Jurist jobb - lediga jobb

Jurist jobb Jurist jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Jurist. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Jurist. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Vi söker en biträdande jurist till affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm- Stockholm

 2. Kvalificerad jurist till rättssekretariatet vid Utbildningsdepartementet- Stockholm

 3. SBC söker en jurist med inriktning på fastighetsrätt- Stockholm

 4. Biträdande jurist till advokatbyrå i Norrtälje- Norrtälje

 5. BSH Home Appliances söker jurist inom konkurrens och antikorruption- Stockholm

 6. Jurister (varav ett vikariat) till Högkvarterets juridiska stab- Stockholm

 7. Notariemeriterade jurister till interimsupdrag- Stockholm

 8. Notariemeriterad jurist med utredningsvana- Sundbyberg

 9. Avdelningen för regler och tillstånd växer och vi söker jurister- Stockholm

 10. Nyexaminerad jurist sökes för att arbeta i en Due Diligence process- Stockholm

 11. Nordea Group Taxes söker skattejurister med FATCA fokus- Stockholm

 12. Jurist sökes till Stockholm - City- Stockholm

 13. Jurister till rättssekretariatet- Stockholm

 14. Kvalificerade jurister- Stockholm

 15. Senior jurist - bankrätt betaltjänster- Stockholm

 16. Kvalificerad jurist till Rättssekretariatet på Förvaltningsavdelningen- Stockholm

 17. Jurist till Rättssekretariatet på Förvaltningsavdelningen- Stockholm

 18. Upphandlingsjurist som gillar utmaningar- Stockholm

 19. Jurist- Stockholm

 20. Jurist- Stockholm

 21. Arbetsrättsjurist till Högkvarterets juridiska stab (vikariat)- Stockholm

 22. Vi söker jurist till interimsuppdrag inom bank och finans, i Stockholm.- Stockholm

 23. Law & Solution Sweden AB söker en jurist till Stockholmskontoret.- Stockholm

 24. Vi söker en Bolagsjurist till Monyx Financial Group, Stockholm.- Stockholm

 25. Biträdande jurist till advokatbyrå i Stockholm.- Stockholm

 26. Biträdande jurist/jurister- Olofström

 27. Jurist till betalningsföreläggandeenheten i Gävle- Gävle

 28. Länsjurist- Halmstad

 29. Jurist sökes till Värnamo- Värnamo

 30. Jurist- Kalmar

 31. Vikarierande distriktsjurist- Luleå

 32. Biträdande jurist- Boden

 33. Miljöjurist vikariat- Luleå

 34. Biträdande Jurist- Malmö

 35. Kanslichef/Kommunjurist- Gnesta

 36. Juristsekreterare/receptionist till Karlstad- Karlstad

 37. Jurist- Sundsvall

 38. Chefsjurist till Bolagsverket i Sundsvall- Sundsvall

 39. Boutredare till Köping- Köping

 40. Bolagsjurist- Göteborg


Mer beskrivning

Vi söker en biträdande jurist till affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm
Jurek Bemanning Sverige AB Arbetsbeskrivning Jurek Rekrytering & Bemanning söker nu en biträdande jurist till advokatbyrå, i Stockholm. Du kommer att arbeta brett inom affärsjuridik och sköter sedvanliga arbetsuppgifter som tillkommer en junior biträdande jurist. Vem är du? • Du är notariemeriterad eller har två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från annan advokatbyrå. • Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska. • Du har goda betyg och referenser. Du är: • Förtroendeingivande och har lätt för att knyta kontakter och skapa relationer • Uppskattar att ta stort eget ansvar och samtidigt vara en del av ett större team. • Positiv och prestigelös i samarbetet med kollegor och klienter. • Resultatfokuserad Du erbjuds Du kommer att få arbeta med varierande juridiska ämnesområden med tonvikt på processrätt, vilket du ser som en utmaning. Tjänsten är en tillsvidare tjänst med sex månaders provanställning, som skall tillträdas snarast. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 33 14 40. Skicka din ansökan snarast. Start: Snarast. Lön: Enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag Snarast.
Företag: Jurek Bemanning Sverige AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-17
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker en biträdande jurist till affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker en biträdande jurist till affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm

Kvalificerad jurist till rättssekretariatet vid Utbildningsdepartementet
Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik. Medarbetarna i Regeringskansliet bistår regeringen med att utreda olika frågor, styra myndigheterna och ta fram underlag till beslut. Myndigheten består av Statsrådsberedningen, de elva departementen och Förvaltningsavdelningen. Regeringskansliet har cirka 4600 anställda, varav knappt 600 arbetar utomlands. Cirka 200 personer är politiskt tillsatta. Regeringskansliet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Utbildningsdepartementet ansvarar för frågor som rör skolväsendet och annan pedagogisk verksamhet, vuxenutbildning, folkbildning, högre utbildning, forskning och studiefinansiering. Vidare ansvarar departementet för jämställdhetspolitik, ungdomspolitik och politik för det civila samhället samt för samordning av forskningsfrågor inom regeringen. Departementet ansvarar även för internationella frågor och EU-frågor inom dessa ansvarsområden. Rättssekretariatet deltar i allt författningsarbete samt svarar för juridisk rådgivning och granskning inom departementet. I sekretariatet ingår även registratorskontoret. Vid sekretariatet arbetar 20 personer, de flesta jurister med domstolsbakgrund. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av att delta i utarbetande av lagar och andra författningar, propositioner och lagrådsremisser samt att upprätta och granska förslag till beslut i regeringsärenden, avtal m.m. I arbetet ingår också att lämna upplysningar och råd i juridiska frågor till den politiska ledningen och till departementets sakenheter och övriga sekretariat. Utöver den nationella lagstiftningen omfattar arbetet också EU-frågor och andra internationella frågor inom departementets ansvarsområde. Arbetet är omväxlande och ibland mycket intensivt. Vi söker dig som har en juristexamen på 270 hp eller motsvarande examen och som är hovrätts- eller kammarrättsassessor eller har likvärdig erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete. Du har förmåga att göra djupgående rättsliga analyser liksom att överblicka hela rättsområden. Du har god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet ställer krav på god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du har ett gott omdöme och är noggrann. Du fokuserar på att söka lösningar på problem. Erfarenhet från Regeringskansliet är meriterande. Anställningen är ett vikariat t.o.m. den 31 augusti 2014 med placering i Stockholm. För anställningen tillämpas Villkorsavtal/Villkorsavtal-T. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Du ansöker genom att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg. Klicka på knappen "Ansök" nedan. Fyll i formuläret, bifoga CV och personligt brev. Ange diarienummer U2013/4425/SAM. Sista dag för att registrera ansökan är den 26 augusti 2013. Observera att kommunikationen under rekryteringen till stor del kan komma att ske via e-post.
Företag: Regeringskansliet
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-17
Sök fler jobb liknande: lediga Kvalificerad jurist till rättssekretariatet vid Utbildningsdepartementet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kvalificerad jurist till rättssekretariatet vid Utbildningsdepartementet

SBC söker en jurist med inriktning på fastighetsrätt
SBC Presentation SBC erbjuder bostadsrättsföreningar ett brett utbud av tjänster, allt från enstaka konsultuppdrag till helhetskoncept med ekonomisk och teknisk förvaltning samt juridisk expertis. Nu söker vi en affärsmässig jurist med gedigen erfarenhet av fastighetsrätt mot inriktning bostadsrättsjuridik, hyresrätt och/eller entreprenadrätt. Urval och intervjuer kommer att ske under augusti. Varmt välkommen med din ansökan! Arbetsuppgifter Du kommer att ge juridisk rådgivning och biträda bostadsrättsföreningar i juridiska frågor. Arbetet innefattar tvistemål och förvaltningsmål, förliknings- och avtalsförhandlingar, avtalsskrivning och rättsutredningar, rådgivning och utbildning. I rollen som jurist kommer du att ha omfattande externa kontakter och samarbete med kunder/klienter. Du har en god förmåga att förstå kundens behov och erbjuda det som kunden behöver. Du kommer att tillsammans med andra verksamhetsområden arbeta för merförsäljning av SBCs alla tjänster. Du kommer att ha ett självständigt ansvar för att erhålla uppdrag av klient/kund och trivs med det ansvaret. Vidare ingår arbetsuppgifter som: - att vara ordförande på stämmor, - att bidra med kreativa idéer kring marknadsaktiviteter och vara beredd att ensam eller i grupp genomföra dessa aktiviteter, - mot både befintliga kunder, prospects och i nätverks- och alla andra lokala sammanhang vara ambassadör för SBC, -ansvar för egna intäkter. Kvällsarbete förekommer t ex kundmöten med styrelsen, deltagande i utbildningsaktiviteter, infomöten eller events. Utbildning/erfarenhet Vi söker dig som efter fullgjord juristexamen har ca fem års arbetslivserfarenhet företrädesvis inom fastighetsrätt och bostadsrättsjuridik. Liksom det är meriterande med tingstjänstgöring och erfarenhet av entreprenadrätt. Du är en person som är mål- och resultatinriktad med en förmåga att skapa, bibehålla och utveckla goda kundrelationer med olika typer av kunder. Du är affärsmässig med förmågan att se "affärer" och driva dessa till avslut och har en god pedagogisk och analytisk förmåga. Företagsbeskrivning SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB (publ) är ett av landets ledande företag inom bostadsrätt. Bolagets affärsidé är "Vi skapar och förvaltar värden för bostadsrättsföreningar, bostadsrättshavare och bosparare". SBC tillhandahåller kostnadseffektiva tjänster inom ekonomi, teknik och juridik för bostadsrättsföreningar. SBC har sex kontor runt om i landet med ca 200 anställda. 2012 var koncernens intäkter 252 mkr. Bolaget är noterat på NGM Equity.
Företag: SBC
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-16
Sök fler jobb liknande: lediga SBC söker en jurist med inriktning på fastighetsrätt jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: SBC söker en jurist med inriktning på fastighetsrätt

Biträdande jurist till advokatbyrå i Norrtälje
Till dig som har jur.kand. examen och vill bli advokat finns det möjlighet att söka arbete på ADVOKATAKTIEBOLAGET GÄRDLUND som huvudsakligen har verksamheten inriktad på affärsjuridik, skärgårdsjuridik, fastighetsrätt, arvs-och gåvorätt, familjerätt, samt IT-rätt och miljörätt. Arbetsuppgifter: -Familjerätt -Fastighetsrätt - Affärsjuridik Kvalifikationer: -Jur.kand. - Kontorsvana Övrigt: - Ej hundallergiker !
Företag: ADVOKATAKTIEBOLAGET GÄRDLUND
Ort: Norrtälje
Publicerad : 07-16
Sök fler jobb liknande: lediga Biträdande jurist till advokatbyrå i Norrtälje jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biträdande jurist till advokatbyrå i Norrtälje

