhet i Sverige. Uppdraget är att arbeta på nationell och internationell nivå med djurskydd, smittskydd och kontroll av djur inom forskning. Vi arbetar processorienterat för att kontinuerligt utveckla arbetsmetoderna och höja kvaliteten på vårt arbete för våra kunder. ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som vill ingå i vårt team och arbeta med försöksdjursfrågor. Vårt team på 12 personer arbetar med alla frågor inom försöksdjursområdet. Bland annat handlägger vi tillstånd för försöksdjursverksamhet samt fungerar som expertmyndighet i upplysning och utbildning av användare av försöksdjur. Sedan 2013 har vi helt nya föreskrifter inom området som har och ska implementeras. Som handläggare medverkar du i arbetet med anvisningar vid kontroll, uppföljning, godkännande av försöksdjurs anläggningar, utveckling och support av e-tjänster och 3R arbetet. Främst kommer du att arbeta med ärendehantering och administration. Jobbet innehåller på så vis många kontakter med användare, länsstyrelsen och de regionala djurförsöksetiskanämnderna. Som handläggare har du många kontakter med användarna och ger råd gällande verksamhets tillstånd. Du kan även medverka i förändringsarbete gällande föreskrifterna inom området. KVALIFIKATIONER Vi lägger störst vikt vid dina personliga förmågor och särskilt värdesätter vi att du som person är strukturerad och självgående då du främst kommer att arbeta med ärendehantering och administration. Tjänsten innehåller många kontaktytor därför är det viktigt att du är duktig på att samarbeta och har lätt för att kommunicera. Då enheten idag arbetar mycket med förändringsarbete i och med de nya förskrifterna är det meriterande om du har deltagit i utvecklingsprojekt, gärna med systemutveckling samt att du är flexibel och är öppen för olika arbetsuppgifter. Du har en lämplig naturvetenskaplig akademisk examen. Erfarenhet av IT, administration, ekonomi eller byggteknik är meriterande.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 12-20
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare till enheten för försöksdjur jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare till enheten för försöksdjur

Medarbetare till vår nya kontrollfunktion
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Den offentliga kontrollen i livsmedelskedjan berör många myndigheter i Sverige, bland annat oss på Jordbruksverket. Här är det flera avdelningar och enheter som har till uppgift att verka för att kontrollerna är effektiva, rättssäkra och likriktade. Detta gör vi genom att styra hur kontrollarbetet ska gå till, ge stöd, råd och vägledning till kontrollmyndigheter samt på bästa sätt samordna deras arbete. Jordbruksverket förstärker nu för att kvalitetssäkra det interna arbetet i kontrollprocessen. Målet är en effektiv samordning, enhetlig hantering, användbara leveranser, ökad kunskap och kompetens. En ny kontrollfunktion ska inrättas som får till uppgift att samordna verkets arbete med offentlig kontroll i livsmedelskedjan. Som medarbetare i vår nya kontrollfunktion på avdelningen för djurskydd ocb hälsa kommer du arbeta med utveckling inom flera områden, bl.a. processen för arbete med offentlig kontroll, målstruktur, system för uppföljning och verifiering. Du arbetar både i grupp, självständigt samt med stort eget ansvar. Tyngdpunkten i tjänsten, det område där du kommer att få huvudansvaret, är att uppnå ett effektivt arbete med de revisioner EU-kommissionens revisionsorgan FVO utför av Sveriges kontroll i livsmedelskedjan. Du kommer att vara navet i arbetet med FVO-revisioner på myndigheten och ha ett övergripande helhetsansvar. Din kunskap och erfarenhet ska komma övriga delar av verksamheten och andra kontrollmyndigheter till del genom stöd och rådgivning i samband med förberedelser, genomförande, arbete med revisionsrapporten och efterföljande arbete. Du har även ett övergripande ansvar för att sprida information och kunskap om FVO-revisioner och aktuella rekommendationer till ledningen på verket samt andra kontrollmyndigheter. Du har många kontaktytor både internt och externt, såväl nationellt som internationellt. Du arbetar i nära samverkan med chefer och handläggare i övrig verksamhet. Arbetet bedrivs ofta i nära samarbete med andra myndigheter, framförallt länsstyrelserna och Livsmedelsverket. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är generalist och har en strategisk helhetssyn. Du uttrycker dig väl både i tal och skrift och har ett strukturerat arbetssätt. Mycket arbete sker på engelska därmed är goda kunskaper i engelska ett krav. Du har någon eller några av följande erfarenheter: - förvaltningskunskap och god kännedom om myndighetsarbete - erfarenhet från ledarskap, samordning eller projektledning - erfarenhet från samverkansprojekt mellan myndigheter - erfarenhet från kontrollarbete och/eller revisionsarbete Du har en akademisk examen men vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor. För att lyckas i denna tjänst ser vi att du är strukturerad och självgående med en mycket god förmåga att kommunicera med andra. Du har också förmågan att göra det krångliga enkelt, ett gott omdöme och en god samarbetsförmåga.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 02-07
Sök fler jobb liknande: lediga Medarbetare till vår nya kontrollfunktion jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Medarbetare till vår nya kontrollfunktion

Agronom eller veterinär till enheten för foder och hälsa
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Enheten för foder och hälsa arbetar med frågor som rör djurhälsopersonalens behörigheter, foder, djurprodukter, läkemedel, officiella veterinärer och gränskontroll. Vi ansvarar bl.a. för lagstiftning, kontrollvägledning och information inom dessa områden. På enheten arbetar ett 20-tal personer med varierande kompetens och bakgrund, bl.a. agronomer, biologer, ingenjörer och veterinärer. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en handläggare som tillsammans med kollegor på enheten ska handlägga ärenden rörande foder. Ditt huvudsakliga arbetsområde innefattar information och vägledning mot i huvudsak primärproduktionen. Utöver detta kommer du även arbeta förebyggande för att förhindra smittor i foder. Du kommer också att ansvara för att utreda smittor som påvisats i foder eller i foderanläggningar. Beroende på intresse och kompetens kommer även ett visst internationellt arbete att ingå i tjänsten. I dina arbetsuppgifter ingår också att vägleda foderföretag och allmänhet i foderfrågor. Samarbete sker internt både inom enheten, inom avdelningen och med andra enheter på Jordbruksverket. Det externa samarbetet består av kontakter med industri och företagare, andra myndigheter och intresseorganisationer. En del resor ingår i tjänsten. KVALIFIKATIONER Du ska ha högskoleexamen med biologisk inriktning t.ex. agronom, veterinär eller motsvarande. Det är meriterande om du har myndighetserfarenhet och värdefullt om du har erfarenhet från foderområdet, gärna tekniska kunskaper om fodertillverkningen. Vidare söker vi dig som har en god analysförmåga, kan arbeta självständigt, är initiativrik och har en god samarbetsförmåga. Du är kvalitetsmedveten i ditt arbete samtidigt som du är resultatinriktad och kan prioritera. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska, och har god datorvana.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 02-11
Sök fler jobb liknande: lediga Agronom eller veterinär till enheten för foder och hälsa jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Agronom eller veterinär till enheten för foder och hälsa

Banveterinär Umåkers travbana
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Vi söker banveterinär till Umåker travbana. Som banveterinär arbetar du med djurskydd och smittskydd vid trav- och galopptävlingar genom tillsyn, bedömning och kontroll av bana och hästar. Arbetet ger dig möjlighet till fördjupade kunskaper inom hästområdet och hästsporten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är veterinär och har erfarenhet från kliniskt arbete med hästar. Det är en fördel om du har intresse och viss kunskap om hästsporten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, tydlig, har ett gott omdöme och förmåga att fatta beslut. Jordbruksverket kommer att erbjuda utbildning bl.a genom auskultation, till dig som vill utvecklas som banveterinär. Tjänstgöring på annan bana kan tillkomma i förordnandet.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Umeå
Publicerad : 02-12
Sök fler jobb liknande: lediga Banveterinär Umåkers travbana jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Banveterinär Umåkers travbana

