Socialsekreterare, vik jobb - lediga jobb

Socialsekreterare, vik jobb Socialsekreterare, vik jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Socialsekreterare, vik. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Socialsekreterare, vik. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. 2 Socialsekreterare, vikariat heltid- Karlshamn

 2. Socialsekreterare, vikariat. Vuxenenheten Angered- Göteborg

 3. SOCIALSEKRETERARE, VIKARIAT- Laholm

 4. Socialsekreterare, vik.- Varberg

 5. Socialsekreterare, vik- Östhammar

 6. Socialsekreterare, vikariat, Ekonomigruppen- Orust

 7. Socialsekreterare, vikariat, 100 %- Vingåker

 8. Socialsekreterare, vik.- Varberg

 9. Socialsekreterare, Vikariat- Göteborg

 10. Socialsekreterare, vikariat på Enheten Vuxen, Insatssektionen, Individ och- Malmö

 11. Socialsekreterare, vik. till Uppdragsavdelningen- Varberg

 12. Socialsekreterare, vikariat, Vuxenteamet- Gävle

 13. Socialsekreterare, vikariat, Vuxenteamet- Gävle

 14. 1,0 Socialsekreterare, vikariat tom 2014-10-31 inom Vuxensektionens my ...- Karlskrona

 15. Socialsekreterare, vik- Tibro

 16. Socialsekreterare, vikariat under föräldraledighet- Stockholm

 17. Socialsekreterare, vikariat, Unga Vuxna- Gävle

 18. 1,0 Socialsekreterare, Vikariat tom 2014-12-31, Familjehemsgruppen, Re ...- Karlskrona

 19. Socialsekreterare, vikariat- Habo

 20. Socialsekreterare, vikariat- Hammarö

 21. Socialsekreterare, vikariat- Hammarö

 22. Socialsekreterare, vikariat- Ystad

 23. 1,0 Socialsekreterare, Vikariat tom 2014-12-31, Utredningsgruppen, Ref ...- Karlskrona

 24. Socialsekreterare, vik 75% och 100%- Tibro

 25. 2,0 Socialsekreterare, Vik tom 141231, Fältgruppen, Ref 1/2014- Karlskrona

 26. 1,0 Socialsekreterare, Vik tom 141231 Familjerätten, Ref 3/2014- Karlskrona

 27. 3,0 Socialsekreterare, vik tom 141231, Vuxensektionen Ref 2/14- Karlskrona

 28. Socialsekreterare, vik, Försörjningsstödsenheten, Arbetsliv o Stöd- Kungälv

 29. Socialsekreterare, vik på enheten Vuxen, Insatssektionen, IoF Innerstaden- Malmö

 30. Socialsekreterare, vikariat- Gislaved

 31. Socialsekreterare, vik på enheten Vuxen, Insatssektionen, IoF Innerstaden- Malmö

 32. Socialsekreterare, vikariat, Biståndsenheten- Gävle

 33. Socialsekreterare, vik till Barn o familjesektionen- Falköping

 34. Socialsekreterare, vik, missbruksenheten, socialförvaltningen- Skövde

 35. Socialsekreterare, vikariat, familjeområdet- Nässjö

 36. Socialsekreterare, vik, Enheten Stöd och Försörjning, Arbetsliv och Stöd- Kungälv

 37. Socialsekreterare, vik. 12 månader heltid- Åsele

 38. Socialsekreterare, vikariat, till Allmänpsykiatriska rehabiliteringsenheten- Södertälje

 39. Socialsekreterare, vik- Östhammar

 40. Socialsekreterare, vik.- Haninge


Mer beskrivning

2 Socialsekreterare, vikariat heltid
Karlshamns kommun Omsorgsförvaltningen söker Socialsekreterare 2 st vikariat på heltid vid föräldraledigheter, perioden 131001 - 140930, Ref.nr. 13 S/13. Omsorgsförvaltningen leds politiskt av en omsorgsnämnd med ansvar för äldreomsorg och verksamheten för LSS-stöd och service samt en socialnämnd med ansvar för Individ- och familjeomsorg och sysselsätter ca 1200 personer. Omsorgsförvaltningen är indelad i sju verksamhetsområden; hemtjänst, särskilt boende, LSS-stöd och service, hälso- och sjukvård, individ- och familjeomsorg, myndighetsutövning samt förvaltningsadminstration. Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna består av utredning, uppföljning av insatser enligt BBIC av barn 0-18 år enligt SoL och LVU. Kvalifikationer: Vi söker Dig som har socionomexamen och erfarenhet av att handlägga ärenden jml SoL och LVU. Utbildning i BBiC är meriterande. Auktorisation som socionom och kännedom om övrig berörd lagstiftning är meriterande. Arbetet kräver en förmåga att organisera och strukturera. Arbetet kräver god samarbetsförmåga, flexibilitet, självständighet, förmåga till helhetssyn, stresstålig, inlevelseförmåga och initiativförmåga. Den vi söker måste ha en förståelse och respekt för politiskt styrd verksamhet. Kunskap och vana att använda datorn som arbetsredskap. Arbetet ställer krav på kvalificerad kommunikativ förmåga, vilket bl.a. förutsätter goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Personlighetstest kan bli aktuellt före anställning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Upplysningar: Lavona Johansson, enhetschef, Barn och familjeenheten tel 0454 817 47 Fackliga företrädare: Claudia Johansson Akademikerförbundet SSR, tel 0454 -817 33 Agneta Gårdesten Vision, tel 0454 -30 77 09 Övrigt: Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk i ansökan. Körkort erfordras. Beredskap ingår. Ansökan: Skriftlig ansökan ska tillsammans med CV och åberopade handlingar vara Karlshamns kommun, omsorgsförvaltningen, Rådhuset, 374 81 Karlshamn eller via e-post personal.omsorg@karlshamn.se tillhanda senast 2013-08-10. Ange Ref.nr i ansökan.
Företag: Karlshamns kommun, Omsorgsförvaltningen
Ort: Karlshamn
Publicerad : 07-24
Sök fler jobb liknande: lediga 2 Socialsekreterare, vikariat heltid jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 2 Socialsekreterare, vikariat heltid

Socialsekreterare, vikariat. Vuxenenheten Angered
Angered är en av Göteborgs tio stadsdelsförvaltningar med drygt 3500 anställda. Stadsdelsområdet, med omkring 47 800 invånare, består av en spännande blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur bara ett stenkast ifrån samhällsservice, kulturutbud och shopping. Angered har en av Göteborgs mest aktiva föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder, vilket ger området en internationell prägel. Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad: www.goteborg.se ARBETSUPPGIFTER Sektor Individ- och familjeomsorg samt Funktionshinder i Angered är indelad i tre områden Arbetsmarknad/Sysselsättning, Bistånd/Service samt Boende/Personligt stöd. Du kommer att utreda vuxna personers biståndsbehov utifrån gällande lagstiftning efter inkommen anmälan/ansökan. Du kommer handlägga ärenden enligt SOL/LVM/LVU. Du utreder enligt lag och fastställda riktlinjer. Du medverkar till att individens egna resurser och lösningar tillvaratas. Du samarbetar också med andra aktörer utifrån uppdraget. I förekommande fall företräder du nämnden vid domstolsförhandlingar. Vuxenenheten består av enhetschef, byråassistent, 1:e socialsekreterare och socialsekreterare, dessutom finns en utförandeverksamhet i form av öppenvård enligt 12-stegsmodellen samt fältassistenter, behandlingsassistenter samt case manager. KVALIFIKATIONER Du har socionomexamen och har erfarenhet inom socialt arbete med myndighetsutövning. Du måste kunna uttrycka dig väl språkligt, ha god datorvana samt vara strukturerad då dokumentation ingår i arbetet och du ska klara av att göra bedömningar i akuta situationer. Det är önskvärt att du har minst ett års erfarenhet inom myndighetsutövning gällande vuxna. Meriterande är vidareutbildning inom arbete med missbruks-/beroendefrågor samt god datavana och kunskaper i programmet Treserva. Du är trygg i din yrkesroll och som person.
Företag: Göteborgs stad, SDF Angered
Ort: Göteborg
Publicerad : 07-29
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat. Vuxenenheten Angered jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat. Vuxenenheten Angered

SOCIALSEKRETERARE, VIKARIAT
Enheten för arbete och försörjning ingår som en del i verksamheten under Kultur- och utvecklingsnämnden som ansvarar för näringsliv, turism, kultur och folkhälsa, utbildning, arbetsmarknad, integration och försörjning. Vi söker dig som har ett starkt engagemang och som sätter fokus på lösningar och möjligheter. Arbetsuppgifter Arbetet innebär myndighetsutövning i form av utredning och beslut om försörjningsstöd. Vi lägger tyngdpunkten på individuella handlingsplaner med en klar målsättning att hjälpa individen till en ökad självförsörjning och egenmakt. I detta arbete kartlägger vi den sökandes egna resurser och fungerar som mentorer för att finna lösningar. Arbetet sker i nära samarbete med bland annat socialtjänst, arbetsförmedling, försäkringskassa och sjukvård. Kvalifikationer Du skall vara socionom eller socionomstuderande. Erfarenhet av arbete med försörjningsstöd är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du har en god samarbetsförmåga. Du ska ha god förmåga till analys, att uttrycka dig i tal och skrift samt att arbeta strukturerat. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.
Företag: Laholms kommun
Ort: Laholm
Publicerad : 08-01
Sök fler jobb liknande: lediga SOCIALSEKRETERARE, VIKARIAT jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: SOCIALSEKRETERARE, VIKARIAT

