Södermanlands län jobb - lediga jobb

Södermanlands län jobb Södermanlands län jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Södermanlands län. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Södermanlands län. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Kontrollansvarig Areal- Nyköping

 2. Utåtriktad ekonom- Nyköping

 3. Handläggare EU stöd- Nyköping

 4. Jakthandläggare- Nyköping

 5. Homeparty Säljare Södermanlands Län- Ospecificerad arbetsort

 6. Chef till funktionen för Landsbygdsutveckling- Nyköping

 7. Djurskyddshandläggare- Nyköping

 8. Utåtriktad ekonom- Nyköping

 9. Sommarjobb: Södermanlands län - gymnasium- Eskilstuna

 10. Beteshandläggare, EU-stöd- Nyköping

 11. Kvalificerad naturvårdshandläggare med strandskyddsinriktning- Nyköping

 12. Medarbetare inom miljö-, klimat och energi- Nyköping

 13. Sommarpersonal till Södermanlands län- Gnesta

 14. Kommunikatör- Nyköping

 15. Handläggare för arbete med vattenförvaltning och kalkning- Nyköping

 16. Handläggare samhällsskydd och beredskap- Nyköping

 17. HR-chef med inriktning mot service- Nyköping

 18. Antikvarie- Nyköping

 19. PLANARKITEKT/FYSISK PLANERARE- Nyköping

 20. Erfaren projektledare med fokus på pm3- Nyköping

 21. Erfaren projektledare med fokus på pm3- Eskilstuna

 22. Länsstyrelsen söker en jakthandläggare- Nyköping

 23. Tillsynshandläggare - alkohol och tobak- Nyköping

 24. Jakthandläggare- Nyköping

 25. Miljövårdsdirektör till natur- och miljöenheten- Nyköping

 26. Samordnare inom alkohol, narkotika mm (ANDT)- Nyköping

 27. Projektledare för språkutvecklande arbetssätt i skolan- Nyköping

 28. Länsjurist, inriktning överklagningar och juridiskt upphandlingsstöd- Nyköping

 29. Naturinformatör till naturum Stendörren- Nyköping

 30. Arbetsförmedlare till Södermanlands län- Eskilstuna

 31. Ekonomichef- Nyköping

 32. Förvaltare av skyddad natur- Nyköping

 33. Verksamhetscontroller- Nyköping

 34. Registrator- Nyköping

 35. Handläggare/Biolog inom oljeskadeskydd- Nyköping

 36. Funktionen Tillstånd och tillsyn- Nyköping

 37. Fysisk Planerare- Nyköping

 38. Byggnadskonsulent - vikariat- Nyköping

 39. Funktion- Nyköping

 40. Byggnadsantikvarie- Nyköping


Mer beskrivning

Kontrollansvarig Areal
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. ARBETSUPPGIFTER Länsstyrelsen i Södermanlands län söker en vikarierande kontrollansvarig. På funktionen arbetar vi med handläggning och kontroll av jordbrukets EU-stöd. Arbetsuppgifter Kontrollansvarig planerar, fördelar och leder de årliga fältkontrollerna av lantbrukarnas ansökningar av jordbruksstöd. I arbetsuppgifterna ingår att göra kontrolluttag, utbilda kontrollanter, leda och ansvara för kvalitetsuppföljning. Du är också kontaktperson mot Jordbruksverket, och ansvarig för återrapportering. I tjänsten ingår även handläggning. Länsstyrelserna arbetar mot tydligt uppställda mål för jordbrukarstödsprocessen i samverkan med Jordbruksverket. Detta kräver stor resultatinriktning i det dagliga arbetet. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har god kännedom om jordbrukspolitiken och lantbrukets villkor. Vi tror att du är agronom, lantmästare, biolog eller har annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av att arbetat som kontrollansvarig eller EU-stöds kontrollant är en merit. Att behärska grunderna i praktiskt lantbruk och att vara insatt i EU-regelverket är också meriterande. Som person är du ansvarstagande, har förmåga att fatta beslut och stå för dem samt har en god pedagogisk förmåga och lätt för att samarbeta. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet är självständigt och kräver noggrannhet. Vi förutsätter körkort och goda datakunskaper. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft högt eftersom att vi jobbar i grupp med tydliga mål, därför lägger vi stor vikt på personliga egenskaper.
Företag: Länsstyrelsen Södermanland län, Länsstyrelsen Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 09-11
Sök fler jobb liknande: lediga Kontrollansvarig Areal jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kontrollansvarig Areal

Utåtriktad ekonom
HSB Södermanland arbetar med ekonomisk och teknisk förvaltning av framför allt bostadsrättsföreningar samt med ny- och ombyggnadsprojekt. Den ekonomiska förvaltningen omfattar ca 180 bostadsrättsföreningar. Koncernen omsätter ca 210 Mkr och vi är 80 anställda. Vi söker nu ytterligare en ekonom till kontoret i Nyköping. Se gärna www.hsb.se/sodermanland för mer information. Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och varierande arbete med många kontaktytor. I tjänsten som ekonom ansvarar du för dina kunder som består av ett antal bostadsrättsföreningar. Du hanterar ekonomiska och juridiska frågor samt administrativ service. Arbetet är brett vilket innebär att du har hand om såväl enklare kundärenden som mer kvalificerade uppgifter som till exempel lånefrågor, likviditetsplanering, boksluts- och budgetarbete. Du är, utöver detta, dessutom ledamot i ett par föreningars styrelser. Du arbetar tillsammans med sex kollegor som har liknande arbetsuppgifter och rapporterar till ekonomichefen. Arbetsplatsen är placerad centralt i Nyköping. Arbetsdagarna är varierande och du har många kontakter med exempelvis boende, styrelsen för respektive förening, fastighetsmäklare, banker, revisorer och inkassoföretag. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning och minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna med inslag av budget och bokslut. Det är en fördel om du tidigare har arbetat i en kundorienterad verksamhet och det är meriterande med erfarenhet från fastighetsbranschen. Du har god IT-vana och det är en fördel om du är väl insatt i Excel och något ekonomisystem. Vi förväntar oss att du har ett stort mått av affärsmässighet och professionalitet. Du är ambitiös och har ett stort eget driv. Du har ett analytiskt förhållningssätt och jobbar strukturerat och systematiskt. Eftersom arbetet innehåller många kontakter internt och externt vill vi också att du är utåtriktad och har en god kommunikativ förmåga. Vidare är du initiativrik, får saker att hända och uppskattar att jobba i ett tidvis högt tempo. Välkommen med din ansökan senast den 30 september till malin.wahlstrom@sodermanland.hsb.se Frågor besvaras av ekonomichef Malin Wahlström 0155-26 23 05 eller 070-540 33 06
Företag: HSB SÖDERMANLANDS LÄN EK FÖR
Ort: Nyköping
Publicerad : 09-13
Sök fler jobb liknande: lediga Utåtriktad ekonom jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Utåtriktad ekonom

Handläggare EU stöd
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. ARBETSUPPGIFTER Länsstyrelsen i Södermanlands län söker handläggare till EU-stöds funktionen på landsbygdsenheten. Landsbygdsenheten administrerar EU-stöd till jordbruket och beslutar om företags- och projektstöd till landsbygden. Vi arbetar för ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart lantbruk och en levande landsbygd i länet. Enhetens arbete syftar också till att upprätthålla odlingslandskapets biologiska mångfald. Arbetsuppgifter Du kommer att granska SAM-ansökningar och handlägga miljöstöd samt direktstöd. Arbetet innebär administrativt arbete samt kontakter med lantbrukare. Länsstyrelserna arbetar mot tydligt uppställda mål för jordbrukarstödsprocessen i samverkan med Jordbruksverket. Fältarbete kan förekomma i tjänsten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har god kännedom om jordbrukspolitiken och lantbrukets villkor. Vi tror att du är agronom, lantmästare, biolog eller har annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av handläggning i JBR (särskilt betesstödet), EU-stöds kontroller, Åtagandeplaner eller blockhantering är en merit. Att behärska grunderna i praktiskt lantbruk och att vara insatt i EU-regelverket är också meriterande. Som person är du ansvarstagande, lyhörd, pedagogisk och har lätt för att samarbeta. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet är självständigt och kräver noggrannhet. Vi förutsätter egen drivkraft och förmåga att arbeta strukturerat mot tydliga mål. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.
Företag: Länsstyrelsen Södermanland län, Länsstyrelsen Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 09-20
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare EU stöd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare EU stöd

Jakthandläggare
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. ARBETSUPPGIFTER Arbetet innehåller övergripande jaktfrågor såsom handläggning av ansökningar avseende viltskador, älgvårdsfonden, skyddsjakts ärenden, jakt på allmänt vatten, tillståndsfrågor, beslut om jakttider samt föredragande i Viltförvaltningsdelegationen, administration och granskning av förvaltningsplaner och förebyggande arbete för att minska viltskador inom jord- och skogsbruk. Vidare innebär tjänsten handläggning av ansökningar om rovdjursstängsel och ansvar för länets vilthägn samt annan förekommande ärendehandläggning såsom remisser, skrivelser mm. Innehållet i tjänsten kan förändras över tid. KVALIFIKATIONER För tjänsten söker vi en biolog eller motsvarande med inriktning inom skog och vilt som har erfarenhet från arbete med jakt- och viltfrågor på myndighetsnivå, gärna på en länsstyrelse. Du ska vara väl förtrogen med svensk jaktlagstiftning och ha vana av att fatta beslut enligt en logisk linje på ett sakligt och rättssäkert sätt. Du måste ha dokumenterade kunskaper i viltekologi och populationsbiologi samt jägarexamen. Det är nödvändigt att du har praktisk erfarenhet från jakt och viltvård för svenska förhållanden samt har god kännedom om viltförekomster i Södermanlands län. Det är meriterande med media utbildning eller erfarenhet från kontakter med media både avseende tidningar och TV. Som person är Du ansvarstagande, lyhörd och har en god pedagogisk förmåga. Du är utåtriktad och har en positiv attityd samt innehar stor personlig integritet. Arbetet är självständigt och kräver noggrannhet samt god administrativ förmåga. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga särskild vikt vid personliga egenskaper och värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft liksom strategisk förmåga och helhetssyn i arbetet. Körkort och god datorvana är ett krav. Vi förutsätter att Du har kännedom om kraven för bisysslor och jäv inom offentlig verksamhet samt har gott omdöme vid representation. Anställningen är en tillsvidareanställning och vi kommer att tillämpa 6 månaders provanställning.
Företag: Länsstyrelsen Södermanland län, Länsstyrelsen Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 09-24
Sök fler jobb liknande: lediga Jakthandläggare jobb, Jakthandläggare Nyköping, Jakthandläggare Länsstyrelsen Södermanland län, Länsstyrelsen Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jakthandläggare

Homeparty Säljare Södermanlands Län
Våran Homeparty verksamhet växer och vi söker i och med denna annons säljare över hela Södermanlands Län Love Corner är ett företag om arbetar med homepartyn i erotikens tecken. Våra partyn riktar sig inte bara till tjejer utan vi har erotikpartyn för alla, singlar, par oavsett läggning eller kön. Vi arbetar för att ha ett brett utbud som passar alla och är flexibla och lyssnar alltid på vad kunden eftersöker. Som säljare för Love Corner åker du ut på för inbokade partyn med en visningsväska som innehåller våra mest populära produkter. Allt ifrån skämtartiklar, spel, massageoljor, glidmedel och leksaker. Du berättar om och visar produkterna, som alla får känna, klämma, smaka och lukta på. Du har även med dig Love Corners produktpärm som innehåller delar av vårt sortiment. Som säljare på Love Corner får du alltid en bra utbildning och vi utbildar även löpande under anställningen. Du som säljare står aldrig ensam, du är anställd av företag och har alltid kontakt med andra säljare och har alltid företaget i ryggen. Du når oss via telefon, även fredagar och lördagar då dessa partyn oftast hålls. Love Corner är ett mindre företag som har kvar den familjära känslan. Du har även en möjlighet att växa tillsammans med företaget och påverka vad som finns i sortimentet. Vi som arbetar för Love Corner har många års erfarenhet av branschen och stöttar och hjälper alltid varandra. Vi har även säljtävlingar och forum för att kunna peppa och hjälpa varandra på bästa sätt. Homepartyn hålls oftast i privata hem, i arbetet ingår även att svara på kundernas frågor och att hitta rätt produkt för just dem. Stor del av vårt arbete består i rådgivning och vi ser gärna att säljare som arbetar hos oss har en del livserfarenhet och att du har ett intresse för och inte är hemmad av de produkter vi säljer. Vi på Love Corner står för all kundtjänst, gåvan till värdinnan, packning, packningsmaterial och alla leveranser. Vi står för produktpärmar, allt material, arbetstelefon och visitkort. Vi sköter inbetalning av skatt och sociala avgifter. Att arbeta på Love Corner ger dig ett fritt och otroligt roligt extra arbete med bra förtjänstmöjligheter. Du bestämmer själv hur mycket / lite du vill jobba så detta jobb går utmärkt att kombinera med annat jobb, studier eller mammaledighet etc. Vi ser helst att du: Är Kvinna (pga våra kunder efterfrågar Kvinnliga säljare) Är fördomsfri, framåt och har glimten i ögat Har bra ordnings sinne Är serviceinritad Är punktlig och pålitlig Har lätt för att samarbeta men samtidigt är självgående Har humor och lätt för att prata inför grupp Har några års arbetslivserfarenhet Krav: Bil och körkort Grundläggande datavana Tillgång till Internet Körkort och bil är ett krav vi har så utan körkort kommer inte ansökan att behandlas. Ingen idé att söka tjänsten utan. Vi kommer att på börja interjuverna löpande under ansökningstiden Glöm inte att skicka med din Email och telefonnummer i ansökan. Vi har svårt att svara på frågor via telefon pga hög arbetsbelasning, så vid frågor kontakta oss via mail. Vi söker just nu säljare i flera delar av landet pga. stor efterfrågan på våra homeparty, så skicka gärna in en ansökan även om du inte bor just i det önskade Länet
Företag: LC SALES AB
Ort: Ospecificerad arbetsort
Publicerad : 10-25
Sök fler jobb liknande: lediga Homeparty Säljare Södermanlands Län jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Homeparty Säljare Södermanlands Län

