Motala kommun, Socialkontoret jobb - lediga jobb

Motala kommun, Socialkontoret jobb Motala kommun, Socialkontoret jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Motala kommun, Socialkontoret. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Motala kommun, Socialkontoret. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Socialsekreterare 100% (vik)- Motala

 2. Administrativ assistent (vik)- Motala

 3. Budget och skuldrådgivare / Dödsbohandläggare- Motala

 4. Biståndsbedömare/Biståndshandläggare (vik)- Motala

 5. Alkoholhandläggare visstid med eventuell förlängning- Motala

 6. LSS-handläggare- Motala

 7. Biståndsbedömare/Biståndshandläggare- Motala

 8. Biståndsbedömare/Biståndshandläggare (vik)- Motala

 9. Alkoholhandläggare visstid med eventuell förlängning- Motala

 10. Socialsekreterare Ekonomigrupp (vik)- Motala

 11. Socialsekreterare ett vikariat och en tillsvidaretjänst- Motala

 12. Administrativ asssistent- Motala

 13. Familjerättssekreterare (vik)- Motala

 14. LSS-handläggare- Motala

 15. Biståndshandläggare (vik)- Motala

 16. Socialsekreterare 100% (vik)- Motala

 17. Socialsekreterare 100% (vik)- Motala

 18. Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik)- Motala

 19. Administrativ assistent 100 % (vik)- Motala

 20. LSS-handläggare 100 % (vik)- Motala

 21. Socialsekreterare 100%- Motala

 22. Socialsekreterare Resurs och placeringsgruppen 100 %- Motala

 23. Socialsekreterare Barn och ungdomsgruppen- Motala

 24. Socialsekreterare Barn och ungdom 100 %- Motala

 25. LSS-handläggare 100 %- Motala

 26. Socialsekreterare Barn och ungdom- Motala

 27. Administrativ assistent 100 %- Motala

 28. Familjerättssekreterare 100%- Motala

 29. LSS-handläggare 100 %- Motala

 30. Socialsekreterare i Vuxengrupp 100%- Motala

 31. Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik)- Motala

 32. Socialsekreterare 100%- Motala

 33. Alkoholhandläggare 100%- Motala

 34. 1:e socialsekreterare- Motala

 35. Socialsekreterare Barn och ungdom - Resurs och placeringsgruppen- Motala

 36. Socialsekreterare Barn och ungdom - Uppföljningsgruppen- Motala

 37. Familjerättssekreterare 100%- Motala

 38. Socialsekreterare i Vuxengrupp 100%- Motala

 39. Utredningssekreterare 100 %- Motala

 40. Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik)- Motala


Mer beskrivning

Socialsekreterare 100% (vik)
Motala ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren och är Östergötlands tredje största stad. Här finns nordens största insjöbad med en 5 km lång sandstrand. En årlig händelse är Vätternrundan, cykelloppet runt Vättern på 30 mil med ca. 18 000 deltagare från hela världen. Motala är en kommun med möjlighet till fina naturupplevelser. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Vi söker personal till Barn och ungdom, utredningsgruppen. Som socialsekreterare i utredningsgruppen utreder du behov av insatser för barn 0- 18 år och deras familjer, utifrån ansökan om stöd eller anmälan om barn som far illa. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Vi vill att du ska kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Att du kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter konstruktivt. Du ska kunna se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella, och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vi vill att du bidrar med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vi ser det också som viktigt att du snabbt kan ställa om, kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar. Minst 1 års erfarenhet av socialt arbete. Erfarenhet från arbete med myndighetsutövning och/eller barn är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 07-09
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare 100% (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare 100% (vik)

Administrativ assistent (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. ARBETSUPPGIFTER Du ska ingå i socialkontorets administrativa grupp med huvudsakliga arbetsuppgifter i receptionen och visst arkivarbete. Receptionsarbetet består i att ta emot besökande, dataarbete och journalföring, ta emot och slussa telefonsamtal till handläggare, ge upplysningar till allmänhet och andra myndigheter samt service till de olika personalgrupperna inom kontoret. KVALIFIKATIONER Vi vill att du ska ha motsvarande 3-årig gymnasieutbildning med administrativ inriktning. Du ska ha vana att arbeta med datorn som arbetsredskap och ha intresse för att arbeta med människor i utsatta situationer. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha bra ordningssinne och god samarbetsförmåga. Kunskaper inom förvaltningsrätt, sekretessfrågor samt säkerhet och bemötande är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 07-23
Sök fler jobb liknande: lediga Administrativ assistent (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Administrativ assistent (vik)

Budget och skuldrådgivare / Dödsbohandläggare
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. ARBETSUPPGIFTER I arbetsuppgifterna som budget och skuldrådgivare ingår rådgivning, besöksmottagning, telefonkontakter och du ska bistå personer med ansökan om skuldsanering. I uppgifterna ingår också att samverka i olika projekt och delta i olika informationsträffar. Viktigt är att du utvecklar ett eget kontaktnät. Samarbetspartners är Försäkringskassan, Kronofogden och Skatteverket. Dokumentation förs i Konsumentverkets dataprogram BOSS. Som dödsbohandläggare gör du hembesök, upprättar dödsboanmälningar, handlägger biståndsansökningar samt i vissa fall bistår med att avyttra den avlidnes tillhörigheter. Samarbetspartners är begravningsfirmor och banker. Dokumentation förs i dataprogrammet Viva. KVALIFIKATIONER Du ska ha högskoleutbildning inriktning juridik, ekonomi eller socialt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 08-20
Sök fler jobb liknande: lediga Budget och skuldrådgivare / Dödsbohandläggare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Budget och skuldrådgivare / Dödsbohandläggare

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare (vik)
Vid Vätterns vackra strand hittar du Motala. En plats där människor mötts i 8 000 år. Idag en stad full av liv och med en stark prägel av sitt vattenläge. Närheten mellan levande stadsliv och sjö ger livskvalité till våra 42 000 invånare. Just nu pågår stora framtidssatsningar i staden som varje år är stolt värdkommun för världens största motionslopp på cykel, Vätternrundan. Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 85 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Utredning och handläggning enligt socialtjänstlagen. Biståndsbedömning och uppföljning enligt hemtjänstmodell på vårdboenden. KVALIFIKATIONER Du ska ha social omsorgsexamen, Socionomexamen eller annan högskoleexamen som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. B-körkort erfodras. Erfarenhet av myndighetsutövning är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 09-03
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndsbedömare/Biståndshandläggare (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndsbedömare/Biståndshandläggare (vik)

