Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen jobb - lediga jobb

Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen jobb Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Budget- och skuldrådgivare- Nynäshamn

 2. Socialsekreterare Arbete och Försörjning- Nynäshamn

 3. Gruppchef till enheten barn och ungdom, 0-20 år- Nynäshamn

 4. Enhetschef Vuxenheten- Nynäshamn

 5. Registrator/koordinator, offentlig förvaltning- Nynäshamn

 6. Gruppchef/boendestödjare- Nynäshamn

 7. Socialsekreterare missbruk/beställarenheten- Nynäshamn

 8. Biståndsbedömare/Biståndshandläggare- Nynäshamn

 9. Biståndsbedömare/Biståndshandläggare/vikariat- Nynäshamn

 10. Socialsekreterare Arbete och Försörjning- Nynäshamn

 11. Sjuksköterska till äldreomsorg- Nynäshamn

 12. Sjukgymnast- Nynäshamn

 13. Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten- Nynäshamn

 14. Biståndshandläggare för personer under 65 år- Nynäshamn

 15. Boendestödjare- Nynäshamn

 16. Alkoholhandläggare- Nynäshamn

 17. Socialsekreterare enheten för ekonomiskt bistånd- Nynäshamn

 18. Mentor/Socialsekreterare- Nynäshamn

 19. Beställarchef- Nynäshamn

 20. Biståndshandläggare för personer under 65 år- Nynäshamn

 21. Socialsekreterare med inriktning unga vuxna- Nynäshamn

 22. Biståndsbedömare/Biståndshandläggare- Nynäshamn

 23. Kvalitetssamordnare- Nynäshamn

 24. Socialsekreterare med inriktning unga vuxna- Nynäshamn

 25. Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen- Nynäshamn

 26. LSS-handläggare för barn och ungdomar- Nynäshamn

 27. Gruppchef- Nynäshamn

 28. Två boendestödjare till Solgläntans gruppbostad- Nynäshamn

 29. Socialsekreterare till Våld i nära relationer- Nynäshamn

 30. Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen- Nynäshamn

 31. Boendesamordnare/biståndshandläggare- Nynäshamn

 32. LSS-handläggare för barn och ungdomar- Nynäshamn

 33. Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun- Nynäshamn

 34. Vikarierande enhetschef för boende enligt LSS- Nynäshamn

 35. Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen- Nynäshamn

 36. Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun- Nynäshamn

 37. Nynäshamns kommun söker 2 Sjuksköterskor till äldreomsorgen- Nynäshamn

 38. 3 st Boendestödjare till Funktionshinderområdet: Trehörningens gruppbostad.- Nynäshamn

 39. Gruppchef/boendestödjare- Nynäshamn

 40. Biståndshandläggare SoL/LSS- Nynäshamn


Mer beskrivning

Budget- och skuldrådgivare
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Du ska arbeta med service mot kommuninvånarna i Nynäshamns kommun när det gäller budget- och skuldrådgivning. I första hand handlar det om råd och stöd till skuldsatta personer som kan komma i fråga för skuldsanering. I rollen ingår att stödja och ge vägledning till skuldsatta både före och under hela skuldsaneringsförfarandet. Du ska uppmuntra till klientens egna ansvarstagande (empowerment) för att uppnå skuldfrihet. Du är ensam i din roll men det förkommer mycket kontakter såväl inom kommunens socialförvaltning som med andra myndigheter. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högeskoleexamen som socionom, ekonom, beteendevetare eller motsvarande - God kunskap om hushållsekonomi - Juridisk och eknomisk kunksap om skuldsanering - Erfarenhet av att arbete med människor i kris - Kunskap i samtalsmetodik Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det viktigt att du är stabil med god självinsikt. Du ska kunna sätta dig in i andras situation och samtidigt behålla din integritet. God sammarbetsförmåga och tydlig kommunikatör är viktiga egenskaper då du ska bygga goda relationer med såväl klienter som interna och externa samarbetspartner. Arbetet är självständigt så du måste tycka om att driva dina egna arbetsprocesser.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 08-26
Sök fler jobb liknande: lediga Budget- och skuldrådgivare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Budget- och skuldrådgivare

Socialsekreterare Arbete och Försörjning
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Din huvudsakliga arbetsuppgift är att möta klienter och utreda och bedöma deras rätt till ekonomiskt bistånd. Du ska även stödja och motivera personer mot egen försörjning, vilket innebär att utarbeta strategier och planering för detta. Du handlägger också akuta ärenden som rör försörjningsstöd ,boende och i vissa fall samt våld i nära relation. I uppdraget kring försörjning ingår att lämna information om ekonomi exempelvis krav på ansökan om bostadsbidrag och bostadstillägg samt information om socialförsäkringssystemet. Andra uppgifter du har är att utreda och följa upp boendesituationer och samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högeskoleexamen som socionom - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Starkt intresse och förståelse för den lagstiftningen som styr myndighetsutövningen och lagstiftarens intentioner med denna - Det är meriterande med erfarenhet inom andra sociala verksamheter alternativt sjukvårdserfarenhet Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det viktigt att du är stabil med god självinsikt. Du har ett professionellt förhållningssätt mot klienter och arbetskamrater. Ibland uppstår situaioner som måste lösas snabbt vilket gör att du måste klara stressiga situationer. Arbetet släller krav på självständighet med eget ansvar för ärenden. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna uttrycka sig väl i tal och skrift.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 08-26
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Arbete och Försörjning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Arbete och Försörjning

Gruppchef till enheten barn och ungdom, 0-20 år
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Enheten barn och ungdom söker nu en gruppchef. Enheten omfattar 2 grupper, utredningsgruppen med ansvar för utredningar, familjevård och familjerätt samt öppenvårdsgruppen med ansvar för familjebehandling, stödboende för ungdomar och ett ungdomspedagogiskt team. Enheten leds av enhetschef och två gruppchefer. Arbetsuppgifterna fördelas mellan cheferna som tillsammans leder, planerar, följer upp och utvecklar verksamheten. Vi söker dig som vill och kan arbeta i ledande ställning där både öppenvård och myndighetsutövning ingår och där huvudinriktningen är mot öppenvård. I gruppchefsrollen ingår ett begränsat verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. I arbetetsuppgifterna ingår bl a att fördela och prioritera arbetet inom arbetsgruppen, ge stöd och handledning till medarbetare och ansvar för att det dagliga arbetet utförs med god kvalité och inom givna ramar. Enheten värnar om en god arbetsmiljö och att skapa förutsättningar för ett arbetsklimat som främjar arbetsglädje och hälsa. Verksamheten är lokaliserad i centrala Nynäshamn. KVALIFIKATIONER Du ska vara utbildad socionom och vara väl förtrogen med socialtjänstens uppdrag. Du ska vidare ha erfarenhet av liknande arbete i offentlig sektor och ha erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning. Vi ser gärna att du har erfarenhet/kunskaper av behandlingsarbete med barn, ungdom och familj. Körkort är önskvärt. Som person ska du vara stabil, energisk, uthållig samt ha god samarbetsförmåga och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. I ditt ledarskap krävs att du har förmåga att vara strategisk och kan skapa engagemang och delaktighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 08-29
Sök fler jobb liknande: lediga Gruppchef till enheten barn och ungdom, 0-20 år jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Gruppchef till enheten barn och ungdom, 0-20 år

Enhetschef Vuxenheten
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningen är organiserad i en beställar- och utförarorganisation som består av äldre- och funktionshinderområdet samt delar av individ- och familjeomsorgen. Socialförvaltningen har en tydligt decentraliserad organisation som innebär att ansvariga chefer har ett stort delegerat ansvar vad gäller verksamhet och verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Enhetschefen är direkt underställd verksamhetsområdeschefen och ingår i funktionshinderområdets ledningsgrupp som består av verksamhetsområdeschef och övriga fem enhetschefer. Funktionshindrområdets utförarverksamhet består av boende och daglig verksamhet enligt LSS, boendestöd, personlig assistans, avlösarservice, hemtjänst under 65 år samt socialpsykiatri och från och med 1 oktober även verksamheten för beroendefrågor. Från och med den 1 oktober bildar Socialpsykiatrin och Beroendeverksamheten tillsammans Vuxenenheten. Inom Socialpsykiatrin inryms Mobila teamet, Bragegården som är en öppen verksamhet och Klippan som är ett förstärkt boendestöd. Beroendeverksamheten innefattar Fyrens behandlingscenter, Månbergets utslussningsboende samt ett boendestödsteam. Verksamhetens utvecklingsområden är sysselsättning, arbete och rehabilitering. Ditt ansvar är att leda, samordna och utveckla verksamheterna inom Vuxenhenheten där fokus på uppdraget och målen för verksamheten är av stor vikt. Du ser till att verksamheten följs upp och att både framgångar och avvikelser uppmärksammas. KVALIFIKATIONER Du har adekvat högskoleutbildning samt arbetat flera år inom socialpsykiatri och/eller beroendevård. Du har flerårig erfarenhet av arbetsledning, vana från arbete med ekonomiansvar samt datorstöd. Vi söker dig som ser möjligheter och är öppen för nytänkande. Vi värdesätter självständighet och initiativkraft samt att du respekterar tidsramar och gemensamt fattade beslut. Du har förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar samt fatta beslut med omdöme. Du är en tydlig kommunikatör, tar tillvara medarbetarnas kompetens och ger dem utrymme att växa. Du skapar förutsättningar för samverkan och samarbete, internt såväl som externt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 09-03
Sök fler jobb liknande: lediga Enhetschef Vuxenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Enhetschef Vuxenheten

