Planarkitekt jobb - lediga jobb

Planarkitekt jobb Planarkitekt jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Planarkitekt. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Planarkitekt. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Planarkitekt sökes till Planering och utvecklingsavdelningen- Norrtälje

 2. Planarkitekt- Järfälla

 3. Samhällsplanerare/planarkitekt/fysisk planerare- Luleå

 4. Planarkitekt- Oxelösund

 5. Planarkitekt/Fysisk planerare- Falköping

 6. Erfaren planarkitekt översiktsplaneavdelningen- Linköping

 7. Planarkitekt detaljplaneavdelningen- Linköping

 8. Planarkitekt- Bollebygd

 9. Arkitekt/Planarkitekt- Karlshamn

 10. Planarkitekt- Hofors

 11. Två planarkitekter/planhandläggare- Vallentuna

 12. Planarkitekt- Höör

 13. Planarkitekt- Hylte

 14. Planarkitekt- Ale

 15. Planarkitekt- Stenungsund

 16. Planenheten söker planarkitekt/projektledare- Lerum

 17. Planenheten söker planarkitekt (vikariat)- Lerum

 18. Planarkitekt- Ängelholm

 19. Planarkitekt- Borlänge

 20. Vi söker en Planarkitekt till Stadsbyggnadskontoret!- Västerås

 21. Stadsbyggnadskontoret söker planarkitekt/fysisk planerare- Malung Sälen

 22. Planarkitekt- Vaxholm

 23. Planarkitekt- Umeå

 24. Planarkitekt- Solna

 25. Planarkitekt- Lomma

 26. Planarkitekt till Samhällsbyggnadskontoret- Södertälje

 27. Planarkitekt- Gällivare

 28. Planarkitekt - vikariat- Kävlinge

 29. Planarkitekt- Karlskrona

 30. Planarkitekt- Botkyrka

 31. Planarkitekt- Jönköping

 32. Arkitekt/Planarkitekt- Karlshamn

 33. Planarkitekt- Sala

 34. Planarkitekt/Bitr.planchef- Kiruna

 35. Planarkitekt- Uppsala

 36. Planarkitekt- Lidköping

 37. Planarkitekt- Tanum

 38. Planarkitekt- Avesta

 39. Planarkitekt- Nyköping

 40. Planarkitekt- Ekerö


Mer beskrivning

Planarkitekt sökes till Planering och utvecklingsavdelningen
Norrtälje kommun är hjärtat i Roslagen. Här hittar du en idyllisk stadskärna, öppet landskap och en fantastisk skärgård. I Norrtälje finns 10 000 öar, 56 000 invånare och på sommaren blir vi dubbelt så många. Norrtälje ligger bara en timme från Stockholm City och det är nära till både Uppsala och Arlanda. Möjligheter, tillväxt och framtidstro hittar du hos oss. Läs gärna mer om oss på www.norrtalje.se. Avdelningen Planering och utveckling tillhör kommunstyrelsekontoret och arbetar för kommunstyrelsen och är en dynamisk grupp som arbetar med översiktsplaner, detaljplaner, övergripande miljö- och naturvårdsfrågor, infrastruktur, regionala utvecklingsfrågor samt andra övergripande planeringsuppgifter. För närvarande är avdelningen involverad i många detaljplaneprocesser varav ett flertal är omfattande och betydelsefulla för kommunens tillväxt och utveckling. Som exempel kan nämnas omvandling av Norrtäljes hamnområde till en ny attraktiv stadsdel. ARBETSUPPGIFTER Som planarkitekt kommer du att arbeta med kommunens framtida fysiska utveckling och gestaltning. Din huvuduppgift kommer att vara att arbeta med detaljplaner, där du självständigt driver detaljplaneärenden och lotsar dem från idé till genomförande. Möjligheten finns även att du längre fram ska ges möjlighet att få arbeta med fördjupade översiktsplaner samt i olika utvecklingsprojekt. Norrtälje kommun arbetar processinriktat, vilket innebär att du kommer att samverka med andra enheter och för vissa delar inneha rollen som projektledare. Kontakter med statliga myndigheter, byggherrar, konsulter och medborgare är en viktig del av det dagliga arbetet. Vi är inne i en expansiv utveckling av vår kommun och flera spännande strategiska projekt ligger i startgroparna KVALIFIKATIONER Du är högskoleutbildad med inriktning på arkitekt, samhällsplanering, fysisk planering, eller motsvarande, med några års erfarenhet som planarkitekt samt har intresse för att arbeta med översiktlig planering. Du ska vara väl insatt i gällande lagstiftning och dess tillämpning. Erfarenheter från kommunal/statlig verksamhet är meriterande, likaså erfarenhet och intresse för trafik- och infrastrukturarbete. Du har erfarenhet av arbete i GIS och AutoCad och för övrigt god datorvana. Som person är du idérik, arbetar lösningsfokuserat och har en god samarbets-och kommunikationsförmåga. Självklart tycker du om att arbeta med andra människor. Du har en förmåga att planera och organisera ditt arbete och kan även leda och motivera andra för att uppnå gemensamma mål. Du har lätt för att uttrycka dig, både muntligt och skriftligt. B körkort är ett krav.
Företag: Norrtälje kommun, Planering och utvecklingsavdelningen
Ort: Norrtälje
Publicerad : 07-16
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt sökes till Planering och utvecklingsavdelningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt sökes till Planering och utvecklingsavdelningen

Planarkitekt
Järfälla ligger två mil nordväst om Stockholm C, med 67 000 invånare. Även om storstaden ligger nära - 20 minuter med pendeltåg eller bil till Stockholms C - finns det mesta inom kommunen. Stora friluftsområden, Mälarens vatten, rikt utbud av kultur och föreningar, mångskiftande näringsliv, fina bostadsområden, shopping och väl utbyggd service gör att Järfälla är en kommun att bo, arbeta och trivas i. ARBETSUPPGIFTER Järfälla är inne i ett expansivt skede med god tillväxt. Vi har ett ökat bostadsbyggande och stor inflyttning till kommunen och här planeras för utbyggnad i alla kommundelar. Barkarby-Jakobsberg, som är en utpekad regional stadskärna i utvecklingsplanen för Storstockholm är under utbyggnad med bl a Barkarbystaden med 5 000 bostäder och 6 000 arbetsplatser. Stora satsningar görs för infrastrukturen med vägar och järnvägar. För att klara av alla kommunens åtaganden behöver kommunen nu förstärka inom plan- och exploateringsverksamheten. Planarkitekten är organisatoriskt placerad på kommunstyrelseförvaltningens plan- och exploateringsavdelning. Avdelningen har 15 medarbetare som arbetar med kommunens fysiska planering, mark- och exploateringsverksamhet, miljöplanering, bostadsförsörjning, näringslivsfrågor och kommunens fastighetsägande. Du kommer att arbeta med planerings- och genomförandefrågor genom planprocessens alla skeden och leda eller medverka i utredningar och planprojekt. I Järfälla drivs planarbeten i projektform och samarbete med kommunens förvaltningar är en viktig del i arbetet. Du ska i din roll kunna arbeta som projektledare, där du leder och samordnar bostads- och arbetsplatsprojekt från initiativtagande, förstudier till genomförande. Varje ärende är unikt och innehåller utmaningar som gör att du hela tiden utvecklas och får utlopp för din kreativitet. Arbetet innebär kontakt med byggherrar, byggföretag och arkitekter liksom med kommunens politiker och invånare. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är arkitekt. Det är önskvärt att du har några års erfarenhet från planverksamhet men även andra erfarenheter från arkitektens breda arbetsfält är av betydelse. Du ska ha god förmåga att samarbeta och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du skissar gärna men är också en van autocadanvändare. Du är intresserad av planprocessen och av att arbeta i en politiskt styrd organisation Gestaltningskompetens tillmäts stor betydelse vid tillsättningen.
Företag: Järfälla kommun, Plan- och exploateringsavdelningen
Ort: Järfälla
Publicerad : 07-12
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Järfälla, Planarkitekt Järfälla kommun, Plan- och exploateringsavdelningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Samhällsplanerare/planarkitekt/fysisk planerare
Ramböll är ett ledande ingenjörs- design- och konsultbolag som ständigt strävar efter att skapa innovativa och inspirerande lösningar som gör verklig skillnad för våra kunder, slutanvändare och samhället i stort. Vi vet att våra lösningar är beroende av medarbetarnas kreativitet, kunskap och integritet. Därför stöttar vi våra medarbetare, välkomnar individuella skillnader och skapar allsidigt sammansatta team som producerar inspirerande lösningar. Ramböll i Sverige är inne i en expansiv fas med tydliga tillväxtmål. Vi tror på framtiden och erbjuder våra medarbetare spännande projekt och nya utmaningar. Tillsammans bygger vi morgondagens samhälle. Till enheten Samhällsbyggnad i Luleå söker vi nu en Planarkitekt/samhällsplanerare/fysisk planerare. Alternativ stationeringsort för tjänsten kan vara vid vårt kontor i Boden eller Kiruna.   Vi erbjuder Vi erbjuder kunskap och personlig utveckling för att tillse att våra uppdrag genomförs professionellt. Vi verkar för en god miljö och uthållig samhällsutveckling genom sättet vi driver våra projekt och vi erhåller våra uppdrag genom vår goda kompetens. Våra kunder är huvudsakligen kommuner, Trafikverket, gruvbolag och fastighetsbolag. Beroende på din erfarenhet och bakgrund kan dina arbetsuppgifter variera mellan: -         Förstudie och Utredningar -         Detaljplaner och översiktsplaner -         Lokaliseringsutredningar -         Visualisering -         MKB -         Åtgärdsvalsstudier Dina kvalifikationer Vi söker dig som är utbildad planarkitekt, samhällsplanerare, fysisk planerare eller har annan likvärdig utbildning med några års erfarenhet av yrket. Etablerade kundkontakter värdesätts mycket högt, kunskaper inom PBL, 3D-visualisering, Trafikverkets planprocess eller MKB är meriterande. Vi tror att du kommer att jobba i nära samarbete med vår enhet inom plan- och landskap i Luleå och Kiruna. Just nu arbetar vi b.la med flera detaljplaner i Pajala, ny översiktsplan i Gällivare kommun samt lokaliseringsutredningar i Kiruna.  Du ska du tycka om att arbeta i grupp, vara initiativrik och ansvarstagande. Arbetet innebär ofta kontakter med beställare och myndigheter och det är därför viktigt att du är duktig på att kommunicera. Du är öppen och lyhörd med tydligt kundfokus och har lätt för att skapa goda relationer och samarbeta. Dessutom ska du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.   Varför Ramböll? På Ramböll tror vi att nya idéer föds och utvecklas när människor med olika bakgrund, kompetenser och personligheter möts och interagerar över professionella och nationella gränser. I praktiken innebär det att vi med många kontor i hela Sverige och övriga världen kan erbjuda våra medarbetare flexibilitet och frihet i arbetet.  Den globala kunskapen återspeglas i den lokala närvaron. Vi erbjuder teamets fördelar med det stora företagets möjligheter, resurser och kompetens i ryggen. Vi har tydliga utvecklingsvägar och via vår Akademi erbjuds våra medarbetare utveckling med ett brett kursutbud. Vår arbetsmiljö uppmuntrar till fritt utbyte av idéer i en tillitsfull och hjälpsam atmosfär. Vår verksamhet är styrd av integritet där vi framhåller ärlighet och värnar om våra medmänniskor och vårt samhälle. Vår hållning är innovativ, analytiskt och professionell. Så här söker du Du söker jobbet genom att klicka på länken nedan/följa instruktioner här på sidan. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Enhetschef Johan Rönnbäck på 010 615 11 90/070-690 29 04. (Vi önskar EJ samtal från säljare) Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!
Företag: Ramböll Sverige
Ort: Luleå
Publicerad : 06-28
Sök fler jobb liknande: lediga Samhällsplanerare/planarkitekt/fysisk planerare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Samhällsplanerare/planarkitekt/fysisk planerare