Alkoholhandläggare visstid med eventuell förlängning
Motala ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren och är Östergötlands tredje största stad. Här finns nordens största insjöbad med en 5 km lång sandstrand. En årlig händelse är Vätternrundan, cykelloppet runt Vättern på 30 mil med ca. 18 000 deltagare från hela världen. Motala är en kommun med möjlighet till fina naturupplevelser. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en alkoholhandläggare till socialkontoret. Som alkoholhandläggare är du ansvarig för att handlägga ansökningar om serveringstillstånd, utöva yttre och inre tillsyn enligt alkohollagen samt hantera anmälan om tobaksförsäljning samt bedriva tillsyn om receptfria läkemedel. Du förväntas bidra till utveckling och ständiga förbättringar inom området och skapa goda relationer med näringslivet. I tjänsten ingår även att vara nämndsekreterare ca 25 %. KVALIFIKATIONER Du ska ha högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som relevant inom området. Juridiska och ekonomiska kunskaper är meriterande. Vi vill att du ska kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Att du kan lyssna och kommunicera. Du är en lugn och stabil person som kan hantera stress och behålla kontrollen i pressade situationer. Du ska kunna skilja på det personliga och professionella, och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vi vill att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har omdömesförmåga, intresse och vilja att leverera lösningar för att uppnå resultat. Erfarenhet från arbete med myndighetsutövning är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 09-03
Sök fler jobb liknande: lediga Alkoholhandläggare visstid med eventuell förlängning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Alkoholhandläggare visstid med eventuell förlängning

LSS-handläggare
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifter kommer att vara att utreda, bedöma och besluta avseende insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt i viss mån insatser enligt socialtjänstlagen (Sol). Du ska också upprätta individuella planer, medverka vid informationsträffar, delta i metod- och utvecklingsarbete samt ingå i olika arbetsgrupper. KVALIFIKATIONER Socionomexamen, social omsorgsexamen eller högskoleexamen som av arbetsgivaren prövas som likvärdig. Yrkeserfarenhet inom myndighetsutövning och med barn och unga är önskvärt. Erfarenhet av arbete med funktionsnedsatta personer är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 09-17
Sök fler jobb liknande: lediga LSS-handläggare jobb, LSS-handläggare Motala, LSS-handläggare Motala kommun, Socialkontoret
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: LSS-handläggare

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Biståndsbedömning enligt Socialtjänstlagen, ev. Färdtjänstlagen och Riksfärdtjänstlagen. Informations- och uppföljningsansvar. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller Social omsorgslinje Tidigare erfarenhet av biståndsbedömning enligt nämnda lagar är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 10-01
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndsbedömare/Biståndshandläggare jobb, Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Motala, Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Motala kommun, Socialkontoret
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Biståndsbedömning enligt Socialtjänstlagen, ev. Färdtjänstlagen och Riksfärdtjänstlagen. Uppföljnings och informationsansvar. KVALIFIKATIONER Sociala omsorgslinjen eller Socionomexamen. Vi vill gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med biståndsbedömning enligt ovan nämnda lagar.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 10-01
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndsbedömare/Biståndshandläggare (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndsbedömare/Biståndshandläggare (vik)

Alkoholhandläggare visstid med eventuell förlängning
Motala ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren och är Östergötlands tredje största stad. Här finns nordens största insjöbad med en 5 km lång sandstrand. En årlig händelse är Vätternrundan, cykelloppet runt Vättern på 30 mil med ca. 18 000 deltagare från hela världen. Motala är en kommun med möjlighet till fina naturupplevelser. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en alkoholhandläggare till socialkontoret. Som alkoholhandläggare är du ansvarig för att handlägga ansökningar om serveringstillstånd, utöva yttre och inre tillsyn enligt alkohollagen samt hantera anmälan om tobaksförsäljning samt bedriva tillsyn om receptfria läkemedel. Du förväntas bidra till utveckling och ständiga förbättringar inom området och skapa goda relationer med näringslivet. I tjänsten ingår även att vara nämndsekreterare ca 25 %. KVALIFIKATIONER Du ska ha högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som relevant inom området. Juridiska och ekonomiska kunskaper är meriterande. Vi vill att du ska kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Att du kan lyssna och kommunicera. Du är en lugn och stabil person som kan hantera stress och behålla kontrollen i pressade situationer. Du ska kunna skilja på det personliga och professionella, och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vi vill att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har omdömesförmåga, intresse och vilja att leverera lösningar för att uppnå resultat. Erfarenhet från arbete med myndighetsutövning är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 10-01
Sök fler jobb liknande: lediga Alkoholhandläggare visstid med eventuell förlängning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Alkoholhandläggare visstid med eventuell förlängning

Socialsekreterare Ekonomigrupp (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad. Socialkontoret har som uppgift att svara för myndighetsutövning på det sociala området inom lagområden som Socialtjänstlagen (SoL), Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), Färdtjänstlagen, Riksfärdtjänstlagen, Alkohollagen, Tobakslagen m.fl.Med detta arbetar cirka 97 personer. ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare i ekonomigruppen utreder, bedömer och beslutar du om ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd samt deltar i verksamhetens utveckling och samverkar med externa parter i syfte att få ut personer i egen försörjning. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan flerårig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person behöver du vara mogen, flexibel, stabil, serviceinriktad och tydlig. Du behöver ha ett gott omdöme och empatisk förmåga. Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet. Yrkeserfarenhet inom handläggning av ekonomsikt bistånd är ett krav. God kännedom om socialförsäkringssystemet är önskvärt.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 11-12
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Ekonomigrupp (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Ekonomigrupp (vik)

Socialsekreterare ett vikariat och en tillsvidaretjänst
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Motala ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren och är Östergötlands tredje största stad. Här finns nordens största insjöbad med en 5 km lång sandstrand. En årlig händelse är Vätternrundan, cykelloppet runt Vättern på 30 mil med ca. 18 000 deltagare från hela världen. Motala är en kommun med möjlighet till fina naturupplevelser. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare i vuxengruppen är dina arbetsuppgifter att utreda, bedöma, besluta och följa upp beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen och Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), för målgruppen vuxna över 18 år. Du förväntas samverka med andra grupper och instanser samt myndigheter och vara företrädare för socialförvaltningen genom att finnas tillgänglig för stöd och rådgivning samt vid behov lotsa vidare till rätt instans. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan flerårig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är ett krav. Körkort erfordras. Tidigare erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning är önskvärt, speciellt då erfarenhet av vuxengruppens område. Du behöver ha god kännedom om olika parters ansvarsområden, möjligheter och begränsningar för att på bästa sätt kunna lotsa personen vidare.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 11-12
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare ett vikariat och en tillsvidaretjänst jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare ett vikariat och en tillsvidaretjänst

