Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor

Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor jobb Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

  1. Chef till överklagandeenheten- Stockholm

  2. Handläggare- Stockholm

  3. Jurist, vikariat- Stockholm


Mer beskrivning

Chef till överklagandeenheten
Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder. Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra 450 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling. Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter. ARBETSUPPGIFTER Länsstyrelsen Stockholm har som prioriterade insatsområden bland annat att verka för ökat bostadsbyggande och utvecklad infrastruktur i länet. Enheten för överklagande har en central roll i arbetet med att förverkliga ambitionerna inom dessa områden. Överklagandeenheten består av cirka 30 personer som hanterar bl.a. prövning av överklaganden av olika kommunala beslut, främst enligt PBL och Miljöbalken. I enheten ingår även Länsstyrelsens juridiska verksamhetsstöd som ger konsultativt juridiskt stöd till övriga avdelningar. Medarbetarna har hög kompetens och åldersfördelningen är jämn. Enheten tillhör avdelningen för rättsliga frågor som även innefattar fyra andra enheter som bl.a. handlägger frågor om tillstånd och tillsyn inom olika rättsområden. Som enhetschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp och tar därmed ansvar för hela avdelningens verksamhet och utveckling. KVALIFIKATIONER Du ska ha - relevant akademisk examen - några års erfarenhet av chefsposition i offentlig sektor - arbetat i ärendetung verksamhet - intresse för att leda verksamhet och medarbetare - förståelse för helheter och samband - intresse för samhällsfrågor Du ska vara - en närvarande ledare och god förebild - utvecklingsinriktad och konstruktiv - god pedagog och kommunikatör - drivande, resultatinriktad och handlingskraftig Det är meriterande om du arbetat i statlig myndighet likaså om du har grundläggande kunskaper i PBL och Miljöbalken. Någon form av ledarskapsutbildning är också meriterande. Länsstyrelsen värdesätter språkkunskaper och erfarenheter av olika kulturer. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.
Företag: Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-12
Sök fler jobb liknande: lediga Chef till överklagandeenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Chef till överklagandeenheten

Handläggare
Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder. Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra 450 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling. Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter. ARBETSUPPGIFTER På enheten för tillståndsfrågor arbetar idag cirka 20 personer och vi handlägger cirka 80 olika ärendegrupper och för att stärka vår bemanning behöver vi nu rekrytera Handläggare Länsstyrelsen i Stockholms län kommer att bli Centralmyndighet för internationella delgivningar och därför behöver nu myndigheten förstärka sin bemanning med ytterligare medarbetare. Som handläggare av internationella delgivningar kommer du dels att hjälpa svenska myndigheter och enskilda med delgivningar utomlands och utländska myndigheter med delgivningar i Sverige. Du kommer att få arbeta självständigt och handlägga internationella och nationella delgivningsärenden samt andra ärendetyper som förekommer på enheten. Exempel på andra ärendegrupper som kan bli aktuella är godkännande av personal i bevakningsföretag, olika typer av förordnanden t ex fisketillsynsmän, medborgarskapsärenden och delgivningsärenden inom Sverige. För att bli aktuell för tjänsterna krävs godkänt i en säkerhetskontroll som utförs av Säkerhetspolisen. KVALIFIKATIONER Du ska ha: • Utbildning på minst gymnasienivå • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både muntlig och skriftligt. • Goda kunskaper i franska, både muntligt och skriftligt • God samarbetsförmåga och förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat. • Några års arbetslivserfarenhet Du ska vara: • Produktiv och snabb i din handläggning • Serviceinriktad och ska kunna arbeta såväl i grupp som självständigt • Flexibel och smidig i ditt sätt att lösa problem • Öppen för olika och nya arbetssätt Det är meriterande med ytterligare språkkunskaper än de som nämns ovan, om du har arbetat med handläggning på myndighet och/eller har utbildning och/eller erfarenhet av juridiskt arbete. Länsstyrelsen värdesätter språkkunskaper och erfarenheter av olika kulturer. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.
Företag: Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-12
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare jobb, Handläggare Stockholm, Handläggare Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare

Jurist, vikariat
Länsstyrelsen är regeringens företrädare i regionen och samordnare för det regionala utvecklingsarbetet. Vi arbetar med frågor som rör miljö, natur, arbetsmarknad, kompetensförsörjning, näringsliv, social utveckling, djurskydd, beredskap, jämställdhet, integration, infrastruktur och bostäder. Med bred kompetens och helhetssyn arbetar vi för en långsiktigt hållbar utveckling i Stockholms län – där ekonomisk utveckling, miljö och social välfärd förenas. Bredden i vårt uppdrag ger våra 450 medarbetare intressanta och varierande arbetsuppgifter, goda möjligheter att utvecklas samt möjligheten att bidra till en god samhällsutveckling. Ansvar, respekt, balans och engagemang vägleder oss i arbetet och beskriver vårt förhållningssätt till varandra, medborgarna och andra intressenter. ARBETSUPPGIFTER Enheten har tre ansvarsområden: lönegarantier, deponeringar och förskrifter, där den aktuella tjänsten är placerad. Inom ärendegruppen föreskrifter hanteras bl.a. lokala trafikföreskrifter, sjötrafikföreskrifter, tillstånd till tävling, dispenser inom trafiken, överklaganden av olika kommunala beslut som handikapptillstånd, tillstånd till tävling på väg och till sjöss samt kommunala ordningsföreskrifter. Inom enheten finns även ärendegrupperna deponeringar och lönegarantier. Du kommer, förutom att handlägga ärenden inom området för föreskrifter, att juridiskt stötta medarbetare inom de övriga ärendegrupperna på enheten. Enheten tillhör organisatoriskt avdelningen för Rättsliga frågor som har totalt drygt 100 medarbetare och är länsstyrelsens största avdelning. KVALIFIKATIONER Du ska ha juridisk utbildning några års erfarenhet av ärendehandläggning inom statlig förvaltning kunskap i förvaltningsrätt och offentlig rätt analytisk förmåga erfarenhet av ekonomiska frågor och beräkningar god förmåga att uttrycka dig i skrift Du ska vara resultatinriktad och van att ta initiativ noggrann, strukturerad och effektiv samarbetsinriktad och bidra till en god arbetsmiljö målmedveten och kunna arbeta självständigt van användare av Windowspaketet Länsstyrelsen värdesätter språkkunskaper och erfarenhet av olika kulturer. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.
Företag: Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-20
Sök fler jobb liknande: lediga Jurist, vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jurist, vikariat


Sök lediga jobb Länsstyrelsen i Stockholms län, Avdelningen för rättsliga frågor

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se