Chef till funktionen för Landsbygdsutveckling
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. ARBETSUPPGIFTER Länsstyrelsen i Södermanlands län, Landsbygdsenheten arbetar i huvudsak med arbetsuppgifter riktade mot målgrupper inom de areella näringarna. Inom enheten finns fyra funktioner som arbetar med EU-stöd, Veterinära frågor inkl. djurskydd, jakt & fiske samt Landsbygdsutveckling. På enheten arbetar cirka 40 personer. Vi söker Chef till funktionen för Landsbygdutveckling Funktionen består i dag av 12 erfarna medarbetare som i huvudsak arbetar med landsbygdsutveckling. Detta sker genom uppdrag från Landsbygdsdepartementet och Näringsdepartementet. Inom verksamhetsområdet ingår en mängd olika frågor kopplade till landsbygdens utveckling såsom bl a företagsstöd, bredband, ortsutveckling och miljöåtgärder genom Greppa Näringen. Funktionens utmaningar inför kommande år styrs delvis av den nya jordbrukspolitiken som träder ikraft 2014-2015 men också av att det på Länsstyrelsen pågår ett förändringsarbete som kan innebära att nya verksamheter tillkommer. Som funktionschef ansvarar du för arbetsgruppens verksamhetsutveckling, personalfrågor och ekonomi. Den närmaste framtiden kommer innebära krav på att utveckla metoder för ett långsiktigt och hållbart arbetssätt kopplat till de prioriteringar som verksamheten ställs inför.. Gruppen behöver därför en tydlig teamledare med god helhetssyn och förmåga att utveckla både grupp och verksamhet. Du ingår i Landsbygdsenhetens ledningsgrupp och rapporterar direkt till enhetschef. Du förväntas bidra till såväl lokala ledningsgruppens som hela enhetens utveckling KVALIFIKATIONER Kvalifikationer och profil För att lyckas i uppdraget som funktionschef måste du ha vilja och intresse att arbeta med landsbygdens utveckling. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med landsbygdsfrågor samt har kännedom om landsbygdsprogrammet och serviceprogrammet. Som person är du ansvarstagande, lyhörd samt har en god pedagogisk förmåga. Du är utåtriktad och har en positiv attityd samt innehar stor personlig integritet. Du är en tydlig ledare som motiverar och utvecklar dina medarbetare och har mod att fatta obekväma beslut. Du är strukturerad och gillar att arbeta med komplexa frågor. Viktigt i den här gruppen är att formulera tydliga målsättningar med koppling till överordnade mål samt att ta vara på gruppens kompetenser. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga särskild vikt vid personliga egenskaper och värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft liksom strategisk förmåga och helhetssyn på arbetet. Det är också viktigt att Du har god självkännedom och vill utvecklas som ledare. Körkort och god datorvana är ett krav. Vi förutsätter att Du har kännedom om kraven för bisysslor och jäv inom offentlig verksamhet samt har gott omdöme vid representation. Varaktighet Chefsförordnandet är tidsbegränsat med en tillsvidareanställning som grund. Vi kommer att tillämpar 6 månaders provanställning.
Företag: Länsstyrelsen Södermanland län, Länsstyrelsen Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 12-19
Sök fler jobb liknande: lediga Chef till funktionen för Landsbygdsutveckling jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Chef till funktionen för Landsbygdsutveckling

Djurskyddshandläggare
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. ARBETSUPPGIFTER Djurskyddshandläggare Ref nr 112-1-2014 Länsstyrelsen i Södermanlands län söker en djurskyddshandläggare under nio månader. Organisatorisk placering är veterinära funktionen, landsbygdsenheten, Nyköping. Funktionen består i dag av ca tio medarbetare; en handläggare, sex djurskyddshandläggare samt två veterinärer varav en av dem har verksamhets- och personalansvar. Veterinära funktionen arbetar med frågor som rör hälsa hos djur och människor. Vi ansvarar för djurskyddskontrollen i länet, arbetar med smittskyddsfrågor, livsmedelsfrågor och andra veterinära frågor. Djurskyddshandläggarna har ett varierande arbete med många kontakter med medarbetare, myndigheter och andra organisationer samt med allmänheten. Länsstyrelsen har från den 1 januari 2009 ansvaret för djurskyddskontrollen samt foder- och livsmedelskontrollen i primärproduktionen. Vi söker nu en djurskyddshandläggare som vill vara delaktig i vårt fortsatta arbete med att utveckla länsstyrelsens kontrollarbete inom dessa områden. Arbetsuppgifter Djurskyddskontrollarbetet omfattar bland annat utredning av anmälningsärenden, planerad djurskyddskontroll, uppföljning vid påvisade brister samt omhänder -tagande av djur som far illa. Vissa administrativa handläggningsuppgifter ingår bland annat registerhållning, uppdateringar och redovisningar inom områdena djurskydd, smittskydd, livsmedel och allmänna veterinära frågor. KVALIFIKATIONER Kvalifikationer och profil För tjänsten krävs en grundutbildning som är relevant för arbetet exempelvis miljö- och hälsoskydd, etologi- och djurskyddsprogrammet eller utbildning som agronom, lantmästare eller annan motsvarande utbildning. Att ha arbetat med livsmedelsproducerande djur (produktionsdjur) anses meriterande. Du bör ha goda kunskaper om relevant lagstiftning om djur, djurhållning och djurens välfärd inom olika former av djurhållning. Det är en fördel om Du har arbetat med förekommande register så som djurskyddskontrollregistret, DSK, samt platina. Praktisk erfarenhet av djurskyddskontrollarbete är önskvärt. Vi värdesätter särskilt, förutom erfarenhet, också god samarbets- och organisationsförmåga samt personlig lämplighet. Personlig lämplighet i detta sammanhang innebär att Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer samtidigt som du har hög integritet i din myndighetsroll. Datorvana och körkort krävs.
Företag: Länsstyrelsen Södermanland län, Länsstyrelsen Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 01-02
Sök fler jobb liknande: lediga Djurskyddshandläggare jobb, Djurskyddshandläggare Nyköping, Djurskyddshandläggare Länsstyrelsen Södermanland län, Länsstyrelsen Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Djurskyddshandläggare

Utåtriktad ekonom
HSB Södermanland arbetar med ekonomisk och teknisk förvaltning av framför allt bostadsrättsföreningar samt med ny- och ombyggnadsprojekt. Den ekonomiska förvaltningen omfattar ca 180 bostadsrättsföreningar. Koncernen omsätter ca 210 Mkr och vi är 80 anställda. Vi söker nu ytterligare en ekonom till kontoret i Nyköping. Se gärna www.hsb.se/sodermanland för mer information. Vi erbjuder dig ett ansvarsfullt och varierande arbete med många kontaktytor. I tjänsten som ekonom ansvarar du för dina kunder som består av ett antal bostadsrättsföreningar. Du hanterar ekonomiska och juridiska frågor samt administrativ service. Arbetet är brett vilket innebär att du har hand om såväl enklare kundärenden som mer kvalificerade uppgifter som boksluts- och budgetarbete, lånefrågor och likviditetsplanering med mera. Du är, utöver detta, dessutom ledamot i ett par föreningars styrelser. Du arbetar tillsammans med fem kollegor som har liknande arbetsuppgifter och rapporterar till ekonomichefen. Arbetsplatsen är placerad centralt i Nyköping. Arbetsdagarna är varierande och du har många kontakter med exempelvis boende, styrelsen för respektive förening, fastighetsmäklare, banker, revisorer och inkassoföretag. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning och/eller minst ett par års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, med inslag av budget och bokslut. Det är en fördel om du tidigare har arbetat i en kundorienterad verksamhet och det är meriterande med erfarenhet från fastighetsbranschen. Du har god IT-vana och det är en fördel om du är väl insatt i Excel och något ekonomisystem. Vi förväntar oss att du har ett stort mått av affärsmässighet och professionalitet. Du är ambitiös och har ett stort eget driv. Du har ett analytiskt förhållningssätt och jobbar strukturerat och systematiskt. Välkommen med din ansökan senast den 7 februari till malin.wahlstrom@sodermanland.hsb.se. Frågor besvaras av ekonomichef Malin Wahlström 0155-26 23 05 eller 070-540 33 06.
Företag: HSB SÖDERMANLANDS LÄN EK FÖR
Ort: Nyköping
Publicerad : 01-23
Sök fler jobb liknande: lediga Utåtriktad ekonom jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Utåtriktad ekonom

Sommarjobb: Södermanlands län - gymnasium
Vattenfall Vattenfall Vattenfall erbjuder sommarjobb för gymnasiestuderande i Södermanlands län sommaren 2014 Energi är vårt bidrag till människors livskvalitet – varje dag. Med 34 000 medarbetare erbjuder Vattenfall ett brett utbud av tjänster inom el och värme till miljoner kunder i norra Europa. För våra kommande utmaningar behöver vi människor som helhjärtat engagerar sig för våra kunder och för en hållbar samhällsutveckling – människor som du. Vattenfall kan erbjuda studerande på gymnasienivå sommarjobb under 2014. Du kan söka sommarjobb på Vattenfall om du har sommaruppehåll från pågående studier, om du i höst övergår till en ny utbildning eller avslutar din utbildning vårterminen 2014. Sommarjobb på Vattenfall är en möjlighet för dig som kandidat att få en inblick i vårt företag och för oss på Vattenfall är detta en möjlighet att lära känna dig som potentiella medarbetare och introducera vår verksamhet. Här följer några exempel på arbetsområden: Administration Teknisk dokumentation Ekonomi Fastighetsskötsel Mekaniskt underhåll Enklare montörsysslor Exempel på placeringsorter i detta län: Nyköping Sköldinge Studsvik Ansök via länken nedan och bifoga ditt CV, personligt brev samt det ifyllda frågeformuläret. För information om rekryteringsprocessen kontakta rekryteringsassistent Karolina Cederblad via vår växel 08-739 50 00. Sista ansökningsdatum är 28 februari 2014. Välkommen med din ansökan!
Företag: Vattenfall
Ort: Eskilstuna
Publicerad : 02-02
Sök fler jobb liknande: lediga Sommarjobb: Södermanlands län - gymnasium jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sommarjobb: Södermanlands län - gymnasium

Beteshandläggare, EU-stöd
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. ARBETSUPPGIFTER Länsstyrelsen i Södermanlands län, landsbygdsenheten söker handläggare till EU-stödsfunktionen. Landsbygdsenheten administrerar EU-stöd till jordbruket och beslutar om företags- och projektstöd till landsbygden. Vi arbetar för ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart lantbruk och en levande landsbygd i länet. Enhetens arbete syftar också till att upprätthålla odlingslandskapets biologiska mångfald. Arbetsuppgifter Du kommer och handlägga miljöstöd och direktstöd samt ha huvudansvaret för betesmarksstödet. Arbetet innebär administrativt arbete samt kontakter med lantbrukare. Länsstyrelserna arbetar mot tydligt uppställda mål för jordbrukarstödsprocessen i samverkan med Jordbruksverket. I tjänsten ingår en del fältkontroller. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har kännedom om jordbrukspolitiken och lantbrukets villkor. Vi tror att du är agronom, lantmästare, biolog eller har annan relevant utbildning som vi bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av handläggning i JBR (särskilt betesstödet), EU-stödskontroller, Åtagandeplaner eller blockhantering är en merit. Att behärska grunderna i praktiskt lantbruk och att vara insatt i EU-regelverket är också meriterande. Vi tror att du har stort intresse för betesmarker och kulturlandskapet. Som person är du ansvarstagande, lyhörd, pedagogisk och har lätt för att samarbeta. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet är självständigt och kräver noggrannhet. Vi förutsätter egen drivkraft och förmåga att arbeta strukturerat mot tydliga mål. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Anställningen är en tillsvidareanställning och vi kommer att tillämpa provanställning. Körkort är ett krav.
Företag: Länsstyrelsen Södermanland län, Länsstyrelsen Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 02-03
Sök fler jobb liknande: lediga Beteshandläggare, EU-stöd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Beteshandläggare, EU-stöd