Socialsekreterare, vik.
Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 59 000 invånare och befolkningen ökar ständigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa. Socialförvaltningen söker nu en vikarierande socialsekreterare till Uppdragsavdelningen ARBETSUPPGIFTER Handläggning av försörjningsstöd. Arbetet innebär handläggning av ekonomiskt bistånd och allt som är kopplat till detta i form av utredningsarbete, motivationsarbete, sysselsättningsfrågor och samarbete med andra myndigheter. Vi arbetar i datasystemet Procapita. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med försörjningsstöd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, i vilken god samarbetsförmåga och förmåga till struktur i arbetet är viktiga inslag. Dessutom vill vi att du ska tycka att det är roligt att arbeta med försörjningsstöd. Körkort är ett krav.
Företag: Varbergs kommun, Uppdragsavdelningen
Ort: Varberg
Publicerad : 08-09
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik.

Socialsekreterare, vik
ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta i vuxengruppen på individ- och familjeomsorgen. Här arbetar du och fyra kollegor i huvudsak med missbruksfrågor och socialpsykiatri. Gruppen är uppdelad på 2,5 handläggare missbruk, en assistent bostöd missbruk och en handläggare socialpsykiatri. Arbetet är flexibelt utifrån vissa givna förutsättningar och det finns stort utrymme för idéer och nytänkande. Enheten arbetar med individanpassad öppenvård. Extern handledning ges. På Vuxensektionen arbetar ytterligare fem socialsekreterare med försörjningsstöd som huvudsaklig arbetsuppgift, två handläggare arbetar på halvtid med BUS, samt tre assistenter och en sektionschef. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav. Datavana är ett krav och erfarenhet av verksamhets-systemet Procapita är meriterande. Meriterande är också utbildning i MI, ASI samt återfallsprevention. Tidigare erfarenhet av arbete med missbruksfrågor är önskvärt. Vi ser gärna att du har körkort då arbetet kan innebära resor i kommunen. För att passa in i gänget är det en fördel om du har humor, är ödmjuk och prestigelös.
Företag: Östhammar kommun, Socialförvaltningen, individ och familjeomsorgen
Ort: Östhammar
Publicerad : 08-28
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik

Socialsekreterare, vikariat, Ekonomigruppen
Placering Vuxenenheten/Ekonomigruppen, Individ- och familjeomsorgen, Henån   Upplysningar Vuxenenheten är uppdelad i tre grupper - en som arbetar med missbruk och beroende, en som arbetar med försörjningsstöd samt en mottagningsgrupp. Mottagningsgruppen utreder bland annat nya försörjningsstödsärenden och slussar vidare de ärenden som är kvar efter tre månader. Dessa ärenden handläggs sedan av ekonomigruppen, där den aktuella tjänsten är förlagd. Arbetsuppgifter Som socialsekreterare i ekonomigruppen ska du både bedöma rätten till försörjningsstöd och stödja den enskilde i att hitta vägar till arbete eller annan försörjning. Mottagningsgruppen har redan gjort den första och mest omfattande utredningen. Fokus inom ekonomigruppen ligger främst på det sociala förändringsarbetet, att stärka och stödja den enskilde i strävan mot egenförsörjning. Detta arbete görs i samverkan med andra myndigheter, såsom Försäkringskassan och Arbetförmedlingen. Metodhandledning i ärenden får du på interna möten varje vecka, av kollegorna och av enhetschefen. Gruppen får också extern handledning, i dagsläget både enligt förhållningssättet MI och av en mer processinriktad handledare. Personliga egenskaper Det är viktigt att du har förmågan att se möjligheter istället för hinder, liksom att du har tålamod, god förmåga att samverka och en positiv livssyn.   Kvalifikationer Vi söker dig som är socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av socialt arbete, gärna med myndighetsutövning samt om du har utbildning inom MI. Körkort B-körkort krävs Arbetstid/Varaktighet 100 %, vikariat under ett år   Lön Individuell lönesättning, ange löneanspråk Tillträdesdag 2013-10-15 eller enligt överenskommelse   Övriga upplysningar Enhetschef Julia Lundwall 0304-33 42 45 Facklig kontakt SSR, Gunvor Alvén 0304-33 42 89 Orust kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. I ansökan anger Du referensnummer KS 2013:1479
Företag: ORUST KOMMUN, Förvaltningsområde omsorg
Ort: Orust
Publicerad : 08-30
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat, Ekonomigruppen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat, Ekonomigruppen

Socialsekreterare, vikariat, 100 %
Vingåker, en av Sörmlands Pärlor, ligger i västra Sörmland. Universiteten i Örebro och Linköping/Norrköping samt högskolorna i Eskilstuna och Västerås når du inom 1 timme. Med tåg åker du till Stockholm på 80 minuter. Vingåker har en lång tradition inom textilbranschen och ännu är några av företagen i kommunen verksamma inom området, bland annat en stor outlet med klädförsäljning. Det finns ett väl utvecklat småföretagande i kommunen och också några större privata arbetsgivare med 100-250 anställda. Vingåker är känt för sitt slättlandskap men det finns även fina skogar och bra fiske- och badsjöar. Vingåkers kommun satsar på kulturlivet bland annat genom Kulturskola för skolelever och sommarutställningar på det kommunägda Säfstaholms slott. ARBETSUPPGIFTER Vi söker ersättare för utredande socialsekreterare i barn- och familjeteamet som ska vara föräldraledig. Individ och familjeomsorgen består av IFO-chef, 1:e socialsekreterare, reception samt team inom ekonomi, barn- och familj, vuxen/missbruk och äldre och handikappomsorg. Totalt arbetar för närvarande 23 personer hos oss. Vi erbjuder ett stimulerande arbete med gott kamratskap, handledning och en positiv attityd till utvecklingsarbete. I arbetsuppgifterna ingår utredningar och uppföljning av beslutade insatser med omprövning och överväganden, enligt SoL och LVU. Utredningarna sker enligt BBIC modellen. KVALIFIKATIONER Vi söker dig med socionomutbildning eller likvärdig utbildning. Meriterande är att vara väl förtrogen med handläggning inom socialtjänsten och gärna inom barn och familj och/eller familjerätt. Vi söker dig som är öppen för att utvecklas tillsammans med övriga kollegor samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt. Du behöver vara initiativrik, utåtriktad, ansvarsfull, flexibel och ha lätt för att samarbeta med andra professioner. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha goda kunskaper i gällande lagstiftning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi eftersträvar en jämn könsfördelning. Körkort är ett krav.
Företag: Vingåkers kommun
Ort: Vingåker
Publicerad : 09-13
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat, 100 % jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat, 100 %

Socialsekreterare, vik.
Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 59 000 invånare och befolkningen ökar ständigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa. Socialförvaltningens uppdragsavdelning söker vikarierande socialsekreterare ARBETSUPPGIFTER Handläggning/myndighetsutövning av ärenden rörande missbruks-/beroendevård. Vi söker en handläggare som ska arbeta med utredning och uppföljning av insatser inom vuxengruppen. Att arbeta som handläggare hos oss innebär att utreda behov och besluta om insatser för personer med missbruk och beroende. I arbetet ingår också yttranden, utredning av behov av kontaktperson samt samarbete med de som utför insatserna och andra myndigheter. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen eller annan liknande högskoleutbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta med personer med missbruk- och beroendeproblematik. Vi arbetar med datasystemet Procapita och utredningsmetoden ASI och det är en fördel om du har arbetat med detta tidigare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, i vilken god samarbetsförmåga och förmåga till struktur i arbetet är viktiga inslag. Körkort är ett krav. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.
Företag: Varbergs kommun, Uppdragsavdelningen
Ort: Varberg
Publicerad : 09-18
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik.