BSH Home Appliances söker jurist inom konkurrens och antikorruption
BSH Home Appliances AB Presentation Poolia Juridik söker för BSH Home Appliances räkning en kvalificerad Compliance Officer för ett interimsuppdrag med placering i Solna från och med september 2013 till och med januari 2015. Under vikariatet kommer du ansvara för den nordiska Compliance and Internal Audit avdelningen. Arbetsuppgifter Vi söker dig som vill arbeta med varierande juridiska ämnesområden inom Norden och Baltikum och ser det som en utmaning. Att du klarar av att hantera många kvalificerade frågor och därtill att följa dem i mål ser du som självklarhet. I ditt arbete kommer du att ha kontakt med våra externa juridiska ombud i Norden. Vi söker en erfaren och självständig jurist med hög integritet som kan hantera compliancerelaterade frågor inom hela den nordiska verksamheten med tyngdpunkt på konkurrensrätt och antikorruptionsfrågor. Även dataskyddsfrågor kan förekomma. Då BSH är en sälj- och marknadsorienterad organisation bör du därför ha ett affärsmässigt tänk för att kunna hantera de olika frågorna. I dina arbetsuppgifter kommer bland annat ingå: • Aktivt arbete med compliancefrågor som rör BSH: s verksamhet i de nordiska länderna samt Baltikum • Juridisk rådgivning åt ledning och organisation inom bolagets diverse verksamhetsområden i hela Norden med fokus på konkurrensrätt, antikorruptions- och dataskyddsfrågor • Hålla behovsanpassade interna utbildningar för den nordiska organisationen inom complianceområdet. • Bygga ut funktionen internrevision inom den nordiska organisationen, med särskild fokus på att följa de olika kraven ur ett complianceperspektiv • Säkerställa rapporteringen till BSH:s huvudkontor och den centrala complianceavdelningen. I rollen kan det förekomma en del resor inom Norden och Europa, främst till BSH:s huvudkontor i Tyskland. Du kommer att ingår i den nordiska ledningsgruppen och rapportera direkt till CFO. Utbildning/erfarenhet Vi söker dig som har: • Mellan 3-6 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på advokatbyrå eller som bolagsjurist med inriktning på konkurrensrätt eller antikorruptionsfrågor • Erfarenhet av att självständigt driva olika compliancerelaterade ärenden, gärna i en internationell miljö • Van att hålla utbildningar anpassade till organisationens behov • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Meriterande är om du dessutom har erfarenhet av att arbeta med frågor rörande dataskydd och personuppgiftslagen samt förstår andra nordiska språk. Du bör vara: • Van att arbeta i en resultatorienterad organisation • Förtroendeingivande och har lätt för att knyta kontakter och skapa relationer • Uppskattar att ta stort eget ansvar samt har hög integritet. • Positiv och prestigelös i samarbetet med kollegor och kunder • Resultatfokuserad Ansökan kommer att behandlas löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Zarina Virsholm: Telefon: +46 (8) 555 650 57 E-mail: zarina.virsholm@poolia.se Skicka din ansökan snarast via e-post till: zarina.virsholm@poolia.se Företagsbeskrivning Välkommen till innovationsledaren inom hushållsapparater! BSH Home Appliances AB ingår i BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH med 40 000 anställda och huvudkontor i München. BSH är en av Europas ledande och världens tredje största aktör inom hushållsapparater, t ex kylskåp, diskmaskiner och dammsugare. Vi är en internationell koncern med en årsomsättning på över 9 miljarder euro. Med intelligent teknik, utmärkt design och produkter som är enkla att använda inspirerar vi kunder över hela världen. I Norden och i Baltikum arbetar 500 anställda med försäljning, marknadsföring och service av hushållsapparater av märkena Bosch, Siemens, Gaggenau, Neff och Constructa. Det nordiska huvudkontoret ligger i Solna. Läs gärna mer om våra produkter på www.bosch-home.se, www.siemens-home.se, www.gaggenau.se. Om själva BSH-koncernen kan du läsa mer på www.bsh-group.com Företagets hemsida www.bsh-group.com Sluttext Ansökan kommer att behandlas löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Zarina Virsholm på: Telefon: +46 (8) 555 650 57 E-mail: zarina.virsholm@poolia.se Skicka din ansökan snarast via e-post till: zarina.virsholm@poolia.se
Företag: BSH Home Appliances AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-15
Sök fler jobb liknande: lediga BSH Home Appliances söker jurist inom konkurrens och antikorruption jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: BSH Home Appliances söker jurist inom konkurrens och antikorruption

Jurister (varav ett vikariat) till Högkvarterets juridiska stab
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.Juridiska staben är den centrala rättsliga funktionen inom Försvarsmakten. Vid en­heten finns idag 21 befattningar, varav 19 är juristbefattningar. Staben är indelad i tre sektioner med ansvar för olika rättsområden. Juristerna har till uppgift att företräda och stödja Försvarsmakten i myndighe­tens rättsliga ärenden. Detta innebär arbete med frågor av mycket varierande slag och inom ett mycket brett rättsligt område. Försvarsmaktens högkvarter söker nu jurister till den juridiska stabens förvaltningsjuridiska sektion. Huvudsakliga arbetsuppgifter: Lämna rättsligt stöd främst i frågor avseende förvaltningsrätt, med tyngdpunkt på dels arkivrättsliga frågor, dels på frågor om personuppgifter och integritet samt frågor som rör handlingsoffentlighet och sekretess. Arbetet kan också komma att innebära uppgifter inom den juridiska stabens övriga rättsområden, att utarbeta remissyttranden, arbeta med författningsfrågor  samt genomföra utbildning inom Försvarsmakten avseende respektive sakområde. En av de aktuella tjänsterna innebär även att vara Försvarsmaktens personuppgiftsombud (PuO). Kompetenskrav: - Juris kandidatexamen / juristexamen. - Notariemeritering eller motsvarande erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete. Meriterande: - Erfarenhet från juridiskt arbete vid statlig förvaltningsmyndighet. Personliga egenskaper: Sökanden bör ha hög integritet, en väl utvecklad kommunikationsförmåga, god samarbetsförmåga samt ett gott omdöme. Placering: Tjänsterna är placerade vid Försvarsmaktens högkvarter på Banérgatan i Stockholm. Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse. En av anställningarna är ett vikariat med anledning av tjänstledighet (sex månader med ev. möjlighet till förlängning). Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning och övningar samt tjänstgöra i Högkvarterets insatsorganisation.   Förfrågningar angående tjänsterna kan göras till tjf chef juridiska staben Carin Bratt, tfn 08­788 71 50 eller sektionschef Maria Arnljots, tfn 08­788 78 80. Fackliga kontaktpersoner vid HKV är för SACO Camilla Robertsson, tfn 08­788 81 40, för SEKO Hans Monthan, tfn 08­788 77 07 eller 070­215 13 44, för OFR/O Michael Groneberg, tfn 08­788 79 16, och för TCO/Försvarsförbundet Pia Almström, tfn 08­788 84 07. Din intresseanmälan med angivande av ref.nr och sedvanlig meritförteckning (återsänds ej) vill vi ha senast den 31 augusti 2013 via www.försvarsmakten.se/jobba/ledigajobb eller under adress: Högkvarteret 107 85 Stockholm eller via e­post till:exp-hkv@mil.se
Företag: Försvarsmakten
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-12
Sök fler jobb liknande: lediga Jurister (varav ett vikariat) till Högkvarterets juridiska stab jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurister (varav ett vikariat) till Högkvarterets juridiska stab

Notariemeriterade jurister till interimsupdrag
Poolia Juridik AB Presentation Nu söker vi fyra notariemeriterade jurister för interimsuppdrag inom offentlig förvaltning. TIllträde fr o m 15 augusti t o m årsskiftet. Arbetsuppgifter I uppdraget ingår att utreda och fatta beslut i omprövningsärenden. Vid behov förbereder du och genomför tvåpartsförhandlingar i syfte att reda ut och bedöma oklarheter i ärendena. Arbetet innebär många externa kontakter. Utbildning/erfarenhet Vi söker dig som utöver fullgjord jur kand examen och notarietjänstgöring har ett empatiskt sinnelag och tidigare arbetslivserfarenhet från att möta människor i svåra och utsatta situationer. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete är meriterande. För mer information kontakta Anna Lensmar Friedman på tfn 08-55565127 eller på anna.lensmar-friedman@poolia.se. Sluttext Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se.
Företag: Poolia Juridik AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-12
Sök fler jobb liknande: lediga Notariemeriterade jurister till interimsupdrag jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Notariemeriterade jurister till interimsupdrag

Notariemeriterad jurist med utredningsvana
Vi söker nu jurister till vår kund i norra Stockholm. Du kommer att arbeta med att utreda och fatta beslut i omprövningsärenden. Vid behov kommer du även att planera och genomföra de tvåpartsförhandlingar som behövs för att reda ut och bedöma ärenden. Arbetetet innebär många externa kontakter. Uppdraget beräknas börja i mitten av augusti och kommer till en början att pågå fram till årsskiftet. Du kommer under uppdragets tid att vara anställd av Proffice och uthyrd till kund. Uppdragsgivare: Proffice Ort: Sundbyberg Omfattning: heltid Sista ansökningsdag: 2013-07-29 Kvalifikationer: Vi söker dig som är notariemeriterad med juristexamen, alternativt dig med erfarenhet av att leda, organisera och genomföra tvåpartsförhandlingar. Vidare ser vi det som starkt meriterande om du arbetat med kvalificerade utredningar med människor som befinner sig i utsatta situationer. Har du arbetat med skuldsanering är det en fördel. Din svenska är mycket god i tal och i skrift. Som person är du hjälpsam och pålitlig, med en stor portion empati och god kommunikationsförmåga. Du har lätt för att se samband och konsekvenser, samt delar gärna med dig av dina erfarenheter till andra. Du har en god samarbetsförmåga och en förmåga att åstadkomma resultat. Vi arbetar löpande med urval och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi kommer att titta mycket på personlig lämplighet vid tillsättning av uppdraget. Välkommen med din ansökan på www.proffice.se [ http://www.proffice.se/ ] Organisations-/företagsbeskrivning: En människa arbetar i snitt cirka 10 000 dagar under sitt yrkesverksamma liv. På Proffice tycker vi att alla dagar är lika viktiga. Vi är en modern arbetsplats med flera hundra olika yrken. Hos oss finns det många vägar att gå. På Proffice är du en del av något större där du kan bidra till utveckling både hos våra kunder och i samhället. Du har samma fördelar som hos en traditionell arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort - utöver allt detta dessutom fler möjligheter att forma din karriär så som du vill. Keep improving.
Företag: Proffice Sverige AB
Ort: Sundbyberg
Publicerad : 07-09
Sök fler jobb liknande: lediga Notariemeriterad jurist med utredningsvana jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Notariemeriterad jurist med utredningsvana

Avdelningen för regler och tillstånd växer och vi söker jurister
Avdelningen för regler och tillstånd svarar för myndighetens regelstyrning genom att utarbeta föreskrifter, allmänna råd och handböcker. Avdelningen svarar för all myndighetsutövning, liksom för legitimationer och andra behörighetsärenden. Här hanteras också statsbidrag och tillståndsgivning. Avdelningen har två enheter som tar fram Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd för vård och omsorg. Man arbetar också med att stödja vård och omsorg i hur Socialstyrelsens författningar ska tillämpas, till exempel genom att ge ut handböcker och ge råd till professionen. Enheterna gör också rättsutredningar och ger juridiskt stöd till övriga på myndigheten. Socialstyrelsens normerande uppdrag är mycket viktigt. Vi förstärker nu vår regelavdelning och söker jurister vars huvuduppdrag är att ta fram föreskrifter, delta med juridisk kompetens i myndighetens arbeten samt utarbeta yttranden till domstol och remissyttranden. Vi söker dig som vill • ta fram föreskrifter, allmänna råd och andra juridiska underlag. • vara ett stöd internt och externt i frågor kring lagstiftningen. • medverka i projekt. • göra rättsutredningar. • ge råd och vägledning främst till professionen. Kvalifikationskrav • juristutbildning • notarietjänstgöring eller motsvarande erfarenhet som myndigheten bedömer som likvärdig • flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning • erfarenhet av juridiskt granskningsarbete   • erfarenhet av arbete i konsultativ roll Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk, resultatinriktad samt är bra på att samarbeta. Du ska också vara självständig och kommunikativ. Det är dessutom meriterande om du • erfarenhet av projektarbete • har kunskaper i hälso- och sjukvårdsjuridik, socialrätt • har kunskap om författningsarbete på myndighet eller motsvarande Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Anställningsinformation Anställningarna är tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning, heltid och med placering i Stockholm. Vi söker fyra jurister. Socialstyrelsen strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder ett meningsfullt arbete och många kunniga kollegor som villbidra till ett viktigt samhällsuppdrag - att värna hälsa, välfärd och allas lika tillgång till god vård och omsorg. Mer information om vår verksamhet och värdegrund hittar du på www.socialstyrelsen.se. Sista ansökningsdag är den 4 augusti 2013. Då det är semestertider kan det dröja något innan vi återkommer. Ansök genom att trycka på knappen nedan. Ange diarienummer 261-28311/2013. Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. Fackliga företrädare för Saco, ST och Vårdförbundet når du via vår växel på 075-247 30 00.
Företag: Socialstyrelsen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Avdelningen för regler och tillstånd växer och vi söker jurister jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Avdelningen för regler och tillstånd växer och vi söker jurister

Nyexaminerad jurist sökes för att arbeta i en Due Diligence process
Jurek Bemanning Sverige AB Arbetsbeskrivning I rollen som jurist kommer du att arbeta i en Due Diligence process. Arbetet innebär att hantera ett omfattande material och du kommer främst genomföra granskning av hyresavtal och serviceavtal etc. Vem är du? Vi söker två personer som är nyexamnierade från juristutbildningen alternativt som ska examamineras inom kort. Vidare tror vi att du har tidigare erfarenhet av Due Diligence samt bra betyg är meriterande. Projektet kommer pågå 1 – 1,5 månader och under den perioden kommer det vara full arbetsbelastning.Vi tror att du är en flexibel person som är prestigelös och väldigt noggrann. Du arbetar gärna steget före och försöker alltid att göra det lilla extra. Krav på goda kunskaper inom officepaketet. Du är: • noggrann • prestiglös • administrativ • ambitiös Du erbjuds Du får här möjligheten att få yrkeserfarenhet och en inblick i hur det är att arbeta på en byrå. Denna tjänst ingår i Jureks uthyrningsverksamhet. Denna tjänst förväntas pågå ca. 1-1,5 månader. Omfattning av tjänsten är heltid. Start: mitten av augusti Placering: Centrala Stockholm För mer information kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Frödén på 0766-33 14 44 alternativt caroline.froden@jurekbemanning.se. Du är välkommen att ansöka denna tjänst via vår hemsida: www.jurekbemanning.se; vi tar inte emot ansökningar via e-post. Skicka in din ansökan idag då vi intervjuar löpande!
Företag: Jurek Bemanning Sverige AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-05
Sök fler jobb liknande: lediga Nyexaminerad jurist sökes för att arbeta i en Due Diligence process jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Nyexaminerad jurist sökes för att arbeta i en Due Diligence process

