Saab jobb - lediga jobb

Saab jobb Saab jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Saab. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Saab. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Resande Serviceingenjör- Järfälla

 2. Projekthandläggare för service och supporttjänster- Järfälla

 3. Driven systemintegratör sökes!- Järfälla

 4. Systemingenjör/Driftsättare, Radio- Arboga

 5. Systemingenjör/Driftsättare, Transmission- Arboga

 6. Teknisk operatör för Radarsystem- Arboga

 7. Underhållstekniker- Arboga

 8. Campaign Director- Karlskoga

 9. Senior Commercial Manager- Karlskoga

 10. Teknisk marknadsförare Ground Combat system- Karlskoga

 11. Utvecklare som kan modellera - Gripen Electronic Warfare System- Linköping

 12. Senior Projektledare till Taktiska System- Linköping

 13. Senior systemingenjör inom Autonomi och Beslutsstöd- Linköping

 14. Systemingenjör inom bränslesystem- Linköping

 15. Metodikutveckling inom Simulink- Linköping

 16. Metodikutveckling inom xtUML- Linköping

 17. Teknikinformatör för Tekniska order- Linköping

 18. Controller Produktion (vikariat)- Linköping

 19. Teknisk handläggare med utbildningsansvar- Linköping

 20. Teknisk handläggare för markutrustningar och verktyg- Linköping

 21. Produktionsledare Maskinverkstad- Linköping

 22. Examensarbete - Bildoptimering IR-kamera- Linköping

 23. Produktionsberedare- Linköping

 24. Sektionschef - Customer Training- Linköping

 25. Ekonomichef med känsla för affärer- Linköping

 26. Mek-konstruktörer till El- och Avionikinstallation- Linköping

 27. Systemingenjörer - Flygsimulatorprogram- Linköping

 28. Sektionschef Utvecklingssimulatorer- Linköping

 29. Ingenjör till toleransutredningar- Linköping

 30. Teknikinformatör, Flygplan- Linköping

 31. SYSTEMINGENJÖR MED SYSTEMSÄKERHETSINRIKTNING- Linköping

 32. Modifieringsingenjör - Gripen Service Bulletin- Linköping

 33. Systemingenjör till avdelning Flygprov och Verifiering- Linköping

 34. Underhållsingenjör - Ground Support Equipment Department- Linköping

 35. Beräkningsingenjör laster- Linköping

 36. Examensarbete: Planering och styrning av icke strukturbundet material- Linköping

 37. Testingenjör- Järfälla

 38. Applications Analyst inom IFS Applications- Linköping

 39. Business Relationship Manager (BRM) inom ICT- Linköping

 40. Teknikinformatör - Flygplan- Linköping


Mer beskrivning

Resande Serviceingenjör
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Security and Defence Solutions, ett affärsområde inom Saab, erbjuder produkter och lösningar för militära ledningssystem, luftburna spanings- och övervakningssystem, träning och simulering, flygtrafikledning, sjöfartssäkerhet, säkerhets- och övervakningssystem samt lösningar för säker och robust kommunikation. Security and Defence Solutions har ungefär 3000 medarbetare varav drygt hälften utanför Sverige. Sektionen Commissioning &Tech Support, söker en resande serviceingenjör.Avdelningen tillhandahåller tjänster med fokus mot support för sikten och ledningssystem levererade av Saab. Avdelningen jobbar med kunder på den globala marknaden. Vi ska stärka vår tekniska kompetens och förmåga att stödja kunder, vi söker därför en serviceingenjör med inriktning på teknisk kundsupport. Tjänsten ger möjlighet till ett brett arbetsfält och stora interna utvecklingsmöjligheter. Din framtida utmaning Som resande serviceingenjör arbetar du med plattformsnära arbeten.     Tjänsten innebär primärt: * Kundsupport, innehållande daglig kontakt med våra kunder, uppföljning av ärenden. * Ombordarbeten innehållande; -STW, (Setting to work) -HAT, (Harbour acceptance test) -SAT, (Sea acceptance test) - FU, (förebyggande underhåll) - AU, (avhjälpande underhåll) Då vi strävar efter en bredd samt intern rörlighet kommer du få stora möjligheter att arbeta inom hela Deployment avdelningens verksamhetsområde. Vår avdelning har idag kontor i Järfälla och Karlskrona så placeringsort är valbar. Den du är idag För befattningen gäller att du har tydligt kundfokus, med en hög förmåga att snabbt sätta dig in i olika tekniska system samt hålla många bollar i luften. Det är meriterande om du har kunskaper inom militär teknik samt de av Saab levererade siktes och ledningssystemen. Att behärska svenska och engelska i tal och skrift samt ha minst B-körkort är ett krav.  Du är i grunden ingenjör eller teknisk officer, och har god generell kompetens inom militärteknik.
Företag: Saab
Ort: Järfälla
Publicerad : 07-09
Sök fler jobb liknande: lediga Resande Serviceingenjör jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Resande Serviceingenjör

Projekthandläggare för service och supporttjänster
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Security and Defence Solutions, ett affärsområde inom Saab, erbjuder produkter och lösningar för militära ledningssystem, luftburna spanings- och övervakningssystem, träning och simulering, flygtrafikledning, sjöfartssäkerhet, säkerhets- och övervakningssystem samt lösningar för säker och robust kommunikation. Security and Defence Solutions har ungefär 3000 medarbetare varav drygt hälften utanför Sverige. Du kommer att arbeta på avdelningen HW inom sektionen HW Projects. Gillar du att driva projektuppdrag med tydligt fokus på service och support kommer du att trivas hos oss. Din framtida utmaning Huvuddelen av dina arbetsuppgifter kommer att bestå i att driva och utveckla reparations- och reservdelslösningar. Du kommer att arbeta med att driva arbete som ingår i existerande supportavtal, men även med att utveckla nya logistiklösningar som ger mervärde för kunden. Arbetet innebär även att utveckla miljövänlig skrotning. Då våra system framgångsrikt har exporterats kan tjänsten komma att innebära kontakter med internationella kunder. Tjänsten har inslag av både teknik och ekonomi. I samband med att vi har nya affärer på gång kommer du att arbeta med kostnadsberäkning som ett offertunderlag. Inom avdelningen arbetar vi med ständiga förbättringar, det är en naturlig del av arbetet. Den du är idag Du är i grunden ingenjör och har en erfarenhet med inriktning mot service och teknisk logistik och har kunskap om support och komplexa logistiklösningar. Kunskaper inom COTS- och End of Life – hantering är önskvärda. Som person är du noggrann, drivande, resultatinriktad och har lätt för att samarbeta både med interna och extra kontakter. Du har erfarenhet av att enkelt och tydligt kunna rapportera och redovisa aktuellt status på ärenden. Du måste vara lyhörd och kunna jobba strukturerat eftersom du ska hantera många uppdrag (projekt) samtidigt  och kunna kommunicera professionellt med våra kunder och förståderas behov/krav. Som hjälpmedel i vårt dagliga arbete använder vi oss av affärssystemet IFS. Erfarenhet från IFS eller motsvarande system underlättar men annars kommer du att genomgå utbildning hos oss. Erfarenhet av marina ytstridsfartyg eller stridsledningssystem är meriterande. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.  Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Företag: Saab
Ort: Järfälla
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Projekthandläggare för service och supporttjänster jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Projekthandläggare för service och supporttjänster

Driven systemintegratör sökes!
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Security and Defence Solutions, ett affärsområde inom Saab, erbjuder produkter och lösningar för militära ledningssystem, luftburna spanings- och övervakningssystem, träning och simulering, flygtrafikledning, sjöfartssäkerhet, säkerhets- och övervakningssystem samt lösningar för säker och robust kommunikation. Security and Defence Solutions har ungefär 3000 medarbetare varav drygt hälften utanför Sverige. Sektionen Naval System Integration inom produktområdet (Product Area) Command and Control Systems behöver förstärkning genom en systemintegratör. Din framtida utmaning Som Systemintegratör sätter du systemet som helhet i första rummet. I dina dagliga sysslor ingår att sätta samman systemets olika mjukvarukomponenter till ett större system. Du kommer att ha ett stort antal gränsytor, däribland mjukvaruutvecklare, hårdvaruutveckling, projektledning, test och verifiering. Det kommer därför att vara en stor del av din uppgift att se till att dessa kontaktytor är välfungerande. Systemintegratören fungerar ofta som limmet mellan hårdvara, mjukvara, systemarkitektur och systemdesign. Du har intresse av och vill jobba med att bygga, konfigurera, integrera och integrationstesta våra marina ledningssystem samt vara delaktig i arkitekturella systemfrågor. Den du är idag Du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande kompetens, med minst 3 års erfarenhet av systemutveckling. Gärna med fokus på integration och/eller mjukvaruutveckling. Eftersom våra system utvecklas inom C/C++, Ada och Java är det en stor merit om du har utvecklarkunskaper inom dessa språk. För tjänsten krävs goda kunskaper i Linux och scriptning i Bash, Python och/eller liknande. Det är också meriterande om du har kunskaper och intresse av hårdvara, nätverk och utvecklingsmiljöer. Vi söker dig som är drivande, självgående och har ett brinnande intresse av att hitta och lösa problem. Du har förmågan att tänka i system och se till helheten. Vi arbetar mycket i team vilket förutsätter att du är kommunikativ och har initiativförmåga. Du skall tala och skriva svenska och engelska flytande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Företag: Saab
Ort: Järfälla
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Driven systemintegratör sökes! jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Driven systemintegratör sökes!

Systemingenjör/Driftsättare, Radio
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Security and Defence Solutions, ett affärsområde inom Saab, erbjuder produkter och lösningar för militära ledningssystem, luftburna spanings- och övervakningssystem, träning och simulering, flygtrafikledning, sjöfartssäkerhet, säkerhets- och övervakningssystem samt lösningar för säker och robust kommunikation. Security and Defence Solutions har ungefär 3000 medarbetare varav drygt hälften utanför Sverige. Critical System and Communication Solutions, ett produktområde inom Saab-koncernen, erbjuder kommunikations- och ledningssystemlösningar samt vidareutveckling och anpassningar av befintliga system till kunder över hela världen. Avdelningen Communication Solutions i Arboga erbjuder och levererar fasta och mobila infrastrukturlösningar för kommunikation till kunder som har höga krav på funktion och säkerhet samtidigt som systemen ska tåla tuffa miljöer. Din framtida utmaning Du kommer att jobba med radio nät mot främst civila verk och myndigheter där det ställs höga krav på funktion och robusthet. Jobbet erbjuder varierande arbetsuppgifter och du kommer att bli inblandad i allt från projektering/design till installation/driftsättning, varför det ställs stora krav på din praktiska förmåga och problemlösningskompetens.  Arbetet innebär: * Utföra test & verifiering av radio-nät ex. TETRA, LTE. * Driftsättningsarbeten av basstationer, växlar mm. * Biträda radioplanerare vid utredningar. * Skriva rapporter till kund. * Arbetsuppgiften innebär resor * Ditt arbete bedrivs till stor del i våra egna lokaler, men innebär även resor och arbete på site  både nationellt och internationellt, under kortare perioder. Den du är idag * Du har en civil- alternativt högskoleexamen eller har motsvarande kunskaper. * Ordningssam, strukturerad och självständig är nyckelorden för denna resurs. * Du har initiativförmåga, gillar att samarbeta och är engagerad. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta både självständigt och i projektform samt att du har ett affärsmässigt förhållningssätt. * Vi sätter extra värde på erfarenhet från arbete med någon samhällskritisk infrastruktur och dess verksamhetskrav. * Då våra kunder och leverantörer finns både i Sverige och utomlands är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska. * Innehar B-körkort Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Företag: Saab
Ort: Arboga
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Systemingenjör/Driftsättare, Radio jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Systemingenjör/Driftsättare, Radio