Socialsekreterare, Vikariat
Angered är en av Göteborgs tio stadsdelsförvaltningar med drygt 3500 anställda. Här bor ungefär 47 800 personer i en miljö som är en spännande blandning av miljonprogramsområden, småhusbebyggelse och traditionell landsbygd med storslagen natur. Allt detta bara ett stenkast ifrån samhällsservice, kulturutbud och shopping. Angered har ett mycket aktivt föreningsliv och här bor människor med ursprung från ett hundratal olika länder, vilket ger området en spännande och internationell prägel. Stadsdelsförvaltningen driver verksamheter inom förskola, grundskola, individ- och familjeomsorg, kultur och fritid samt social omsorg för funktionsnedsatta och äldre. Mer information om stadsdelsförvaltningar i Göteborgs Stad hittar du här: www.goteborg.se ARBETSUPPGIFTER Sektor Individ- och familjeomsorg samt Funktionshinder i Angered är indelad i tre områden. Arbetsmarknad/Sysselsättning, Bistånd/Service samt Boende/Personligt stöd. Området Bistånd/Service omfattar verksamheterna Barn och unga 1 och 2, Mottagningsenheten Barn och unga, Resursenheten, Familjehemsenheten, Funktionshinder, Vuxenenheten och Enheten för Boendefrågor. Barn och Unga har en tydlig och lärande organisation med högsta kvalitet. Vi är modiga, kreativa, stolta och trivs. Barn och unga är uppdelade i fyra huvudmålgrupper för att kvalitetssäkra ärendeprocesserna. Den aktuella tjänsten är i Ungdomsgruppen. Du kommer att utreda familjers biståndsbehov/skydd utifrån gällande lagstiftning efter inkommen anmälan/ansökan. Handlägga ärenden enligt SOL/LVU. Uppföljning av bistånd. Du utreder enligt lag och fastställda riktlinjer. Medverkar till att familjens egna resurser och lösningar tillvaratas. Samarbetar med andra aktörer utifrån uppdraget. I förekommande fall företräda nämnden vid domstolsförhandlingar. KVALIFIKATIONER Du har socionomexamen, BBIC-utbildning samt erfarenhet inom socialt barn- och ungdomsarbete med myndighetsutövning. Meriterande är vidareutbildning inom arbete med barn och ungdom. Önskvärt är att du har erfarenhet inom myndighetsutövning barn och familj. Du har kännedom/erfarenhet av systemteoretiskt synsätt samt god förmåga att strukturera, planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du har social säkerhet och är trygg i din yrkesroll.
Företag: Göteborgs stad, SDF Angered
Ort: Göteborg
Publicerad : 09-19
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, Vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, Vikariat

Socialsekreterare, vikariat på Enheten Vuxen, Insatssektionen, Individ och
Bli en samhällsbyggare – jobba i Malmö stad! Genom att arbeta i Malmö stad får du möjlighet att arbeta med hållbar samhällsutveckling. Som en samhällsbyggare spelar du en viktig roll i Malmös utveckling och därför ser vi oss som framtidens arbetsplats. Människors lika värde är en förutsättning för demokrati och är också en självklarhet i vår värdegrund. Med 20 000 medarbetare är Malmö stad en av de största arbetsgivarna i Skåne. Vi har över 400 yrkeskategorier representerade inom 18 förvaltningar. Från och med den 1 juli har Malmö stad en ny organisation med fem stadsområdesförvaltningar. Stadsområdena organiserar individ- och familjeomsorg, vård- och omsorg samt lokal kultur- och fritidsverksamhet. Helhetsperspektiv på Malmöbors behov är grundläggande. Du kan läsa mer om Malmö på www.malmo.se Innerstadens verksamhet för Individ- och Familjeomsorg har nu ca 180 medarbetare fördelat på tre enheter. Enheten Vuxen består av två sektioner, myndighetssektionen och insatssektionen. ARBETSUPPGIFTER Placering: Stadsområdesförvaltning Innerstaden, Individ- och familjeomsorgen, Enheten för Vuxna, Insatssektionen Dina arbetsuppgifter blir att - ansvara för de personer som är bosatta i stadsområdets sociala lägenheter och ha kontakt med lägenhetsenheten, hyresvärdar samt andra externa aktörer. - arbeta aktivt med de boende för övertag av kontrakt. - samverka med andra aktörer både internt och externt. - arbeta med utveckling av arbetsmetoder och samverkan inom verksamheten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor med hem- och bostadslös problematik, social utsatthet likväl som med psykiskt funktionshinder. Du ska ha socionomexamen och erfarenhet av att arbeta med hem- och bostadslösa. Kännedom om hyreslagstiftningen är meriterande. Du ska även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha lätt att förhålla dig till förändrade omständigheter. Lugn och stabil i stressiga situationer och ett gott bemötande. God förmåga att samarbeta både internt och externt. B-körkort är ett krav.
Företag: Malmö stad, SoFI avd Individ-o familjeomsorg
Ort: Malmö
Publicerad : 09-27
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat på Enheten Vuxen, Insatssektionen, Individ och jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat på Enheten Vuxen, Insatssektionen, Individ och

Socialsekreterare, vik. till Uppdragsavdelningen
Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har drygt 59 000 invånare och befolkningen ökar ständigt. Företag och människor har upptäckt fördelarna med Varberg och söker sig till en kommun med hög livskvalitet. Socialförvaltningen erbjuder ett självständigt och omväxlande arbete inom vård och omsorg där du kan arbeta på varierande tider. Arbetar du med vård och omsorg i Varbergs kommun så är du i en organisation där vi sätter människors behov av hjälp i centrum. Det handlar också om att bemöta alla med respekt. Kvalitet inom socialt arbete betyder att vi levererar omsorg och service som motsvarar den enskildes behov. Vi arbetar utifrån ett rehabiliterande synsätt där vi i alla led fokuserar på de resurser och den vitalitet som finns hos varje människa. ARBETSUPPGIFTER Uppdragsavdelningen, Enheten för barn och familj söker socialsekreterare till utredningsgruppen. Utredningsgruppen består av två team som utreder ansökningar och anmälningar, biståndsbedömer, beslutar om insats samt följer upp insatserna för barn, ungdomar och deras familjer. Gruppen handleds av en erfaren metodhandledare. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Då enheten använder BBIC som arbetsmetod är erfarenhet av arbetsmetoden en fördel. Som person vill vi att du är kommunikativ med god förmåga att samarbeta, både internt och externt, har god förmåga att bemöta människor och att se individen utifrån ett helhetsperspektiv. Vi vill att du har förmåga att arbeta självständigt, fatta snabba beslut och organisera och planera dina arbetsuppgifter. Erfarenhet från, eller god kännedom av, kommunal verksamhet är meriterande. Körkort krävs.
Företag: Varbergs kommun, Uppdragsavdelningen
Ort: Varberg
Publicerad : 10-16
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik. till Uppdragsavdelningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik. till Uppdragsavdelningen

Socialsekreterare, vikariat, Vuxenteamet
Gävles 96 500 invånare bor vid havet, strax norr om Stockholm, där väg, järnväg och hamn möts. Näringslivet är varierat där Gevalia och Mackmyra Svensk Whisky är några av regionens varumärken. Högskolan i Gävle erbjuder sina 13 500 studenter över 40 utbildningsprogram. Gävle kommun är regionens största arbetsgivare med 7000 anställda och sex miljarder i omsättning. Verksamheten är bred och omfattar allt från skola, omsorg och kultur till väghållning, miljöfrågor och turism. Gävle kommun är ett finskt förvaltningsområde, här värdesätter vi finska språkkunskaper. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund med bemötande, samarbete och kvalitet i fokus.Välkommen ombord! Socialtjänst Gävle ansvarar för individ- och familjeomsorg inom Gävle kommun och arbetar för positiva förändringar i utsatta människors liv genom bistånd, sociala tjänster och andra insatser. Ambitionen är att kunna ge barn, ungdomar och vuxna råd, stöd och hjälp, i första hand på hemmaplan och i närmiljön. Insatserna ska alltid bygga på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Två av våra medarbetare är tjänstlediga så vi söker vikarier till vår grupp. Som socialsekreterare med myndighetsutövning ansvarar vi för att utföra socialt utrednings- och förändringsarbete enligt SoL och LVM för målgruppen ensamstående personer över 20 år med missbruk och psykosocial problematik. Vuxenteamet samverkar i stor utsträckning med andra myndigheter, institutioner och organisationer. Vuxenteamet består av socionomer, behandlingssamordnare, en drogförebyggare samt en adminstratör. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta med uppsökande verksamhet, socialt utredningsansvar och i samarbete både internt och externt kring den enskilde. KVALIFIKATIONER Socionomexamen samt dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete. Du bör vara väl förtrogen med lagstiftningen och dess tillämpning inom socialtjänstens område samt ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Körkort erfordras.
Företag: Gävle kommun, Socialtjänst Gävle
Ort: Gävle
Publicerad : 10-17
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat, Vuxenteamet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat, Vuxenteamet