Nordea Group Taxes söker skattejurister med FATCA fokus
Jurek Bemanning Sverige AB Arbetsbeskrivning Som skattejurist med fokus inom FATCA-regelverket (Foreign Account Tax Compliance Act) kommer dina arbetsuppgifter innebära att hantera, samordna och kommunicera skattefrågor relaterade till operationella skatter såsom beskattning av finansiella produkter och tjänster. Du kommer att vara ett stöd vid interna projekt och processer inom Nordea Sverige samt ha ett nära samarbete med Legal- avdelningen. Vidare kommer du ha ett övergripande ansvar för att bevaka och implementera FATCA- regelverket samt upprätta styr-och riktlinjer. Vem är du? Vi söker dels dig med 3-5 års erfarenhet och dels dig med 6-10 års erfarenhet av att arbeta med operationella skatter. Vi tror att du har erfarenhet från t.ex. revisionsbyrå, ett finansiellt företag eller liknande. Vi ser gärna att du även har arbetat med skatterättsliga frågor inom den finansiella sektorn och det är meriterande om du har arbetat med regulatoriska frågor inom finansområdet och då särskilt med regel-efterlevnad inom FATCA. Du har en juristexamen. För att lyckas i rollen som skattejurist med FATCA-fokus är du självgående med ett genuint intresse för skattefrågor. Du är affärsorienterad, driven och orädd. Du kommer att arbeta både på egen hand och tillsammans med kollegor, varför det förutsätts att du har du en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du behärskar svenska och engelska språket mycket väl, både muntligt och skriftligt. Du erbjuds Nordea Group Taxes verkar funktionellt i alla de nordiska länderna och det finns ett omfattande gränsöverskridande samarbete. Du kommer att få vara del av Nordea Group Taxes i Stockholm som kännetecknas av hög kompetens, driv, initiativ och att vara serviceinriktad samt stödjande. Nordea Group Taxes är en dynamisk enhet som kräver och uppmuntrar ett proaktivt förhållningssätt. Du kommer att uppleva en arbetsplats med högt tempo och utmanande arbetsuppgifter. Om företaget Om Nordea Group Taxes Group Taxes ansvarar för Nordeas ramverk för skattehantering vad gäller främst bolagsskatt, moms och operationell skatt (kund- och produktrelaterad) inklusive hantering av skatterisker, upprättande av globala policies, instruktioner och riktlinjer. I de länder där Nordea är närvarande agerar Group Taxes också intern skatterådgivare i nordiska bolags-, moms- och operationella skattefrågor. Group Taxes kommer att i framtiden ha ett kompetens- och koordineringsansvar för FATCA frågor och aktiviteter i koncernen. Besök gärna hemsidan för mer information om Nordea, www.nordea.se. I denna rekryteringsprocess samarbetar Nordea med Jurek Rekrytering & Bemanning och vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Caroline Frödén på telefonnummer 0766-33 14 44 alternativt caroline.froden@jurekbemanning.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurekbemanning.se. För facklig information kontaktar du Lars Oddestad (Finansförbundet) på lars.oddestad@nordea.se alternativt telefonnummer 08- 614 83 18, 070- 235 35 65 eller Björn Colliander (SACO) på bjorn.colliander@nordea.com alternativt telefonnummer 070- 354 70 05. Start: Enligt överenskommelse. Lön: Enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag Snarast.
Företag: Jurek Bemanning Sverige AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-04
Sök fler jobb liknande: lediga Nordea Group Taxes söker skattejurister med FATCA fokus jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Nordea Group Taxes söker skattejurister med FATCA fokus

Jurist sökes till Stockholm - City
Swedbank Juristbyrå bedriver juridisk verksamhet med huvudsaklig inriktning mot familjerätt. Juristbyrån är en franchiseverksamhet inom Swedbank koncernen och finns representerad på drygt 200 orter i Sverige. Som jurist på Swedbank Juristbyrå blir du anställd hos en av våra franchisetagare ute i landet. Franchisetagaren driver sitt egna företag och blir din arbetsgivare. Du som söker tjänsten som jurist ska stimuleras av kundmöten, då du kommer träffa mycket kunder i ditt arbete. Du sitter oftast tillsammans med banken eller Fastighetsbyråns mäklare. Efterfrågan på våra tjänster fortsätter att öka och just nu söker vi en ny medarbetare till vårt distrikt i Stockholm City, bland annat på Odenplan, Hamngatan och Norra Bantorget, med tillträde i höst. Arbetsbeskrivning Som jurist kommer du huvudsakligen och självständigt handlägga familjerättsliga ärenden såsom upprättande av testamenten, boutredningar, äktenskapsförord, samboavtal, bodelningar samt företagsrelaterade ärenden som kompanjonavtal m.m. Du kommer att jobba i nära samarbete med rådgivarna på Swedbanks bankkontor och kollegorna på Fastighetsbyrån. Kravprofil Du som söker är affärs- och säljorienterad, stimuleras av kundmöten och vill arbeta i ett team på en tillväxtmarknad. Du är lyhörd, förtroendeingivande, självständig och van att ta egna initiativ. Det är också viktigt att du är van att jobba effektivt och är drivande. • Svensk jur. kand eller motsvarande • Minst 1-2 års erfarenhet av juridiskt arbete inom civilrätt • Tidigare erfarenhet av familjejuridik är meriterande • Erfarenhet av skatterätt, fastighetsrätt, affärsjuridik eller bolagsrätt är meriterande Eftersom du kommer att ingå i ett team av jurister och även ha kollegor på Swedbanks bankkontor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och gillar att ta initiativ. Vill du vara med och utveckla juristverksamheten på en av Sveriges mest expansiva marknader erbjuds här en spännande utmaning. Frågor? Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Anne Seth, HR-ansvarig, på 08-545 451 08. Skicka gärna in din ansökan med CV, personligt brev och studieintyg omgående då intervjuer sker löpande, senaste ansökningsdag är 15/8.  Välkommen med din ansökan.
Företag: Juristbyrån
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist sökes till Stockholm - City jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist sökes till Stockholm - City

Jurister till rättssekretariatet
Skolverket styr, stödjer, följer upp och utvärderar kommuners och skolors arbete med syfte att förbättra kvaliteten och resultaten i verksamheterna. Alla elever har rätt till en likvärdig utbildning. Vi riktar oss till skolors huvudmän, skolchefer, skolledare och pedagoger inom förskolan och skolbarnsomsorgen, grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Ibland är också elever och föräldrar Skolverkets målgrupper. ARBETSUPPGIFTER Skolverkets rättssekretariat expanderar med anledning av nya uppgifter. Vi söker nu jurister för visstidsanställning med tillträde snarast och fram till och med den 31 december 2013. KVALIFIKATIONER Läs mer och sök tjänsten via länken nedan:
Företag: Skolverket
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Jurister till rättssekretariatet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurister till rättssekretariatet

Kvalificerade jurister
Finansinspektionen (FI) söker kvalificerade jurister, gärna med erfarenhet av lagstiftningsarbete eller regelgivning. Du kommer att arbeta på någon av FI:s rättsavdelningar för bankrätt, försäkringsrätt eller värdepappersmarknadsrätt. Rättsavdelningarna är placerade inom respektive tillsynsområde. Under kommande år kommer mycket fokus hos FI att ligga på det spännande regelutvecklingsarbete som sker inom de olika tillsynsområdena, såväl i Sverige som i Europa. FI behöver därför förstärka rättsavdelningarna med kvalificerade jurister med särskild inriktning på regelgivning. I ditt arbete kommer du att ha kontakter med Regeringskansliet, olika arbetsgrupper inom EU samt med företrädare för branschen. Du kan också komma att engageras i vårt tillsynsarbete och arbeta med ingripanden mot företag. Du är även ett stöd till FI:s tillsynsenheter i aktuella legala frågor. FI strävar efter att fatta beslut som är tydliga och korrekta och vill att myndighetens rättstillämpning ska vara rättssäker och förutsägbar. FI:s regler ska vara genomtänkta, konsekventa och väl motiverade. Du kommer därför ha en viktig roll i arbetet med att säkerställa kvaliteten på de regler som FI lägger fast och på FI:s beslut. Finansmarknaden har en central roll i samhället och FI:s regler och beslut blir ofta uppmärksammade och omdebatterade. Bland annat mot bakgrund av detta erbjuder arbetet intressanta utmaningar. Din bakgrund Du som söker har en jur.kand. och flera års relevant arbetslivserfarenhet. Du bör ha tjänstgjort vid domstol och det är meriterande om du är assessor. Det är meriterande om du har deltagit i lagstiftningsarbete i Regeringskansliet eller i riksdagens organisation, eller med regelgivning vid en myndighet. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med de regler som gäller för företag inom den finansiella sektorn. Du har en mycket väl utvecklad förmåga att uttrycka dig enkelt och begripligt i tal och skrift på svenska samt har goda kunskaper i engelska. Det är mycket viktigt att du är bra på att samarbeta och kan arbeta självständigt, är drivande och kan arbeta under press men samtidigt är noggrann och kan prioritera i dina arbetsuppgifter. Du har därutöver en mycket god analytisk förmåga. Information Välkommen med din ansökan i form av cv och personligt brev senast den 16 augusti 2013. För ytterligare information kontakta Louise Conradi (försäkringsrätt) på telefon 08-787 82 16, Martina Jäderlund (bankrätt) på telefon 08-787 82 25, Robert Karlsson (värdepappersmarknadsrätt) på telefon 08-787 82 77 eller Susanne Seiler Lemon (värdepappersmarknadsrätt) på telefon 08-5864 84 50. Fackliga företrädare är för Saco, Marianne Bonde 08-5864 84 94 och för ST, Johan Edhenholm 08-787 81 90. Om FI FI är en myndighet som övervakar företagen på finansmarknaden. Vi arbetar för att det finansiella systemet ska fungera väl med stabila företag och ett gott konsumentskydd. På FI arbetar drygt 300 personer. Vi håller till i ljusa, moderna lokaler på Brunnsgatan 3 i centrala Stockholm.
Företag: Finansinspektionen
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Kvalificerade jurister jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kvalificerade jurister

Senior jurist - bankrätt betaltjänster
Finansinspektionen söker nu dig som vill arbeta med området betaltjänster, elektroniska pengar och penningtvättfrågor. Du kommer att ingå i enheten Betaltjänster som har ansvar för tillstånds- och tillsynsfrågor som rör betaltjänst-, e-penning- och inlåningsföretag samt finansiella institut. För närvarande handlar det om cirka 360 företag och över 1 000 ombudsföretag. En stor del av arbetet handlar om penningtvättrelaterade frågor. Du kommer att arbeta med både tillstånd, tillsyn och regelfrågor. Det innebär många kontakter såväl internt som externt. I arbetsuppgifterna kan ingå att representera Finansinspektionen i olika samarbetsgrupper, både nationellt och internationellt. Enheten ingår i avdelningen Bankrätt som är en juristavdelning. Enheten består i dag av fyra jurister och en assistent. Din bakgrund Vi söker dig som är jur.kand, med några års erfarenhet av juridiskt arbete på till exempel myndighet eller företag med inriktning på bank- och/eller betaltjänstfrågor. Erfarenhet av arbete med penningtvättfrågor eller ekonomisk brottslighet är meriterande. Du ska vara bra på att samarbeta men även ha god förmåga att kunna arbeta självständigt. Du är drivande, kan arbeta under press samtidigt som du är noggrann och kan prioritera i dina arbetsuppgifter. Du har också en god analytisk förmåga och är en trevlig kollega. Du ska kunna uttrycka dig enkelt och begripligt i tal och skrift på svenska och engelska. Information Välkommen med din ansökan i form av cv och personligt brev senast den 16 augusti 2013. För ytterligare information kontakta enhetschef Johan Terfelt, telefon 08-787 81 58. Fackliga företrädare är för Saco, Marianne Bonde 08-586 484 94 och för ST, Johan Edhenholm 08-787 81 90. Om FI FI är en myndighet som övervakar företagen på finansmarknaden. Vi arbetar för att det finansiella systemet ska fungera väl med stabila företag och ett gott konsumentskydd. På FI arbetar drygt 300 personer. Vi håller till i ljusa, moderna lokaler på Brunnsgatan 3 i centrala Stockholm.
Företag: Finansinspektionen
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-28
Sök fler jobb liknande: lediga Senior jurist - bankrätt betaltjänster jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Senior jurist - bankrätt betaltjänster

