Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin jobb - lediga jobb

Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin jobb Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Sjuksköterska, Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö- Växjö

 2. Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö

 3. Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 4. Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 5. Legitimerad psykolog, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 6. Säkerhetsoperatör, Rättspsykiatriska regionkliniken, Växjö- Växjö

 7. Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö

 8. Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 9. Sjukgymnast, rättspsykiatriska regionkliniken- Växjö

 10. Avdelningschef Säkerhetsreceptionen Rättspsykiatriska Regionkliniken- Växjö

 11. Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 12. Säkerhetsoperatör sommaren 2014, Rättspsykiatriska regionkliniken, Växjö- Växjö

 13. Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö

 14. Avdelningschef Rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 15. Sjuksköterska avd 65 Rättspsykiatriska regionkliniken- Växjö

 16. Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö

 17. Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 18. Socionom. Rättspsykiatriska regionkliniken Växjö.- Växjö

 19. Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö- Växjö

 20. Sektionsledare till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 21. Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö

 22. Legitimerad psykolog, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 23. Sjuksköterska till natten Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö- Växjö

 24. Arbetsterapeut- Växjö

 25. Sektionsledare till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 26. Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö- Växjö

 27. Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö

 28. PTP-psykolog till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö

 29. Sjuksköterskor till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö

 30. Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö- Växjö

 31. Sjuksköterska till natten Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö- Växjö

 32. Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö- Växjö

 33. Vill du vara med och utveckla avdelning 65 som Sektionsledare?!- Växjö

 34. Fysioterapeut- Växjö

 35. Sjuksköterska till Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö- Växjö

 36. Sjukgymnast/fysioterapeut- Växjö

 37. Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö

 38. Sjuksköterska ekonomitid, Öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken- Växjö

 39. Vill du vara med och utveckla avdelning 65 som Sektionsledare?!- Växjö

 40. Sjuksköterskor till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö- Växjö


Mer beskrivning

Sjuksköterska, Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män där flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER Avdelning 63 har 13 vårdplatser med möjlighet till en överbeläggning, och vårdar endast män oavsett lagrum. Målgruppen är främst patienter med personlighetstörningar och missbruksproblematik. Som sjuksköterska på avdelningen kommer du att vara omvårdnadsansvarig. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 06-20
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska, Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska, Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö

Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män där flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Klinikens öppenvårdsenhet är under uppbyggnad och kommer att bestå av två befintliga utslussningsenheter samt en befintlig öppenvårdsenhet. Syftet med öppenvårdens insatser är att ikraftsätta patienten och dennes nätverk så att personen utifrån sina individuella förutsättningar kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Enheten kommer att ha ett nära samarbete med klinikens utrednings- och behandlingsenhet samt med klinikens övriga vårdavdelningar. ARBETSUPPGIFTER I arbetet ingår att vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska för ett antal patienter inom öppenvårdsenheten samt läkemedelshantering och provtagning. Utifrån vårduppdraget upprättar du tillsammans med övriga professioner individuella vårdplaner. Som sjuksköterska har du en arbetsledande roll genom att leda och delegera de dagliga rutinerna som förekommer på enheten. Du följer aktuell forskning och strävar efter att utveckla omvårdnaden på avdelningen. Vi ser att relationsarbete och bemötande är grunden för ett gott behandlingsarbete. Vi arbetar med patientgrupper som företrädesvis har psykossjukdom eller neuropsykiatrisk problematik där det är viktigt att skapa struktur, tydlighet och samband. KASAM är ett centralt begrepp och stort fokus läggs på att göra patienten delaktig i sin egen utslussningsprocess. Du kommer att arbeta i team tillsammans med olika yrkeskategorier samt samverka med patienten och dennes nätverk. KVALIFIKATIONER För att tjänstgöra som sjuksköterska på öppenvårdsenheten ska du vara legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning till psykiatrisjuksköterska är meriterande. Erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykossjukdomar inom landstings, kommunal eller privat verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att använda MI, ESL eller KBT samt av att handleda/utbilda. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan leda andra och arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 06-20
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö

Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö startar ett traineeprogram där både nyutexaminerade sjuksköterskor och sjuksköterskor med kortare/längre erfarenhet inom yrket får möjlighet att introduceras i vår verksamhet. Traineeprogrammet ger dig som sjuksköterska en unik möjlighet att få bred kunskap och praktisk erfarenhet av arbete med patienter inom det rättspsykiatriska området samt förhoppningsvis inspiration till vidare arbete inom vår klinik. Som trainee erbjuds du: • 18 veckors sammanlagd placering på tre olika avdelningar samt öppen vård • självständiga arbetsuppgifter med stöd av handledare • tjänstgöring dag, kväll och helg • föreläsningar om psykiatriska funktionshinder samt behandlingsmetoder • föreläsningar specifika för rättspsykiatrin • mentor med gemensamma träffar i traineegruppen • visstidsanställning under 11 mån (131001-140831) med möjlighet till tillsvidareanställning inom rättspsykiatriska regionkliniken • efter ett års anställning möjlighet att få betald utbildning till specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård • möjligheter att efter tillsvidareanställning medverka i olika forskningsprojekt KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har intresse och engagemang för människor med psykiska funktionshinder. Du ska ha en förmåga att se människan bakom brottet, har en positiv människosyn och har en god kommunikativ förmåga. Vidare vill vi att du har ett intresse av att driva utvecklings- och förändringsarbete och verkar för mångfald och jämställdhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 03-28
Sök fler jobb liknande: lediga Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu sjuksköterskor till avdelning 64, 65 och 66. Avdelning 64 har 12 vårdplatser, är en renodlad kvinnoavdelning och vårdar kvinnor med komplexa problem som vårdas enligt LRV och LPT. Avdelningen riktar sin vård mot personlighetstörningar, där neuropsykiatriska och sociala problem är signifikanta. Avdelning 65 har 14 vårdplatser. Målgruppen är främst patienter med personlighetstörningar och missbruksproblematik. Avdelning 66 har 11 vårdplatser samt 1 akutplats. Till oss är både kvinnliga och manliga patienter välkomna. Det finns en intagningsenhet på avdelningen. Avdelningen är specialiserad på psykossjuka patienter men vårdar även patienter med andra diagnoser. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska på kliniken är du omvårdnadsansvarig för ca 3 patienter, beroende på avdelning. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 08-30
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Legitimerad psykolog, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter enligt LPT samt kriminalvårdspatienter som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Kliniken har idag 116 vårdplatser uppdelade på 10 vårdenheter, varav en öppenvårdsenhet och en enhet särskilt avsedd för kvinnor. Utrednings- och behandlingsenheten har idag 26 anställda inom ett flertal olika professioner. Enheten arbetar klinikövergripande utifrån en mångfald kompetenser och specialister. ARBETSUPPGIFTER Som psykolog på utrednings- och behandlingsenheten kommer du att på uppdrag av klinikens remitterande psykiatriker genomföra sedvanliga psykologiska/psykoterapeutiska behandlingar och utredningar samt neuropsykologiska utredningar. I arbetsuppgifterna ingår även riskbedömningar och brottsbearbetning. Möjlighet till både utveckling och forskning finns inom ramen för tjänsten. Den rättspsykiatriska problematiken är komplex, behandlingstiderna är oftast långa, varför olika behandlingsmetoder välkomnas. Du kommer att arbeta på utrednings- och behandlingsenheten tillsammans med fyra andra psykologer samt andra yrkeskategorier såsom arbetsterapeuter, behandlingspedagoger, sjukgymnaster, socionomer, socioterapeuter och specialpedagoger. KVALIFIKATIONER Legitimerad psykolog. Erfarenhet av psykologiskt utrednings- och behandlingsarbete inom psykiatrisk slutenvård är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Egenskaper som ansvarstagande, samarbetsförmåga och självständighet värderas högt. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret samt drogtest via vår företagshälsovård.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 09-04
Sök fler jobb liknande: lediga Legitimerad psykolog, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Legitimerad psykolog, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Säkerhetsoperatör, Rättspsykiatriska regionkliniken, Växjö
Landstinget Kronoberg är det lilla landstinget med de stora möjligheterna. Vi erbjuder hälso- och sjukvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Tillsammans bidrar vi till att nå visionen om ett gott liv i ett livskraftigt län. Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö består idag av 10 avdelningar. Kliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin och vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från Kriminalvården som är i behov av högspecialiserad psykiatrisk omvårdnad och behandling. I samband med nybyggnation och uppförande av landets i nuläget mest avancerade säkerhetsreception inrättas. ARBETSUPPGIFTER Som säkerhetsoperatör i säkerhetsreception beläget i ett högsäkerhetsrum ska du sköta passagekontroll (larmbåge och röntgen). Du ska sammanställa information före, under och efter risk, samt verifiera ID och förutbestämda bokningar. Arbetet kräver att du ska vara noggrann, socialt kompetent, snabb och stresstålig. I arbetsuppgifterna ingår flera säkerhetsrelaterade uppgifter bl a att aktivt hantera och bevaka den tekniska utrustning som finns i bevakningscentralen. Bevakningscentralen är bemannad hela dygnet och belägen i mitten av en högsäkerhetsbyggnad, klass 1 (SOSFS 2006:9). KVALIFIKATIONER Du är serviceinriktad, noggrann, socialt kompetent, snabb och stresstålig, kritisk mot presumtiva säkerhetsrisker, pålitlig, orädd, kreativ och lösningsorienterad. Att bära på en grundmurad säkerhetsattityd, dvs att identifiera riskbilder och åtgärda dem samma är en grundförutsättning. Det är viktigt att du kan få avslut på hastigt uppkomna arbetsuppgifter eller vid behov inneha förmåga att snabbt söka hjälp för problemlösning. När vi rekryterar kommer vi att använda extra utdrag från SÄPO / misstanke- och brottsregistret samt vissa specifika prestations- och frågetester. Erfarenhet krävs. Vi ser gärna att du har erfarenhet av säkerhetsarbete, du ska ha datavana samt erfarenhet från serviceyrken t ex väktarjobb, vård och omsorg eller hotell mm. Erfarenhet krävs tex från säkerhetsarbete, väktarjobb, vård & omsorg eller hotell. Datavana krävs.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 09-09
Sök fler jobb liknande: lediga Säkerhetsoperatör, Rättspsykiatriska regionkliniken, Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Säkerhetsoperatör, Rättspsykiatriska regionkliniken, Växjö

Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö är en specialistenhet inom rättspsykiatrin och vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna består i att ta ett gemensamt ansvar för att skapa en god relation till patienterna. Lära känna dem, deras behov och önskningar samt upptäcka tidiga tecken på ändringar i måendet, både fysiska och psykiska. Du ska vara delaktig i planering, genomförande och utvärdering av vård och behandling vilket innebär att du aktivt deltar i vårdlagsmöten samt övriga möten som vårdlagsansvarig sjuksköterska anger. Vidare ska du genom strukturerade samtal, social träning, behandlingsresor och övriga aktiviteter se till att vården fortskrider enligt vårdplanen. Du ska kunna ta ansvar för att kontakta övriga instanser och kategorier som har inverkan på patientens mående. Som skötare ingår du i ett vårdlag tillsammans med andra yrkeskategorier. Du ska samverka med övriga yrkeskategorier i vårdlaget för att utarbeta vårdplaner för patienterna. Som skötare ska du ta ansvar för och genomföra de dagliga rutiner som förekommer på avdelningen. Vara BUST ansvarig, dokumentera, utveckla vården på avdelningen, ansvarig för speciella områden på avdelningen samt handleda studerande. Du ska kunna arbeta utanför avdelningsgränser och göra insatser på andra avdelningar. KVALIFIKATIONER För att tjänstgöra som skötare ska du ha formell kompetens som uppfyller kraven för skötare inom psykiatrin. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan arbeta självständigt.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 09-09
Sök fler jobb liknande: lediga Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö

Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö startar ett traineeprogram där både nyutexaminerade sjuksköterskor och sjuksköterskor med kortare/längre erfarenhet inom yrket får möjlighet att introduceras i vår verksamhet. Traineeprogrammet ger dig som sjuksköterska en unik möjlighet att få bred kunskap och praktisk erfarenhet av arbete med patienter inom det rättspsykiatriska området samt förhoppningsvis inspiration till vidare arbete inom vår klinik. Som trainee erbjuds du: • 18 veckors sammanlagd placering på tre olika avdelningar samt öppen vård • självständiga arbetsuppgifter med stöd av handledare • tjänstgöring dag, kväll och helg • föreläsningar om psykiatriska funktionshinder samt behandlingsmetoder • föreläsningar specifika för rättspsykiatrin • mentor med gemensamma träffar i traineegruppen • visstidsanställning under 11 mån (140203-141231) med möjlighet till tillsvidareanställning inom rättspsykiatriska regionkliniken • efter ett års anställning möjlighet att få betald utbildning till specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård • möjligheter att efter tillsvidareanställning medverka i olika forskningsprojekt KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har intresse och engagemang för människor med psykiska funktionshinder. Du ska ha en förmåga att se människan bakom brottet, har en positiv människosyn och har en god kommunikativ förmåga. Vidare vill vi att du har ett intresse av att driva utvecklings- och förändringsarbete och verkar för mångfald och jämställdhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 09-24
Sök fler jobb liknande: lediga Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Sjukgymnast, rättspsykiatriska regionkliniken
Landstinget Kronoberg är det lilla landstinget med de stora möjligheterna. Vi erbjuder hälso- och sjukvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Tillsammans bidrar vi till att nå visionen om ett gott liv i ett livskraftigt län. Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter enligt LPT samt kriminalvårdspatienter som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Kliniken har idag 116 vårdplatser uppdelade på 10 vårdenheter, varav en öppenvårdsenhet och en enhet särskilt avsedd för kvinnor. Utrednings- och behandlingsenheten har idag 26 anställda inom ett flertal olika professioner. Enheten arbetar klinikövergripande utifrån en mångfald kompetenser och specialister. ARBETSUPPGIFTER Som sjukgymnast på utrednings- och behandlingsenheten kommer du att få utföra sjukgymnastiska bedömningar och behandlingar. Behandlingarna kan ske såväl individuellt som i grupp. Den rättspsykiatriska problematiken är komplex och du kommer möta patienter med mycket varierande behov. Det finns stor frihet att utforma den sjukgymnastiska behandlingen på ett sätt som är lämpligast vid varje enskilt tillfälle. På kliniken finns ett multidisciplinärt utredningsteam för neuropsykiatriska utredningar där det finns möjlighet för dig att ingå. Det finns även möjlighet till kvalificerad handledning. KVALIFIKATIONER Legitimerad sjukgymnast. Erfarenhet av arbete inom psykiatrin ses som meriterande. Vi värdesätter utbildning inom psykiatrisk sjukgymnastik t ex basal kroppskännedom och BAS (Body Awareness Scale). Intresse av att arbeta med hälsa och livsstil och kunna bemöta hela människan i arbetet ses som positivt. Du har god förmåga att samarbeta med olika professioner samtidigt som du trivs med ett självständigt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Egenskaper som initiativkraft, flexibilitet samt prestigelöshet värdesätts. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret samt drogtest via vår företagshälsovård.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 09-25
Sök fler jobb liknande: lediga Sjukgymnast, rättspsykiatriska regionkliniken jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjukgymnast, rättspsykiatriska regionkliniken