Vill du arbeta med internationella djurfrågor?
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Enheten för internationella frågor och beredskap inom avdelningen för djurskydd och hälsa samordnar frågor med internationell anknytning och sköter representationen vid flera internationella organisationer, arbetsgrupper och kommittéer i frågor som bland annat rör djurhälsa och djurskydd. Enheten samordnar även myndighetens krisberedskapsarbete och administrationen av Jordbruksverkets tjänsteman i beredskap. Vi söker nu en handläggare med huvudansvar att handlägga och driva ärenden som möjliggör export av djur och produkter av animaliskt ursprung till länder utanför EU (tredje länder). Arbetet bedrivs långsiktigt och du deltar på Jordbruksverkets uppdrag i nationella och internationella möten inom ämnesområdet och representerar Sverige i de aktuella frågorna. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är veterinär, husdjursagronom eller har annan naturvetenskaplig utbildning som bedöms likvärdig. Det är en merit om du har erfarenhet av myndighetsarbete. Du har kunskaper inom djurhälsa, smittskydd och animalieproduktionen i Sverige. Som person har du en god kommunikativ förmåga och är bra på att bygga goda relationer. Du talar och skriver obehindrat på engelska och svenska. I ditt sätt att arbeta är du strukturerad, du prioriterar och gör korrekta avvägningar. Att fullfölja processer och se resultat är en stark drivkraft för dig.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 02-12
Sök fler jobb liknande: lediga Vill du arbeta med internationella djurfrågor? jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vill du arbeta med internationella djurfrågor?

Beredskapshandläggare
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Enheten för internationella frågor och beredskap inom avdelningen för djurskydd och hälsa samordnar frågor med internationell anknytning och sköter representationen vid flera internationella organisationer, arbetsgrupper och kommittéer i frågor som bland annat rör djurhälsa och djurskydd. Enheten samordnar även myndighetens krisberedskapsarbete och administrationen av Jordbruksverkets tjänsteman i beredskap. ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi en beredskapshandläggare som ska jobba med Jordbruksverkets generella beredskapsfrågor. Det innebär kontakter med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och andra myndigheter inom bl.a. CBRNE-frågor. Vidare kommer du att arbeta med remissvar, skrivelser och utredningar. Du är delaktig i utvecklingen av Jordbruksverkets krisberedskap. Du kommer också att ha en rådgivande roll till andra myndigheter och organisationer. KVALIFIKATIONER Tjänsten kräver att du som person tar egna initiativ och kommunicerar väl i både tal och skrift. På externa möten ska du framföra Jordbruksverkets talan, det kräver att du även är stabil och har ett gott omdöme. Vidare är du stresstålig och bra på att strukturera ditt arbete. Du som söker har en akademisk examen på högskolenivå eller erfarenhet som bedöms som likvärdig. Du har även flera års erfarenhet av krisberedskap inom offentlig verksamhet. Du ska ha kunskap om det svenska krishanteringssystemet, övningsverksamhet och ha en övergripande kunskap av CBRNE-frågor. Kunskap om RN-frågor är meriterande. Tjänsten är säkerhetsklassad. Det innebär att svenskt medborgarskap krävs och att registerkontroll kommer att göras innan beslut tas om tillsättningen.
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 04-22
Sök fler jobb liknande: lediga Beredskapshandläggare jobb, Beredskapshandläggare Jönköping, Beredskapshandläggare Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Beredskapshandläggare

Veterinär med engagemang i fjäderfäfrågor
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en handläggare till enheten för häst, fjäderfä och vilt som vill arbeta med smittskyddsfrågor, främst inom fjäderfä. På Jordbruksverkets avdelning för djurskydd och hälsa handläggs bland annat frågor om smittskydd, djurskydd och avel. Enheten för häst, fjäderfä och vilt hanterar sina djurslag med målsättningen att upprätthålla ett gott hälsoläge och ett gott djurskydd i samverkan med berörda branscher. Arbetet innebär kontakter med djurägare, veterinärer, branschorganisationer och andra myndigheter, såväl inom landet som på internationell nivå. Du arbetar med smittutredningar, löpande ärendehantering, föreskriftsarbete, rapportering med mera i samarbete med kunniga och engagerade kollegor. Du har också ett nära samarbete med djurägare och branscher med den gemensamma målsättningen att vidareutveckla en långsiktigt hållbar produktion. Arbetet är utvecklande och ger möjlighet att påverka bland annat det framtida smittskyddet inom Sverige och EU. KVALIFIKATIONER Du bör ha naturvetenskaplig akademisk bakgrund, helst som veterinär. Det är en merit om du har erfarenhet av smittskyddsarbete och/eller de djurslag som du ska arbeta med. Även tidigare erfarenhet av arbete på myndighet är meriterande. Du är engagerad och drivande med god initiativ- och samarbetsförmåga. Du kan leda ett projekt eller uppgifter i mål inom planerad tid. Du har gott omdöme och en helhetssyn, som ger förutsättning för relevanta prioriteringar. Som person är du strukturerad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 05-15
Sök fler jobb liknande: lediga Veterinär med engagemang i fjäderfäfrågor jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Veterinär med engagemang i fjäderfäfrågor

Vi söker nu 7 enhetschefer som vill utveckla Avdelningen för djurskydd och
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Avdelningen för djurskydd och hälsa består av cirka 100 medarbetare, uppdelade på sju enheter. Uppdraget innefattar att verka för ett gott djurskydd, ett lågt smittryck och en god djurhälsa. Dessutom ska vi verka för att kontrollerna är effektiva och samordnade. Verksamhetens bedrivs i syfte att inom vår sektor skapa förutsättningar för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv till nytta för konsumenterna inte minst ur hållbarhetsperspektiv. Avdelningen genomgår nu en utveckling och omorganisation som går igång den 1 september. I samband med förändring av enheternas uppdrag och att en ny enhet bildas utlyser vi samtliga enhetschefstjänster inom avdelningen. Två av enhetscheferna kommer även ha det strategiska samordningsansvaret inom ämnesområdet smittskydd respektive djurskydd. Som enhetschef driver du verksamheten framåt och effektivt så att avdelningens mål uppfylls. Du ansvarar för din enhets verksamhet och har helhetssyn med utgångspunkt i verkets vision, färdplan och styrdokument. Du inriktar dig på ledaruppgiften och coachar och tillvaratar varje medarbetares kompetens och drivkraft. Inom ramen för ditt arbetsgivaransvar säkerställer du att verksamsamheten bedrivs optimalt i förhållande till uppdrag och resurser vad gäller styrning, planering och prioritering. Som enhetschef har du en viktig roll i verksamheten och du tar en aktiv roll i avdelningens ledningsgrupp och är med och driver utvecklings- och förändringsfrågor. KVALIFIKATIONER Vi lägger störst vikt vid dina personliga förmågor och i denna tjänst är ledarskap och drivkraft centrala. Som ledare är du lyhörd och visar empatisk förmåga. Du är professionell i din roll som chef, du skapar trygghet och tydlighet gentemot både medarbetare och chefer. Du trivs med att driva utveckling och har en strategisk förmåga att hantera både vardagens utmaningar och det mer långsiktiga arbetet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap. Du har relevant akademisk utbildning inom området, kanske som veterinär eller agronom men det är inget krav utan ledarskapet är det centrala. Har du arbetat inom en stor organisation eller myndighet är det en merit. Det är bra om du har goda kunskaper om djur- eller lantbrukssektorn ur ett eller flera perspektiv. För mer information om respektive enhet, de olika chefstjänsterna samt samordningsansvaret smittskydd respektive djurskydd så gå in på följande sida: www.jordbruksverket.se/enhetschef Varmt välkommen med din ansökan för att bli en av oss! ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 05-22
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker nu 7 enhetschefer som vill utveckla Avdelningen för djurskydd och jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker nu 7 enhetschefer som vill utveckla Avdelningen för djurskydd och