Registrator/koordinator, offentlig förvaltning
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen i Nynäshamns kommun är organiserad i en beställar- och utförarorganisation, där flera delar av verksamheten omfattas av lagen om valfrihet inom omsorgen, LOV. Inom sekretariatet arbetar utredare, nämndsekreterare/jurist, systemförvaltare och registrator med vissa koordinatorsuppgifter ARBETSUPPGIFTER Vi söker en registrator med vissa koordinatorsuppgifter. Du kommer att tillhöra sekretariatet inom förvaltningen och organisatoriskt arbeta nära förvaltningschefen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att innefatta registratur och diarieföring av allmänna handlingar med den administration som hör till, till exempel vad gäller utlämnande av allmänna handlingar. Du blir också arkivansvarig på förvaltningen. I din roll ska du ge råd till och vägleda förvaltningen i frågor rörande diarieföring och arkivering. Nynäshamns kommun inför för närvarande ett nytt dokument- och ärendehanteringssystem (Public 360) där du kommer att ha en viktig roll. Du kommer vara förvaltningens expert på detta system. Du kommer också att ha viss service gentemot förvaltningschef. I tjänsten ingår också sekreteraruppgifter i de kommunala pensionärs– och handikappråden samt i vissa samverkansorgan. Eftersom enheten är liten förutsätts att medarbetarna kan vikariera för varandra. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med högskoleutbildning inom arkivvetenskap, statsvetenskap, juridik eller motsvarande. Kunskaper inom offentlighet och sekretess, särskilt de regler som gäller inom socialtjänsten är meriterande. . Tjänsten kräver mycket god samarbetsförmåga, stor noggrannhet, hög integritet och god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättandet av tjänsten. Annan praktisk erfarenhet av registratur, arkivarbete, samt arbete inom politiskt styrd organisation och offentlig förvaltning (och särskilt då arbete i kommunal socialförvaltning) räknas som särskilt meriterande
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 09-25
Sök fler jobb liknande: lediga Registrator/koordinator, offentlig förvaltning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Registrator/koordinator, offentlig förvaltning

Gruppchef/boendestödjare
Nynäshamn, den expansiva skärgårdskommunen. Här finns stad och landsbygd omgiven av rik kultur och ytterskärgård. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Den nybyggda motorvägen skapar närhet till Stockholms kulturella och kommersiella utbud. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema samt distansarbete i många verksamheter. Det ges även möjlighet till friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en gruppchef/boendestödjare till Funktionshinderområdet i Nynäshamns kommun, Sorunda gruppbostad och dagliga verksamhet. Enheten består av två gruppbostäder och en daglig verksamhet där personer med utvecklingsstörning och autismliknande tillstånd är boende. Vi kan erbjuda ett varierat arbete för dig med ledarskapsförmåga samt kunskap och stort intresse för målgruppen. Arbetet innebär att du kommer att arbeta både som gruppchef och boendestödjare. Som boendestödjare arbetar du utifrån arbetsmetoden ” tydliggörande pedagogik” och utifrån individens behov. Som gruppchef har du ett definierat ansvar för bl a personal, verksamhetsutveckling och ekonomi. Ledarskapet är verksamhetsnära och du ansvarar för att skapa och behålla goda relationer med brukare, anhöriga och personal. KVALIFIKATIONER Du har minst gymnasieutbildning från omvårdnadsprogrammet med inriktning mot funktionshinder eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Du har minst 2 års erfarenhet av arbete inom funktionshinderområdet. Vi ställer också krav på att du har datorvana samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ser helst att du har några års erfarenhet av att leda andra samt har kunskap om tydliggörande pedagogik. För att passa i rollen är du ansvarskännande, bra på att planera, organisera och prioritera arbetet. Du skapar engagemang och delaktighet, har god samarbets- och kommunikationsförmåga och personlig mognad. Du är flexibel, ser möjligheter och har en positiv grundsyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten ställer krav på att du har körkort.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 09-30
Sök fler jobb liknande: lediga Gruppchef/boendestödjare jobb, Gruppchef/boendestödjare Nynäshamn, Gruppchef/boendestödjare Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Gruppchef/boendestödjare

Socialsekreterare missbruk/beställarenheten
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Vi erbjuder dig en möjlighet att, tillsammans med oss, ytterligare utveckla beroendevården i Nynäshamns kommun! Din huvudsakliga arbetsuppgifter är utreda och bedöma rätt till bistånd gällande vård och behandling för personer med beroende. Du ska ha ett stödjande och motiverande förhållsningssätt i ditt möte med klienten. I uppdraget ingår också planering och beslut om insatser samt uppföljning och utvärdering av dessa. En stor del av arbetet sker i samverkan med andra myndigheter och aktörer, både internt och externt. KVALIFIKATIONER Vi söker en socionom med erfarenhet från både beroendevård och från myndighetsutövning. Vi behöver dig som har kunskap om gällande sociallagstiftning och har erfarenhet av handläggning. Har du dessutom erfarenhet från arbete med ASI, addiction severity index, Treserva verksamhetssystem och med MI, motiverande samtal, är det meriterande. Då du använder dig själv som redskap är det viktigt att du är stabil med god självinsikt. Du har ett professionellt förhållningssätt mot klienter och arbetskamrater. Du kan arbeta självständigt samtidigt som du är bra på samarbete och samverkan. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift. B-körkort är önskvärt.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 10-02
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare missbruk/beställarenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare missbruk/beställarenheten

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Beställarenheten arbetar främst med utredningar, uppföljningar och kvalitetssäkringar inom äldre- och funktionshinderområdet. Inom Beställarenhetens ansvar ligger även verksamheternas behov av utveckling och planering framåt i tiden. Du ska som biståndshandläggare handlägga ärenden inom verksamheten för äldre, kan även gälla äldre med behov av särskilt stöd. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, fatta beslut och följa upp insatser utifrån socialtjänstlagen,SOL, och lagen om särskilt stöd,LSS. Förutom SOL/LSS behöver du också ha god kännedom om förvaltnings- samt sekretesslagen. Inom verksamheten ingår dokumentationsansvar i systemstödet Treserva. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högeskoleexamen som socionom eller annan likvärdig högskoleutbildning - Några års erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten - Kunskap och förståelse av lagstiftningen inom SOL/LSS - Körkort - Det är ett plus om du har arbetat i Treserva - Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom äldre- och funktionshinderområdet Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt mot klienter och arbetskamrater. Ibland uppstår arbetstoppar med hög arbetsbelastning vilket gör att du måste klara stressiga situationer. Arbetet släller krav på självständighet med eget ansvar för ärenden. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 10-21
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndsbedömare/Biståndshandläggare jobb, Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Nynäshamn, Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare/vikariat
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Beställarenheten arbetar främst med utredningar, uppföljningar och kvalitetssäkringar inom äldre- och funktionshinderområdet. Inom Beställarenhetens ansvar ligger även verksamheternas behov av utveckling och planering framåt i tiden. Du ska som biståndshandläggare handlägga ärenden inom verksamheten för äldre, kan även gälla äldre med behov av särskilt stöd. I arbetsuppgifterna ingår att utreda, fatta beslut och följa upp insatser utifrån socialtjänstlagen,SOL, och lagen om särskilt stöd,LSS. Förutom SOL/LSS behöver du också ha god kännedom om förvaltnings- samt sekretesslagen. Inom verksamheten ingår dokumentationsansvar i systemstödet Treserva. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högeskoleexamen som socionom eller annan likvärdig högskoleutbildning - Erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten - Kunskap och förståelse av lagstiftningen inom SOL/LSS - Körkort - Det är ett plus om du har arbetat i Treserva - Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom äldre- och funktionshinderområdet Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt mot klienter och arbetskamrater. Ibland uppstår arbetstoppar med hög arbetsbelastning vilket gör att du måste klara stressiga situationer. Arbetet släller krav på självständighet med eget ansvar för ärenden. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 10-21
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndsbedömare/Biståndshandläggare/vikariat jobb, Biståndsbedömare/Biståndshandläggare/vikariat Nynäshamn, Biståndsbedömare/Biståndshandläggare/vikariat Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndsbedömare/Biståndshandläggare/vikariat