Systemingenjör/Driftsättare, Transmission
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Security and Defence Solutions, ett affärsområde inom Saab, erbjuder produkter och lösningar för militära ledningssystem, luftburna spanings- och övervakningssystem, träning och simulering, flygtrafikledning, sjöfartssäkerhet, säkerhets- och övervakningssystem samt lösningar för säker och robust kommunikation. Security and Defence Solutions har ungefär 3000 medarbetare varav drygt hälften utanför Sverige. Critical System and Communication Solutions, ett produktområde inom Saab-koncernen, erbjuder kommunikations- och ledningssystemlösningar samt vidareutveckling och anpassningar av befintliga system till kunder över hela världen. Avdelningen Communication Solutions i Arboga erbjuder och levererar fasta och mobila infrastrukturlösningar för kommunikation till kunder som har höga krav på funktion och säkerhet samtidigt som systemen ska tåla tuffa miljöer. Din framtida utmaning Du kommer att jobba med transmissions nät mot främst civila verk och myndigheter där det ställs höga krav på funktion och robusthet. Jobbet erbjuder varierande arbetsuppgifter och du kommer att bli inblandad i allt från projektering/design till installation/driftsättning, varför det ställs stora krav på din praktiska förmåga och problemlösningskompetens.  Ditt arbete bedrivs till stor del i våra egna lokaler, men innebär även resor och arbete på site  både nationellt och internationellt, under kortare perioder. Driftsättningsarbeten av PDH,SDH, DWDM och Radio Länk. Utföra test & verifiering av PDH,SDH, DWDM och Radio Länk.Praktiskt lagd, arbetet innebär en del mindre installationsarbeten. Skriva rapporter till kund.   Den du är idag                                                                          * Du har en cilvil- eller högskoleexamrn eller motsvarande erfarenhet och kunskaper inom området. * Vi sätter extra värde på erfarenhet från arbete med någon samhällskritisk infrastruktur och dess verksamhetskrav. * Då våra kunder och leverantörer finns både i Sverige och utomlands är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska. * Ordningssam, strukturerad och självständig är nyckelorden för denna resurs. * Du har initiativförmåga, gillar att samarbeta och är engagerad. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta både självständigt och i projektform samt att du har ett affärsmässigt förhållningssätt. * Innehar B-körkort Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Företag: Saab
Ort: Arboga
Publicerad : 07-08
Sök fler jobb liknande: lediga Systemingenjör/Driftsättare, Transmission jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Systemingenjör/Driftsättare, Transmission

Teknisk operatör för Radarsystem
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Avdelning Component  Maintenance i Arboga, inom division MRO, ansvarar för kvalificerat underhåll och modifieringar av Radar- och Avionikenheter i flygplan och helikopter, både militära och civila system. Avdelningen består av ca 160 medarbetare och vi finns i Arboga samt i Linköping. På sektion Avionics, inom avdelning Component Maintenance, där du kommer att arbeta är vi idag 54 personer som arbetar främst med service och underhåll av elektronik, avionik, radio och radar system under hela livscykeln. Sektionen är indelad i fyra verksamhetsområden stödsystem, civil avionik, militär avionik och radar. Våra kunder är spridda över hela världen men våra dominerande kunder idag är Försvarets Materielverk och Flygvapnet och arbetsuppgifterna innebär ofta nära samverkan med våra uppdragsgivare. Din framtida utmaning Hos oss kommer du att arbeta med reparation av radarsystem. Detta kommer du att göra genom att testa, felsöka, verifiera och modifiera elektronikenheter till Jas 39 Gripen. Den du är idag Du är gymnasieutbildad alternativt YH-utbildad inom elektronik och har ett stort intresse av teknik. Har du erfarenheter av elektronikreparation och analog- och digitalteknik inom detta område är det meriterande. Är du dessutom noggrann och systematisk så tror vi att du kommer att passa hos oss. För att arbetet ska flyta på bra, ser vi att du talar och skriver svenska obehindrat och lätt kan ta dig an en text skriven på engelska. Om ovanstående beskrivning passar in på dig så tveka inte, sök redan idag. Tjänsten innebär krav på svenskt medborgarskap.
Företag: Saab
Ort: Arboga
Publicerad : 07-05
Sök fler jobb liknande: lediga Teknisk operatör för Radarsystem jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Teknisk operatör för Radarsystem

Underhållstekniker
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Avdelning Armament and Reconnaissance Systems inom division MRO söker nu en Underhållstekniker.  På avdelningen arbetar vi bland annat med driftsupport, tekniskt stöd och underhåll för i stort sett alla Optiska och Elektro-Optiska system som finns inom Försvarsmakten idag, vi har även civila kunder.  På avdelningen arbetar ca 50 medarbetare, vi har högt i tak och värdesätter egna initiativ. Din framtida utmaning I rollen som Underhållstekniker kommer du att arbeta med ett flertal av de Optiska och Elektro-Optiska system som finns inom Försvarsmakten. Du kommer att arbeta med test, felsökning, reparation och tekniskt systemstöd. Du kommer även att skriva instruktioner till egen verksamhet. Detta sker direkt hos oss i den uppbyggda underhållsresurs som finns etablerad. Exempel på materiel:  *    Siktessystem med dag, IR och laserfunktion *    IR-system (termiska sikten/kameror) *    Avståndslasrar och belysningslasrar *    Optisk kontrollutrustning Den du är idag Teknikinriktad utbildning med elektronik bakgrund med en hög känsla för elektronikfelsökning och finmekanik. Din tekniska kompetens är bred snarare än specialiserad. Vi ser också att du gärna har en praktisk läggning. Ett krav är goda kunskaper i det engelska och svenska språket. Som person är du öppen och utåtriktad samt initiativrik, kan arbeta självständigt och i team samt är bra på problemlösning. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Företag: Saab
Ort: Arboga
Publicerad : 06-24
Sök fler jobb liknande: lediga Underhållstekniker jobb, Underhållstekniker Arboga, Underhållstekniker Saab
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Underhållstekniker

Campaign Director
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Befattningen Campaign Director är inom marknadsorganisationen på Saab Dynamics ab och innebär att du leder och genomför försäljningskampanjer av Dynamics större affärer fram t.o.m. kontrakt. Din framtida utmaning  Din framtida utmaning blir att: * att sammanhålla marknadsföring och försäljning under en kampanj * att etablera och underhålla nödvändiga nätverk för att säkerställa orderingång i aktuell kampanj * att ha kännedom om affärskultur och konkurrenters verksamhet i aktuellt land * veta vad som är viktigt för kunden vid beslut om anskaffning * offerters innehåll. * överlämning av kontrakt till genomförande organisation. * rapportering till marknadschefen samt ansvara för uppdatering av interna uppföljningsverktyg. * leda förhandlingar med stöd från övriga organisationen. * säkerställa att företagets mål avseende lönsamhet (Bruttomarginal)  uppnås i de enskilda affärerna.   Den du är idag Vi tror att du är en person som har en högskoleutbildning inom marknadsföring eller motsvarande. Vi tror också att du besitter god ledarskapsförmåga, hög integritet, god kunskap i affärsprocessen, förhandlingsvana, hög social kompetens och god förmåga att kommunicera. Det är ett krav att du har mycket goda språkkunskaper i minst svenska och engelska, andra språk är meriterande. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab Dynamics ab
Ort: Karlskoga
Publicerad : 06-26
Sök fler jobb liknande: lediga Campaign Director jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Campaign Director

Senior Commercial Manager
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. Att arbeta som Senior Commercial Manager innebär att man är en del av Saab Dynamics marknadsorganisation. Din framtida utmaning I rollen som Senior Commercial Manager kommer du att ansvara för att ta fram den kommersiella delen av offerter, ge råd och förslag i kommersiella frågor för att säkerställa att affärsvillkoren i Saab Dynamics offerter, beställningar och kontrakt har en acceptabel kommersiell risknivå. I arbetet ingår tolkning av kundförfrågningar, framtagning av affärskalkyler och prisförslag samt författande av kommersiella avtalsvillkor vid offerering och förhandlingar med kunder. Du har ett nära och bra samarbete med övriga roller i försäljningsorgansationen vilket t ex innebär att med hjälp av ekonomifunktionen ta fram betalplaner samt olika typer av garantier och finanseringslösningar. I arbetet ingår också att agera support och stöd till vår programfunktion under pågående kontrakt främst gällande tilläggsbeställningar och omförhandling av kontrakt. Vi söker dig som vid behov även kan agera ”Bid Manager” vilket innebär att du leder hela offertarbetet. Den du är idag Du är en person som har lång kommersiell erfarenhet. Ditt arbete karaktäriseras av affärsmässighet och noggrannhet. Du har god förhandlingsvana och sätter en ära i att hålla dig uppdaterad om de olika kommersiella affärsvillkor som gäller i de länder du ansvarar för.   Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab Dynamics AB
Ort: Karlskoga
Publicerad : 06-26
Sök fler jobb liknande: lediga Senior Commercial Manager jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Senior Commercial Manager

Teknisk marknadsförare Ground Combat system
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.   Din framtida utmaning Som teknisk marknadsförare bidrar du med teknisk och taktisk kompetens avseende offertarbete och marknadsföring av våra understödsvapen Carl-Gustaf, AT4, NLAW och BILL2, och är därigenom länken mellan Saab Dynamics AB och användarens krav/önskemål.  Vi erbjuder dig utmanande och stimulerande arbetsuppgifter med hela världen som arbetsfält.  Dina arbetsuppgifter innebär: -Teknisk marknadsföring -Planlägga och leda utbildning av kundens personal för utvärdering av våra produkter -Genomföra demonstrationer av våra understödssystem -Medverka i teknisk definition av åtaganden i offerter och avtal -Medverka till utformning av åtaganden och krav i samarbetsavtal, studier och utvecklingsarbete   Den du är idag Arbetet kräver att du har militär bakgrund samt att du har goda ledaregenskaper och god samarbetsförmåga. Ett annat krav är att du behärskar engelska väl i tal och skrift.  Viktiga egenskaper är kreativt tänkande, initiativrikedom, god analytisk förmåga samt mycket god pedagogisk förmåga. Har du dessutom en stor portion sunt förnuft och gott omdöme är du rätt person för oss. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Vi ser gärna kvinnliga sökanden. Vi rekryterar fortlöpande så skicka in din ansökan redan idag!     Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Karlskoga
Publicerad : 06-12
Sök fler jobb liknande: lediga Teknisk marknadsförare Ground Combat system jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Teknisk marknadsförare Ground Combat system