Vi söker nu 7 enhetschefer som vill utveckla Avdelningen för djurskydd och
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Avdelningen för djurskydd och hälsa består av cirka 100 medarbetare, uppdelade på sju enheter. Uppdraget innefattar att verka för ett gott djurskydd, ett lågt smittryck och en god djurhälsa. Dessutom ska vi verka för att kontrollerna är effektiva och samordnade. Verksamhetens bedrivs i syfte att inom vår sektor skapa förutsättningar för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv till nytta för konsumenterna inte minst ur hållbarhetsperspektiv. Avdelningen genomgår nu en utveckling och omorganisation som går igång den 1 september. I samband med förändring av enheternas uppdrag och att en ny enhet bildas utlyser vi samtliga enhetschefstjänster inom avdelningen. Två av enhetscheferna kommer även ha det strategiska samordningsansvaret inom ämnesområdet smittskydd respektive djurskydd. Som enhetschef driver du verksamheten framåt och effektivt så att avdelningens mål uppfylls. Du ansvarar för din enhets verksamhet och har helhetssyn med utgångspunkt i verkets vision, färdplan och styrdokument. Du inriktar dig på ledaruppgiften och coachar och tillvaratar varje medarbetares kompetens och drivkraft. Inom ramen för ditt arbetsgivaransvar säkerställer du att verksamsamheten bedrivs optimalt i förhållande till uppdrag och resurser vad gäller styrning, planering och prioritering. Som enhetschef har du en viktig roll i verksamheten och du tar en aktiv roll i avdelningens ledningsgrupp och är med och driver utvecklings- och förändringsfrågor. KVALIFIKATIONER Vi lägger störst vikt vid dina personliga förmågor och i denna tjänst är ledarskap och drivkraft centrala. Som ledare är du lyhörd och visar empatisk förmåga. Du är professionell i din roll som chef, du skapar trygghet och tydlighet gentemot både medarbetare och chefer. Du trivs med att driva utveckling och har en strategisk förmåga att hantera både vardagens utmaningar och det mer långsiktiga arbetet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av ledarskap. Du har relevant akademisk utbildning inom området, kanske som veterinär eller agronom men det är inget krav utan ledarskapet är det centrala. Har du arbetat inom en stor organisation eller myndighet är det en merit. Det är bra om du har goda kunskaper om djur- eller lantbrukssektorn ur ett eller flera perspektiv. För mer information om respektive enhet, de olika chefstjänsterna samt samordningsansvaret smittskydd respektive djurskydd så gå in på följande sida: www.jordbruksverket.se/enhetschef Varmt välkommen med din ansökan för att bli en av oss! ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 05-26
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker nu 7 enhetschefer som vill utveckla Avdelningen för djurskydd och jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker nu 7 enhetschefer som vill utveckla Avdelningen för djurskydd och

Handläggare till enheten för häst, fjäderfä och vilt
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER På Jordbruksverkets avdelning för djurskydd och hälsa handläggs bland annat frågor om djurskydd, smittskydd och avel. Enheten för häst, fjäderfä och vilt hanterar sina djurslag med målsättningen att upprätthålla ett gott djurskydd och ett gott hälsoläge i samverkan med berörda branscher. Vi söker en handläggare till enheten för häst, fjäderfä och vilt som vill arbeta med djurskyddsfrågor som rör främst fjäderfä och pälsdjur. Arbetet innebär kontakter med djurägare, veterinärer, branschorganisationer och andra myndigheter, såväl inom landet som på internationell nivå. Du arbetar huvudsakligen med löpande ärendehantering, vägledning till länsstyrelser och djurägare samt med rapportering i samarbete med kunniga och engagerade kollegor. Deltagande i arbetsgrupper och referensgrupper är andra arbetsuppgifter som ingår i tjänsten. Du har ett nära samarbete med berörda branscher med den gemensamma målsättningen att vidareutveckla en långsiktigt hållbar produktion. Arbetet är utvecklande och ger möjlighet att påverka bland annat det framtida djurskyddet inom Sverige och EU. KVALIFIKATIONER Du har en akademisk examen med naturvetenskaplig inriktning. Det är en merit om du har erfarenhet av djurskyddsarbete och/eller de djurslag som du ska arbeta med. Även tidigare erfarenhet av arbete på myndighet är meriterande. Kanske har du tidigare arbetet med djurskyddfrågor på länsstyrelen? Vi söker dig som har en helhetssyn på djurskyddsfrågor, är strukturerad, självgående och tar initiativ som för arbetet framåt. Du visar omdöme och har lätt för att kommunicera på ett tydligt och förtroendefullt sätt, både muntligt och skriftligt, samt god förmåga att samarbeta. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 05-28
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare till enheten för häst, fjäderfä och vilt jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare till enheten för häst, fjäderfä och vilt

Banveterinär Färjestads travbana
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Vi söker banveterinär till Färjestads travbana. Som banveterinär arbetar du med djurskydd och smittskydd vid trav- och galopptävlingar genom tillsyn, bedömning och kontroll av bana och hästar. Arbetet ger dig möjlighet till fördjupade kunskaper inom hästområdet och hästsporten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är veterinär och har erfarenhet från kliniskt arbete med hästar. Det är en fördel om du har intresse och viss kunskap om hästsporten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, tydlig, har ett gott omdöme och förmåga att fatta beslut. Jordbruksverket kommer att erbjuda utbildning bl.a genom auskultation, till dig som vill utvecklas som banveterinär. Tjänstgöring på annan bana kan tillkomma i förordnandet. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt även andra jobb inom den offentliga sektorn utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Karlstad
Publicerad : 02-16
Sök fler jobb liknande: lediga Banveterinär Färjestads travbana jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Banveterinär Färjestads travbana

Förändringsledare till avdelningen för djurskydd och hälsa
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som uthållig produktion med målet att Sverige ska vara ledande i utvecklingen. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. Verksamheten kan i delas upp i två områden: I den ena delen är tyngdpunkten löpande ärendehantering med frågor som involverar allmänheten, andra myndigheter, intresseorganisationer, branschföreträdare och andra länder. Hit hör också att verka för att kontrollen av verksamheter inom djurområdet är ändamålsenlig och rättssäker. Den andra delen är plötsliga större och allvarliga händelser, exempelvis utbrott av allvarliga smittsamma djursjukdomar. Dessa situationer berör många människor och djur, de får ekonomiska konsekvenser och därmed stor massmedial uppmärksamhet. Tjänsten som förändringsledare är placerad vid enheten för stöd och samordning, men kommer att tjänstgöra på hela djuravdelningen utefter behov. ARBETSUPPGIFTER Du ska som förändringsledare arbeta strategiskt på avdelningen samt driva, utveckla och implementera handläggningssystem. Du kommer att få göra verksamhetsanalyser och driva förändringsarbete på avdelningen samt effektivisera handläggningsprocesser. Det är ett brett uppdrag och du kommer att vara inblandad i olika projekt för att se över handläggningsprocesser och/eller för att uppdatera IT- system. I detta arbete kommer du att fungera som en länk mellan verksamheten avdelningen för djurskydd och hälsa och IT-avdelningen på Jordbruksverket. Du bör ha kunskap om att ta fram kostnadsestimat för nya projekt samt kvalitetsäkra dem. Du kommer att få vara med om att utveckla basen till en uppgradering och modernisering av våra handläggningsprocesser och IT system på avdelningen. Under 2015 kommer du specifikt arbeta med utvecklingen och införlivning av ett nytt handläggningssystem av etisk prövning av djurförsök HEPAD. Målet är att HEPAD:s olika delar levereras under året med ett slutleveransdatum 2015-12-31. HEPAD består av e-tjänst för djurförsöksetiska ansökningar, handläggningssystem och samarbetsyta för de regionala djurförsöksetiska nämnderna. Även stöd till projektet DAWA djurskyddsdata kommer ingå i tjänsten. KVALIFIKATIONER Akademisk examen samt några års erfarenhet av förändringsarbete och projektledning. Meriterande är om du har genomfört verksamhetsanalyser, arbetat med LEAN och har förståelse och erfarenhet av IT-utveckling samt kunskaper i att leda Work Shops. Du ska ha lätt för att anpassa dig för ändrade omständigheter och se möjligheter i förändring, du tar initiativ sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, är lyhörd och arbetar aktivt för att information ska gå ut och du säkerställer att budskap har gått fram. Du samarbetar bra med andra människor och förblir motiverad och effektiv trots bakslag och besvikelser. Du arbetar på tills projekt är avslutade och resultaten är uppnådda. Du är nytänkande och omsätter det i praktisk handling utifrån kundernas behov. Du är inriktad på att utveckla arbetet och även dig själv. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 03-04
Sök fler jobb liknande: lediga Förändringsledare till avdelningen för djurskydd och hälsa jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förändringsledare till avdelningen för djurskydd och hälsa