Socialsekreterare Arbete och Försörjning
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Din huvudsakliga arbetsuppgift är att möta klienter och utreda och bedöma deras rätt till ekonomiskt bistånd. Du ska även stödja och motivera personer mot egen försörjning, vilket innebär att utarbeta strategier och planering för detta. Du handlägger också akuta ärenden som rör försörjningsstöd,boende och i vissa fall våld i nära relation. I uppdraget kring försörjning ingår att lämna information om ekonomi exempelvis krav på ansökan om bostadsbidrag och bostadstillägg samt information om socialförsäkringssystemet. Andra uppgifter du har är att utreda och följa upp boendesituationer och samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högeskoleexamen som socionom - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Starkt intresse och förståelse för den lagstiftningen som styr myndighetsutövningen och lagstiftarens intentioner med denna - Det är meriterande med erfarenhet inom andra sociala verksamheter alternativt sjukvårdserfarenhet Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det viktigt att du är stabil med god självinsikt. Du har ett professionellt förhållningssätt mot klienter och arbetskamrater. Ibland uppstår situaioner som måste lösas snabbt vilket gör att du måste klara stressiga situationer. Arbetet släller krav på självständighet med eget ansvar för ärenden. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna uttrycka sig väl i tal och skrift.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 10-28
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare Arbete och Försörjning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare Arbete och Försörjning

Sjuksköterska till äldreomsorg
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Vi söker två sjuksköterskor för vikariat till Nynäshamns kommun. Placering i första hand på Rosengården och Sunnerbo vård- och omsorgsboende för äldre. Du ska arbeta som sjuksköterska på vård- och omsorgsboende för äldre dagtid mån-fred med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom kommunal äldreomsorg. Arbetet innebär även att: - handleda personal - delegera hälso- och sjukvårdsuppgifter samt följa upp dessa - dokumentera i databaserad journal - kvalitetssäkrings- och utvecklingsarbete KVALIFIKATIONER Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Meriterande är erfarenhet av äldreomsorg och vidareutbildning inom geriatrik och demens. Har du erfarenhet av att arbeta med kvalitetsregister är detta ett plus. Körkort är ett krav. Du är flexibel, prestigelös och delar gärna med dig av din kompetens. Du har en god förmåga att och organisera arbetet och är van att hantera datorer. Vi vill att du ska ha god samarbetsförmåga och ta egna initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 11-04
Sök fler jobb liknande: lediga Sjuksköterska till äldreomsorg jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjuksköterska till äldreomsorg

Sjukgymnast
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Sjukgymnasten arbetar i team tillsammans med sjukgymnast, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, enhetschef och vård- och omsorgspersonal. Teamet arbetar för att uppnå en god och effektiv vård- och omsorgsverksamhet. I sjukgymnastens arbetsuppgifterna ingår funktionsbedömningar, hjälpmedelsförskrivning/utprovning, rehabilitering, handledning och utbildning av personal. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast. Det är meriterande om du har erfarenhet av geriatrik eller äldreomsorg sedan tidigare. Har du erfarenhet av att arbeta med kvalitetsregister är detta ett plus. Körkort är ett krav. Du har ett intresse av att arbeta med äldre människors varierande och individuella behov. Du kan arbeta såväl i team som självständigt och tar ett personligt ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har goda kunskaper i dokumentation och behärskar det svenska språket i tal och skrift.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 11-04
Sök fler jobb liknande: lediga Sjukgymnast jobb, Sjukgymnast Nynäshamn, Sjukgymnast Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sjukgymnast

Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun. Det är en del av kommunens äldreomsorgen vars huvuduppgifter är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer. Som enhetschef har du ledningsansvaret för Hälso- och sjukvårdsenheten vilket innebär kommunens Hälso- och sjukvårdsansvar för de äldre på vård- och omsorgsboenden samt dagverksamheter. Ansvarsområdet kan komma att ändras under förutsättning att nya beslut tas angående hemsjukvården. Dina medarbetare är arbetsterapeuter, sjuksköterskor och sjukgymnaster. Arbetet innebär att du utifrån fastställda mål ansvarar för verksamhetsutveckling och kvalitetsutveckling, personal, budget och arbetsmiljöuppgifter efter delegation. Du ingår i äldreomsorgens ledningsgrupp och är direkt underställd äldreomsorgschefen. KVALIFIKATIONER Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har: - erfarenhet av arbete i ledande ställning - utbildning i organisation och ledarskap - efarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation Vi söker en person som - besitter goda ledaregenskaper och är tydlig i ditt ledarskap, kan omsätta mål och visioner till handling - har helhetssyn och tycker om att driva förändringsarbete - har en social förmåga, ett stort tålamod och en hög flexibilitet - är självständig, utåtriktad och har lätt för att kommunicera i tal och skrift - med fördel har erfarenhet från kommunal hälso- o sjukvård Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 11-07
Sök fler jobb liknande: lediga Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten

Biståndshandläggare för personer under 65 år
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Beställarenheten arbetar främst med utredningar, uppföljningar och kvalitetssäkringar inom äldre- och funktionshinderområdet. Du ska som biståndshandläggare handlägga ärenden inom verksamheten för vuxna personer under 65 år. Arbetet består bl.a. av att göra personkretsbedömning enligt Lagen om särskilt stöd, LSS, och besluta om insatser. Arbetet innebär också att utreda rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen, SoL. Att följa upp och utvärdera insatser är en viktig del av arbetet. Inom verksamheten ingår dokumentationsansvar i systemstödet Treserva. Du kommer i ditt arbete att samverka med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. KVALIFIKATIONER Du ska ha socionomexamen alternativt juristutbildning med inriktning socialrätt. Vi kräver flerårig erfarenhet av LSS-handläggning samt kunskap, förståelse och intresse av lagstiftningen inom LSS/SOL. Du behöver också ha god kännedom om förvaltnings- och sekretesslagen. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom funktionshinderområdet och vana att dokumentera i Treserva. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt mot klienter och arbetskamrater. Ibland uppstår arbetstoppar med hög arbetsbelastning vilket gör att du måste klara stressiga situationer. Arbetet ställer krav på självständighet med eget ansvar för ärenden. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 12-05
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndshandläggare för personer under 65 år jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndshandläggare för personer under 65 år

Boendestödjare
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en boendestödjare till funktionshinderområdet, Solgläntans gruppbostad. Solgläntan är en gruppbostad för unga vuxna inom LSS personkrets. Verksamheten utformas efter individens individuella behov och funktionsnedsättning.Vi arbetar med tydliggörande pedagogik som redskap. I arbetet använder du dig själv som verktyg och är en god förebild för brukarna. Flexibiletet är viktigt då vi hela tiden anpassar verksamheten efter individens behov. I arbetet ingår att samarbeta med kollegor, anhöriga, gode män och för individen andra viktiga personer och aktörer. Sovande jour ingår i arbetstiden. KVALIFIKATIONER Du ska ha gått omvårdnadsutbildning med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Erfarenhet av arbete med vuxna personer med funktionsnedsättning är ett krav. Då dokumentation ingår i arbetet är grundläggande datakunskaper nödvändiga samt goda kunskaper i svenska såväl tal som skrift. Har du erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik är det en merit. Tjänsten ställer krav på att du har körkort. Som person är du trygg i dig själv för att kunna vara en god förebild samt anpassa dig efter individens behov. Du har även stort engagemang, är ansvarsfull samt har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 12-17
Sök fler jobb liknande: lediga Boendestödjare jobb, Boendestödjare Nynäshamn, Boendestödjare Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Boendestödjare

Alkoholhandläggare
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens beställarenhet handlägger ansökningar samt utreder ärenden rörande tillstånd för alkoholservering för Nynäshamns kommun. Vi registrerar anmälningar för folköl- och tobaksförsäljning inom kommunen och är remissinstans vid ansökning om tillstånd för värdeautomater. Socialförvaltningen utövar tillsyn över de serveringsställen som serverar spritdrycker samt utövar tillsyn av de försäljningsställen där det säljs folköl och tobak. Vid vissa tillsyner kan nattarbete ingå. Dina arbetsuppgifter består i att handlägga alkoholärenden, utöva tillsyn och att göra utredningar då missförhållanden uppkommer på försäljningsställena. Du samverkar med andra organisationer såsom polis, skatteverket, räddningstjänst, miljöförvaltning och länsstyrelsen. Du kan också komma att utföra andra arbetsuppgifter på uppdrag av närmsta chef. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som med: - Högskoleutbildning med i huvudsak juridisk eller förvaltningsrättslig inriktning. - God vana vid att handlägga ärenden enligt alkohollagen - Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter - B-körkort Det är meriterande med erfarenhet av att handlägga förvaltningsrättsliga ärenden liksom kunskaper i bokföring, ekonomi samt erfarenhet av att arbeta i datasystemet AlkT. För att du ska vara rätt person för tjänsten ska du ha god samarbetsförmåga samtidigt som du måste kunna arbeta självständigt. Då en del av arbetet är uppsökande verksamhet måste du ha ett gott bemötande och kunna framföra myndighetsbeslut på ett korrekt sätt. Du kan arbeta självständigt och prioritera när det är mycket att göra. Det krävs god förmåga att uttryckra sig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 01-16
Sök fler jobb liknande: lediga Alkoholhandläggare jobb, Alkoholhandläggare Nynäshamn, Alkoholhandläggare Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Alkoholhandläggare