Kvalificerad naturvårdshandläggare med strandskyddsinriktning
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.  Beskrivning av organisationen Enhetens övergripande uppdrag är att värna, vårda och visa natur och miljö med syfte att bidra till ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Enheten arbetar med myndighetsutövning i form av tillsyn, tillsynsvägledning och beslutsärenden.  Funktionens största utmaning inför det kommande året är att utveckla den planerade naturvårdstillsynen. Funktionen tillhör Natur- och miljöenheten och består av tolv personer.  Dina arbetsuppgifter Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att arbeta med handläggning av naturvårdsärenden inom ett brett område. Prövning av kommunala strandskyddsdispenser, samt tillsynsvägledning och internt stöd gällande strandskydd är en stor del av arbetet. Tjänsten medför även arbete med samråd och dispenser inom naturskydd, samt att genomföra operativ tillsyn och tillsynsvägledning inom samma områden.  Inom funktionen hanteras även tillsyn över miljöfarlig verksamhet och vattenverksamhet. Detta kan komma att ingå i framtida arbetsuppgifter utifrån verksamhetens behov samt ditt intresse och din kompetens.  Arbetet är utmanande då ärendena är av varierande karaktär och handläggningen sker självständigt med begränsad tid.  Dina kvalifikationer och kompetens Vi söker i första hand dig som har mångårig erfarenhet av kvalificerad handläggning av naturvårdsärenden med fokus på strandskyddsärenden inom länsstyrelse och/eller kommunal verksamhet.  Du bör ha högskoleutbildning, företrädesvis inom biologi eller motsvarande utbildningar inom natur- och miljöskydd. Det är även meriterande att ha arbetat med samhällsbyggnadsfrågor inom kommunal verksamhet och att ha erfarenhet från anställning utanför offentlig sektor.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att klara av de krav som tjänsten ställer på resultat söker vi dig som är beslutsam och uthållig. Arbetet innebär många interna och externa kontakter det är därför viktigt att du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta.Som person är du strukturerad och har gott omdöme när det gäller bland annat myndighetsutövning och prioriteringar. Du arbetar bra självständigt och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på ett sådant sätt att alla kan förstå.  B-körkort är ett krav och vi förutsätter datorvana.  Anställningsvillkor • Anställningsform: Tillsvidare • Tillträde: Enligt överenskommelse • Omfattning: Heltid • Sista ansökningsdag: 2014-03-23   Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland.   Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.  Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 03-03
Sök fler jobb liknande: lediga Kvalificerad naturvårdshandläggare med strandskyddsinriktning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kvalificerad naturvårdshandläggare med strandskyddsinriktning

Medarbetare inom miljö-, klimat och energi
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.Beskrivning av organisationen Tjänsten är placerad på Natur- och miljöenheten, funktionen Övervakning och analys. Enhetens övergripande uppdrag är att värna, vårda och visa natur och miljö med syfte att bidra till ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. På funktionen arbetar vi med miljömål, klimat- och energi, miljöövervakning, vattenförvaltning, kalkning, förorenad mark mm. Dina arbetsuppgifter I denna tjänst kommer Du att arbeta med det strategiska klimat- och energiarbetet samt miljömålsarbetet. Tyngdpunkten kommer att vara mot klimat och energi. Det innebär att Du kommer att arbeta med den regionala klimat- och energistrategin. Tjänsten innebär att ha mycket kontakter med aktörer i länet och administrera lokala och regionala klimat- och energiprojekt. Du kommer även att delta i arbetet med åtgärdsprogram för miljömålen. Kommunikation och information är en viktig del i arbetet. Dina kvalifikationer och kompetens Du bör ha relevant akademisk utbildning inom miljö, energi eller motsvarande. Erfarenhet av att arbeta strategiskt med miljömål samt klimat- och energimål i kommunal, privat eller offentlig sektor är meriterande. Även arbete i projektform är meriterande samt erfarenhet av kommunikationsarbete. Vi söker dig som både tänker strategiskt kring kommunikation och har erfarenhet av att t.ex. ordna konferenser, utforma information på hemsidan eller ta fram informationsmaterial. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna innebär att du ska kunna ta initiativ och driva processer framåt. I kontakter med aktörer i länet är det viktigt att Du är utåtriktad, social och tydlig. För att lyckas med ditt arbete krävs att du är bra på att samarbeta, har ett strategiskt tänkande och ett strukturerat arbetssätt. Du är kreativ, har förmåga att ta ansvar och självständigt driva processer och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Körkort är önskvärt och vi förutsätter datorvana.   Anställningsvillkor • Anställningsform: Tillsvidare • Omfattning: Heltid • Tillträde: Snarast • Diarienummer: 112-1209-2014 • Sista ansökningsdag: 2014-03-23   Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland.   Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.  Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 03-03
Sök fler jobb liknande: lediga Medarbetare inom miljö-, klimat och energi jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Medarbetare inom miljö-, klimat och energi

Sommarpersonal till Södermanlands län
Butiksnamn: Gnesta Antal anställda: 5 Vi söker engagerade försäljare som vill ta kundmötet till högsta nivå och imponera på våra kunder! Om oss Vi som arbetar på Systembolaget har ett viktigt uppdrag, som handlar om att minska alkoholens skadeverkningar. Samtidigt ska man kunna njuta av ett gott öl eller vin till middagen, och där vill vi gärna bidra med vår expertis och inspirera våra kunder i valet av drycker. Vår främsta ledstjärna är god service och vi arbetar aktivt med att utveckla kundmötet i alla butiker. Att kombinera ansvar med god service är vår största utmaning. Våra värderingar vägleder oss i vårt dagliga arbete – vi är omtänksamma, kunniga och inspirerande. Rollen Rollen som försäljare innebär att man är Systembolagets ansikte utåt. Din viktigaste uppgift är att erbjuda alla kunder bästa tänkbara service. Med passion, högt driv, engagemang och ett personligt ansvar lyfter du och dina kollegor kundmötet till högsta nivå. Det dagliga arbetet som försäljare i butik innebär att du växlar mellan att möta kunder, arbeta i kassa och i lager, samt upplockning av varor. Sommaranställningen kan löpa från juni till augusti med möjlighet till förlängning. Vi har behov av dig som kan jobba allt från tre veckor till tre månader. De flesta av våra butiker har behov av deltidsanställningar men även heltid förekommer. Om dig Du är en serviceinriktad, noggrann, flexibel och lyhörd person som kan se varje kunds unika behov. Du har lätt för att samarbeta med dina kollegor i butiken och har en vilja att utvecklas tillsammans med oss efter våra kunders behov. Det är viktigt att du brinner för att ge bästa tänkbara service till våra kunder. Du har fyllt 20 år. Arbetet ställer också krav på en god fysik eftersom tunga lyft förekommer. Introduktion För att du ska få en inspirerande start i Systembolaget erbjuder vi ett introduktionsprogram speciellt anpassat för sommaranställda där du får kunskap om företaget samt utbildning i mat och dryck. Ansökan Välj butik i rutan till höger och tryck på Ansök. Sista ansökningsdatum är den 9 mars. Vissa butiker kan komma att avsluta sin annonsering tidigare. Vi tar inte ta emot ansökningar som kommer via e-post eller brev. Systembolaget arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.
Företag: Systembolaget AB
Ort: Gnesta
Publicerad : 03-04
Sök fler jobb liknande: lediga Sommarpersonal till Södermanlands län jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sommarpersonal till Södermanlands län

Kommunikatör
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.Tjänsten är placerad i Staben. Staben ansvarar för stöd till länsledningen i form av kommunikation, administration och allmän service kopplat till ledningen av myndigheten, samt länsledningens externa aktiviteter och kontakter. Staben har även ansvar för Länsstyrelsens verksamhetsplanering och årsredovisning samt olika beredningar och utredningar. Enheten leds av informationschefen. Dina arbetsuppgifter Som kommunikatör på Länsstyrelsen i Södermanland får du möjlighet att vara med och utveckla myndighetens interna och externa kommunikation. Tillsammans med kommunikationschefen och en webbansvarig stöder du länsstyrelsens medarbetare, enhetschefer och länsledning i kommunikationsfrågor.  Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt med kommunikation. En av dina arbetsuppgifter kommer inledningsvis att vara att ta fram en strategi och plan för att utveckla Länsstyrelsens medverkan i sociala medier. Du kommer också att skriva texter för olika kanaler, arbeta med utveckling och uppdatering av webb och intranät och du kommer att medverka i att planera och ta fram informationsmaterial till olika möten och sammankomster.  Dina kvalifikationer och kompetens Vi söker dig som har en akademisk examen i media och kommunikationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning.  Du har kunskap och erfarenhet av att utveckla och arbeta med sociala medier. Du är en skicklig skribent med förmåga att formulera och strukturera texter på ett tydligt och begripligt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i komplexa frågor, identifiera målgruppernas behov och formulera budskap. Det är bra om du behärskar enklare grafisk formgivning och webb-publicering. Har du erfarenhet av projektledning är det meriterande för tjänsten.  Du är kreativ, självgående och har en god pedagogisk förmåga. Du har vana att förmedla och lära ut både tekniska och teoretiska kommunikationsfrågor. Vi ser gärna att du har ett brett samhällsintresse.  Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, och kräver att du är duktig på att samarbeta och att skapa goda relationer.  Anställning Anställningen är en tillsvidareanställning.  Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Anställningsvillkor Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: Heltid Tillträde: Efter överenskommelse Diarienummer: 112-1647-2014 Sista ansökningsdatum: Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 03-21
Sök fler jobb liknande: lediga Kommunikatör jobb, Kommunikatör Nyköping, Kommunikatör Länsstyrelsen i Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kommunikatör

Handläggare för arbete med vattenförvaltning och kalkning
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.Tjänsten är placerad på natur- och miljöenheten, funktionen övervakning och analys. Enhetens övergripande uppdrag är att värna, vårda och visa natur och miljö med syfte att bidra till ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. På funktionen arbetar vi med miljömål, klimat- och energi, miljöövervakning, vattenförvaltning, kalkning, förorenad mark mm. Dina arbetsuppgifter Du kommer att arbeta med vattenförvaltning, främst med sötvatten, men kustvatten kan också bli aktuellt. Inom sötvatten kommer du att ha ansvar för övergödning, försurning, och fysisk påverkan. Arbetet består bland annat i att kvalitetssäkra den klassning av vatten som gjorts och skriva motiveringstexter. I tjänsten ingår det också att se över de övervakningsstationer som finns och bedöma behovet av ytterligare övervakning. Du kommer även att vara med i samrådsmöten om vattenförvaltning och samverka med t ex länets kommuner. Att administrera kalkning av sjöar och vattendrag samt hålla ihop delprogrammet övervakning av kiselalger i länets vattendrag är en del av tjänsten.  Dina kvalifikationer och kompetens Du bör ha relevant naturvetenskaplig utbildning på högskolenivå med inriktning vatten, t ex limnologi eller marinbiologi. Erfarenhet av arbete med vattenförvaltning och kalkning är meriterande. Även erfarenhet av arbete med GIS (Geografiskt informationssystem) och VISS (VattenInformationSystemSverige) är meriterande.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna inom vattenförvaltningen är varierande och kan förändras över tid, därför krävs det att Du tar ansvar, tar dig an de arbetsuppgifter som är mest prioriterade, är strukturerad och driver arbetet framåt.  Det är viktigt att Du kan samarbeta med andra då Du kommer att ingå i en mindre gruppering inom funktionen som arbetar med vattenförvaltning. I kontakter med aktörer i länet är det viktigt att Du är utåtriktad, social och tydlig. För att lyckas med ditt arbete är det bra om Du har ett gott omdöme och är flexibel. Du kan utrycka dig väl i tal och skrift.  Anställningsvillkor • Anställningsform: Vikariat • Omfattning: Heltid • Tillträde: 2014-07-01 • Diarienummer: 112-2062-214 • Sista ansökningsdag: 2014-04-23  Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland.  Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 04-03
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare för arbete med vattenförvaltning och kalkning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare för arbete med vattenförvaltning och kalkning

Handläggare samhällsskydd och beredskap
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.Beskrivning av organisationen Beredskapsfunktionen är placerad på samhällsbyggnadsenhten. Funktionens övergripande arbetsuppgifter är frågor om räddningstjänst, krishantering, beredskapsplanering och risk- och sårbarhetsanalyser i ett regionalt perspektiv. I dessa arbetsuppgifter kommer också kommande totalförsvarsplanering att vävas in. Funktionen består idag av en funktionschef och två handläggare. Dina arbetsuppgifter Du kommer att arbeta med uppgifter huvudsakligen inom områdena krishantering, beredskapsplanering och risk- och sårbarhetsanalyser/kontinuitetsplanering, både självständigt och tillsammans med övriga på funktionen. En del av arbetsuppgifterna kommer att röra totalförsvar, främst civilt försvar och civil-militär samverkan, beroende på kommande nationell inriktning. Dina kvalifikationer och kompetens Du ska ha god kunskap om det svenska krishanteringssystemet och en dokumenterad erfarenhet av arbete inom krishantering, beredskapssamordning eller motsvarande. Du har också en eftergymnasial utbildning som vi bedömer vara relevant för arbetsuppgifterna. Körkort är ett krav och vi förutsätter datorvana. Vi värdesätter att du har erfarenheter av att leda projekt och processer.Vi värdesätter också om du har kunskaper om länsstyrelsen och särskilt länsstyrelsens roll inom arbetsområdet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska vara resultatinriktad och ha en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Du är utåtriktad och har förmåga att skapa förtroendefulla kontakter både internt och externt. Du har även lätt att uttrycka dig i både tal och skrift. Anställningen är en tillsvidareanställning från 1 september 2014. Tjänsten är säkerhetsklassad och en registerkontroll kommer att göras innan tillsättningen. Vi kommer att tillämpa 6 månaders provanställning. Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland.  Anställningsvillkor Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: Heltid Tillträde: 1 september 2014 Diarienummer:112-2278-2014 Sista ansökningsdatum:2014-04-29 Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.   Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 04-09
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare samhällsskydd och beredskap jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare samhällsskydd och beredskap