Planarkitekt
I skärgårdsstaden Oxelösund får du nära till boende, arbete, kommunikation, service, natur och hav. Kommunen har cirka 11 000 innevånare och ett rikt kultur- och föreningsliv. Till Nyköping är det cirka tio minuter och till Stockholm cirka en timme. Som anställd får du ett nära ledar- och medarbetarskap, bidrag till friskvård och möjlighet att påverka dina arbetstider. Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete och möjlighet att vara med och bidra till att vår kommun växer och utvecklas. Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen i Oxelösunds kommun är en dynamisk grupp om 14 personer inom följande verksamhetsområden: översikts- och detaljplanering, bygglov, gata, park, trafik, bostadsanpassning, försäkringar, miljö- och hälsoskydd. ARBETSUPPGIFTER Vi är en liten kommun med många intressanta planer på gång. Som planarkitekt i Oxelösund får du möjlighet att arbeta med alla steg i planprocessen och dessutom arbeta nära beslutsfattare och allmänhet. Du får en central roll i kommunens utvecklingsarbete. Du kommer att ha mycket kontakt med exploatörer, markägare, konsulter, myndigheter och andra tjänstemän inom kommunen. Arbetsuppgifterna är varierande och du kommer att medverka i skiftande typer av samhällsplanering i kommunen, exempelvis arbeta fram planprogram, detaljplaner, översiktliga planer, särskilda utredningar, delta i arbete med centrumutveckling mm. I dina arbetsuppgifter ingår också att ge råd och upplysningar med koppling till planprocessen. KVALIFIKATIONER Vi vill att du • Har högskoleutbildning inom fysisk planering, samhällsplanering eller annan adekvat utbildning. • Har goda kunskaper om planprocessen, plan- och bygglagen och miljöbalken. • Är utåtriktad, flexibel och serviceinriktad. Har god förmåga att samarbeta, är bra på att kommunicera komplexa frågor. • Har god datorvana. Erfarenhet av IT-baserade planeringsverktyg. Gestaltningskompetens är önskvärt. Har B-körkort. Fastighetsrättslig kunskap är meriterande.
Företag: Oxelösunds kommun
Ort: Oxelösund
Publicerad : 07-04
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Oxelösund, Planarkitekt Oxelösunds kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt/Fysisk planerare
Falköping växer och just nu är vi cirka 31 600 invånare. Vi har utsetts till Sveriges första Cittaslow - ett internationellt nätverk för det goda livet. Vi är stolta över vårt kulturarv, goda kommunikationer, det fantastiska platålandskapet och matkulturen på Falbygden. Vår kommuns målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling och en rad hälsofrämjande aktiviteter. Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och en ökad mångfald inom alla yrkesområden. ARBETSUPPGIFTER Tjänsten är placerad på Stadsbyggnadsavdelningen som har ca 20 medarbetare. Avdelningen ansvarar för kommunens fysiska planering, bygglov, mät- och kartverksamhet samt mark och exploatering. Du kommer att arbeta med framförallt detaljplaner men också vara delaktig i översiktlig planering, program och utredningar. Arbetsuppgifterna innebär att du ansvarar för projekten oftast som planförfattare men även som projektledare. Arbetet bedrivs självständigt och i samråd med andra kompetenser på stadsbyggnadsavdelningen samt med andra förvaltningar, myndigheter, byggherrar, konsulter, allmänheten och den politiska organisationen. KVALIFIKATIONER Du är utbildad fysisk planerare, planeringsarkitekt eller arkitekt och helst några års praktisk erfarenhet av fysisk planering och arbete i projekt. Du är som person positiv och har ett starkt engagemang för stadsbyggnadsfrågor och fysisk planering. Du har lätt för att samarbeta men kan även jobba självständigt. Du har också en god förmåga att kommunicera både i tal och i skrift. Körkort för personbil är ett krav.
Företag: Falköpings kommun
Ort: Falköping
Publicerad : 06-28
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt/Fysisk planerare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt/Fysisk planerare

Erfaren planarkitekt översiktsplaneavdelningen
Linköpings kommun Samhällsbyggnadsfrågorna återfinns i Linköpings kommun på Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen. Förvaltningen har en central roll för stadens hållbara tillväxt och utveckling och består av teknik- och samhällsbyggnadskontor, miljökontor, bygglovskontor, kommunlantmäteri samt en enhet för hållbarhet och miljökommunikation. Arbetsuppgifter Linköping är Sveriges femte största kommun, med en starkt ökande expansionstakt. Satsningen på Ostlänken har en avgörande betydelse för både Linköping och vår region. Nu skapas en utvidgad innerstad med ett nytt resecentrum – den största stadsförnyelsen i Linköpings historia.   De stora och spännande stadsbyggnadsprojekten gör att vi behöver en erfaren planarkitekt till översiktsplaneavdelningen. Du kommer att arbeta som projektledare och planförfattare för olika typer av översiktsplaner och andra strategiska planeringsfrågor. Som planarkitekt kommer du att driva dina projekt självständigt och själv föredra dina ärenden i kommunstyrelsen. Kvalifikationer Vi söker arkitekter/landskapsarkitekter/planeringsarkitekter eller motsvarande med stort intresse och flerårig erfarenhet av planarbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av komplexa stadsbyggnadsfrågor. Du ska vara kreativ, drivande och vilja åstadkomma resultat med hög kvalitet. Du har också god analytisk förmåga, arbetar strukturerat, är bra på att uttrycka dig i tal och skrift och har lätt för att samarbeta med andra. Ansökan I denna rekrytering samarbetar vi med AS&B Rekrytering och Ledarutveckling. Du ansöker via denna länk: http://www.asb-rekrytering.se/index.php/kandidat/aktuella-tjanster Mer information om tjänsten lämnas av Eva Högsberg, 0706-18 11 58, AS&B Rekrytering och Ledarutveckling. För att kunna ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Linköpings kommun. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta. Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner och kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang! För mer information: http://www.linkoping.se Vi är en kommun där idéer blir verklighet – därför behöver vi dig! Villkor För att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar använder vi en elektronisk ansökningsblankett i samarbete med NetRecruiter. Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras enbart av Linköpings kommuns rekryteringsansvariga. Allt i enlighet med de bestämmelser som hanteras av PUL (personuppgiftslagen). Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i formuläret noggrant. Linköpings kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.
Företag: Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen, Teknik - och samhällsbyggnad
Ort: Linköping
Publicerad : 06-10
Sök fler jobb liknande: lediga Erfaren planarkitekt översiktsplaneavdelningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Erfaren planarkitekt översiktsplaneavdelningen

Planarkitekt detaljplaneavdelningen
Linköpings kommun Samhällsbyggnadsfrågorna återfinns i Linköpings kommun på Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen. Förvaltningen har en central roll för stadens hållbara tillväxt och utveckling och består av teknik- och samhällsbyggnadskontor, miljökontor, bygglovskontor, kommunlantmäteri samt en enhet för hållbarhet och miljökommunikation. Arbetsuppgifter Att arbeta med samhällsbyggande i Linköpings kommun innebär spännande utmaningar och stora möjligheter för personlig utveckling. Tillsammans skapar vi staden. Som planarkitekt kommer du att arbeta med högkvalitativ arkitektur och får vara med och skapa bestående avtryck i vår stad. Du kommer att arbeta som projektledare och planförfattare för detaljplaner, program och utredningar. Arbetsuppgifterna innebär att du aktivt leder och driver projekten från idé till färdig plan. Vissa av våra planer upprättas av konsulter och då är du projektledare. Tjänsten innebär ett nära samarbete med andra medarbetare, byggföretag, privata fastighetsägare och politiker samt att föredra ärenden i politiska nämnder. Kvalifikationer Du är arkitekt, planeringsarkitekt, landskapsarkitekt eller samhällsplanerare med inriktning mot stadsbyggnad och har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du tidigare arbetat inom offentlig sektor. Vi vill att du har goda kunskaper i Plan- och bygglagen samt kännedom om Miljöbalken. Vi söker dig som arbetar målinriktat och vill åstadkomma resultat med hög kvalitet. Du är kreativ, drivande, utvecklingsinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Du har också god analytisk förmåga, arbetar strukturerat och är bra på att uttrycka dig i tal och skrift. Du har ett brinnande intresse för stadsbyggnad, arkitektur och utveckling av staden och ser fram emot att få vara med och forma vårt framtida Linköping! I denna rekrytering samarbetar vi med AS&B Rekrytering och Ledarutveckling. Du ansöker via denna länk: http://www.asb-rekrytering.se/index.php/kandidat/aktuella-tjanster Mer information om tjänsten lämnas av Eva Högsberg, 0706-18 11 58, AS&B Rekrytering och Ledarutveckling. För att kunna ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Linköpings kommun. Vi ser gärna sökande som bidrar till detta. Linköping är en av Sveriges snabbast växande kommuner och kännetecknas av högteknologi i världsklass, ett nytänkande universitet, goda kommunikationer och en livlig handel. Linköpings kommun är en av Östergötlands största arbetsgivare, med ca 8000 medarbetare i en mängd olika verksamheter. Vi är en arbetsplats där alla har inflytande och kan påverka. På så sätt skapar vi arbetsglädje och engagemang! För mer information: http://www.linkoping.se Vi är en kommun där idéer blir verklighet – därför behöver vi dig! Villkor För att underlätta vår bedömning av inkomna ansökningar använder vi en elektronisk ansökningsblankett i samarbete med NetRecruiter. Din ansökan med tillhörande meritförteckning hanteras enbart av Linköpings kommuns rekryteringsansvariga. Allt i enlighet med de bestämmelser som hanteras av PUL (personuppgiftslagen). Urvalet av ansökningar görs mot registrerade meriter och utbildningar. Fyll därför i formuläret noggrant. Linköpings kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.
Företag: Miljö och samhällsbyggnadsförvaltningen, Teknik - och samhällsbyggnad
Ort: Linköping
Publicerad : 06-10
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt detaljplaneavdelningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt detaljplaneavdelningen

Planarkitekt
Bollebygd är en expansiv kommun som ligger naturskönt med 35 minuters bilresa till Göteborg och 20 minuter till Borås. Vi har bra kommunal service och goda pendlingsmöjligheter. Kommunen står inför flera spännande utmaningar i takt med att kommunen växer och efterfrågan på kommunala tjänster ökar, samt utmaningar i samband med Götalandsbanan och nytt resecentrum i Bollebygd. Vi söker nu dig som vill vara med och utforma framtiden. ARBETSUPPGIFTER Som planarkitekt i Bollebygds kommun får du en unik möjlighet att arbeta både med översikts- och detaljplanering. Du kommer också att arbeta med idéstudier och gestaltningsprogram. Du kommer att arbeta inom samhällsbyggnadsavdelningen, som består av fyra enheter; fastighetsenheten, tekniska enheten, miljöenheten samt plan- och byggenheten. Plan- och byggenheten består idag av nio personer som arbetar med fysisk planering, mark- och exploateringsfrågor, energirådgivning, bygglov samt GIS. Planarbetet sker huvudsakligen i projektform och du samarbetar med flera av kompetenserna som finns inom förvaltningen, men också med andra verksamheter i kommunen. I arbetet ingår kontakt med politiker, konsulter, exploatörer och allmänheten. En del av våra utredningar utförs med hjälp av konsulter och i arbetet ingår att samordna dessa externa insatser. Du föredrar själv dina ärenden samt administrerar samråd med både allmänheten och myndigheter. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad arkitekt, planeringsarkitekt, landskapsarkitekt eller med likvärdig utbildning och har några års erfarenhet från detaljplanearbete. Du är väl insatt i gällande lagstiftning och dess tillämpning. För arbetet krävs att du har kunskaper och praktisk erfarenhet av att arbeta med CAD- och GIS-program. B-körkort är en förutsättning. Som person har du lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta i team, du är kvalitets- och resultatmedveten samt har ett kreativt arbetssätt och tycker om att arbeta självständigt med samhällsutveckling i konkreta planprojekt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag i en organisation med stora utvecklingsmöjligheter. I vår kommun arbetar vi utifrån utgångspunkterna att alla invånare har rätt till en likvärdig service samt att jämställdhet och mångfald skapar mervärden.
Företag: Bollebygds kommun, Samhällsbyggnadsavdelningen
Ort: Bollebygd
Publicerad : 07-29
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Bollebygd, Planarkitekt Bollebygds kommun, Samhällsbyggnadsavdelningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Arkitekt/Planarkitekt
Karlshamns kommun söker Arkitekt/Planarkitekt till Samhällsbyggnadsförvaltningen, stadsmiljöavdelningen Heltid, vikariat från september 2013 tom augusti 2014, ref nr 2013/844.207 Arbetsuppgifter: Som planarkitekt på stadsmiljöavdelningen kommer du att arbeta med såväl detaljplaner som bygglov och rådgivning. Avdelningen består av femton medarbetare under stadsarkitekten och vi arbetar med planering, bygglov och GIS/kartering. Du kommer att arbeta självständigt, vilket innebär ett stort eget ansvar och tillsammans med kollegor även i andra förvaltningar. Du har kontakter med myndigheter, politiker och allmänhet. Kvalifikationer: Du har en examen som arkitekt eller eventuellt fysisk planerare och gärna med erfarenhet av bygglovshandläggning och planarbete. Kunskaper och vana vid CAD och GIS är, liksom god allmän datorvana, en förutsättning. Tjänstens breda arbetsfält gör det fördelaktigt med kunskap och erfarenhet både från övergripande planfrågor och från mer detaljerade gestaltningsfrågor. Du bör ha en god inblick i Plan- och bygglagstiftningen och gärna erfarenhet från offentlig verksamhet. Du skall behärska det svenska språket flytande i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Upplysningar: Emina Kovacic, stadsarkitekt, tfn 0454-816 81 eller 070-266 62 07, emina.kovacic@karlshamn.se Facklig företrädare: Adam Laurin, Sveriges Arkitekter, tfn 0454-814 02 eller 070-265 00 90 adam.laurin@karlshamn.se Övrigt: Individuell lönesättning tillämpas. Körkort för personbil krävs. Tillträde sker efter överenskommelse. Ansökan: Välkommen med din ansökan, tillsammans med meritförteckning, löneanspråk, kopia på utbildningsbevis samt angivande av ref nr, till Karlshamns kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen, 374 81 Karlshamn, eller till shbfpersonal@karlshamn.se Sista dag för ansökan är 2013-08-18.
Företag: Karlshamns kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen
Ort: Karlshamn
Publicerad : 07-29
Sök fler jobb liknande: lediga Arkitekt/Planarkitekt jobb, Arkitekt/Planarkitekt Karlshamn, Arkitekt/Planarkitekt Karlshamns kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Arkitekt/Planarkitekt