Vi söker dig som vill arbeta med smittskydd inom vattenbruk
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djurvälfärd som för uthållig produktion med målet att Sverige ska vara ledande i utvecklingen. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. Verksamheten kan i delas upp i två områden: I den ena delen är tyngdpunkten löpande ärendehantering med frågor som involverar allmänheten, andra myndigheter, intresseorganisationer, branschföreträdare och andra länder. Hit hör också att verka för att kontrollen av verksamheter inom djurområdet är ändamålsenlig och rättssäker. Den andra delen är plötsliga större och allvarliga händelser, exempelvis utbrott av allvarliga smittsamma djursjukdomar. Dessa situationer kan beröra många människor och djur och få ekonomiska konsekvenser och därmed stor massmedial uppmärksamhet. Vi söker en handläggare till enheten för häst, fjäderfä och vilt som vill arbeta för ett gott smittskydd och hälsoläge, samt ett gott djurskydd hos vattenbruksdjuren. Förutom smittskyddsarbete har du tillsammans med dina kollegor ansvar för att utveckla och upprätthålla goda kontakter med kunder (näringen, myndigheter, organisationer) samt driva frågor inom främst vattenbruksområdet framåt. Det dagliga arbetet innefattar handläggning av ärenden, smittskyddsutredningar och deltagande i utredningar och projekt. Du kommer i tjänsten att få möjlighet att företräda Jordbruksverket, och därmed Sverige, i EU samt ha mycket kontakter med andra myndigheter och näringen. Du kommer vara en del i en händelsestyrd organisation där utbrott av smittsam sjukdom gör att din kompetens inom smittskydd ibland ställs på sin spets. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som brinner för att arbeta med smittskyddsfrågor hos vattenbruksdjur ur ett helhetsperspektiv. Du har för uppdraget relevant utbildning, till exempel veterinär, fiskebiolog, marinbiolog eller motsvarande, samt gärna kunskaper om och erfarenhet av vattenbruksnäringen och vattenlevande djur. Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av arbete på myndighet samt smittskyddsarbete, såväl förebyggande som bekämpning av smitta. Inriktningen på tjänsten kan eventuellt förändras till att i större omfattning också handla om smittskydd på andra djurslag än vattenbruksdjur, och det är därför meriterande med en bred kompetens inom smittskyddsområdet. I din roll krävs att du är tydlig och har god förmåga att kommunicera och uttrycka dig, både muntligt och skriftligt. Du har lätt att samarbeta med andra och har ett gott omdöme samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete och driver processerna vidare. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du ser möjligheter i förändringar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för att du skall passa in i ett team där medarbetare kompletterar varandra när det gäller erfarenheter, kompetenser och personliga förmågor. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 04-24
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker dig som vill arbeta med smittskydd inom vattenbruk jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker dig som vill arbeta med smittskydd inom vattenbruk

Banveterinär Arvika travbana
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Vi söker banveterinär till Arvika travbana. Som banveterinär arbetar du med djurskydd och smittskydd vid trav- och galopptävlingar genom tillsyn, bedömning och kontroll av bana och hästar. Arbetet ger dig möjlighet till fördjupade kunskaper inom hästområdet och hästsporten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är veterinär och har erfarenhet från kliniskt arbete med hästar. Det är en fördel om du har intresse och viss kunskap om hästsporten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, tydlig, har ett gott omdöme och förmåga att fatta beslut. Jordbruksverket kommer att erbjuda utbildning bl.a genom auskultation, till dig som vill utvecklas som banveterinär. Tjänstgöring på annan bana kan tillkomma i förordnandet. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt även andra jobb inom den offentliga sektorn utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Arvika
Publicerad : 06-09
Sök fler jobb liknande: lediga Banveterinär Arvika travbana jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Banveterinär Arvika travbana

Verksamhetsutvecklare
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Ser du utvecklingsmöjligheter i allt? Har du alltid idéer om hur saker och ting kan göras på ett lite bättre och effektivare sätt? Har du driv och förmåga att genomföra dina idéer? Då är du vår nya verksamhetsutvecklare! Avdelningen för djurskydd och hälsa verkar för en god djurhälsa och djurvälfärd för att bidra till en hållbar utveckling och ett konkurrenskraftigt näringsliv. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. Avdelningens uppdrag är löpande ärendehantering, information, vägledning och kommunikation med olika målgrupper samt regelutveckling, såväl på internationell nivå som nationell nivå. På avdelningen har vi mycket externa kontakter med bl.a. allmänheten, andra myndigheter, företag inom olika branscher, intresseorganisationer samt EU-kommissionen och kollegor i andra länder. Som verksamhetsutvecklare arbetar du övergripande på avdelningen med målet att, tillsammans med avdelningens ledning, utveckla och effektivisera våra arbetssätt. Du arbetar med ett brett kontaktnät, i nära samarbete med avdelningens ledning och i vissa uppgifter är du också en viktig länk till verkets expansiva IT-avdelning. Hos oss möter du en spännande mångfald av arbetsuppgifter och verksamhetsområden. Exempel på arbetsuppgifter är: • Genomföra verksamhetsanalyser och processkartläggningar • Identifiera, föreslå och genomföra konkreta förändringar i arbetsprocesser • Utveckla arbetssätt enligt principerna för LEAN • Ta fram kostnadsestimat för nya projekt, leda och kvalitetssäkra dessa • Vara ett stöd för verksamheten i kravanalys av nya IT-system och fungera som en brygga mellan vår verksamhet och IT-avdelningen • Leda workshops I rollen som verksamhetsutvecklare hos oss arbetar du situationsanpassat men med fokus på helheten. Vi möter dig med stort engagemang, en stark uttalad vilja att utvecklas vilket vi också månar om. KVALIFIKATIONER Rätt personliga förmågor är en förutsättning för att lyckas med jobbet. Du är initiativtagande och för dig är det självklart att ta ansvar för din uppgift och själv strukturera ditt angreppssätt. Du har god analytisk förmåga vilket innebär att du har lätt för att se nya vägar och lösningar. Du är uppskattad för din samarbetsförmåga och uthållighet. Du är lyhörd och din kommunikation är tydlig. När du hamnar i en stressituation är du lugn och fokuserar på rätt saker. Du har med dig praktisk erfarenhet av verksamhetsutveckling, gärna från liknande arbete i offentlig verksamhet eller ett större privat företag. Utöver det har du en akademisk utbildning med en för tjänsten lämplig inriktning. Då rollen har varierande arbetsuppgifter tror vi att du har bred kompetens med en vilja att bli bättre. Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan för att bli en av oss! ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 06-17
Sök fler jobb liknande: lediga Verksamhetsutvecklare jobb, Verksamhetsutvecklare Jönköping, Verksamhetsutvecklare Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Verksamhetsutvecklare

Banveterinär Arvika travbana
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 200 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Vi söker banveterinär till Arvika travbana. Som banveterinär arbetar du med djurskydd och smittskydd vid trav- och galopptävlingar genom tillsyn, bedömning och kontroll av bana och hästar. Arbetet ger dig möjlighet till fördjupade kunskaper inom hästområdet och hästsporten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är veterinär och har erfarenhet från kliniskt arbete med hästar. Det är en fördel om du har intresse och viss kunskap om hästsporten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, tydlig, har ett gott omdöme och förmåga att fatta beslut. Jordbruksverket kommer att erbjuda utbildning bl.a genom auskultation, till dig som vill utvecklas som banveterinär. Tjänstgöring på annan bana kan tillkomma i förordnandet. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt även andra jobb inom den offentliga sektorn utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Arvika
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Banveterinär Arvika travbana jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Banveterinär Arvika travbana

Banveterinär Hagmyren travbana
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Vi söker banveterinär till Hagmyren travbana i Hudiksvall. Som banveterinär arbetar du med djurskydd och smittskydd vid trav- och galopptävlingar genom tillsyn, bedömning och kontroll av bana och hästar. Arbetet ger dig möjlighet till fördjupade kunskaper inom hästområdet och hästsporten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är veterinär och har erfarenhet från kliniskt arbete med hästar. Det är en fördel om du har intresse och viss kunskap om hästsporten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, tydlig, har ett gott omdöme och förmåga att fatta beslut. Jordbruksverket kommer att erbjuda utbildning bl.a genom auskultation, till dig som vill utvecklas som banveterinär. Tjänstgöring på annan bana kan tillkomma i förordnandet. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Banveterinär Hagmyren travbana jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Banveterinär Hagmyren travbana