Socialsekreterare enheten för ekonomiskt bistånd
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens enhet för ekonomiskt bistånd består av enhetschef, gruppchef, administrativ assistent, nybesöksgrupp samt socialsekreterare och socialbidragshandläggare för löpande försörjningsstöd. Enhetens arbetsuppgifter består av att göra utredningar och bedömningar samt fatta beslut om rätt till ekonomiskt bistånd och insatser som leder till egen försörjning. I uppdraget kring försörjning ingår att lämna information om ekonomi, exempelvis krav på ansökan om bostadsbidrag och bostadstillägg samt information om socialförsäkringssystemet. En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Enheten har genomgått en organisationsförändring, vilket inneburit en uppdelning till beställare- och utförare. Du kommer mötas av en arbetsgrupp med gott klimat, som är stödjande gentemot varandra och som arbetar för utveckling av det sociala arbetet. Vår utmaning under 2014 är att fortsätta utveckla ett samarbete med Arbets- och utvecklingscentrum för att ge stöd till den enskilde att komma ut i egen försörjning. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högeskolexamen som socionom - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Är väl förtrogen med lagstiftning och Socialstyrelsens handbok Det är meriterande med erfarenhet från andra sociala verksamheter Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det vikgtigt att du är stabil med god självinsikt. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter coh myndigheter. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 01-29
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare enheten för ekonomiskt bistånd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare enheten för ekonomiskt bistånd

Mentor/Socialsekreterare
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens enhet för ekonomiskt bistånd består av enhetschef, gruppchef, administrativ assistent, nybesöksgrupp samt socialsekreterare och socialbidragshandläggare för löpande försörjningsstöd. Enhetens arbetsuppgifter består av att göra utredningar och bedömningar samt fatta beslut om rätt till ekonomiskt bistånd och insatser som leder till egen försörjning. I uppdraget kring försörjning ingår att lämna information om ekonomi, exempelvis krav på ansökan om bostadsbidrag och bostadstillägg samt information om socialförsäkringssystemet. En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Enheten har genomgått en organisationsförändring, vilket inneburit en uppdelning till beställare- och utförare. Du kommer mötas av en arbetsgrupp med gott klimat, som är stödjande gentemot varandra och som arbetar för utveckling av det sociala arbetet. Vår utmaning under 2014 är att fortsätta utveckla ett samarbete med Arbets- och utvecklingscentrum för att ge stöd till den enskilde att komma ut i egen försörjning. Det är även beslutat att socialbidragshandläggarna ska få kompetensutveckling för att bredda ansvarsområdena och ges högre delegation. Som steg 1 i kompetensutvecklingsplanen söker vi därför en erfaren socialsekreterare som ska arbeta som mentor/metodutvecklare till socialbidragshandläggarna och arbeta parallellt med dem i ett utbildningssyfte. Uppdraget som mentor kommer att pågå under ca 1,5 år. Varefter behovet av mentorskap kommer minska, kommer du även ansvara för egen handläggning. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högeskolexamen som socionom - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Är väl förtrogen med lagstiftning och Socialstyrelsens handbok - Meriterande är att ha utbildning i motiverande samtal Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det vikgtigt att du har god självinsikt och kan arbeta utifrån ett coachande förhållningssätt. Arbetet ställer krav på att du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett bra sätt. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 01-30
Sök fler jobb liknande: lediga Mentor/Socialsekreterare jobb, Mentor/Socialsekreterare Nynäshamn, Mentor/Socialsekreterare Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Mentor/Socialsekreterare

Beställarchef
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningen söker en chef till beställarenheten inom äldreomsorgs- och funktionshinderområdet. Äldreomsorgen och funktionshinderverksamheten i Nynäshamns kommun är utformad utifrån beställar-utförarmodellen. Beställaren ansvarar för utredningar och beslutsfattande enligt Socialtjänstlagen, SoL, Lag som stöd och service, LSS, Lag om vård av missbrukare, LVM. Enheten ansvarar även för färdtjänsthandläggning, handläggning av bostadsanpassningsärenden och avgiftshandläggning. Beställarchefen ska skapa förutsättningar för styrning av resurser dit där de bäst behövs genom god samverkan både internt och externt. Som beställarchef har du ett omfattande ansvar för ekonomin med budgetansvar. Kvalitetssäkring och framtagande av nyckeltal rörande såväl ekonomi som verksamhet ingår i tjänsten. Arbetet involverar myndighetsutövning, samverkansfrågor, kontakt med externa företag gällande arbetet med Lagen om valfrihet, LOV. Du ska arbeta med strategiska frågor tillsammans med Socialchef och kollegor i Socialförvaltningens ledningsgrupp. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har adekvat utbildning på högskole/universitetsnivå, gärna socionom och med minst fem års erfarenhet från arbete i en beställar- utförarorganisation inom en Socialförvaltning. Rollen kräver minst fem års erfarenhet från arbete i ledande befattning. Vi vill att du har en ledarstil som skapar förutsättningar för medarbetarna att ta eget ansvar för såväl verksamheten som den egna utvecklingen och att du kommunicerar rakt och tydligt för att skapa effektivitet. Vidare har du förmåga att skapa ett positivt och innovativt klimat som uppmuntrar till engagemang, delaktighet och kreativitet. Du har god samarbetsförmåga, är analytisk samt arbetar resultatinriktat mot uppställda mål.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 02-10
Sök fler jobb liknande: lediga Beställarchef jobb, Beställarchef Nynäshamn, Beställarchef Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Beställarchef

Biståndshandläggare för personer under 65 år
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Beställarenheten arbetar främst med utredningar, uppföljningar och kvalitetssäkringar inom äldre- och funktionshinderområdet. Du ska som biståndshandläggare handlägga ärenden inom verksamheten för vuxna personer under 65 år. Arbetet består bl.a. av att göra personkretsbedömning enligt Lagen om särskilt stöd, LSS, och besluta om insatser. Arbetet innebär också att utreda rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen, SoL. Att följa upp och utvärdera insatser är en viktig del av arbetet. Inom verksamheten ingår dokumentationsansvar i systemstödet Treserva. Du kommer i ditt arbete att samverka med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. KVALIFIKATIONER Du ska ha socionomexamen alternativt juristutbildning med inriktning socialrätt. Vi kräver tidigare erfarenhet av LSS-handläggning samt kunskap, förståelse och intresse av lagstiftningen inom LSS/SOL. Du behöver också ha god kännedom om förvaltnings- och sekretesslagen. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom funktionshinderområdet och vana att dokumentera i Treserva. Det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt mot klienter och arbetskamrater. Ibland uppstår arbetstoppar med hög arbetsbelastning vilket gör att du måste klara stressiga situationer. Arbetet ställer krav på självständighet med eget ansvar för ärenden. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 03-12
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndshandläggare för personer under 65 år jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndshandläggare för personer under 65 år

Socialsekreterare med inriktning unga vuxna
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens enhet för försörjningsstöd består av enhetschef, gruppchef, administrativ assistent, nybesöksgrupp samt socialsekreterare och socialbidragshandläggare för löpande försörjningsstöd. Enhetens arbetsuppgifter består i att göra utredningar, bedömningar, fatta beslut om rätt till ekonomiskt bistånd och följa upp insatser som leder till egen försörjning. I uppdraget kring försörjning ingår att lämna information om ekonomi, exempelvis krav på ansökan om bostadsbidrag och bostadstillägg samt information om socialförsäkringssystemet. En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Enheten har genomgått en organisationsförändring, vilket inneburit en uppdelning till beställare- och utförare. Du kommer mötas av en arbetsgrupp med gott klimat, som är stödjande gentemot varandra och som arbetar för utveckling av det sociala arbetet. Vår utmaning under 2014 är att vidareutveckla samarbetet med Arbets- och utvecklingscentrum för att ge stöd till den enskilde att komma ut i egen försörjning. Vi söker nu dig, som vill arbeta inriktat mot unga vuxna 18-24 år. Det är en mycket viktig målgrupp som snabbt ska få verktyg så de kan gå vidare till arbete, praktik eller studier. Du kommer ha tätt samarbete med ”Ung i Nynäs” och göra gemensamma planer. Ung i Nynäs är ett samverkansprojekt mellan arbetsförmedlare, studie- och yrkesvägledare och socialtjänst. Ung i Nynäs vänder sig till unga vuxna som behöver ett samordnat stöd för att snabbare komma ut i arbetslivet. Många av ungdomarna som har kontakt på enheten för försörjningsstöd har en komplex problematik bestående av t ex oavslutade studier, psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk problematik. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högeskolexamen som socionom - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Är väl förtrogen med lagstiftning och Socialstyrelsens handbok Det är meriterande om du tidigare arbetat med barn, ungdomar eller vuxna med neuropsykiatrisk problematik. Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det vikgtigt att du är stabil med god självinsikt. Du ska kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett bra sätt. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 03-13
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare med inriktning unga vuxna jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare med inriktning unga vuxna