Socialsekreterare, vikariat, Vuxenteamet
Gävles 96 500 invånare bor vid havet, strax norr om Stockholm, där väg, järnväg och hamn möts. Näringslivet är varierat där Gevalia och Mackmyra Svensk Whisky är några av regionens varumärken. Högskolan i Gävle erbjuder sina 13 500 studenter över 40 utbildningsprogram. Gävle kommun är regionens största arbetsgivare med 7000 anställda och sex miljarder i omsättning. Verksamheten är bred och omfattar allt från skola, omsorg och kultur till väghållning, miljöfrågor och turism. Gävle kommun är ett finskt förvaltningsområde, här värdesätter vi finska språkkunskaper. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund med bemötande, samarbete och kvalitet i fokus.Välkommen ombord! Socialtjänst Gävle ansvarar för individ- och familjeomsorg inom Gävle kommun och arbetar för positiva förändringar i utsatta människors liv genom bistånd, sociala tjänster och andra insatser. Ambitionen är att kunna ge barn, ungdomar och vuxna råd, stöd och hjälp, i första hand på hemmaplan och i närmiljön. Insatserna ska alltid bygga på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Två av våra medarbetare är tjänstlediga så vi söker vikarier till vår grupp. Som socialsekreterare med myndighetsutövning ansvarar vi för att utföra socialt utrednings- och förändringsarbete enligt SoL och LVM för målgruppen ensamstående personer över 20 år med missbruk och psykosocial problematik. Vuxenteamet samverkar i stor utsträckning med andra myndigheter, institutioner och organisationer. Vuxenteamet består av socionomer, behandlingssamordnare, en drogförebyggare samt en adminstratör. ARBETSUPPGIFTER Du kommer att arbeta med uppsökande verksamhet, socialt utredningsansvar och i samarbete både internt och externt kring den enskilde. KVALIFIKATIONER Socionomexamen samt dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete. Du bör vara väl förtrogen med lagstiftningen och dess tillämpning inom socialtjänstens område samt ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Körkort erfordras.
Företag: Gävle kommun, Socialtjänst Gävle
Ort: Gävle
Publicerad : 10-17
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat, Vuxenteamet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat, Vuxenteamet

1,0 Socialsekreterare, vikariat tom 2014-10-31 inom Vuxensektionens my ...
Vid årsskiftet 2012/2013 omorganiserades Ekonomisektionen och Alkohol- och drogsektionen till en Vuxensektion och blev i samband med det, en av Socialförvaltningens två sektioner. Den nya Vuxensektionen ansvarar för ekonomiskt bistånd, det praktiska mottagandet och informationsinsatser till alla nyanlända flyktingar samt budget- och skuldrådgivning. I verksamheten ingår också ansvar för beroendevård i form av myndighetsutövning, HVB-hem och en behandlingsenhet. Den nu utanonserade tjänsten avser myndighetsutövning inom beroendevård. Arbetsgruppens huvudsakliga arbetsuppgifter är att ta emot ansökningar om bistånd, utreda och besluta om biståndsbehov enl socialtjänstlagen, SoL samt utredning enligt lagen om vård av missbrukare i vissa fall (LVM). I tjänsten ingår att bedriva uppföljningssamtal med klienter och göra hembesök, såväl planerade som akuta. Tyngdpunkten i arbetet är motivationsarbete och att som koordinator följa klienten i vårdkedjan. KVALIFIKATIONER Vi söker Dig som har socionomexamen eller motsvarande samt erfarenhet av missbruksarbete. Du måste vara kreativ, ödmjuk och ha stor förmåga att samarbeta. Du har också ett starkt engagemang för utsatta grupper. Mycket stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras. TILLTRÄDE/VARAKTIGHET Tillträde efter överenskommelse. Vikariat tom 2014-10-31.  LÖN Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan. KONTAKTPERSONER Margaretha Jansson, Sektionschef, Telefon 0455-304380 Eva Fransson, vik 1:e socialsekreterare, Telefon 0455-304324  FACKLIGA KONTAKTPERSONER Mikael Crona, Telefon 0455-304357, SSR Björn Jönsson, Telefon 0455-304391, Vision ANSÖKAN Välkommen med Din ansökan tillsammans med meritförteckning, referenser och löneanspråk senast 12 november 2013.  Ange referensnummer: 19/2013.  ANSÖKAN KAN ENDAST SKE VIA LÄNKEN NEDAN.
Företag: Karlskrona kommun
Ort: Karlskrona
Publicerad : 10-21
Sök fler jobb liknande: lediga 1,0 Socialsekreterare, vikariat tom 2014-10-31 inom Vuxensektionens my ... jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 1,0 Socialsekreterare, vikariat tom 2014-10-31 inom Vuxensektionens my ...

Socialsekreterare, vik
Tibro kommun med 10.600 invånare ligger i norra delen av Västra Götalands län. Tibro är Sveriges Möbelcentrum och har landets enda motocrossgymnasium. Tibro erbjuder sina invånare både en av landets lägsta levnadskostnader och en mycket uppskattad kommunal service! ARBETSUPPGIFTER Myndighetsutövning inom IFO området (SoL LSS LVM LVU) KVALIFIKATIONER Socionomexamen. God förmåga till självständigt arbete samt förmåga till extern och intern samverkan. Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift. Vi förutsätter att samtliga medarbetare har ett grundläggande intresse för individ och familjeomsorgens olika delområden. Körkort klass *B**** för manuell växellåda är ett krav.
Företag: Socialtjänsten, Tibro kommun
Ort: Tibro
Publicerad : 10-24
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik

Socialsekreterare, vikariat under föräldraledighet
Stockholms Stad Farsta SDF Barn ungdom utredning Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm i världsklass. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde. Farsta stadsdelsområde ligger i sydöstra Stockholm. Området består av stadsdelarna Fagersjö, Farsta, Farstanäset, Farsta Strand, Gubbängen, Hökarängen, Larsboda, Sköndal, Svedmyra och Tallkrogen. Bebyggelsen är blandad med både villor, radhus och flerfamiljshus. Med en mängd möjligheter till service och tjänster, många grönområden och närhet till sjöar och bad står Farsta som stadens port mot sydost. Det är i Stockholms södra delar som den snabbaste tillväxten i staden har skett under de senaste åren. Vision för söderort ”Söderortsvisionen” är starkt knuten till Stockholms stads övergripande vision ” Ett Stockholm i världsklass”. I Farsta stadsdel bor drygt 52 000 invånare. Alla medarbetare i stadsdelsförvaltningen erbjuds friskvårds tid och ett stort utbud av aktiviteter både i grupp och enskilt. Vi sitter i ljusa lokaler i Farsta centrum. 3 plats(er).Utredningsenheten, Barn och Ungdom söker socialsekreterare då tre av våra medarbetare kommer att vara föräldralediga under nästa år. Enheten består av mottagnings-, barn- och ungdomsgrupp, utredningsgrupp för ensamkommande, familjevård, familjerätt, administrativ personal samt ledning och består av ett 40 tal medarbetare. En socialsekreterare till gruppen som arbetar med ensamkommande flyktingbarn-/ungdomar. Arbetet är ett kvalificerat utredningsarbete i barnavårdsärenden, att bedöma behov av insatser, besluta om insatser och följa upp dessa enligt gällande lagstiftning och riktlinjer. Ett spännande utvecklingsarbete pågår inom arbetsområdet både i Farsta och i staden som helhet. En socialsekreterare till barngruppen som arbetar med målgruppen barn 0-12 år och deras familjer. Arbetet är ett kvalificerat utredningsarbete i barnavårdsärenden, att bedöma behov av insatser, besluta om insatser och följa upp dessa enligt gällande lagstiftning och riktlinjer. Gruppen har tillgång till en väl uppbyggd öppenvård bestående av familjebehandlare och familjepedagog. En socialsekreterare till mottagningsgruppen som arbetar med alla barn och ungdomar mellan 0-20 år. Det är ett kvalificerat arbete som innebär att ta emot alla inkommande ansökningar och anmälningar, göra förhandsbedömningar och fatta beslut om att en utredning ska inledas. Mottaget ansvarar för enhetens jour under kontorstid och lämnar råd, stöd och information både till enskilda och till samarbetspartners. Vi söker dig som är socionom och har erfarenhet inom myndighetsområdet barn och ungdom. Du förstår vikten av ett gott samarbete och är intresserad av utvecklingsarbete. Du är stabil och strukturerad och har lätt för dokumentation. Vi värdesätter mångkulturell kompetens. Inom enheten eftersträvar vi en jämnare könsfördelning och ser därför gärna män som sökande. Löneform: Månadslön. Anställningsform: Tidsbegränsad. Krav på arbetslivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Socionomexamen Erfarenhet av att utreda enligt BBIC är meriterande Arbetstid: Dagtid. Vi har extern handledning. För mer information om tjänsten, tag kontakt med: Enhetschef Christina Frisk,08-50818074 Saime Civas, Vision, 08-508 18 264 , saime.civas@stockholm.se (facklig) Lisa Andersson, SACO, 08-508 18 064, lisa.andersson@stockholm.se (facklig) Tillträde: Tillträde: enligt överenskommelse
Företag: Stockholms stad; Barn ungdom utredning
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-04
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat under föräldraledighet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat under föräldraledighet