Planarkitekt
Hofors är en liten kommun med stora möjligheter. Här bor du billigt och lever rikt – oavsett om du väljer tätorten Hofors eller det mer lantliga Torsåker. Här hittar du idrott, kultur, natur och föreningsliv inpå knuten och här finns goda förutsättningar för dig och din kompetens att utvecklas. En sådan tillvaro kallar vi vänlig. Då Hofors är ett finskt förvaltningsområde värdesätter vi kunskaper i finska. Välkommen till Hofors kommun! ARBETSUPPGIFTER Som planarkitekt kommer du att arbeta med kommunens framtida fysiska utveckling genom att upprätta detaljplaner, göra gestaltningar samt att utföra andra arbetsuppgifter inom samhällsplanering som förekommer i en kommun. Ditt arbete kommer att vara självständigt, men vi lägger stor vikt på samarbete i arbetsgruppen. Du har kontakter med myndigheter, politiker och allmänhet - många gånger via dialogmöten med våra medborgare. Alltså ett arbete där du får möta många människor. KVALIFIKATIONER Du har en examen som arkitekt eller eventuellt fysisk planerare och gärna med erfarenhet av planarbete. Kunskaper och vana vid CAD, liksom god allmän datorvana, en förutsättning. Du skall behärska det svenska språket flytande i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Företag: Hofors kommun
Ort: Hofors
Publicerad : 08-14
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Hofors, Planarkitekt Hofors kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Två planarkitekter/planhandläggare
Vallentuna kommun är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm och har ca 31 000 invånare. I ett levande kulturlandskap erbjuder vi en attraktiv boende- och livsmiljö nära Stockholm, Arlanda och skärgården. Inflyttningstakten är hög och kommunen utvecklas snabbt. Vi har stor efterfrågan på detaljplaner och rekryterar därför en planarkitekt/planhandläggare till en tillsvidaretjänst och på grund av föräldraledighet söker vi även en vikarie fram till sommaren 2014. Vi strävar efter att utveckla centrala Vallentuna till en småstad med en blandning av bostäder, handel och arbetsplatser. Samtidigt sker stora satsningar på infrastruktur i form av ny trafikplats och utbyggnad av Roslagsbanan. Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar med alla frågor som rör samhällsplanering. Förvaltningen har fyra avdelningar; planering, bygg & miljö, exploatering & infrastruktur och fastighet. Vi söker dig som har stort intresse för samhällsplanering och utvecklingsfrågor. Du kommer att arbeta med framtagande av detaljplaner i en grupp med fyra planhandläggare. Som handläggare kan du även komma att arbeta med beredningar av motioner och remissyttranden till kommunstyrelsen. Du kan få medverka i både små och stora projekt såsom detaljplaner, fördjupade översiktsplaner och utredningar, både som projektmedlem och projektledare. Du kommer att få vara med i ett spännande skede och lägga grunden för hur Vallentuna ska utvecklas. Du får mycket ansvar och kommer få möjlighet att utveckla ditt arbete och arbetsuppgifter utifrån vad du är intresserad av. Din bakgrund Du har några års god erfarenhet som planhandläggare gärna från kommunal eller statlig verksamhet eller som konsult. Du behärskar planprocessen, miljöbalken och PBL. Du har relevant högskoleexamen med inriktning mot fysisk planering såsom arkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande som kan bedömas som likvärdigt. Du behärskar CAD-program och Adobe-paketet och kan arbeta fram planhandlingarna själv. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Körkort är ett krav. Som person är du kreativ, har god drivkraft och initiativförmåga. Du är ansvarstagande och kan leda och driva projekt såväl som att ingå som projektmedlem. Du arbetar på ett strukturerat och målinriktat sätt. Du är tydlig i din kommunikation och verkar för ett gott samarbetsklimat både internt och externt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Omfattning En tjänst är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. En tjänst är ett vikariat på heltid under perioden 1 november 2013 till 30 juni 2014. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vill du veta mer om tjänsten Mats Eriksson, planeringschef, 08-587 851 52 Åsa Dahlgren, planarkitekt, 08-587 851 45 Mer information och fackliga representanter hittar du på http://vallentuna.se/sv/om-vallentuna/Lediga-jobb/ Välkommen med din ansökan Registrera din ansökan längst ner på sidan, senast 2013-09-15. Intervjuer kan komma att hållas fortlöpande. OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post. Annonssäljare och rekryteringsföretag undanbedes bestämt. Vi har redan gjort vårt val av media. VALLENTUNA KOMMUN SOM ARBETSGIVARE I Vallentuna kommun har vi en professionell verksamhet, som präglas av kvalitet och kundfokus. Engagemang, allas lika värde och utveckling genomsyrar vår organisation. Du som söker bör självklart dela vår gemensamma värdegrund. Som arbetsgivare vill vi ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vallentuna kommun satsar på kompetensutveckling och friskvård för personalen.
Företag: Vallentuna kommun
Ort: Vallentuna
Publicerad : 08-14
Sök fler jobb liknande: lediga Två planarkitekter/planhandläggare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Två planarkitekter/planhandläggare

Planarkitekt
Höörs kommun har drygt 15 500 invånare och ligger mitt i Skåne, på gränsen mellan slättlandskapet och skogsbygden. Närheten till hela Skåne, de goda kommunikationsmöjligheterna, den omväxlande naturen och det rika kultur- och fritidslivet har gjort Höör till en eftertraktad kommun att bo i. Vision Höörs kommun 2025 ”Höörs kommun är en mötesplats som tar vara på och utvecklar individens kreativitet, där idén om en hållbar utveckling drivits långt och där naturens möjligheter tas tillvara för boende, fritid och företagande.” Välkommen till Samhällsbyggnadssektor i Höör! ARBETSUPPGIFTER Som planarkitekt kommer du i första hand arbeta med detaljplaner. Vår kommun med ca 15 500 invånare i Skånes mitt har många projekt på gång som vi vill att du ska vara med om att ta fram, som de nya spännande bostadskvarteren intill stationen. Arbetet är processinriktat och i din tjänst får du möjlighet att vara med och utveckla vår nya Plan- och GISenhet inom Samhällsbyggnadssektor som utöver planer jobbar med kartproduktion och utveckling av GIS-verktyget. Samhällsbyggnadssektor arbetar vidare med planerna i exploateringsprojekt med utbyggnad av parker, gator, naturområden, gång- cykelvägar samt dagvatten och vatten- och avlopp. Dessa verksamheter sorterar politiskt under tekniska nämnden medan planverksamheten sorterar under Kommunstyrelsen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har relevant högskoleexamen -fysisk planering, arkitekt eller annan utbildning som prövas likvärdig. Du har goda kunskaper inom samhällsplanering och plan- och bygglagen (PBL) samt är bra på att kommunicera komplexa frågor muntligt och skriftligt till såväl medborgare som politik. Du är kreativ, kan självständigt leda projekt men jobbar även bra i team. Du har god vana att arbeta i AutoCAD, Adobe-programmen Illustrator, InDesign och Photoshop samt Microsoft Office. Vårt geografiska informationssystem är Geosecma for ArcGIS. Du har B-körkort.
Företag: Höörs kommun
Ort: Höör
Publicerad : 08-19
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Höör, Planarkitekt Höörs kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Hylte - en del av världen Hylte ingår i en större region som kännetecknas av stabilitet och framtidstro, nära till resten av Sverige och Europa. I Hylte finns ett gynnsamt klimat för utveckling av näringslivet. Här finns goda boendemiljöer med närhet till rik rekreation och ett engagerat föreningsliv. Hylte kommun ligger vackert inbäddat på den halländska landsbygden. Goda kommunikationer med tåg, buss och bil underlättar pendling. Som arbetsgivare vill vi i Hylte kommun skapa en vänlig och utvecklande arbetsplats där vi tar vara på dina unika kvaliteter. För oss är det viktigt att arbeta med friskvård för att du ska få en bra arbetsmiljö med ett gott arbetsklimat. Genom vår personalförening får du chansen att delta i olika aktiviteter inom både kultur och friluftsliv. Är du en av oss? Samhällsbyggnadskontoret söker en ny medarbetare till plan- och byggenheten. Du skall huvudsakligen arbeta med att upprätta detaljplaner, översiktsplaner och övrig utredning kring fysisk planering. Du kommer att driva dina uppdrag självständigt och leda eller delta i olika projektgrupper där du kommer att ha mycket kontakt med sakägare, allmänhet, politiker, byggherrar och övriga kommunala förvaltningar. Vi söker dig som har utbildning som fysisk planerare, arkitekt eller motsvarande, och som har erfarenhet av arbete med fysisk planering i kommunal verksamhet. Du bör vidare ha goda kunskaper om planprocessen, plan- och bygglagen samt viss kännedom om miljöbalken. Som person ska du ha god samarbetsförmåga och vara serviceinriktad. Andra egenskaper som värdesätts är lyhördhet, öppenhet och förmåga att kommunicera med olika typer av människor. Samtidigt har du förmåga att ta egna initiativ och ansvar såväl självständigt som i arbetsgrupper och kan utrycka dig väl både i tal och skrift. Du är intresserad och engagerad i att ta fram och gestalta bra helhetslösningar sett ur samhällsperspektiv. Du ska ha god datorvana och gärna ha erfarenhet av att arbeta med Geosecma och GIS. Övrigt: Provanställning kan bli aktuellt. Tillträde - efter överenskommelse Intervjuer sker löpande Upplysningar: Mats Andresen, kontorschef 0345-180 08 Jeane Gustafsson, bygglovshandläggare 0345-180 58
Företag: Hylte Kommun
Ort: Hylte
Publicerad : 08-20
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Hylte, Planarkitekt Hylte Kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
I Ale bor över 27 000 människor. Det gynnsamma läget längs Göta älv, närheten till Sveriges andra stad, fantastisk natur och ett varierat boende gör Ale till en attraktiv kommun i Göteborgsregionen. Våra 1 900 medarbetare möter Aleborna i livets alla skeden. Att jobba hos oss är att spela en viktig roll för Ales utveckling och välfärd. Det händer mycket i Ale just nu. Ale är mitt uppe i ett mycket spännande visionsarbete, hur Ale ska se ut 2025. Kommunen har nu fem pendelstationer och E45:an är fyrfilig, vilket skapar helt nya förutsättningar för utveckling och tillväxt. Till det pågår byggnationer av "gröna" boendemiljöer, prisbelönt IT-arbete i skolan, entreprenörsskola etc. Detta innebär en stor efterfrågan på bostads- och verksamhetsmark. Vår fortsatta expansion sätter stort fokus på stadsbyggnad och gestaltningsfrågor. För att möta det växande behovet söker vi nu en planarkitekt. ARBETSUPPGIFTER I arbetsuppgifterna ingår att självständigt handlägga detaljplaneuppdrag i samarbete med övriga förvaltningar. Som planarkitekt leder du en projektgrupp med representanter bland annat från miljö, trafik och VA. Du ansvarar för att uppdragen drivs från idé till antagande med ett helhetsansvar för skissarbete, utredningar och upprättande av planförslag. Du föredrar själv dina ärenden i samhällsbyggnadsnämnden och håller i samrådsmöten. I arbetet ingår också samråd med myndigheter, byggherrar, konsulter och allmänhet. Visst deltagande i arbete med övergripande planer och andra utredningar ingår i tjänsten samt medverkan i sektorns utveckling av samhällsbyggnadsprocessen i syfte att förbättra kundfokus, öka effektiviteten i processen och skapa förutsättningar för ett hållbart samhälle. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har examen som landskapsarkitekt, fysisk planerare, arkitekt eller motsvarande och med intresse för planerings- och stadsbyggnadsfrågor. Du ska vara väl insatt i planprocessen och ha god kännedom om Plan- och bygglagen och Miljöbalken. Vi ser också gärna att du har minst ett års dokumenterad erfarenhet av arbete med detaljplanering. Du skall ha B-körkort, kunna arbeta både självständigt och i grupp, uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha kunskaper i planeringsverktyg. Erfarenhet av bild- och layoutprogram och 3D-visualisering är en merit. Som person är du utvecklingsinriktad, pedagogisk och har god social kompetens. Vi erbjuder en ung och kreativ arbetsmiljö med stort utrymme för att påverka. Din arbetsplats är i Alafors, ca tre mil från Göteborg och fem mil från Trollhättan.
Företag: Ale kommun, Plan och bygg
Ort: Ale
Publicerad : 08-21
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Ale, Planarkitekt Ale kommun, Plan och bygg
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling. Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 25000 invånare, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhetssyn, öppenhet och delaktighet är ledord i vår organisation. Vi har stor efterfrågan på detaljplaner och söker därför på grund av föräldraledighet en vikarierande planarkitekt fram till hösten 2014. Verksamheten Samhällsbyggnad har en central roll för kommunens hållbara tillväxt och utveckling. Inom verksamheten Samhällsbyggnad ryms alla de kommunaltekniska verksamheterna, planering, egna fastigheter samt myndighetsutövningen inom miljö och bygg. Bygglovshandläggare och planhandläggare är placerade på Plan- och byggenheten, som har 15 anställda. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta med framtagande av detaljplaner i en grupp med fem planhandläggare. Arbetet med detaljplanerna bedrivs i nära samarbete med övriga förvaltningar och framtida verksamhetsutövare, där planarkitekten är projektledare för detaljplanen. Arbetet innebär dels att självständigt ta fram planhandlingar, dels att leda och samordna konsulters arbete med planhandlingar och även att ingå i arbetsgrupper. Vidare ingår redovisningar av planer inför politiska nämnder och styrelser samt leda informationsmöten och övrig kontakt med allmänhet. Du kan få medverka i både små och stora projekt där du får mycket ansvar och kommer få möjlighet att utveckla ditt arbete och arbetsuppgifter utifrån vad du är intresserad av KVALIFIKATIONER Vi söker Dig som är nyutexaminerad alternativt har några års erfarenhet, gärna från kommunal verksamhet. Du har relevant högskoleexamen med inriktning mot fysisk planering såsom arkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande. Du hanterar de vanligaste IT-verktygen för planering, illustrationer, text- och bildhantering. Du är bra på att uttrycka dig väl på svenska, både i tal och skrift. Som person är du kreativ, har god drivkraft och initiativförmåga. Det viktigt att du har ett bra bemötande och en god förmåga att kommunicera. Du arbetar på ett strukturerat och målinriktat sätt och kan leda och driva projekt.
Företag: Stenungsunds kommun, Plan och bygglovsenheten
Ort: Stenungsund
Publicerad : 08-27
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Stenungsund, Planarkitekt Stenungsunds kommun, Plan och bygglovsenheten
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planenheten söker planarkitekt/projektledare
Lerums kommun ligger idealiskt i den expansiva Göteborgsregionen knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Goda kommunikationer med tåg och buss underlättar pendling. Kommunens drygt 38.000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025. Mer information om Lerums kommun hittar du på www.lerum.se. Arbetet med samhällsbyggnadsfrågor i Lerum innebär stora utmaningar, eftersom Lerums kommun har ambition att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025. Planenheten ingår i Sektor samhällsbyggnad som har ett övergripande ansvar för kommunens samhällsbyggnadsfrågor. På planenheten arbetar för närvarande tolv personer. Enheten ansvarar för kommunens stadsbyggnadsfrågor, såväl översiktsplanering som detaljplanering. Därutöver arbetar enheten med utredningar och ärenden av olika slag kopplade till den fysiska planeringen. Just nu ligger fokus på våra tre tätorter Lerum, Floda och Gråbo, som förtätas och utvecklas med bostäder, handel och verksamheter i linje med den regionala strukturbilden. ARBETSUPPGIFTER Vår planchef ska bli länsarkitekt i Västra Götalands län. En av våra planarkitekter har blivit ny planchef. Därför söker vi nu en ny planarkitekt. Du kommer att arbeta som planarkitekt/projektledare med ansvar för egna uppdrag och projekt. I detaljplaneärenden kommer du att driva dina planer självständigt, ofta som projektledare i samverkan med andra intressenter och myndigheter. Tjänsten innebär att du kommer att författa planhandlingar, skisser, utredningar och rapporter. Uppdragen sker ofta på initiativ av externa exploatörer, där du kommer att ha rollen som kommunens handläggare. Du kommer att hålla samråd med sakägare och ge råd och upplysningar om planfrågor till näringsliv, byggherrar, andra kommunala sektorer och kommuninvånare. Hos oss finns stora möjligheter att påverka utvecklingen mot ett hållbart samhälle. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arkitektur eller fysisk planering. Du ska ha goda kunskaper om stadsbyggnad och planeringsprocessen samt inom CAD och GIS. Som person är du kreativ, kommunikativ och har analytisk förmåga. Du är engagerad och lyhörd. Vi vill att du har ett stort engagemang för ett hållbart samhällsbyggande. Vi förutsätter att du har lätt för att uttrycka dig i tal, skrift och bild. Vi värdesätter att du har förmåga att ta egna initiativ, att du har gott omdöme, är utåtriktad och serviceinriktad. Förmåga att arbeta både självständigt och i grupp är en förutsättning. Att kunna skapa goda relationer är viktigt, eftersom arbetet innebär många kontakter med olika intressenter. Du får gärna ha erfarenhet av projektledning inom samhällsbyggnadsområdet. Erfarenhet från kommunalt arbete med fysisk planering i en politiskt styrd organisation är meriterande.
Företag: Lerums kommun, Planenheten
Ort: Lerum
Publicerad : 08-28
Sök fler jobb liknande: lediga Planenheten söker planarkitekt/projektledare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planenheten söker planarkitekt/projektledare