Administrativ asssistent
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 90 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Du ska ingå i socialkontorets administrativa grupp med arbetsuppgifter som nämndsekreterare, webbredaktör, administrativ resurs till alkoholhandläggare samt statistikarbete med mera. Receptionsarbete kan förekomma vid behov. KVALIFIKATIONER Vi vill att du ska ha motsvarande 3-årig gymnasieutbildning med ekonomisk/ administrativ inriktning. Du ska ha mycket goda datakunskaper. Kunskaper inom förvaltningsrätt är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha intresse och färdigheter att arbeta med siffror. Vidare ska du ha god samarbetsförmåga och erfarenhet av administrativt arbete. Du ska ha ett socialt intersse och lätt för att möta människor . Gärna 1-2 års erfarenhet av administrativt arbete med inriktning mot ekonomi och data.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 11-27
Sök fler jobb liknande: lediga Administrativ asssistent jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Administrativ asssistent

Familjerättssekreterare (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad. Socialkontoret har som uppgift att svara för myndighetsutövning på det sociala området och här arbetar cirka 97 personer. ARBETSUPPGIFTER Som familjerättssekreterare är dina arbetsuppgifter att utreda och följa upp insatser inom det familjerättsliga området enligt Socialtjänstlagen och Föräldrabalken. Ansvaret består i att enligt lagstiftning och rådande riktlinjer och rutiner fastställa faderskap, utreda frågor rörande adoption, vårdnad, boende och umgänge samt följa upp aktuella insatser. du ska även vara företrädare för socialförvaltningen i domstol samt genom att finnas tillgänglig för stöd och rådgivning till föräldrar och samarbetspartners samt vid behov lotsa vidare till rätt instans. KVALIFIKATIONER Nödvändiga: socionomexamen. Nödvändiga: minst ett års yrkeserfarenhet av socialt arbete. Önskvärda: Tidigare erfarenhet av arbete med barn samt myndighetsutövning. Ett års erfarenhet inom områdena vårdnad, boende och umgänge för att självständigt kunna ta ställning i dessa frågor. Kunskapsområden Som familjerättssekreterare ska du ha teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter inom följande områden; • Barn och ungas utveckling • Utredning • Samtal och relationer • Samverkan • Regelverk och rättsutveckling • Insatser • Uppföljning och utvärdering • Uttrycka sig väl i tal och skrift • Kulturkompetens • Hot och våld i nära relationer På dig som familjerättsekreterare ställs mycket höga krav på att du som person är kulturellt medveten, strategisk, har omdöme och specialistkunskap, personlig mognad, empatiskt och språklig analytisk förmåga samt är stabil och självständig.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 12-17
Sök fler jobb liknande: lediga Familjerättssekreterare (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjerättssekreterare (vik)

LSS-handläggare
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifter kommer att vara att utreda, bedöma och besluta avseende insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Du ska också upprätta individuella planer, medverka vid informationsträffar, delta i metod- och utvecklingsarbete samt ingå i olika arbetsgrupper. KVALIFIKATIONER Socionomexamen, social omsorgsexamen eller högskoleexamen som av arbetsgivaren prövas som likvärdig. Körkort krävs. Yrkeserfarenhet inom myndighetsutövning och med barn och unga är önskvärt. Erfarenhet av arbete med funktionsnedsatta personer är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 01-06
Sök fler jobb liknande: lediga LSS-handläggare jobb, LSS-handläggare Motala, LSS-handläggare Motala kommun, Socialkontoret
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: LSS-handläggare

Biståndshandläggare (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Utreda och bedöma behov enligt Socialtjänstlagen gentemot företrädesvis äldre personer. Men även yngre och vuxna personer blir aktuella. KVALIFIKATIONER Sociala omsorgslinjen eller Socionomutbildningen. Körkort är ett krav. Erfarenhet av arbete med biståndsbedömning är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 01-21
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndshandläggare (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndshandläggare (vik)

Socialsekreterare 100% (vik)
Motala ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren och är Östergötlands tredje största stad. Här finns nordens största insjöbad med en 5 km lång sandstrand. En årlig händelse är Vätternrundan, cykelloppet runt Vättern på 30 mil med ca. 18 000 deltagare från hela världen. Motala är en kommun med möjlighet till fina naturupplevelser. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Vi söker personal till Barn och ungdom, en tjänst till uppföljningsgruppen och en tjänst till mottagningsgruppen. Som socialsekreterare i uppföljningsgruppen följer du upp beviljade insatser enligt SoL och LVU för barn (företrädesvis 0- 18 år) och deras familjer. Som socialsekreterare i mottagningsgruppen tar du emot ansökningar och anmälningar avseende barn (företrädesvis 0-18 år, samt genomför förhandbedömningar. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Vi vill att du ska kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Att du kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter konstruktivt. Du ska kunna se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella, och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vi vill att du bidrar med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vi ser det också som viktigt att du snabbt kan ställa om, kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar. Minst 1 års erfarenhet av socialt arbete. Erfarenhet från arbete med myndighetsutövning och/eller barn är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 01-21
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare 100% (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare 100% (vik)

Socialsekreterare 100% (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare i vuxengruppen är dina arbetsuppgifter att utreda, bedöma, besluta och följa upp beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen och Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), för målgruppen vuxna över 18 år. Du förväntas samverka med andra grupper och instanser samt myndigheter och vara företrädare för socialförvaltningen genom att finnas tillgänglig för stöd och rådgivning samt vid behov lotsa vidare till rätt instans. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan flerårig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är ett krav. Körkort erfordras. Tidigare erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning är önskvärt, speciellt då erfarenhet av vuxengruppens område. Du behöver ha god kännedom om olika parters ansvarsområden, möjligheter och begränsningar för att på bästa sätt kunna lotsa personen vidare.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 02-18
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare 100% (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare 100% (vik)

Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad. Socialkontoret har som uppgift att svara för myndighetsutövning på det sociala området inom lagområden som Socialtjänstlagen (SoL), Lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU), Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS), Färdtjänstlagen, Riksfärdtjänstlagen, Alkohollagen, Tobakslagen m.fl.Med detta arbetar cirka 97 personer. ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare i ekonomigruppen utreder, bedömer och beslutar du om ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd samt deltar i verksamhetens utveckling och samverkar med externa parter i syfte att få ut personer i egen försörjning. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan flerårig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Socialt arbete och socialrätt är ett krav. Som person behöver du vara mogen, flexibel, stabil, serviceinriktad och tydlig. Du behöver ha ett gott omdöme och empatisk förmåga. Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet. Yrkeserfarenhet inom handläggning av ekonomsikt bistånd och god kännedom om socialförsäkringssystemet är önskvärt. Vi behöver erfarna socialsekreterare när två av våra går på föräldraledighet!
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 02-18
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik)