Socialsekreterare, vikariat, Unga Vuxna
Gävles 96 500 invånare bor vid havet, strax norr om Stockholm, där väg, järnväg och hamn möts. Näringslivet är varierat där Gevalia och Mackmyra Svensk Whisky är några av regionens varumärken. Högskolan i Gävle erbjuder sina 13 500 studenter över 40 utbildningsprogram. Gävle kommun är regionens största arbetsgivare med 7000 anställda och sex miljarder i omsättning. Verksamheten är bred och omfattar allt från skola, omsorg och kultur till väghållning, miljöfrågor och turism. Gävle kommun är ett finskt förvaltningsområde, här värdesätter vi finska språkkunskaper. Vi arbetar utifrån en gemensam värdegrund med bemötande, samarbete och kvalitet i fokus.Välkommen ombord! Socialtjänst Gävle ansvarar för individ- och familjeomsorg inom Gävle kommun och arbetar för positiva förändringar i utsatta människors liv genom bistånd, sociala tjänster och andra insatser. Ambitionen är att kunna ge barn, ungdomar och vuxna råd, stöd och hjälp, i första hand på hemmaplan och i närmiljön. Insatserna ska alltid bygga på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. En ny samlad arbetsgrupp för målgruppen unga vuxna 18-25 år startade i januari 2013. Arbetsgruppen handlägger utredningar av biståndsinsatser enligt SoL, LVU och LVM avseende sociala stödinsatser/placeringar/ansökningar om annat boende/yttranden, behandling och psykosociala stödinsatser i öppenvård avseende risk- och missbruk, handläggning av ekonomiskt bistånd, boendestöd och stödinsatser för sysselsättning. Verksamheten bedrivs i gemensamma lokaler med Arbetsförmedlingens ESF-projekt ”Unga In”. Projektets inriktning är att fånga upp avhopparna från gymnasiet och i samverkan mellan kommunen och Arbetsförmedlingen arbeta för att minska antalet i gruppen 16 – 24 år som enbart har grundskolekompetens. Målsättningen för arbetsgruppen unga vuxna är bland annat att få till stånd en bättre samordning kring insatser avseende utredning, behandling, ekonomihandläggning, boende, missbruksplaceringar för målgruppen och att unga vuxna ska få ett förbättrat stöd. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en socionom som vill arbeta med myndighetsutövning i form av handläggning av utredningar gällande ekonomiskt bistånd enligt SoL. Tjänsten kräver en förmåga att arbeta aktivt tillsammans med de unga vuxna, övriga i arbetsgruppen och med övriga samverkanspartners för att målgruppen ska kunna komma vidare till självständiga liv med egen försörjning. Vi arbetar med motiverande samtal för att hitta rätt insatser. Målet är att de unga vuxna med samlade insatser ska få det stöd och den hjälp de behöver för att komma vidare i livet. Vi arbetar i en föränderlig organisation där vi anpassar verksamheten efter omvärldens förändringar. KVALIFIKATIONER Socionomexamen samt erfarenhet av myndighetsutövning kring försörjningsstöd. Vi söker Dig som kan arbeta för utveckling och har ett intresse för att arbeta med unga vuxna. Arbetet kräver att Du har mycket god förmåga att uttrycka Dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid Din personliga lämplighet. För att passa för arbetet behöver Du vara intresserad av att nå goda resultat i samverkan med andra, internt och externt.
Företag: Gävle kommun, Socialtjänst Gävle
Ort: Gävle
Publicerad : 11-15
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat, Unga Vuxna jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat, Unga Vuxna

1,0 Socialsekreterare, Vikariat tom 2014-12-31, Familjehemsgruppen, Re ...
Familj och ungdomssektionen är en av två sektioner inom Socialförvaltningen. Sektionen består av fem olika grupper, förutom Familjehemsgruppen hör, Utredningsgruppen, Familjestöd, Familjerätten och Fältgruppen till sektionen. Familjehemsgruppen är en arbetsgrupp om tretton personer som söker en ny arbetskamrat. Om du vill vara med och utveckla familjehemsvården och gillar att delta i ett långsiktigt arbete där du ser att din insats ger resultat på sikt, finns nu möjligheten. Socialtjänsten i Karlskrona satsar på familjehemsvården. Vi arbetar i team där en barnhandläggare har ansvar för barnet/den unge och en familjehemssekreterare har ansvar för familjehemmet. Handläggarna i Familjehemsgruppen arbetar antingen som barnhandläggare eller som familjehemshandläggare. Barnhandläggarna ansvarar för att följa barnets/ungdomens vård. Familjehemshandläggarna rekryterar familjehem samt arbetar med stöd och handledning gentemot familjehemmet. Handläggarna arbetar i team kring barnet/ungdomen och familjehemmet. Till arbetsgruppen tillhör även, förutom arbetsledare, assistent samt en handledare till familjehemmen. Vi söker nu dig som vill bli barnhandläggare för barn/ungdomar som är placerade i familjehem och på institution. Som barnhandläggare inom familjehemsgruppen kommer du att följa upp placerade barn och ungdomar så att de får sina behov tillgodosedda under placeringstiden. Du kommer att jobba nära barnets/ungdomens eget nätverk och ha mycket samverkan med andra viktiga personer för barnet/ungdomen. Det är barnsekreterarens uppgift att sköta löpande dokumentation samt göra överväganden och omprövningar av vården. Dokumentationen sker enligt BBIC. Vid nyanställning får du en mentor under din första tid. Du erbjuds också möjlighet till friskvård. KVALIFIKATIONER Du ska ha socionomexamen, eller annan akademisk utbildning som bedöms likvärdig. Du har gärna erfarenhet från arbete med barn placerade i samhällsvård och/eller rekrytering och handledning till familjehem. Förmåga till initiativ och självständigt arbete är viktigt liksom egenskaper som uthållighet och noggrannhet. Du bör ha lätt för att bygga relationer, kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt vara stresstålig. Du behöver vara flexibel men också ha struktur och kunna sätta gränser i ditt arbete. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. KÖRKORT B körkort fordras. VARAKTIGHET Tillträde enl överenskommelse. Vikariatet är tom 2014-12-31. LÖN Individuell lönesättning tillämpas. KONTAKTPERSONER Christine Held, Sektionschef, Telefon 0455-304270 Helena Lithander, 1:e Socialsekreterare, Telefon 0455-304271 FACKLIGA KONTAKTPERSONER Roger Glans, Vision, Telefon 0455-304377 Maria Nilsson, SSR, Telefon 0455-321044 Välkommen med ansökan, meritförteckning, referenser och löneanspråk senast den 13 december 2013. Ange referensnummer: 26/13 ANSÖKAN KAN ENDAST SKE VIA LÄNKEN NEDAN.
Företag: Karlskrona kommun
Ort: Karlskrona
Publicerad : 11-26
Sök fler jobb liknande: lediga 1,0 Socialsekreterare, Vikariat tom 2014-12-31, Familjehemsgruppen, Re ... jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 1,0 Socialsekreterare, Vikariat tom 2014-12-31, Familjehemsgruppen, Re ...

Socialsekreterare, vikariat
Habo kommun ligger i södra Vätterbygden som är en av landets främsta tillväxtregioner. I Habo finns allt från ett livaktigt centrum, närhet till skog, natur och härliga bad i Sveriges näst största sjö. Socialförvaltningens individ- och familjeomsorg är organisatoriskt uppdelad i två delar: - Familjegrupp med öppenvård - Vuxengrupp mef försörjningsstöd, missbruksvård, flyktingmottagning m m. Till familjegruppen sökes vikarie. ARBETSUPPGIFTER Arbetet innebär myndighetsutövning med utredning och handläggning av barn- och ungdomsärenden, även försörjningsstöd kan bli aktuellt. Familjerättsärenden ingår i arbetsuppgifterna. Arbetsuppgifternas art kommer att variera beroende på sökandes erfarenhet och arbetsplatsen behov. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Det är önskvärt med erfarenhet av arbete inom socialtjänsten och utbildning/erfarenhet i BBIC.
Företag: Habo kommun, Socialförvaltningen
Ort: Habo
Publicerad : 12-04
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat

Socialsekreterare, vikariat
Hammarö kommun är en ö som ligger i Vänern, bara några kilometer från Karlstads centrum. Kommunen har cirka 15 000 invånare och var man än bor har man nära till vatten. Kommunen växer och satsar på att bygga bostäder i attraktiva områden med villor och flerfamiljshus. För att möta framtiden har bland annat en ny idrottsarena nyligen byggts och en ny skola är på gång att byggas. Ett gôtt liv är en del av Hammarö kommuns vision, både för Hammaröborna och för besökare. Som den skärgårdskommun vi är har vi en vacker miljö som hjälper oss att förverkliga visionen. Stöd, trygghet, kvalitet och brukarperspektiv är några av nyckelorden i vår breda verksamhet. Här finns resurser för att stödja den enskilde att med egen kraft skapa ett bra liv. Vår verksamhet styrs bland annat av Socialtjänstlagen (SoL) samt Hälso- och Sjukvårdslagen (HSL). Vi gör skillnad varje dag för Hammaröborna. ARBETSUPPGIFTER Individ- och familjeomsorgen (IFO) består av en Barn- och ungdomsgrupp och en Vuxengrupp. Därutöver finns det ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn och en Öppen verksamhet. Vi söker en vikarierande socialsekreterare till Individ- och familjeomsorgen(IFO) med placering i Barn- och ungdomsgruppen. Du kommer att arbeta med utredning och uppföljning enligt BBIC. KVALIFIKATIONER Du är socionom eller har en utbildning som prövas likvärdig av arbetsgivaren. Du är en person om gillar att samarbeta med andra samt har en god administrativ förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet inom yrkesområdet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Företag: Hammarö kommun, IFO
Ort: Hammarö
Publicerad : 12-16
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat

Socialsekreterare, vikariat
Hammarö - Skärgårdskommun i Värmland Hammarö kommun består av en ö som ligger i Vänern, bara några kilometer från Karlstads centrum. Kommunen har drygt 15 000 invånare. Huvudorten är Skoghall. Hammarö är skärgårdskommunen med framåtanda. Vi är en grön ö med livskvalitet och omtanke. Här finns närhet och utrymme med generationer som bor och möts i trygghet. Hammarö är nominerad som 2013 års Kvalitetskommun och är en av Sveriges bästa skolkommuner. Stöd, trygghet, kvalitet och brukarperspektiv är några av nyckelorden i vår breda verksamhet. Här finns resurser för att stödja den enskilde att med egen kraft skapa ett bra liv. Vår verksamhet styrs bland annat av Socialtjänstlagen (SoL) samt Hälso- och Sjukvårdslagen (HSL). Vi gör skillnad varje dag för Hammaröborna. ARBETSUPPGIFTER Individ- och familjeomsorgen (IFO) består av en Barn- och ungdomsgrupp och en Vuxengrupp. Därutöver finns det ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn och en Öppen verksamhet. Vi söker en vikarierande socialsekreterare till Vuxengruppen(IFO). Ditt arbete kommer att bestå av att ta emot, utreda och följa upp ansökningar om försörjningsstöd. KVALIFIKATIONER Du är socionom eller har en utbildning som prövas likvärdig av arbetsgivaren. Du är en person om gillar att samarbeta med andra samt har en god administrativ förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet inom yrkesområdet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Företag: Hammarö kommun, IFO
Ort: Hammarö
Publicerad : 12-16
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat

Socialsekreterare, vikariat
Ystad är staden som präglas av en medeltida stadskärna, som erbjuder museer, historiska byggnader och en filmproduktion på frammarsch. Här finns också en miljö med milslånga sandstränder, vackra naturområden och charmerande fiskelägen samt en sällsynt kvalitet i form av livsrum, utveckling och framtidstro. I Ystads kommun vill vi att alla medarbetare ska få förutsättningar till en god hälsa. Vi erbjuder dig en rökfri arbetsplats och möjlighet att träna hos någon av de 11 friskvårdsaktörer som vi har avtal med. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifterna utgörs av sedvanligt socialt stöd- och utredningsarbete för klienter med missbruksproblem samt stöd till anhöriga. Rådgivningsbyrån erbjuder också olika former av öppenvård som Hap-program, MI-samtal, återfallsprevention m.m. En viktig del i öppenvårdsarbetet utgörs av boendestödsinsatser för att hjälpa klienter till eget boende. Arbetet förutsätter samverkan med externa såväl som interna samarbetsparter. Arbetsgruppen förfogar över extern handledning. KVALIFIKATIONER Socionomexamen och erfarenhet av arbete med människor med missbruksproblem. Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga, att du är stresstålig och att du i övrigt har sådana personliga egenskaper att du är lämplig för arbete med klienter med missbruks- och beroendeproblem. Vidare krävs B-körkort. Det är en fördel om du har utbildning i ASI. Arbetslivserfarenhet krävs.
Företag: Ystads kommun, Social Omsorg
Ort: Ystad
Publicerad : 12-16
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat

1,0 Socialsekreterare, Vikariat tom 2014-12-31, Utredningsgruppen, Ref ...
Vi söker en socionom med erfarenhet av att göra barnavårdsutredningar. Vår kommun har BBIC-licens, varför kunskaper i BBIC är meriterande. Vi är intresserade av Dig som dels har kompetens för den formella handläggningen men också ett engagemang för att möta barn och deras föräldrar i en många gånger utsatt situation. Vi är i behov av Dig som har förmåga att på ett bra sätt föra samtal med barn, som resulterar i att behövlig information framkommer för att göra bra bedömningar där barnet är delaktigt. Du erbjuds mentor i arbetsgruppen och kontinuerlig arbetsledning. Du får extern handledning av auktoriserad handledare, samt friskvård varje vecka. Familj- och ungdomssektionen är en av två sektioner inom Socialförvaltningen. Sektionen består av fem olika grupper, förutom Utredningsgruppen hör Familjehemsgruppen, Familjestöd samt Fältgruppen och Familjerätten till sektionen. Vikariatet är på sektionens Utredningsgrupp. KVALIFIKATIONER Vi söker Dig som har socionomexamen. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. B-Körkort erfordras. TILLTRÄDE/VARAKTIGHET Tillträde enl överenskommelse. Vikariat tom 141231, med möjliget till ev förlängning. LÖN Individuell lönesättning tillämpas. Var god och ange löneanspråk.   KONTAKTPERSONER Sektionschef, Christine Held, Telefon 0455-304270 1:e socialsekreterare, Anette Hansson, Telefon 0455-304257 FACKLIGA FÖRETRÄDARE Roger Glans, Vision, Telefon 0455-304377 Maria Nilsson, SSR, Telefon 0455-321044 ANSÖKAN Välkommen med Din ansökan tillsammans med meritförteckning, referenser och löneanspråk senast den 7 januari 2014. Ange referensnummer: 29/2013 ANSÖKAN KAN ENDAST SKE VIA LÄNKEN NEDAN.
Företag: Karlskrona kommun
Ort: Karlskrona
Publicerad : 12-17
Sök fler jobb liknande: lediga 1,0 Socialsekreterare, Vikariat tom 2014-12-31, Utredningsgruppen, Ref ... jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 1,0 Socialsekreterare, Vikariat tom 2014-12-31, Utredningsgruppen, Ref ...

Socialsekreterare, vik 75% och 100%
Tibro kommun med 10.600 invånare ligger i norra delen av Västra Götalands län. Tibro är Sveriges Möbelcentrum och har landets enda motocrossgymnasium. Tibro erbjuder sina invånare både en av landets lägsta levnadskostnader och en mycket uppskattad kommunal service! ARBETSUPPGIFTER Enheten handhar samtliga frågor rörande individ och familjeomsorgens myndighetsutövning och är indelad i arbetsgrupperna barngrupp, vuxengrupp samt grupp som arbetar med försörjningsstöd. Vi söker nu två socialsekreterare. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. God förmåga till självständigt arbete samt förmåga till extern och intern samverkan. Goda kunskaper att uttrycka sig i tal och skrift. Vi förutsätter att samtliga medarbetare har ett grundläggande intresse för individ och familjeomsorgens olika delområden. Körtkort klass B för manuell växellåda är ett krav.
Företag: Socialtjänsten, Tibro kommun
Ort: Tibro
Publicerad : 01-21
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik 75% och 100% jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik 75% och 100%

2,0 Socialsekreterare, Vik tom 141231, Fältgruppen, Ref 1/2014
Familj och ungdomssektionen är en av två sektioner inom Socialförvaltningen. Sektionen består idag av fem olika grupper, förutom Fältgruppen hör Familjestöd, Utredningsgruppen, Familjehemsgruppen samt Familjerätten till sektionen, men Socialförvaltningen håller på att omorganiseras varför arbetsuppgifterna kommer att tillhöra en annan arbetsgrupp framöver. Fältgruppen som den ser ut idag är den del av socialförvaltningens familj- och ungdomssektion som arbetar med uppsökande och förebyggande arbete för att förhindra att ungdomar fastnar i kriminalitet, missbruk eller andra nedbrytande beteenden. I gruppen finns en 1:e socialsekreterare, sju socialsekreterare med ansvar för var sitt geografiskt område av kommunen, en socialsekreterare med ansvar för medling och ungdomstjänst, tre som enbart arbetar med ett mindre antal ungdomar som riskerar att bli placerade utanför hemmet om inte deras beteenden och/eller hemsituationen förändras, fem behandlare i ungdomsboendet UNGBO. Den nu aktuella tjänsten är en områdesansvarig socialsekreterartjänst. Det uppsökande och förebyggande arbetet innebär att du rör dig mycket i miljöer där ungdomar finns, såsom skola, fritidsgård etc. Arbetet förutsätter även nära samarbete med andra delar av socialförvaltningen, såväl som andra instanser i vårt samhälle som ungdomar kommer i kontakt med. Egenskaper som att vara flexibel, ha god samarbetsförmåga och lätt för att bygga relationer är värdefulla i arbetet. Både kvälls- och nattjänstgöring förekommer regelbundet. Kvalifikationer Du ska vara socionom, eller ha utbildning som bedöms som likvärdig. Mycket stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet, och erfarenhet från fältarbete och handläggning enl. SoL är ett plus. B-körkort fordras. Arbetstid/Varaktighet Tillträde enl överenskommelse. Vikariaten är tom 2014-12-31.  Lön Individuell lönesättning tillämpas. Kontaktpersoner Christine Held, Tel 0455-304270, Sektionschef Andreas Sjöstrand, Tel 0455-304277, Vik förste socialsekreterare Fackliga kontaktpersoner Roger Glans, Tel 0455-304377, Vision Maria Nilsson, Tel 0455-321044, SSR Ansökan Välkommen med ansökan, meritförteckning och löneanspråk märkt "Socialsekreterare 1/2014". Sista ansökningsdag 140312 Ange referensnummer: 1/2014 ANSÖKAN KAN ENDAST SKE VIA LÄNKEN NEDAN.
Företag: Karlskrona kommun
Ort: Karlskrona
Publicerad : 02-19
Sök fler jobb liknande: lediga 2,0 Socialsekreterare, Vik tom 141231, Fältgruppen, Ref 1/2014 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 2,0 Socialsekreterare, Vik tom 141231, Fältgruppen, Ref 1/2014