HR-chef med inriktning mot service
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.Södermanland är en av de snabbast växande regionerna i Sverige. Länsstyrelsen står därför inför en mängd intressanta utmaningar. Vi söker nu en engagerad chef till den Administrativa enheten, som är en av sex enheter inom Länsstyrelsen i Södermanland. Ditt huvuduppdrag är att utveckla våra HR-processer och den interna servicen. Enhetens övergripande uppdrag är att ge operativt och strategiskt stöd inom HR, intern service, IT, upphandling samt ekonomi. Den framtida utmaningen är att fortsätta utveckla dessa processer utifrån kärnverksamheternas behov, men även i samarbete med övriga 20 länsstyrelser i Sverige, i olika utvecklingsprojekt. Områden som enheten just nu prioriterar är; samverkan (det goda ledarskapet parallellt med det goda medarbetarskapet), upphandling, systematiskt arbetsmiljöarbete och stöd inom projektekonomi. Hösten 2014 kommer en ny medarbetarenkät att genomföras, i samverkan med de övriga länsstyrelserna. I detta arbete kommer HR-chefen att ha en nyckelroll. Dina arbetsuppgifter Som enhetschef har du ansvar för totalt 12 medarbetare. Du kommer i första hand arbeta med HR-frågor där följande områden är prioriterade: Länsstyrelsen som attraktiv arbetsplats • Det konsultativa arbetssättet i servicerollen • Det goda ledarskapet och det goda medarbetarskapet i samklang (samverkan) • Den framtida kompetensförsörjningen • Kvalitetsäkrade rekryteringar genom kompetensbaserad rekytering • Utveckla en god arbetsmiljö i samverkan med Länsstyrelsens medarbetare Din roll innebär att vara Länsstyrelsen expert inom HR och ledarskapsfrågor och du är ett konsultativt och aktivt stöd för samtliga chefer inklusive länsledning inom detta område. Som enhetschef är du en del av Länsstyrelsens ledningsgrupp och rapporterar till Länsrådet. Kvalifikationer och profil Du ska ha relevant akademisk utbildning. Det är meriterande om du har utbildning inom arbetsrätt, ledarskap samt inom kompetensbaserad rekrytering. Du har erfarenhet som chef med personal-och budgetansvar samt flera års erfarenhet av arbete inom HR- området, gärna i en ledande position. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker därför Dig som har väl utvecklad problemlösningsförmåga, integritet och är kommunikativ. Du hanterar med lätthet de olika interna och externa sociala situationer som denna roll kräver. Du har även förmåga att leda, följa upp och vara tydlig. Att du kan planera och organisera ditt arbete ser vi som en förutsättning. Vi erbjuder Du kommer till en myndighet i förändring och som vill utvecklas, Södermanland är ett län i utveckling. Länsstyrelsen har en bred verksamhet - hos oss kommer du få ett omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka. Du kommer att få möta många kompetenta medarbetare i en arbetsmiljö som präglas av trivsel och förtroende. Anställningen är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat. Du omfattas av det lokala chefsavtalet och länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning. I denna rekrytering samarbetare vi med Source – Executiv. Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Anställningsvillkor Anställningsform: Tillsvidare Omfattning: Heltid Tillträde: Snarast Diarienummer: 112-2404-214 Sista ansökningsdatum: 18 maj 2014 Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 04-15
Sök fler jobb liknande: lediga HR-chef med inriktning mot service jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: HR-chef med inriktning mot service

Antikvarie
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.med placering på kulturmiljöfunktionen inom Samhällsbyggnadsenheten. Funktionens övergripande uppgift är att se till att kulturarvet bevaras, vårdas och levandegörs framför allt då det gäller fornlämningar, bebyggelsemiljöer, industrimiljöer, kyrkomiljöer, och kulturlandskap. Inom kulturmiljöfunktionen arbetar 8 personer med länsantikvarien som funktionsansvarig.   Arbetsuppgifter Handlägga kulturmiljöärenden med särskild inriktning på arkeologi. Arbetet gäller samråd enligt KML i samband med nya markanvändningsanspråk. I samrådsskeden är uppgiften att upplysa om fornlämningar berörs av planerad markexploatering eller fastighetsbildning och i så fall medverka till att hitta lösningar för att bevara fornlämningar eller begränsa ingreppen. När ingrepp inte kan undvikas är uppgiften att bedöma behoven av och beställa arkeologiska undersökningar. Vid större arbetsföretag ska anbudsförfarande tillämpas. I arbetet ingår tillsyn av att besluten följs samt granskning och godkännande av rapporter innan de trycks. Arbetet innebär kvalificerad handläggning med självständiga bedömningar. Kvalifikationer och profil Arbetet förutsätter akademisk examen i arkeologi, kunskap och erfarenhet av det uppdragsarkeologiska systemet samt kompetens att bedöma fornlämningar och styra arkeologiska uppdrag. Du ska ha god insikt i upphandlingsliknande förfarande enligt KML och erfarenhet av fältarkeologi. Du ska vara förtrogen med att arbeta i GIS-miljö. Det bör ha en bred kulturmiljökompetens eftersom Dina arbetsuppgifter kan beröra fler områden. Du har relationsskapande förmåga, verkställande kompetens och god förmåga att kommunicera både i tal och i skrift. Körkort är ett krav.   Anställningen är en allmän visstidsanställning på 4 månader då ordinarie personal utför andra arbetsuppgifter. Tillträde enligt överenskommelse dock senast 2014-09-01. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 05-14
Sök fler jobb liknande: lediga Antikvarie jobb, Antikvarie Nyköping, Antikvarie Länsstyrelsen i Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Antikvarie

PLANARKITEKT/FYSISK PLANERARE
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.På plan- och byggfunktionen är vi sex personer som arbetar med länsstyrelsens olika uppgifter enligt plan- och bygglagen samt infrastrukturärenden, klimatanpassning, bostadsfrågor, bygg- och energistöd, GIS-samordning, havsplanering m m. Vi tillhör Samhällsbyggnadsenheten där funktioner för kulturmiljö, beredskap och välfärd också ingår. Nu söker vi en ny medarbetare till ett välfungerande arbetslag med många stimulerande arbetsuppgifter. Arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak vara att handlägga översikts- och detaljplaneärenden samt att ansvara för länsstyrelsens arbete med havsplaneringsfrågor. Arbetet är utåtriktat och du kommer att ha kontakter med länets kommuner för fortlöpande samråd om aktuella planförslag och om havsplaneringsarbetet. Internt kommer du att samarbeta med företrädare för naturvård, kulturmiljö, miljöskydd m fl. Du kommer också att medverka i och leda utredningar och projekt som rör planering och byggande. Kvalifikationer och profil Du ska vara fysisk planerare, arkitekt eller ha motsvarande relevant högskoleutbildning samt ha några års relevant yrkeserfarenhet som kommunal planerare eller från statlig tjänst inom sakområdet. Goda kunskaper om tillämpningen av Plan- och bygglagen och anslutande lagar behövs och du är en van användare av geografiska informationssystem. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska vara resultatinriktad, initiativrik och ha en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Förmåga att skapa förtroendefulla kontakter både internt och externt behövs och du har lätt att uttrycka dig i både tal och skrift. Vi värdesätter att du har erfarenheter av att leda projekt och processer.Vi värdesätter också om du har kunskaper om länsstyrelsen och särskilt länsstyrelsens roll inom arbetsområdet. Körkort är ett krav. Anställningen är en tillsvidareanställning från 1 september 2014. Vi kommer att tillämpa 6 månaders provanställning. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 05-15
Sök fler jobb liknande: lediga PLANARKITEKT/FYSISK PLANERARE jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: PLANARKITEKT/FYSISK PLANERARE

Erfaren projektledare med fokus på pm3
- Förvaltningen för verksamhets- och ledningsservice ger stöd och service till både landstingsdirektörens staber och landstingets förvaltningar inom bland annat områdena IT, fastigheter, inköp, säkerhet, löne- och fakturahantering och administration. Förvaltningen har även ett mer strategiskt uppdrag inom området hållbar utveckling och startades upp den 1 januari 2014. Förvaltningschef är Helena Söderquist. www.landstingetsormland.se Tjänsten Verksamhets- och ledningsservice stab söker en projektledare som skall arbeta med att införa förvaltningsmodellen pm3. Inom landstinget finns ett stort antal IT-baserade system och man har funnit ett behov av att vidareutveckla befintligt arbetssätt för systemförvaltning till en mer samlad och verksamhetsstyrd förvaltning och utveckling. Med hjälp av pm3 fastställs beslutsmandat, beslutsforum och ansvarsroller för objektens förvaltningsorganisationer. Som projektledare för pm3 införandet ansvarar du för hela projektprocessen från framtagande av handlingsplan för genomförande, framtagning av förvaltningsobjektsarkitektur och styrstruktur samt projektledning av objektsetableringarna. Arbetet genomförs tillsammans med projektgrupper från berörda verksamheter och Landstingets IT enhet D-data. I projektet kommer även resurser i form av konsultstöd relaterat till pm3-modellen finnas tillgängligt. Arbetet innebär kontakter med landstingets ledningar på alla nivåer och kontakt med alla som är involverade i systemförvaltning och systemutveckling. Kvalifikationer Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning och du är med fördel certifierad enligt PMI/IPMA. Du har flerårig praktisk erfarenhet som projektledare inom verksamhetsutveckling och har erfarenhet från större förändringsarbeten. Du har ett genuint intresse för IT-relaterade frågor och det är meriterande med erfarenhet av förvaltningsstyrningsmodeller som t ex pm3. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och där önskar vi att du arbetar strukturerat och uppskattar ordning och reda. Du brinner för att arbeta målstyrt, men du är samtidigt flexibel och kan hantera ändrade förutsättningar. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift. Då du kommer att arbeta mot hela landstinget är körkort ett krav för tjänsten. Tjänsten är placerad i Nyköping eller i Eskilstuna och är en tillsvidareanställning. Frågor besvaras av rekryteringskonsulterna Erika Karlsson, 073-343 41 59, eller Maria Walde, 073-343 41 58. Ansök på www.proffice.se senast den 8 juni 2014. Ort: Nyköping Uppdragsgivare: Landstinget Sörmland
Företag: Södermanlands läns Landsting
Ort: Nyköping
Publicerad : 05-23
Sök fler jobb liknande: lediga Erfaren projektledare med fokus på pm3 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Erfaren projektledare med fokus på pm3

Erfaren projektledare med fokus på pm3
- Förvaltningen för verksamhets- och ledningsservice ger stöd och service till både landstingsdirektörens staber och landstingets förvaltningar inom bland annat områdena IT, fastigheter, inköp, säkerhet, löne- och fakturahantering och administration. Förvaltningen har även ett mer strategiskt uppdrag inom området hållbar utveckling och startades upp den 1 januari 2014. Förvaltningschef är Helena Söderquist. www.landstingetsormland.se Tjänsten Verksamhets- och ledningsservice stab söker en projektledare som skall arbeta med att införa förvaltningsmodellen pm3. Inom landstinget finns ett stort antal IT-baserade system och man har funnit ett behov av att vidareutveckla befintligt arbetssätt för systemförvaltning till en mer samlad och verksamhetsstyrd förvaltning och utveckling. Med hjälp av pm3 fastställs beslutsmandat, beslutsforum och ansvarsroller för objektens förvaltningsorganisationer. Som projektledare för pm3 införandet ansvarar du för hela projektprocessen från framtagande av handlingsplan för genomförande, framtagning av förvaltningsobjektsarkitektur och styrstruktur samt projektledning av objektsetableringarna. Arbetet genomförs tillsammans med projektgrupper från berörda verksamheter och Landstingets IT enhet D-data. I projektet kommer även resurser i form av konsultstöd relaterat till pm3-modellen finnas tillgängligt. Arbetet innebär kontakter med landstingets ledningar på alla nivåer och kontakt med alla som är involverade i systemförvaltning och systemutveckling. Kvalifikationer Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning och du är med fördel certifierad enligt PMI/IPMA. Du har flerårig praktisk erfarenhet som projektledare inom verksamhetsutveckling och har erfarenhet från större förändringsarbeten. Du har ett genuint intresse för IT-relaterade frågor och det är meriterande med erfarenhet av förvaltningsstyrningsmodeller som t ex pm3. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig verksamhet. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och där önskar vi att du arbetar strukturerat och uppskattar ordning och reda. Du brinner för att arbeta målstyrt, men du är samtidigt flexibel och kan hantera ändrade förutsättningar. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och i skrift. Då du kommer att arbeta mot hela landstinget är körkort ett krav för tjänsten. Tjänsten är placerad i Nyköping eller i Eskilstuna och är en tillsvidareanställning. Frågor besvaras av rekryteringskonsulterna Erika Karlsson, 073-343 41 59, eller Maria Walde, 073-343 41 58. Ansök på www.proffice.se senast den 8 juni 2014. Ort: Eskilstuna Uppdragsgivare: Landstinget Sörmland
Företag: Södermanlands läns Landsting
Ort: Eskilstuna
Publicerad : 05-23
Sök fler jobb liknande: lediga Erfaren projektledare med fokus på pm3 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Erfaren projektledare med fokus på pm3