Planenheten söker planarkitekt (vikariat)
Lerums kommun ligger idealiskt i den expansiva Göteborgsregionen knappt 20 minuters resväg från Göteborgs centrum. Goda kommunikationer med tåg och buss underlättar pendling. Kommunens drygt 38.000 invånare erbjuds hög livskvalitet med en väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Kommunens vision är att bli Sveriges ledande miljökommun till år 2025. Mer information om Lerums kommun hittar du på www.lerum.se. Arbetet med samhällsbyggnadsfrågor i Lerum innebär stora utmaningar, eftersom Lerums kommun har ambition att bli Sveriges ledande miljökommun år 2025. Planenheten ingår i Sektor samhällsbyggnad som har ett övergripande ansvar för kommunens samhällsbyggnadsfrågor. På planenheten arbetar för närvarande tolv personer. Enheten ansvarar för kommunens stadsbyggnadsfrågor, såväl översiktsplanering som detaljplanering. Därutöver arbetar enheten med utredningar och ärenden av olika slag kopplade till den fysiska planeringen. Just nu ligger fokus på våra tre tätorter Lerum, Floda och Gråbo, som förtätas och utvecklas med bostäder, handel och verksamheter i linje med den regionala strukturbilden. ARBETSUPPGIFTER En av våra planarkitekter ska vara föräldraledig. Därför söker vi nu en vikarie. Du kommer att arbeta som handläggande planarkitekt med ansvar för egna uppdrag och projekt. I detaljplaneärenden kommer du att driva enkla planärenden och utredningar självständigt. Du kommer även att vara biträdande handläggare i våra större samhällsbyggnadsprojekt. Tjänsten innebär att du kommer att författa planhandlingar, skisser, utredningar och rapporter. Uppdragen sker ofta på initiativ av externa exploatörer där du kommer att ha rollen som kommunens handläggare. Du kommer att hålla samråd med sakägare samt ge råd och upplysningar om planfrågor till näringsliv, byggherrar, andra kommunala sektorer och kommuninvånare. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har högskoleutbildning inom arkitektur eller fysisk planering. Du ska ha goda kunskaper om stadsbyggnad och planeringsprocessen samt inom CAD och GIS. Som person är du kreativ, kommunikativ och har analytisk förmåga. Du är engagerad och lyhörd. Vi vill att du har ett stort engagemang för ett hållbart samhällsbyggande. Vi förutsätter att du har lätt för att uttrycka dig i tal, skrift och bild. Vi värdesätter att du har förmåga att ta egna initiativ, att du har gott omdöme, är utåtriktad och serviceinriktad. Förmåga att arbeta både självständigt och i grupp är en förutsättning. Att kunna skapa goda relationer är viktigt, eftersom arbetet innebär många kontakter med olika intressenter. Erfarenhet från kommunalt arbete med fysisk planering i en politiskt styrd organisation är meriterande.
Företag: Lerums kommun, Planenheten
Ort: Lerum
Publicerad : 08-28
Sök fler jobb liknande: lediga Planenheten söker planarkitekt (vikariat) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planenheten söker planarkitekt (vikariat)

Planarkitekt
Ängelholms kommun är belägen i Skånes vackraste del kring Skälderviken. Kommunen har 40 000 invånare och människor lockas hit av natur, kultur, låg skatt, trygghet och en stor framtidsoptimism. Ängelholms kommuns värdegrund vilar på orden öppenhet, omtanke och handlingskraft. Ängelholm har ett brett näringsliv och ett mycket gott företagsklimat. Såväl den kommersiella som offentliga servicenivån är hög och kommunen ingår i en synnerligen dynamisk region i nordvästra Skåne. Ängelholm är platsen för dig! www.engelholm.se Stadsarkitektkontoret är en egen förvaltning och handlägger bygglov, detaljplaner samt medverkar vid framtagande av översiktsplaner. Många spännande och utmanande projekt ligger framför oss som till exempel nytt badhus, ny fotbollsarena, stora bostadsprojekt, ny pågatågsstation mm därför behöver vi förstärka kontoret rejält. ARBETSUPPGIFTER Rollen som planarkitekt innebär bland annat: Att såväl självständigt som i team genomföra alla typer av detaljplaner samt delta i andra stadsbyggnadsuppdrag. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med högskoleutbildning som landskapsarkitekt, arkitekt eller planeringsarkitekt. Erfarenhet av plan- och bygglagen är en merit. Har du dessutom kunskap om auto-cad, focus och gis är det ett plus. Att du är resultat- och serviceinriktad är en självklarhet samt att du har lätt att samarbeta med andra. Som person trivs du att arbeta i högt tempo samt är lyhörd med hög integritet. Du har också lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Tjänsten kan innebära resor så körkort är ett krav.
Företag: Stadsarkitektkontoret, Ängelholms kommun
Ort: Ängelholm
Publicerad : 09-03
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Ängelholm, Planarkitekt Stadsarkitektkontoret, Ängelholms kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Vi befinner oss i ett spännande skede i samhällsbyggandet och söker nu en kreativ medarbetare som vill vara med och forma framtiden. Tjänsten är placerad på samhällsbyggnadssektorn och här finns förutom planering även verksamheter som näringslivsutveckling, hållbar utveckling, mark- och exploatering, miljö samt bygg- och karta. ARBETSUPPGIFTER Som planarkitekt på plan- och markkontoret kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att upprätta planprogram och detaljplaner för nya utbyggnadsområden och för att utveckla och förändra befintliga områden. Möjligheter att jobba på en mer översiktlig nivå finns också, då vi tror att det berikar den individuella såväl som arbetsenhetens kompetens att växla planeringsnivåer och uppgifter. Vår ambition är att arbeta tvärsektoriellt inom samhällsbyggnadssektorn och med kommunens övriga sektorer i olika strategiska projekt. Arbetet innebär att driva processer och utforma planer i olika projektgrupper inom kommunkoncernen och externt med kommuninvånare och verksamma i kommunen. Vi ser delaktighet som ett ledord och söker ständigt nya former för att utveckla detta. Borlänge kommun har en tydlig inriktning på planering för ett hållbart samhälle och vi deltar i metodutveckling både inom kommunen, i samarbete med grannkommuner samt på nationell nivå. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har en högskoleutbildning som planeringsarkitekt, arkitekt eller landskapsarkitekt med god kunskap om fysisk planering. Du är välbekant med de lagar och förordningar som används. Du är bra på att hålla samman och planera en arbetsprocess och kan leda arbetet framåt. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med olika människor. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift samt en god presentationsförmåga. Du har god datavana och kan arbeta med CAD och GIS. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av att arbeta som planarkitekt inom kommunal eller privat verksamhet.
Företag: Borlänge kommun, Samhällsbyggnadssektorn/Plan- och mark
Ort: Borlänge
Publicerad : 09-09
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Borlänge, Planarkitekt Borlänge kommun, Samhällsbyggnadssektorn/Plan- och mark
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Vi söker en Planarkitekt till Stadsbyggnadskontoret!
Jobba med det viktigaste. Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och väl fungerande stad där framtidstro står i centrum. Välkommen till en arbetsplats full av liv. ARBETSUPPGIFTER Stadsbyggnadskontoret söker en Planarkitekt för en projektanställning! Västerås är inne i en dynamisk och expansiv utveckling där vi arbetar med hållbar utveckling. Nya bostäder planeras och byggs i centrala och mälarnära miljöer samt i stadens ytterområden och mindre orter. Goda förutsättningar finns för förändring och utveckling av nya stadsmiljöer. Staden växer också snabbt inom handel och logistik, varför behovet av attraktiva verksamhetsområden är stort. Vi står inför många spännande utmaningar, bl.a. utveckling av stationsområdet och stadskärnan. Du kommer att vara med och forma det framtida Västerås med ett helhetsperspektiv på samhällsplanering. Det är därför viktigt att du har känsla för staden som livsmiljö. Du måste ha en bred planeringssyn, där vi tillsammans ska arbeta för att få en trivsam och väl fungerande stad för västeråsarna och företagarna. Du hittar mer information om vår verksamhet på: http://www.vasteras.se/bobygga/stadsplanering/Sidor/stadsplanering.aspx Du kommer främst att arbeta med att handlägga detaljplaner och genomföra olika utredningar. Det är stor bredd och spännvidd på uppdragen, där din gestaltande förmåga kommer till god användning! Arbetet bedrivs projektorienterat i den förvissningen att vi når bäst resultat genom att samverka med andra. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har en kandidatexamen på 180 hp som arkitekt, landskapsarkitekt, planarkitekt eller motsvarande. Meriterande är om du har högskoleexamen inom ovan nämnda utbildningar. Vidare har du även utbildning i Auto-CAD och erfarenhet av ett projektorienterat arbetssätt samt arbete med fysisk planering. B-körkort är ett krav! Vi ser gärna att du har kunskap om PBL och miljöbalken. Meriterande är om du har erfarenhet av skissarbete och gestaltning, byggnadsgestaltning samt från trafik och vägplanering. Även erfarenhet av att driva egna projekt/uppdrag är meriterande. Har du även praktisk erfarenhet från att ha arbetat med Aouto-CAD och bildbehandlingprogram samt Novapoint Samhällsplanering och är det också meriterande. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av att arbeta utifrån perspektivet ”hållbart stadsbyggande”. Tjänsten kräver att du som person tar stort ansvar för dina uppgifter och har förmågan att driva dina egna processer. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och samarbetar bra med andra människor. Det är även viktigt att du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter. Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. För att möta morgondagens utmaningar eftersträvar Västerås stad mångfald och välkomnar sökanden med olika bakgrund.
Företag: Västerås stad
Ort: Västerås
Publicerad : 09-11
Sök fler jobb liknande: lediga Vi söker en Planarkitekt till Stadsbyggnadskontoret! jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Vi söker en Planarkitekt till Stadsbyggnadskontoret!