1,0 Socialsekreterare, Vik tom 141231 Familjerätten, Ref 3/2014
Familj och ungdomssektionen är en av två sektioner inom Socialförvaltningen. Sektionen består idag av fem olika grupper, förutom Familjerätten hör Familjestöd, Utredningsgruppen, Familjehemsgruppen samt Fältgruppen till sektionen. Socialförvaltningen håller på att omorganiseras varför arbetsuppgifterna kommer att tillhöra en annan arbetsgrupp framöver. Familjerätten svarar för socialtjänstens ärenden rörande vårdnad, boende och umgänge. Vilket innebär information/rådgivning, samarbetssamtal, avtal och utredningar till domstol, beräkning av resekostnader i umgängesärenden. Andra ansvarsområden är utredningar om faderskap, hemutredningar för adoption av barn. Yttrande till domstol i adoptions- och namnärenden. Kvalifikationer Vi söker Dig som har socionomexamen. Erfarenhet från socialt utrednings- och behandlingsarbete är meriterande. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. B-körkort fordras. Arbetstid/Varaktighet Tillträde enl överenskommelse. Vikariatet är tom 2014-12-31.  Lön Individuell lönesättning tillämpas. Kontaktpersoner Christine Held, Tel 0455-304270, Sektionschef Emmeline Tigerman, Tel 0455-304287, Förste socialsekreterare Fackliga kontaktpersoner Roger Glans, Tel 0455-304377, Vision Maria Nilsson, Tel 0455-321044, SSR Ansökan Välkommen med ansökan, meritförteckning och löneanspråk märkt "Socialsekreterare 3/2014". Sista ansökningsdag 140417 Ange referensnummer: 3/2014 ANSÖKAN KAN ENDAST SKE VIA LÄNKEN NEDAN.
Företag: Karlskrona kommun
Ort: Karlskrona
Publicerad : 04-01
Sök fler jobb liknande: lediga 1,0 Socialsekreterare, Vik tom 141231 Familjerätten, Ref 3/2014 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 1,0 Socialsekreterare, Vik tom 141231 Familjerätten, Ref 3/2014

3,0 Socialsekreterare, vik tom 141231, Vuxensektionen Ref 2/14
Vuxensektionen är en av två sektioner inom Socialförvaltningen. Vuxensektionen ansvarar för ekonomiskt bistånd, det praktiska mottagandet och informationsinsatser till alla nyanlända flyktingar samt budget- och skuldrådgivning. I verksamheten ingår också ansvar för beroendevård i form av myndighetsutövning, HVB-hem och en behandlingsenhet. De nu utannonserade vikariaten avser arbete inom ekonomiskt bistånd. Socialförvaltningen håller på att omorganiseras varför arbetsuppgifterna kan komma att tillhöra en annan arbetsgrupp framöver. Ekonomi- och mottagningsgruppen Som handlägger dels ekonomisk biståndsprövning samt upprättande av en första arbetsplan. Skall ge hushåll som nyligen blivit i behov av ekonomiskt bistånd hjälp att finna alternativ. I arbetsuppgifterna ingår att stödja människor att finna långsiktiga och varaktiga lösningar som innebär oberoende av ekonomiskt bistånd. JobbIntro Ingen ungdom skall passivt uppbära ekonomiskt bistånd. JobbIntro är ansvarig för att varje ungdom utan egen försörjning ingår i ett program som syftar till att ungdomen skall bli självförsörjande.  KVALIFIKATIONER Vi söker Dig som har socionomexamen, eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande. Du ska vara flexibel, initiativrik, se möjligheter i stället för hinder och inte vara rädd för okonventionella lösningar. Du har också ett starkt engagemang för utsatta grupper. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.  TILLTRÄDE/VARAKTIGHET Tillträde efter överenskommelse. Vikariat tom 141231 LÖN Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk i ansökan. KONTAKTPERSONER Margaretha Jansson, Sektionschef, Telefon 0455-304380. FACKLIGA KONTAKTPERSONER Mikael Wickström, Telefon 0455-304329, SSR Björn Jönsson, Telefon 0455-304391, Vision ANSÖKAN Välkommen med Din ansökan tillsammans med meritförteckning, referenser och löneanspråk senast den 10 april 2014.  Ange referensnummer: 2/14.  ANSÖKAN KAN ENDAST SKE VIA LÄNKEN NEDAN.
Företag: Karlskrona kommun
Ort: Karlskrona
Publicerad : 04-02
Sök fler jobb liknande: lediga 3,0 Socialsekreterare, vik tom 141231, Vuxensektionen Ref 2/14 jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 3,0 Socialsekreterare, vik tom 141231, Vuxensektionen Ref 2/14

Socialsekreterare, vik, Försörjningsstödsenheten, Arbetsliv o Stöd
Med hjärtat i historien och blicken mot framtiden är vi en kraftigt växande kommun i Göteborgsregionen. Här finns över 42 000 invånare, två fästningar, handelsstaden Kungälv och seglingsmetropolen Marstrand, allt detta en kvart från centrala Göteborg. Kungälvs kommun är en värderingsstyrd organisation med medborgarfokus, helhetssyn och lärande som våra kärnvärden. ARBETSUPPGIFTER Inom sektorn Arbetsliv och Stöd pågår en omorganisation. I den nya organisationen finns 4 verksamheter, Myndighetsdelen, Stöd och boende enligt SoL, Stöd och boende enligt LSS samt Arbetslivscentrum. Försörjningsstödsenheten ingår i Myndighetsverksamheten och sitter i gemensamma lokaler med kollegorna från Gemensam mottagning, Missbruksenheten, Barn och ungdomsenheten samt Funktionshinder. Ett av de övergripande målen med omorganisationen är att utveckla en sammanhållen process för brukarna med flera behovsområden, vilket innebär att arbeta i team med kollegor från andra enheter. Försörjningsstödsenheten består av 12 medarbetare som är indelade mot olika målgrupper, unga vuxna upp till 25 år, vuxna samt nyanlända flyktingar. Socialsekreterarna har arbetsledning av en 1:e socialsekreterare som även metodhandleder gruppen. Socialsekreterarna erhåller även extern processhandledning. Vuxna personer som söker försörjningsstöd får inledningsvis en kontakt i Gemensam mottagning som tar emot alla nya ärenden oavsett behovsområde. Om behovet av försörjningsstöd är längre än 3 månader flyttas ärendet över till Försörjningsstödsenheten. I arbetsuppgifterna ingår fortsatt handläggning av försörjningsstöd samt att tillsammans med den enskilde utreda möjligheter och hinder för att uppnå självförsörjning. En stor del av arbetet är att initiera och samverka med såväl interna som externa samarbetspartners. Arbetet bedrivs i nära samarbete med Arbetslivscentrum. Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se. Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju. Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak. Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden. Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen och tidigare erfarenhet av att arbeta med stöd och försörjning. Meriterande är om du har vidareutbildning inom lösningsfokuserat arbetssätt, MI och/eller systemisk utbildning. En särskild merit är erfarenhet av att ha arbetat med och för målgruppen. Du behöver kunna arbeta självständigt samt ha god förmåga till samarbete med andra kollegor såväl intern som externt. Vi vill att du har ett lösningsorienterat och empatiskt förhållningssätt och är tydlig och strukturerad i ditt arbete. Du skall kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift samt ha god handläggnings- och dokumentationsvana. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Företag: Kungälvs kommun, Försörjningsstödenheten
Ort: Kungälv
Publicerad : 05-07
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik, Försörjningsstödsenheten, Arbetsliv o Stöd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik, Försörjningsstödsenheten, Arbetsliv o Stöd