Utvecklare som kan modellera - Gripen Electronic Warfare System
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Inom området Taktiska system utvecklar vi taktisk funktionalitet inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, elektronisk krigsföring, navigering, spaning och beslutsstöd. På sektionen Telekrig arbetar vi med funktionsutveckling och integration av ett helt nytt Telekrigssystem för nästa generation av JAS 39 Gripen. Systemet har trots sitt namn en defensiv roll och ska öka den egna överlevnadsförmågan genom att ge skydd mot elektromagnetisk aktivitet som syftar till att hitta och bekämpa eget flygplan Din framtida utmaning Du kommer främst att arbeta med att utveckla end-to-end funktion inom telekrig, dvs knyta ihop telekrigssystemet med andra funktioner i flygplanet för att ge en bra situationsmedvetenhet till piloten samt möjliggöra motåtgärder och informationsfusionera. Du kommer också att samarbeta med de som utvecklar icke flygande system som behövs för att till exempel ladda rätt uppdragsdata och utvärdera inhämtad information efter flygning. Vi står nu inför vår hittills största utmaning inom vårt område och behöver förstärka våra team med engagerade utvecklare. Hos oss arbetar du i team med ansvar för hela funktionsutvecklingen, från prototyping till test och verifiering. Den du är idag Du har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning samt ett par års arbetslivserfarenhet, inom modellbaserad utveckling. Du bör ha använt verktyg som Rhapsody, Simulink och BridgePoint för systemering, design, implementation och dokumentation, men du har framförallt insett fördelarna med ett modellbaserat utvecklingssätt. Du har förmågan att tänka i system och se till helheten. Vi arbetar mycket i team vilket förutsätter att du är kommunikativ och har initiativförmåga. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping. I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab Aeronautics med Experis. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Urval av nyinkomna ansökningar kommer att genomföras efter semesterperioden, det vill säga i mitten av augusti.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Utvecklare som kan modellera - Gripen Electronic Warfare System jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Utvecklare som kan modellera - Gripen Electronic Warfare System

Senior Projektledare till Taktiska System
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Inom området Taktiska system utvecklar vi taktisk funktionalitet inom teknikområdena målinmätning och identifiering, kommunikation och datalänkar, elektronisk krigsföring, navigering, spaning och beslutsstöd. Projektkontoret arbetar med projektledning av taktiska förmågor i våra Taktiska System i olika produkter. I det arbetet ingår både inköp och integration av taktiska sensorer samt implementation av funktioner i våra egna plattformar. Sektionen består idag av ca 15 projektledare. Din framtida utmaning I rollen som projektledare inom Taktiska System kommer du att arbeta som projektledare för ett av de projekt som finns under Taktiska Systems ledning. Du kommer vara ansvarig för att produkten tas fram och integreras med såväl teknisk-, tids- och ekonomisk uppfyllnad. Du kommer också vara ansvarig för upphandling samt uppföljning mot överenskomna kontrakt med underleverantörer och partners samt ha gränssnitt mot många av de angränsande delsystemen inom våra komplexa produkter som oftast är flygande system. Rollen kan innebära resor både nationellt och internationellt. Den du är idag Vi  söker dig som är drivande, kommunikativ och har viljan att samarbeta med andra. Vi ser att du har gedigen erfarenhet av ledarskap samt känner dig bekväm med att leda grupper i ständig förändring. Du skall även kunna arbeta med externa intressenter som t ex kund eller underleverantör, både nationellt och internationellt. Kvalifikationer du bör ha är erfarenhet av arbete som ledare av projekt, delprojekt eller team inom komplexa system samt ha kunskaper inom både systemutveckling och mjukvara i flygplan eller andra säkerhetskritiska produkter. Stor vikt kommer läggas på dina personlig egenskaper. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping. I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab Aeronautics med Experis. Urval och intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt. Urval av nyinkomna ansökningar kommer att genomföras efter semesterperioden, det vill säga i mitten av augusti. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Senior Projektledare till Taktiska System jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Senior Projektledare till Taktiska System

Senior systemingenjör inom Autonomi och Beslutsstöd
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Inom området Taktiska system utvecklar vi taktisk funktionalitet inom teknikområdena kommunikation och datalänkar, målinmätning, elektronisk krigsföring, navigering, spaning och beslutsstöd. Resultatet av vår design implementeras i utrustning utvecklad av underleverantörer samt mjukvara som implementeras i plattformens datorer. På sektionen Taktiska system för UAV och mission system arbetar vi med integration av taktiska sensorer samt autonomi och beslutsstöd för obemannade farkoster samt ledningssystem till bemannade flygande system. Din framtida utmaning Vi söker en senior ingenjör med kompetens och erfarenhet inom autonomi. Framtiden inom det obemannade området innehåller utmaningar så som att introducera UAV i civilt luftrum och att få flera farkoster samarbeta optimalt för att lösa en gemensam uppgift. Arbetet bedrivs i både forsknings- och produktprojekt både inom bemannade och obemannade system. Dina uppgifter innefattar: * Samarbete med universitet och industri i gemensamma projekt, nationella samt internationella * Projektansökningar * Kravställning mot projektägare, kravnedbrytning av tvärfunktionella taktiska funktioner * Systemdesign, samt test och verifiering av våra funktioner  Uppgifterna kan anpassas beroende på din bakgrund och erfarenhet. Den du är idag Du bör vara civilingenjör eller motsvarande och ha en förmåga att tänka i system och se till helheten, gärna med erfarenhet från utveckling eller operation av obemannade farkoster. Vi jobbar i projektteam där du företräder vårt teknikområde och därför förutsätter vi att du är kommunikativ och har initiativförmåga. Erfarenhet av utveckling inom liknande områden, och av att arbete tillsammans med svenska samt utländska kunder och underleverantörer är också viktiga egenskaper. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Placering: Linköping I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab Aeronautics med Experis. Intervjuer och urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Urval av nyinkomna ansökningar kommer att genomföras efter semesterperioden, det vill säga i mitten av augusti. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Senior systemingenjör inom Autonomi och Beslutsstöd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Senior systemingenjör inom Autonomi och Beslutsstöd

Systemingenjör inom bränslesystem
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Sektionen som du kommer att tillhöra ansvarar för teknikområdet bränslesystem. Huvuddelen av verksamheten är inriktad mot Gripen och dess utveckling, men vi arbetar också med nya affärer inriktade mot civila flygplan, internationella forskningsprogram och obemannade flygande farkoster. Vi är en grupp på ca 30 engagerade och kunniga medarbetare som arbetar med att realisera och integrera funktioner i flygplan mot olika kunder med hjälp av mekanik, elektronik och programvara. Arbetet sker både i mindre uppdrag och inom större projekt och vi samarbetar i stor utsträckning med underleverantörer och samarbetspartners i andra länder. Bränslesystemet svarar för bränsleförsörjning av motorn, reglering av flygplanets tyngpunkt och kylning av elektronisk utrustning. Det innehåller flera bränsletankar och en stor mängd pumpar, ventiler, kylare och sensorer. Din framtida utmaning Ett omfattande förmågelyft av gripensystemet gör att det pågår ett stort arbete med utveckling av ett nytt bränslesystem. Du kommer att arbeta som systemingenjör för alla varianter av Gripenflygplanet. I tjänsten ingår funktionsansvar, kravnedbrytning och apparatansvar. Det mesta arbetet utförs i projektform. Som systemingenjör jobbar du i team med kollegor från många olika funktioner inom företaget samt i nära kontakt med våra underleverantörer. Du kommer att arbeta i alla utvecklingsfaser från konceptutveckling till validering. Arbetsuppgifterna omfattar bland annat apparat- och systemdokumentation som tex tekniska specifikationer mot underleverantör, systemdokumentation, kravhantering, stöd vid utprovning och verifiering, felsökning och stöd till operatörer. Rollen kräver erfarenhet som kan ta flera år att bygga upp. Detta sker steg för steg i samarbete med och med stöttning av mer erfarna kollegor. Vi vill därför betona vikten av att se detta som ett långsiktigt och utvecklande åtagande. Den du är idag Du har en civilingenjörsutbilding inom maskinteknik, flyg/farkost eller teknisk fysik och elektroteknik med mekanikintresse. Du har ett antal års arbetslivserfarenhet och kunskap från följande områden: fluida system, fordonshydraulik, bränslesystem. Meriterande är dessutom arbetslivserfarenhet från ex flygindustrin, fordonsindustri eller kärnkraftsindustrin. Som person har du god initiativ- och samarbetsförmåga och har bra teknisk överblick och ordning då vi arbetar med stora system. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team för att under eget ansvar driva ditt arbete framåt, och du har lätt att skapa kontakter både internt/externt och nationellt/internationellt. Goda kunskaper i svenska och engelska språket både muntligt och skriftligt är en förutsättning. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökanden. Placeringsort är Linköping. I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab Aeronautics med Experis. Urval och intervjuer sker löpande så ansök så snart snart som möjligt. Urval av nyinkomna ansökningar kommer att genomföras efter semesterperioden, det vill säga i mitten av augusti. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Systemingenjör inom bränslesystem jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Systemingenjör inom bränslesystem

Metodikutveckling inom Simulink
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Din framtida utmaning Inom Gripen E kommer du främst att arbeta som en sammanhållande kraft för metodikfrågor knutna till verktyget Simulink. På Saab tror vi på ett modellbaserat arbetssätt och att det är det moderna sättet, även det snabbaste sättet att få hållbara utvecklingsresultat med hög underhållsbarhet. Du kommer att fungera som en ambassadör för tankesättet internt i organisationen. Du kommer att vara en del av en utvecklingsorganisation där utvecklingen bedrivs av en mängd agila team, där vårt mål är att varje team innehåller en person med metodikansvar. Din roll kommer att vara att coacha fram och stötta dessa personer och se till att den kunskap som byggs upp inom teamen delas, standardiseras och sprids till övriga team så vi hela tiden har en kommunicerad ”best practice”. Du kommer att vara en av våra interna experter på verktyget Simulink och stötta och supporta utvecklare när det uppkommer frågor om hur man löser problem på bästa sätt. Detta innebär också att du tar ett ledaransvar när det gäller formulering av ny metodik och anpassning av metodik till nya produkter och plattformar. Utåt sett kommer du att representera Saab på olika forum som handlar om modellbaserat arbete. Du kommer att ha en aktiv kontakt med verktygsleverantören för att lösa problem som uppkommer och för att ta del av nyheter och sedan sprida dem internt. Den du är idag Du är civil/högskoleingenjör eller motsvarande och har 3-5 års erfarenhet av arbete med Simulink. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete med metodikfrågor inom programvaruutveckling. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift, såväl på engelska som på svenska.  Som person är du framåt och söker själv upp den information som krävs via personliga kontakter. Vi tror att du är en drivande person som tror på det du gör och brinner för metodikarbete. Du är snabb på att ta till dig nya idéer och gillar att sprida dina idéer till andra. Då arbetet många gånger handlar om att förmedla ett bra arbetssätt så har du en god pedagogisk förmåga och det tålamod som krävs för att driva förändring. Du kommer att hamna mitt i en högdynamisk arbetsmiljö så du räds inte förändring utan tycker om att förbättra din omgivning där du ser att det finns utvecklingspotential. Då du kommer att ansvara för metodik kring verktyget Simulink så har du erfarenhet av att jobba modellbaserat och har goda kunskaper inom Simulink. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Placering: Linköping. I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab Aeronautics med Experis. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Urval av nyinkomna ansökningar kommer att genomföras efter semesterperioden, det vill säga i mitten av augusti. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Metodikutveckling inom Simulink jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Metodikutveckling inom Simulink