Handläggare till enheten för sällskapsdjur och försöksdjur
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som uthållig produktion med målet att Sverige ska vara ledande i utvecklingen. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. Enheten för försöksdjur och sällskapsdjur arbetar för att främja ett gott djurskydd, en god djurhälsa och ett gott smittskydd för försöksdjur och sällskapsdjur. I enhetens ansvarsområde ingår också djurparksdjur och cirkusdjur. Enheten har just nu ett starkt fokus på att effektivisera sin ärendehandläggning för att därigenom kunna skapa större utrymme för enheten att arbeta med strategiska frågor och utvecklingsprojekt. I förändringsprocessen ingår bland annat att se över enhetens verksamhet, samt föreskrifter. ARBETSUPPGIFTER Ditt uppdrag är att bidra till att vår myndighetsutövning kännetecknas av juridiskt korrekta arbetssätt. Din arbetsuppgift är framförallt att skriva föreskrifter och du ansvarar för att arbetet bedrivs enligt Jordbruksverkets fastställda process, utöver föreskriftsarbete kan du också arbeta med viss ärendehandläggning. Du planerar, driver och koordinerar självständigt ditt arbete. Förutom ett nära samarbete med kollegorna på enheten har du också många andra kontaktytor, såväl internt som externt. Du kommer att vara involverad i alla enhetens arbetsområden och du är också delaktig i det utvecklingsarbete som bedrivs på enheten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har juristexamen/jur kand eller en examen inom affärsrätt och gärna några års erfarenhet av juridiskt arbete inom myndighet eller offentlig förvaltning. Det är meriterande om du har kunskaper i EU-rätt och förvaltningsrätt. Som handläggare är du lugn och stabil i stressituationer och har en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har en god analysförmåga och arbetar självgående med komplexa frågor och juridiska ställningstaganden. Du är en person med god kommunikationsförmåga och säkerställer att ditt budskap har nått fram. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 11-12
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare till enheten för sällskapsdjur och försöksdjur jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare till enheten för sällskapsdjur och försöksdjur

Vi söker dig som vill arbeta med smittskydd inom vattenbruk
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djurvälfärd som för uthållig produktion med målet att Sverige ska vara ledande i utvecklingen. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. ARBETSUPPGIFTER Verksamheten kan delas upp i två områden: I den ena delen är tyngdpunkten löpande ärendehantering med frågor som involverar allmänheten, andra myndigheter, intresseorganisationer, branschföreträdare och andra länder. Hit hör också att verka för att kontrollen av verksamheter inom djurområdet är ändamålsenlig och rättssäker. Den andra delen är plötsliga större och allvarliga händelser, exempelvis utbrott av allvarliga smittsamma djursjukdomar. Dessa situationer kan beröra många människor och djur och få ekonomiska konsekvenser och därmed stor massmedial uppmärksamhet. Vi söker en handläggare till enheten för häst, fjäderfä och vilt som vill arbeta för ett gott smittskydd och hälsoläge hos i första hand vattenbruksdjuren. Förutom smittskyddsarbete har du tillsammans med dina kollegor ansvar för att utveckla och upprätthålla goda kontakter med kunder (näringen, myndigheter, organisationer) samt driva prioriterade frågor framåt. Det dagliga arbetet innefattar handläggning av ärenden, smittskyddsutredningar och deltagande i utredningar och projekt. Du kommer vara en del i en händelsestyrd organisation där utbrott av smittsam sjukdom gör att din kompetens inom smittskydd ibland ställs på sin spets. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är intresserad av att arbeta med hantering av smittskyddsfrågor hos vattenbruksdjur ur ett helhetsperspektiv. Du har för uppdraget relevant utbildning, till exempel veterinär, marinbiolog, agronom eller motsvarande, samt gärna kunskaper om och erfarenhet av vattenbruksnäringen och vattenlevande djur. Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av arbete på myndighet samt smittskyddsarbete, såväl förebyggande som bekämpning av smitta. Inriktningen på tjänsten kan eventuellt förändras till att i större omfattning också handla om smittskydd och djurhälsofrågor på andra djurslag och det är därför meriterande med en bred kompetens inom dessa områden. I din roll krävs att du är tydlig och har god förmåga att kommunicera och uttrycka dig, både muntligt och skriftligt. Du har lätt att samarbeta med andra och har ett gott omdöme samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete och driver processerna vidare. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du ser möjligheter i förändringar. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för att du skall passa in i ett team där medarbetare kompletterar varandra när det gäller erfarenheter, kompetenser och personliga förmågor. Vi kommer hantera ansökningar löpande. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 11-17
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker dig som vill arbeta med smittskydd inom vattenbruk jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker dig som vill arbeta med smittskydd inom vattenbruk

Handläggare försöksdjur
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Enheten för försöksdjur och sällskapsdjur arbetar för att främja ett gott djurskydd, en god djurhälsa och ett gott smittskydd för försöksdjur och sällskapsdjur. I enhetens ansvarsområde ingår också djurparksdjur och cirkusdjur. Din vardag kommer innebära att du ska arbeta för att bibehålla Sveriges goda djurhälsoläge och säkerställa gott djurskydd främst inom försöksdjursverksamheten. Du ska på kvalificerad nivå kunna göra smittskyddsmässiga bedömningar, komma fram till välavvägda riskhanteringar, leda utredningar, sammanställa underlag, yttranden och förslag till beslut eller ställningstagande. Du kommer att ha ett brett kontaktnät inom försöksdjursverksamheten så som universitet, forskningsinstitutioner, regeringen och allmänheten. KVALIFIKATIONER Du ska ha akademisk utbildning, ex biolog, veterinär eller motsvarande, gärna disputerad. Kompetens inom djurskydds- och smittskyddsområdet, samt erfarenhet av forskning på djur är meriterande. Erfarenhet från myndighetsarbete är meriterande. Du ska prata och skriva svenska flytande och du bör även ha goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. För att lyckas i rollen ser vi att du har god kommunikationsförmåga, och du är van att analysera komplexa uppgifter och problem. Du gillar att arbeta ihop med andra och är van att jobba ihop i team. Du fokuserar på rätt saker och är lugn och stabil i stressade situationer. Du tar ansvar för dina processer som du driver självständigt och/eller i grupp in i mål och du vågar fatta beslut. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga förmågor. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 02-02
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare försöksdjur jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare försöksdjur

Handläggare/Veterinär till avdelningen för djurskydd och hälsa
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som uthållig produktion med målet att Sverige ska vara ledande i utvecklingen. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. ARBETSUPPGIFTER Enheten för försöksdjur och sällskapsdjur arbetar för att främja ett gott djurskydd, en god djurhälsa och ett gott smittskydd för försöksdjur och sällskapsdjur. I enhetens ansvarsområde ingår också djurparksdjur och cirkusdjur. Du ska i tjänsten arbeta för att bibehålla Sveriges goda djurhälsoläge och säkerställa ett gott djurskydd främst inom sällskapsdjuren. Du ska kunna göra smittskyddsmässiga bedömningar på en kvalificerad nivå, komma fram till välavvägda riskhanteringar, leda utredningar, sammanställa underlag, yttranden och förslag till beslut eller ställningstaganden. Du kommer i tjänsten att ha mycket externa kontakter med myndigheter och intresseorganisationer som bland annat Staten Veterinärmedicinska Anstalt, Folkhälsomyndigheten, Svenska Kennelklubben, Veterinärförbundet , Tullverket, Polismyndigheten, Länsstyrelsen, m.fl. KVALIFIKATIONER Du ska ha akademisk utbildning inom veterinärmedicin och specialkunskaper inom sällskapsdjur. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av kliniskt arbete med smådjur (hund, katt, övriga) och myndighetsarbete. För att lyckas i rollen så har du en mycket god kommunikationsförmåga, du är lugn och stabil i stressade situationer och du gillar att samarbeta med andra. Du är empatisk och tycker om att fatta beslut och förblir motiverad till dess att projekt är avslutade och resultat är uppnått. Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, är ett krav ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 02-03
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare/Veterinär till avdelningen för djurskydd och hälsa jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare/Veterinär till avdelningen för djurskydd och hälsa