Avdelningschef Säkerhetsreceptionen Rättspsykiatriska Regionkliniken
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö består idag av 10 avdelningar. Kliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin och vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från Kriminalvården som är i behov av högspecialiserad psykiatrisk omvårdnad och behandling. I samband med nybyggnation och expansion av enheten har en unik säkerhetsreception inrättats. ARBETSUPPGIFTER Vi söker nu en avdelningschef till Sveriges modernaste högsäkerhetscentral på Rättpsykiatriska Regionkliniken i Växjö. Som avdelningschef är du en tydlig arbetsgivarrepresentant vilket innebär att du har arbetsmiljöansvar, personalansvar och ekonomiansvar. Det är viktigt att du som avdelningschef kan stimulera din personal och att du kan leda din verksamhet mot uppsatta mål. Du ansvarar för att implementera klinikledningens mål och riktlinjer inom säkerhetsreceptionen. Du kommer också att ansvara för att utvecklingen av säkerhetsreceptionen drivs framåt, och du kommer att vara chef för ca 10 medarbetare. I befattningen ingår även att medverka i det övergripande säkerhetsarbetet inom kliniken. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som tidigare har erfarenhet av att arbeta som chef/ledare. Du är trygg och tydlig i din chefsroll. Ditt ledarskap präglas av dialog, tydlighet och närvaro. Du har lätt för att samarbeta, är flexibel, kommunikativ och positiv. Som chef har du ett coachande arbetssätt och förmåga att skapa förutsättningar för att på bästa sätt entusiasmera och ta tillvara medarbetarnas kompetens. Du tycker om utmaningar och att hitta problemlösningar. Du har viljan och förmågan till att omsätta visioner och mål till praktisk handling. För att kunna förankra fattade beslut och för en bra samverkan med kollegor och medarbetare, förutsätts du ha ett tydligt kommunikativt arbetssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och ditt engagemang. Vi ser gärna att du har erfarenhet av säkerhetsarbete. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från SÄPO och brotts- och misstankeregistret samt alkohol-och drogtest.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 10-23
Sök fler jobb liknande: lediga Avdelningschef Säkerhetsreceptionen Rättspsykiatriska Regionkliniken jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Avdelningschef Säkerhetsreceptionen Rättspsykiatriska Regionkliniken

Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu sjuksköterskor till avdelning 60, 62 och 66. Målgruppen på avdelning 60 är patienter med behov av en mindre vårdmiljö med tydlig struktur och hög säkerhet för att skapa trygghet. Här vårdas både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum och diagnos. En växande målgrupp är kriminalvårdspatienter. Målgruppen på avdelning 62 är patienter med en lägre funktionsnivå. De har svårt att sköta sin ADL (Aktiviteter i det dagliga livet), vilket är aktiviteter som man bör behärska för att kunna leva ett självständigt liv. Diagnosmässigt jobbar vi ofta med patienter som har psykosproblematik i sin sjukdomsbild samt neuropsykiatriska diagnoser. Avdelning 66 har 11 vårdplatser samt 1 akutplats. Till oss är både kvinnliga och manliga patienter välkomna. Det finns en intagningsenhet på avdelningen. Avdelningen är specialiserad på psykossjuka patienter men vårdar även patienter med andra diagnoser. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska på kliniken är du omvårdnadsansvarig för ca 3 patienter, beroende på avdelning. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 11-05
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Säkerhetsoperatör sommaren 2014, Rättspsykiatriska regionkliniken, Växjö
Landstinget Kronoberg är det lilla landstinget med de stora möjligheterna. Vi erbjuder hälso- och sjukvård med hög kvalitet och god tillgänglighet. Tillsammans bidrar vi till att nå visionen om ett gott liv i ett livskraftigt län. Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö består idag av 10 avdelningar. Kliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin och vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från Kriminalvården som är i behov av högspecialiserad psykiatrisk omvårdnad och behandling. I samband med nybyggnation har landets i nuläget mest avancerade säkerhetsreception inrättas. ARBETSUPPGIFTER Som säkerhetsoperatör i säkerhetsreception beläget i ett högsäkerhetsrum ska du sköta passagekontroll (larmbåge och röntgen). Du ska sammanställa information före, under och efter risk, samt verifiera ID och förutbestämda bokningar. Arbetet kräver att du ska vara noggrann, socialt kompetent, snabb och stresstålig. I arbetsuppgifterna ingår flera säkerhetsrelaterade uppgifter bl a att aktivt hantera och bevaka den tekniska utrustning som finns i bevakningscentralen. Bevakningscentralen är bemannad hela dygnet och belägen i mitten av en högsäkerhetsbyggnad, klass 1 (SOSFS 2006:9). KVALIFIKATIONER Du är serviceinriktad, noggrann, socialt kompetent, snabb och stresstålig, kritisk mot presumtiva säkerhetsrisker, pålitlig, orädd, kreativ och lösningsorienterad. Att bära på en grundmurad säkerhetsattityd, dvs att identifiera riskbilder och åtgärda dem samma är en grundförutsättning. Det är viktigt att du kan få avslut på hastigt uppkomna arbetsuppgifter eller vid behov inneha förmåga att snabbt söka hjälp för problemlösning. När vi rekryterar kommer vi att använda extra utdrag från SÄPO / misstanke- och brottsregistret samt vissa specifika prestations- och frågetester. Erfarenhet krävs.Du ska ha datavana samt erfarenhet från serviceyrken t ex väktarjobb, vård och omsorg eller hotell mm. Erfarenhet krävs tex från säkerhetsarbete, väktarjobb, vård & omsorg eller hotell.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 11-05
Sök fler jobb liknande: lediga Säkerhetsoperatör sommaren 2014, Rättspsykiatriska regionkliniken, Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Säkerhetsoperatör sommaren 2014, Rättspsykiatriska regionkliniken, Växjö

Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö är en specialistenhet inom rättspsykiatrin och vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna består i att ta ett gemensamt ansvar för att skapa en god relation till patienterna. Lära känna dem, deras behov och önskningar samt upptäcka tidiga tecken på ändringar i måendet, både fysiska och psykiska. Du ska vara delaktig i planering, genomförande och utvärdering av vård och behandling vilket innebär att du aktivt deltar i vårdlagsmöten samt övriga möten som vårdlagsansvarig sjuksköterska anger. Vidare ska du genom strukturerade samtal, social träning, behandlingsresor och övriga aktiviteter se till att vården fortskrider enligt vårdplanen. Du ska kunna ta ansvar för att kontakta övriga instanser och kategorier som har inverkan på patientens mående. Som skötare ingår du i ett vårdlag tillsammans med andra yrkeskategorier. Du ska samverka med övriga yrkeskategorier i vårdlaget för att utarbeta vårdplaner för patienterna. Som skötare ska du ta ansvar för och genomföra de dagliga rutiner som förekommer på avdelningen. Vara BUST ansvarig, dokumentera, utveckla vården på avdelningen, ansvarig för speciella områden på avdelningen samt handleda studerande. Du ska kunna arbeta utanför avdelningsgränser och göra insatser på andra avdelningar. KVALIFIKATIONER För att tjänstgöra som skötare ska du ha formell kompetens som uppfyller kraven för skötare inom psykiatrin. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan arbeta självständigt.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 11-14
Sök fler jobb liknande: lediga Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö

Avdelningschef Rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av patienterna är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER Det är viktigt att du som avdelningschef har förmåga att leda, engagera och motivera dina medarbetare. Du står för ett synligt och tydligt ledarskap. Du ansvarar för att implementera klinikledningens mål och riktlinjer för verksamheten inom din avdelning. Du kommer också att ansvara för att utvecklingen på din avdelning drivs framåt. Den framtida rättspsykiatriska vården står inför utmaningar, bland annat en eventuellt ny lag, vilket kräver framtidsvision samt stort fokus på verksamhetsutveckling. Du kommer att tillhöra ett team med avdelningschefer samt vara direkt underställd verksamhetschefen. Som avdelningschef är det viktigt att du ser rättspsykiatrin som en helhet. Enheten kommer främst bestå av sjuksköterskor, skötare och behandlingspedagoger men kommer även ha ett nära samarbete med klinikens utrednings- och behandlingsenhet. Du kommer att personalansvar för runt 25 medarbetare inom enheten. Som avdelningschef kommer du ha ett tidsbegränsat chefsförordnande med en tillsvidareanställning inom din grundprofession. KVALIFIKATIONER Vi söker en person som ser möjligheterna, inte hinder, därför ska du vara lösningsfokuserad. Egenskaper vi ser som viktiga är att du är utvecklingsbenägen, självständig, har god insikt i arbetsgivarrollen och kan stå för fattade beslut samt har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Ett krav vi har är att du är leg. sjuksköterska. Erfarenhet av att ha arbetat inom rättspsykiatrisk vård är meriterande. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 11-15
Sök fler jobb liknande: lediga Avdelningschef Rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Avdelningschef Rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Sjuksköterska avd 65 Rättspsykiatriska regionkliniken
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu sjuksköterska till avdelning 65.Målgruppen är främst patienter med personlighetstörningar och missbruksproblematik. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska på kliniken är du omvårdnadsansvarig för ca 3 patienter, beroende på avdelning. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 11-21
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska avd 65 Rättspsykiatriska regionkliniken jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska avd 65 Rättspsykiatriska regionkliniken

Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män där flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Klinikens öppenvårdsenhet har nyligen genomgått en omorganisation och bestå nu av två utslussningsenheter samt en öppenvårdsenhet. Nu utökar vi bemanningen med ytterligare en sjuksköterska. Syftet med öppenvårdens insatser är att ikraftsätta patienten och dennes nätverk så att personen utifrån sina individuella förutsättningar kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Enheten har ett nära samarbete med klinikens utrednings- och behandlingsenhet samt med klinikens övriga vårdavdelningar. ARBETSUPPGIFTER I arbetet ingår att vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska för ett antal patienter inom öppenvårdsenheten samt läkemedelshantering och provtagning. Utifrån vårduppdraget upprättar du tillsammans med övriga professioner individuella vårdplaner. Som sjuksköterska har du en arbetsledande roll genom att leda och delegera de dagliga rutinerna som förekommer på enheten. Du följer aktuell forskning och strävar efter att utveckla omvårdnaden på avdelningen. Vi ser att relationsarbete och bemötande är grunden för ett gott behandlingsarbete. Vi arbetar med patientgrupper som företrädesvis har psykossjukdom eller neuropsykiatrisk problematik där det är viktigt att skapa struktur, tydlighet och samband. KASAM är ett centralt begrepp och stort fokus läggs på att göra patienten delaktig i sin egen utslussningsprocess. Du kommer att arbeta i team tillsammans med olika yrkeskategorier samt samverka med patienten och dennes nätverk. KVALIFIKATIONER För att tjänstgöra som sjuksköterska på öppenvårdsenheten ska du vara legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning till psykiatrisjuksköterska är meriterande. Erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykossjukdomar inom landstings, kommunal eller privat verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att använda MI, ESL eller KBT samt av att handleda/utbilda. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan leda andra och arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 12-12
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö

Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu sjuksköterskor till avdelning 60, 61 och 62. Målgruppen på avdelning 60 är patienter med behov av en mindre vårdmiljö med tydlig struktur och hög säkerhet för att skapa trygghet. Här vårdas både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum och diagnos. En växande målgrupp är kriminalvårdspatienter. Avdelning 61 har sammanlagt 8 vårdplatser och här vårdas både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum och diagnos. En del av avdelningen har en högre säkerhet. Eftersom avdelningen har en hög säkerhet är kraven på en omvårdnadsmässig och medicinsk kvalitet extra viktig. Vi anpassar miljö samt bemanning utifrån patientens behov. Målgruppen på avdelning 61 är patienter med behov av en mindre vårdmiljö med tydlig struktur för att skapa trygghet. Målgruppen på avdelning 62 är patienter med en lägre funktionsnivå. De har svårt att sköta sin ADL (Aktiviteter i det dagliga livet), vilket är aktiviteter som man bör behärska för att kunna leva ett självständigt liv. Diagnosmässigt jobbar vi ofta med patienter som har psykosproblematik i sin sjukdomsbild samt neuropsykiatriska diagnoser. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska på kliniken är du omvårdnadsansvarig för ca 3 patienter, beroende på avdelning. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 01-09
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterskor till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Socionom. Rättspsykiatriska regionkliniken Växjö.
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter enligt LPT samt kriminalvårdspatienter som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Utrednings och behandlingsenheten har idag 26 anställda inom ett flertal olika professioner. Enheten arbetar klinikövergripande utifrån en mångfald kompetenser och specialister. ARBETSUPPGIFTER Som socionom - deltar du bl a i vårdkonferenser och ronder. - har du ansvar för att regelbundet initiera, planera och genomföra vårduppföljningar med olika hemlandsting. - samordnar patienternas utslussningsprocess i såväl sluten- som öppenvården, vilket innebär kontakt och samverkan med patientens hemlandsting, hemkommun, kriminalvård, socialtjänst etc. - medverkar i verksamhetens Multidisciplinära utredningsteam där utformning av sociala utredningar utgör ett betydelsefullt komplement till diagnostiska ställningstaganden och rekommendationer. - är du intresserad av att arbeta med utvecklingsområden som t ex samverkan med kriminalvården samt närstående/anhörigarbete. - kommer du arbeta på utrednings och behandlingsenheten tillsammans med tre andra socionomer samt andra yrkeskategorier såsom arbetsterapeuter, behandlingspedagoger, sjukgymnaster, psykologer, socioterapeuter och specialpedagoger. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Erfarenhet från handläggningsarbete inom exempelvis socialförvaltning ses som meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Egenskaper som planeringsförmåga, initiativkraft, ansvarstagande och samarbetsförmåga bedömer vi som viktiga.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 01-09
Sök fler jobb liknande: lediga Socionom. Rättspsykiatriska regionkliniken Växjö. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socionom. Rättspsykiatriska regionkliniken Växjö.

Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu sjuksköterskor till avdelning 59 och 60. Avdelning 59 har sammanlagt 12 vårdplatser fördelade i tre vårdmiljöer, vilka är en intagningsdel, vårdavdelning och en enhet för särskilda behov. En del av avdelningen har en högre säkerhet vilket gör att alla patientklientel kan vårdas i denna miljö. Intagningsdelen fungerar som en observations och bedömningsenhet dit patienter kommer som nyanlända till kliniken för att sedan kunna flyttas till avdelning 60 eller slussas vidare till rätt avdelning. Detta för att kunna placera patienten i rätt miljö som svarar mot patientens specifika omvårdnadsbehov. Målgruppen på avdelning 59 är patienter med behov av en mindre vårdmiljö med tydlig struktur och hög säkerhet för att skapa trygghet. En växande målgrupp är kriminalvårdspatienter. Avdelning 60 har sammanlagt 12 vårdplatser fördelade i två vårdmiljöer. En del av avdelningen har en högre säkerhet vilket gör att alla patientklientel kan vårdas i denna miljö. Eftersom avdelningen har hög säkerhet är kraven på en omvårdnadsmässig och medicinsk kvalitet extra viktig. Vi anpassar miljö samt bemanning utifrån patientens behov. Ett nära samarbete med avdelning 59 finns vilket innebär att en del patienter går genom intagningsenhet för att sedan flyttas vidare till avdelning 60. Målgruppen på avdelning 60 är patienter med behov av en mindre vårdmiljö med tydlig struktur och hög säkerhet för att skapa trygghet. Här vårdas både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum och diagnos. En växande målgrupp är kriminalvårdspatienter. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska på kliniken är du omvårdnadsansvarig för ca 3 patienter, beroende på avdelning. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 01-10
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö

Sektionsledare till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Avdelning 65 som nu söker sektionsledare har 14 vårdplatser och målgruppen är främst patienter med personlighetstörningar och missbruksproblematik. ARBETSUPPGIFTER Som sektionsledare kommer du ha ett tidsbegränsat förordnande om 2 år med en tillsvidareanställning som psykiatrisjuksköterska. I rollen som sektionsledare är du ansvarig för att vårdprocesserna på avdelningen går framåt. Du är ett stöd till alla vårdlag och är insatt i varje patients vårdprocess. Du har kontakt med läkare och övrigt nätverk i syfte att samverka och planera kring patientens behov och utveckling. Som sektionsledare har du en arbetsledande funktion på avdelningen och handleder vårdlagen i omvårdnadsarbetet och utgör den samordnande länken i nätverksarbetet. Stort fokus kommer att vara på utvecklingsarbete. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är sjuksköterska med inriktning mot psykiatri. Erfarenhet av att ha arbetat inom rättspsykiatrisk vård ses som meriterande. Vi ser även kunskaper och erfarenhet inom kriminalvård och juridik som meriterande. Du är van att självständigt leda projekt och ha mycket igång samtidigt. Egenskaper vi ser som viktiga är att du är strukturerad, drivande samt har god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och ser möjligheter i stället för hinder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 01-10
Sök fler jobb liknande: lediga Sektionsledare till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sektionsledare till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män där flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Klinikens öppenvårdsenhet har nyligen genomgått en omorganisation och bestå nu av tre utslussningsavdelningar samt en öppenvårdsdel. Nu utökar vi bemanningen med ytterligare en sjuksköterska. Syftet med öppenvårdens insatser är att ikraftsätta patienten och dennes nätverk så att personen utifrån sina individuella förutsättningar kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Enheten har ett nära samarbete med klinikens utrednings- och behandlingsenhet samt med klinikens övriga vårdavdelningar. ARBETSUPPGIFTER I arbetet ingår att vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska för ett antal patienter inom öppenvårdsenheten samt läkemedelshantering och provtagning. Utifrån vårduppdraget upprättar du tillsammans med övriga professioner individuella vårdplaner. Som sjuksköterska har du en arbetsledande roll genom att leda och delegera de dagliga rutinerna som förekommer på enheten. Du följer aktuell forskning och strävar efter att utveckla omvårdnaden på avdelningen. Vi ser att relationsarbete och bemötande är grunden för ett gott behandlingsarbete. Vi arbetar med patientgrupper som företrädesvis har psykossjukdom eller neuropsykiatrisk problematik där det är viktigt att skapa struktur, tydlighet och samband. KASAM är ett centralt begrepp och stort fokus läggs på att göra patienten delaktig i sin egen utslussningsprocess. Du kommer att arbeta i team tillsammans med olika yrkeskategorier samt samverka med patienten och dennes nätverk. KVALIFIKATIONER För att tjänstgöra som sjuksköterska på öppenvårdsenheten ska du vara legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning till psykiatrisjuksköterska är meriterande. Erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykossjukdomar inom landstings, kommunal eller privat verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att använda MI, ESL eller KBT samt av att handleda/utbilda. Arbetet kräver att du kan leda andra och arbeta självständigt. Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan leda andra och arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 01-28
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö

Legitimerad psykolog, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter enligt LPT samt kriminalvårdspatienter som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Kliniken har idag 116 vårdplatser uppdelade på 10 vårdenheter, varav en öppenvårdsenhet och en enhet särskilt avsedd för kvinnor. Utrednings- och behandlingsenheten har idag 26 anställda inom ett flertal olika professioner. Enheten arbetar klinikövergripande utifrån en mångfald kompetenser och specialister. ARBETSUPPGIFTER Som psykolog på utrednings- och behandlingsenheten kommer du att på uppdrag av klinikens remitterande psykiatriker genomföra sedvanliga psykologiska/psykoterapeutiska behandlingar och utredningar samt neuropsykologiska utredningar. I arbetsuppgifterna ingår även riskbedömningar och brottsbearbetning. Möjlighet till både utveckling och forskning finns inom ramen för tjänsten. Den rättspsykiatriska problematiken är komplex, behandlingstiderna är oftast långa, varför olika behandlingsmetoder välkomnas. Du kommer att arbeta på utrednings- och behandlingsenheten tillsammans med övriga psykologer samt andra yrkeskategorier såsom arbetsterapeuter, behandlingspedagoger, sjukgymnaster, socionomer, socioterapeuter och specialpedagoger. KVALIFIKATIONER Legitimerad psykolog. Erfarenhet av psykologiskt utrednings- och behandlingsarbete inom psykiatrisk slutenvård är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Egenskaper som ansvarstagande, samarbetsförmåga och självständighet värderas högt. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret samt drogtest via vår företagshälsovård.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 01-30
Sök fler jobb liknande: lediga Legitimerad psykolog, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Legitimerad psykolog, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Sjuksköterska till natten Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu en sjuksköterska till natten. ARBETSUPPGIFTER I rollen som sjuksköterska ansvarar du för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Tjänsten innebär kunna arbeta på flera avdelningar och göra insatser över hela kliniken vid behov. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 02-04
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska till natten Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska till natten Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö

Arbetsterapeut
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö söker ny medarbetare. Vår klinik är en specialistenhet inom rättspsykiatrin och vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER I tjänsten som arbetsterapeut inom utrednings- och behandlingsenheten ingår du i en arbetsgrupp med arbetsterapeuter, socionomer, psykologer, behandlingspedagoger, sjukgymnaster, rehabassistenter, specialpedagog och socioterapeuter. Du kommer att arbeta mot specifika avdelningar vilket innebär nära samverkan med avdelningspersonal. Du kommer att utföra utredningar av aktivitet och delaktighet samt genomföra åtgärder utifrån patientens resurser och begränsningar. I dina arbetsuppgifter ingår även att hålla i gruppaktiviteter på avdelningar samt att utveckla olika avdelningsprojekt i samråd med avdelningspersonal. KVALIFIKATIONER Legitimerad arbetsterapeut. Erfarenhet och intresse av arbetsterapeutiskt bedömnings- och behandlingsarbete inom psykiatrisk vård är meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som initiativkraft, ansvarstagande och problemlösningsförmåga. Du är lugn i alla situationer, är tålmodig och har en förmåga att hantera konflikter. Du ska vara en positiv och engagerad person. Du ska kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Du ska vara duktig på att aktivera patienter med psykiatrisk problematik. Erfarenhet krävs. Vidareutbildning så som AMPS värderas högt.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 02-12
Sök fler jobb liknande: lediga Arbetsterapeut jobb, Arbetsterapeut Växjö, Arbetsterapeut Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Arbetsterapeut

Sektionsledare till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Avdelning 61 har sammanlagt 8 vårdplatser och här vårdas både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum och diagnos. En del av avdelningen har en högre säkerhet. Eftersom avdelningen har en hög säkerhet är kraven på en omvårdnadsmässig och medicinsk kvalitet extra viktig. ARBETSUPPGIFTER Som sektionsledare kommer du ha ett tidsbegränsat förordnande om 2 år med en tillsvidareanställning som psykiatrisjuksköterska. I rollen som sektionsledare är du ansvarig för att vårdprocesserna på avdelningen går framåt. Du är ett stöd till alla vårdlag och är insatt i varje patients vårdprocess. Du har kontakt med läkare och övrigt nätverk i syfte att samverka och planera kring patientens behov och utveckling. Som sektionsledare har du en arbetsledande funktion på avdelningen och handleder vårdlagen i omvårdnadsarbetet och utgör den samordnande länken i nätverksarbetet. Stort fokus kommer att vara på utvecklingsarbete. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är sjuksköterska med inriktning mot psykiatri. Erfarenhet av att ha arbetat inom rättspsykiatrisk vård ses som meriterande. Vi ser även kunskaper och erfarenhet inom kriminalvård och juridik som meriterande. Du är van att självständigt leda projekt och ha mycket igång samtidigt. Egenskaper vi ser som viktiga är att du är strukturerad, drivande samt har god samarbetsförmåga. Du är trygg i dig själv och ser möjligheter i stället för hinder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 02-12
Sök fler jobb liknande: lediga Sektionsledare till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sektionsledare till rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu sjuksköterskor till avdelning 59 och 60. Avdelning 59 har sammanlagt 12 vårdplatser fördelade i tre vårdmiljöer, vilka är en intagningsdel, vårdavdelning och en enhet för särskilda behov. En del av avdelningen har en högre säkerhet vilket gör att alla patientklientel kan vårdas i denna miljö. Intagningsdelen fungerar som en observations och bedömningsenhet dit patienter kommer som nyanlända till kliniken för att sedan kunna flyttas till avdelning 60 eller slussas vidare till rätt avdelning. Detta för att kunna placera patienten i rätt miljö som svarar mot patientens specifika omvårdnadsbehov. Målgruppen på avdelning 59 är patienter med behov av en mindre vårdmiljö med tydlig struktur och hög säkerhet för att skapa trygghet. En växande målgrupp är kriminalvårdspatienter. Avdelning 60 har sammanlagt 12 vårdplatser fördelade i två vårdmiljöer. En del av avdelningen har en högre säkerhet vilket gör att alla patientklientel kan vårdas i denna miljö. Eftersom avdelningen har hög säkerhet är kraven på en omvårdnadsmässig och medicinsk kvalitet extra viktig. Vi anpassar miljö samt bemanning utifrån patientens behov. Ett nära samarbete med avdelning 59 finns vilket innebär att en del patienter går genom intagningsenhet för att sedan flyttas vidare till avdelning 60. Målgruppen på avdelning 60 är patienter med behov av en mindre vårdmiljö med tydlig struktur och hög säkerhet för att skapa trygghet. Här vårdas både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum och diagnos. En växande målgrupp är kriminalvårdspatienter. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska på kliniken är du omvårdnadsansvarig för ca 3 patienter, beroende på avdelning. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 04-04
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö

Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män där flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Klinikens öppenvårdsenhet har nyligen genomgått en omorganisation och bestå nu av tre utslussningsavdelningar samt en öppenvårdsdel. Nu utökar vi bemanningen med ytterligare en sjuksköterska. Syftet med öppenvårdens insatser är att ikraftsätta patienten och dennes nätverk så att personen utifrån sina individuella förutsättningar kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Enheten har ett nära samarbete med klinikens utrednings- och behandlingsenhet samt med klinikens övriga vårdavdelningar. ARBETSUPPGIFTER I arbetet ingår att vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska för ett antal patienter inom öppenvårdsenheten samt läkemedelshantering och provtagning. Utifrån vårduppdraget upprättar du tillsammans med övriga professioner individuella vårdplaner. Som sjuksköterska har du en arbetsledande roll genom att leda och delegera de dagliga rutinerna som förekommer på enheten. Du följer aktuell forskning och strävar efter att utveckla omvårdnaden på avdelningen. Vi ser att relationsarbete och bemötande är grunden för ett gott behandlingsarbete. Vi arbetar med patientgrupper som företrädesvis har psykossjukdom eller neuropsykiatrisk problematik där det är viktigt att skapa struktur, tydlighet och samband. KASAM är ett centralt begrepp och stort fokus läggs på att göra patienten delaktig i sin egen utslussningsprocess. Du kommer att arbeta i team tillsammans med olika yrkeskategorier samt samverka med patienten och dennes nätverk. KVALIFIKATIONER För att tjänstgöra som sjuksköterska på öppenvårdsenheten ska du vara legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning till psykiatrisjuksköterska är meriterande. Erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykossjukdomar inom landstings, kommunal eller privat verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att använda MI, ESL eller KBT samt av att handleda/utbilda. Arbetet kräver att du kan leda andra och arbeta självständigt. Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan leda andra och arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 04-04
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska, ny öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö

PTP-psykolog till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter enligt LPT samt kriminalvårdspatienter som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Kliniken har idag 116 vårdplatser uppdelade på 10 vårdenheter, varav en öppenvårdsenhet och en enhet särskilt avsedd för kvinnor. Utrednings- och behandlingsenheten har idag 29 anställda inom ett flertal olika professioner. Enheten arbetar klinikövergripande utifrån en mångfald kompetenser och specialister. ARBETSUPPGIFTER Som PTP-psykolog på utrednings- och behandlingsenheten kommer du att på uppdrag av klinikens remitterande psykiatriker genomföra sedvanliga psykologiska behandlingar och utredningar samt neuropsykologiska utredningar. I arbetsuppgifterna ingår även riskbedömningar och brottsbearbetning. Den rättspsykiatriska problematiken är komplex, behandlingstiderna är oftast långa, varför olika behandlingsmetoder välkomnas. Du kommer att arbeta på utrednings- och behandlingsenheten tillsammans med övriga psykologer samt andra yrkeskategorier såsom arbetsterapeuter, behandlingspedagoger, sjukgymnaster, socionomer, socioterapeuter och specialpedagoger. Om det inte går att klicka på länken, klipp in den så fungerar den. KVALIFIKATIONER Psykologexamen. Vi ser gärna att du är intresserad av psykologiskt bedömnings- och behandlingsarbete inom psykiatrisk slutenvård. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Egenskaper som ansvarstagande, samarbetsförmåga och självständighet värderas högt. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret samt drogtest via vår företagshälsovård.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 05-02
Sök fler jobb liknande: lediga PTP-psykolog till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: PTP-psykolog till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö

Sjuksköterskor till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu sjuksköterskor till avdelning 61 och 62. Avdelning 61 har sammanlagt 8 vårdplatser och här vårdas både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum och diagnos. En del av avdelningen har en högre säkerhet. Eftersom avdelningen har en hög säkerhet är kraven på en omvårdnadsmässig och medicinsk kvalitet extra viktig. Vi anpassar miljö samt bemanning utifrån patientens behov. Avdelning 62 har sammanlagt 9 vårdplatser och till oss är både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum välkomna. Målgruppen är patienter med en lägre funktionsnivå. De har svårt att sköta sin ADL (Aktiviteter i det dagliga livet), vilket är aktiviteter som man bör behärska för att kunna leva ett självständigt liv. Diagnosmässigt jobbar vi ofta med patienter som har psykosproblematik i sin sjukdomsbild samt neuropsykiatriska diagnoser. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska på kliniken är du omvårdnadsansvarig för ca 3 patienter, beroende på avdelning. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 05-08
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterskor till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterskor till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö

Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö startar ett traineeprogram där både nyutexaminerade sjuksköterskor och sjuksköterskor med kortare/längre erfarenhet inom yrket får möjlighet att introduceras i vår verksamhet. Traineeprogrammet ger dig som sjuksköterska en unik möjlighet att få bred kunskap och praktisk erfarenhet av arbete med patienter inom det rättspsykiatriska området samt förhoppningsvis inspiration till vidare arbete inom vår klinik. Som trainee erbjuds du: • 18 veckors sammanlagd placering på tre olika avdelningar samt öppen vård • självständiga arbetsuppgifter med stöd av handledare • tjänstgöring dag, kväll och helg • föreläsningar om psykiatriska funktionshinder samt behandlingsmetoder • föreläsningar specifika för rättspsykiatrin • mentor med gemensamma träffar i traineegruppen • visstidsanställning under 11 mån (140929-150831) med möjlighet till tillsvidareanställning inom rättspsykiatriska regionkliniken • efter ett års anställning möjlighet att få betald utbildning till specialistsjuksköterska inom psykiatrisk vård • möjligheter att efter tillsvidareanställning medverka i olika forskningsprojekt Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har intresse och engagemang för människor med psykiska funktionshinder. Du ska ha en förmåga att se människan bakom brottet, har en positiv människosyn och har en god kommunikativ förmåga. Vidare vill vi att du har ett intresse av att driva utvecklings- och förändringsarbete och verkar för mångfald och jämställdhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 05-12
Sök fler jobb liknande: lediga Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Traineeprogram för sjuksköterskor, rättspsykiatriska regionkliniken Växjö

Sjuksköterska till natten Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu en sjuksköterska till natten. ARBETSUPPGIFTER I rollen som sjuksköterska ansvarar du för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Tjänsten innebär kunna arbeta på flera avdelningar och göra insatser över hela kliniken vid behov. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska till natten Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska till natten Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö

Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu sjuksköterska till avdelning 59. Avdelning 59 har sammanlagt 12 vårdplatser fördelade i tre vårdmiljöer, vilka är en intagningsdel, vårdavdelning och en enhet för särskilda behov. En del av avdelningen har en högre säkerhet vilket gör att alla patientklientel kan vårdas i denna miljö. Intagningsdelen fungerar som en observations och bedömningsenhet dit patienter kommer som nyanlända till kliniken för att sedan kunna flyttas till avdelning 60 eller slussas vidare till rätt avdelning. Detta för att kunna placera patienten i rätt miljö som svarar mot patientens specifika omvårdnadsbehov. Målgruppen på avdelning 59 är patienter med behov av en mindre vårdmiljö med tydlig struktur och hög säkerhet för att skapa trygghet. En växande målgrupp är kriminalvårdspatienter. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska på kliniken är du omvårdnadsansvarig för ca 3 patienter, beroende på avdelning. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterskor till intagnings- samt säkerhetsavdelningen i Växjö