Länsstyrelsen söker en jakthandläggare
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Landsbygdsenhetens övergripande uppdrag är att arbeta med EU-stöd till lantbruket, landsbygdsstöd och landsbygdsutveckling, veterinära frågor inkl djurskydd, livsmedel och smittskydd samt viltvård och fiske. Inom funktionen för viltvård och fiske hanteras ärenden inom länets alla förekommande viltslag med en majoritet för älg- och kronhjortsförvaltning. Områden inom fiske är yrkesfiske, fritidsfiske, vattenbruk och vattenvård. Dina arbetsuppgifter Arbetet innehåller i huvudsak övergripande uppgifter inom förvaltningen av älg- och kronhjort såsom t ex uppföljning av skötselplaner, områdesändringar och information till jaktområden. En stor del är också förebyggande arbete för att minska viltskador inom jord- och skogsbruk då länet delvis har stora till mycket stora stammar av kron- och dovhjort samt vildsvin. Du kommer att vara föredragande i olika frågor för länets Viltförvaltningsdelegationen som är ett organ som beslutar om övergripande riktlinjer i vilt- och rovdjursfrågor. Vidare innebär tjänsten handläggning av diverse ärenden som t ex skyddsjaktsärenden, jakt på allmänt vatten, rivning av bäverdämmen samt olika typer av tillståndsärenden, skrivelser, remisser mm. Innehållet i tjänsten kan förändras över tid.  Dina kvalifikationer och kompetens För tjänsten söker vi en biolog eller motsvarande med inriktning inom skog och vilt gärna med erfarenhet från arbete med jakt- och viltfrågor på myndighetsnivå. Du ska vara väl förtrogen med svensk jaktlagstiftning och ha vana av att fatta beslut enligt en logisk linje på ett sakligt och rättssäkert sätt. Du måste ha dokumenterade kunskaper i viltekologi och populationsbiologi samt jägarexamen. Det är nödvändigt att du har praktisk erfarenhet från jakt och viltvård för svenska förhållanden samt har kännedom om viltförekomster i Södermanlands län. Det är meriterande med mediautbildning eller erfarenhet från kontakter med media både avseende tidningar och TV. Som person är Du ansvarstagande, lyhörd och har en god pedagogisk förmåga. Du är utåtriktad och har en positiv attityd samt innehar stor personlig integritet. Arbetet är självständigt och kräver noggrannhet samt god administrativ förmåga. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga särskild vikt vid personliga egenskaper och värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft liksom strategisk förmåga och helhetssyn i arbetet. Körkort och god datorvana är ett krav. Vi förutsätter att Du har kännedom om kraven för bisysslor och jäv inom offentlig verksamhet samt har gott omdöme vid representation. Anställning Allmän visstidsanställning under minst sex månader. Tillträde 8 september eller efter överenskommelse.    Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland.  Anställningsvillkor  Anställningsform: Allmän visstid Omfattning: Heltid Tillträde: 8 september eller efter överenskommelse Diarienummer: 112-4160-214 Sista ansökningsdatum: 2014-08-03 Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 07-07
Sök fler jobb liknande: lediga Länsstyrelsen söker en jakthandläggare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Länsstyrelsen söker en jakthandläggare

Tillsynshandläggare - alkohol och tobak
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Tillsynshandläggare – alkohol och tobak Tjänsten är placerad på Samhällsbyggnadsenhetens Välfärdsfunktion. Enhetens övergripande uppdrag är att bidra till en god samhällsplanering och ett hållbart samhällsbyggande. Funktionen har sex medarbetare som arbetar med frågor som rör folkhälsa, integration, jämställdhet, alkohol- och tobakstillsyn, antidiskriminering, och andra sociala aspekter av hållbar samhällsplanering. Även länsstyrelsens förebyggande ANDT-arbete (alkohol, narkotika, dopning samt tobak) sker inom funktionen. Arbetsuppgifter Den person vi söker ska framförallt arbeta för att få en så god efterlevnad som möjligt av alkohollagen och tobakslagen i länets kommuner. Du kommer att arbeta i nära samverkan med ANDT-samordnaren för det förebyggande arbetet inom alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT). En mindre del av arbetsuppgifterna består i att utföra andra på funktionen förekommande uppgifter, sannolikt vissa uppgifter kring personligt ombud. Som tillsynshandläggare kommer du att: • bedriva tillsyn av kommunernas verksamhet enligt alkohollagen och tobakslagen • samverka med kommunerna i deras tillsyn • svara för information och vägledning till kommunerna • stödja kommunerna i arbetet med ”Ansvarsfull alkoholservering” och andra metodutvecklingsprojekt • arrangera utbildningar • sammankalla och leda/ delta i olika nätverk regionalt och nationellt • handlägga ärenden och skriva förslag till beslut och remissvar Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov. Kvalifikationer -          Du ska ha en akademisk examen i folkhälsa, statsvetenskap, juridik eller annan utbildning på högskolenivå som bedöms lämplig. -          Du ska kunna uttrycka dig mycket väl i det svenska språket, framförallt skriftligt. -          Du bör ha flerårig erfarenhet från arbete i kommunal och/ eller statlig förvaltning eller annan flerårig arbetslivserfarenhet som bedöms relevant. -          Körkort är ett krav eftersom du måste kunna röra dig över länet på ett flexibelt sätt. Den personliga kompetensen är avgörande för hur du lyckas med uppdraget och vi lägger därför stor vikt vid att du har integritet, inger förtroende och har lätt för att skapa kontakter. Eftersom uppdraget innebär stor självständighet och höga krav på resultat tillsammans med kvalitet ställs även krav på att du är initiativtagande, har förmåga att sätta igång aktiviteter, uppnår resultat, är kvalitetsmedveten, har ett strukturerat arbetssätt och kan arbeta både självständigt och i grupp. Vi fäster stor vikt vid nämnda personliga egenskaper. Anställningen är en tillsvidaretjänst. Länsstyrelsen tillämpar provanställning på sex månader. Omfattning och tillträde Heltid, omgående Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Information Information får Du av Mikael Bentzer som är chef  Välfärdsfunktionen. Du når Mikael säkrast under vecka 33. Fackliga företrädare Patrik Holmer (SACO) och Ebba Gillbrand (ST). Samtliga kan nås på telefon 010 – 223 40 00 (vx). Ansökan Vi ber dig söka tjänsten genom någon av länkarna i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar och för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande  Välkommen med Din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar Du vill åberopa senast den 17 augusti 2014 via www.lansstyrelsen.se/sodermanland/jobb. Ange ref nr:112-4508-2014. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 07-28
Sök fler jobb liknande: lediga Tillsynshandläggare - alkohol och tobak jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Tillsynshandläggare - alkohol och tobak

Jakthandläggare
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Landsbygdsenhetens övergripande uppdrag är att arbeta med EU-stöd till lantbruket, landsbygdsstöd och landsbygdsutveckling, veterinära frågor inkl djurskydd, livsmedel och smittskydd samt viltvård och fiske. Inom funktionen för viltvård och fiske hanteras ärenden inom länets alla förekommande viltslag med en majoritet för älg- och kronhjortsförvaltning. Områden inom fiske är yrkesfiske, fritidsfiske, vattenbruk och vattenvård. Arbetsuppgifter Arbetet innehåller handläggning av olika ansökningar bland annat avseende viltskador, skyddsjakt, jakt på allmänt vatten, rivning av bäverdämmen mm. I tjänsten hanteras också övergripande jaktfrågor såsom tillståndsfrågor, beslut om jakttider, administration och granskning av förvaltningsplaner och förebyggande arbete för att minska viltskador inom jord- och skogsbruk. Vidare innebär tjänsten att bistå med kunskap ang ansökningar om rovdjursavvisande stängsel och ansvar för länets vilthägn. Arbetet innefattar kontakter med allmänhet, andra myndigheter, media samt föredragande i länets Viltförvaltningsdelegation. Därtill annan förekommande ärendehandläggning såsom remisser, skrivelser mm. Innehållet i tjänsten kan förändras över tid Kvalifikationer och profil För tjänsten söker vi en biolog eller motsvarande med inriktning inom skog och vilt som har erfarenhet från arbete med jakt- och viltfrågor på myndighetsnivå eller liknande. Du ska vara väl förtrogen med svensk jaktlagstiftning och ha vana av att fatta beslut enligt en logisk linje på ett sakligt och rättssäkert sätt. Du måste ha dokumenterade kunskaper i viltekologi och populationsbiologi samt jägarexamen. Det är nödvändigt att du har praktisk erfarenhet från jakt och viltvård för svenska förhållanden samt har god kännedom om viltförekomster i Södermanlands län. Det är meriterande med kunskaper inom jord- och skogsbruk samt erfarenhet från kontakter med media både avseende tidningar och TV. Som person är Du ansvarstagande, lyhörd och har en god pedagogisk förmåga. Du är utåtriktad och har en positiv attityd samt innehar stor personlig integritet. Arbetet är självständigt och kräver noggrannhet samt god administrativ förmåga. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga särskild vikt vid de personliga egenskaperna och värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft liksom strategisk förmåga och helhetssyn i arbetet. Körkort och god datorvana är ett krav. Vi förutsätter att Du har kännedom om kraven för bisysslor och jäv inom offentlig verksamhet samt har gott omdöme vid representation. Anställningen är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Som person är Du ansvarstagande, lyhörd och har en god pedagogisk förmåga. Du är utåtriktad och har en positiv attityd samt innehar stor personlig integritet. Arbetet är självständigt och kräver noggrannhet samt god administrativ förmåga. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi kommer att lägga särskild vikt vid de personliga egenskaperna och värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft liksom strategisk förmåga och helhetssyn i arbetet. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Information Mer information om arbetsuppgifterna får Du av enhetschef Ulrika Lundberg eller av jakthandläggare Helena Söderlund. Fackliga företrädare är Britt-Liz Olsson (ST) och Christofer Cromnow (SACO). Samtliga kan nås på telefon 010-2234000 (växel) Ansökan Vi ber dig söka tjänsten genom någon av länkarna i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande  Välkommen med Din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar Du vill åberopa senast den 28 september via www.lansstyrelsen.se/sodermanland/jobb. Ange ref nr:112-5158-2014 Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 09-10
Sök fler jobb liknande: lediga Jakthandläggare jobb, Jakthandläggare Nyköping, Jakthandläggare Länsstyrelsen i Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Jakthandläggare

Miljövårdsdirektör till natur- och miljöenheten
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Beskrivning av organisationen Södermanland är en av de snabbast växande regionerna i Sverige. Länsstyrelsen står därför inför en mängd intressanta utmaningar. Natur- och miljöfrågorna är ett av Länsstyrelsens viktigaste uppdrag och vi söker därför en engagerad chef till natur- och miljöenheten, som är en av sex enheter inom Länsstyrelsen i Södermanland. Enhetens övergripande mål är att bidra till att den nationella politiken inom miljöområdet får genomslag i länet. Enheten har runt 50 medarbetare och där du tillsammans med fyra funktionschefer leder verksamheten. Som miljövårdsdirektör ansvarar du för samordning, planering och utveckling av verksamheten. I ansvaret ingår också att samverka med övriga enheter och specialister inom myndigheten. Internt ska enheten präglas av god arbetsmiljö, en levande värdegrund och att balans finns mellan enhetens resurser och uppgifter. Arbetet som enhetschef på Länsstyrelsen är stimulerande och utvecklande, med många kontakter lokalt, regionalt och nationellt. Din närmaste chef är länsrådet och du ingår i länsstyrelsens ledningsgrupp. Kvalifikationer och profil Du har högskoleutbildning inom natur- och miljöområdet eller annan relevant inriktning. Du har god kännedom om enhetens frågor ur ett strategiskt och övergripande perspektiv, förvärvad genom t ex erfarenhet av arbete med natur- och miljöfrågor på central nivå. Du har erfarenhet av myndighetsutövning, tvärsektoriellt arbete och samverkan med externa intressenter samt har ledarerfarenhet på hög nivå, där du har lett andra chefer och suttit i ledningsgrupp. Du talar och skriver svenska obehindrat. Det är meriterande om du har god förmåga att använda engelska språket då omvärldsbevakning ur ett globalt perspektiv är viktigt. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker därför dig som har en väl utvecklad ledarförmåga, där du har arbetat på ett strategiskt plan, är kommunikativ och har integritet. Du hanterar med lätthet de olika interna och externa sociala situationer som denna roll kräver och har erfarenhet av verksamhetsutveckling och utveckling av nya arbetssätt. Du har även förmåga att leda, entusiasmera, följa upp och vara tydlig. Att du kan planera och organisera ditt arbete ser vi som en förutsättning. Vi erbjuder Du kommer till en myndighet i förändring och som vill utvecklas, Södermanland är ett län i utveckling. Länsstyrelsen har en bred verksamhet - hos oss kommer du få ett omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka. Du kommer att få möta många kompetenta medarbetare i en arbetsmiljö som präglas av trivsel och förtroende. Anställningen är tillsvidare med chefsförordnandet är tidsbegränsat. Du omfattas av det statliga chefsavtalet och länsstyrelsen tillämpar individuell lönesättning. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis/ManpowerGroup. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Mer information om arbetsuppgifterna får du av Länsråd Staffan Larsson (070-6632816). Fackliga företrädare är Patrik Holmer (SACO) och Rune van den Brink (ST). Samtliga kan nås på telefon 010 – 223 40 00 (vxl). Ansökan Välkommen med Din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar Du vill åberopa senast den 19 oktober via vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Ange ref nr:112-5842-2014. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 09-24
Sök fler jobb liknande: lediga Miljövårdsdirektör till natur- och miljöenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Miljövårdsdirektör till natur- och miljöenheten