Stadsbyggnadskontoret söker planarkitekt/fysisk planerare
I Malung-Sälen lever du närmare det som verkligen betyder något. Det kan vara frisk luft, fjäll, skidåkning, fiskesjöar och vildmark. Eller tid tillsammans med familjen istället för bilköer eller tunnelbana. Det kan lika gärna handla om arbete. Malung-Sälens kommun har ett mycket gott näringslivsklimat och är också en av landets företagstätaste platser. I Malung-Sälen bor du för att du tycker att livskvalitet är viktigt. För att du inte vill vänta till semestern för att ha tid för familjen. För att du inte vill vänta till helgen med dina fritidsintressen. För att du vill att barnen ska växa upp i en trygg miljö. I Malung-Sälens kommun finns allt som hjärna, hjärta och själen behöver. Och det finns precis inpå stugknuten. Malung-Sälens kommun i Västerdalarna är en av landets till ytan största kommuner. Längst i norr ligger Sälenfjällen, som är Sveriges sydligaste fjällområde och Skandinaviens största vintersportområde. Förutom upplevelseindustrin och en snabbt växande turism har kommunen ett rikt och differentierat näringsliv. Kommunen är välförsedd med samhällelig service ex vis bra barnomsorg och gymnasieskola. I Malung-Sälens kommun lever du närmare det som verkligen betyder något. Det kan vara frisk luft, fjäll, skidåkning, fiskesjöar och vildmark. Läs mer på www.malung-salen.se Nu söker Stadsbyggnadskontoret en planarkitekt som vill vara med och planera vår framtid, där vi tillsammans ska bidra till en hållbar samhällsutveckling. Eftersom Sälenfjällen med dess turistanläggningar ligger inom kommunen, mångdubblas antalet boenden under turistsäsongen. Den expansiva fjällnäringen medför en omfattande byggverksamhet och ett stort behov av planläggning som styrmedel för utvecklingen. Det är i sig en utmaning men skapar också förutsättningar för utvecklande och stimulerande arbetsuppgifter. ARBETSUPPGIFTER Som planarkitekt vid Stadsbyggnadskontoret på Malung-Sälens kommun kommer du arbeta nära din kollega med detalj- och översiktsplaner samt annan utredning kring fysisk planering. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att handlägga planer. I vissa ärenden arbetar ni i team men ensamarbete förkommer också i projekt. I ditt uppdrag ingår även arbete tillsammans med sakägare, allmänhet, kommunens förvaltningar, vår politiska ledning samt byggherrar. I ditt arbete kommer därför samråd och upplysningar kring planfrågor samt rådgivning att ingå. I dagsläget kommer ditt arbete i stor utsträckning bestå av planarbete i Sälenfjällen då området expolateras och etableringstakten är hög. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad fysisk planerare, landskapsarkitekt, samhällsplanerare eller innehar liknande utbildning som prövas likvärdig. Det är viktigt att du är väl insatt i plan- och bygglagen (PBL) och är medveten om helheten i samhällsbyggnadsprocessen. Tidigare erfarenheter från detaljplanarbete i kommunal sektor ses som meriterande. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, som god samarbets- och organisationsförmåga. Du ska uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara kreativ i ditt arbete. Du är också intresserad av att ge en god service till allmänheten och våra politiker. Du behöver också ha datavana och känna dig bekväm med office-paketet.
Företag: Stadsbyggnadskontoret, Malung-Sälens kommun
Ort: Malung Sälen
Publicerad : 09-11
Sök fler jobb liknande: lediga Stadsbyggnadskontoret söker planarkitekt/fysisk planerare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Stadsbyggnadskontoret söker planarkitekt/fysisk planerare

Planarkitekt
Vaxholms stad är en kommun belägen 3 mil från Stockholm och en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. I Vaxholms stad, en liten kommun med hög ambitionsnivå, ges arbeten med stort eget ansvar och möjligheter att påverka. Vi har goda resultat i våra verksamheter, flera pågående utvecklingsprojekt, engagerade medarbetare, omfattande samarbete med andra organisationer och utvecklingsprogram för chefer/medarbetare. För mer information om Vaxholm: http://www.vaxholm.se Vaxholm stad är skärgårdens huvudstad på endast tre mils avstånd från Stockholm. Kommunens 64 öar gör att båtlivet hör till vardagen och blandningen mellan permanent- och sommarboende gör Vaxholm unikt. På stadsbyggnadsförvaltningen är vi idag 30 personer som arbetar med översikts- och detaljplaner, bygglov, naturvårdsfrågor, fastighetsförvaltning, kulturfrågor mm inom ramen för stadsbyggnadsnämndens myndighetsroll, nämnden för teknik, fritid och kultur och kommunstyrelsen. Vi har många planuppdrag och söker en planarkitekt till planenheten. ARBETSUPPGIFTER Vaxholms stads växer snabbt och har många spännande planer och projekt framför sig. Den nya översiktsplanen kommer att antas under året och ger en inriktning mot ökat byggande. Detaljplaneringen omfattar förtätningar i stadskärnan och omvandlingar av fritidshusområden till permanenthusområden m m. Du kommer att arbeta med såväl handläggning av detaljplaner som med övergripande planering. I tjänsten ingår att föredra ärenden för politiker och allmänhet, samt bistå allmänheten med råd och information. KVALIFIKATIONER Du ska ha en högskoleexamen med inriktning mot fysisk planering, arkitekt, landskapsarkitekt eller motsvarande. Erfarenhet av detaljplanering och kommunal förvaltning är en förutsättning, liksom god kännedom om plan- och bygglagen. Du bör ha vana av att arbeta med AutoCAD. Jobbet innebär förutom täta kontakter med medarbetare och politiker även kontakter med allmänheten samt privata och offentliga aktörer, t.ex. markägare, konsulter, länsstyrelsen. Vi värdesätter därför att du har social kompetens, lätt för att samarbeta och är bra på att uttrycka dig i tal och skrift.
Företag: Vaxholms Stad
Ort: Vaxholm
Publicerad : 09-11
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Vaxholm, Planarkitekt Vaxholms Stad
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
TVS:2013:46 Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 000 medarbetare. Våra jobb präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan att förbättra kommunens service. Umeå är en stad i ständig utveckling och är Europas kulturhuvudstad 2014. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd för Umeås invånare. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring 1 000 medarbetare varje år. Vill du bli en av oss? Med 117 000 invånare är vi en av Europas snabbast växande städer, vilket bland annat syns på alla byggkranar! Många fastighetsägare vill investera i vår stad och den snabba tillväxten medför ständig utveckling av bostads-, handels- och verksamhetsområden. Detaljplanering är en del av Umeå kommun och vår huvuduppgift är att ombesörja fysisk planering genom detaljplaner och områdesbestämmelser. Vårt mål är att bidra till ett säkert, tryggt och långsiktigt hållbart samhälle med goda livsmiljöer. Vi ska även verka för en god byggnadskultur samt en god stads- och landskapsmiljö. Hos oss kommer du att arbeta tillsammans med 15 kreativa kollegor. Vi har ett positivt arbetsklimat och håller till i nyrenoverade lokaler högst upp i stadshuset i Umeå. Anställningsform Tillsvidare, heltid Arbetsuppgifter Som planarkitekt har du ansvar för egna planuppdrag och projekt. Du handlägger planerna genom hela planprocessen, från vision till planförslag och håller kontakten med uppdragsgivare liksom andra kommunala verksamheter. I detaljplaneärenden kommer du att driva både enklare och större planärenden och utredningar självständigt. Tjänsten innebär att du kommer att ta fram skisser, planhandlingar, utredningar och rapporter. Uppdragen sker ofta på initiativ av externa exploatörer där du kommer att ha rollen som kommunens handläggare. Du kommer att hålla samråd med sakägare samt ge råd och upplysningar om planfrågor till näringsliv, byggherrar, andra kommunala sektorer och kommuninvånare. Kvalifikationer Vi söker dig som är arkitekt, landskapsarkitekt eller planeringsarkitekt. Du bör ha erfarenhet av kommunalt arbete, gärna med kommunal planering. Erfarenhet av detaljplanering och av att ta fram planeringsunderlag till olika skeden är meriterande. Som person är du lyhörd och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Då du arbetar självständigt och är drivande med att ta fram planer krävs det att du har vilja och förmåga att arbeta självständigt och trivs med att fatta beslut. Arbetet kräver B-körkort. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Tillträdesdag Enligt överenskommelse. Senast årsskiftet 2013/2014 Välkommen med din ansökan. Umeå kommun arbetar med E-rekrytering. Vi vill därför att du gör din ansökan på Umeå kommuns hemsida http://www.umea.se/jobb Umeå kommun gör inför varje rekrytering ett aktivt val av annonsplats och eventuellt rekryteringsstöd. Vi kontaktar själva de vi väljer att annonsera hos. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd. Vi ber om respekt för detta. Behöver du hjälp när du ska lägga upp din ansökan, ta kontakt med vår support, 090-16 10 99.
Företag: Umeå kommun
Ort: Umeå
Publicerad : 09-16
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Umeå, Planarkitekt Umeå kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Solna är en av Sveriges och Storstockholms mest expansiva och dynamiska kommuner. Solna ligger precis norr om Stockholms innerstad och är till ytan liten men har 68 000 invånare och lika många arbetsplatser. Solna karaktäriseras av storstadens bebyggelse och infrastruktur i kombination med stora grönområden och långa stränder. Vi har många stora, spännande stadsbyggnadsprojekt - bland annat Arenastaden, med arena, bostäder, kontor och handel, Hagastaden med ett nytt universitetssjukhus och KI's forskningscampus. Till detta kommer en omvandling av centrala Solna och bl a nya stadsdelar i Ulriksdal och Järvastaden. I Solna förenas storstadens stadsbyggnadsfrågor med den lilla kommunens överskådliga organisation. Stadsbyggnadsförvaltningen består av ca 50 personer som har ansvar för allt ifrån översiktlig planering till utförande och drift. ARBETSUPPGIFTER Vi behöver förstärka vår planavdelning och söker Dig som vill vara med och forma Solnas framtid. Du arbetar som planhandläggare och driver självständigt hela detaljplaneprocessen. Du deltar också i vårt kontinuerliga utvecklings- och kvalitetsarbete inom planprocessen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad arkitekt, fysisk planerare eller motsvarande med flerårig erfarenhet av planarbete, helst inom kommunal förvaltning. Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av arbete med komplexa projekt i storstadsmiljö och av frågor relaterade till detta. Du ska vara väl insatt i planprocessen och ha god kunskap om PBL. Du bör vara en driven projektledare med vana att självständigt leda planprojekt. Du förväntas ha kunskaper och intresse att förmedla och föra dialog kring gestaltnings- och stadsbyggnadsfrågor. Vi ser framför oss att du har god samarbetsförmåga, är lösningsinriktad, idérik och engagerad. Arbetet kräver att du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Företag: Solna Stad
Ort: Solna
Publicerad : 09-19
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Solna, Planarkitekt Solna Stad
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Lomma kommun är belägen i västra Skåne utmed Öresundskusten och har ca 22 000 invånare. Närheten till havet, den höga kvaliteten på skola och barnomsorg samt mycket goda boendemiljöer präglar kommunen. Plankontoret ingår i Planeringsenheten som ansvarar för en del av de uppgifter som kommunen har enligt plan- och bygglagen. Kontoret arbetar med planprogram och detaljplaner men även rådgivning i planfrågor, både internt och externt. Planhandläggarna deltar även i förvaltningsövergripande arbete kring översiktlig planering och uppföljning av detaljplaner. ARBETSUPPGIFTER Du kommer främst att arbeta med att handlägga detaljplaner. Arbetet bedrivs självständigt men i nära samarbete med andra tjänstemän på och utanför förvaltningen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är utbildad arkitekt, fysisk planerare eller motsvarande med erfarenhet av planarbete, helst inom kommunal förvaltning. Du ska ha goda kunskaper inom CAD och GIS, samt vara väl förtrogen med PBL och MB.
Företag: Lomma kommun, Kommunledningskontoret
Ort: Lomma
Publicerad : 09-26
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Lomma, Planarkitekt Lomma kommun, Kommunledningskontoret
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt till Samhällsbyggnadskontoret
ARBETSUPPGIFTER Kommunen är inne i en expansiv utveckling med bland annat flera stora utvecklingsprojekt i stadskärnan, ett ökat bostadsbyggande och omvandlingar av fritidshusområden. Plan- och bygglovsenheten är en av enheterna inom samhällsbyggnadskontoret och arbetar i stadshuset i direkt anslutning till stadskärnan. Vi garanterar intressanta och utmanande arbetsuppgifter i en spännande och kontrastrik stad med ett vackert omland. För mer information om Södertälje kommun se www.sodertalje.se. Samhällsbyggnadskontoret är där de flesta frågor om den fysiska miljön handläggs vilket ger bra förutsättningar för ett gott samhällsbyggande. Plan-och bygglovenheten består av trettio personer som utifrån en distriktsindelning av kommunen samarbetar i grupper. Handläggarna ansvarar för ärenden i repektive distrikt och deltar i alla skeden i samhällsbyggandet från tidiga planutredningar fram till tillsyn över det byggda. Som handläggare hos oss kommer du att arbeta brett med olika typer av planärenden som förhandsbesked, bygglov, bygganmälan, strandskydd och tillsyn. Tyngdpunkten i dina arbetsuppgifter kommer att vara arbete med detaljplaner där du kommer att vara projekansvarig. Du kommer att samverka med övriga enheter och förvaltningar och värna om god byggnadskultur och hög arkitektonisk nivå. KVALIFIKATIONER Vi vill att du har utbildning som arkitekt eller motsvarande, gärna med erfarenhet från arkitekt- eller konstruktionskontor. Du behärskar det svenska språket flytande i såväl tal som skrift och har goda kunskaper inom plan- och bygglagstiftningen. B-körkort är ett krav. Som person är du kommunikativ och pedagogisk samt har förmågan att strukturera och planera ditt arbete väl. Du är kvalitetsmedveten, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och tycker det är roligt att arbeta tillsammans med andra människor. I perioder arbetar enheten under tidspress vilket kräver att du är stresstålig.
Företag: Södertälje kommun, Plan- och byggenheten
Ort: Södertälje
Publicerad : 09-27
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt till Samhällsbyggnadskontoret jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt till Samhällsbyggnadskontoret