Biståndsbedömare/Biståndshandläggare
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Beställarenheten arbetar främst med utredningar, uppföljningar och kvalitetssäkringar inom äldre- och funktionshinderområdet inklusive människor med psykisk ohälsa och beroendeproblematik. Du ska som biståndshandläggare handlägga ärenden inom verksamheten för vuxna personer under 65 år. Arbetet består bl.a. av att göra personkretsbedömning enligt Lagen om särskilt stöd, LSS, och besluta om insatser. Arbetet innebär också att utreda rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen. Att följa upp och utvärdera insatser är en viktig del av arbetet. Inom verksamheten ingår dokumentationsansvar i verksamhetssystemet Treserva. Du kommer i ditt arbete att samverka med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. KVALIFIKATIONER Du ska ha socionomexamen alternativt juristutbildning med inriktning socialrätt. Vi kräver tidigare erfarenhet av LSS-handläggning samt kunskap, förståelse och intresse av lagstiftningen inom LSS/SOL. Du behöver också ha god kännedom om förvaltnings- och sekretesslagen. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom funktionshinderområdet och vana att dokumentera i Treserva. Arbetet ställer krav på självständighet med eget ansvar för ärenden. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 04-03
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndsbedömare/Biståndshandläggare jobb, Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Nynäshamn, Biståndsbedömare/Biståndshandläggare Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

Kvalitetssamordnare
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER FoU Södertörn i samarbete med Södertörns ägarkommuner söker en samordnare som kan leda det fortsatta implementeringsarbetet och stärka samverkan mellan kommunerna på Södertörn när det gäller utvecklingen av arbetet med BBIC. Tjänsten är en projektanställning under 18 månader. Den som har en anställning i en södertörnskommun kan kombinera BBIC-uppdraget med 25 % på sin ordinarie tjänst. Arbetsuppgifter Samordning - att genom en tät och nära kontakt med de nio kommunerna på Södertörn medverka till att BBIC används systematiskt som utredningsmodell i alla kommuner för att förbättra utrednings- och uppföljningsarbete inom socialtjänstens barnavård. - att ansvara för träffar med kommunernas BBIC-utbildare - att ansvara för BBIC-grundutbildning i kommunerna på Södertörn. - att upprätthålla kontakter med Socialstyrelsen, och i övrigt svara för omvärldsbevakning avseende BBIC-frågor av relevans för kommunerna på Södertörn. - Vid behov ha träffar med kommunens personal i utveckling av BBIC. KVALIFIKATIONER - socionom med erfarenhet av att arbeta med eller utbilda i BBIC - goda kunskaper i dokumentation och IT - vara målinriktad och har stor förmåga till gott samarbete - god förmåga att organisera, planera och prioritera - vana vid utvecklingsarbete under eget ansvar, eller i självständig position, är en merit - kunna uttrycka sig väl i tal och skrift - lokal kännedom om utvecklingen av BBIC-arbetet i de aktuella kommunerna är fördelaktigt - meriterande att vara utbildad utbildare av Socialstyrelsen
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 04-03
Sök fler jobb liknande: lediga Kvalitetssamordnare jobb, Kvalitetssamordnare Nynäshamn, Kvalitetssamordnare Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kvalitetssamordnare

Socialsekreterare med inriktning unga vuxna
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens enhet för försörjningsstöd består av enhetschef, gruppchef, administrativ assistent, nybesöksgrupp samt socialsekreterare och socialbidragshandläggare för löpande försörjningsstöd. Enhetens arbetsuppgifter består i att göra utredningar, bedömningar, fatta beslut om rätt till ekonomiskt bistånd och följa upp insatser som leder till egen försörjning. I uppdraget kring försörjning ingår att lämna information om ekonomi, exempelvis krav på ansökan om bostadsbidrag och bostadstillägg samt information om socialförsäkringssystemet. En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Enheten har genomgått en organisationsförändring, vilket inneburit en uppdelning till beställare- och utförare. Du kommer mötas av en arbetsgrupp med gott klimat, som är stödjande gentemot varandra och som arbetar för utveckling av det sociala arbetet. Vår utmaning under 2014 är att vidareutveckla samarbetet med Arbets- och utvecklingscentrum för att ge stöd till den enskilde att komma ut i egen försörjning. Vi söker nu dig, som vill arbeta inriktat mot unga vuxna 18-24 år. Det är en mycket viktig målgrupp som snabbt ska få verktyg så de kan gå vidare till arbete, praktik eller studier. Du kommer ha tätt samarbete med ”Ung i Nynäs” och göra gemensamma planer. Ung i Nynäs är ett samverkansprojekt mellan arbetsförmedlare, studie- och yrkesvägledare och socialtjänst. Ung i Nynäs vänder sig till unga vuxna som behöver ett samordnat stöd för att snabbare komma ut i arbetslivet. Många av ungdomarna som har kontakt på enheten för försörjningsstöd har en komplex problematik bestående av t ex oavslutade studier, psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk problematik. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högeskolexamen som socionom - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Är väl förtrogen med lagstiftning och Socialstyrelsens handbok Det är meriterande om du tidigare arbetat med barn, ungdomar eller vuxna med neuropsykiatrisk problematik. Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det vikgtigt att du är stabil med god självinsikt. Du ska kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett bra sätt. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 04-08
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare med inriktning unga vuxna jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare med inriktning unga vuxna

Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens enhet för försörjningsstöd består av enhetschef, gruppchef, administrativa assistenter, nybesöksmottagning samt socialsekreterare och socialbidragshandläggare för löpande försörjningsstöd. Enhetens arbetsuppgifter består i att göra utredningar, och bedömningar, fatta beslut om rätt till ekonomiskt bistånd samt att följa upp insatser som leder till egen försörjning. I uppdraget kring försörjningsstöd ingår att lämna information om ekonomi, exempelvis krav på ansökan om bostadsbidrag och bostadstillägg samt information om socialförsäkringssystemet. En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Enheten har genomgått en organisationsförändring, vilket inneburit en uppdelning till beställare- och utförare. Du kommer mötas av en arbetsgrupp med gott klimat, som är stödjande gentemot varandra och som arbetar för utveckling av det sociala arbetet. Vår utmaning under 2014 är att vidareutveckla samarbetet med Arbets- och utvecklingscentrum för att ge stöd till den enskilde att komma ut i egen försörjning. Vi söker nu dig, som vill arbeta i vår nybesöksmottagning. Gruppen består av 3 socialsekreterare och är vägen in för alla som söker försörjningsstöd. Det är en mycket viktig funktion där alla nyansökningar ska utredas och beslut fattas om rätten till försörjningsstöd. Ett första möte hålls alltid med den sökande och en mycket noggrann utredning görs för att utröna om det finns andra möjligheter för den enskilde att ordna sin försörjning. Som längst är man ansvarig för ärendet i tre månader. Föreligger behov av fortsatt försörjningsstöd överlämnas det till gruppen för löpande handläggning. I det fall ansökningar kommer från unga vuxna, kommer du arbeta med att direkt etablera insatser riktat mot målgrupen i samverkansprojektet ”Ung i Nynäs”. Arbetet med våld i nära relationer ingår även i enhetens uppdrag. Diskussion pågår om det i denna tjänst ska ligga ett mer riktat uppdrag mot den målgruppen. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högskolexamen som socionom - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Är väl förtrogen med lagstiftning och Socialstyrelsens handbok Det är meriterande om du tidigare arbetat inom försäkringskassan eller arbetsförmedlingen, då dessa är de viktigtaste samarbetspartnerna, utöver andra enheter inom Socialförvaltningen. Ytterligare merit är om du arbetat riktat mot våld i nära relationer. Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det viktigt att du är stabil med god självinsikt. Du ska kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett bra sätt. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 04-29
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen

LSS-handläggare för barn och ungdomar
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Beställarenheten arbetar främst med utredningar, uppföljningar och kvalitetssäkringar inom äldre- och funktionshinderområdet. Du ska som biståndshandläggare handlägga ärenden inom verksamheten för barn och ungdomar inom funktionshindersområdet. Arbetet består bl.a. av att göra personkretsbedömning enligt Lagen om särskilt stöd, LSS, och besluta om insatser. Att följa upp och utvärdera insatser är en viktig del av arbetet. Inom verksamheten ingår dokumentationsansvar i verksamhetssystemet Treserva. Du kommer i ditt arbete att samverka med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS. KVALIFIKATIONER Du ska ha socionomexamen eller annan motsvarig akademisk utbildning. Vi kräver tidigare erfarenhet av LSS-handläggning samt kunskap, förståelse och intresse av lagstiftningen inom LSS och Socialtjänstlagen. Du behöver också ha god kännedom om förvaltnings- och sekretesslagen. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom funktionshinderområdet och vana att dokumentera i Treserva.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 04-29
Sök fler jobb liknande: lediga LSS-handläggare för barn och ungdomar jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: LSS-handläggare för barn och ungdomar