Samordnare inom alkohol, narkotika mm (ANDT)
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Tjänsten är placerad på Samhällsbyggnadsenhetens Välfärdsfunktion. Enhetens övergripande uppdrag är att bidra till en god samhällsplanering och ett hållbart samhällsbyggande. Funktionen har sex medarbetare som arbetar med frågor som rör folkhälsa, integration, jämställdhet, alkohol- och tobakstillsyn, antidiskriminering, och andra sociala aspekter av hållbar samhällsplanering. Även länsstyrelsens förebyggande ANDT-arbete (alkohol, narkotika, dopning samt tobak) sker inom funktionen.   Arbetsuppgifter Det övergripande målet för samordnarens arbete är att förankra regeringens strategi för 2011 – 2015 som gäller förebyggande arbete på ANDT-området. Samordnaren ska bistå kommunerna med nödvändigt stöd i förändringsarbete och kompetensutveckling inom dessa områden. Detta skall bland annat ske genom: • att förankra regeringens strategi i länets kommuner • att ge stöd och handledning till de lokala samordnarna som nu finns i länet • verka för att alla kommuner i länet ska ha en lokal samordnare • att utbilda men också arrangera och samordna seminarier/konferenser för att sprida kunskaper om handlingsplanen och det förebyggande arbetet • att samverka med befintliga nätverk för det förebyggande arbetet på lokal, regional och nationell nivå • att initiera forskning och sprida forskningsresultat • att samverka med berörda tjänstemän inom länsstyrelsen Kvalifikationer och profil Lämplig bakgrund är folkhälsovetarexamen eller annan likvärdig högskoleutbildning. Erfarenhet av arbete med alkohol- och drogprevention från stat, kommun, annan myndighet eller organisation är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och söker därför Dig som har hög integritet, inger förtroende och har lätt för att skapa kon­takter. Du är van att arbeta själv­ständigt, är initiativrik och förstår vikten av såväl intern som extern samverkan för att nå goda resultat i ditt arbete. God verbal och stilistisk förmåga fordras. Körkort är ett krav eftersom du måste kunna röra dig över länet på ett flexibelt sätt. Anställningen är ett vikariat under perioden januari 2015 – 30 januari 2016. Vi vill att du kan börja din anställning under januari månad 2015, då nuvarande befattningshavare förväntas gå på föräldraledighet 15 februari. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Information Mer information om arbetsuppgifterna får Du av funktionschef Mikael Bentzer. Fackliga företrädare är Christofer Cromnow (SACO) och Rune van den Brink (ST). Samtliga kan nås på telefon 010-2234000 Ansökan Vi ber dig söka tjänsten genom någon av länkarna i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande   Välkommen med Din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar Du vill åberopa senast den 3 november 2014 via www.lansstyrelsen.se/sodermanland/jobb. Ange ref nr:112-5744-2014. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 10-14
Sök fler jobb liknande: lediga Samordnare inom alkohol, narkotika mm (ANDT) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Samordnare inom alkohol, narkotika mm (ANDT)

Projektledare för språkutvecklande arbetssätt i skolan
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Tjänsten är placerad på Samhällsbyggnadsenheten, välfärdsfunktionen. Enhetens övergripande uppdrag är att bidra till en god samhällsplanering och ett hållbart samhällsbyggande. Funktionen har sju medarbetare som arbetar med frågor som rör folkhälsa, intergration, jämställdhet, alkohol- och tobakstillsyn, antidiskriminering och andra sociala aspekter av hållbar samhällsplanering. Även länsstyrelsens förebyggande ANDT-arbete (alkohol, narkotika, dopning samt tobak) sker inom funktionen. Projektledare för språkutvecklande arbetssätt i skolan Tjänsten ingår i projektet Stärkt kvalitet i mottagandet av nyanlända elever i Södermanlands län. Den är placerad på samhällsbyggnadsenheten, välfärdsfunktionen Arbetsuppgifter Länsstyrelserna har flera uppdrag på integrationsområdet och ska bland annat verka för att kommunerna har kapacitet och beredskap att ta emot nyanlända. Skolans roll är central när det gäller att stärka mottagande och integration av barn och unga. För att stärka detta arbete i Södermanlands län har Länsstyrelsen startat ett projekt som syftar till att arbeta kompetensutvecklande med den personal som möter nyanlända barn och ungdomar i skolan.  Projektledarens arbetsuppgifter kommer att bestå i att organisera och genomföra kompetensutvecklingsinsatser för lärare och skolpersonal som arbetar med nyanlända barn och unga i Södermanlands län. Fokus ligger på språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen. Insatserna kommer bland annat att bestå av utbildningsdagar och nätverksbyggande. Arbetsuppgifterna innebär ett nära samarbete med kommunala tjänstemän och skolpersonal i länets kommuner. Kvalifikationer och profil Den person vi söker: har relevant pedagogisk universitetsutbildning, tex lärarexamen för de högre årskurserna och/eller gymnasiet, eller motsvarande, med behörighet i att undervisa i svenska som andraspråk (SvA). har erfarenhet av arbete med nyanlända elever har erfarenhet av språkutvecklande arbetssätt har erfarenhet av att organisera utvecklingsarbete har erfarenhet av att fungera som stöd för rektorer/pedagoger och annan skolpersonal kan uttrycka sig väl i tal och skrift Lärarlegitimation är meriterande   Den vi söker är även: ansvarsfull drivande självständig   Körkort är ett krav för tjänsten.   Anställningen är en projektanställning under perioden 7 januari – 30 juni 2015 Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Information Mer information om arbetsuppgifterna får Du av funktionschef Mikael Bentzer. Fackliga företrädare Christofer Cromnow (SACO) och Rune van den Brink (ST). Samtliga kan nås på telefon 010-2234000 (vx). Ansökan Vi ber dig söka tjänsten genom någon av länkarna i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande   Välkommen med Din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar Du vill åberopa senast den 23 november 2014 via www.lansstyrelsen.se/sodermanland/jobb. Ange ref nr:112-6389-2014 Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 11-06
Sök fler jobb liknande: lediga Projektledare för språkutvecklande arbetssätt i skolan jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Projektledare för språkutvecklande arbetssätt i skolan

Länsjurist, inriktning överklagningar och juridiskt upphandlingsstöd
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Organisation Tjänsten är placerad på Rättsfunktionen, Juridiska enheten. Vi är tio personer på funktionen, varav fem jurister. Våra huvudsakliga uppgifter är att hantera överklagningsärenden enl. plan- och bygglagen och miljöbalken och att ge juridiskt stöd till andra verksamheter såsom natur- och miljö, landsbygd, djurskydd m.fl. områden. Vi hanterar även frågor om kameraövervakning, lokala trafikföreskrifter och de allmänna valen. Arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter kommer till stor del vara att handlägga och besluta i överklagningsärenden med inriktning på plan- och bygglagen och miljöbalken. Du kommer även att vara juridiskt upphandlingsstöd inom bl.a. områdena naturmiljö och landsbygd. Du kommer även i övrigt att vara juridiskt stöd till andra verksamheter och förväntas även att hålla utbildningar i förvaltningsrätt. Du kommer även att ha externa kontakter inom dina ansvarsområden. Kvalifikationer och profil Du har juristexamen och några års erfarenhet från domstol eller myndighet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet om offentlig upphandling. Erfarenhet från miljöfrågor eller plan- och byggfrågor är också en merit. Du är serviceinriktad, analytisk och flexibel och har lätt för att samarbeta med alla yrkeskategorier. Du arbetar snabbt och självständigt mot uppsatta mål. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Resor ingår i arbetet För bedömningen i vissa ärenden kan det ibland krävas att vi tar del av förhållandena på plats. Resor måste då ofta ske med bil. Körkort är därför ett krav. Anställning Anställningen är tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Provanställning kan komma att tillämpas. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 11-13
Sök fler jobb liknande: lediga Länsjurist, inriktning överklagningar och juridiskt upphandlingsstöd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Länsjurist, inriktning överklagningar och juridiskt upphandlingsstöd

Naturinformatör till naturum Stendörren
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Tjänsten är placerad på Natur- och miljöenheten, funktionen Naturskydd och naturum. Enhetens övergripande mål är att bidra till att den nationella politiken inom miljöområdet får genomslag i länet. Funktionen har åtta medarbetare som arbetar med frågor om skydd av natur, lokala naturvårdsprojekt, artportalen samt med verksamheten på naturum Stendörren. Arbetsuppgifter Naturum Stendörren erbjuder information om Sörmlandskustens och Östersjöns natur, miljö och kulturhistoria genom guidningar, utställningar, skolverksamhet och skyltade leder. Varje sommar tar naturum Stendörren emot över 20 000 besökare. I tjänsten ingår att planera, administrera, utveckla och genomföra verksamheten vid naturum. Under naturums säsong kommer du att ta emot enskilda besökare, grupper och skolklasser, och arbeta med information, utställningar och guidningar. I tjänsten ingår arbete med naturinformation om skyddade områden i länet. Du kommer att arbeta med webben och producera bildspel och texter med information om länets skyddade områden. Arbetsuppgifterna är omväxlande och utåtriktade. Tjänsten medför en del arbete utanför normala kontorstider. Kvalifikationer och profil Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot biologi, eller har erfarenheter vi bedömer vara likvärdiga, gärna med inriktning mot informationsarbete. Vi förutsätter att du har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det är även en fördel om du har goda kunskaper i tyska. Erfarenhet från liknande arbeten är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har god kommunikativ förmåga i tal och skrift. Du ska ha pedagogisk läggning och god förmåga att förmedla dina kunskaper till både barn och vuxna besökare. Arbetet är i grunden självständigt och du bör vara initiativrik, ansvarstagande och ha förmåga att driva projekt på egen hand. Vi utgår från att du är utåtriktad, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Goda datakunskaper inom Microsoft programmen förutsätts. Körkort är ett krav. Anställningen är ett vikariat under 10 månader med tillträde i februari 2015. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 11-20
Sök fler jobb liknande: lediga Naturinformatör till naturum Stendörren jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Naturinformatör till naturum Stendörren

Arbetsförmedlare till Södermanlands län
Vill du vara med och bidra till Sveriges utveckling och välstånd genom att vara delaktig i att fler människor har ett arbete att gå till och arbetsgivarna har den kompetens de efterfrågar? Det är en förlust varje dag en människa vill och kan arbeta utan att ha ett jobb att gå till. Inte bara för den enskilda, utan även för den arbetsgivare som har potential att växa om de hittar rätt person. Det har Sverige inte råd med. Vi söker nu arbetsförmedlare till Södermanlands län som vill vara en naturlig länk mellan arbetsgivare som behöver rätt kompetens och arbetssökande som önskar ett nytt arbete. Arbetsförmedlingen befinner sig mitt i ett stort och viktigt förnyelsearbete, därför letar vi efter dig som vill vara med på vår förändringsresa. Den innebär ökat fokus på större mervärde för både kunderna och myndigheten. En viktig del i vårt förnyelsearbete handlar om att utveckla relationerna med arbetsgivare och att hjälpa företag att på ett effektivt sätt hitta rätt kompetens. Läs mer om vår organisation och vårt myndighetsuppdrag på vår hemsida www.arbetsformedlingen.se I arbetet som arbetsförmedlare tar du initiativ till möten med arbetsgivare, skapar goda arbetsgivarrelationer och är aktiv i matchningen mellan arbetsgivarens behov och den arbetssökandes kompetens. I din vardag möter du också arbetssökande som behöver stöd i att få ett arbete. Vid dessa möten identifierar du deras behov och erbjuder dem hjälp och service med målet att få ett arbete. Arbetet kräver att du arbetar proaktivt och tar egna initiativ utifrån givna ramar och regelverk. Att tolka och tillämpa regelverket samt informera om och följa upp arbetslöshetsförsäkringen på ett rättssäkert sätt är andra viktiga delar av arbetet. I arbetet ingår att dokumentera och arbeta med administration i våra IT-system. De direktiv du arbetar utifrån kan snabbt förändras. Det är därför viktigt att du lätt kan anpassa dig till förändringar och nya förutsättningar samt att du har struktur och kan prioritera i arbetet. Den miljö du arbetar i är kundintensiv med krav på hög servicenivå och tydlighet i myndighetsuppdraget. Kompetenskrav -Krav ställs på högskoleutbildning om lägst 180 högskolepoäng (120 poäng enligt tidigare system). Alternativt är du eller har du varit anställd som arbetsförmedlare vid Arbetsförmedlingen och har goda kunskaper om vårt uppdrag samt bedöms ha goda förutsättningar att leva upp till dagens krav på arbetsförmedlare -Minst 2 års arbetslivserfarenhet -Intresse för arbetsmarknadsfrågor Rollen som arbetsförmedlare ställer krav på att du är -Kundorienterad och inriktad på samarbete, dvs du fokuserar på kunderna och kundernas upplevelse och lägger stor vikt och tid på kundvård och på att bygga långsiktiga relationer -Proaktiv, självständig och tar ansvar för dina handlingar vilket påverkar verksamhetens resultat -Flexibel och ser möjligheter i förändringar samtidigt som du har långsiktigt perspektiv med fokus på helheten -Kommunikativ och lyhörd samt har god förmåga att analysera, planera och prioritera rätt saker i ditt arbete Meriterande -Erfarenhet av kvalificerad uppsökande tjänsteförsäljning gentemot företag och/eller offentlig sektor -God kännedom av arbetsmarknaden och kontakter med näringslivet utifrån ett lokalt perspektiv -B-körkort Eftersom du kommer att arbeta med att möta arbetsgivare med rekryteringsbehov och arbetssökande som befinner sig i en förändringssituation, lägger vi mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Övrigt I Södermanlands län finns fem Arbetsförmedlingar. Behovet av nya arbetsförmedlare varierar på de olika kontoren. Placering blir på någon av Arbetsförmedlingarna i länet. Resor förekommer i tjänsten. Anställningen är på heltid men arbetstiden kan anpassas utifrån arbets­förmåga. Vi tillämpar sex månaders provanställning och tillträde enligt överenskommelse. Arbetsförmedlingen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning och ålder. Vi ser även positivt på om du har kunskaper i något av våra minoritetsspråk. Ansökan Välkommen med din ansökan märkt med dnr Af-2014/576625 senast den 5 december 2014. Vi tar emot din ansökan elektroniskt via vårt rekryteringssystem. Bifoga ett CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet samt ett personligt brev. Vi vill också att du svarar på ett antal frågor i samband med din ansökan. Observera att all kommunikation i rekryteringsprocessen sker via mail. I processen används ett screening test.
Företag: Arbetsförmedlingen
Ort: Eskilstuna
Publicerad : 11-21
Sök fler jobb liknande: lediga Arbetsförmedlare till Södermanlands län jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Arbetsförmedlare till Södermanlands län