Administrativ assistent 100 % (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Motala ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren och är Östergötlands tredje största stad. Här finns nordens största insjöbad med en 5 km lång sandstrand. En årlig händelse är Vätternrundan, cykelloppet runt Vättern på 30 mil med ca. 18 000 deltagare från hela världen. Motala är en kommun med möjlighet till fina naturupplevelser. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Du ska ingå i socialkontorets administrativa grupp med huvudsakliga arbetsuppgifter i receptionen och visst arkivarbete. Receptionsarbetet består i att ta emot besökande, datorarbete och journalföring, ta emot och slussa telefonsamtal till handläggare, ge upplysningar till allmänhet och andra myndigheter samt service till de olika personalgrupperna inom kontoret. KVALIFIKATIONER Vi vill att du ska ha motsvarande 3-årig gymnasieutbildning med administrativ inriktning. Du ska ha vana att arbeta med datorn som arbetsredskap och ha intresse för att arbeta med människor i utsatta situationer. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha bra ordningssinne och god samarbetsförmåga. Kunskaper inom förvaltningsrätt, sekretessfrågor samt säkerhet och bemötande är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 03-04
Sök fler jobb liknande: lediga Administrativ assistent 100 % (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Administrativ assistent 100 % (vik)

LSS-handläggare 100 % (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifter kommer att vara att utreda, bedöma och besluta avseende insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Du ska också upprätta individuella planer, medverka vid informationsträffar, delta i metod- och utvecklingsarbete samt ingå i olika arbetsgrupper. KVALIFIKATIONER Socionomexamen, social omsorgsexamen eller högskoleexamen som av arbetsgivaren prövas som likvärdig /alternativt socialhögskolans 5:e termin. Körkort krävs. Erfarenhet av myndighetsutövning. Arbete med barn och ungdom är meriterande. För sökande med icke avslutad utbildning på socialhögskola krävs en termins praktik på socialkontor med myndighetsutövning, LSS.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 03-04
Sök fler jobb liknande: lediga LSS-handläggare 100 % (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: LSS-handläggare 100 % (vik)

Socialsekreterare 100%
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Motala ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren och är Östergötlands tredje största stad. Här finns nordens största insjöbad med en 5 km lång sandstrand. En årlig händelse är Vätternrundan, cykelloppet runt Vättern på 30 mil med ca. 18 000 deltagare från hela världen. Motala är en kommun med möjlighet till fina naturupplevelser. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 95 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. . ARBETSUPPGIFTER Vi söker personal till Socialkontoret i Motala. Fyra tillsvidaretjänster ska utgöra en extra resursförstärkning för alla socialkontorets grupper. Under 2014 behövs förstärkning i Barn-och ungdomsgrupp, LSS-grupp samt Familjerättsgrupp. Härutöver kan vikariat bli aktuellt. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Goda juridiska kunskaper krävs då Socialkontoret hanterar myndighetsutövning. Vi vill att du ska kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Att du kan lyssna, kommunicera och lösa konflikter konstruktivt. Du ska kunna se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella, och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vi vill att du bidrar med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor och har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vi ser det också som viktigt att du snabbt kan ställa om, kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter i förändringar. Minst 1 års erfarenhet av myndighetsutövning. Erfarenhet från arbete med barn och ungdomar är meriterande.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 03-18
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare 100%

Socialsekreterare Resurs och placeringsgruppen 100 %
Motala ligger vid Göta kanal och Motala ström mellan sjöarna Vättern och Boren och är Östergötlands tredje största stad. Här finns nordens största insjöbad med en 5 km lång sandstrand. En årlig händelse är Vätternrundan, cykelloppet runt Vättern på 30 mil med ca. 18 000 deltagare från hela världen. Motala är en kommun med möjlighet till fina naturupplevelser. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Vi söker personal till resurs och placeringsgruppen på socialkontoret i Motala. Som socialsekreterare i resurs och placeringsgruppen rekryterar, utreder, utbildar och handleder du uppdragstagare i form av familjehem, kontaktfamiljer, kontaktpersoner och olika former av behandlingshem. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan högskoleexamen som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi vill att du är en trygg, stabil person med självinsikt. Det är viktigt att du kan se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella men ha en förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation. Vi vill också att du samarbetar bra med andra människor. Att du kan lyssna och kommunicera samt att du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Som medarbetare i resurs och placeringsgruppen är det viktigt att du har en kommunikationsförmåga där du kan tala välformulerat och engagerat i enskilda möten, i små och stora grupper. Det är också viktigt att du kan se möjligheter i förändringar. Minst 1 års erfarenhet av socialt arbete och från arbete med myndighetsutövning.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 04-01
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Resurs och placeringsgruppen 100 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Resurs och placeringsgruppen 100 %

Socialsekreterare Barn och ungdomsgruppen
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Socialkontoret handlägger myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 90 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättsäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Socialförvaltningens vision är att vi ger anpassat stöd med hög kvalitet som kompletterar individens egna resurser. ARBETSUPPGIFTER På grund av föräldraledighet och diverse andra ledigheter söker vi i barn och ungdomsgruppen på socialkontoret i Motala flera vikarier. Som socialsekreterare i resurs och placeringsgruppen rekryterar, utreder, utbildar och handleder du uppdragstagare i form av familjehem, kontaktfamiljer, kontaktpersoner och olika former av behandlingshem. Som socialsekreterare i utredningsgruppen tar du emot ansökningar och anmälningar avseende barn och ungdomar (0-18 år) samt deras familjer, genomför utredning och fattar beslut om insatser. Som socialsekreterare i uppföljningsgruppen följer du upp belutade insatser till barn och ungdomar (0-18 år)och deras familjer, i form av öppenvård, kontaktfamiljer, kontaktpersoner och placering. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan högskoleexamen som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Vi vill att du är en trygg, stabil person med självinsikt. Det är viktigt att du kan se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella men ha en förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv och situation. Vi vill också att du samarbetar bra med andra människor. Att du kan lyssna och kommunicera samt att du löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Det är också viktigt att du kan se möjligheter i förändringar. Minst 1 års erfarenhet av socialt arbete. Erfarenhet från myndighetsutövning är meriterande. ÖVRIGT Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet vid tillsättning. Körkort erfodras. Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 05-26
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Barn och ungdomsgruppen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Barn och ungdomsgruppen