Planarkitekt
Gällivare ligger 10 mil norr om polcirkeln. I kommunen bor drygt 18 000 människor med närhet till arbete, service och natur. Här finns länsdelssjukhus, väl utbyggd barnomsorg, bra skolor, ett rikt föreningsliv och ett varierat kulturutbud. Närheten till vildmarken ger goda möjligheter till fritid och upplevelser av världsklass, året runt. Norrbottenskusten når man på 40 minuter med tre dagliga flyg och på ca 2,5 timme med tåg eller bil. Stockholm ligger ca 2,5 timme från Gällivare med dagliga flygförbindelser. Här finns ett differentierat näringsliv och mineralutvinning är sedan decennier en huvudsaklig basnäring. Nya delar av Gällivare ska utvecklas i takt med att områden i Malmberget avvecklas, allt som följd av gruvnäringens fortsatta expansion. Det här är landets största samhällsomvandling i sitt slag. 250 000 nya kvadratmeter av bostäder, kommunala verksamheter och kommersiella lokaler ska byggas under de närmaste 20 åren. Förvaltningen är i ett uppbyggnadsskede och vi förstärker nu med en tjänst som planarkitekt. Samhällsbyggnadsförvaltningens ansvar är att under kommunstyrelsen arbeta för att förverkliga det ?nya Gällivare?. Den nya förvaltningens arbete är varierande och innefattar många olika uppdrag. Arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter i första hand att arbeta med lokaliseringsutredningar, detaljplaner, men även andra arbetsuppgifter som gränsar till detta verksamhetsområde. Du kommer att arbeta såväl i grupp som självständigt. Arbetet är till stor del projektbaserat. Du kommer att arbeta i en stimulerande miljö med engagerade medarbetare och många aktörer. Profil och kompetens Vi söker dig som gillar utmaningar och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du ska ha en högskoleutbildning med inriktning mot fysisk planering/samhällsbyggnad eller annan utbildning som är likvärdig. Några års erfarenhet av arbete inom offentlig eller privat verksamhet är meriterande. Tillträde Enligt överenskommelse Till din ansökan vill vi ha med en CV. Vid anmodan lämnas originalhandlingar. Gällivare kommun har valt rekryteringskanaler och därför undanber vi oss annan rekryteringshjälp.
Företag: Gällivare kommun
Ort: Gällivare
Publicerad : 10-04
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Gällivare, Planarkitekt Gällivare kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt - vikariat
Kävlinge kommun rymmer det mesta – kuststräckor, fina golfbanor och sprittande fiskevatten. Snabba kommunikationer, ett aktivt näringsliv och närheten till kultur och kommers gör att både människor och företag trivs i kommunen. Det centrala läget mitt i Öresundsregionen, en stark befolkningstillväxt, god ekonomi och låg kommunalskatt gör att Kävlinge ligger bra till på alla sätt. Öppenhet, engagemang och utveckling är de ledord som präglar kommunens arbete. ARBETSUPPGIFTER Vikariat på Strategiska avdelningen Tjänsten är placerad på Strategiska avdelningen, som är en avdelning på kommunkansliet. Avdelningen arbetar huvudsakligen med frågor som berör kommunens strategiska samhällsutveckling – allt från översiktlig planering, mark- och exploateringsfrågor, plangenomförande, infrastruktur och kollektivtrafik, klimat och miljöfrågor, strategisk GIS-utveckling. Vi söker nu en vikarierande planarkitekt/samhällsstrateg som under våren 2014 vill vara med och driva samhällsutvecklingen i Kävlinge. Tjänsten erbjuder en spännande bredd och djup. Arbetet ger varierat innehåll så som bl.a. översiktlig planering, utredningar och analyser, strategiska utvecklingsprojekt, kollektivtrafik och infrastruktur, statistik och prognoser samt remisser och yttranden. Bland annat kommer tjänsten vara projektledare för arbetet med en fördjupning av översiktsplanen för Kävlinge och Furulund. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har utbildning inom fysisk planering, landskapsarkitekt, arkitekt eller annan motsvarande eller likvärdig högskoleutbildning. Eftersom du kommer att vikariera för en av kommunens ”experter” inom ämnesområdet bör du ha något års erfarenhet från arbete med översiktligt/övergripande planarbete, stadsbyggnadsfrågor, utredningar och analyser. För att lyckas i rollen behöver du vara en strukturerad och samarbetsvillig strateg med känsla för bl.a. gestaltning och stadsutveckling. Du förstår komplexa språkliga underlag och har fallenhet för att kommunicera tydligt i tal, text och bild. Du har lätt att samarbeta med människor både inom och utom ditt fackområde. Det är även viktigt att kunna arbeta självständigt och ta ansvar för sina uppdrag och projekt. Kunskaper i projektledning är meriterande. Du har goda kunskaper Plan-och bygglagen (PBL) och planerings- och stadsbyggnadsprocessen. God datorvana och kunskaper i CAD och GIS är önskvärt. Du har även erfarenhet av och förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar samt erfarenhet och intresse av dialog med medborgare. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi förutsätter att du har körkort.
Företag: Kävlinge kommun, Kommunkansliet
Ort: Kävlinge
Publicerad : 10-10
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt - vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt - vikariat