Kvalificerad jurist till Rättssekretariatet på Förvaltningsavdelningen
Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik. Medarbetarna i Regeringskansliet bistår regeringen med att utreda olika frågor, styra myndigheterna och ta fram underlag till beslut. Myndigheten består av Statsrådsberedningen, de elva departementen och Förvaltningsavdelningen. Regeringskansliet har cirka 4600 anställda, varav knappt 600 arbetar utomlands. Cirka 200 personer är politiskt tillsatta. Regeringskansliet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Förvaltningsavdelningen är Regeringskansliets gemensamma resurs och ansvarar för departementsövergripande förvaltningsfrågor. Vi är ca 600 anställda med en bred och skiftande kompetens som hanterar bland annat förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, IT-stöd, arkiv och diarier, bibliotek samt kommunikation. Förvaltningsavdelningen ansvarar även för den gemensamma servicen i Regeringskansliet. Förvaltningsavdelningens rättssekretariat verkar för en enhetlig rättstillämpning inom Förvaltningsavdelningen och ansvarar för utvecklingen av föreskrifter och andra styrdokument. Rättssekretariatet utgör ett stöd till Förvaltningsavdelningens enheter i rättsliga frågor och i frågor om beredning av beslut. Inom rättssekretariatet handläggs ärenden som rör framställningar om att få ta del av allmänna handlingar eller uppgifter ur allmänna handlingar. Det pågår för närvarande ett omfattande arbete med att utveckla Regeringskansliets hantering av utlämnandeärenden. Den person som vi söker kommer att ha en viktig roll i detta arbete. Som kvalificerad jurist kommer du huvudsakligen att arbeta med frågor som rör offentlighet och sekretess. I detta ingår dels att du kommer att ansvara för hanteringen av FA:s utlämnandeärenden, dels att du kommer att utgöra ett stöd till departementen i dessa frågor. Tjänsten innefattar vidare att föreslå enhetliga rutiner och processer i fråga om Regeringskansliets hantering av utlämnandeärenden samt att planera och leda utbildningar på området. Detta arbete kan komma att bedrivas i projektform. Arbetet kommer att innebära många och nära kontakter med andra delar av Förvaltningsavdelningen, med departementen och med intressenter utanför Regeringskansliet. I mån av tid kan du även komma att få arbeta med andra frågor inom rättssekretariatets ansvarsområde. Vi söker dig som kan motivera och skapa engagemang och delaktighet i frågor som rör offentlighet och sekretess. Du är antingen hovrätts- eller kammarrättsassessor eller har minst fem års erfarenhet av annat kvalificerat juridiskt arbete inom den offentliga förvaltningen, gärna från Regeringskansliet. För att lyckas i rollen behöver du ha mycket goda kunskaper om det regelverk som styr, samt erfarenhet av att ha arbetat med frågor som rör offentlighet och sekretess. Erfarenhet av att skriva styrdokument samt av att informera och hålla utbildningar är meriterande. Som person är du driven och har en väl utvecklad samarbetsförmåga, mycket god kommunikativ och pedagogisk förmåga samt hög integritet. Du är serviceinriktad, noggrann och strukturerad och har förmåga att ta eget ansvar. Då rollen handlar mycket om utveckling av verksamheten ser vi gärna att du är van att arbeta i projektform samt att du är utvecklingsorienterad, kreativ och konstruktiv. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade förutsättningar. Arbetsbelastningen kommer tidvis att vara hög, vilket kräver att du har god förmåga att prioritera samt förmåga att kunna arbeta under tidspress. Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Fackliga företrädare är Ewa Garcia och Jens Skoglund för ST, Johan Strokirk för SACO och Erik Wilhelmsson för SEKO. Samtliga nås via växeln på tel. 08-405 10 00. Du ansöker genom att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg på regeringen.se, http://www.regeringen.se/sb/d/4515. Fyll i formuläret, bifoga CV och personligt brev. Sista dag för att registrera ansökan är den 18 augusti 2013. Observera att kommunikationen under rekryteringen till stor del kan komma att ske via e-post. Intervjuer kommer att påbörjas under senare delen av augusti.
Företag: Regeringskansliet
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-26
Sök fler jobb liknande: lediga Kvalificerad jurist till Rättssekretariatet på Förvaltningsavdelningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kvalificerad jurist till Rättssekretariatet på Förvaltningsavdelningen

Jurist till Rättssekretariatet på Förvaltningsavdelningen
Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess uppgift att styra riket och förverkliga sin politik. Medarbetarna i Regeringskansliet bistår regeringen med att utreda olika frågor, styra myndigheterna och ta fram underlag till beslut. Myndigheten består av Statsrådsberedningen, de elva departementen och Förvaltningsavdelningen. Regeringskansliet har cirka 4600 anställda, varav knappt 600 arbetar utomlands. Cirka 200 personer är politiskt tillsatta. Regeringskansliet erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Förvaltningsavdelningen är Regeringskansliets gemensamma resurs och ansvarar för departementsövergripande förvaltningsfrågor. Vi är ca 600 anställda med en bred och skiftande kompetens som hanterar bland annat förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, IT-stöd, arkiv och diarier, bibliotek samt kommunikation. Förvaltningsavdelningen ansvarar även för den gemensamma servicen i Regeringskansliet. Förvaltningsavdelningens rättssekretariat verkar för en enhetlig rättstillämpning inom Förvaltningsavdelningen och ansvarar för utvecklingen av föreskrifter och andra styrdokument. Rättssekretariatet utgör ett stöd till Förvaltningsavdelningens enheter i rättsliga frågor och i frågor om beredning av beslut. Inom rättssekretariatet handläggs ärenden som rör framställningar om att få ta del av allmänna handlingar eller uppgifter ur allmänna handlingar. Det pågår för närvarande ett omfattande arbete med att utveckla Regeringskansliets hantering av utlämnandeärenden. Den person som vi söker kommer att ha en viktig roll i detta arbete. Som jurist kommer du huvudsakligen att arbeta med frågor som rör offentlighet och sekretess. I detta ingår att handlägga utlämnandeärenden, att delta i arbetet med att ta fram och bereda enhetliga rutiner och processer i fråga om Regeringskansliets hantering av utlämnandeärenden samt att vara med att planera och hålla utbildningar på området. Detta arbete kan komma att bedrivas i projektform. Arbetet kommer att innebära många och nära kontakter med andra delar av Förvaltningsavdelningen, med departementen och med intressenter utanför Regeringskansliet. I mån av tid kan du även komma att få arbeta med andra frågor inom rättssekretariatets ansvarsområde. Vi söker dig som har en jur.kand.-examen eller motsvarande. Du har goda kunskaper om det regelverk som handlar om offentlighet och sekretess och vi ser gärna att du även har arbetat med dessa frågor tidigare. Det är mycket meriterande om du har arbetat som jurist i den offentliga förvaltningen, gärna inom Regeringskansliet. Erfarenhet av att skriva styrdokument samt av att informera och hålla utbildningar är också meriterande. Som person är du serviceinriktad, noggrann och strukturerad. Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har lätt för att anpassa dig till förändrade förutsättningar. Arbetsbelastningen kommer tidvis att vara hög, vilket kräver att du har god förmåga att prioritera samt förmåga att kunna arbeta under tidspress. Befattningen är en visstidsanställning till och med den 31 december 2014. Vi tillämpar individuell lönesättning. Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Fackliga företrädare är Ewa Garcia och Jens Skoglund för ST, Johan Strokirk för SACO och Erik Wilhelmsson för SEKO. Samtliga nås via växeln på tel. 08-405 10 00. Du ansöker genom att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg på regeringen.se, http://www.regeringen.se/sb/d/4515. Fyll i formuläret, bifoga CV och personligt brev. Sista dag för att registrera ansökan är den 18 augusti 2013. Observera att kommunikationen under rekryteringen till stor del kan komma att ske via e-post. Intervjuer kommer att påbörjas under senare delen av augusti.
Företag: Regeringskansliet
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-26
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist till Rättssekretariatet på Förvaltningsavdelningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist till Rättssekretariatet på Förvaltningsavdelningen

Upphandlingsjurist som gillar utmaningar
Vill du ta dig an ett meriterande uppdrag där du får vara med och utveckla vår kunds organisation? Har du en god kommunikativ förmåga och lätt för att samarbeta? Då är det kanske dig vi letar efter! Beskrivning Perido söker en upphandlingsjurist till vår kund. Kunden är en spännande skola som forskar och utbildar inom bland annat statsvetenskap, folkrätt och ledarskap. Tjänsten är placerad i naturnära kvarter centralt i Stockholm. I sökandet efter rätt person till detta utvecklande och meriterande uppdrag lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna. Här har du som gillar utmaningar och att bidra till utvecklingen av rutiner och organisation en stor fördel! Dessutom tror vi att du som söker har ett självständigt och analytiskt arbetssätt och lätt för att samarbeta. Som jurist kommer du här att handlägga, kvalitetssäkra och jobba med rådgivning i samband med upphandlingsärenden. Du kommer att ingå i en ny grupp som ansvarar för att bygga upp rutiner och arbetssätt ? en riktig utmaning som innebär en del slit men också mycket frihet att själva bestämma och avgöra vilka metoder som fungerar bäst. I detta ingår dessutom att genomföra utbildningar avseende regelverk i inköpsprocessen - i synnerhet LOU och avtalsrätt. Är det här uppdraget för dig? Varmt välkommen med din ansökan! Kravprofil - Högskoleutbildning inom juridik - Meriterande med några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från statlig förvaltning - God datorvana - Du uttrycker dig väl i tal och skrift, även på engelska Omfattning och tillträde Tillträde september, uppdragstid 24 månader. Heltid, månadslön. Ansökan Skicka din ansökan med bifogat CV via e-post till rekrytering@perido.se snarast då urvalet kommer att ske löpande. Ange referensnumret 8947DB i ämnesraden. På intervju hos oss avslöjar vi namnet på kundföretaget och berättar mer om tjänsten. Om du har någon annan akut fråga kan du mejla vår frågemejl (fraga@perido.se), du får svar vardagar inom 24 timmar. Så länge annonsen finns på vår hemsida är tjänsten sökbar. Referensnummer 8947DB Kontakt E-post ansökan: rekrytering@perido.se Övriga frågor: fraga@perido.se
Företag: Perido Skills AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-25
Sök fler jobb liknande: lediga Upphandlingsjurist som gillar utmaningar jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Upphandlingsjurist som gillar utmaningar

Jurist
Finansinspektionen söker en jurist till enheten Försäkringsrätt skade. Enheten ansvarar för rättsliga frågor om svenska skadeförsäkringsföretag och utländsk skadeförsäkringsgivare med verksamhet i Sverige. Som jurist kommer du att få möjlighet att arbeta med alla slags ärenden som hanteras av enheten. Några exempel är handläggning av tillståndsärenden och dispenser, rättsutredningar, förfrågningar från allmänheten, sekretessprövningar, ingripanden mot företag under tillsyn samt regelgivning, bl.a. inom Solvens 2. Du kommer också att få möjlighet att medverka vid tillsynsenheternas undersökningar och platsbesök hos försäkringsföretag. Arbetet innebär mycket kontakter med svenska försäkringsföretag och utländska tillsynsmyndigheter. Din bakgrund Vi söker dig som är jur. kand. och har relevant erfarenhet av juridiskt arbete, t.ex. vid domstol, tillsynsmyndighet eller advokatbyrå. Erfarenhet av arbete med reglerad finansiell verksamhet är meriterande. Du ska vara mycket bra på att samarbeta men även ha god förmåga att kunna arbeta självständigt. Du är drivande, kan arbeta under press samtidigt som du är noggrann och kan prioritera i dina arbetsuppgifter. Du har också en god analytisk förmåga. Därtill ska du kunna uttrycka dig utmärkt i tal och skrift både på svenska och engelska. Information Kontakta enhetschef Anders Lindkvist, telefon 08-787 83 09, för ytterligare information. Fackliga företrädare är för SACO Marianne Bonde, 08-586 484 94 och för ST Johan Edhenholm, 08-787 81 90. Skicka din ansökan med cv och personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 16 augusti 2013.
Företag: Finansinspektionen
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-25
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist jobb, Jurist Stockholm, Jurist Finansinspektionen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist

Jurist
Finansinspektionen (FI) söker en jurist till enheten Försäkringsrätt liv. Enheten ansvarar bl.a. för regelgivning, föreskriftsarbete samt tillstånds- och sanktionsprövningar av livförsäkringsföretag och pensionsstiftelser. Enheten är ett viktigt stöd i tillsynsarbetet som FI:s tillsynsenheter utför och har löpande kontakter med företrädare från branschen och Regeringskansliet. Enheten deltar också aktivt i arbetet inom Europiska försäkrings- och tjänstepensionsmyndigheten (Eiopa). Vi erbjuder dig en tjänst där du tillsammans med enhetens övriga medarbetare kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter och fungerar som ett stöd i tillsynen av företagen inom enhetens ansvarsområde. Du kommer att arbeta nära medarbetare från andra avdelningar på FI och får möjlighet att medverka i enhetens internationella arbete. Din bakgrund Du som söker har en jur.kand. och flera års erfarenhet från rättsligt arbete i försäkringsföretag, advokatbyrå, Regeringskansliet eller annan myndighet. Du bör ha erfarenhet av arbete med de regler som gäller för företagen inom enhetens ansvarsområde. Du ska ha en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig enkelt och begripligt i tal och skrift på både svenska och engelska. Vidare är det viktigt att du är drivande, ansvarstagande och kan arbeta under press samtidigt som du är noggrann och kan prioritera dina arbetsuppgifter. Du ska även ha en god analytisk förmåga. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga och van att skapa relationer såväl internt som externt. Information Frågor om tjänsten besvaras av enhetschef Charlotte Rørdam Carlstedt, 08-586 485 55. Fackliga företrädare är för SACO Marianne Bonde, 08-586 484 94, och för ST Johan Edhenholm, 08-787 81 90. Din ansökan med cv och personligt brev ska ha kommit in till FI senast den 30 augusti.
Företag: Finansinspektionen
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-24
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist jobb, Jurist Stockholm, Jurist Finansinspektionen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist

Arbetsrättsjurist till Högkvarterets juridiska stab (vikariat)
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. I Högkvarteret finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både officerare och civila experter. Högkvarteret (HKV) utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen, militära underrättelse- och säkerhetstjänsten, juridiska staben, personalstaben och informationsstaben.Juridiska staben är den centrala rättsliga funktionen inom Försvarsmakten. Vid staben finns idag 21 befattningar, varav 19 är juristbefattningar. Staben är indelad i tre sektioner. Juristerna har till uppgift att stödja och företräda myndigheten i rättsliga ärenden. Detta innebär arbete med frågor av mycket varierande slag och inom ett flertal rättsliga områden. Försvarsmaktens högkvarter söker nu en arbetsrättsjurist till den juridiska stabens civilrättsliga sektion. Huvudsakliga arbetsuppgifter: • Lämna rättsligt stöd främst i arbetsrättsliga frågor. • Företräda Försvarsmakten i centrala och lokala tvisteförhandlingar. • Bereda och föredra ärenden i Försvarsmaktens personalansvarsnämnd. • Handlägga disciplinärenden.  Kompetenskrav: • Juris kandidatexamen/juristexamen (180 poäng / 270 högskolepoäng). • Notariemeritering eller motsvarande erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete.  Meriterande: • Erfarenhet av arbetsrättsliga frågor, företrädesvis från den offentliga sektorn. Personliga egenskaper: Sökanden bör ha hög integritet, väl utvecklad kommunikationsförmåga och god samarbetsförmåga. Placering: Tjänsten är placerad vid Högkvarteret på Banérgatan 62 i Stockholm. Tillträde: Tillträde snarast. Anställningen är en vikariatsanställning, som beräknas löpa längst t.o.m. den 15 augusti 2014. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning och övningar samt tjänstgöra i Försvarsmaktens insatsorganisation, inklusive deltagande i internationella militära insatser. Frågor besvaras av sektionschef Anders Hallberg, 08-7888317, försvarsjurist Anders Enqvist, 08-7887586 eller försvarsjurist Lena Ahlström, 08-7888221. Fackliga kontaktpersoner vid HKV är för SACO Camilla Robertsson, tfn 08-788 7632, för SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44, för OFR/O Michael Groneberg, tfn 08-788 7916 alt. 070-609 79 16, och för OFR/S Pia Almström, tfn 08 – 788 8407 alt. 073 – 361 36 69.  Intresseanmälan med sedvanlig meritförteckning (återsänds inte) vill vi ha senast den 5 augusti 2013.
Företag: Försvarsmakten
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-20
Sök fler jobb liknande: lediga Arbetsrättsjurist till Högkvarterets juridiska stab (vikariat) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Arbetsrättsjurist till Högkvarterets juridiska stab (vikariat)

Vi söker jurist till interimsuppdrag inom bank och finans, i Stockholm.
Jurek Bemanning Sverige AB Arbetsbeskrivning Jurek Rekrytering & Bemanning söker för kunds räkning en jurist inom bank och finans, till deras kontor i Stockholm. Vem är du? Krav på tidigare erfarenhet: • Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från bank eller finansbranschen. • Goda kunskaper om ISDA och erfarenhet av derivatprodukter. • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. Du är: • Förtroendeingivande och har lätt för att knyta kontakter och skapa relationer. • Uppskattar att ta stort eget ansvar och samtidigt vara en del av ett större team. • Positiv och prestigelös i samarbetet med kollegor och klienter. • Driven och resultatfokuserad. Du erbjuds Tjänsten är ett bemanningsuppdrag under sex månader med start den 1 juli 2013. Du kan även arbeta som underkonsult om du har en egen firma. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 33 14 40. Skicka din intresseanmälan snarast via e-post till: ulriikka@jurekbemanning.se Start: 1 juli 2013. Lön: Enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag Snarast.
Företag: Jurek Bemanning Sverige AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-19
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker jurist till interimsuppdrag inom bank och finans, i Stockholm. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker jurist till interimsuppdrag inom bank och finans, i Stockholm.

Law & Solution Sweden AB söker en jurist till Stockholmskontoret.
Jurek Bemanning Sverige AB Arbetsbeskrivning Du kommer att ingå i en juristgrupp bestående av tre jurister vars arbetsuppgifter är att ge kunder kvalificerad juridisk rådgivning och biträda dem i juridiska frågor, främst med anknytning till bostads-och lokalmarknaden och därmed sammanhängande fastighetsjuridik. Arbetet kräver således goda kunskaper inom hyresrätts- och bostadsrättsjuridik vidare är det meriterande med kunskaper inom affärsjuridiska rättsområden som bolagsrätt och obeståndsrätt, då bolaget avser växa inom affärsjuridik. Vi biträder våra kunder hela vägen i allmän domstol och hyresnämnd, varför erfarenhet av processföring är ett krav. Vem är du? Du har en jur kand examen och tre-fem års arbetslivserfarenhet av kvalificerad juridisk rådgivning inom främst fastighetsrätt och har processvana. Som person är du positiv, lyhörd, prestigelös och har förmåga att skapa goda relationer. Du är även noggrann och ansvarstagande. Som jurist är du affärsorienterad och sätter alltid klienten i centrum. Ditt arbete kommer att innebära en hög grad av självständigt arbete vilket innebär att du är initiativrik och handlingskraftig. Du erbjuds Du kommer att erbjudas en spännande och utvecklande roll som jurist på ett mycket trevligt företag, som är i en expansiv fas. Kontoret centralt beläget i Stockholm, i ljusa trevliga lokaler. Tveka inte utan ansök tjänsten redan idag. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före tillsättningsdatum. I denna rekrytering samarbetar vi med Jurek Rekrytering & Bemanning. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki på telefon 0766331440. Du söker tjänsten via www.jurekbemanning.se Om företaget Law & Solution Sweden AB är en affärsjuridisk byrå med kontor i Göteborg och Stockholm. Företaget arbetar med allmän affärsjuridik, fastighetsrelaterad juridik och ekonomisk familjerätt. Kunderna är främst mindre till medelstora ägarledda företag samt bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag. Kontoret i Stockholm arbetar för närvarande i stort sett uteslutande med fastighetsjuridik. Kontoret delas med systerbolaget Jurist & Inkasso Sweden AB, vilket är ett inkassoföretag inom B2B och fastighetsinkasso. För mer information gå in på vår hemsida, www.lawsolution.se. Start: Enligt överenskommelse. Lön: Enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag Snarast.
Företag: Jurek Bemanning Sverige AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 05-30
Sök fler jobb liknande: lediga Law & Solution Sweden AB söker en jurist till Stockholmskontoret. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Law & Solution Sweden AB söker en jurist till Stockholmskontoret.

Vi söker en Bolagsjurist till Monyx Financial Group, Stockholm.
Jurek Bemanning Sverige AB Arbetsbeskrivning Du ansvarar för den övergripande regelefterlevnaden för bolagets verksamhet samt för juridiskt relaterade verksamhetsfrågor. Vidare ansvarar du för juridisk granskning av väsentliga samarbeten och strategibeslut liksom avtal av större betydelse för verksamheten. Du sitter med i ledningsgruppen och agerar sekreterare i bolagets styrelse samt arbetar nära verksamheten, t.ex. bolagets kapitalförvaltning. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att: • Övergripande ansvar för bolagets interna regelverk. • Upprättande av avtal och sedvanlig avtalsgranskning. • Juridisk kontroll av bolagets verksamhetsplan. • Omvärldsbevakning och implementering av nya regelverk. • Agera kravställare och huvudsaklig kontakt, liksom ansvara för uppföljning och utvärdering, gentemot de outsourcade funktionerna oberoende risk och oberoende regelefterlevnad. • Huvudsaklig kontakt gentemot externa samarbetspartners och leverantörer i juridiska frågor. • Vara VD behjälplig i juridiska frågor samt framställning av styrelsematerial etc. • Upprätta och granska kundrelaterade dokument och marknadsföringsmaterial. Du kommer även att delta i branschorganisationers juridik- och compliancegrupper och i affärsutvecklande projekt och produktutveckling. Du tillhandahåller även viss juridiskt Vem är du? Du har en jur kand examen alternativt en affärsjuridisk examen från Högskola. Du har minst fyra års erfarenhet av liknande arbete. Du bör ha arbetat på bolag som står under Finansinspektionens tillsyn eller med reglerad verksamhet ur ett annat perspektiv, t.ex. hos myndighet eller advokatbyrå. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta självständigt, social kompetens, flexibilitet och noggrannhet liksom på en mycket hög integritet. Vi förväntar oss att du har gott omdöme, tycker om högt arbetstempo, samt en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du är van att arbeta med komplexa frågor och planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är lösningsorienterad. Kontaktytorna för tjänsten är breda och omfattande både inom och utanför koncernen. Du erbjuds Då tjänsten ska tillsättas snarast möjligt kommer urvalsprocessen att ske fortlöpande. Ansökan emotses därför snarast möjligt. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 331440. Skicka din ansökan snarast via vår hemsida: www.jurekbemanning.se Om företaget Förvaltningshuset Monyx Financial Group AB är ett svenskt värdepappersbolag som står under Finansinspektionens tillsyn. Bolaget har sitt säte i Stockholm och bedriver också verksamhet i Umeå, Sveg och Mora. Monyx Financial Group är ett dotterbolag till det danska bolaget NewCap Holding A/S, som är noterat på Köpenhamns Fondbörs. Vi erbjuder våra kunder förvaltning av fondförsäkringar, pensionskapital och fonder genom Monyx Fondservice, Monetar Pensionsförvaltning och genom fondbolaget Monyx Fund. Gemensamt drivs vi av idén om att nå ut till alla människor och att hjälpa våra kunder med förvaltning av olika former av sparande. Monyx Financial Group AB har ca 100 medarbetare, ca 200 000 kunder och förvaltar ca 24 miljarder kronor. www.monyx.se. Start: Enligt överenskommelse. Lön: Enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag Snarast.
Företag: Jurek Bemanning Sverige AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 05-27
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker en Bolagsjurist till Monyx Financial Group, Stockholm. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker en Bolagsjurist till Monyx Financial Group, Stockholm.

Biträdande jurist till advokatbyrå i Stockholm.
Jurek Bemanning Sverige AB Arbetsbeskrivning Jurek Rekrytering & Bemanning söker nu för kunds räkning en biträdande jurist, med fokus på fastighetsrätt till deras kontor i centrala Stockholm. Vem är du? Krav på tidigare erfarenhet: • Minst ett par års erfarenhet av juridiskt arbete från advokatbyrå • Meriterande om du är tingsmeriterad dock ej ett krav • Erfarenhet av fastighetsrätt gärna med inriktning mot transaktioner och/eller entreprenad • Van att hantera större projekt självständigt • Kunna handleda yngre kollegor självständigt-projektledarerfarenhet • Mycket goda kunskaper i engelska • Mycket goda betyg och referenser Du är: • Förtroendeingivande och har lätt för att knyta kontakter och skapa relationer • Uppskattar att ta stort eget ansvar och samtidigt vara en del av ett större team. • Positiv och prestigelös i samarbetet med kollegor och kunder. • Resultatfokuserad Du erbjuds Du erbjuds arbete i en mycket välmeriterad advokatbyrå med mycket goda utvecklingsmöjligheter. Intervjuer kommer att hållas löpande och ansökan emotses snarast. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766 33 14 40. Skicka din ansökan snarast via vår hemsida: www.jurekbemanning.se Start: Enligt överenskommelse. Lön: Enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag Snarast.
Företag: Jurek Bemanning Sverige AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 05-21
Sök fler jobb liknande: lediga Biträdande jurist till advokatbyrå i Stockholm. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biträdande jurist till advokatbyrå i Stockholm.