Ekonomichef
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Södermanland är en av de snabbast växande regionerna i Sverige. Länsstyrelsen står därför inför en mängd intressanta utmaningar. Vi söker nu en ekonomichef till den Administrativa enheten, som är en av sex enheter inom Länsstyrelsen i Södermanland. Administrativa enhetens övergripande uppdrag är att ge operativt och strategiskt stöd inom HR, intern service, IT, upphandling samt ekonomi. Den framtida utmaningen är att fortsätta utveckla dessa processer utifrån kärnverksamheternas behov, men även i samarbete med övriga 20 länsstyrelser i Sverige, i olika utvecklingsprojekt. Tjänsten kommer vara placerad i ekonomifunktionen och är direkt underställd den administrativa enhetschefen men förväntas ha ett nära samarbete med länsråd och verksamhetscontroller. Ekonomifunktionen består av 5 personer. Områden som ekonomifunktionen prioriterar är; stöd kring ekonomi och upphandling och stöd inom projektekonomi. Fortsatt arbete kring att utveckla konsultativt förhållningssätt kommer att fortgå under 2015. Mål är att ge ett gott stöd och goda förutsättningar för att verksamheten ska nå sitt mål kring att ha en ekonomi i balans med god framförhållning. Arbetsuppgifter Ekonomichefens huvuduppdrag är att utveckla Länsstyrelsens ekonomiska processer tillsammans med övrig personal på ekonomifunktionen. I uppdraget ligger också att medverka till att utveckla vår verksamhetsstyrning tillsammans med länsstyrelsen verksamhetscontroller. Ekonomichefen har också ett samordningsansvar för ekonomigruppen. Ekonomichefen har ansvar för budgetarbetet och budgetuppföljningen för länsstyrelsen som helhet, årsredovisning och bokslut samt uppföljning. Utöver det ett samordningsansvar för månadsuppföljningar, vara stöd till chefer och ledning på myndigheten samt systemansvarig för Agresso. Vidare är ekonomichefen kontaktperson för länsstyrelsen i olika ekonomiska frågor och förväntas delta aktivt i gemensamma projekt/utvecklingsarbete med övriga länsstyrelser. Kvalifikationer och profil Du skall ha akademiskutbildning med inriktning ekonomi gärna på avancerad nivå. Inom ramen för din utbildning bör du ha läst ekonomistyrning/förvaltningsekonomi, redovisning och finansiering i offentlig/statlig verksamhet. För tjänsten krävs erfarenhet och kunskap om att arbeta konsultativt och erfarenhet av statlig redovisning. Det är även meriterande med erfarenhet av annan tjänst inom offentlig förvaltning. Du ska ha erfarenhet av både budgetarbete, årsredovisningar och uppföljningar. Det är även önskvärt med erfarenhet av upphandling och projektekonomi. Du ska ha erfarenhet av arbete i Agresso, men även gärna från Proceedo och Hermes. Mycket goda kunskaper i excel är ett krav för tjänsten. Som person är det viktigt att du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar angreppsätt och driver processer med pedagogisk förmåga. Du ska kunna planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån helhetsperspektiv och långsiktiga konsekvenser/betydelser. I arbetet ingår att arbeta med komplexa frågor och därför bör du vara bra på att analysera, bryta ner och lösa komplicerade problem, med ett intresse för siffror och detaljer. Du ska också ha en förmåga att lyssna och anpassa språk eller uttryck efter situationen och ha förmåga att vara stöd och hjälp, som skapar engagemang och delaktighet, utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Du kommer till en myndighet i förändring och som vill utvecklas, Södermanland är ett län i utveckling. Länsstyrelsen har en bred verksamhet - hos oss kommer du få ett omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka. Du kommer att få möta många kompetenta medarbetare i en arbetsmiljö som präglas av trivsel och förtroende. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 01-12
Sök fler jobb liknande: lediga Ekonomichef jobb, Ekonomichef Nyköping, Ekonomichef Länsstyrelsen i Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ekonomichef

Förvaltare av skyddad natur
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.   Tjänsten är placerade på funktionen för skötsel av natur som finns på Länsstyrelsens Natur- och miljöenhet. Funktionen svarar åtgärdsprogram för hotade arter samt för vård och förvaltning av cirka 135 naturreservat och skötselinsatser i knappt 200 Natura 2000-områden i Södermanlands län. Förutom naturvårdsskötsel i naturområden ingår även anläggande av friluftslivsanordningar. Skötselåtgärderna sker normalt genom upphandlade tjänster från markägare, arrendatorer eller lokala entreprenörer. Arbetsuppgifter Du kommer att ingå i funktionen Skötsel av natur, som består av tretton personer. Dina arbetsuppgifter kommer i första hand att vara att planera, genomföra och följa upp skötselinsatser i skyddade områden enligt skötsel- eller bevarandeplaner. Insatser inom åtgärdsprogram för hotade arter kan också bli aktuellt. Tjänsten kan i viss utsträckning anpassas efter sökandes kompetensprofil. Kvalifikationer och profil Du har -          Högskoleutbildning inom biologi eller motsvarande, gärna med naturvårdsinriktning. -          Erfarenhet från liknande arbete i offentlig förvaltning och då gärna med förvaltning av skyddade områden. -          Körkort, då resor till skyddade områden sker med bil. -          Erfarenhet av arbete med GIS-verktyg. -          God datorkunskap och behärskar Office-paketet. Du bör ha en bred kompetens inom naturvård och friluftsliv. Det är meriterande om du har erfarenhet av att - skriva upphandlingar med natur- eller friluftsinriktning - arbeta med att anlägga friluftsanordningar - arbeta med kontrollerade naturvårdsbränningar - arbeta inom EU:s LIFE natur-projekt Som person har du lätt för att samarbeta och samtidigt arbeta självgående och kunna strukturera upp ditt arbete samt skapa förtroendefulla kontakter. I arbetet ingår kontakter med markägare, entreprenörer och ideella organisationer, vilket ställer krav på Din förmåga till dialog. Du har också en god administrativ förmåga eftersom vi dagligen dokumenterar vårt arbete. Anställningen är ett vikariat på heltid med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.   Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.  Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 01-15
Sök fler jobb liknande: lediga Förvaltare av skyddad natur jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förvaltare av skyddad natur

Verksamhetscontroller
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.   Södermanland är en av de snabbast växande regionerna i Sverige. Länsstyrelsen står därför inför en mängd intressanta utmaningar. Vi söker nu en verksamhetscontroller till Staben, som är en av sex enheter inom Länsstyrelsen i Södermanland. I Staben arbetar idag sju personer med bland annat stöd till länsledningen, utredning, analys och kommunikation. Staben ansvarar också för att samordna och driva Läns­styrelsens verksamhets­planering och årsredovisning. Arbetsuppgifter Som verksamhetscontroller ligger fokus på att utveckla vår verksamhetsstyrning och på att skapa ett internt lärande för att på så sätt nå ökad service och nytta för brukarna och en effektivare myndighet. Verksamhetscontrollern arbetar med att samordna och utveckla myndighetens styrning, verksamhetsplanering, resultatuppföljning och års­redo­visning. Verksamhetscontrollern ansvarar inte för den ekonomiska delen, men arbetet sker i nära samarbete med ekonomichef. I rollen ingår att ge stöd till chefer och andra medarbetare inom ovanstående områden. I uppdraget ingår också att ansvara för att administrera och samordna ledningsgruppens möten samt vissa andra uppgifter som kan variera över tid. Likaså ingår att aktivt medverka i ett nationellt controller-nätverk och delta i utvecklingsarbete i samarbete med övriga länsstyrelser. Kvalifikationer och profil Vi söker dig med högskoleutbildning, gärna med inriktning mot samhällsvetenskap, verksamhetsstyrning, ekonomi eller motsvarande. Du har erfarenhet från att arbeta strategiskt och processinriktat med verksamhets­planering, uppföljning, årsredovisning och verksamhetsutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet från offentlig förvaltning. Du är resultat- och utvecklingsorienterad, ser helheter och har en stark egen drivkraft. Uppgifterna kräver att du är noggrann och strukturerad och har en god analytisk förmåga. Rollen som verksamhetscontroller kräver många och breda kontakter i organisationen, därför är det viktigt att du är duktig på att samarbeta och har god pedagogisk förmåga. Du är van användare av office-paketet och andra administrativa verktyg. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av att införa och utveckla ledningssystem och styrmodeller, analysverktyg och uppföljningssystem samt kunskaper inom till exempel Lean. Erfarenhet av att ha arbetat med benchmarking är också meriterande, speciellt om detta omfattar analyser och jämförelser av offentlig verksamhet. Du får också gärna ha erfarenhet av projektledning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du kommer till en myndighet i förändring och som vill utvecklas. Länsstyrelsen har en bred verksamhet – hos oss kommer du få ett omväxlande arbete med stora möjligheter att påverka. Du kommer att få möta många kompetenta medarbetare i en arbetsmiljö som präglas av trivsel och förtroende.     Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 01-15
Sök fler jobb liknande: lediga Verksamhetscontroller jobb, Verksamhetscontroller Nyköping, Verksamhetscontroller Länsstyrelsen i Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Verksamhetscontroller

Registrator
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.   Vi söker en registrator med placering på Diariefunktionen, Juridiska enheten. Vi är femton personer på enheten, varav fem på Diariefunktionen. Våra huvudsakliga uppgifter på Registraturen är att registrera inkommande handlingar samt administrera och arkivera handlingar. Arbetsuppgifter Som registrator på Länsstyrelsen i Södermanlands län erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig verksamhet. I samarbete med övriga registratorer är din uppgift att lägga upp nya ärenden samt hantera inkommande handlingar innan de överlämnas till andra enheter för handläggning. Arbetet ska präglas av en enhetlig rättstillämpning, god service och information samt en snabb och korrekt handläggning. Du kommer att ha många kontakter med kollegor, myndigheter och allmänhet genom personliga möten, telefon och e-post. Arbetet innebär bl a att ta emot och registrera handlingar, besvara förfrågningar samt viss hantering av arkivhandlingar. Du ska även vara stöd åt ledning och övriga verksamheter kring frågor som rör registrering. I dina uppgifter kommer även ingå att vara Platinasamordnare vilket innebär att du ska utbilda vår interna personal i ärendehandläggningssystemet Platina. Du ska även vara ansvarig för att utveckla arbetet i Platina på vår Länsstyrelse samt samverka med andra Länsstyrelser för att vidareutveckla Platinasystemet. Kvalifikationer och profil Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service, kvalitet och har förmåga till att kontinuerligt arbeta med förbättringar som kännetecknas av enhetlighet och rättssäkerhet. Du skapar goda relationer och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer samt ha förmåga att vara pedagogisk och kunna analysera samt ha god kommunikationsförmåga både i tal och skrift, med förmåga att kunna förklara och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera arbetet extra viktigt, därför är förmågan att själv kunna driva och planera och organisera arbetet viktiga egenskaper för tjänsten. Du ska ha en avslutad 3-årig gymnasieutbildning, gärna med någon påbyggnad eller utbildning inom registratur och/eller arkiv. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av arbete inom registratur samt erfarenhet från kommunal eller statlig tjänst. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av att utbilda/informera andra samt erarenhet från att tidigare arbetat i Platina är en merit Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Anställningen är tillsvidare, heltid med tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Provanställning kan komma att tillämpas.   Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 01-16
Sök fler jobb liknande: lediga Registrator jobb, Registrator Nyköping, Registrator Länsstyrelsen i Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Registrator