Socialsekreterare Barn och ungdom 100 %
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Socialkontoret handlägger myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 90 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättsäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Socialförvaltningens vision är att vi ger anpassat stöd med hög kvalitet som kompletterar individens egna resurser. ARBETSUPPGIFTER Vi söker socialsekreterare till utredningsgruppen, Barn och ungdom. Som socialsekreterare i utredningsgruppen utreder, bedömer och beslutar du om behov av insatser enligt SoL och LVU för barn 0-18 år och deras familjer. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Som socialsekreterare i barn och ungdomsgruppen ska du kunna se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella samt förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du ska kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssna, kommunicera och lösa konflikter konstruktivt. Du ska kunna ha ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker. Vi vill att du ska bidra med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Ha ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vi ser det också som viktigt att du snabbt kan ställa om, kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter till förändringar. Minst 1 års erfarenhet av socialt arbete. Erfarenhet från arbete med myndighetsutövning och/eller barn är meriterande. ÖVRIGT Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet vid tillsättning. Körkort erfodras. Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Barn och ungdom 100 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Barn och ungdom 100 %

LSS-handläggare 100 %
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 80 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntas bland annat att du deltar i kompetensutveckling, bidrar till en god sammanhållning på arbetsplatsen, är entusiastisk i ditt arbete, är delaktig i utvecklingsarbetet och visar ärlighet och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifter kommer att vara att utreda, bedöma och besluta avseende insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Du ska också upprätta individuella planer, medverka vid informationsträffar, delta i metod- och utvecklingsarbete samt ingå i olika arbetsgrupper. KVALIFIKATIONER Socionomexamen, social omsorgsexamen eller högskoleexamen som av arbetsgivaren prövas som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning. Arbete med barn och ungdom är meriterande. ÖVRIGT Vi undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag som Motala kommun inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet vid tillsättning. Körkort erfodras.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 09-02
Sök fler jobb liknande: lediga LSS-handläggare 100 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: LSS-handläggare 100 %

Socialsekreterare Barn och ungdom
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. Socialkontoret handlägger myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 90 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättsäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Socialförvaltningens vision är att vi ger anpassat stöd med hög kvalitet som kompletterar individens egna resurser. ARBETSUPPGIFTER Vi söker socialsekreterare till Barn och ungdom; utredningsgrupp och uppföljningsgrupp Som socialsekreterare i utredningsgruppen utreder, bedömer och beslutar du om behov av insatser enligt SoL och LVU för barn, 0-18 år, och deras familjer. Som socialsekreterare i uppföljningsgruppen följer du upp beviljade insatser via SoL och LVU för barn, 0-18 år, och deras familjer. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Som socialsekreterare i barn och ungdomsgruppen ska du kunna se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella samt förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du ska kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssna, kommunicera och lösa konflikter konstruktivt. Du ska kunna ha ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker. Vi vill att du ska bidra med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Ha ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vi ser det också som viktigt att du snabbt kan ställa om, kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter till förändringar. Minst 1 års erfarenhet av socialt arbete. Erfarenhet från arbete med myndighetsutövning och/eller barn är meriterande. ÖVRIGT Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet vid tillsättning. Körkort erfodras. Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 09-02
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Barn och ungdom jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Barn och ungdom

Administrativ assistent 100 %
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Du ska ingå i socialkontorets administrativa grupp med arbetsuppgifter inom ekonomi och data, statistikarbete med mera. Arbetet innebär nära samarbete med ledning och handläggare. Självständigt hantera inrapportering av statistik till olika myndigheter. Ersätta andra assistenter vid deras frånvaro. Receptionsarbete kan förekomma vid behov. KVALIFIKATIONER Vi vill att du ska ha motsvarande 3-årig gymnasieutbildning med ekonomisk/ administrativ inriktning. Du ska ha mycket god förmåga att självständigt hantera olika ekonomisystem, göra ekonomiska beräkningar samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du ska ha mycket goda datakunskaper. Kunskaper inom förvaltningsrätt är meriterande. Vidare ska du ha god samarbetsförmåga, ha ett socialt intresse och ett serviceinriktat förhållningssätt samt vara flexibel. Gärna 1-2 års erfarenhet av administrativt arbete med inriktning mot ekonomi och data. ÖVRIGT Särskilt beaktas god samarbetsförmåga och ett serviceinriktat förhållningssätt samt flexibilitet. Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 10-28
Sök fler jobb liknande: lediga Administrativ assistent 100 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Administrativ assistent 100 %

Familjerättssekreterare 100%
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalitet i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Som familjerättssekreterare är dina arbetsuppgifter att utreda och följa upp insatser inom det familjerättsliga området enligt Socialtjänstlagen och Föräldrabalken. Ansvaret består i att enligt lagstiftning och rådande riktlinjer och rutiner fastställa faderskap, utreda frågor rörande adoption, vårdnad, boende och umgänge samt följa upp aktuella insatser. Du ska även vara företrädare för socialförvaltningen i domstol samt genom att finnas tillgänglig för stöd och rådgivning till föräldrar och samarbetspartners samt vid behov lotsa vidare till rätt instans. KVALIFIKATIONER Nödvändiga: socionomexamen. Nödvändiga: minst ett års yrkeserfarenhet av socialt arbete. Önskvärda: Tidigare erfarenhet av arbete med barn samt myndighetsutövning. Minst ett års erfarenhet inom områdena vårdnad, boende och umgänge för att självständigt kunna ta ställning i dessa frågor. Kunskapsområden Som familjerättssekreterare ska du ha teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter inom följande områden; • Barn och ungas utveckling • Utredning • Samtal och relationer • Samverkan • Regelverk och rättsutveckling • Insatser • Uppföljning och utvärdering • Uttrycka sig väl i tal och skrift • Kulturkompetens • Hot och våld i nära relationer På dig som familjerättsekreterare ställs mycket höga krav på att du som person är kulturellt medveten, strategisk, har omdöme och specialistkunskap, personlig mognad, empatiskt och språklig analytisk förmåga samt är stabil och självständig. ÖVRIGT Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 12-09
Sök fler jobb liknande: lediga Familjerättssekreterare 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjerättssekreterare 100%