Metodikutveckling inom xtUML
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Din framtida utmaning Inom Gripen E kommer du främst att arbeta som en sammanhållande kraft för metodikfrågor inom xtUML. På Saab tror vi på ett modellbaserat arbetssätt och att det är det moderna sättet, även det snabbaste sättet att få hållbara utvecklingsresultat med hög underhållsbarhet. Du kommer att fungera som en ambassadör för tankesättet internt i organisationen. Du kommer att vara en del av en utvecklingsorganisation där utvecklingen bedrivs av en mängd agila team, där vårt mål är att varje team innehåller en person med metodikansvar. Din roll kommer att vara att coacha fram och stötta dessa personer och se till att den kunskap som byggs upp inom teamen delas, standardiseras och sprids till övriga team så vi hela tiden har en kommunicerad ”best practice”. Du kommer att vara en av våra interna experter inom xtUML och stötta och supporta utvecklare när det uppkommer frågor om hur man löser problem på bästa sätt. Detta innebär också att du tar ett ledaransvar när det gäller formulering av ny metodik och anpassning av metodik till nya produkter och plattformar. Utåt sett kommer du att representera Saab på olika forum som handlar om modellbaserat arbete. Du kommer att ha en aktiv kontakt med verktygsleverantören för att lösa problem som uppkommer och för att ta del av nyheter och sedan sprida dem internt. Den du är idag Du är civil/högskoleingenjör eller motsvarande och har erfarenhet av arbete inom xtUML, alternativt erfarenhet av arbete med relationsdatabaser och UML. Du har god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift, såväl på engelska som på svenska.  Som person är du framåt och söker själv upp den information som krävs via personliga kontakter. Vi tror att du är en drivande person som tror på det du gör och brinner för metodikarbete. Du är snabb på att ta till dig nya idéer och gillar att sprida dina idéer till andra. Då arbetet många gånger handlar om att förmedla ett bra arbetssätt så har du en god pedagogisk förmåga och det tålamod som krävs för att driva förändring. Du kommer att hamna mitt i en högdynamisk arbetsmiljö så du räds inte förändring utan tycker om att förbättra din omgivning där du ser att det finns utvecklingspotential. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Placering: Linköping. I denna rekryteringsprocess samarbetar Saab Aeronautics med Experis. Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Urval av nyinkomna ansökningar kommer att genomföras efter semesterperioden, det vill säga i mitten av augusti. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Metodikutveckling inom xtUML jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Metodikutveckling inom xtUML

Teknikinformatör för Tekniska order
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Avdelning Technical Publications inom division Lifecycle Logistics ansvarar för framtagning av publikationer såsom föreskrifter, beskrivningar och reservdelskataloger inklusive ingående illustrationer. Vi svarar också för metodutveckling, publikationsstandard och de stödsystem som krävs för publikationsframtagning. Du kommer att tillhöra sektionen Publication Engineering. Sektionen består idag av 14 personer. Din framtida utmaning Tekniska Order (TO), ges ut av Försvarets materielverk, FMV, för att reglera konfiguration, hantering, drift och underhåll av materiel och förnödenheter som FMV anskaffar. Dina arbetsuppgifter som teknikinformatör kommer att innebära författande samt redaktionell granskning av tekniska order för komplexa områden till både Saabprodukter och andra leverantörers produkter. På sikt ser vi att du kommer vara sammanhållande för TO-arbetet inom sektionen. Du kommer att arbeta med teknisk information på en avancerad nivå, informationen är på antingen svenska eller engelska. Den du är idag Vi söker Dig, som är kan teknik och är intresserad av att utvecklas i en miljö som präglas av frihet under ansvar och öppenhet. Som person är du drivande, engagerad och social. Du är en utåtriktad person med en förmåga att kunna kommunicera ut ett tekniskt budskap. Erfarenhet kring arbete med tekniska order samt programmet FrameMaker är önskvärt och meriterade. Du ska ha gått grundkurs/eller ha motsvarande kunskaper i Word som är det program som används för TO-produktion. Goda kunskaper i engelska är ett krav.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-03
Sök fler jobb liknande: lediga Teknikinformatör för Tekniska order jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Teknikinformatör för Tekniska order

Controller Produktion (vikariat)
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Avdelningen är som stabsfunktion en central del av Produktionsorganisationen inom Aeronautics. Staben består i dagsläget av 18 medarbetare, fördelat på fyra kompetensområden: Beställningshantering, Beläggningsstyrning, Ekonomicontrolling och Programkoordinering/Projektledning. Avdelningen tar emot uppdrag och beställningar från interna och externa kunder till Produktionsorganisationen. Vi skapar åtagande ur resurs- och beläggningsperspektiv. Staben har också ansvar för ekonomistyrning för Produktionsenhetens verksamhetsområden och för ekonomistyrning av utvalda Projekt och Serietillverkningsprogram. Löpande ansvarar Staben även för att kvalitetssäkra produktionsekonomisk data för Aeronautics. Din framtida utmaning Som controller kommer du att arbeta med linjeekonomi samt program- och produktions ekonomi. Som linjecontroller sker arbetet i nära dialog med produktionsavdelningens linjechefer och ansvara för uppföljningen av verksamheten, månadsvisa rapporteringar med analyser av avdelningens ekonomi till avdelningschef och Aeronautics ekonomiavdelning. Linjecontroller arbetar i när samarbete med Aeronautics ekonomiavdelning. Linjecontrollerns uppgift är att i samarbete med ansvarig linjechef ta en ledande roll för att respektive verkstäder och kontor utvecklas till lönsamma enheter med god ekonomisk förståelse. * bibehålla och utveckla stöd och lämpliga verktyg för styrning, budget, uppföljningar och prognos av linjens resultat * arbeta självständigt med egna analyser efter fastställda riktlinjer och uppsatta mål * skapa ökad förståelse för ekonomiska samband Som programcontroller ansvarar du för sammanställning av ekonomistatus för ett eller flera projekt eller serieprogram. Du arbetar i första hand i nära samarbete med ansvarig projektledare/programkoordinator. Och som produktionscontroller ansvarar du för att rätt ekonomiska data finns i produktionssystemet (ERP) i form av t ex standardpriser och kostnadsställedata, samt att säkerställa att produktionsekonomiska utfall är korrekta. En del av ansvaret är också att säkerställa att överföring av data mellan produktionssystemet (ERP) och ekonomisystemet (Agresso) fungerar korrekt. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Controller Produktion (vikariat) jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Controller Produktion (vikariat)

Teknisk handläggare med utbildningsansvar
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Då en av våra nuvarande medarbetare går till annan verksamhet, inom Saab, behöver vi anställa en ersättare till avdelningen Flight Safety Equipment – MRO Division. Teknisk handläggare hos oss genomför, på uppdrag av Försvarets Materielverk (FMV), försvarsmakten och andra verksamhetsutövare inom Saab AB, verksamheter inom dräkt- hjälm- och räddningssystem för luftfarkoster inom försvarsmakten. Vi söker någon med helhetstänkande som kan stötta kund och brukare i ärenden som kan uppstå under produktens livslängd. Tyngdpunkten ligger inom vidmakthållande med fokus på underhållsfrågor. Din framtida utmaning Inom sektionen bedriver vi även reglementerad utbildning åt Försvarsmaktens tekniska skola i Halmstad och det är främst inom detta område som vi söker förstärkning. Du kommer vara delaktig i alla delar av utbildningen, från behovsanalys, utformning och framtagning, hela vägen fram till genomförd utbildning. Du kommer även ha en roll som instruktör. Inslag av marknadsföring och avtalshantering förekommer också. En del av kurserna genomförs hos kunder runt om i världen varför resor förekommer. Arbetet är självständigt och omväxlande vilket ställer krav på både initiativförmåga och flexibilitet. Den du är idag Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens och är intresserad av att arbeta med flygsäkerhetsrelaterad materiel och dess  frågor. Du är noggrann, positiv och har lätt för att samarbeta samtidigt som du har förmågan att ta egna initiativ och arbeta självständigt under eget ansvar. Du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort. Erfarenheter inom utbildning och kunskaper inom RML.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Teknisk handläggare med utbildningsansvar jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Teknisk handläggare med utbildningsansvar

Teknisk handläggare för markutrustningar och verktyg
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Vad du blir en del av Då en av våra nuvarande medarbetare går till annan verksamhet, inom Saab, behöver vi anställa en ersättare till avdelningen Flight Safety Equipment – MRO Division. Teknisk handläggare hos oss genomför, på uppdrag av Försvarets Materielverk (FMV), försvarsmakten och andra verksamhetsutövare inom Saab AB, verksamheter inom dräkt- hjälm- och räddningssystem för luftfarkoster inom försvarsmakten. Vi söker någon som kan stötta kund och brukare i ärenden som kan uppstå under produktens livslängd. Tyngdpunkten ligger inom vidmakthållande med fokus på underhållsfrågor. Din framtida utmaning Vid sektionen kommer du i första hand ta ansvar för att kunden har ett fungerande system inom markutrustningar och verktyg knutna mot flygsäkerhetsmateriel. Du kommer även ha en roll som instruktör. Inslag av marknadsföring och avtalshantering kan också förekomma. En del av verksamheten genomförs hos kunder runt om i världen varför resor förekommer. Arbetet  ställer krav på självständighet vilket innebär att du har både initiativförmåga och flexibilitet. Den du är idag Vi söker dig som har minst gymnasiekompetens och är intresserad av att arbeta med frågor som rör flygsäkerhetsrelaterad materiel, verktyg, och utrustningar. Du är noggrann, positiv och har lätt för att samarbeta samtidigt som du har förmågan att ta egna initiativ och arbeta självständigt under eget ansvar. Du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska. B-körkort Erfarenheter inom flygunderhåll och kunskaper inom RML.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 07-01
Sök fler jobb liknande: lediga Teknisk handläggare för markutrustningar och verktyg jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Teknisk handläggare för markutrustningar och verktyg

Produktionsledare Maskinverkstad
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Vi vill att du som produktionsledaren ska skapa förutsättningar för att alla medarbetare tar fullt ansvar för sina arbetsuppgifter genom att informera och kommunicera utifrån helheten, de övergripande målen och strategierna. Som produktionsledare ingår även ansvaret att aktivt anpassa resurserna och ha kontroll på kostnaderna. Produktionsledare ska sätta sig in i företagets affärsmässiga villkor och vad de innebär för den egna verksamheten. Som produktionsledare har du även ansvar för att budgetera din verksamhet och har fullt ansvar för tillverkningsresultat inom ditt område, vilket inkluderar produktionsekonomi, kvalitet och leveransförmåga.  Då vi inom avdelning produktion på Saab Aeronautics har lean produktion som en av våra huvudstrategier vilar ett stort ansvar på produktionsledaren att förändra sin verksamhet utefter dessa principer. Som produktionsledare kommer du att ingå i detaljtillverkningens ledningsgrupp och rapportera till områdeschefen. Den du är idag Vi söker dig, som med stor vilja och engagemang vill leda din verksamhet med en helhetssyn och en strategisk inriktning med fokus på verksamhetens mål och affärer. Tidigare ledarerfarenheter och erfarenhet inom lean produktion är ett krav. Att utveckla och förbättra verksamheten genom att skapa delaktighet och motivation är självklart för dig. Vi tror att du är drivande, uthållig och energisk samt är van att påverka och ta ansvar. Att leda i förändring kräver både omdöme och personlig mognad som är egenskaper som kännetecknar dig. För att lyckas i det här jobbet bör du vara en god kommunikatör och ha förmågan att engagera samt skapa förtroende. Stor hänsyn kommer att tas till dina personliga egenskaper och erfarenheter. Då vi arbetar med underlag som ofta är skrivna på engelska samt att en del externa kontakter förekommer, förutsätter vi att du har goda kunskaper i det engelska språket. Vad du blir en del av Detaljtillverkningen omfattar i huvudsak Gripenproduktion men även militär- och civil prototyptillverkning samt civil serietillverkning som underleverantör till Saab Aerostructures. Verksamheten sysselsätter i dag ca 200 medarbetare, är uppdelat på åtta produktionsledarområden vilka innefattar följande övergripande tillverkningsarter: * Maskinbearbetning * Plåtbearbetning * Ytbehandling/målning  Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-28
Sök fler jobb liknande: lediga Produktionsledare Maskinverkstad jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Produktionsledare Maskinverkstad