Biträdande jurist/jurister
Vi söker en till två personer som minst är klara med sin jur kandexamen, (affärsjuridisk examen går tyvärr ej) gärna med tingsmeritering eller som har förvärvat motsvarande erfarenhet på annat sätt. Jag skriver Du i det följande även om det kan vara aktuellt att anställa flera personer. Som person skall Du vara ödmjuk, entusiastisk och ha en mycket hög ambitionsnivå. Du kommer att få handlägga ärenden inom i princip alla typer av juridiska områden. Vi tänker oss att en av de sökanden har ett större humanjuridiskt intresse och att en av sökanden har ett större intresse för juridiken kring företagen (affärsjuridik för småföretag). Inom humanjuridiken handlägger vi alla förekommande juridiska uppgifter, från testamente och bouppteckning till vårdnadstvister, LPT, LVU, LVM och brottmål (både som försvarare, målsägandebiträden och särskild företrädare). Vi blir regelbundet förordnade såsom boutredningsman, bodelningsförrättare och skiftesman. Inom det bolagsrättsliga området sysslar vi med att upprätta kompanjonavtal, överlåtelseavtavtal, leveransavtal och olika typer av processer, allt från fordringar till varumärkesrätt m.m. men även med juridiken till företagaren bakom bolaget, t.ex. äktenskapsförord. Vi sysslar även med likvidationer och det är önskvärt att sökanden har i vart fall grundläggande kunskaper inom skatterättens och aktiebolagsrättens område. Du kommer inledningsvis att få arbeta på kontoret i Olofström, men efterhand som Du blir varm i kläderna kommer Du även att få hjälpa till på våra övriga kontor i Växjö och i Bromölla. En sökande kommer i framtiden att få sin huvudsakliga placering på kontoret i Växjö i framtiden. Du kommer tidigt att få träffa kunder och vi förväntar oss att Du har hög social kompetens och att Du kan ta de kontakter som yrket kräver för att öka ärendeinströmningen. Vi förväntar oss att Du hjälper till att marknadsföra byrån vid seminarier, mässor och liknande. Du måste dela byråns värderingar om att sätta kunden i centrum och att klienten är viktig. Byrån arbetar med ett vidareutbildningsprogram innebärande att alla jurister kontinuerligt erhåller vidareutbildning. Vi håller ofta internutbildningar. Du förväntas delta i dessa utbildningar med stort engagemang. Du får en lön som är marknadsmässig i förhållande till Dina kunskaper och Din erfarenhet. Jag önskar att Du anger en indikation på var Dina löneanspråk ligger i din intresseanmälan, se den som en indikation och inte något bindande. Jag vill att Du skickar med ett CV, ett personligt brev, kopia på jur kand-betyget och uppgifter om de referenser som Du önskar åberopa samt ev. skriftliga referenser. Ange tidigast möjliga tillträdesdag. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna varför vi emotser ett fylligt personligt brev (detta är grunden för att ta fram de som får komma på intervju). Tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdag. Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till egen bil. Om du inte redan är advokat skall ditt sikte vara inställt på att bli advokat. Vi förutsätter att sökandena vid behov kan tjänstgöra på alla våra 3 kontor. Ange i ansökan om du föredrar något speciellt kontor. Vi önskar att den som söker tjänsten är intresserad av ett långsiktigt samarbete eftersom vi är beredda att lägga större utbildningsresurser på en/de som till slut får tjänsterna. Välkomna att höra av Er. Frågor besvaras av Advokat Eva Johansson antingen på eva@centrumadvokaterna.se eller 0454 301430.
Företag: Centrumadvokaterna Syd AB
Ort: Olofström
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Biträdande jurist/jurister jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biträdande jurist/jurister

Jurist till betalningsföreläggandeenheten i Gävle
Kan du konsten att balansera? Som medarbetare vid Kronofogden har du en viktig opartisk roll i samhället. Det är vår uppgift att se till att den som har pengar att fordra ska få hjälp att driva in dem. Men det är också vår uppgift att se till att den som har en skuld att betala ska få stöd och vägledning för att reda ut sin situation. Balans i ekonomin helt enkelt. Det är ofta både utmanande och givande. Är du rätt person för jobbet? Betalningsföreläggande Kronofogden beslutar om ett bevis, som visar att en skuld är riktig; ett utslag om betalningsföreläggande. Ett betalningsföreläggande är ett sätt att göra en skuld laglig. Innan vi fattar beslutet säkerställer vi att den som har en skuld att betala får en möjlighet att ta tillvara sin rätt. Ditt nya jobb innebär att du svarar för rättstillämpningen på enheten samt handlägger och beslutar i mål om betalningsföreläggande, vanlig handräckning och särskild handräckning. Du är juridiskt stöd till övriga handläggare, ansvarar för utbildning av handläggarna och handleder dem i juridiska frågor. I ditt arbete ingår att göra rättsutredningar och att skriva yttranden till domstolar och andra myndigheter. Arbetet innebär många externa kontakter såväl skriftligen som per telefon. Förutom tillämpning av betalningsföreläggandelagen- och delgivningslagen är vanliga rättsområden fastighets- och hyresrätt, avtalsrätt, konsumenträtt och processrätt. Organisatoriskt ingår du i ett virtuellt juristteam om 18 jurister (varav tre finns på orten) och en teamchef. Vi arbetar teambaserat, vilket innebär att teamet du tillhör gemensamt ansvarar för resultat, planering och fördelning av arbetet. En förutsättning för det teambaserade arbetssättet är att kunna upprätthålla ett fungerande samarbete med kollegorna. Vi söker dig som • är notariemeriterad jurist  • är svensk medborgare • är van att arbeta i ett högt tempo och kan fatta snabba beslut • kan arbeta med flera uppgifter samtidigt, se samband och konsekvenser samt dra slutsatser • arbetar självständigt, är drivande och åstadkommer resultat • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • är pedagogisk och har god kommunikativ förmåga • har mycket god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Det är meriterande om du har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna från en konsultativ roll. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi vill att du delar våra värden – offensiv, pålitlig och hjälpsam. Anställningen är tills vidare. Kronofogden tillämpar provanställning.  Läs mer om Kronofogdens verksamhet på www.kronofogden.se  Sista ansökningsdatum: 2013-08-15
Företag: Kronofogdemyndigheten
Ort: Gävle
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist till betalningsföreläggandeenheten i Gävle jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist till betalningsföreläggandeenheten i Gävle

Länsjurist
Länsstyrelsen företräder regeringen och är genom sin bredd i verksamhetsområden och arbetsuppgifter en intressant arbetsplats. Länsstyrelsen står för rättsäkerhet, mångfald och hållbar utveckling. Vi förenar nytänkande, god service och öppenhet med lång tradition. Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av länsstyrelsens framgångar. Länsstyrelsen i Halland har ca 180 anställda. För mer information se vår webbplats, www.lansstyrelsen.se/halland Rätts- och förvaltningsenheten bevakar de juridiska aspekterna i länsstyrelsens verksamhet och verkar för att handläggningen är effektiv och rättssäker. Enheten hanterar allmänna förvaltningsärenden och överklagandeärenden samt bidrar med juridisk sakkunskap i andra enheters ärenden. Förutom ärendehantering utövar enheten tillsyn enligt bl. a. lagen om allmän kameraövervakning. Länsstyrelsens registratorsverksamhet (diariet) och arkivfunktion ligger organisatoriskt inom enheten. ARBETSUPPGIFTER Arbetet innebär att du: • Kommer att arbeta självständigt och handlägga förvaltningsärenden. • Kommer att arbeta med överklagningsärenden av kommunala nämnders beslut, främst enligt plan- och bygglagen, miljöbalken och andra miljöförfattningar. • Kommer att arbeta löpande med juridiska frågeställningar inom flera av ovan beskrivna ärendeområden. • Kommer att bistå med juridisk sakkunskap i andra enheters ärenden. • Kommer att företräda länsstyrelsen i olika sammanhang, t ex vid domstolsförhandlingar KVALIFIKATIONER • Du bör ha jur. kand. examen • Det är meriterande om du är tingsmeriterad jurist • Det är meriterande om du har erfarenhet av ärendehandläggning och myndighetsarbete • Har du erfarenhet från något av tidigare nämnda juridiska frågeställningar som Länsstyrelsen berör är det meriterande. • Du är social utan att ge avkall på hög integritet. • Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. • Du har en god administrativ förmåga. • Du har körkort för bil. Erfarenhet av plan- och bygglagen (PBL) eller miljörätt kan vara särskilt meriterande. För att lyckas med jobbet och för att trivas på enheten måste du vara serviceinriktad och arbeta snabbt och självständigt mot uppsatta mål. Du ska vara flexibel och smidig i ditt sätt att lösa problem och öppen för nya arbetssätt. Du uttrycker dig enkelt och begripligt i tal och skrift. Du är intresserad att dela med dig av dina kunskaper. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande med medborgare och andra kontakter i arbetet. Att du har god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat ser vi som en förutsättning. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Tjänsten är ett vikariat på sex månader. Det är ett tjänstledighetsvikariat för en av våra länsjurister som är tjänstledig för att prova en annan tjänst. Kommer han inte tillbaka till oss, kan vi erbjuda en tillsvidareanställning efter vikariatet. Vi kan erbjuda • en bra arbetsmiljö • goda utvecklingsmöjligheter • flexibel arbetstid • friskvård Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vårt team med din kompetens, erfarenhet och personlighet. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Ansökan till tjänsten görs via Offentliga Jobb. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen Halland, Rätts- och förvaltningsenheten
Ort: Halmstad
Publicerad : 06-14
Sök fler jobb liknande: lediga Länsjurist jobb, Länsjurist Halmstad, Länsjurist Länsstyrelsen Halland, Rätts- och förvaltningsenheten
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Länsjurist

Jurist sökes till Värnamo
Swedbank Juristbyrå bedriver juridisk verksamhet med huvudsaklig inriktning mot familjerätt. Juristbyrån är en franchiseverksamhet inom Swedbank koncernen och finns representerad på drygt 200 orter i Sverige. Som jurist på Swedbank Juristbyrå AB blir du anställd hos en av våra franchisetagare ute i landet. Franchisetagaren driver sitt egna företag och blir din arbetsgivare. Du som söker tjänsten som jurist ska stimuleras av kundmöten, då du kommer träffa mycket kunder i ditt arbete. Du sitter oftast tillsammans med banken eller Fastighetsbyråns mäklare. Efterfrågan på våra tjänster fortsätter att öka och just nu söker vi en ny medarbetare till vårt kontor i Värnamo, med tillträde så snart som möjligt. Arbetsbeskrivning Som jurist kommer du huvudsakligen och självständigt handlägga familjerättsliga ärenden såsom upprättande av testamenten, boutredningar, äktenskapsförord, samboavtal, bodelningar samt företagsrelaterade ärenden som kompanjonavtal m.m. Du kommer att jobba i nära samarbete med rådgivarna på Swedbanks bankkontor och kollegorna på Fastighetsbyrån. Kravprofil Du som söker är affärs- och kundorienterad, stimuleras av kundmöten och vill arbeta i ett team på en tillväxtmarknad. Som person är du positiv och nyfiken, förtroendeingivande och prestigelös. Det är också viktigt att du är utåtriktad och drivande. • Svensk jur. kand eller motsvarande • Erfarenhet av familjejuridik är meriterande • Tidigare erfarenhet av generationsskifte av skog- och lantbruksegendom är meriterande Eftersom du kommer att ingå i ett team av jurister och även ha kollegor på Swedbanks bankkontor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och gillar att ta initiativ. Vill du vara med och utveckla juristverksamheten på en av Sveriges mest expansiva marknader erbjuds här en spännande utmaning. Ansökan Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Anne Seth, HR-ansvarig, på 08-545 451 08 eller franchisetagare Fredrik Leijonheilm på 0733-46 47 43. Skicka gärna in din ansökan med CV, personligt brev och studieintyg omgående då intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan.
Företag: Juristbyrån
Ort: Värnamo
Publicerad : 05-13
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist sökes till Värnamo jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist sökes till Värnamo