LSS-handläggare 100 %
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalitet i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Dina arbetsuppgifter kommer att vara att utreda, bedöma och besluta avseende insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Du ska också upprätta individuella planer, medverka vid informationsträffar, delta i metod- och utvecklingsarbete samt ingå i olika arbetsgrupper. KVALIFIKATIONER Socionomexamen, social omsorgsexamen eller högskoleexamen som av arbetsgivaren prövas som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning. Kunskap om funktionsnedsättningar och dess konsekvenser krävs. Arbete med barn och ungdom är meriterande. Körkort erfodras. ÖVRIGT Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vi undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag som Motala kommun inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 12-09
Sök fler jobb liknande: lediga LSS-handläggare 100 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: LSS-handläggare 100 %

Socialsekreterare i Vuxengrupp 100%
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalitet i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare i vuxengruppen är dina arbetsuppgifter att utreda, bedöma, besluta och följa upp beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen och Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), för målgruppen vuxna över 18 år. Du förväntas samverka med andra grupper och instanser samt myndigheter och vara företrädare för socialförvaltningen genom att finnas tillgänglig för stöd och rådgivning samt vid behov lotsa vidare till rätt instans. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan flerårig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är ett krav. Körkort erfordras. Tidigare erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning är önskvärt, speciellt då erfarenhet av vuxengruppens område. Du behöver ha god kännedom om olika parters ansvarsområden, möjligheter och begränsningar för att på bästa sätt kunna lotsa personen vidare. ÖVRIGT Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vänligt men bestämt undanber vi oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 12-23
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare i Vuxengrupp 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare i Vuxengrupp 100%

Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalitet i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare i ekonomigruppen utreder, bedömer och beslutar du om ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd samt deltar i verksamhetens utveckling och samverkar med externa parter i syfte att få ut personer i egen försörjning. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan flerårig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Socialt arbete och socialrätt är ett krav. Som person behöver du vara mogen, flexibel, stabil, serviceinriktad och tydlig. Du behöver ha ett gott omdöme och empatisk förmåga. Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet. Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. Yrkeserfarenhet inom handläggning av ekonomiskt bistånd och god kännedom om socialförsäkringssystemet är önskvärt. ÖVRIGT Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 12-23
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik)

Socialsekreterare 100%
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalitet i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Vi söker socialsekreterare till Barn och ungdom; uppföljningsgruppen samt resurs- och placeringsgruppen utifrån kommunens ökade ansvar för ensamkommande barn. Som socialsekreterare i uppföljningsgruppen följer du upp beviljade insatser via SoL och LVU för barn, 0-18 år, och deras familjer. Som socialsekreterare i resurs och placeringsgruppen rekryterar, utreder, utbildar och handleder du uppdragstagare i form av familjehem, kontaktfamiljer, kontaktpersoner och olika former av behandlingshem. Placeringar sker via SoL, LVU, LVM och LSS och rör både barn och vuxna. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen. Vi vill att du är en trygg, stabil person med självinsikt. Som socialsekreterare i barn och ungdomsgruppen ska du kunna se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella samt förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du ska kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssna, kommunicera och lösa konflikter konstruktivt. Vi vill också att du samarbetar bra med andra människor. Du ska kunna ha ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker. Vi vill att du ska bidra med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Ha ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vi ser det också som viktigt att du snabbt kan ställa om, kunna ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter till förändringar. Som medarbetare i barn och ungdomsgruppen är det också viktigt att du har en kommunikationsförmåga där du kan tala välformulerat och engagerat i enskilda möten, i små och stora grupper. Minst 1 års arbetslivserfarenhet inom socialt arbete. Erfarenhet av myndighetsutövning och arbete med barn och ungdom är meriterande. Körkort erfodras. ÖVRIGT Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vi undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag som Motala kommun inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 12-23
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare 100%

Alkoholhandläggare 100%
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en alkoholhandläggare till socialkontoret. Som alkoholhandläggare är du ansvarig för att handlägga ansökningar om serveringstillstånd, utöva yttre och inre tillsyn enligt alkohollagen samt tillsyn av tobaksförsäljning och receptfria läkemedel. I arbetet ingår att skapa goda relationer samt ge information till näringsidkare. Du förväntas bidra till utveckling och ständiga förbättringar inom området. KVALIFIKATIONER Du ska ha högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer som relevant inom området. Juridiska och ekonomiska kunskaper är meriterande. Vi vill att du ska kunna relatera till människor på ett lyhört och smidigt sätt. Att du kan lyssna och kommunicera. Du är en lugn och stabil person som kan hantera stress och behålla kontrollen i pressade situationer. Du ska kunna skilja på det personliga och professionella, och kunna förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vi vill att du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande samt har omdömesförmåga, intresse och vilja att leverera lösningar för att uppnå resultat. Erfarenhet från arbete med myndighetsutövning är meriterande. ÖVRIGT Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet vid tillsättning. Körkort erfodras. Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vänligen respektera att vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 01-09
Sök fler jobb liknande: lediga Alkoholhandläggare 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Alkoholhandläggare 100%

1:e socialsekreterare
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalité i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Under sektionschef ansvara för att leda och fördela ärenden och vara tillgänglig för handledning, råd och stöd till medarbetare. Personlig medverkan i klientarbete förekommer. Tillsammans med sektionschef planera verksamheten och delta aktivt i långsiktigt planerings- och förbättringsarbete. Företräda socialnämnden i förhållande till förvaltningsdomstolarna, samarbetspartners samt övrig verksamheter vi kommer i kontakt med utifrån sektionens arbetsuppgifter. Omvärldsbevakning och att hålla sig uppdaterad på förändringar och utveckling som berör verksamheten och förmedla detta till medarbetarna. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har ett stort intresse för socialt arbete, goda ledaregenskaper och samarbetar bra med dina kollegor. Du har socionomexamen och flera års erfarenhet av myndighetsutövning samt goda kunskaper i lagstiftning, IT-vana och god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Körkort erfordras. Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet. Stor vikt läggs vid tidigare erfarenhet av myndighetsutövning vid socialkontor och arbetsledning. ÖVRIGT
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 01-20
Sök fler jobb liknande: lediga 1:e socialsekreterare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 1:e socialsekreterare