Vill du vara med och utveckla avdelning 65 som Sektionsledare?!
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vill du vara med och utveckla avdelning 65?! Avdelningens profil är av allvårdskaraktär med en patientgrupp som förväntas vara i slutet av sin slutna rättspsykiatriska vård och som inte har så stor utåtagerande problematik. Detta innebär att patienterna kan ha en hel del friförmåner. Vårt arbete bedrivs med KASAM, känsla av sammanhang som utgångspunkt. Patienterna ska uppleva att tillvaron är begriplig, hanterbar och meningsfull. Grunden för arbetet med patienterna är att skapa och upprätthålla en relation. Det gör vi genom att jobba med närvaro, bemötande och kommunikation. Vi fokuserar mycket på utåtriktad, social träning för att förbereda patienterna för ett liv ute i samhället. ARBETSUPPGIFTER Som sektionsledare är du ansvarig för att vårdprocesserna på avdelningen går framåt. Du är ett stöd till samt handleder avdelningens sjuksköterskor, vårdlag och är insatt i varje patients vårdprocess. Du har en arbetsledande funktion på avdelningen och utgör den samordnade länken i nätverksarbetet med syfte att samverka och planera kring patientens behov och utveckling. Stor vikt kommer du att lägga på utvecklingsarbete. Du är van att självständigt leda projekt och ha mycket igång samtidigt. Utöver kollegorna på avdelningen finns det sektionsledare på varje avdelning där man har ett nätverk och bollplank i sin vardag. KVALIFIKATIONER Vi vill att du har ett intresse för att utveckla vården på avdelning 65 tillsammans med oss. Du är som person flexibel med god problemlösningsförmåga och har ett nytänkande. Dina personliga egenskaper är lyhördhet, positiv grundinställning, engagemang. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska vara sjuksköterska gärna med vidareutbildning inom psykiatri. Som allmänsjuksköterska har man möjligheten att efter 1 års anställning på kliniken söka psykiatriinriktning med ekonomiskt bidrag från Landstinget Kronoberg. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret. Vi genomför även drogtest i samarbete med Företagshälsovården. ÖVRIGT Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-704 704.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 07-04
Sök fler jobb liknande: lediga Vill du vara med och utveckla avdelning 65 som Sektionsledare?! jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vill du vara med och utveckla avdelning 65 som Sektionsledare?!

Fysioterapeut
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER I tjänsten som sjukgymnast/fysioterapeut inom utrednings- och behandlingsenheten ingår du i en arbetsgrupp med arbetsterapeuter, socionomer, psykologer, behandlingspedagoger, sjukgymnaster, rehabassistenter, specialpedagog och socioterapeuter. Som sjukgymnast/fysioterapeut kommer du att få utföra sjukgymnastiska bedömningar och behandlingar. Behandlingarna kan ske såväl individuellt som i grupp. Den rättspsykiatriska problematiken är komplex och du kommer möta patienter med mycket varierande behov. Det finns stor frihet att utforma den sjukgymnastiska behandlingen på ett sätt som är lämpligast vid varje enskilt tillfälle. På kliniken finns ett multidisciplinärt utredningsteam för neuropsykiatriska utredningar där det finns möjlighet för dig att ingå. Det finns även möjlighet till kvalificerad handledning. KVALIFIKATIONER Legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Erfarenhet av arbete inom psykiatrin ses som meriterande. Vi värdesätter utbildning inom psykiatrisk sjukgymnastik t ex basal kroppskännedom och BAS (Body Awareness Scale). Intresse av att arbeta med hälsa och livsstil och kunna bemöta hela människan i arbetet ses som positivt. Du har god förmåga att samarbeta med olika professioner samtidigt som du trivs med ett självständigt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Egenskaper som initiativkraft, flexibilitet, samt prestigelöshet värdesätts. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret samt drogtest via vår företagshälsovård. ÖVRIGT Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-704 704.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 07-11
Sök fler jobb liknande: lediga Fysioterapeut jobb, Fysioterapeut Växjö, Fysioterapeut Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Fysioterapeut

Sjuksköterska till Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu en sjuksköterska till natten. Avdelning 62 har sammanlagt 9 vårdplatser och till oss är både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum välkomna. Målgruppen på avdelningen är patienter med en lägre funktionsnivå. De har svårt att sköta sin ADL (Aktiviteter i det dagliga livet), vilket är aktiviteter som man bör behärska för att kunna leva ett självständigt liv. Diagnosmässigt jobbar vi ofta med patienter som har psykosproblematik i sin sjukdomsbild samt neuropsykiatriska diagnoser. ARBETSUPPGIFTER Som psykiatrisjuksköterska kommer du vara omvårdnadsansvarig för 2-4 patienter. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagoger där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som psykiatrisjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. Inom kliniken har du även möjlighet arbeta ren natt, på hel eller deltid, om önskemål finns. KVALIFIKATIONER Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i psykiatri. Utbildning inom KBT, MI och/eller ESL ses som meriterande. Vi ser att du har lätt för att samarbeta och har en god människosyn. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Du är kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts och misstankeregistret samt även drogtest via får företagshälsovård. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 08-15
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska till Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska till Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö

Sjukgymnast/fysioterapeut
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. ARBETSUPPGIFTER I tjänsten som sjukgymnast/fysioterapeut inom utrednings- och behandlingsenheten ingår du i en arbetsgrupp med arbetsterapeuter, socionomer, psykologer, behandlingspedagoger, sjukgymnaster, rehabassistenter, specialpedagog och socioterapeuter. Som sjukgymnast/fysioterapeut kommer du att få utföra sjukgymnastiska bedömningar och behandlingar. Behandlingarna kan ske såväl individuellt som i grupp. Den rättspsykiatriska problematiken är komplex och du kommer möta patienter med mycket varierande behov. Det finns stor frihet att utforma den sjukgymnastiska behandlingen på ett sätt som är lämpligast vid varje enskilt tillfälle. På kliniken finns ett multidisciplinärt utredningsteam för neuropsykiatriska utredningar där det finns möjlighet för dig att ingå. Det finns även möjlighet till kvalificerad handledning. KVALIFIKATIONER Legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. Erfarenhet av arbete inom psykiatrin ses som meriterande. Vi värdesätter utbildning inom psykiatrisk sjukgymnastik t ex basal kroppskännedom och BAS (Body Awareness Scale). Intresse av att arbeta med hälsa och livsstil och kunna bemöta hela människan i arbetet ses som positivt. Du har god förmåga att samarbeta med olika professioner samtidigt som du trivs med ett självständigt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Egenskaper som initiativkraft, flexibilitet, samt prestigelöshet värdesätts. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret samt drogtest via vår företagshälsovård. ÖVRIGT Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-704 704.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 08-15
Sök fler jobb liknande: lediga Sjukgymnast/fysioterapeut jobb, Sjukgymnast/fysioterapeut Växjö, Sjukgymnast/fysioterapeut Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjukgymnast/fysioterapeut

Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö är en specialistenhet inom rättspsykiatrin och vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi söker nu skötare till olika avdelningar på kliniken. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna består i att ta ett gemensamt ansvar för att skapa en god relation till patienterna. Lära känna dem, deras behov och önskningar samt upptäcka tidiga tecken på ändringar i måendet, både fysiska och psykiska. Du ska vara delaktig i planering, genomförande och utvärdering av vård och behandling vilket innebär att du aktivt deltar i vårdlagsmöten samt övriga möten som vårdlagsansvarig sjuksköterska anger. Vidare ska du genom strukturerade samtal, social träning, behandlingsresor och övriga aktiviteter se till att vården fortskrider enligt vårdplanen. Du ska kunna ta ansvar för att kontakta övriga instanser och kategorier som har inverkan på patientens mående. Som skötare ingår du i ett vårdlag tillsammans med andra yrkeskategorier. Du ska samverka med övriga yrkeskategorier i vårdlaget för att utarbeta vårdplaner för patienterna. Som skötare ska du ta ansvar för och genomföra de dagliga rutiner som förekommer på avdelningen. Vara BUST ansvarig, dokumentera, utveckla vården på avdelningen, ansvarig för speciella områden på avdelningen samt handleda studerande. Du ska kunna arbeta utanför avdelningsgränser och göra insatser på andra avdelningar. KVALIFIKATIONER För att tjänstgöra som skötare ska du ha formell kompetens som uppfyller kraven för skötare inom psykiatrin. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan arbeta självständigt. ÖVRIGT I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret. Vi genomför även drogtest i samarbete med Företagshälsovården.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 08-20
Sök fler jobb liknande: lediga Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Skötare, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö

Sjuksköterska ekonomitid, Öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män där flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Klinikens öppenvårdsenhet har nyligen genomgått en omorganisation och bestå nu av tre utslussningsavdelningar samt en öppenvårdsdel. Nu utökar vi bemanningen med ytterligare en sjuksköterska. Syftet med öppenvårdens insatser är att ikraftsätta patienten och dennes nätverk så att personen utifrån sina individuella förutsättningar kan leva ett så självständigt liv som möjligt. Enheten har ett nära samarbete med klinikens utrednings- och behandlingsenhet samt med klinikens övriga vårdavdelningar. ARBETSUPPGIFTER I arbetet ingår att vara omvårdnadsansvarig sjuksköterska för ett antal patienter inom öppenvårdsenheten samt läkemedelshantering och provtagning. Utifrån vårduppdraget upprättar du tillsammans med övriga professioner individuella vårdplaner. Som sjuksköterska har du en arbetsledande roll genom att leda och delegera de dagliga rutinerna som förekommer på enheten. Du följer aktuell forskning och strävar efter att utveckla omvårdnaden på avdelningen. Vi ser att relationsarbete och bemötande är grunden för ett gott behandlingsarbete. Vi arbetar med patientgrupper som företrädesvis har psykossjukdom eller neuropsykiatrisk problematik där det är viktigt att skapa struktur, tydlighet och samband. KASAM är ett centralt begrepp och stort fokus läggs på att göra patienten delaktig i sin egen utslussningsprocess. Du kommer att arbeta i team tillsammans med olika yrkeskategorier samt samverka med patienten och dennes nätverk. KVALIFIKATIONER För att tjänstgöra som sjuksköterska på öppenvårdsenheten ska du vara legitimerad sjuksköterska. Vidareutbildning till psykiatrisjuksköterska är meriterande. Erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och psykossjukdomar inom landstings, kommunal eller privat verksamhet är meriterande. Vi ser gärna att du har utbildning eller erfarenhet av att använda MI, ESL eller KBT samt av att handleda/utbilda. Arbetet kräver att du kan leda andra och arbeta självständigt. Som person tycker du om utmaningar, är kreativ och ser lösningar samt har en vilja att utveckla vården. Du bör ha god kommunikativ förmåga, ha förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer. Arbetet kräver även att du kan leda andra och arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret samt drogtest. ÖVRIGT Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-704 704.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 08-25
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska ekonomitid, Öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska ekonomitid, Öppenvårdsenhet rättspsykiatriska regionkliniken

Vill du vara med och utveckla avdelning 65 som Sektionsledare?!
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län". Rättspsykiatriska Regionkliniken i Växjö är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade av domstol till vård. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vill du vara med och utveckla avdelning 65?! Avdelningens profil är av allvårdskaraktär med en patientgrupp som förväntas vara i slutet av sin slutna rättspsykiatriska vård och som inte har så stor utåtagerande problematik. Detta innebär att patienterna kan ha en hel del friförmåner. Vårt arbete bedrivs med KASAM, känsla av sammanhang som utgångspunkt. Patienterna ska uppleva att tillvaron är begriplig, hanterbar och meningsfull. Grunden för arbetet med patienterna är att skapa och upprätthålla en relation. Det gör vi genom att jobba med närvaro, bemötande och kommunikation. Vi fokuserar mycket på utåtriktad, social träning för att förbereda patienterna för ett liv ute i samhället. ARBETSUPPGIFTER Som sektionsledare är du ansvarig för att vårdprocesserna på avdelningen går framåt. Du är ett stöd till samt handleder avdelningens sjuksköterskor, vårdlag och är insatt i varje patients vårdprocess. Du har en arbetsledande funktion på avdelningen och utgör den samordnade länken i nätverksarbetet med syfte att samverka och planera kring patientens behov och utveckling. Stor vikt kommer du att lägga på utvecklingsarbete. Du är van att självständigt leda projekt och ha mycket igång samtidigt. Utöver kollegorna på avdelningen finns det sektionsledare på varje avdelning där man har ett nätverk och bollplank i sin vardag. KVALIFIKATIONER Vi vill att du har ett intresse för att utveckla vården på avdelning 65 tillsammans med oss. Du är som person flexibel med god problemlösningsförmåga och har ett nytänkande. Dina personliga egenskaper är lyhördhet, positiv grundinställning, engagemang. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska vara sjuksköterska gärna med vidareutbildning inom psykiatri. Som allmänsjuksköterska har man möjligheten att efter 1 års anställning på kliniken söka psykiatriinriktning med ekonomiskt bidrag från Landstinget Kronoberg. I samband med rekryteringen begär vi utdrag från brotts- och misstankeregistret. Vi genomför även drogtest i samarbete med Företagshälsovården. ÖVRIGT Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen. Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Offentliga jobbs telefonsupport på tel 0771-704 704.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 09-08
Sök fler jobb liknande: lediga Vill du vara med och utveckla avdelning 65 som Sektionsledare?! jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vill du vara med och utveckla avdelning 65 som Sektionsledare?!

Sjuksköterskor till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
I Landstinget Kronoberg kan du trivas, växa och påverka. Här får du utvecklas - både som människa och i din yrkesroll. Tillsammans arbetar vi för att nå visionen "Ett gott liv i ett livskraftigt län" Rättspsykiatriska regionkliniken är en specialistenhet inom rättspsykiatrin som vårdar både kvinnor och män. Flertalet av våra patienter är överlämnade till vård av domstol. Vi tar även emot patienter från kriminalvården som är i behov av psykiatrisk omvårdnad och behandling. Vi har hela Sverige som upptagningsområde. Vi söker nu sjuksköterskor till avdelning 61, 62 och 65. Avdelning 61 har sammanlagt 8 vårdplatser och här vårdas både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum och diagnos. En del av avdelningen har en högre säkerhet. Eftersom avdelningen har en hög säkerhet är kraven på en omvårdnadsmässig och medicinsk kvalitet extra viktig. Vi anpassar miljö samt bemanning utifrån patientens behov. Avdelning 62 har sammanlagt 9 vårdplatser och till oss är både manliga och kvinnliga patienter oavsett lagrum välkomna. Målgruppen är patienter med en lägre funktionsnivå. De har svårt att sköta sin ADL (Aktiviteter i det dagliga livet), vilket är aktiviteter som man bör behärska för att kunna leva ett självständigt liv. Diagnosmässigt jobbar vi ofta med patienter som har psykosproblematik i sin sjukdomsbild samt neuropsykiatriska diagnoser. Avdelning 65 har 15 vårdplatser. Målgruppen är främst patienter med personlighetstörningar och missbruksproblematik. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska på kliniken är du omvårdnadsansvarig för ca 3 patienter, beroende på avdelning. Du arbetar i team tillsammans med skötare och behandlingspedagog där ni stödjer och motiverar patienterna i deras vårdprocess. Du kommer att leda och fördela det dagliga arbetet i teamet när det gäller patienternas behov. I rollen som sjuksköterska ansvarar du även för hanteringen av läkemedel och provtagningar. Du ska också kunna arbeta utanför avdelningsgränserna och göra insatser över hela kliniken. KVALIFIKATIONER Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av psykiatri. Vidareutbildning inom psykiatri och/eller utbildning i KBT, MI och ESL ses som meriterande. Som person är du tydlig och trygg i dig själv. Vi ser att du har lätt för att samarbeta samt har en god människosyn. Du är även kreativ och ser lösningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I samband med rekryteringen begär vi utdrag ur brotts- och misstankeregistret. Om du tycker att det här verkar intressant är du även välkommen till oss för ett studiebesök där vi kan berätta mer om verksamheten.
Företag: Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin
Ort: Växjö
Publicerad : 09-09
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterskor till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterskor till Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö


Sök lediga jobb Landstinget Kronoberg, Rättspsykiatrin

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se