Examensarbete - Bildoptimering IR-kamera
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Sektion Vetronics tillhörande Division Vehicle Systems inom affärsområdet Support and Services, har lång erfarenhet av att utveckla, producera och leverera ”Battle Management” (BMS) utrustning. Denna utrustning består av datorer, displayer, kringutrustning och videosystem som levererats till en rad olika kunder. Produkterna är utformade för att klara de tuffaste miljöer då våra kunder ställer höga krav på tillförlitlighet och säkerhet. Sektionen har även utvecklat datorsystem och kommunikationsenheter för soldatburna applikationer. Saab tillverkar digitala kamerasystem för användning i bland annat stridsfordon. Ett av syftena med dessa system är att ge föraren stöd i manövrering av fordonet. För detta ändamål används såväl CCD kameror för synligt ljus och IR kameror för mörker eller nedsatt sikt. Din framtida utmaning En IR kamera registrerar den för ögat osynliga värmestrålningen som ett objekt avger. Beroende på värmestrålningens intensitet omvandlas denna i kamerasensorn till en gråskalebild med 14 bitars upplösning som visas på förarens display. Kameran reglerar kontinuerligt så att bästa möjliga bildkvalitet erhålls utifrån de förhållanden som råder, dvs. hur stor kontrast det är i kameravyn (skillnad varmt/kallt). Då kontrasten är låg, alla objekt har ungefär samma temperatur, förstärker kameran de varmare objekten i kameravyn för att göra dem mer synbara i bilden. En nackdel med denna förstärkning vid låg kontrast är att kamerans egengenererade värme då registreras och ger störningar i bilden. Examensarbetets uppgift är att ta fram en bildbehandlingsalgoritm som undertrycker dessa störningar. För att underlätta examensarbetet kommer högupplösta 14-bitars bilder från aktuell IR-kamera användas som indata. Den algoritm som tas fram ska optimeras med avseende på prestandakrav och minnesutnyttjande för att underlätta framtida implementation i verklig miljö. Den exakta uppgiften, avgränsningar och mål bestäms längre fram, lämpligen i samråd mellan examinator, examensarbetaren/examensarbetarna och handledare på Saab. ***** Examensarbete   ***** Ämnesområden:                  Bildbehandling Programvarumiljö:               Förslagsvis Matlab eller C/C++ Lämplig studieinriktning:     Civilingenjörsutbildning med inriktning mot bildbehandling, signalbehandling eller likn. Antal studenter:                   1-2 Tjänstgöringsort:                  Linköping, Malmslätt Starttid:                                Hösten 2013
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-27
Sök fler jobb liknande: lediga Examensarbete - Bildoptimering IR-kamera jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Examensarbete - Bildoptimering IR-kamera

Produktionsberedare
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Avdelning Vehicle Systems i Linköping ansvarar bland annat för utveckling, tillverkning, försäljning och support av dator- och videosystem för krävande miljöer, Rugged Vetronics Systems. Inom avdelningen är vi idag ca 70 personer, där gruppen inom Logistics and Naval Support i Malmslätt svarar för avdelningens tillverkning och logistiska flöde. Vill du bli en i teamet och vara med och lägga grunden för vår tillverkning av prototyper och fåstycksenheter för Rugged Vetronics Systems? Din framtida utmaning Som produktionsberedare är du gränssnittet mellan konstruktion och produktion, och det är du som möjliggör att vi kan initiera inköp av ingående material och starta upp tillverkningen. Arbetet innebär även att medverka till uppbyggnad av effektiv logistikstruktur för andra producerade produkter, vilka vi hanterar i logistikflödet. Det dagliga arbetet består till stor del av produktionsförberedande arbete som att gå igenom och granska tillverkningsunderlag från konstruktion samt bereda och skapa strukturer utifrån dessa, registrera artikelgrunddata, uppdatera ändringar av befintliga strukturer samt skapa operationslistor för produktionen. Du kommer även att arbeta med att sätta upp produktionstider för de ingående tillverkningsmomenten, och då vi arbetar med Lean och 5S ingår också att hitta förbättringar, till exempel för effektivare produktionsmoment. Arbetet bedrivs i nära samarbete med de övriga funktionerna inom sektionen, främst planering och tillverkning. Tjänsten förutsätter även nära dialog med övriga enheter, konstruktörer, kundprojektledare och inköp. Den du är idag Du som söker har gärna en ingenjörsutbildning eller liknande, erfarenhet av produktion och beredningsarbete samt ett starkt intresse för teknik och konstruktionsförståelse. Som person är du positiv, utåtriktad och noggrann. Du har hög egen drivkraft och trivs med att arbeta både självständigt men även i grupp. Vi tror att rätt person för tjänsten är ansvarsfull och strukturerad samt trivs i en arbetsmiljö som präglas av framåtanda. Du är stresstålig och stimuleras av utmaningar och förändringar. Det är meriterande om du har erfarenhet av materialplaneringssystemet IFS och tidigare arbete med 5S, samt har kunskap om elektronikkomponenter.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-25
Sök fler jobb liknande: lediga Produktionsberedare jobb, Produktionsberedare Linköping, Produktionsberedare Saab
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Produktionsberedare

Sektionschef - Customer Training
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Sektionen Customer Training består av ett tiotal personer och erbjuder kompletta utbildningslösningar på civila och militära flygplan och helikoptrar. Organisationen, som levererar högkvalitativa utbildningar till en bred kundbas världen över, är godkänd enligt EASA Part-147 och har ett mycket gott renommé bland kunder och myndigheter. Din framtida utmaning Inom Customer Training utvecklar vi och genomför effektiva träningslösningar inom flygområdet. I nära samarbete med kund tar vi ett övergripande ansvar för helheten, från behovsanalys till framtagning och genomförande av utbildningen. Verksamheten spänner idag över ett flertal flygsystem såsom Saab Gripen, Saab 340/2000 Airliner, Special Mission flygplan samt civila och militära helikoptersystem. Våra kunder är till stor del externa men vi koordinerar och genomför också regelverksstyrda utbildningar för våra tekniker och ingenjörer. Vi står inför en expansion inom både befintliga och nya affärer. Din utmaning blir att utveckla såväl verksamhet som medarbetare och affärer mot nya mål. Som sektionschef för sektionen Customer Training har du förutom personalansvar även ansvar för resultat och affärsutveckling på uppdrag av aktuellt programområde. Du ingår i avdelningen Technical Operations ledningsgrupp och dess arbete med att leda och utveckla avdelningen. Befattningen innebär resor i tjänsten. Den du är idag Du är en affärsinriktad och utvecklingsorienterad person med en stor drivkraft som har lätt för att samarbeta med människor inom olika verksamheter såväl internt som externt. Du är en engagerad och inspirerande ledare med intresse av att utveckla verksamhet och medarbetare. Du har lång erfarenhet inom flyg- eller utbildningsområdet med erfarenhet och kännedom om EASA-regelverk och RML. Vi erbjuder dig utmanande arbetsuppgifter med många kontakter såväl inom som utanför företaget samt mycket goda möjligheter till personlig utveckling. Ansök redan idag. Urval kan komma att ske löpande.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-19
Sök fler jobb liknande: lediga Sektionschef - Customer Training jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sektionschef - Customer Training

Ekonomichef med känsla för affärer
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Inom Support and Services brinner vi för att göra bra affärer. Våra chefer och ledare kan kombinera ett utpräglat affärsmannaskap med ett gott ledarskap för uthållig och långsiktig framgång. Kommunikation och samarbete är viktiga ledord i vår kultur. Din framtida utmaning Som Ekonomichef inom division MRO(Maintenance Repair and Overhaul) trivs du med arbete i en affärsorienterad, internationell miljö. Rollen innebär ett övergripande ansvar för divisionens ekonomistyrning och redovisning, den ekonomiska rapporteringen, budget, prognoser, samt det ekonomiska utvecklings- och kvalitetsarbetet. Du kommer att arbeta proaktivt med resultatuppföljning, nyckeltal, kalkyler och controlling. Ditt starka affärsintresse och förmåga till helhetssyn, balanseras av behovet att ha koll på detaljerna. Du har/skapar dig bred kunskap om verksamheten och kan bidra i divisionens och affärsområdets strategiska förflyttning. Som ekonomichef har du en viktig roll i att säkerställa att divisionens finansiella mål uppfylls vilket också är en förutsättning för attSupport and Services långsiktiga tillväxtmål nås. Ekonomichefen rapporterar till Divisionschef/Vice divisionschef och funktionellt till chef stab Finance samt ingår i divisionens ledningsgrupp och i affärsområdets Controllerråd. Vi har en geografiskt spridd organisation, varför resande är ett naturligt inslag i arbetet. Den du är idag Ekonomichefer inom Support and Services…. -         har en utpräglad affärsmässig förståelse -         kan och vill verka i en internationell miljö -         är ansvarstagande och samarbetsorienterade -         har personlig mognad och gott omdöme -         är kommunikativa ledare -         har starkt driv, uthållighet och energi -         har strategisk förmåga -         har förmåga och intresse att leda och utveckla medarbetare och verksamhet -         är en entreprenör som drivs av utveckling och förändringsarbete samt har erfarenhet            av förändringsledarskap -         stimuleras av högt tempo, arbetar brett, högt och lågt -         en spelande lagledare, vinnare  Du är utbildad civilekonom och har 5-10 års erfarenhet av personalledning och övrig erfarenhet som matchar kraven på en ekonomichef i en stor, komplex organisation.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-19
Sök fler jobb liknande: lediga Ekonomichef med känsla för affärer jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ekonomichef med känsla för affärer