Socialsekreterare Barn och ungdom - Resurs och placeringsgruppen
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På socialkontoret i Motala jobbar vi med myndighetsutövning inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en god arbetsplats för våra anställda och en rättssäker handläggning för våra klienter/brukare. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa en god arbetsmiljö, arbetsglädje och en god kvalitét erbjuder vi ett nära och tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjligheter mellan arbetsgrupper och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntar vi oss att du bland annat är entusiastisk i ditt arbete, deltar i kompetens- och utvecklingsarbete, bidrar till en god sammanhållning samt visar ärlighet och uppriktighet. Då vi har årsarbetstid medför det en större frihet i att planera tiden och påverka vår arbetssituation, likaså att planera egen fritid. Friskvårdspengen som erbjuds alla anställda på socialkontoret uppmuntrar till hälsofrämjande aktivitet. Om du inte bor i Motala erbjuds goda pendlingsmöjligheter både med buss- och tågtrafik. ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som vill ha spännande och utmanande arbetsuppgifter och som vill arbeta med uppdragstagare i resurs- och placeringsgruppen på socialkontoret i Motala. Som socialsekreterare i resurs- och placeringsgruppen rekryterar, utreder, utbildar och handleder du uppdragstagare i form av familjehem, kontaktfamiljer, kontaktpersoner och olika former av behandlingshem. Uppdragen som ges med stöd av SoL, LVU, LVM och LSS rör både barn och vuxna. Arbetet innebär också en beredskap, för stöd till uppdragstagare, på kvällar och helger var sjätte vecka. Resurs- och placeringsgruppen är en arbetsgrupp med högt i tak, där vi har roligt tillsammans och hjälps åt med arbetsuppgifter och svåra bedömningar. Vi erbjuder dig ett flexibelt yrke med många möjligheter, varmt välkommen till Motala - Östergötlands sjöstad. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi vill att du har minst ett års erfarenhet av att arbeta med socialt arbete och med myndighetsutövning. Vi vill att du är en trygg och stabil person med självinsikt. Du ska kunna se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella men också ha en förmåga att sätta dig in i en annan persons perspektiv och situation. Du ska kunna samarbeta bra med andra människor samt lyssna in, kommunicera och kunna lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Som vår medarbetare och kollega i resurs- och placeringsgruppen är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga där du kan tala välformulerat och engagerat i enskilda möten samt i både stora och små grupper. Du ska också kunna se möjligheter i förändringar. ÖVRIGT Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vänligt men bestämt undanber vi oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 03-17
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Barn och ungdom - Resurs och placeringsgruppen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Barn och ungdom - Resurs och placeringsgruppen

Socialsekreterare Barn och ungdom - Uppföljningsgruppen
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På socialkontoret i Motala jobbar vi med myndighetsutövning inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en god arbetsplats för våra anställda och en rättssäker handläggning för våra klienter/brukare. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa en god arbetsmiljö, arbetsglädje och en god kvalitét erbjuder vi ett nära och tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjligheter mellan arbetsgrupper och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntar vi oss att du bland annat är entusiastisk i ditt arbete, deltar i kompetens- och utvecklingsarbete, bidrar till en god sammanhållning samt visar ärlighet och uppriktighet. Då vi har årsarbetstid medför det en större frihet i att planera tiden och påverka vår arbetssituation, likaså att planera egen fritid. Friskvårdspengen som erbjuds alla anställda på socialkontoret uppmuntrar till hälsofrämjande aktivitet. Om du inte bor i Motala erbjuds goda pendlingsmöjligheter både med buss- och tågtrafik. ARBETSUPPGIFTER Vi söker dig som vill ha ett roligt, utvecklande, spännande och utmanande arbete. Som socialsekreterare i uppföljningsgruppen följer du upp beviljade insatser, via SoL och LVU, för barn, företrädesvis 0-18 år, och deras familjer. Vi arbetar bl.a. med öppenvårdinsaster och placeringar i olika former. I uppföljningsgruppen har vi ett öppet och välkomnande klimat där vi har engagemang och känner stolthet över vårt arbete. Vi tycker också att det är viktigt att vi trivs och har roligt, både på arbetet och med varandra. Vi erbjuder dig ett flexibelt yrke med många möjligheter, varmt välkommen till Motala - Östergötlands sjöstad. KVALIFIKATIONER Vi vill att du är en trygg och stabil person med självinsikt. Du kan se relationer i sitt rätta perspektiv, skilja på det personliga och professionella samt förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du kan relatera och samarbeta med människor på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssna, kommunicera och lösa konflikter konstruktivt. Arbetet innebär att snabbt kunna ställa om, ändra synsätt och förhållningssätt samt se möjligheter till förändringar. Därmed är det av vikt att du, som medarbetare och kollega, har ett realistiskt perspektiv på olika situationer och kan fokusera på rätt saker. Vi vill att du ska vara med och utveckla arbetet på socialkontoret genom dina idéer, nya angreppsätt i arbetsrelaterade frågor och att du vågar ha ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leda till resultat. Vi kräver att du har socionomexamen och minst ett års erfarenheter av att arbeta med socialt arbete. Har du erfarenheter av myndighetsutövning och har tidigare arbetat med barn- och ungdomar är det meriterande. Körkort erfordras. ÖVRIGT Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vänligt men bestämt undanber vi oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 03-17
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Barn och ungdom - Uppföljningsgruppen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Barn och ungdom - Uppföljningsgruppen

Familjerättssekreterare 100%
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På socialkontoret i Motala jobbar vi med myndighetsutövning inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en god arbetsplats för våra anställda och en rättssäker handläggning för våra klienter/brukare. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa en god arbetsmiljö, arbetsglädje och en god kvalitét erbjuder vi ett nära och tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjligheter mellan arbetsgrupper och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntar vi oss att du bland annat är entusiastisk i ditt arbete, deltar i kompetens- och utvecklingsarbete, bidrar till en god sammanhållning samt visar ärlighet och uppriktighet. Då vi har årsarbetstid medför det en större frihet i att planera tiden och påverka vår arbetssituation, likaså att planera egen fritid. Friskvårdspengen som erbjuds alla anställda på socialkontoret uppmuntrar till hälsofrämjande aktivitet. Om du inte bor i Motala erbjuds goda pendlingsmöjligheter både med buss- och tågtrafik. ARBETSUPPGIFTER Som familjerättssekreterare är dina arbetsuppgifter att utreda och följa upp insatser inom det familjerättsliga området enligt Socialtjänstlagen och Föräldrabalken. Ansvaret består i att enligt lagstiftning och rådande riktlinjer och rutiner fastställa faderskap, utreda frågor rörande adoption, vårdnad, boende och umgänge samt följa upp aktuella insatser. Du ska även vara företrädare för socialförvaltningen i domstol samt genom att finnas tillgänglig för stöd och rådgivning till föräldrar och samarbetspartners samt vid behov lotsa vidare till rätt instans. KVALIFIKATIONER Nödvändiga: socionomexamen. Nödvändiga: minst ett års yrkeserfarenhet av socialt arbete. Önskvärda: Tidigare erfarenhet av arbete med barn samt myndighetsutövning. Minst ett års erfarenhet inom områdena vårdnad, boende och umgänge för att självständigt kunna ta ställning i dessa frågor. Kunskapsområden Som familjerättssekreterare ska du ha teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter inom följande områden; • Barn och ungas utveckling • Utredning • Samtal och relationer • Samverkan • Regelverk och rättsutveckling • Insatser • Uppföljning och utvärdering • Uttrycka sig väl i tal och skrift • Kulturkompetens • Hot och våld i nära relationer På dig som familjerättsekreterare ställs mycket höga krav på att du som person är kulturellt medveten, strategisk, har omdöme och specialistkunskap, personlig mognad, empatiskt och språklig analytisk förmåga samt är stabil och självständig. ÖVRIGT Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 03-17
Sök fler jobb liknande: lediga Familjerättssekreterare 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Familjerättssekreterare 100%