Jurist
Jurist Arbetsuppgifter Uppdraget innebär att du utreder förutsättningarna för skuldsanering och fattar beslut i det enskilda ärendet. Vid behov förbereder och genomför du tvåpartsförhandlingar för att reda ut och bedöma eventuella invändningar inför beslut. Arbetet innebär många externa kontakter med sökande, borgenärer, budget- och skuldrådgivare samt andra myndigheter. Du kommer att ingå i ett team som består av drygt 20 medarbetare. Teamet leds av en teamchef. Skuldsanering syftar till att ge överskuldsatta personer balans i sin ekonomi samtidigt som fordringsägarna får största möjliga betalning. För rätt person finns möjlighet till anställning hos vår kund. Uppdragsgivare: Proffice Sverige AB Ort: Kalmar Omfattning: Heltid Sista ansökningsdag: 2013-07-31 För information: Annika Lundberg, 0733-43 45 24. Kvalifikationer: Du har juristexamen eller annan juridisk utbildning som kan komma att prövas likvärdig. Du kan gärna vara nyutexaminerad. Du söker denna tjänst via ansökningslänken nedan. Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Organisations-/företagsbeskrivning: En människa arbetar i snitt cirka 10 000 dagar under sitt yrkesverksamma liv. På Proffice tycker vi att alla dagar är lika viktiga. Vi är en modern arbetsplats med flera hundra olika yrken. Hos oss finns det många vägar att gå. På Proffice är du en del av något större där du kan bidra till utveckling både hos våra kunder och i samhället. Du har samma fördelar som hos en traditionell arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort - utöver allt detta dessutom fler möjligheter att forma din karriär så som du vill. Keep improving.
Företag: Proffice Sverige AB
Ort: Kalmar
Publicerad : 07-15
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist jobb, Jurist Kalmar, Jurist Proffice Sverige AB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist

Vikarierande distriktsjurist
Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Vikarierande distriktsjurist Arbetsmiljöverket i Luleå söker en vikarierande distriktsjurist Dnr 2013/103584 Arbetsmiljöverket är ansvarig förvaltningsmyndighet för arbetsmiljö- och arbetstidsfrågor. Vi arbetar för rätten till sunda, säkra och utvecklade arbetsförhållanden. Vi driver på för att det på varje arbetsplats ska finnas ett aktivt arbetsmiljöarbete, där alla vill och kan bidra. Distriktet omfattar Norrbottens län som utgör 22 % av Sveriges yta. Distriktet har cirka 9 000 arbetsställen. Vi är 16 personer som arbetar på kontoret i Luleå. Vår ordinarie jurist kommer att vara tjänstledig från och med september för att pröva annat arbete. Vi söker därför en vikarie som kan arbeta hos oss i sex månader. Ditt nya jobb Som distriktsjurist samarbetar Du med inspektörerna och distriktets ledning i vår tillsyn av arbetsmiljölagstiftningen. Det kan gälla förbud, förelägganden, åtalsprövningar, sanktioner mm. Arbetet innebär självständiga uppgifter och ställer krav på god juridisk kompetens. Inom Arbetsmiljöverket finns jurister i alla distrikt och på huvudkontoret i Stockholm finns en juridisk avdelning. För att säkerställa enhetlighet i avgörande frågor har juristerna också ett etablerat nätverk. Arbetet kan innebära vissa resor i tjänsten. Tjänsten är placerad i Luleå. Vi söker dig med följande kompetens: - jur. kand - du har några års arbetslivserfarenhet - intresse för arbetsmiljöfrågor - god datorvana och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift - kunna arbeta självständigt och målmedvetet - god förmåga att samverka och kommunicera med andra människor   Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper för att både du och vi ska trivas med att arbeta tillsammans. Om du har frågor För ytterligare upplysningar är du välkommen att kontakta enhetschef Anita Israelsson, tel. 070-374 24 69. Fackliga företrädare är Åsa Sjöström Ross för SACO, tel. 070-374 21 93 och Eva Parissay för ST, tel. 010-730 95 99 alternativt Anders Olsson, tel. 010 730 97 68. Under aktuell semesterperiod kan ovanstående kontaktpersoner vara till viss del begränsade att nå. Urvalsarbetet påbörjas efter sista ansökningsdatum. Ansökan Välkommen med din ansökan senast den 12 augusti 2013.
Företag: Arbetsmiljöverket Distrikt Luleå INL
Ort: Luleå
Publicerad : 07-12
Sök fler jobb liknande: lediga Vikarierande distriktsjurist jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vikarierande distriktsjurist

Biträdande jurist
BITRÄDANDE JURIST till kontoren i Boden sökes för tillträde snarast. Advokatbyrån har f.n. två advokater och sju biträdande jurister fördelade på våra kontor i Kiruna, Gällivare och Boden. Arbetsuppgifterna kommer inledningsvis huvudsakligen att bestå av allmän praktik och flyktingärenden. För ytterligare information ring 0980-83830. Välkommen med din ansökan, så snart som möjligt, dock senast den 5 augusti 2013 på adress Kiruna Advokatbyrå, Box 22, 981 21 Kiruna eller via email advokat.gustafsson@ kirunaadvokatbyra.se.
Företag: Kiruna Advokatbyrå
Ort: Boden
Publicerad : 07-04
Sök fler jobb liknande: lediga Biträdande jurist jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biträdande jurist

Miljöjurist vikariat
Länsstyrelsen i Norrbottens län har ett brett verksamhetsfält. I rollen som regeringens regionala företrädare ingår att offensivt arbeta med tillsyn, tillstånd och utveckling av viktiga samhällsområden. Verksamheten sträcker sig från länsutveckling till myndighetsutövning – från Norrbotten och ut i världen. Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och som tar till vara de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. ARBETSUPPGIFTER Tjänsten är placerad inom länsstyrelsens miljöskyddsenhet där vi arbetar med bland annat prövning och tillsyn av miljöfarliga verksamheter och vattenverksamheter. Vi arbetar även med frågor rörande vattenskyddsområden samt med inventering, undersökning och efterbehandling av förorenade områden. Som miljöjurist på Miljöskyddsenheten kommer Du att nära samarbeta med länsstyrelsens specialister inom bland annat områdena gruv- och stålindustri, pappersmassaindustri och annan industriell verksamhet, vindkraft, vattenkraftsdammar- och andra vattenverksamheter. Du kommer att löpande biträda specialisterna inom olika sakområden med rättsutredningar i olika frågor samt biträda dem vid huvudförhandlingar vid mark- och miljödomstolarna. Du kommer även att granska upprättade förslag till beslut, yttranden och skrivelser till motparter och domstolar ur ett juridiskt perspektiv. Vidare kommer Du att på eget ansvar handlägga ärenden rörande vattenverksamheter av mer kvalificerad juridisk art. KVALIFIKATIONER Vi söker Dig som har: • Jurist- eller rättsvetarexamen. • goda miljörättsliga kunskaper. • tingsmeritering eller likvärdig erfarenhet av juridiskt arbete. • god analytisk förmåga. • god förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift • en utåtriktad och samarbetsinriktad läggning, då arbetet innebär kontakter med skilda aktörer inom miljöområdet Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Företag: Länsstyrelsen i Norrbottens län, Avdelning Samhälle
Ort: Luleå
Publicerad : 06-14
Sök fler jobb liknande: lediga Miljöjurist vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Miljöjurist vikariat

Biträdande Jurist
Advokatbyrån Clemén AB, som startades av Stefan Clemén 1999, är delägare i Antonson & Partners, som f n består av fem bolag. I verksamheten är vi 8 advokater samt 2 sekreterare. Vi driver verksamheten i Dringenbergska gården, i centrala Malmö. Byrån är en allmän praktik och Advokatbyrån Clemén AB sysslar både med affärsjuridik och humanjuridik. Vi har mycket tvister både i domstol och skiljeförfarande. En av byråns anställda advokater börjar ny anställning på annan advokatbyrå den 1 september 2013 och vi behöver omgående en biträdande jurist som tar över hennes ärenden. Den anställde kommer att ta över en befintlig klientstock med ärenden men har stor möjlighet att själv ta in ärenden som den anställde kan intressera sig för. Krav: Jur kand, notariemeriterad eller annan arbetslivserfarenhet.
Företag: Advokatbyrån Clemén AB
Ort: Malmö
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Biträdande Jurist jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biträdande Jurist

Kanslichef/Kommunjurist
Gnesta ligger i hjärtat av den sörmländska kulturbygden. Här finns den lilla lugna staden och den pulserande livaktiga landsbygden. Här finns naturen runt husknuten med härliga möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Vi är 750 medarbetare som arbetar i kommunen för att ge våra medborgare den bästa servicen. Kansli- och nämndserviceenheten har 8 medarbetare och hör organisatoriskt till kommunledningskontoret som leds av kommunchefen. Enheten ansvarar för ärende- och nämndsadministration inom kommunfullmäktige och kommunens nämnder. Enheten ansvarar vidare för kommunarkiv, diarium, vaktmästeri, växel/reception, upphandlingsfrågor, juridiska frågor samt ger service till förtroendevalda, tjänstemän och medborgare. Du är välkommen att bli en av oss. ARBETSUPPGIFTER Som kanslichef kommer du att leda kommunstyrelsens kansli - och nämndserviceenhet med 8 anställda. Ditt ansvar är att driva utvecklingen inom enheten. Du ingår i kommunledningskontorets ledningsgrupp. Som kommunjurist är ditt uppdrag att vara juridiskt sakkunnig och biträda kommunfullmäktige, nämnder och förvaltningar med juridisk rådgivning. Kommunjuristen bistår kommunledningen med kvalificerat utredningsarbete och ansvarar för viss utbildning av anställda och förtroendevalda, främst inom områdena offentlighet och sekretess samt kommunal- och förvaltningsrätt. Det är viktigt att du som kommunjurist aktivt följer rättsutvecklingen och tar de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på de regler som gäller. I uppdraget ingår ansvar som personuppgiftsombud. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har juristexamen samt erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från offentlig verksamhet. Vi ser gärna att du är en erfaren chef och trygg i din roll som ledare. Du är analytisk, effektiv och noggrann och har hög integritet. Du kan strukturera komplicerade frågor samt kommunicera lösningar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp mål och håller tidsramar. Du motiverar och samordnar din arbetsgrupp så att ni tillsammans når gemensamma mål. Du skapar delaktighet och engagemang. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och tycker det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Låter arbetet intressant och du vill bli en av oss, så erbjuder vi ett stimulerande och omväxlande arbete. Arbetsglädje och humor är viktiga ingredienser som gör att vi tillsammans kan utveckla verksamheten och ge service till våra uppdragsgivare. Välkommen att bli en av oss, vi har DRAG! Delaktighet, Respekt och Ansvar i Gnesta kommun.
Företag: Gnesta kommun
Ort: Gnesta
Publicerad : 06-28
Sök fler jobb liknande: lediga Kanslichef/Kommunjurist jobb, Kanslichef/Kommunjurist Gnesta, Kanslichef/Kommunjurist Gnesta kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kanslichef/Kommunjurist

Juristsekreterare/receptionist till Karlstad
Familjens jurist i Sverige AB är Sveriges största juristbyrå inriktad på juridisk rådgivning till privatpersoner. Verksamheten omfattar alla delar av familjerätten men även områden som migrationsrätt, målsägandebiträde, LVU etc. Vi har kontor på 33 orter runt om i Sverige. Familjens jurist har drygt 190 medarbetare och omfattande intern kompetensutveckling. Familjens jurist omsätter drygt 150 miljoner kronor per år och är ett helägt och fristående dotterbolag till Fonus ekonomisk förening.Till vår region Väst som bland annat består av kontor i Karlskoga, Trollhättan, Falköping, Skövde och Åmål söker vi en juristsekreterare/receptionist med placering vid kontoret i Karlstad. Vid kontoret i Karlstad behöver vi förstärka teamet med ytterligare en kombinerad tjänst som sekreterare/receptionist.  Du kommer att bemanna receptionen samt  arbeta tillsammans med juristerna och sköta det administrativa arbetet som är nödvändigt för att juristen ska kunna utföra sina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som receptionist med en naturlig känsla för service och förståelse för vikten av att vara företagets ansikte/röst utåt. Du bör ha minst gymnasiekompetens och några års erfarenhet från liknande arbete, gärna från arbete på advokat- eller juristbyrå. Vi söker dig som är en god administratör, noggrann och strukturerad. I arbetet ingår kundkontakt varför du bör ha känsla för service samt förmåga att skapa goda relationer. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Familjens jurist erbjuder för rätt person en spännande och utvecklande tjänst i ett expansivt företag med kontinuerlig kompetensutveckling. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.familjensjurist.se För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Emmie Axnér, Kontorschef, tfn: 070-533 10 36 Välkommen med din ansökan via vår hemsida snarast www.familjensjurist.se, dock senast den 11 augusti 2013. Eventuella rekryteringsföretag samt annonsförsäljare hänvisas till rekrytering@familjensjurist.se, endast via e-post.
Företag: Familjens Jurist
Ort: Karlstad
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Juristsekreterare/receptionist till Karlstad jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Juristsekreterare/receptionist till Karlstad