Mek-konstruktörer till El- och Avionikinstallation
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av En framtid med ökad internationalisering innebär för Saab AB intressanta utmaningar i form av nya produkter, nya kunder och nya partners. Aeronautics, ett affärsområde inom Saab AB, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. El- och Avionikinstallation på Aeronautics består av två parallella teknikområden med gemensamma uppgifter och delat ansvar. Tillsammans arbetar vi för att förse alla våra produkter Saab340/2000, Gripen, Skeldar, Neuron och SK60 med rätt utvecklingskompetens. Vi ansvarar för genomförande av konstruktion, integration och installation av avionik- och elkraftapparater i alla flygfarkoster. Installationerna görs i hela produkten, vilket ger oss en bred produktkunskap. Vi har en daglig och  konstruktiv dialog med skrov och övrig mekanisk installation, vilket ger en varierad och givande arbetsdag. Förstudier är en annan del av vår verksamhet, både för nya funktioner i befintliga produkter och för nyutveckling. Vi är ett glatt och väl fungerande gäng som stöttar och lär av varandra och nu har vi en tillströmning av nya intressanta (internationella) uppdrag. Vi söker därför fler medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss! Din framtida utmaning Din roll blir att utveckla våra produkter och dokumentera ingående material och utrustning. Från koncept till färdig produkt – ”från ax till limpa”. För att produkterna ska gå att producera och underhålla kommer du även behöva stötta produktion och eftermarknad. Arbetet bedrivs i projektform och delvis ritningslöst och våra arbetsverktyg är i första hand CATIA V4/V5 samt PDM-systemet TeamCenter. Utvecklingsarbetet förutsätter dessutom ett samarbete med kompetensområden som t.ex. hållfasthet, systemutveckling, underhållssystem och miljöteknik. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som för helhetens bästa, möter ställda krav. Vi har också kontakter med kunder, leverantörer och partners över hela världen. Den du är idag Du är som person drivande och innovativ i ditt arbetssätt. Du ska kunna arbeta självständig och fungera väl i grupp. För tjänsten krävs examen som högskoleingenjör/civilingenjör eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Att du kan engelska förutsätter vi. Har du erfarenheter inom elektromekanik eller angränsande områden samt CATIA V5 är det en merit. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. I den här rekryteringen samarbetar vi med Industrikompetens.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-18
Sök fler jobb liknande: lediga Mek-konstruktörer till El- och Avionikinstallation jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Mek-konstruktörer till El- och Avionikinstallation

Systemingenjörer - Flygsimulatorprogram
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Gillar du tanken på att ligga steget före? Sök då till vårt nya Flygsimulatorprogram! Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Vi startar till sommaren en ny omgång av vårt utmanande och uppskattade flygsimulatorprogram där du som ingenjör med erfarenhet ges möjligheten att utvecklas ytterligare till en riktigt vass systemutvecklare av komplexa system. Du får dessutom lära dig hur moderna flygplan fungerar och vara med att utveckla nästa generations flygplansystem. Simulatorer används för att prova nya idéer och koncept i produktutveckling, verifiering samt för avancerad träning - med andra ord, i den simulerade miljön jobbar vi i framkant. Saab/HiQ lanserar nu, tillsammans med partner, en uppföljning på vårt framgångsrika flygsimulatorprogram. Programmet innebär att vi satsar extra mycket på just dig, för att du ska ligga steget före och få en språngbräda in i spännande och utmanande projekt. Din framtida utmaning Du kommer under första året genomgå ett utbildningsprogram som är skräddarsytt för att du ska växa som teamspelare och utvecklas inom teknikområdet. Under året kommer du att jobba i ett eller flera projekt inom simulatorverksamheten på Saab Aeronautics. Våra flygsimulatorer är idag av världsklass men för att fortsätta att ligga steget före behöver vi branschens bästa medarbetare och där kommer du spela en viktig roll i framtiden. Simulatorerna består av ett stort antal datorer, elektronikkomponenter och visualiseringssystem. Simuleringsmjukvaran exekverar på ett flertal olika plattformar och behovet av integration, realtidskrav, databashantering, GIS/GIT och visualisering gör att det finns stora utmaningar. Simulatorerna ska dessutom kunna användas på ett enkelt sätt, vilket ställer krav på genomtänkta användargränssnitt.  Det stora spannet av teknikområden medger att du kan utvecklas både till generalist och specialist. Den du är idag Du är civilingenjör eller motsvarande med IT inriktning och har minst 3-7 års erfarenhet av IT-branschen där du arbetat med några av programspråken C, C++ eller JAVA. Har du dessutom erfarenhet av realtidssystem är det ett extra plus. Svenska och engelska ska du behärska i tal och skrift. Personliga egenskaper som vi tror starkt på är nyfikenhet och prestigelöshet samt att du är en lagspelare som både hjälper och tar hjälp av sina kollegor och har en stark drivkraft att alltid leverera resultat som leder till största möjliga kundnytta. Om du drivs av att arbeta med spännande teknik tillsammans med individer som hjälper varandra att utvecklas så sök vårt flygsimulatorprogram!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-18
Sök fler jobb liknande: lediga Systemingenjörer - Flygsimulatorprogram jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Systemingenjörer - Flygsimulatorprogram

Sektionschef Utvecklingssimulatorer
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Område Simulatorer, Träning och Support ingår i Utvecklingsavdelningen och sysselsätter ca 240 personer, fördelade på 10 sektioner. Området ansvarar för utveckling av simulatorer som används för utveckling, verifiering, träning och marknadsföring av Aeronautics produkter. Vi ansvarar dessutom för geodataförsörjning till samtliga av Saabs produkter och för support av Stödsystem och Simulatorer, som används i flera länder. Sektionen Utvecklingssimulatorer ansvarar för områdets förmåga att utveckla och leverera nya simulatorer och riggar där en viktig del är att kravställa och aktivt delta i utvecklingen av de ingående komponenterna och delsystemen. Sektionen ansvarar även för Saab Aeronautics strategiarbete för simulatorer och riggar. Sektionen består idag av 22 personer med bred och stor kompetens inom simuleringsområdet och med en stark vilja och ett stort engagemang att driva våra uppdrag och åtagande i mål. Vi trivs tillsammans och är stolta över vår verksamhet. Området har varit mycket expansivt och vi står för stora utmaningar i att säkra leverans av ett antal nya simulatorer och riggar nu närmast inom Gripen E-projektet. Vi kan erbjuda dig ett intressant jobb i en utvecklande arbetsmiljö. Din framtida utmaning Tjänsten som sektionschef innebär att leda och fördela arbete, utveckla resurs- och kompetens inom sektionen, samt säkerställa ett effektivt arbetssätt inom ansvarsområdet genom bland annat aktivt styra sektionens Teknikområden. Sektionens arbete bedrivs både i projektform och som linjeverksamhet. Du sitter med i områdets ledningsgrupp. Inom ledningsgruppen förväntas du ta ett övergripande ansvar kring hela områdets verksamhet samtidigt som du ansvarar för att leda och styra din sektions verksamhet utifrån områdets bästa. Den du är idag Vi söker dig som är en drivande och inspirerande ledare som genom delaktighet och motivation skapar engagemang för helheten. Du är van vid att påverka och ta ansvar. Du gillar att utveckla människor och verksamhet samt är tekniskt intresserad och kompetent. Som person har du god kommunikativ förmåga, är tydlig och har en förmåga att få alla att arbeta tillsammans mot gemensamma mål. Öppenhet, förändringsvilja och förmåga att leda i förändring är viktiga egenskaper. Som sektionschef arbetar du både strategiskt och operativt och du kommer få kontaktytor både externt och internt inom Saab. Vi har internationella samarbeten inom området som kräver goda kunskaper i engelska. Du har högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet och har du tidigare erfarenhet av ledande roll, t.ex. projektledare, teamledare eller linjechef är detta meriterande, speciellt inom sektionens ansvarsområden. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Då vi arbetar aktivt med, och tror på att jämlikhet skapar effektiva arbetsgrupper, ser vi gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Vi arbetar med löpande urval, så skicka in din ansökan redan idag. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-18
Sök fler jobb liknande: lediga Sektionschef Utvecklingssimulatorer jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Sektionschef Utvecklingssimulatorer

Ingenjör till toleransutredningar
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. En framtid med ökad internationalisering innebär för område Konstruktion, Struktur och Systeminstallation intressanta utmaningar i form av nya produkter, nya kunder och nya partners. Område konstruktion och systeminstallation inom Aeronautics ansvarar för utveckling av skrovstruktur, mekanik, elektronik och el-schema samt detaljplanering för att ta fram dessa data. Inom området har vi en sektion för Generell konstruktion och Metoder. Sektionen har idag 27 engagerade ingenjörer som ansvarar för bland annat processer, standardartiklar och metodik. Vi söker en medarbetare som vill utvecklas tillsammans med oss! Vi är ett väl fungerande gäng som stöttar och lär av varandra och som nu behöver förstärkning i och med tillströmning av nya intressanta uppdrag. Din roll Nu söker vi dig som har ett stort intresse för toleransanalyser och referenssystem. Arbetet består idag av många olika uppdrag och kan innehålla allt från att stötta konstruktörer med toleransutredningar till att utbilda i verktygen och ta fram nya arbetssätt. Du kommer att vara en del av ett team som enbart arbetar med geometrifrågor och det kommer att finnas stora möjligheter att dra nytta av gruppens samlade kompetens. Arbetet är en del av Aeronautics satsning på att förbättra sin geometriprocess och därigenom höja kvalitén på alla artiklar. Arbetet bedrivs tvärfunktionellt, i tätt samarbete med angränsande funktioner som t.ex. konstruktion, teknikkontor och produktion. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som, för helhetens bästa, möter ställda krav. Vi designar enligt Model Based Definition och alla konstruktionsunderlag är i 3D. Dina kvalifikationer Vi söker dig som tidigare har arbetat med geometrisäkring, konstruktion eller produktion, gärna inom flyg. Kunskap om marknadens programvaror för toleransanalyser är meriterande. Du bör vara drivande och innovativ i ditt arbete och ha ett stort intresse att lära dig verksamheten. Förmågan att kommunicera och kompromissa med sin omgivning ser vi som en av de största framgångsfaktorerna. Vi ser gärna att du har en examen som Högskoleingenjör eller Civilingenjör, inom mekanik eller produktionsteknik, eller att du har motsvarande arbetslivserfarenhet. Engelska är koncernspråk och bör därför behärskas väl, både muntligt och skriftligt. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-17
Sök fler jobb liknande: lediga Ingenjör till toleransutredningar jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ingenjör till toleransutredningar

Teknikinformatör, Flygplan
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Avdelningen Technical Publications inom division Lifecycle Logistics, består av ca 150 personer och vi har som huvuduppgift att producera dokumentation som beskriver olika produkter, hur man hanterar dem och hur man sköter underhållet av dem. Produkterna är framförallt militära och civila flygplanssystem, både Saabs egna och andra flygplanstillverkares. Vi har en öppen, prestigelös atmosfär, och ser gärna att du som söker också jobbar på det sättet. Din framtida utmaning Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara som teknikinformatör med ansvar för planering och framtagning av tekniska instruktioner eller reservdelskatalog för flygplan, anpassad för en specificerad målgrupp. Dokumenten bygger på konstruktions- och underhållsdata. Som teknikinformatör ansvarar du för såväl text- som illustrationsinnehåll. Framtagning sker i XML- format och på Simplified Technical English (STE). Vi söker erfarna teknikinformatörer eller tekniker/ingenjörer med goda kunskaper att skriva på engelska. Erfarenhet av STE är en fördel. Vana vid ritningsläsning och kännedom om XML är ett plus. Den du är idag De personer vi söker kan ha olika profiler tex: -  Du kan ha lång erfarenhet av att arbeta som mekaniker eller tekniker på civila flygplan eller på flygplan Gripen. -  Du kan ha teoretisk eller praktisk teknisk utbildning motsvarande högskoleingenjör inom mekanik, elektronik. -  Du kan vara en väletablerad skribent med erfarenhet av SGML/XML, editorn Arbortext och STE. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter, och att kommunicera ut ett tekniskt budskap i text och bild. Du är noggrann, drivande, stresstålig och självständig. Du har lätt att samarbeta med andra människor, och har ett entusiasmerande arbetssätt.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-14
Sök fler jobb liknande: lediga Teknikinformatör, Flygplan jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Teknikinformatör, Flygplan