Handläggare/Biolog inom oljeskadeskydd
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden.   Tjänsten är placerad på funktionen för samhällsskydd och beredskap inom Samhällsbyggnadsenheten. Funktionens övergripande arbetsuppgifter är frågor om räddningstjänst, krishantering, beredskapsplanering och risk- och sårbarhetsanalyser i ett regionalt perspektiv. Funktionen består av en funktionschef och tre handläggare. Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta inom oljeskadeskydd med framtagande av miljöatlas. Du kommer verka för att kommuner och länsstyrelser runt Mälaren och kusten från Östergötland till Uppsala län tar fram underlag och prioriterar områden ur oljeskadesynpunkt utifrån nationella anvisningar. Du kommer att samordna och praktiskt stödja detta arbete. Arbetet bedrivs i projektform med medel från Myndigheten för Samhällskydd och Beredskap. Kvalifikationer och profil Vi vill att du har en biologexamen eller annan utbildning som vi bedömer vara relevant för arbetsuppgifterna. Du bör ha kompetens inom GIS. Du behöver ha körkort med B-behörighet. Vi värdesätter om du har erfarenheter av arbete med miljöatlas eller naturvärdesbedömningar. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är utåtriktad, prestigelös och har förmåga att skapa förtroendefulla kontakter både internt och externt. Du bör ha förmåga att driva frågor och vara utförare i ett. Du ska vara resultatinriktad och ha en god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Du har även lätt att uttrycka dig i både tal och skrift. Anställningen är en allmän visstid under perioden 16 mars - 31 december 2015. Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 01-23
Sök fler jobb liknande: lediga Handläggare/Biolog inom oljeskadeskydd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Handläggare/Biolog inom oljeskadeskydd

Funktionen Tillstånd och tillsyn
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Tjänsten är placerad på natur- och miljöenheten, funktionen naturskydd och naturum. Enhetens övergripande uppdrag är att värna, vårda och visa natur och miljö med syfte att bidra till ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Enheten arbetar med myndighetsutövning i form av tillsyn, tillsynsvägledning och beslutsärenden. Funktionen arbetar med frågor om skydd av natur, lokala naturvårdsprojekt, artportalen samt verksamheten på naturum Stendörren. Naturum erbjuder information om Östersjöns och Sörmlandskustens natur, miljö och kulturhistoria genom guidningar, utställningar, skolverksamhet och skyltade leder. Dina arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter blir att ta emot och vägleda besökare, såväl enskilda personer som grupper och skolklasser. Du kommer att arbeta med guidningar, utställningar och övrig information. Enklare administration, försäljning och viss lokalvård ingår också i tjänsten.  Dina kvalifikationer och kompetens Vi söker dig som har eller håller på att skaffa dig en bred naturvetenskaplig högskoleutbildning med inriktning mot biologi eller motsvarande, alternativt har erfarenheter vi bedömer vara likvärdiga. Det är en fördel om du även har pedagogisk erfarenhet och det är viktigt att du kan förmedla dina kunskaper till både barn och vuxna, enskilda besökare och större grupper på ett entusiasmerande sätt. Vi förutsätter att du trivs med att möta mycket människor och är serviceinriktad. Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska och god kommunikativ förmåga i tal och skrift är ett krav. Vi utgår från att du kan arbeta självständigt liksom att du är initiativrik och ansvarstagande samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheteter. Vi tror också att du är praktiskt lagd och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Erfarenhet från liknande arbeten är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Körkort och bil kan vara bra att ha eftersom det är svårt att ta sig till Stendörren med allmänna kommunikationsmedel. Anställningsvillkor Anställningen är en allmän visstid på schema från mitten av april till mitten av oktober 2015. Anställningen är på deltid, mellan 60-90 %, och innebär tjänstgöring under främst helger vår och höst samt en högre tjänstgöringsgrad under högsommaren.  Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.  Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 02-13
Sök fler jobb liknande: lediga Funktionen Tillstånd och tillsyn jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Funktionen Tillstånd och tillsyn

Fysisk Planerare
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. På plan- och byggfunktionen är vi sju personer som arbetar med länsstyrelsens olika uppgifter enligt plan- och bygglagen samt med infrastrukturärenden, bostadsfrågor, klimatanpassning, bygg- och energistöd, GIS-samordning, underlag för havsplaneringen mm. Vi tillhör Samhällsbyggnadsenheten där funktioner för kulturmiljö, beredskap och välfärd också ingår. Nu söker vi en ny medarbetare till ett arbetslag med många stimulerande arbetsuppgifter. Arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter kommer i huvudsak vara att ansvara för länsstyrelsens arbete med havsplaneringsfrågor samt att handlägga översikts- och detaljplaneärenden. Arbetet är utåtriktat och Du kommer att ha kontakter med länets kommuner samt med andra länsstyrelser inom havsplaneområdet. Internt kommer du att samarbeta med företrädare för naturvård, kulturmiljö, miljöskydd m fl. Du kommer också att medverka i utredningar och projekt som rör planering och byggande. Kvalifikationer och profil Du ska vara fysisk planerare eller ha motsvarande relevant högskoleutbildning. Du bör ha några års relevant yrkeserfarenhet som kommunal planerare eller från statlig tjänst inom sakområdet. Du behöver ha goda kunskaper om tillämpningen av plan- och bygglagen och anslutande lagar samt vara en van användare av geografiska informationssystem. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du ska vara resultatinriktad, initiativrik och ha god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Du är utåtriktad och har förmåga att skapa förtroendefulla kontakter både internt och xternt. Du har även lätt att uttrycka dig i både tal och skrift. Körkort är ett krav och vi förutsätter datorvana. Vi värdesätter att du har erfarenheter av att arbeta i projekt.Vi värdesätter också om du har kunskaper om länsstyrelsen och särskilt länsstyrelsens roll inom arbetsområdet.   Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 02-19
Sök fler jobb liknande: lediga Fysisk Planerare jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Fysisk Planerare

Byggnadskonsulent - vikariat
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Beskrivning av organisationen Landsbygdsenhetens övergripande uppdrag är att arbeta med EU-stöd till lantbruket, landsbygdsstöd och landsbygdsutveckling, veterinära frågor inkl djurskydd, livsmedel och smittskydd samt viltvård och fiske. Tjänsten är placerad på funktionen för Landsbygdsutveckling som har uppdraget att stimulera mot en hållbar utveckling och en levande landsbygd. Genom landsbygdsprogrammet fördelar vi stöd till företag och projekt, främjar regional utveckling och service och bidrar till bredbandsutbyggnad samt miljöåtgärder  Dina arbetsuppgifter Arbetet omfattar granskning av ansökningshandlingar och upprättande av beslut om förprövning av djurstallar. Granskningen grundar sig på djurskyddslagen och LBK:s rekommendationer och sker utifrån byggnadsritningar och ventilationsbeskrivningar. Helheten i stallmiljön och andra faktorer som kan påverka djurens hälsa och välbefinnande ska också beaktas. När djurstallen är uppförda och färdiga för att tas i bruk ska de besiktas på plats. Arbetet medför många kontakter med lantbrukare och andra djurhållare. Vid besiktningsresor kan arbetstiden vara oregelbunden. Dina kvalifikationer och kompetens För tjänsten söker vi dig som är utbildad teknikagronom med bygginriktning eller har erhållit motsvarande kunskaper på annat sätt, och har kunskap om lantbrukets husdjur. Erfarenhet från handläggning av förprövning av djurstall och annan erfarenhet inom lantbrukssektorn är meriterande. Arbetet innebär mycket eget ansvar och självständigt arbete. Som person är du noggrann och ansvarstagande och van att arbeta självständigt. Då arbetet innebär många kontakter har du god social förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du kan läsa och bedöma byggnadsritningar. Vi kommer att lägga särskild vikt vid personliga egenskaper och värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft liksom struktur och helhetssyn på arbetet. Körkort för bil är ett krav. Anställningen är ett vikariat under perioden 1 maj 2015 – 31 april 2016, med möjlighet till förlängning. Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland.  Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.   Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 02-24
Sök fler jobb liknande: lediga Byggnadskonsulent - vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Byggnadskonsulent - vikariat

Funktion
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Beskrivning av organisationen Landsbygdsenhetens övergripande uppdrag är att arbeta med EU-stöd till lantbruket, landsbygdsstöd och landsbygdsutveckling, veterinära frågor inkl djurskydd, livsmedel och smittskydd samt viltvård och fiske. Tjänsten är placerad på funktionen för EU-stöd  som har uppdraget att handlägga och kontrollera, inklusive tvärvillkoren, de jordbrukarstöd som söks med samordnad ansökan (SAM). Här ingår direktstöd inom CAP och flertalet miljöersättningar inom landsbygdsprogrammet. En viktig del är att informera målgruppen om dessa stödformer. Genom rådgivning till målgruppen för landsbygdsprogrammet bidra till att miljömålen och målen för landsbygdsprogrammet uppnås. Länsstyrelsen utför miljörådgivning inom särskilt målområdena Rikt odlingslandskap och Djurens välfärd. Dina arbetsuppgifter Arbetet innebär både administrativt arbete och fältarbete med åtagandeplaner vilket innebär kontakter med lantbrukare. Som handläggare hanterar du olika EU-stöd och eventuellt kan denna tjänst innehålla samordning och arbetsledning av arbetet med åtagandeplaner för skötsel av betesmarker. Dina kvalifikationer och kompetens Vi söker Dig som har god kännedom om jordbrukspolitiken och lantbrukets villkor. Vi tror att du är agronom, lantmästare, biologeller har motsvarande naturvetenskaplig kompetens. Det är en merit att behärska grunderna i praktiskt lantbruk och att ha kunskaper om odlingslandskapets värden. Tidigare erfarenhet av EU-stödskontroller, handläggning, åtagandeplaner, blockinventering eller kartvana är meriterande. Som person är du ansvarstagande, lyhörd samt har en god pedagogisk förmåga och lätt för att samarbeta. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Arbetet är självständigt och kräver noggrannhet. Vi förutsätter körkort och goda datorkunskaper. Vi värdesätter god samarbetsförmåga och egen drivkraft högt eftersom att vi jobbar i grupp med tydliga mål. Därför lägger vi stor vikt på personliga egenskaper. Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde 15 april 2015 eller enligt överenskommelse. Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland.  Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.   Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 03-02
Sök fler jobb liknande: lediga Funktion jobb, Funktion Nyköping, Funktion Länsstyrelsen i Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Funktion

Byggnadsantikvarie
Södermanlands län – den sköna lustgården med bovänliga miljöer – belägen centralt i Mellansverige. Länsstyrelsen har en mängd vitt skilda arbetsuppgifter – ingen annan statlig myndighet har så stor bredd i verksamheten. Vi arbetar med samhällsplanering, infrastruktur, näringslivsfrågor, miljön i vid bemärkelse, sociala frågor och svarar också för tillsyn och utfärdar föreskrifter inom en rad olika områden. Beskrivning av organisationen Placering på kulturmiljöfunktionen inom samhällsbyggnadsenheten, som omfattar funktionerna samhällsplanering, kulturmiljö, välfärd och beredskap. Funktionens övergripande uppgift är att se till att kulturarvet bevaras, vårdas och levandegörs framför allt då det gäller fornlämningar, bebyggelsemiljöer, industrimiljöer, kyrkomiljöer, och kulturlandskap. Inom kulturmiljöfunktionen arbetar åtta personer med länsantikvarien som funktionschef. Dina arbetsuppgifter Handlägga kulturmiljöärenden med särskild inriktning kyrkoärenden och byggnadsminnesärenden. En viktig uppgift blir att avgöra äldre ärenden om väckta frågor om byggnadsminnesförklaringar. Arbetet sker i samverkan med länets museer, Strängnäs stift, konsulter och Riksantikvarieämbetet.  Dina kvalifikationer och kompetens Du ska ha: - relevant akademisk utbildning och god insikt i kulturarvets roll i samhällsutvecklingen, kompetens att bedöma såväl profan bebyggelse som kyrkor, erfarenhet av att tydliggöra kulturmiljövärden. - relationsskapande förmåga, verkställande kompetens, uthållighet och god förmåga att kommunicera både i tal och i skrift. Körkort är ett krav. Det är en fördel om Du har en bred kulturmiljökompetens eftersom Dina arbetsuppgifter kan beröra fler områden. Erfarenhet av myndighetsarbete och handläggning på en länsstyrelse är en merit. Anställning Allmän visstidsanställning på nio månader under den tid då vår egen personal delvis har andra arbetsuppgifter, med tillträde snarast och enligt överenskommelse. Information Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Läs mer om länsstyrelsen på vår hemsida www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Ansökan För underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess görs ansökan via rekryteringsystemet ReachMee. Ansök genom att klicka på knappen Ansök längst ner på sidan. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande. Sista ansökningsdag är den 23 mars 2015.  Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Företag: Länsstyrelsen i Södermanlands län
Ort: Nyköping
Publicerad : 03-03
Sök fler jobb liknande: lediga Byggnadsantikvarie jobb, Byggnadsantikvarie Nyköping, Byggnadsantikvarie Länsstyrelsen i Södermanlands län
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Byggnadsantikvarie


Sök lediga jobb Södermanlands län

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se