Planarkitekt
Länsstyrelsen i Blekinge är en spännande arbetsplats. I vår roll som regeringens företrädare i länet ingår att arbeta med många olika frågor såsom miljöskydd, naturvård, planering och bostadsbyggande, djurskydd, energi och klimat, kulturmiljö, krishantering, fiske och landsbygdsutveckling. Ingen annan myndighet har ett så brett arbetsområde. Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion och vi har en teknisk högskola med inriktning mot hållbar utveckling. I Blekinge är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med bra boende och en aktiv fritid. Länsstyrelsen ligger i ett nybyggt hus intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona. ARBETSUPPGIFTER Inom området samhällsplanering och boende har länsstyrelsen i uppgift att arbeta för en god bebyggd miljö. Det gör vi i samverkan med övriga verksamheter inom länsstyrelsen och tillsammans med kommuner och andra myndigheter. Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen att utveckla planeringsunderlag, medverka i kommunernas och Trafikverkets fysiska planering, utöva tillsyn och ge vägledning kring plan- och bygglagstiftningen, handlägga fastighetsbildningsärenden, stödärenden och strandskyddsdispenser för byggnader. Du kommer också att delta i arbetet med olika utredningar. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är arkitekt, planeringsarkitekt eller har motsvarande kompetens. Du ska ha god kunskap om tillämpliga lagar, i första hand plan och bygglaglagstiftningen, miljöbalken samt fastighetsbildningslagen. Du ska ha några års erfarenhet av arbete med fysisk planering. Kommunal erfarenhet eller erfarenhet från motsvarande arbete på länsstyrelse är meriterande liksom vana vid arbete med GIS. Datorvana och B- körkort är en förutsättning. Som person är du initiativrik, kan driva arbetet framåt, har en god organisations- och samarbetsförmåga samt är van att fatta självständiga beslut. Du har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Din sociala kompetens och förmåga att skapa goda relationer och vara en god representant för länsstyrelsen är viktig för att samverkan internt och externt ska fungera bra.
Företag: Länsstyrelsen Blekinge län
Ort: Karlskrona
Publicerad : 10-10
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Karlskrona, Planarkitekt Länsstyrelsen Blekinge län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Botkyrka kommun är stockholmsområdets femte största kommun med drygt 85 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. I kommunen pågår många intressanta planprojekt, både små och stora. Det handlar om ett brett spektrum av uppgifter - allt från att tänka nytt vad gäller kompletteringsbebyggelse till att arbeta med större frågor gällande stadsförnyelse av miljonprogramsområden och landsbygdsutveckling. Planverksamheten ingår i kommunens stadsbyggnadsenhet där också bygglov och mark- och exploatering ligger. I plangruppen arbetar nio arkitekter med olika bakgrund, en samhällsplanerare och en assistent. Vi satsar kraftfullt på fortbildning och arbetar aktivt med att utveckla vår omvärldsbevakning. Vår arbetsplats är i kommunalhuset i Tumba, ett stenkast från pendeltåget. ARBETSUPPGIFTER Som planarkitekt kommer du att arbeta med kommunens utveckling genom att ta fram program och detaljplaner. Du kommer även i tidiga skeden att arbeta med stadsbyggnadsstudier och förstudier samt utarbeta planbesked. Vi arbetar projektbaserat i nära samarbete med andra kompetenser inom kommunen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är intresserad av stadsbyggnadsfrågor och som har förmågan att balansera olika problemställningar i arbetet. Du ska kunna presentera förslag på ett tydligt sätt och formulera dig väl i tal och skrift. Du ska ha en utbildning som arkitekt eller planerare på mastersnivå eller motsvarande och bör ha minst två års yrkeserfarenhet av planläggning. Du ska ha goda kunskaper i Plan- och Bygglagen. Kunskaper i Focus detaljplan är en merit. Goda kunskaper i andra språk än svenska och engelska, samt kunskap om andra kulturer, är meriterande.
Företag: Botkyrka kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Stadsbyggnad
Ort: Botkyrka
Publicerad : 10-11
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Botkyrka, Planarkitekt Botkyrka kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Stadsbyggnad
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Planavdelningen Jönköpings kommun är en växande kommun med över 130 000 invånare. Vi befinner oss nu i ett intensivt utbyggnadsskede med förverkligande av bl.a. vår stadsbyggnadsvision. Vi söker dig som vill vara med och utforma framtidens Jönköping. Planavdelningen tillhör Stadsbyggnadskontoret, som är en förvaltning med ca 90 anställda. Vi kan erbjuda en trivsam arbetsmiljö i våra lokaler centralt i Jönköping. Avdelningen, med 8 medarbetare, ansvarar för arbetet med detaljplaner och fysisk planering i kommunen. Hos oss får du medverka i förvaltningsövergripande projekt där många olika kompetenser inom näraliggande teknikområden samarbetar. Som detaljplanehandläggare är du en självständig projektledare som utarbetar planhandlingarna själv i samarbete med andra förvaltningar och byggherrar. Vi vill erbjuda dig ett arbetsklimat som ger utrymme för utveckling och nya utmaningar. Vi söker dig som är utbildad arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare eller motsvarande civilingenjör med arkitekturinriktning, helst med masterexamen. Du ska ha förmåga att självständigt driva, handlägga och leda utredningar, program och planer i olika skeden. Du ska vara kreativ och kunna förhandla och göra avvägningar i det komplexa planarbetet och ha förmåga att samordna byggherrar, arkitekter, förvaltningar och myndigheter samt allmänhet och politiker. Du skall även ha förmåga att hålla möten för allmänheten och ha god IT-vana (Word, AutoCad, Indesign, Sketchup). B-körkort är ett krav, då olika projekt finns inom hela kommunen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Stadsbyggnadskontoret
Ort: Jönköping
Publicerad : 10-16
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Jönköping, Planarkitekt Stadsbyggnadskontoret
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Arkitekt/Planarkitekt
Vi söker arkitekt/planarkitekt till Samhällsbyggnadsförvaltningen, stadsmiljöavdelningen Heltid, vikariat tom augusti 2014. Arbetsuppgifter Som planarkitekt på stadsmiljöavdelningen kommer du att arbeta med såväl detaljplaner som bygglov och rådgivning. Avdelningen består av femton medarbetare under stadsarkitekten och vi arbetar med planering, bygglov och GIS/kartering. Du kommer att arbeta självständigt, vilket innebär ett stort eget ansvar och tillsammans med kollegor även i andra förvaltningar. Du har kontakter med myndigheter, politiker och allmänhet.   Kvalifikationer Du har en examen som arkitekt eller eventuellt fysisk planerare och gärna med erfarenhet av bygglovshandläggning och planarbete. Kunskaper och vana vid CAD och GIS är, liksom god allmän datorvana, en förutsättning. Tjänstens breda arbetsfält gör det fördelaktigt med kunskap och erfarenhet både från övergripande planfrågor och från mer detaljerade gestaltningsfrågor. Du bör ha en god inblick i Plan- och bygglagstiftningen och gärna erfarenhet från offentlig verksamhet. Du skall behärska det svenska språket flytande i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Övrigt Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk. Körkort B krävs. Tillträde sker snarast efter överenskommelse. För mer information kontakta Emina Kovacic, stadsarkitekt, tfn 0454-816 81 eller 070-266 62 07, emina.kovacic@karlshamn.se   Facklig företrädare: Adam Laurin, Sveriges Arkitekter, tfn 0454-814 02 eller 070-265 00 90 adam.laurin@karlshamn.se  Sista ansökningsdag Sista dag för ansökan är 2013-10-27. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via länken i annonsen. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan, då den bedöms gentemot andra sökande. En ansökan till Karlshamns kommun är en allmän handling. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Företag: Karlshamns kommun
Ort: Karlshamn
Publicerad : 10-16
Sök fler jobb liknande: lediga Arkitekt/Planarkitekt jobb, Arkitekt/Planarkitekt Karlshamn, Arkitekt/Planarkitekt Karlshamns kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Arkitekt/Planarkitekt

Planarkitekt
Kort beskrivning av Sala: Sala kommun i Västmanland har 21 700 invånare med drygt hälften bosatta i centralorten Sala. Kommunen är till ytan länets största och kännetecknas av sin småföretagaranda och skogs- och jordbrukstradition och har Sala silvergruva som främsta besöksmål. Huvudnäringar är jordbruk, handel, turism och småindustri. På Sala kommun är vi idag 2 000 medarbetare fördelade på tre förvaltningar. Beskrivning av arbetsuppgifter: Som planarkitekt ingår arbetsuppgifter inom både detaljplanering, översiktlig planering och regional planering. På detaljplanesidan pågår ett flertal intressanta projekt både för nya bostads- och verksamhetsområden. Då vi är en relativt liten planavdelning kan vi erbjuda varierade arbetsuppgifter med stort eget ansvar. Beskrivning av kvalifikationer: Som kvalifikationer ser vi gärna att du har: * Högskoleutbildning med inriktning på fysisk planering/arkitektur eller motsvarande * Kunskaper i PBL och planprocessen. * Erfarenhet av projektledning. * Erfarenhet av detaljplanering. * GIS och CAD-kunskaper. * Fördel om du kan Focus detaljplan. Som person är du strukturerad och flexibel, kan lätt växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov. Att du har ett eget driv är en förutsättning. Du har lätt för att samarbeta, informera och uttrycka dig i tal och skrift.
Företag: Sala Kommun, Samhällsbyggnadskontoret
Ort: Sala
Publicerad : 10-17
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Sala, Planarkitekt Sala Kommun, Samhällsbyggnadskontoret
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt/Bitr.planchef
Kiruna kommun är nordligast och störst i Sverige till ytan och har 23 000 invånare. Här finns ytterligheterna samlade på många sätt: Sveriges högsta berg, sju stora orörda älvar, midnattssol och polarnatt, världens största underjordsgruva, högteknologisk rymdforskning, traditionella samiska näringar och en framgångsrik turistnäring. Kiruna stad genomgår nu en spännande samhällsomvandling p.g.a. gruvbrytningen. Kiruna kommun har 1 900 anställda, vår gemensamma värdegrund är RASK ? Respekt, Ansvar och Samverkan i Kiruna kommun. Kommunen står inför en mycket spännande tid med den alldeles unika stadsomvandlingen. För att framöver professionellt kunna möta och hantera förändringen av staden finns behov av att rekrytera planarkitekter. Vi behöver förstärka vår planavdelning med en planarkitekt/biträdande planchef. Arbetsuppgifter Vi söker dig som arbetar som planhandläggare eller motsvarande och självständigt driver hela detaljplaneprocessen. Din roll som biträdande planchef blir bland annat att vara aktiv och drivande i vårt kontinuerliga utvecklings- och kvalitetsarbete inom planprocessen. Din roll innebär även att vara mentor till yngre och/eller nya medarbetare. Kompetens och erfarenhet Vi söker dig som är utbildad arkitekt, fysisk planerare eller motsvarande med minst 10 års erfarenhet av planarbete inom kommunal förvaltning. Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av arbete med komplexa projekt i storstadsmiljö och av frågor relaterade till detta. Du ska vara väl insatt i planprocessen och ha god kunskap om PBL. Du bör vara en driven projektledare med vana att självständigt leda planprojekt. Du förväntas ha kunskaper och intresse av att förmedla och föra dialog kring gestaltnings- och stadsbyggnadsfrågor. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara lösningsinriktad, idérik och engagerad. Arbetet kräver att du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort är ett krav. Anställningsform och anställningsvillkor Ett års projektanställning med start i januari 2014. Heltid. Rekrytering sker i samråd med våra berörda fackliga organisationer. Kiruna kommun eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning. Kiruna kommun har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster. Ansök via vår hemsida www.kommun.kiruna.se eller gå via arbetsförmedlingen www.ams.se för att där söka denna tjänst. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Kiruna kommun och möjliggöra god kommunikation med våra sökande, ber vi dig skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem Körkort klass -B---.
Företag: Kiruna kommun
Ort: Kiruna
Publicerad : 10-17
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt/Bitr.planchef jobb, Planarkitekt/Bitr.planchef Kiruna, Planarkitekt/Bitr.planchef Kiruna kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt/Bitr.planchef