Jurist till lagstiftningsprojekt
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som uthållig produktion med målet att Sverige ska vara ledande i utvecklingen. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. ARBETSUPPGIFTER Är du bra på att tänka nytt och driva förändring tillsammans med andra? Tycker du att det skulle vara spännande att bidra till en enkel och modern lagstiftning på djurhälsoområdet? Söker du en ordentlig utmaning? Inom kort träder tre nya EU-förordningar i kraft på områdena djurhälsa, växtskydd och offentlig kontroll. Detta medför behov av genomgripande förändringar av den nuvarande svenska lagstiftningen på dessa områden. Flera nationella lagar och ca 170 av Jordbruksverkets föreskrifter ska struktureras om och förändras. Arbetet kommer att bedrivas i projektform och fokuserar i början på koordinering av synpunkter till arbetsgrupper och kommittéer på EU-nivå samtidigt som diskussioner förs om nationella lagar och föreskrifter. Senare kommer tyngdpunkten att ligga på framtagandet av nya föreskrifter kopplade till djurhälsoförordningen. Här finns en spännande utmaning att via juridiken bidra till ett modernt regelverk. Projektgruppen består av jurister och experter från verksamheten. Målsättningen för arbetet är att anpassa den svenska lagstiftningen till de nya EU-förordningarna, att få en väl fungerande svensk lagstiftning på plats i rätt tid och att i detta arbete ha en god dialog med verksamheten och andra myndigheter. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att, i samverkan med verksamheten • samordna och skriva underlag rörande ny lagstiftning till Regeringskansliet, • ta fram föreskrifter, och • föra dialog och informera om arbetet i projektet KVALIFIKATIONER Juris kandidatexamen/juristexamen (180 poäng/270 högskolepoäng). Flerårig erfarenhet som jurist vid statlig myndighet, särskilt av lagstiftningsarbete. Erfarenhet av arbete med EU-rätt och/eller arbete i ett större projekt är meriterande. Du är van vid att arbeta med komplexa frågor och känner sig trygg i metoder för att analysera och bryta ner problem. Vidare är det viktigt att du har väl utvecklade förmågor för att kommunicera och samarbeta eftersom tjänsten innebär många kontaktytor. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du har god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt. Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan för att bli en av oss! ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vårt arbetsspråk är svenska. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 02-10
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist till lagstiftningsprojekt jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist till lagstiftningsprojekt

Vill du jobba med allmänna veterinära frågor och smittskydd?
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är bland annat att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som uthållig produktion. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. Tjänsten är delad mellan enheten för internationella frågor och djurhälsopersonal och enheten för CITES, foder och djurprodukter. Enheten för CITES, foder och djurprodukter arbetar med artskydd, fodersäkerhet och smittskydd kopplat till animaliska biprodukter. Enheten för Internationella frågor och djurhälsopersonal arbetar med exportfrämjande insatser, djurhälsopersonal och veterinärt EU-arbete. Enheten ansvarar bl.a. för lagstiftning, kontrollvägledning, ärendehandläggning och information inom dessa områden. ARBETSUPPGIFTER Verksamheten behöver förstärkas med ytterligare en medarbetar inom ramen för smittskydd, allmänna veterinära frågor och utvecklingsarbete inom enheternas arbetsområde. Dina arbetsuppgifter kan exempelvis vara handlägga ärenden, utreda frågor, skriva informationstext och delta i processgenomgångar. Du kommer att arbeta självständigt men även samarbeta både internt och externt med andra. Det externa samarbetet består av kontakter både inom och utom Sverige, med andra myndigheter, regeringskansliet, intresseorganisationer och andra kunder. Vi har en god kamratskap inom enheterna och erfarna kollegor som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. Som medarbetare tar du stort ansvar för din egen och enhetens planering och utveckling. Vi vill att du är delaktig i enheternas/avdelningens utvecklingsarbete och bidrar på ett konstruktivt och initiativrikt sätt till förbättrade arbetssätt och processer. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med företrädelsevis naturvetenskaplig universitetsexamen. Har du tidigare erfarenhet från myndighetsarbete eller från större organisationer ser vi det som en fördel. Vi vill att du kan arbeta strukturerat, är självgående och ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. Du behöver vara resultatinriktad och själv eller tillsammans med andra kunna prioritera vad som är viktigt just nu. Du ska kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete med miljöfrågor, smittskyddsfrågor, djurrelaterad verksamhet och projektledning är meriterande. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 02-11
Sök fler jobb liknande: lediga Vill du jobba med allmänna veterinära frågor och smittskydd? jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vill du jobba med allmänna veterinära frågor och smittskydd?

Vi söker banveterinärer
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Vi söker banveterinär till Arvika, Umåker, Jägersro (galopp), Halmstad, Eskilstuna, Rättvik och Bergsåker. Som banveterinär arbetar du med djurskydd vid trav- och galopptävlingar. I uppdraget ingår bland annat att besiktiga och bedöma tävlingsplatsen och deltagande hästar och vid behov förbjuda tävling eller att visst djur deltar. I uppdraget ingår även att ge veterinärvård vid akuta händelser. Arbetet ger dig möjlighet till fördjupade kunskaper inom hästområdet och hästsporten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad veterinär och har erfarenhet från kliniskt arbete med hästar. Du bör även ha kunskap om trav- och/eller galoppsport. Som banveterinär verkar du i en myndighetsroll och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du självgående, tydlig, har ett gott omdöme och förmåga att fatta beslut. Jordbruksverket kommer att erbjuda utbildning bl.a genom auskultation, till dig som vill utvecklas som banveterinär. Tjänstgöring på annan bana kan förekomma. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 02-16
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker banveterinärer jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker banveterinärer

Enhetschef till avdelningen för djurskydd och hälsa som vill vara med på vå
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Avdelningen för djurskydd och hälsa består av ca 100 medarbetare, uppdelade på sex enheter. Uppdraget innefattar att verka för ett gott djurskydd, ett lågt smittryck och en god djurhälsa. Dessutom ska vi verka för att kontrollerna är effektiva och samordnade. Verksamhetens bedrivs i syfte att inom vår sektor skapa goda förutsättningar för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv till nytta för konsumenterna inte minst ur hållbarhetsperspektiv. Ditt uppdrag innebär att du och enheten ska verka för ett säkert foder som inte innebär någon allvarlig risk för människors och djurs hälsa, likaså ska hanteringen av djurprodukter förenklas utan att äventyra folkhälsa och smittskydd för djur. På enheten hanteras även frågor kring utrotningshotade djur och växter och här är målsättningen att verka för att handel med utrotningshotade arter bedrivs på ett lagligt och hållbart sätt. Som enhetschef driver du och utvecklar verksamheten effektivt så att avdelningens målsättning uppfylls. Du ansvarar för din enhets verksamhet och har helhetssyn med utgångspunkt i verkets vision, färdplan och styrdokument. Du inriktar dig på ledaruppgiften och coachar och tillvaratar varje medarbetares kompetens och drivkraft. Inom ramen för ditt arbetsgivaransvar säkerställer du att verksamsamheten bedrivs optimalt i förhållande till uppdrag och resurser vad gäller styrning, planering och prioritering. Du tar en aktiv roll i avdelningens ledningsgrupp och är med och driver utveckling- och förändringsfrågor. Avdelningen befinner sig på en spännande utvecklingsresa där vi, utifrån Jordbruksverkets uppdrag, gemensamt både ser över vår inriktning och målsättning. Detta innefattar även att se över våra processer och arbetssätt i syfte att skapa mervärde för våra kunder och förenkla våra rutiner. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant akademisk examen. Du ska ha chefserfarenhet, gärna i förändringsarbete där du kan dela med dig av erfarenheter. . Vi vill att du har kunskap om förändringsprocesser och erfarenhet av att ha en beställarroll. Du är van att ta en aktiv roll i en ledningsgrupp. Det är meriterande om du har erfarenhet av situations anpassat ledarskap. Vi ser att du leder och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du kan samordna grupper samt har lätt för samarbeta, du är handlingskraftig och van att fatta beslut. Vi vill att du skapar engagemang, delaktighet samt arbetsglädje. Du har förmåga att ta in en större mängd information och tänka logiskt och strategiskt planera för framtiden så det blir bra för både uppdragsgivare och kund. Du är utvecklingsinriktad och vågar komma med idéer på nya angreppssätt. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 03-15
Sök fler jobb liknande: lediga Enhetschef till avdelningen för djurskydd och hälsa som vill vara med på vå jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Enhetschef till avdelningen för djurskydd och hälsa som vill vara med på vå