Gruppchef
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en gruppchef till beställarenhetens myndighetsutövning med ansvarar för handläggning inom äldreomsorgen enligt Sol och LSS i Nynäshamns kommun. Arbetet innebär personalplanering, handledning, medarbetarsamtal samt planering av verksamhet och budget inom myndighetsutövning. Du ansvarar i samråd med beställarchefen för rekrytering, lönesamtal samt rehablitering och arbetsmiljöfrågor. Du har också ett ansvar för information och samverkan internt och externt. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS. KVALIFIKATIONER Du är socionom eller har motsvarande högskoleutbildning. Du har välmeriterad erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten, samt tidigare erfarenhet av chefsskap. Vi ställer också krav på att du har goda kunskaper inom MS office och verksamhetssystemet Treserva. För att passa i rollen är du strukturerad, analytisk, har god samarbetsförmåga samt är uthållig. Du är även kommunikativ och är ekonomiskt medveten. Vi ser gärna att du har ett intresse av utveckling och omvärldsbevakning.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 05-13
Sök fler jobb liknande: lediga Gruppchef jobb, Gruppchef Nynäshamn, Gruppchef Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Gruppchef

Två boendestödjare till Solgläntans gruppbostad
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Solgläntan är en gruppbostad för unga vuxna inom LSS personkrets. Verksamheten utformas efter individens individuella behov och funktionsnedsättning. Vi utökar nu verksamheten och tar emot nya brukare som du kommer att ha ett särskilt ansvar för. KVALIFIKATIONER Du som söker ska vara engagerad och ansvarsfull. Du bör vara trygg i dig själv för att kunna vara en god förebild. Du behöver ha god problemlösningsförmåga samt vara flexibel. Du ska kunna samarbeta med anhöriga, gode män och för individen andra viktiga personer och aktörer. Du bör ha gått omvårdnadsutbildning med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du bör ha erfarenhet av arbete med vuxna personer med lindrig funktionsnedsättning samt beteendeproblematik. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik. Dokumentation ingår i arbetet varför grundläggande datakunskaper är ett krav. Du ska även ha goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna manliga sökande. Körkort är ett krav. ÖVRIGT Rekryteringen kan komma att påbörjas innan ansökningstiden gått ut så skicka dina ansökan så snart som möjlight. För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länken nedan och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 06-02
Sök fler jobb liknande: lediga Två boendestödjare till Solgläntans gruppbostad jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Två boendestödjare till Solgläntans gruppbostad

Socialsekreterare till Våld i nära relationer
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens enhet för försörjningsstöd består av enhetschef, gruppchef, administrativa assistenter, nybesöksmottagning samt socialsekreterare och socialbidragshandläggare för löpande försörjningsstöd. Enhetens arbetsuppgifter består i att göra utredningar, och bedömningar, fatta beslut om rätt till ekonomiskt bistånd samt att följa upp insatser som leder till egen försörjning. I uppdraget kring försörjningsstöd ingår att lämna information om ekonomi, exempelvis krav på ansökan om bostadsbidrag och bostadstillägg samt information om socialförsäkringssystemet. En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Enheten har genomgått en organisationsförändring, vilket inneburit en uppdelning till beställare- och utförare. Du kommer mötas av en arbetsgrupp med gott klimat, som är stödjande gentemot varandra och som arbetar för utveckling av det sociala arbetet. Vår utmaning under 2014 är att vidareutveckla samarbetet med Arbets- och utvecklingscentrum för att ge stöd till den enskilde att komma ut i egen försörjning. Vi söker nu dig, som vill arbeta riktat mot personer utsatt för våld i nära relationer. Detta är en nyinrättad tjänst, som under det första året kommer bedrivas i projektform. Som handläggare av våld i nära relationer (ViNR) kommer du ingå i nybesöksmottagningen, där det arbetar ytterligare tre handläggare. Nybesöksmottagningen är vägen in för alla som söker försörjningsstöd och kommer nu även vara det för alla ViNR-ärenden. Arbetsuppgifterna kommer att bestå av att göra riskbedömningar, utreda våldsutsattheten och ev behov av ekonomiskt bistånd, fatta beslut om olika insatser samt följa upp dessa. Du kommer även att vid behov vara stödperson och kunna erbjuda motiverande samtal. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med samordnaren för våld i nära relationer och representanter från övriga enheten delta i team ViNR, där arbete med att ta fram rutiner och förslag till riktlinjer ska göras. Samverkan med övriga interna och externa parter som möter målgruppen är en mycket viktig del i arbetet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högskolexamen som socionom - Kompetens inom området våld i nära relation - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Är väl förtrogen med lagstiftning och Socialstyrelsens handbok Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det viktigt att du är stabil med god självinsikt. Du ska kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett bra sätt. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. ÖVRIGT Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 06-02
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare till Våld i nära relationer jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare till Våld i nära relationer

Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens enhet för försörjningsstöd består av enhetschef, gruppchef, administrativa assistenter, nybesöksmottagning samt socialsekreterare och socialbidragshandläggare för löpande försörjningsstöd. Enhetens arbetsuppgifter består i att göra utredningar, och bedömningar, fatta beslut om rätt till ekonomiskt bistånd samt att följa upp insatser som leder till egen försörjning. I uppdraget kring försörjningsstöd ingår att lämna information om ekonomi, exempelvis krav på ansökan om bostadsbidrag och bostadstillägg samt information om socialförsäkringssystemet. En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Enheten har genomgått en organisationsförändring, vilket inneburit en uppdelning till beställare- och utförare. Du kommer mötas av en arbetsgrupp med gott klimat, som är stödjande gentemot varandra och som arbetar för utveckling av det sociala arbetet. Vår utmaning under 2014 är att vidareutveckla samarbetet med Arbets- och utvecklingscentrum för att ge stöd till den enskilde att komma ut i egen försörjning. Vi söker nu dig, som vill arbeta i vår nybesöksmottagning. Gruppen består av 3 socialsekreterare och är vägen in för alla som söker försörjningsstöd. Det är en mycket viktig funktion där alla nyansökningar ska utredas och beslut fattas om rätten till försörjningsstöd. Ett första möte hålls alltid med den sökande och en mycket noggrann utredning görs för att utröna om det finns andra möjligheter för den enskilde att ordna sin försörjning. Som längst är man ansvarig för ärendet i tre månader. Föreligger behov av fortsatt försörjningsstöd överlämnas det till gruppen för löpande handläggning. I det fall ansökningar kommer från unga vuxna, kommer du arbeta med att direkt etablera insatser riktat mot målgrupen i samverkansprojektet ”Ung i Nynäs”. Arbetet med våld i nära relationer ingår även i enhetens uppdrag. Diskussion pågår om det i denna tjänst ska ligga ett mer riktat uppdrag mot den målgruppen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högskolexamen som socionom - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Är väl förtrogen med lagstiftning och Socialstyrelsens handbok Det är meriterande om du tidigare arbetat inom försäkringskassan eller arbetsförmedlingen, då dessa är de viktigtaste samarbetspartnerna, utöver andra enheter inom Socialförvaltningen. Ytterligare merit är om du arbetat riktat mot våld i nära relationer. Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det viktigt att du är stabil med god självinsikt. Du ska kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett bra sätt. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 06-03
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen

Boendesamordnare/biståndshandläggare
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en boendesamordnare till beställarenhetens myndighetsutövning med ansvarar för boendesamordning enligt Sol och LSS i Nynäshamns kommun. Din främsta uppgift blir att utifrån biståndsbeslut ansvara för att förmedla och fördela platser till vård- och omsorgsboende, korttidsboende, växelboende, andra boendeformer enligt Sol och LSS. I boendesamordnartjänsten ingår även att upprätta individavtal samt vara en resurs i avgiftshandläggning. Även andra handläggaruppgifter kan bli aktuella t ex uppföljning av beslut om vård- och omsorgs boende, vårdplanering samt färdtjänstutredning. Du kommer att ha nära samarbete med biståndshandläggare, enhetschefer, brukare, anhöriga och andra aktuella yrkeskategorier. Då det är en nyinrättad tjänst kommer du att kunna vara med och utveckla en effektiv och rättsäker boendesamordning, vilket inbegriper placering, uppföljning, dokumentation, administration, statistik och omvärdsbevakning. Vi arbetar med verksamhetssystemet Treserva. Vi erbjuder en kreativ miljö med många glada skratt. Ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med trevliga arbetskamrater. En förändringsbenägen och expansiv verksamhet. KVALIFIKATIONER Socionom eller annan utbildning som beräknas likvärdig för tjänsten i kombination med erfarenhet inom vård- och omsorg. Vi förutsätter att du har god administrativ förmåga, god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är flexibel och har lätt för att samarbeta. Tidigare erfarenheter av vård, omsorg och kunskaper om handläggning. Kunskaper av verksamhetssystemet Treserva ses som en merit. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och erfarenhet. ÖVRIGT Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 07-15
Sök fler jobb liknande: lediga Boendesamordnare/biståndshandläggare jobb, Boendesamordnare/biståndshandläggare Nynäshamn, Boendesamordnare/biståndshandläggare Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Boendesamordnare/biståndshandläggare