Socialsekreterare i Vuxengrupp 100%
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På socialkontoret i Motala jobbar vi med myndighetsutövning inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en god arbetsplats för våra anställda och en rättssäker handläggning för våra klienter/brukare. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa en god arbetsmiljö, arbetsglädje och en god kvalitét erbjuder vi ett nära och tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjligheter mellan arbetsgrupper och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. Av dig som medarbetare förväntar vi oss att du bland annat är entusiastisk i ditt arbete, deltar i kompetens- och utvecklingsarbete, bidrar till en god sammanhållning samt visar ärlighet och uppriktighet. Då vi har årsarbetstid medför det en större frihet i att planera tiden och påverka vår arbetssituation, likaså att planera egen fritid. Friskvårdspengen som erbjuds alla anställda på socialkontoret uppmuntrar till hälsofrämjande aktivitet. Om du inte bor i Motala erbjuds goda pendlingsmöjligheter både med buss- och tågtrafik. ARBETSUPPGIFTER Som socialsekreterare i vuxengruppen är dina arbetsuppgifter att utreda, bedöma, besluta och följa upp beviljade insatser enligt Socialtjänstlagen och Lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM), för målgruppen vuxna över 18 år. Du förväntas samverka med andra grupper och instanser samt myndigheter och vara företrädare för socialförvaltningen genom att finnas tillgänglig för stöd och rådgivning samt vid behov lotsa vidare till rätt instans. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan flerårig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig är ett krav. Körkort erfordras. Tidigare erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning är önskvärt, speciellt då erfarenhet av vuxengruppens område. Du behöver ha god kännedom om olika parters ansvarsområden, möjligheter och begränsningar för att på bästa sätt kunna lotsa personen vidare. ÖVRIGT Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vänligt men bestämt undanber vi oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 03-17
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare i Vuxengrupp 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare i Vuxengrupp 100%

Utredningssekreterare 100 %
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalitet i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Som utredningssekreterare arbetar du på uppdrag av socialkontorets ledning. Tjänsten är placerad under socialchef. Du ansvarar för och deltar i utredningar och projekt samt bereder och tar fram olika typer av beslutsunderlag, även i förhållande till andra myndigheter. Inom kvalitetsområdet driver du bland annat utvecklingsfrågor, ägnar dig åt omvärldsbevakning, följer upp målarbete samt stödjer ledningen i arbetet med enkäter. I arbetsuppgifterna ingår även att: - Bevaka förändringar i lagstiftningen och att medverka i kompensutveckling - Hjälpa ledningen med administration vid rekrytering - Vara praktikantsamordnare och introducera nyanställd personal - Följa upp och rapportera ej verkställda beslut - Upprätta avtal mm KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är socionom eller har annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har vidareutbildning inom ekonomi, juridik, IT eller kvalitet. Du har flerårig akademisk yrkeserfarenhet inom kommunal verksamhet och gärna erfarenhet av kvalitets- och budgetarbete. Som person är du kvalitetsmedveten och ditt arbetssätt präglas av självständighet, struktur och flexibilitet. Du har förmåga att planera och prioritera arbetsuppgifter samt snabbt sätta dig in i olika frågeställningar. Då tjänsten som utredningssekreterare innebär många kontaktytor är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga samt att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. ÖVRIGT Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vänligen respektera att vi undanber oss all direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som vi inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 03-17
Sök fler jobb liknande: lediga Utredningssekreterare 100 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Utredningssekreterare 100 %

Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik)
Hos oss på Motala kommun har ett bra yrkesliv två sidor - ett spännande jobb, där du kan utvecklas och påverka men också bra livskvalité och en rik fritid. Att välja Motala kommun är att välja en arbetsplats där kompetens, kreativitet och engagemang tas tillvara på bästa sätt. Våra kärnvärden, öppen, stolt och nyskapande sammanfattar hur vi arbetar tillsammans och hur vi möter vår omvärld. På Socialkontoret i Motala handläggs myndighetsärenden inom alla delar av socialtjänsten. Vi är en arbetsplats med ca 100 anställda, både män och kvinnor i varierande ålder och antal år i yrket. Vi eftersträvar en arbetsplats med rättssäker handläggning för våra klienter/brukare och en god arbetsmiljö för våra anställda. Vår vision är att alla ska känna sig nöjda i kontakten med oss. För att skapa arbetsglädje, god kvalitet i arbetet och en bra arbetsmiljö erbjuder vi tydligt ledarskap, en tydlig och känd lönepolitik, trevliga och ändamålsenliga lokaler, en säker arbetsplats, rotationsmöjlighet, årsarbetstid och en atmosfär av erkännande och uppriktighet. ARBETSUPPGIFTER Vill du bli en av oss i ekonomigruppen? Det hoppas vi! Ansök redan idag! Som socialsekreterare i ekonomigruppen utreder, bedömer och beslutar du om ekonomiskt bistånd och försörjningsstöd samt deltar i verksamhetens utveckling och samverkar med externa parter i syfte att få ut personer i egen försörjning. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan flerårig akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Socialt arbete och socialrätt är ett krav. Som person behöver du vara mogen, flexibel, stabil, serviceinriktad och tydlig. Du behöver ha ett gott omdöme och empatisk förmåga. Yrkeserfarenhet inom handläggning av ekonomiskt bistånd och god kännedom om socialförsäkringssystemet är önskvärt. Arbetsgivaren förbehåller sig rätten att se till personlig lämplighet. Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut. ÖVRIGT Vi är angelägna om att få in personal så snart det går då vi har arbetsanhopning i vår mottagning samt ledigheter att täcka upp. Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan. Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Motala kommun, Socialkontoret
Ort: Motala
Publicerad : 03-17
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Ekonomigrupp 100% (vik)


Sök lediga jobb Motala kommun, Socialkontoret

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se