Enhetschef som vill utveckla och driva enheten för internationella frågor o
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Avdelningen för djurskydd och hälsa består av ca 100 medarbetare, uppdelade på sex enheter. Uppdraget innefattar att verka för ett gott djurskydd, ett lågt smittryck och en god djurhälsa. Vi ska dessutom arbeta för att kontrollerna är effektiva och samordnade. Verksamhetens bedrivs i syfte att inom vår sektor skapa förutsättningar för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv till nytta för konsumenterna inte minst ur hållbarhetsperspektiv. På enheten för internationella frågor och djurhälsopersonal arbetar vi brett med frågor kopplade till internationellt arbete och behörighetsfrågor. Här finns samordningen för avdelningens internationella arbete samlat och mycket verksamhet kopplad till internationella förhandlingsfrågor inom djurområdet. På enheten arbetar man även med exportfrågor, i syfte att stärka svensk export av livsmedelsprodukter, och åtgärder i syfte att minska antibiotikaresistens. Dessutom finns behörighetsfrågor inom djurens hälso- och sjukvård samlade här. Som enhetschef driver du och utvecklar verksamheten effektivt så att avdelningens målsättning uppfylls. Du ansvarar för din enhets verksamhet och har helhetssyn med utgångspunkt i verkets vision, färdplan och styrdokument. Du inriktar dig på ledaruppgiften och coachar och tillvaratar varje medarbetares kompetens och drivkraft. Inom ramen för ditt arbetsgivaransvar säkerställer du att verksamsamheten bedrivs optimalt i förhållande till uppdrag och resurser vad gäller styrning, planering och prioritering. Du tar en aktiv roll i avdelningens ledningsgrupp och är med och driver utveckling- och förändringsfrågor. KVALIFIKATIONER Som chef är du lyhörd samt kommunicerar väl och visar empatisk förmåga. Du är professionell i din roll som chef, du skapar trygghet och tydlighet gentemot både medarbetare och chefer. Du leder och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål och du skapar engagemang och delaktighet. Du trivs med att driva utveckling och har ett strategiskt tänk för att hantera både vardagens utmaningar och det mer långsiktiga arbetet. Du visar också god förståelse för uppdragsgivare, samarbetspartners, kunder och medarbetare . Du har en för uppdraget lämplig akademisk examen, gärna inom det veterinärmedicinska området, men det är inget krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap och har jobbat som chef i några år. Har du arbetat inom en stor organisation eller myndighet är det en merit. Det är bra om du har goda kunskaper om djur- eller landsbygdssektorn ur ett eller flera perspektiv . Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor i denna tjänst. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 03-16
Sök fler jobb liknande: lediga Enhetschef som vill utveckla och driva enheten för internationella frågor o jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Enhetschef som vill utveckla och driva enheten för internationella frågor o

Handläggare för foder inom primärproduktionen
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är bland annat att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdet. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som uthållig produktion. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. Enheten för CITES, foder och djurprodukter arbetar med artskydd, fodersäkerhet och smittskydd kopplat till animaliska biprodukter. Enheten ansvarar bl.a. för lagstiftning, kontrollvägledning, ärendehandläggning och information inom dessa områden. ARBETSUPPGIFTER En av våra medarbetare ska vara föräldraledig och därför söker vi nu en vikarie för henne. Arbetsuppgifterna kommer främst handla om handläggning av ärenden kopplade till primärproduktion av foder inom områden som foderhygien, smittskydd, offentlig kontroll och information. Det kan bland annat handla om att godkänna olika typer av foderanläggningar, följa upp hanteringen av foderrelaterade smittor, sköta rapporteringar, skriva vägledningar till framför allt länsstyrelserna, själv ta fram statistik ur våra IT-system eller agera kravställare för åtgärder i systemen. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp. Arbetet förutsätter effektiv samverkan både internt och externt. Det externa samarbetet består av kontakter med foderföretagare, myndigheter, regeringskansliet och intresseorganisationer m.fl. Du kommer också ha kontakt med flera enheter och avdelningar inom Jordbruksverket. Arbetet kan periodvis vara intensivt och ställa höga krav på flexibilitet och samarbete. På enheten finns det flera erfarna kollegor som kommer hjälpa dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. Som medarbetare tar du stort ansvar för din egen och enhetens planering och utveckling. Vi vill att du är delaktig i enheternas utvecklingsarbete och bidrar på ett konstruktivt och initiativrikt sätt till förbättrade arbetssätt och processer. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med agronomexamen eller motsvarande naturvetenskaplig utbildning. Tidigare arbete inom foderområdet, liksom kunskap om smittskydd och foderlagstiftning är meriterande. Har du tidigare erfarenhet från myndighetsarbete ser vi det som en fördel. Du ska vara självgående i ditt arbete och kunna samarbeta bra med andra. Du ser möjligheter i förändring och kan lätt anpassa dig efter nya omständigheter eller förutsättningar. Du är stabil som person och du har lätt för att kommunicera och uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. I vårt arbete har vi kunden i fokus, genomför förenklingar och hittar bra lösningar ur ett helhetsperspektiv. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 03-16
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare för foder inom primärproduktionen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare för foder inom primärproduktionen

Veterinär strateg inom antibiotikaresistens och läkemedel
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Avdelningen för djurskydd och hälsa består av ca 100 medarbetare, uppdelade på sex enheter. Uppdraget innefattar att verka för ett gott djurskydd, ett lågt smittryck och en god djurhälsa. Vi ska arbeta för att kontrollerna är effektiva och samordnade och att verksamhetens bedrivs i syfte att inom vår sektor skapa förutsättningar för ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv till nytta för konsumenterna. På enheten för internationella frågor och djurhälsopersonal arbetar vi brett med frågor kopplade till internationellt arbete och behörighetsfrågor. Här finns samordningen för avdelningens internationella arbete samlat. På enheten arbetar vi även med exportfrämjande insatser, i syfte att stärka svensk export av livsmedel- och jordbruksprodukter. Vidare samordnar enheten åtgärder i syfte att minska antibiotikaresistens. Tjänsten innebär att du driver och utvecklar verksamheten inom antibiotika och antibiotikaresistens effektivt så att mål på området uppfylls. Vi står inför många utmanande ställningstaganden där en helhetssyn utifrån ett främjandeperspektiv måste vara utgångspunkten. Du kommer att arbeta med underlag till regeringskansliet, ta fram nationella strategier och vara vår centrala kontakt på detta område. Du kommer att företräda myndigheten i olika forum, både nationella och inom EU-samarbetet. I tjänsten ingår en del resor både nationellt och internationellt. Beroende på bakgrund och tidigare erfarenheter kan arbetsuppgifter så som föreskriftsarbete, exportfrämjande insatser, läkemedelsfrågor och allmänna veterinära frågor ingå. KVALIFIKATIONER Du är veterinär eller har annan medicinsk utbildning på motsvarande nivå med flera års erfarenhet, gärna från myndighetsarbete. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet från, och kunskaper om svensk animalieproduktion och livsmedelskedjan. Det är därtill meriterande om du har arbetsledande erfarenheter. Som person är du lyhörd och kommunicerar på ett tydligt och enkelt sätt, både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Övriga språk är meriterande. Vidare är du självgående och flexibel samt visar på en god empatisk förmåga. Antibiotika och antibiotikaresistens är ett viktigt område där det krävs att du som person tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och i samarbete med andra förverkligar de uppdrag enhetens verksamhet har. Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor i denna tjänst. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 04-01
Sök fler jobb liknande: lediga Veterinär strateg inom antibiotikaresistens och läkemedel jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Veterinär strateg inom antibiotikaresistens och läkemedel