LSS-handläggare för barn och ungdomar
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Beställarenheten arbetar främst med utredningar, uppföljningar och kvalitetssäkringar inom äldre- och funktionshinderområdet. Du ska som biståndshandläggare handlägga ärenden inom verksamheten för barn och ungdomar inom funktionshindersområdet. Arbetet består i huvudsak av att göra personkretsbedömning enligt Lagen om särskilt stöd, LSS, och besluta om insatser. Att följa upp och utvärdera insatser är en viktig del av arbetet. Inom verksamheten ingår dokumentationsansvar i verksamhetssystemet Treserva. Du kommer i ditt arbete att samverka med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Vi erbjuder en kreativ miljö med många skratt. Ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med trevliga arbetskamrater. En förändringsbenägen och expansiv verksamhet. KVALIFIKATIONER Du ska ha socionomexamen eller annan motsvarig akademisk utbildning. Vi kräver tidigare erfarenhet av LSS-handläggning samt kunskap, förståelse och intresse av lagstiftningen inom LSS och Socialtjänstlagen. Du behöver också ha god kännedom om förvaltnings- och sekretesslagen. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom funktionshinderområdet och vana att dokumentera i Treserva. ÖVRIGT Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 07-17
Sök fler jobb liknande: lediga LSS-handläggare för barn och ungdomar jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: LSS-handläggare för barn och ungdomar

Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun. Det är en del av kommunens äldreomsorgen vars huvuduppgifter är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer. Som enhetschef har du ledningsansvaret för Hälso- och sjukvårdsenheten vilket innebär kommunens Hälso- och sjukvårdsansvar för de äldre på vård- och omsorgsboenden samt dagverksamheter. Ansvarsområdet kan komma att ändras under förutsättning att nya beslut tas angående hemsjukvården. Dina medarbetare är arbetsterapeuter, sjuksköterskor och sjukgymnaster. Arbetet innebär att du utifrån fastställda mål ansvarar för verksamhetsutveckling och kvalitetsutveckling, personal, budget och arbetsmiljöuppgifter efter delegation. Du ingår i äldreomsorgens ledningsgrupp och är direkt underställd äldreomsorgschefen. KVALIFIKATIONER Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har: - erfarenhet av arbete i ledande ställning - utbildning i organisation och ledarskap - efarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation Vi söker en person som - besitter goda ledaregenskaper och är tydlig i ditt ledarskap, kan omsätta mål och visioner till handling - har helhetssyn och tycker om att driva förändringsarbete - har en social förmåga, ett stort tålamod och en hög flexibilitet - är självständig, utåtriktad och har lätt för att kommunicera i tal och skrift - med fördel har erfarenhet från kommunal hälso- o sjukvård Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länken nedan och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 08-11
Sök fler jobb liknande: lediga Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun

Vikarierande enhetschef för boende enligt LSS
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Enhetschefen är organiserad under verksamhetschefen för Vuxen- och Funktionshinderområdet med ett ansvar för en servicebostad och tre gruppbostäder. Som enhetschef ska du leda, samordna verksamheterna samt att hålla fokus på uppdraget och målen för verksamheten. En stor del av arbetet handlar om att kvalitetssäkra och följa upp verksamheten utifrån gällande lagstiftning, riktlinjer, budget och policys samt rapportera framgångar och avvikelser. Du skall också leda och ge stöd till två gruppchefer samt ingå i ledningsgruppen för Vuxen – och funktionshinderområdet. I arbetet kan det eventuellt ingå chefsberedskap. I det dagliga arbetet ingår förutom Personal- och arbetsmiljöansvar, ledning, rekrytering, personalplanering och bemanning. Vi arbetar i Personalsystemen Heroma och Time Care samt Ekonomisystem - Xpand och Hypergene som beslutsstöd för den ekonomiska uppföljningen och redovisningen. KVALIFIKATIONER För att lyckas i ditt nya arbete söker vi dig som har • en adekvat högskoleutbildning • erfarenhet av arbetsledning • erfarenhet från verksamhetsområdet Du har kunskap om och erfarenhet av att använda flera olika system i din vardag som tex verksamhets-, ekonomi, schema/bemanningssystem eller personalsystem. Som person är du stabil, har integritet och är självgående. Du är tydlig och duktig på att kommunicera och samarbeta. strukturerad, har ett gott omdöme och kan se möjligheterna i förändringar. Givetvis är du både ekonomisk- och kvalitetsmedveten samt har ett stort engagemang för människor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 09-18
Sök fler jobb liknande: lediga Vikarierande enhetschef för boende enligt LSS jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vikarierande enhetschef för boende enligt LSS

Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Socialförvaltningens enhet för försörjningsstöd består av enhetschef, gruppchef, administrativa assistenter, nybesöksmottagning samt socialsekreterare och socialbidragshandläggare för löpande försörjningsstöd. Enhetens arbetsuppgifter består i att göra utredningar, och bedömningar, fatta beslut om rätt till ekonomiskt bistånd samt att följa upp insatser som leder till egen försörjning. En viktig del i arbetet är samverkan med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Du kommer mötas av en arbetsgrupp med gott klimat, som är stödjande gentemot varandra och som arbetar för utveckling av det sociala arbetet. Vår utmaning under 2014 är att vidareutveckla samarbetet med Arbets- och utvecklingscentrum (AUC) för att ge stöd till den enskilde att komma ut i egen försörjning, då det sedan årsskiftet inom förvaltningen gjorts en uppdelning till beställar- utförarorganisation. Vi söker nu dig, som vill arbeta i vår nybesöksmottagning. Gruppen består av tre socialsekreterare samt en ny tjänst som handläggare/samordnare för Våld i nära relation. Nybesöksmottagningen är vägen in för alla som söker försörjningsstöd eller som söker stöd utifrån att vara utsatt för våld i nära relation. Det är en mycket viktig funktion där alla nyansökningar ska utredas och beslut fattas om rätten till försörjningsstöd. Ett första möte hålls alltid med den sökande och en mycket noggrann utredning görs för att utröna om det finns andra möjligheter för den enskilde att ordna sin försörjning. Som längst är man ansvarig för ärendet i tre månader. Föreligger behov av fortsatt försörjningsstöd överlämnas det till gruppen för löpande handläggning. I det fall ansökningar kommer från unga vuxna, kommer du arbeta med att direkt etablera insatser riktat mot målgrupen i samverkansprojektet ”Ung i Nynäs”. Nybesöksmottagningen består av mycket engagerade medarbetare som ständigt utvecklar arbetet, så utredningar och bedömningar ska kunna göras med gott bemötande, med tydlig information samt effektivt och rättssäkert. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har: - Högskolexamen som socionom - Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd - Är väl förtrogen med lagstiftning och Socialstyrelsens handbok Det är meriterande om du tidigare arbetat inom försäkringskassan eller arbetsförmedlingen, då dessa är de viktigaste samarbetspartnerna, utöver andra enheter inom Socialförvaltningen. Ytterligare merit är om du arbetat riktat mot våld i nära relationer. Då du använder dig själv som redskap i arbetet är det viktigt att du är stabil med god självinsikt. Du ska kunna planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett bra sätt. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna utrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 09-24
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare till Nybesöksmottagningen

Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Nu söker vi Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun. Det är en del av kommunens äldreomsorgen vars huvuduppgifter är att ge omsorg, stöd och vård till äldre personer. Som enhetschef har du ledningsansvaret för Hälso- och sjukvårdsenheten vilket innebär kommunens Hälso- och sjukvårdsansvar för de äldre på vård- och omsorgsboenden samt dagverksamheter. Ansvarsområdet kan komma att ändras under förutsättning att nya beslut tas angående hemsjukvården. Dina medarbetare är arbetsterapeuter, sjuksköterskor och sjukgymnaster. Arbetet innebär att du utifrån fastställda mål ansvarar för verksamhetsutveckling och kvalitetsutveckling, personal, budget och arbetsmiljöuppgifter efter delegation. Du ingår i äldreomsorgens ledningsgrupp och är direkt underställd äldreomsorgschefen. KVALIFIKATIONER Du ska vara legitimerad sjuksköterska och ha erfarenhet av arbete i ledande ställning. Det är meriterande om du har: - utbildning i organisation och ledarskap - efarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation Vi söker en person som - besitter goda ledaregenskaper och är tydlig i ditt ledarskap, kan omsätta mål och visioner till handling - har helhetssyn och tycker om att driva förändringsarbete - har en social förmåga, ett stort tålamod och en hög flexibilitet - är självständig, utåtriktad och har lätt för att kommunicera i tal och skrift - med fördel har erfarenhet från kommunal hälso- o sjukvård Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länken nedan och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 10-06
Sök fler jobb liknande: lediga Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Enhetschef för Hälso- och sjukvårdsenheten i Nynäshamns kommun