Jurist
Mittuniversitetet är en plats med mycket energi där människor möts, inspireras och tänker nytt. Unika utbildningar och forskning med hög vetenskaplig kvalitet har gjort Mittuniversitetet till en resurs för utveckling och tillväxt. Stora delar av vår utbildning och forskning bottnar i närheten till naturen med skog och fjäll. Mittuniversitetet har ca 16 000 studenter och campus i Härnösand, Sundsvall och Östersund. Mittuniversitetet omsätter 927 Mkr per år och har närmare 1 000 anställda, varav 90 professorer och cirka 235 forskarstuderande. Vill du vara en stolt del i det flöde av ny kunskap och nya talanger som vi skapar? Mittuniversitetet söker Jurist till Rektors kansli Mittuniversitetet erbjuder ett spännande och omväxlande arbete i samspel med ledningen, verksamheten och studenterna på campusorterna. Juristfunktionen är placerad på Rektors kansli. Kansliet består i övrigt av ledningens sekreterare, arkiv och registratur samt personal som arbetar med internationalisering. Arbetsuppgifter Universitets verksamhet rymmer ett brett fält av juridiska frågor och har sin grund i högskolelagen och högskoleförordningen. Utöver tolkning och tillämpning av dessa författningar kommer du bl.a. att arbeta med förvaltningsrätt, avtalsrätt (svenska och engelska), immaterialrätt, och övriga juridiska områden som förekommer inom statsförvaltningen, exempelvis tillämpning av offentlighetsprincipen. Du kommer också att vara föredragande i universitetets disciplinnämnd. Kvalifikationer Du har en jur.kand. och goda juridiska kunskaper samt några års erfarenhet av juridiskt arbete, gärna inom högskolesektorn eller annan offentlig förvaltning. Notariemeritering är meriterande. Du ska ha god förmåga att identifiera och lösa juridiska problem. Arbetet innebär juridisk rådgivning, utredning, beredning och handläggning av ärenden. Du kommer att vara bollplank till universitetets medarbetare och behöver ha en utvecklad förmåga att tillämpa dina juridiska färdigheter som ett redskap för att lösa verksamhetsrelaterade problem. I arbetet kommer du att hålla internutbildningar och göra föredragningar inför universitetsledningen varför du bör vara bekväm med att tala inför grupper. Du uttrycker dig väl såväl muntligt som skriftligt och har goda kunskaper i svenska och engelska. Som person är du initiativrik och drivande. Du har en väl utvecklad förmåga att självständigt genomföra utredningar och bereda/handlägga ärenden. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra och har en välutvecklad samarbetsförmåga. Anställning och tillträde Tillsvidare, tillträde enligt överenskommelse. Anställningsort Campus Sundsvall, du kommer dock att ha hela universitetet som arbetsfält vilket innebär en del resor mellan campusorterna. För mer information om tjänsten/upplysningar Du är välkommen att kontakta avdelningschef Arne Wahlström för ytterligare information om tjänsten på telefon 060-61 52 66 eller 070-283 99 67. Fackliga företrädare Alexander Rad, SACO, tfn 060-14 84 05 och Lollo Ljuslin, fackförbundet ST/TCO, tfn 063-16 57 14. Ansökan Vi vill ha din ansökan senast den 19 augusti 2013. Ange diarienummer MIUN 2013/1145. Skicka din ansökan till registrator@miun.se alternativt till Registrator, Mittuniversitetet, 851 70 Sundsvall.
Företag: MITTUNIVERSITETET, Registrator
Ort: Sundsvall
Publicerad : 06-20
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist jobb, Jurist Sundsvall, Jurist MITTUNIVERSITETET, Registrator
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist

Chefsjurist till Bolagsverket i Sundsvall
Bolagsverket granskar, registrerar och informerar för ett enkelt företagande och ett rättssäkert näringsliv. Vi registrerar företag och tar emot årsredovisningar. Hos oss kan du söka och köpa företagsfakta från våra register. Vi finns i Sundsvall - Norrlands huvudstad - och har drygt 500 medarbetare. Våra värdeord, kompetens, engagemang och kundnytta, vägleder oss i vårt arbete. Vi vill inspirera till goda levnadsvanor och ökat hälsomedvetande hos våra anställda. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde. Bolagsverket är en modern e-myndighet och ligger i framkant vad gäller att erbjuda ett flertal olika e-tjänster till våra kunder i samverkan med andra myndigheter. Vi har i uppdrag att ge goda förutsättningar för näringslivet. Det ska vara så enkelt som möjligt för så många som möjligt att starta och driva företag. Bolagsverket är utvecklingsmyndighet för e-förvaltning inom området företag och företagande. Verksamheten är avgiftsfinansierad. Arbetsbeskrivning Din roll som chefsjurist innebär att övergripande leda och utveckla det juridiska arbetet och juristavdelningen vid Bolagsverket. Du kommer att ingå i Bolagsverkets strategiska ledningsfunktion, verksledningen. Du kommer att ansvara för att juristavdelningen utvecklas inom sina ansvarsområden och levererar verksamhet av hög kvalitet. Juristavdelningen ansvarar för juridiska utredningar, lämnar råd och beslutar i juridiska frågor i ärenden som handläggs inom Bolagsverket. Avdelningen ansvarar också för att säkra juridisk kvalitet i den information, meddelanden och beslut som lämnar Bolagsverket. I det ingår regelmodellering, beslut om praxis och systematisk uppföljning av den juridiska kvaliteten. Ditt ansvarsområde omfattar också att ha kontakt med regeringskansliet, andra myndigheter, företag m.fl. och du kommer att verka som talesperson mot media inom de juridiska frågorna. Som avdelningschef har du också ett ansvar för avdelningens verksamhetsplanering, budget och resultat och att avdelningen styrs mot måluppfyllelse med största möjliga effektivitet. Bolagsverket finns i Sundsvall och vi vill att du är bosatt i regionen. Arbetet kommer att kräva en hel del resande. Vem är du? Vi söker dig som har juridisk examen och goda kunskaper inom associationsrätt. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap inom offentlig eller privat verksamhet samt gedigen erfarenhet av att ha lett kvalificerat juridiskt arbete. Du har också medverkat i förändrings- och utvecklingsarbeten samt ansvarat för komplexa samarbetsprojekt med andra aktörer med myndigheter, företag etc. Du har goda meriter och vitsord som ledare på strategisk nivå och har lett verksamhet i förändring. Erfarenhet av arbete vid domstol är meriterande samt kunskap om hur svensk statsförvaltning är uppbyggd. Har du dessutom god kunskap om regeringens och EUs arbete med att skapa en effektiv e-förvaltning ser vi det som positivt. Du har förmodligen verkat i en tydligt processinriktad verksamhet samt har förmåga att utveckla kundvänliga processer både internt och tillsammans med externa aktörer. Du har också god kunskap i hur moderna tjänstelösningar kan byggas upp för ökad kundnytta. Du är intresserad av hur modern teknik stödjer vår verksamhet och du har hög stilistisk förmåga i svenska språket och du har mycket goda språkkunskaper i engelska, då avdelningen ingår i internationella samarbetsprojekt. Som person bör du präglas av en handlingskraft som kan beskrivas som både beslutsam och diplomatisk. Ditt ledarskap kännetecknas av mål och resultatfokus i kombination med en god strategisk förmåga. Du är en god kommunikatör med stor personlig integritet. Du är förändringsbenägen, då avdelningen och det juridiska arbetet står inför förändringar och utmaningar. I det arbetet är det viktigt att du är omvärldsorienterad och proaktiv när det gäller att förutse framtida utmaningar och uppdrag för Bolagsverket. För att klara detta krävs god analytisk förmåga samt ett moget förhållningssätt. Som person har du en naturlig fallenhet att skapa goda relationer både inom Bolagsverket men också med externa kontakter. Du drivs av att vara med att påverka det politiska beslutfattandet inom de juridiska områden som styr Bolagsverkets verksamhet och du är intresserad av hur en modern statsförvaltning kan byggas upp Kontaktperson Vi samarbetar med Experis Finance och vill du veta mer
Företag: Experis Finance
Ort: Sundsvall
Publicerad : 06-18
Sök fler jobb liknande: lediga Chefsjurist till Bolagsverket i Sundsvall jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Chefsjurist till Bolagsverket i Sundsvall

Boutredare till Köping
Familjens jurist i Sverige AB är Sveriges största juristbyrå inriktad på juridisk rådgivning till privatpersoner. Verksamheten omfattar alla delar av familjerätten men även områden som migrationsrätt, målsägandebiträde, LVU etc. Vi har kontor på 33 orter runt om i Sverige. Familjens jurist har drygt 190 medarbetare och omfattande intern kompetensutveckling. Familjens jurist omsätter drygt 150 miljoner kronor per år och är ett helägt och fristående dotterbolag till Fonus ekonomisk förening.Till vår region Mitt, som bedriver juridisk verksamhet i Örebro, Köping, Västerås Eskilstuna, Katrineholm och Nyköping söker vi en boutredare med placering i Köping. Som boutredare sköter du det administrativa arbetet som är nödvändigt för att utreda förvaltningsärenden för dödsbon. Detta innebär i huvudsak handläggning av bouppteckningar, boutredningar och arvskiften. Du bör ha minst gymnasiekompetens, och några års erfarenhet från liknande arbete, gärna från arbete på advokat- eller juristbyrå. Så här får du göra skillnad Våra medarbetare möter ständigt nya frågeställningar inom de rättsliga områden vi är verksamma inom. Vad som förenar de variationsrika och utvecklande arbetsdagarna är förstås uppgiften att se till att utförda uppdrag motsvarar – och helst överträffar – klientens förväntningar. Tjänsten innebär också att du ska verka för goda relationer med externa kontakter såsom myndigheter och organisationer. Hos oss strävar vi alltid efter ökad klient- och medarbetarnöjdhet, vilket innebär att vi värdesätter dina förbättringsförslag. Detta avseende allt från arbetsrutiner till underhåll och investeringar. Du får med andra ord möjlighet att påverka och vara med och utveckla vår verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med familjerättsliga ärenden. Att du är affärsorienterad och har förmågan att uttrycka dig tydligt i såväl tal som skrift är ett krav, liksom B-körkort. Vi söker dig som är en god administratör, noggrann och strukturerad. I arbetet ingår mycket klientkontakt varför du bör ha känsla för service samt förmåga att skapa goda relationer. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Officepaketet samt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.  Tjänsten är på deltid, 80 procent. Familjens jurist erbjuder för rätt person en spännande och utvecklande tjänst i ett expansivt företag med kontinuerlig kompetensutveckling. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.familjensjurist.se För frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta: Anders Borehed, regionschef, tfn: 019- 675 10 35 Gudrun Karlsson, Facklig representant Handels, tfn: 0243- 695 76   Välkommen med din ansökan via vår hemsida snarast www.familjensjurist.se, dock senast den 31 juli. Eventuella rekryteringsföretag samt annonsförsäljare hänvisas till rekrytering@familjensjurist.se, endast via e-post.
Företag: Familjens Jurist
Ort: Köping
Publicerad : 06-25
Sök fler jobb liknande: lediga Boutredare till Köping jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Boutredare till Köping

Bolagsjurist
Proffice söker dig som skall för kunds räkning arbeta med juridik inom bolagsrätt. Som bolagsjurist kommer du arbeta med bolagsrättsliga frågor samt avtalsrätt. Du kommer tillsammans med en annan bolagsjurist vara insatt i olika utredningar och hantera protokoll samt utredningsdokument. Ärendenas tyngd kan variera och då vår kund behöver stöttning i arbetet är det viktigt att du snabbt kan sätta dig in i protokollhantering och de olika utredningarnas formaliakrav. Vår kund har sitt huvudkontor i centrala Göteborg och bedriver sin verksamhet runt om i Västsverige. Tjänsten är inom vår uthyrningsverksamhet och tilltänkt start är i början på september. Uppdragsgivare: Proffice Ort: Göteborg Omfattning: Heltid - Arbetstider 8-17 Sista ansökningsdag: 2013 08 23 För information: Johanna Wall - johanna.wall@proffice.se Kvalifikationer: Du som söker har en juristutbildning samt några års erfarenhet av likvärdigt arbete. Om du arbetat med bolagsjuridik är detta mycket meriterande. Som person är du prestigelös och noggrann. Du gillar att samarbeta med andra och tar även ansvar för ditt egna självständiga arbete. Vidare är du en drivande och målinriktad person som har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Sök tjänsten redan idag då vi arbetar med löpande urval. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du är välkommen att kontakta Johanna Wall - johanna.wall@proffice.se [ mailto:johanna.wall@proffice.se ] för frågor gällande tjänsten. Organisations-/företagsbeskrivning: En människa arbetar i snitt cirka 10 000 dagar under sitt yrkesverksamma liv. På Proffice tycker vi att alla dagar är lika viktiga. Vi är en modern arbetsplats med flera hundra olika yrken. Hos oss finns det många vägar att gå. På Proffice är du en del av något större där du kan bidra till utveckling både hos våra kunder och i samhället. Du har samma fördelar som hos en traditionell arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort - utöver allt detta dessutom fler möjligheter att forma din karriär så som du vill. Keep improving.
Företag: Proffice Sverige AB
Ort: Göteborg
Publicerad : 07-18
Sök fler jobb liknande: lediga Bolagsjurist jobb, Bolagsjurist Göteborg, Bolagsjurist Proffice Sverige AB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Bolagsjurist


Sök lediga jobb Jurist

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se