SYSTEMINGENJÖR MED SYSTEMSÄKERHETSINRIKTNING
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster och kamouflagesystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. I Linköping utvecklar vi bl a sjömålsrobot 15, jaktroboten Meteor, torpedsystem, autonoma undervattensfarkoster och undervattenssensorer. Sektionen som du kommer att tillhöra arbetar med i huvudsak klassisk Systems Engineering, systemintegration, ILS, systemsäkerhet, tillförlitlighet och projektledning. Din framtida utmaning Arbetsuppgifterna omfattar systemingenjörsarbete enligt ovan med inriktning mot systemsäkerhet och tillförlitlighet: Här ingår planering, genomförande och rapportering av systemsäkerhetsarbete, där arbete med systemsäkerhetskrav och systemsäkerhetsrisker är väsentliga delar. Arbetsuppgifterna omfattar kompletta system och produktens hela livscykel. Arbetet bedriver vi i projektform, allt från några månaders studier till större utvecklingsprojekt över flera år. Kundkontakter och tjänsteresor är en del av arbetet. Såväl inom sektionen som inom företaget har vi ett mycket gott samarbetsklimat. Den du är idag Vi söker i första hand en person med erfarenhet av systemsäkerhetsarbete och helst med bakgrund inom militära området. Eftersom arbetet innebär kontakt med kunder, samarbetspartners, användare, konstruktörer och utprovare är du en person som har lätt för att samarbeta. Vidare har du förmåga till helhetssyn, är ansvarstagande, har känsla för struktur, är analytisk och systematisk och går in för dina uppgifter med stort engagemang. Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska, och ha kompetens inom närliggande områden såsom beskrivet ovan. Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-12
Sök fler jobb liknande: lediga SYSTEMINGENJÖR MED SYSTEMSÄKERHETSINRIKTNING jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: SYSTEMINGENJÖR MED SYSTEMSÄKERHETSINRIKTNING

Modifieringsingenjör - Gripen Service Bulletin
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.  Avdelning Integrated Logistic Support levererar tjänster, åtaganden och produkter inom området Integrated Logistic Support som täcker hela produktens livscykel. Avdelningens är organiserade i 5 sektionsområden: Support Systems Design, ILS Management and Concepts, Modification, System and Maintenance Engineering och ILS Competens Centra. Du kommer att tillhöra området Modification som idag består av 14 personer med varierande arbetsuppgifter förknippat med framtagning och leverans av modifierings material och tekniska publikationer såsom till exempel servicebulletiner, repair statement och service newsletter. Din framtida utmaning Du kommer att ansvara för framtagning av servicebulletiner, repair statement och service newsletter för Gripen till den svenska kunden FMV, Saabs exportkunder samt internkund i form av provinstallations- och provmodifieringsverksamheten. Du kommer i nära samarbete designdataavdelning och material grupper att forma Saabs designdata till en kundanpassad publikation. Arbetet kan tidvis upplevas som intensivt med snabba beslut och viktiga deadlines ska uppnås. Den du är idag Vi söker dig som har ett driv och förmågan att snabbt sätta dig in i nya uppgifter. Du är analytiskt lagd och har en känsla för detaljer och kan kombinera detta med ett högt arbetstempo. Du är en utåtriktad person som gillar att kombinera arbete i grupp med egna initiativ och har lätt för att knyta kontakter. En lämplig bakgrund för tjänsten är en flygtekniker eller underhållsingenjör. Det är meriterande om du sedan tidigare har en helhetssyn av flygplanssystem 39 Gripen. Vi ser dessutom gärna att du har skribenterfarenhet av tekniska publikationer och informationssökning. Du har även goda kunskaper i engelska språket, både i tal och i skrift. Samtliga publikationer skrivs på engelska.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-10
Sök fler jobb liknande: lediga Modifieringsingenjör - Gripen Service Bulletin jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Modifieringsingenjör - Gripen Service Bulletin

Systemingenjör till avdelning Flygprov och Verifiering
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Avdelning Flygprov och Verifiering har som uppgift att svara för utvecklingsprovning, verifiering och validering av nyutvecklade, modifierade och nyproducerade produkter genom såväl simulator-, rigg- som flygprov.. Flygprov och verifiering är en förhållandevis liten avdelning inom Aeronautics med ca 230 medarbetare. Området Mät och Programsystem ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av mät och programsystem. Verksamheten inom området är i ett expansivt skede i och med utvecklingen av en ny generation av Gripen. För närvarande består området av ca 25 medarbetare, (varav 6 kvinnor) fördelade på Mätsystemutveckling, Programsystem och Drift av densamma. Kännetecknande för arbetsklimatet på området är god sammanhållning, prestigelöshet, öppenhet och hjälpsamhet. Inom området tar vi fram diverse mätsystemlösningar, en del baserade på utrustning som vi köper in och en del baseras på egenutvecklade apparater. Vi tar fram systemlösningar för flygande mät, men även för markbaserade system. Vi arbetar med allt från analoga givare, signalanpassning, datainsamlingsystem, kamera/videosystem och system för telemetrering av data. Din framtida utmaning Din uppgift blir att tillsammans med övriga systemingenjörer ta fram olika smarta mätkoncept som exempelvis ska sitta i Gripen provflygplan eller i nån provrigg. I arbetet ingår att fånga behov och krav på utrustning och att även hjälpa till med support av systemen mot våra användare. Arbetet ställer därmed krav på kreativitet och flexibilitet. Den du är idag Vi söker dig med ett brett teknisk intresse med inriktning och erfarenhet av mätteknik. Som person är du kreativ, drivande och van att ta ansvar. Du trivs med att jobba i lag med andra människor och är flexibel. Lämplig bakgrund är högskoleingenjör eller civilingenjör. Om du har erfarenhet av ”beröringsfri” mätteknik via video, höghastighetsvideo eller inmätning med teodolit/ totalstation är du av stort intresse för oss. Vi ser gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.  Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 06-04
Sök fler jobb liknande: lediga Systemingenjör till avdelning Flygprov och Verifiering jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Systemingenjör till avdelning Flygprov och Verifiering

Underhållsingenjör - Ground Support Equipment Department
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Sektionen Aircraft Mechanics & Gripen Integration ingår i avdelningen Ground Support Equipment Department som har verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund. Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för Gripen, Försvarsmaktens flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer. Våra affärsuppdrag består av att ombesörja så att underhållssystemen försörjs med rätt underhållsutrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder och slutanvändare. Vi arbetar med allt ifrån marknadsföring och försäljning av våra tjänster till utveckling, prototypframtagning, inköp, serieproduktion och leveranser av hårdvara. Våra tjänster kan till exempel vara tekniskt systemstöd för de produkter som vi levererat, framtagning av underlag till underhållspublikationer, konfigurationsstyrning, hantering av artikeldata, projektledning samt ILS (Integrated Logistic Support) relaterade frågor.    Din framtida utmaning Du kommer att ha din placering i Linköping, Malmslätt och primärt arbeta med utveckling, anskaffning och leverans av underhållsutrustning till FMV och Försvarsmaktens flygande förband inom helikopter, transportflyg, Container och flygsäkerhetsmaterielsegmenten. Vi söker drivna personer som har lätt att sätta sig in i stora sammanhang, som kan navigera mellan olika gränssnitt och som har en god förmåga att samarbeta med kollegor och uppdragsgivare. Du vill hålla en hög servicegrad och ser alltid till affärens och kundens bästa. Arbetsuppgifterna kan variera mellan att utveckla en prototyp till att sätta upp arbetsprocesser för hur överlämningar och gränssnitt ska se ut. I det dagliga arbetet kommer du att arbeta i nära kontakt med kunder och slutanvändare och i dialog med dem se till att vi genomför våra affärsuppdrag på bästa sätt. Ditt ansvar kan vara att granska en färdigkonstruerad produkt och se till att administrationen kring den är rätt utförd samt att följa upp affären i produktions- och ekonomisystemen. En del resor kommer att förekomma till våra sektioner på annan ort och till Försvarsmaktens förband. Den du är idag Det viktigaste är att du har rätt inställning, engagemang och drivkraft tillsammans med en bra kommunikation och att du vill arbeta under mottot frihet under ansvar. Du ska vara stresstålig, ha vilja och intresse av att hålla en hög servicegrad mot interna och externa kontaktytor samt förmåga att kunna hantera många saker på en och samma gång oavsett uppdragens omfattning och dignitet. Du hanterar svenska och engelska väl i tal och skrift samt innehar körkort med behörighet B. Vi söker dig som har följande bakgrund: Ingenjörsutbildning på högskolenivå och/eller har jobbat inom FMV/Försvarsmakten som t.ex. tekniker eller logistiker inom något av de underhållssystemen som vi arbetar med. Kompetens- och erfarenhet avseende GSE (Ground Support Equipment), ILS (Integrated Logistic Support) samt Säkmat (Flygsäkerhetsmateriel) anses vara en merit.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 08-05
Sök fler jobb liknande: lediga Underhållsingenjör - Ground Support Equipment Department jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Underhållsingenjör - Ground Support Equipment Department

Beräkningsingenjör laster
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Vill du arbeta i teknikens framkant? Gillar du utmaningar i arbetet? Är du nyfiken och vill utnyttja din tekniska kompetens inom flygande farkoster? Då kanske vi har något för dig! Saab Aeronautics erbjuder avancerade flygsystem, delsystem och tjänster till försvarskunder och civil flygindustri på världsmarknaden. Inom Aeronautics finns behov av att stärka förmågan att delta i utvecklingsuppdrag avseende flygande farkoster och FoT (Forskning och Teknikutveckling) satsningar. Sektionen Laster är idag en grupp på 14 personer som ansvarar för framtagning av lastunderlag som ligger till grund för hållfasthetsanalyser av skrovstruktur samt ingående delsystem och dess infästningar.  Produktmässigt jobbar vi mest med Gripen men är även inblandade i Saabs civila produkter, Saab 340/2000, och UAV:er (Unmanned Aerial Vehicles). Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap. Din framtida utmaning Som beräkningsingenjör laster kommer du att ingå i något av sektionens team som arbetar med att ta fram lastunderlag. Arbetet är av analytisk karaktär och kräver kunskap om flera olika flygtekniska områden. Arbetet sker i huvudsak med egenutvecklade verktyg och i viss omfattning med kommersiella program. Lastunderlagen omfattar såväl laster för statisk dimensionering som lastsekvenser/lastspektra för dimensionering mot utmattning och skadetålighet. Lastunderlag baseras ofta på någon form av belastningsbestämmelser eller standarder. Framräknade data verifieras ofta med praktiska prov, både på marken och i luften, och i arbetet ingår då att definiera och utvärdera dessa samt vid behov uppdatera beräkningsmodellerna. Utveckling av modeller, metoder och verktyg är en viktig del av verksamheten. Den du är idag Vi söker dig som är Civilingenjör i Farkostteknik eller har annan motsvarande teknisk examen. Det är önskvärt om du har goda kunskaper inom flygteknik och aerodynamik och tidigare erfarenhet av flygindustri, inte minst inom sektionens områden. Meriterande är om du är intresserad av att utveckla och förbättra program, i arbetet använder vi oss främst av program i matlab och C++. Att du är initiativrik och kommunikativ är andra viktiga egenskaper som kommer att vara nödvändiga för vårt framtida samarbete med dig. Vi förutsätter att du behärskar engelska i både tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 08-05
Sök fler jobb liknande: lediga Beräkningsingenjör laster jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Beräkningsingenjör laster