Planarkitekt
Stationsgatan 12 Resecentrum Uppsala kommun är i stark tillväxt! Vi söker dig som är arkitekt eller planerare, och som kan bidra till Uppsalas utveckling. Uppsala kommun vill planera en attraktiv, välfungerande och omskött stad där invånarna trivs. Både företag och nya Uppsalabor ska vilja etablera sig här. Och redan idag står Uppsala inför utmaningen att möta ett stort tryck på bostadsmarknaden, både i staden och på landsbygden. Vi arbetar med många spännande stadsutvecklingsprojekt, från infill i den lilla skalan till helt nya stadsdelar. Uppsala ska växa inåt, och mycket av planläggningen sker inom stadsväven. Men Uppsala har också stora utvecklingsområden på landsbygden och i de mindre tätorterna. På kontoret för samhällsutveckling finns möjlighet att följa ett ärende från idé till verklighet. Stadsbyggnadsarbetet i Uppsala drivs i gränsöverskridande processer, där planarkitekterna har ett nära samarbete med andra kompetenser. Som planarkitekt i Uppsala kan du mycket väl bli bollplank i utformandet av offentliga platser eller bidra med ditt gestaltningskunnande i markanvisningstävlingar. Du kommer att arbeta på kontoret för samhällsutveckling i ett nybyggt kontorshus vid Resecentrum. Plangruppen består av drygt 20 personer, varav 12 planarkitekter. Övriga är bland annat plantekniker, administratörer, utredare och processledare. På kontoret är vi 200 medarbetare. Kontoret för samhällsutveckling bildades 1 januari 2012 och är en gemensam tjänsteman-naorganisation för de fyra politiska nämnder som ingår i samhällsbyggnadsverksamheten: plan- och byggnadsnämnden, namngivningsnämnden, idrotts- och fritidsnämnden samt gatu- och samhällsmiljönämnden. Arbetsuppgifter Som planarkitekt handlägger du detaljplanerna och utarbetar planhandlingarna. En viktig del av arbetet är att i en kreativ dialog med olika exploatörer forma projekt som på olika sätt bidrar till en god stadsutveckling i Uppsala. Våra uppdrag sker ofta på initiativ av byggherrar och fastighetsägare där du kommer att ha rollen som kommunens handläggare och den som driver projektet vidare. Planarbete består till stor del av problemlösning i komplexa situationer. I arbetet ingår kontakter med exploatörer, markägare, kommuninvånare, konsulter, myndigheter, politiker och tjänstemän inom andra avdelningar av kommunen. I arbetet ingår skriftlig och muntlig kommunikation. I tjänsten ingår att hålla samråd med sakägare och informationsmöten för allmänheten samt att föredra ärenden i plan- och bygg-nadsnämnden och andra nämnder. Det handlar också om att ge råd och upplysningar om planfrågor till näringsliv, byggherrar, andra kommunala sektorer och kommuninvånare. Vi bedriver ett ständigt internt förbättringsarbete, och som planarkitekt bidrar du till att utveckla effektiva arbetsprocesser inom kontoret Kvalifikationer Du är intresserad av samhällsplanering, arkitektur och gestaltning, och uppskattar utmaningarna kring detta. Du är arkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt eller motsvarande, och har erfarenhet av fysisk planering och god kännedom om stadsbyggande i övrigt. Du har förmåga att se till helheten i komplexa sammanhang och arbeta fram konstruktiva lösningar i dialog med andra. Du har förmåga att skapa goda relationer och lätt för att samarbeta. Du har goda kunskaper om plan- och bygglagen, och kännedom om miljöbalken och annan lagstiftning som styr kommunal planering. Du har erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd verksamhet. Du hanterar Officeprogrammen och bildhanteringsverktygen i Adobepaketet. Du har erfarenhet av att CAD-rita. Vi använder Novapoint Samhällsplanering. Du har god förmåga att kommunicera i tal, skrift och bild. Du kan uttrycka dig på god svenska i tal och skrift. Upplysningar Ulla-Britt Wickström planeringschef, Anna Hellgren processledare 018-727 46 31 och Torsten Livion processledare 018-727 47 34. Fackliga företrädare: Sveriges arkitekter Brita Christiansen 018-727 46 08; SACO, Sveriges ingenjörer Sampo Hinnemo 018-727 4058; Vision 018-727 24. Har du frågor gällande registrering av din ansökan kontakta HR Center 018-727 11 80. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. "I Uppsala kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet och ta till vara på de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten". Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.
Företag: Uppsala kommun
Ort: Uppsala
Publicerad : 10-17
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Uppsala, Planarkitekt Uppsala kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Lidköpings kommun Beskrivning Lidköping befinner sig i ett expansivt skede och behöver nu fler medarbetare, vi söker därför en planarkitekt som tillsammans med oss kan bidra till Lidköpings utveckling. Tjänsten är placerad på Plan-Bygg – en av Samhällsbyggnads fem enheter. Enheten ansvarar för kommunens fysiska planering, naturvårdsplanering, mark och exploatering, mät- och kartverksamhet, bygglov, utformning och gestaltning av stadsmiljöer, energi- och klimatrådgivning samt handläggning av bostadsanpassningsbidrag. Enheten handlägger och ansvarar även för plan- och byggärenden i Grästorps kommun. Arbetsuppgifter Vi söker dig som vill vara med och forma kommunens framtid. Du kommer att arbeta med detaljplaner och översiktlig planering. Initiera, samordna och driva övergripande projekt och uppdrag inom stadsutveckling. Delta i nätverk kring fysisk planering, såväl internt som externt. Kvalifikationer - Vi vänder oss till dig som har högskoleexamen som arkitekt, fysisk planerare eller motsvarande med goda kunskaper om plan- och bygglagen - Lidköpings kommun lägger stor vikt vid att planeringen ska stärka en hållbar samhällsutveckling - Du har erfarenhet av att arbeta med strategiska frågeställningar avseende den fysiska planeringen inom stadsutveckling - Du har förmåga att se och kommunicera ett helhetsperspektiv - Du är duktig på att uttrycka dig i tal och skrift - Du är mål- och resultatorienterad Villkor - Du innehar körkort
Företag: Samhällsbyggnad, Plan-Bygg
Ort: Lidköping
Publicerad : 10-23
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Lidköping, Planarkitekt Samhällsbyggnad, Plan-Bygg
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Samhällsbyggnadsförvaltningen i Tanums kommun söker Planarkitekt. Samhällsbyggnadsförvaltningens planavdelning arbetar för miljö- och byggnadsnämnden och har fem medarbetare. Vi söker Dig som vill ingå i vårt planerarteam och delta i arbetet med att utveckla Tanums kommun till en god bebyggd miljö. Du skall självständigt handlägga främst detaljplaner men också delta i den översiktliga planeringen. Som stöd har du övriga planerare men också hela förvaltningens samlade kunnande inom exempelvis miljö och kommunalteknik. Vi söker i första hand Dig som är planerare eller arkitekt, eller har annan lämplig utbildning/bakgrund inom området. Erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, intresse och kunskaper om plan- och bygglagen (PBL), gestaltnings- och miljöfrågor värdesätts. Tanum är en kommun med både ett stort exploateringstryck och många bevarandevärden, inte minst i våra kustorter Grebbestad, Fjällbacka och Hamburgsund. Behovet av långsiktighet och god planering är därför stort i de ca 40 detaljplaneärenden som vi för närvarande har aktiva. Då arbetet är mångsidigt och händelserikt är det viktigt att Du är självgående och strukturerad. Du skall även ha god samarbetsförmåga och kunna bemöta kunder på ett sakligt men serviceinriktat sätt. Det är också viktigt att Du kan uttrycka Dig väl i tal och skrift. Vår organisation är liten, med många varierande arbetsuppgifter. För Dig, som gillar utmaningar, finns därför stora möjligheter att utveckla arbetet på ett intressant och meningsfullt sätt. Körkort för bil är ett krav. För ytterligare information, ring gärna tf. planchef Moa Leidzén, tel. 0525-183 42, eller planeringsarkitekt Olof Jönsson, tel. 0525-181 33. Information om facklig representant lämnas av personalkontoret, tel. 0525-180 00. Välkommen med Din ansökan, meritförteckning och löneanspråk till: Tanums kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen,457 81 Tanumshede eller e-post: tn.diarium@tanum.se Din ansökan, märkt Planarkitekt, vill vi ha senast den 24 november 2013
Företag: TANUMS KOMMUN, Samhällsbyggnadsförvaltningen
Ort: Tanum
Publicerad : 10-23
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Tanum, Planarkitekt TANUMS KOMMUN, Samhällsbyggnadsförvaltningen
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Avesta 2020 – Något fantastiskt kommer att hända. Avesta kommun är mitt inne i ett utvecklingsarbete där alla medarbetare är med och bidrar med kompetens och engagemang. År 2020 är vi 25 000 invånare, har ett ännu kraftfullare näringsliv som grund för en ännu bättre välfärd, och vi vet att vi gjorde det tillsammans! Fagersta och Norbergs kommuner i norra Västmanland och Avesta kommun i södra Dalarna har tillsammans c:a 40 000 invånare. Kommunerna har bra förbindelser till Stockholm och Mellansverige. Du når t ex Stockholm på 1½ h med tåg. Fagersta med världsarvet Ängelsberg, Avesta med Koppardalen och Norberg med fina kulturmiljöer vittnar om gammal historia och kulturbygd. Genom Fagersta rinner Strömsholms kanal och genom Avesta Dalälven, som ger karaktär åt landskapet och kraft åt industrierna. Kommunerna Avesta, Fagersta och Norberg samverkar i en sammanslagen organisation Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning. Detta möjliggör ett effektivare arbetssätt och möjlighet att utveckla god service med hög kompetens. Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning omfattar kompetenser inom naturvård, energi- och klimat, miljö, kart & mät samt plan & bygg. Vi är ca 45 personer på förvaltningen och sitter i Avesta. Plan & Bygg består av tretton medarbetare. Sex arkitekter och ingenjörer arbetar med lov- och tillsynsärenden, en tekniker handlägger ärenden om bostadsbidrag och fem arkitekter och ingenjörer arbetar med översikts- och detaljplaner, program mm. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att få arbeta med översikts- och detaljplanering, med framtagande av program och andra utredningar för kommunernas utveckling. Vi arbetar projektbaserat i nära samarbete med andra kompetenser. I vår plangrupp, där du kommer att ingå får du bidra med dina kunskaper inom området, men även arbeta självständigt med dina egna ärenden. I dina arbetsuppgifter ingår även att samarbeta med olika förvaltningar inom kommunerna och med andra externa myndigheter. KVALIFIKATIONER Vi vill att du är utbildad arkitekt eller motsvarande eller har annan likvärdig utbildning. Arbetet kräver intresse och engagemang för både stort och smått med känsla för arkitektonisk form, gestaltning och miljö. Du bör ha goda datorkunskaper och kunna arbeta med CAD, GIS och något illustrationsprogram. Du är initiativrik och servicemedveten och har lätt för att samarbeta med andra. Du är kvalitets- och resultatinriktad och uttrycker dig lätt, enkelt och korrekt i tal och skrift och är insatt i gällande lagstiftning. Du är också duktig på att kommunicera på ett tydligt och lösningsinriktat sätt. Arbetet kräver B-körkort. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.
Företag: Avesta kommun, Västmanland-Dalarna Miljö o bygg
Ort: Avesta
Publicerad : 10-25
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Avesta, Planarkitekt Avesta kommun, Västmanland-Dalarna Miljö o bygg
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
Nyköping ligger vid kusten en timme söder om Stockholm. I kommunen arbetar ca 4.000 personer för att uppfylla målen om service, professionellt bemötande och tillgänglighet samt möta de utmaningar som ställs på en region i stark tillväxt. Mångfald gynnar utvecklingen. Vi eftersträvar därför en jämnare köns- och åldersfördelning samt varierad etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Kommunen arbetar kontinuerligt med att ge alla arbetsplatser förutsättningar för ett medskapande och ett strukturerat arbetssätt. Vi lägger därför stor vikt vid att Du delar kommunens värdegrund och medarbetarpolicy. För mer information: www.nykoping.se I Nyköpings kommun satsar vi på hälsofrämjande insatser för våra medarbetare och har därför infört rökfri arbetstid. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta på Plan- och naturenheten som är en del av Samhällsbyggnad. Enheten är en dynamisk grupp på 8 personer som arbetar med program, detaljplaner, naturvård och trafikplanering samt deltar aktivt i den översiktliga planeringen. Vi söker nu en planarkitekt. Nyköping är en expansiv kommun, vilket avspeglar sig i våra arbetsuppgifter. Planeringen av snabbjärnvägen Ostlänken sätter nu full fart. Järnvägen kommer att innebära flera nya områden för bostäder och verksamheter där en utbyggnad av trafikstrukturen är nödvändig. Med nya plan- och bygglagen har genomförandefrågorna blivit allt viktigare i planprocessen. För att förstärka enheten inom dessa områden är det en fördel om du har erfarenhet av trafikplanering eller fastighetsbildningsfrågor. Dina arbetsuppgifter blir att handlägga och upprätta detaljplaner och program. Arbetet innebär att samverka med planförfattare/konsulter, granska och upprätta planhandlingar, föredra ärenden i Bygg- och tekniknämnden och kommunstyrelse, ansvara för samråd mm genom hela planprocessen. Arbetet innebär mycket samarbete med kontakter både inom och utanför Plan- och naturenheten och kommunen i övrigt. KVALIFIKATIONER Din bakgrund kan vara arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare, lantmätare eller annan relevant utbildning. Du bör ha goda kunskaper om planprocessen, Plan- och bygglagen, samt kännedom om Miljöbalken. Erfarenhet från såväl kommunal som privat verksamhet är en fördel. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.
Företag: Nyköpings kommun, Samhällsbyggnad
Ort: Nyköping
Publicerad : 10-25
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Nyköping, Planarkitekt Nyköpings kommun, Samhällsbyggnad
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt

Planarkitekt
EKERÖ är en växande kommun med 26 000 invånare i en fantastisk naturmiljö i Mälaren 1 mil från Stockholms city. Här bor och hit flyttar människor tack vare lugnet i kombination med närheten till storstaden. Två av Sveriges 15 världsarv finns i Ekerö kommun: Drottningholms slott med dess fantastiska slottspark och vikingastaden Birka-Hovgården. STADSARKITEKTKONTORET som arbetar på uppdrag av Byggnadsnämnden (tillika Trafiknämnden) och Kommunstyrelsen, har totalt 18 engagerade medarbetare. Våra viktigaste uppgifter är planläggning på alla nivåer, bygglovhanteringens olika faser, bostadsanpassning och trafikplanering samt mät- och kartering. I kontorets uppgift ingår även ansvaret för utvecklingen av GIS för hela kommunen. ARBETSUPPGIFTER Upprättande av detaljplaner för kommunstyrelsen och byggnadsnämnden. Arbetet innebär upprättande av samråds- och utställningshandlingar, att hålla samrådsmöten samt göra presentationer av detaljplaner i kommunstyrelsen och byggnadsnämnden. I arbete ingår också kontakter med allmänhet, politiker och plankonsulter. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har minst 1-3 års erfarenhet av detaljplanering från kommunal, privat eller statlig verksamhet. Du ska ha goda kunskaper om hela planprocessen och plan- och bygglagen. Arbetet kräver att du är lyhörd, har lätt att samverka med andra och har god förmåga att kommunicera. Hos oss innebär detta att du kan göra ditt budskap begripligt för andra både i tal och skrift. Vi fäster stor vikt vid initiativförmåga och att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete och driver dina processer vidare. Du som söker har högskoleexamen som arkitekt, fysisk planering , samhällsplaneraring eller annan likvärdig utbildning.
Företag: Stadsarkitektkontoret - Ekerö kommun
Ort: Ekerö
Publicerad : 10-28
Sök fler jobb liknande: lediga Planarkitekt jobb, Planarkitekt Ekerö, Planarkitekt Stadsarkitektkontoret - Ekerö kommun
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Planarkitekt


Sök lediga jobb Planarkitekt

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se