Veterinär med engagemang i fjäderfäfrågor
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. ARBETSUPPGIFTER Du ska i tjänsten arbeta för att bibehålla Sveriges goda djurhälsoläge och ett gott djurskydd för främst fjäderfä. Du arbetar med smittutredningar, löpande ärendehantering, rapportering med mera, i samarbete med kunniga och engagerade kollegor. I arbetet ingår bland annat att delta i eller leda smittutredningar och att ta fram underlag till yttranden, beslut och andra ställningstaganden. Du ska därför kunna göra kvalificerade smittskyddsmässiga bedömningar och välavvägda alternativ för riskhantering. Du har ett nära samarbete med djurägare, branschorganisationer och myndigheter med den gemensamma målsättningen att vidareutveckla en långsiktig och hållbar produktion. Arbetet är utvecklande och ger möjlighet att påverka det framtida smittskyddet inom Sverige och EU. Vi har god kamratskap och erfarna kollegor som hjälper dig att komma igång och utvecklas i ditt arbete. Som medarbetare tar du stort ansvar för din egen och enhetens planering och utveckling, och bidrar på ett konstruktivt och initiativrikt sätt. Beroende på intresse och kompetens kan andra arbetsuppgifter ingå som en del i tjänsten KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är veterinär eller innehar annan relevant utbildning, kompetens och erfarenhet som vi bedömer likvärdig för tjänsten. Du har ett stort intresse för, samt kunskap och erfarenhet av smittskyddsarbete, gärna kopplat till fjäderfä. Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av arbete med smittskydd och riskhantering på myndighet eller i en större organisation, såväl förebyggande som bekämpning av smitta. Inriktningen på tjänsten kan eventuellt förändras till att i större omfattning också handla om smittskydd och djurhälsofrågor på andra djurslag och det är därför meriterande med en bred kompetens inom dessa områden. Vi vill att du är självgående och har god samarbetsförmåga. Du är engagerad och tar ansvar för dina uppgifter och förblir motiverad till dess att projekt är avslutade och resultat uppnått. Du är lugn och stabil i stressade situationer, har gott omdöme och en helhetssyn i dina bedömningar. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och du ser möjligheter i förändringar. I din roll krävs att du är tydlig och har god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper för att du skall passa in i ett team där medarbetare kompletterar varandra när det gäller erfarenheter, kompetenser och personliga förmågor. I vårt arbete har vi kunden i fokus, genomför förenklingar och hittar bra lösningar ur ett helhetsperspektiv. Vi kommer hantera ansökningar löpande. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 04-01
Sök fler jobb liknande: lediga Veterinär med engagemang i fjäderfäfrågor jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Veterinär med engagemang i fjäderfäfrågor

Handläggare avdelningen för djurskydd och hälsa
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som uthållig produktion med målet att Sverige ska vara ledande i utvecklingen. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. ARBETSUPPGIFTER Enheten för försöksdjur och sällskapsdjur arbetar för att främja ett gott djurskydd, en god djurhälsa och ett gott smittskydd för försöksdjur och sällskapsdjur. I enhetens ansvarsområde ingår också djurparksdjur och cirkusdjur. Din vardag kommer innebära att du ska arbeta med att handlägga sällskapsdjurs- och försöksdjursärenden. Du ska kunna göra bedömningar, leda utredningar, sammanställa underlag, yttranden och förslag till beslut eller ställningstagande. Du kommer att ha ofta kontakt med våra kunder som är enskilda djurägare, forskare, allmänheten, universitet och forskningsinstitutioner. KVALIFIKATIONER Du ska ha akademisk utbildning, ex jurist, statsvetare, biolog, agronom eller motsvarande. Erfarenhet från myndighetsarbete är meriterande. Du ska prata och skriva svenska flytande och du bör även ha goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. För att lyckas i rollen ser vi att du har god kommunikationsförmåga, och du är van att analysera komplexa uppgifter och problem. Du gillar att arbeta ihop med andra och är van att jobba ihop i team. Du fokuserar på rätt saker och är lugn och stabil i stressade situationer. Du tar ansvar för dina processer som du driver självständigt och/eller i grupp in i mål och du vågar fatta beslut. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga förmågor. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 04-21
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare avdelningen för djurskydd och hälsa jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare avdelningen för djurskydd och hälsa

Strategisk samordnare med driv
Jordbruksverkets uppdrag som regeringens expertmyndighet inom jordbruk, fiskeri och landsbygdsutveckling är att arbeta för en hållbar utveckling, ett gott djurskydd, ett dynamiskt och konkurrenskraftigt näringsliv i hela landet och en livsmedelsproduktion till nytta för konsumenterna. Vi administrerar EU-stöd för jordbruket, landsbygden och fiskeområdet. Vi är 1 300 anställda och huvudkontoret ligger i Jönköping. Avdelningen för djurskydd och hälsas uppdrag är att ansvara för ett effektivt djurskydds- och smittskyddsarbete inom djur- och foderområdena. Målet är att skapa goda förutsättningar för såväl djur som uthållig produktion med målet att Sverige ska vara ledande i utvecklingen. På avdelningen arbetar ca 100 medarbetare fördelade på sex enheter. ARBETSUPPGIFTER Är du intresserad av strategiskt och utvecklingsinriktat arbete i livsmedelskedjan? Då har vi en intressant roll för dig. Vi arbetar för ett livskraftigt och lönsamt jordbruk, en hållbar matproduktion och en hälsosam miljö för människor och djur. I din roll kommer du att arbeta både operativt och strategiskt i olika uppdrag tillsammans med kollegor, såväl internt som externt. Ditt arbete ska bl.a. leda till att myndighetsgemensamma målsättningar omsätts på alla nivåer, att vi har en god uppföljning av verksamheten där vi analyserar och drar slutsatser och på så sätt får förbättringshjulet att snurra på ett bra sätt. Vidare ska en god dialog mellan verksamheterna internt och över myndighetsgränserna leda till att ansvarsförhållanden och prioriteringar i verksamheten är tydliga och väl kommunicerade. Du arbetar med ett stort kontaktnät i en bred verksamhet och exempel på arbetsuppgifter är: - Leda och samordna målstyrning - Ta fram och följa nationella indikatorer - Analysera och dra slutsatser från offentliga kontroller i livsmedelskedjan - Utveckla interna arbetsprocesser - Samordna myndighetens leveranser Du behöver resa en del i tjänsten. KVALIFIKATIONER Akademisk examen gärna inom ekonomi, juridik, statsvetenskap eller IT. Du ska kunna läsa och kommunicera, samt hantera större textmaterial obehindrat, på både svenska och engelska. Vi förutsätter att du har god IT-vana. För att bli framgångsrik i rollen är det viktigt att du trivs i en miljö där du får stort eget ansvar, förväntas ta egna initiativ och där du arbetar helhetsorienterat och tänker strategiskt. Arbetsuppgifterna kräver att du leder och medverkar i olika projekt och arbetsgrupper och du behöver därför vara duktig på att skapa engagemang, koordinera och få med dig andra samtidigt som du har ett analytiskt och resonerande arbetssätt. Vidare behöver du gilla att planera, organisera och bygga strukturer som även andra kan arbeta enkelt utifrån. Du ska ha några års erfarenhet från arbete med styrning, uppföljning av myndighetsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av de gröna näringarna, intresse för frågor inom livsmedelskedjan. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle. Vi erbjuder ett stimulerande arbete med tydlig samverkan över gränser och ett arbetsklimat där vi tar vara på idékraft och alltid strävar efter att vara en modern och öppen myndighet. ÖVRIGT Inför rekryteringsarbetet har Jordbruksverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Vi eftersträvar mångfald bland våra anställda. Vårt arbetsspråk är svenska. Vi använder e-rekrytering via offentliga jobb för att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringen. När du fyllt i dina uppgifter söker du enkelt andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen. Fyll i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Bilagor kan inte skickas med via offentliga jobb. Det blir aktuellt först i ett senare skede av rekryteringen. Tack för att du söker arbetet genom offentliga jobb!
Företag: Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa
Ort: Jönköping
Publicerad : 07-28
Sök fler jobb liknande: lediga Strategisk samordnare med driv jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Strategisk samordnare med driv


Sök lediga jobb Jordbruksverket, Avdelning för djurskydd och hälsa

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se