Examensarbete: Planering och styrning av icke strukturbundet material
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet. Din framtida utmaning Syftet med examensarbetet är tvådelat, att kartlägga icke produktingående material inom Aerostructures verksamhet och att presentera förslag på hur planeringen och styrningen av dessa material och artiklar skall se ut för att säkerställa hög tillänglighet och effektivitet. I dagens system för det icke produktingående materialet sker mycket av planering och styrning manuellt och uppgiften för examensarbetarna är att finna en lösning där vårt ERP-system spelar en central roll. Arbetet kommer att bedrivas inom avdelning Sourcing & Supply som ansvarar för försörjningen av inköpt material och artiklar till Aerostructures produktion.  Den du/ni är idag (arbetet kan med fördel utföras av två studenter) Vi söker dig/er som studerar till civilingenjör med inriktning logistik eller produktionsledning. Du/ni har ett väl utvecklat sinne för struktur, är målinriktade och trivs med uppgifter under eget ansvar. Vidare förutsätts god datorvana, relevanta språkkunskaper och ett strakt driv.   Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 08-07
Sök fler jobb liknande: lediga Examensarbete: Planering och styrning av icke strukturbundet material jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Examensarbete: Planering och styrning av icke strukturbundet material

Testingenjör
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Security and Defence Solutions, ett affärsområde inom Saab, erbjuder produkter och lösningar för militära ledningssystem, luftburna spanings- och övervakningssystem, träning och simulering, flygtrafikledning, sjöfartssäkerhet, säkerhets- och övervakningssystem samt lösningar för säker och robust kommunikation. Security and Defence Solutions har ungefär 3000 medarbetare varav drygt hälften utanför Sverige. Command and Control Systems hårdvaruproduktion består av 120 medarbetare som utvecklar, monterar, testar och reparerar våra stabiliserade plattformar för bland annat Sjösikten och operatörsplatser. Din framtida utmaning Du kommer att ingå i teamet som ansvarar för test, reparation och leverans av våra produkter. I arbetsuppgifterna ingår bland annat: * Felsökning och reparation på komponentnivå * Beredning och genomförande av produktionstester * Deltagande i kalkyleringsarbete och konstruktionsgranskningar * Leveranskontroll av egna produkter samt leveranskontroll hos andra leverantörer *  Avvikelse- och reklamationshantering * Utbildning av kunder Den du är idag Du är ansvarstagande och har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du har lätt för att samarbeta och skapa kontakter med kollegor, kunder och leverantörer. Arbetet kräver att du kan hantera stressiga situationer och klarar av att ha många olika arbetsuppgifter på gång samtidigt. Du är kreativ och har god förmåga att analysera och lösa problem. Du har högskolekompetens inom elektronik eller motsvarande relevanta kunskaper samt erfarenhet av att testa och reparera utrustning som omfattar analog teknik, digitalteknik och PC-enheter. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av test och manuell felsökning på komponentnivå. Kunskap inom mikrovågsteknik är meriterande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och krav på svenskt medborgarskap.
Företag: Saab
Ort: Järfälla
Publicerad : 08-12
Sök fler jobb liknande: lediga Testingenjör jobb, Testingenjör Järfälla, Testingenjör Saab
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Testingenjör

Applications Analyst inom IFS Applications
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Du kommer att bli en del av koncernfunktionen Group ICT som har till uppgift att stödja Saabs affärsenheter och bolag med IT-tjänster. Du kommer att tillhöra den grupp som svarar för support och utveckling av applikationer byggda på IFS Applications, som är affärssystemet inom flera delar av Saab. Din framtida utmaning Vi behöver nu förstärka vårt team med ytterligare två personer. Fokus kommer att ligga på planering/tillverkning respektive flygplansunderhåll. Som Applications Analyst inom område IFS Applications kommer du arbeta med följande * behandla ärenden från verksamheten * ta fram systemlösningar knutna till verksamhetens processer * driva/delta i framtagning av systemförändringar/anpassningar * driva/delta i projekt knutna till verksamheten * ta fram och hålla utbildningar Den du är idag Vi letar efter dig som har lätt för att kommunicera, är social, utåtriktad, lyhörd och affärsmässig. Du kan arbeta självständigt men är samtidigt en god lagspelare som fungerar i team/projekt. Du bör ha relevant högskoleutbildning eller har motsvarande yrkeserfarenhet samt kunskap och erfarenhet inom berörda verksamhetsområden. Du har god kännedom om IFS Applications, speciellt de moduler som rör planering/tillverkning respektive flyplansunderhåll. Vi ser också övriga kunskaper i IFS Applications som meriterande. Goda språkkunskaper i såväl svenska som engelska är nödvändigt.   Läs\xC2_mer_om_Saab!
Företag: saab
Ort: Linköping
Publicerad : 08-13
Sök fler jobb liknande: lediga Applications Analyst inom IFS Applications jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Applications Analyst inom IFS Applications

Business Relationship Manager (BRM) inom ICT
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Avdelningen Project Office and Coordination inom koncernfunktionen ICT ansvarar bland annat för funktionerna projektkontor, kvalitet och information. Här finns också den viktiga rollen Business Relationship Manager (BRM), vars huvudsakliga ansvar är att säkerställa ett bra samarbete och en bra leverans till Saabs affärsområden. Det innebär bland annat att förstå och hantera affärsområdenas nuvarande och framtida behov av IS/IT support. Du kommer att jobba i ett team med sex BRM:er i en mycket utvecklingsinriktad ICT organisation. Din framtida utmaning Som BRM är du kundansvarig för ICT-leveransen till ett eller flera affärsområden (benämns kund i nedanstående text). Din roll: * att vara väl insatt i kundens verksamhet och kunna förstå, förutse samt föreslå lösningar för kundens IS/IT behov. * att delta vid kundens planläggning av eget IS/IT behov och säkerställa att lösningar ligger i linje med koncernbeslutad IS/IT policy. * att representera kunden i ICTs organisation och ansvara för att nya behov som inte finns prissatta i ICTs tjänsteportfölj samt andra önskemål från kund tas omhand. * att säkerställa att tjänstebeskrivningar, servicenivåer och priser finns upprättade, dokumenterade och överenskomna med kund för samtliga tjänster som levereras till berörd kund. * att regelbundet följa upp leveransen tillsammans med kund och ansvara för att förbättringar genomförs vid behov. * att säkerställa att förändringar inom IS/IT som berör kund förankras och införs på ett med kunden väl koordinerat sätt. * att säkerställa att ICT har en god relation med kundens utpekade kontaktpersoner. Du deltar också till viss del själv aktivt i leveransen till kund genom att driva mindre projekt och du tar ett aktivt ägarskap inom ICT för projekt som beställts och finansierats av din kund. Den du är idag Vi söker dig som har stor förståelse för affärsmannaskap. Vi är en serviceorganisation som skapar förutsättningar för våra kunder och det är viktigt att du är serviceinriktadoch har som målsättning att leverera en väl sammanhållen tjänst till kund. Den ICT-leverans som du ska ansvara för utförs både av egna medarbetare inom ICTs organisation samt genom en stor andel köpta tjänster. För att lyckas krävs det att du har goda ledaregenskaperoch en förmåga att koordinerade olika delarna av leveransen. I ditt arbete behöver du kunna bygga upp goda relationer till en mängd intressenter och vi lägger därför stor vikt på dina personliga egenskaper. Du behöver vara en relationsbyggaremed stor integritet samtidigt som du är målinriktad och struktureradi ditt arbetssätt. Vi tror att den vi söker har en högskoleutbildning och att du idag arbetar som projektledare eller har en kundnära roll inom en supportverksamhet. Rollen ställer krav på övergripande kunskaper inom IS/IT och tidigare erfarenheter från arbete som Key Account Manager eller motsvarande är meriterande. Goda kunskaper i engelska är ett krav.
Företag: saab
Ort: Linköping
Publicerad : 08-13
Sök fler jobb liknande: lediga Business Relationship Manager (BRM) inom ICT jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Business Relationship Manager (BRM) inom ICT

Teknikinformatör - Flygplan
Saab erbjuder världsledande lösningar, produkter och tjänster för militärt försvar och säkerhet. Ny teknologi utvecklas, anpassas och förbättras ständigt för att möta kundernas föränderliga behov i fler än 100 länder. De viktigaste marknaderna är Europa, Asien och Nordamerika. Saab har omkring 14 000 medarbetare och försäljningsintäkterna uppgick 2012 till cirka SEK 24 miljarder, varav cirka 25 procent var relaterat till forskning och utveckling. Vad du blir en del av Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln. Avdelningen Technical Publications inom division Lifecycle Logistics, består av ca 150 personer inklusive konsulter och vi har som huvuduppgift att producera dokumentation som beskriver olika produkter, hur man hanterar dem och hur man sköter underhållet av dem. Produkterna är framförallt militära och civila flygplanssystem, både Saabs egna och andra flygplanstillverkares. Vi har en öppen, prestigelös atmosfär och ser gärna att du som söker också jobbar på det sättet. Din framtida utmaning Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara som teknikinformatör med ansvar för planering och framtagning av tekniska instruktioner eller reservdelskatalog för flygplan, anpassad för en specificerad målgrupp. Dokumenten bygger på konstruktions- och underhållsdata. Som teknikinformatör ansvarar du för såväl text- som illustrationsinnehåll. Framtagning sker i SGML/XML-format och på Simplified Technical English (STE). Vi söker erfarna teknikinformatörer eller tekniker/ingenjörer med goda kunskaper att skriva på engelska. Erfarenhet av STE är en fördel. Vana vid ritningsläsning, gärna i 3D, och kännedom om SGML/XML är ett plus. Den du är idag De personer vi söker kan ha olika profiler: Du kan ha lång erfarenhet av att arbeta som mekaniker eller tekniker på flygplan Gripen eller på civila flygplan. Du kan ha teoretisk eller praktisk teknisk utbildning motsvarande högskoleingenjör inom t ex mekanik, elektronik. Du kan vara en väletablerad skribent med erfarenhet av SGML/XML, editorn Arbortext och STE. Goda kunskaper i engelska är ett krav. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter, och att kommunicera ut ett tekniskt budskap i text och bild. Du är noggrann, drivande, stresstålig och självständig. Du har lätt att samarbeta med andra människor, och har ett entusiasmerande arbetssätt.
Företag: Saab
Ort: Linköping
Publicerad : 08-15
Sök fler jobb liknande: lediga Teknikinformatör - Flygplan jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Teknikinformatör - Flygplan


Sök lediga jobb Saab

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se