Nynäshamns kommun söker 2 Sjuksköterskor till äldreomsorgen
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. Nu söker vi en vikarierande samt en tillsvidare anställd sjuksköterska till Nynäshamns kommun, med placering i första hand på Rosengården och Sunnerbo vård- och omsorgsboende för äldre. ARBETSUPPGIFTER Som sjuksköterska arbetar du på vård- och omsorgsboende för äldre med sedvanliga sjuksköterskeuppgifter inom kommunal äldreomsorg. Arbetet sker på dagtid och du kommer att ingår i ett team med 10 andra sjuksköterskor, var av 4 stycken är nattsköterskor. Arbetet innebär att: - handleda personal - delegera hälso- och sjukvårdsuppgifter samt följa upp dessa - dokumentera i databaserad journal - kvalitetssäkrings- och utvecklingsarbete KVALIFIKATIONER Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Meriterande är erfarenhet av äldreomsorg och vidareutbildning inom geriatrik och demens. Har du erfarenhet av att arbeta med kvalitetsregister är detta ett plus. Körkort är ett krav. Du är flexibel, prestigelös och delar gärna med dig av din kompetens. Du har en god förmåga att och organisera arbetet och är van att hantera datorer. Vi vill att du ska ha god samarbetsförmåga och ta egna initiativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet ÖVRIGT För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länken nedan och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 10-08
Sök fler jobb liknande: lediga Nynäshamns kommun söker 2 Sjuksköterskor till äldreomsorgen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Nynäshamns kommun söker 2 Sjuksköterskor till äldreomsorgen

3 st Boendestödjare till Funktionshinderområdet: Trehörningens gruppbostad.
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Vi söker 3 boendestödjare till Funktionshinderområdet Trehörningens gruppbostad. Trehörningen är en gruppbostad för äldre personer med grav utvecklingsstörning. Verksamheten arbetar med tydliggörande pedagogik och lättare teckenkommunikation. Målet är att skapa en trygg miljö för de som bor på gruppbostaden, att ge möjlighet till utveckling samt att ge förutsättningar för ett innehållsrikt liv, allt utifrån individens behov. KVALIFIKATIONER Vi vill att du som söker har lägst gymnasieutbildning omvårdnadsprogrammet med inriktning funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har några års erfarenhet av arbete med vuxna personer med funktionsnedsättning. Eftersom dokumentation ingår i arbetet behöver du ha grundläggande datakunskaper samt goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik, teckenkommunikation och äldre personer med funktionshinder är det en merit. Vi söker dig som har ett brinnande intresse för målgruppen och arbetat med personer med funktionsnedsättning. Du är trygg i dig själv och kan anpassa dig utifrån individers behov och ser olikheter som tillgångar. Du har ett stort engagemang, är flexibel och har god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 10-08
Sök fler jobb liknande: lediga 3 st Boendestödjare till Funktionshinderområdet: Trehörningens gruppbostad. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 3 st Boendestödjare till Funktionshinderområdet: Trehörningens gruppbostad.

Gruppchef/boendestödjare
Nynäshamn, den expansiva skärgårdskommunen. Här finns stad och landsbygd omgiven av rik kultur och ytterskärgård. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Den nybyggda motorvägen skapar närhet till Stockholms kulturella och kommersiella utbud. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema samt distansarbete i många verksamheter. Det ges även möjlighet till friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en gruppchef till Vuxen- och funktionshinderområdet i Nynäshamns kommun: Sorunda gruppbostäder och dagliga verksamhet. Enheten består av två gruppbostäder och en mindre daglig verksamhet. Personerna som bor på gruppbostäderna är vuxna personer inom LSS personkrets. Tjänsten som gruppchef är en delad tjänst vilket innebär att du kommer att arbeta både som boendestödjare och gruppchef. Som boendestödjare arbetar du utifrån arbetsmetoden tydliggörande pedagogik och utifrån individens behov. Som gruppchef har du ett verksamhetsnära ledarskap vilket bl a innebär att du ansvarar för att skapa och bibehålla goda relationer med brukare, anhöriga och personal. Du har personaladministrativt ansvar samt under enhetschefens ledning arbeta med att utveckla kvalitén. Gruppchefen är direkt underställd enhetschefen. KVALIFIKATIONER Arbetet kräver att du är ansvarskännande, bra på att planera och skapa ordning och reda. Du har god samarbets- och kommunikationsförmåga och personlig mognad. Du är flexibel, ser möjligheter och har en positiv grundsyn. Ett krav är att du har erfarenhet av arbete inom Funktionshinderområdet. Du bör även ha erfarenhet av arbete med personer med utvecklingsstörning och autismliknande tillstånd. Önskvärt är även att du har erfarenhet och kunskap om tydliggörande pedagogik. Du bör ha gått omvårdnadsprogrammet med inriktning mot funktionshinder eller annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Har du i någon form erfarenhet av att leda andra är det meriterande. Dokumentation ingår i arbetet varför grundläggande datakunskaper är ett krav. Du ska även ha goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Önskvärt är att du har körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. ÖVRIGT För att möjliggöra en effektiv och rättvis bedömning av inkomna ansökningar ber vi dig att göra en digital ansökan via länken nedan och noggrant fylla i efterfrågade uppgifter. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 10-17
Sök fler jobb liknande: lediga Gruppchef/boendestödjare jobb, Gruppchef/boendestödjare Nynäshamn, Gruppchef/boendestödjare Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Gruppchef/boendestödjare

Biståndshandläggare SoL/LSS
Nynäshamn är en expansiv skärgårdskommun endast 30 minuter med motorväg från Globen. Här finns naturupplevelser i lättåtkomlig ytterskärgård, en livskraftig landsbygd och en stad granne med havet. Här ser du den fria havshorisonten från fastlandet. Här finns frihet att utvecklas. Arbetsgivaren Nynäshamns kommun erbjuder rätt till heltid, flextid, önskeschema och möjlighet till distansarbete i flera verksamheter. Medarbetarna erbjuds även en väl utvecklad friskvård. Läs mer om kommunen på www.nynashamn.se Socialförvaltningen erbjuder råd, stöd och service till äldre, personer med funktionshinder, barn, ungdomar, familjer, flyktingar, invandrare samt personer med beroendeproblematik. Vi bedriver också förebyggande och uppsökande arbete. Vi lägger stor vikt vid att möta den enskilda människan med respekt och uppmuntrar personers förmåga att ta ett eget ansvar. ARBETSUPPGIFTER Beställarenheten arbetar främst med utredningar, uppföljningar och kvalitetssäkring inom äldre- och funktionshinderområdet inklusive personer med psykisk ohälsa och beroendeproblematik. Du kommer att handlägga ärenden inom verksamheten för vuxna personer under och/eller över 65 år. Arbetet består bl.a. av att utreda rätten till bistånd ensligt Socialtjänstlagen, Sol och göra personkretsbedömningar och besluta om insatser enligt Lagen om särskild service för vissa funktionshindrade, LSS. Att följa upp och utvärdera insatser är en viktig del av arbetet. Inom verksamheten ingår dokumentationsansvar i verksamhetssystemet Treserva. Du kommer i ditt arbete att samverka med andra aktörer och myndigheter, både internt och externt. Våra handläggare har extern handledning i yrkesrollen samt intern/extern vägledning i tillämpning av lagen för att säkerställa kvaliten i handläggningen. KVALIFIKATIONER Du har socionomexamen, erfarenhet av socialt arbete och handläggning inom socialtjänsten samt kunskap, förståelse och intresse av lagstiftningen inom Sol/LSS. Du behöver också ha god kännedom om förvaltningslagen och sekretesslagen. Du kan arbeta självständigt med handläggning men även ingå som medlem i ett team. Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom äldreomsorg och funktionshinderområdet och vana att dokumentera i Treserva. Arbetet ställer krav på självständighet med eget ansvar för ärenden. Det krävs god förmåga att samverka med andra kollegor, enheter och myndigheter. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, din förmåga att samarbeta och bidra till verksamhetens utveckling. ÖVRIGT Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. VI UNDANBER OSS ALLA ERBJUDANDEN OM ANNONSERINGS- OCH REKRYTERINGSHJÄLP I SAMBAND MED DENNA ANNONS.
Företag: Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nynäshamn
Publicerad : 10-23
Sök fler jobb liknande: lediga Biståndshandläggare SoL/LSS jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Biståndshandläggare SoL/LSS


Sök lediga jobb Nynäshamns kommun, Socialförvaltningen

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se