Socialsekreterare, vik på enheten Vuxen, Insatssektionen, IoF Innerstaden
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Med över 21 500 medarbetare är Malmö stad en av de största arbetsgivarna i Skåne. Vi har över 400 yrkeskategorier representerade inom 18 förvaltningar. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med att påverka? Stadsområde Innerstaden sträcker sig från Ribersborg och Slottstaden i nordväst till Möllevången och Sofielund i sydöst. Stadsområde Innerstaden har drygt 1500 anställda till sina 67000 invånare. Vår uppgift är att erbjuda våra medborgare god service och verka för att Innerstaden ska vara ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Innerstadens verksamhet för Individ- och Familjeomsorg har nu ca 180 medarbetare fördelat på tre enheter. Enheten Vuxen består av två sektioner, myndighetssektionen och insatssektionen. ARBETSUPPGIFTER Placering: Stadsområdesförvaltning Innerstaden, Individ- och familjeomsorgen, Enheten för Vuxna, Insatssektionen Dina arbetsuppgifter blir att - Ansvara för de personer som är bosatta i stadsområdets sociala lägenheter och ha kontakt med lägenhetsenheten, hyresvärdar samt andra externa aktörer. - Utföra tillsynsbesök en gång per månad i alla hushåll som du ansvarar för. - Arbeta aktivt med de boende för övertag av kontrakt. - Samverka med andra aktörer både internt och externt. - Arbeta med utveckling av arbetsmetoder och samverkan inom verksamheten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor med hem- och bostadslös problematik, social utsatthet likväl som med psykiskt funktionshinder. Du ska ha socionomexamen och erfarenhet av att arbeta med hem- och bostadslösa. Kännedom om hyreslagstiftningen är meriterande. Du ska även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha lätt att förhålla dig till förändrade omständigheter. Lugn och stabil i stressiga situationer och ett gott bemötande. God förmåga att samarbeta både internt och externt. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Företag: Malmö stad, SoFI avd Individ-o familjeomsorg
Ort: Malmö
Publicerad : 05-23
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik på enheten Vuxen, Insatssektionen, IoF Innerstaden jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik på enheten Vuxen, Insatssektionen, IoF Innerstaden

Socialsekreterare, vikariat
Hos oss finner du härlig natur, åtta tätorter och en levande landsbygd. Gislaveds kommun kännetecknas av att vara en konkurrenskraftig arbetsgivare som präglas av samverkan, hög kompetens och nöjda medarbetare. Individ- och familjeomsorgens verksamhet består av tre enheter: Försörjningsstöd, Barn-och familj, Vuxenstöd, Vuxna insatser, Arbetsmarknadsenhet samt Psykisk ohälsa. Vi söker vikarie till försörjningsenheten. Verksamheten består av mottagningsgrupp, utredningsgrupp, arbetsgrupp och budgetrådgivning. ARBETSUPPGIFTER I arbetet ingår kvalificerat utredningsarbete. Vårt uppdrag är att utreda hur den enskilde bäst kan få hjälp och stöd för att bli självförsörjande. Vi erbjuder ett omväxlande socialt arbete i samarbete med externa och interna samarbetspartners som ger möjlighet till självständigt arbete kombinerat med team-work. KVALIFIKATIONER Socionomexamen eller motsvarande högskoleutbildning. Arbetet ställer krav på ett brett kunnande, livserfarenhet, och flexibelt tänkande. Körkort erfodras. ÖVRIGT Varmt välkommen med din ansökan! För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gislaveds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken "sök tjänsten". Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Företag: Gislaveds kommun, Socialförvaltning
Ort: Gislaved
Publicerad : 05-27
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat

Socialsekreterare, vik på enheten Vuxen, Insatssektionen, IoF Innerstaden
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Med över 21 500 medarbetare är Malmö stad en av de största arbetsgivarna i Skåne. Vi har över 400 yrkeskategorier representerade inom 18 förvaltningar. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med att påverka? Stadsområde Innerstaden sträcker sig från Ribersborg och Slottstaden i nordväst till Möllevången och Sofielund i sydöst. Stadsområde Innerstaden har drygt 1500 anställda till sina 67000 invånare. Vår uppgift är att erbjuda våra medborgare god service och verka för att Innerstaden ska vara ett attraktivt område att leva, bo och arbeta i. Vi erbjuder dig ett meningsfullt och omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll. Innerstadens verksamhet för Individ- och Familjeomsorg har nu ca 180 medarbetare fördelat på tre enheter. Enheten Vuxen består av två sektioner, myndighetssektionen och insatssektionen. ARBETSUPPGIFTER Placering: Stadsområdesförvaltning Innerstaden, Individ- och familjeomsorgen, Enheten för Vuxna, Insatssektionen Dina arbetsuppgifter blir att - Ansvara för de personer som är bosatta i stadsområdets sociala lägenheter och ha kontakt med lägenhetsenheten, hyresvärdar samt andra externa aktörer. - Utföra tillsynsbesök en gång per månad i alla hushåll som du ansvarar för. - Arbeta aktivt med de boende för övertag av kontrakt. - Samverka med andra aktörer både internt och externt. - Arbeta med utveckling av arbetsmetoder och samverkan inom verksamheten. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har ett genuint intresse för att arbeta med människor med hem- och bostadslös problematik, social utsatthet likväl som med psykiskt funktionshinder. Du ska ha socionomexamen och erfarenhet av att arbeta med hem- och bostadslösa. Kännedom om hyreslagstiftningen är meriterande. Du ska även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt ha lätt att förhålla dig till förändrade omständigheter. Lugn och stabil i stressiga situationer och ett gott bemötande. God förmåga att samarbeta både internt och externt. B-körkort är ett krav. ÖVRIGT Tjänsten tillsätts under förutsättning att den ej tas i anspråk av redan anställd medarbetare i Malmö stad. Urval kan komma att ske löpande. Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-704 704. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Företag: Malmö stad, SoFI avd Individ-o familjeomsorg
Ort: Malmö
Publicerad : 07-18
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik på enheten Vuxen, Insatssektionen, IoF Innerstaden jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik på enheten Vuxen, Insatssektionen, IoF Innerstaden

Socialsekreterare, vikariat, Biståndsenheten
Vi jobbar med att skapa bra dagar året runt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Tillsammans bygger vi ett Gävle att vara stolta över, som växer och som gör skillnad i människors liv. Vi behöver dig för att bli ännu bättre. Du kan bli en av våra 7000 medarbetare som gör ett viktigt jobb. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med flera möjligheter till utveckling. Vårt öppna arbetsklimat präglas av respekt för allas lika värde. Socialtjänst Gävle ansvarar för individ- och familjeomsorg inom Gävle kommun och arbetar för positiva förändringar i utsatta människors liv genom bistånd, sociala tjänster och andra insatser. Ambitionen är att kunna ge barn, ungdomar och vuxna råd, stöd och hjälp, i första hand på hemmaplan och i närmiljön. Insatserna ska alltid bygga på respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. Socialtjänstens Biståndsenhet med ansvar för försörjningsstöd, boendestöd och behandlingsinsatser för vuxna missbrukare m.m behöver nu anställa en socialsekreterare. Handläggargruppen som ansvarar för försörjningsstöd för personer över 25 år är indelad i fyra team som har olika inriktningar: Team Rehab Team Arbete Team Integration Mottaget – akuta ärenden, kvinnofridsärenden, avhysningar m.m. ARBETSUPPGIFTER Team arbete behöver en vikarierande socionom under ett år som arbetar för dem som är arbetslösa och behöver stöd. Arbetet är varierande och innebär att du motiverar människor att hitta vägar till egen försörjning. En naturlig del i arbetet är att ha många olika kontaktytor. För arbetet krävs god samarbetsförmåga, lyhördhet, vara lösningsfokuserad samt kunna fatta beslut. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med personer med missbruk, psykisk/fysisk funktionsnedsättning och samsjuklighet. Du bör vara väl förtrogen med lagstiftningen och dess tillämpning inom socialtjänstens område samt ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du bör vara en trygg, strukturerad person och ha fingertoppskänsla i bemötande med både klient och samarbetspartner. Mångfalden är en styrka, därför eftersträvar vi sökande med olika kön, etnicitet och ålder. Körkort behövs. ÖVRIGT För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Företag: Gävle kommun, Socialtjänst Gävle
Ort: Gävle
Publicerad : 10-01
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat, Biståndsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat, Biståndsenheten

Socialsekreterare, vik till Barn o familjesektionen
Falköping växer och just nu är vi cirka 32 000 invånare. Vi har utsetts till Sveriges första Cittaslow - ett internationellt nätverk för det goda livet. Vi är stolta över vårt kulturarv, goda kommunikationer, det fantastiska platålandskapet och matkulturen på Falbygden. Vår kommuns målsättning är att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. Som medarbetare erbjuds du kontinuerlig kompetensutveckling och en rad hälsofrämjande aktiviteter. Vi arbetar aktivt för en jämn könsfördelning och en ökad mångfald inom alla yrkesområden. ARBETSUPPGIFTER Vi söker en socialsekreterare som tycker att arbetet med människor är utvecklande och spännande. Inom individ- och familjeomsorgen finns fyra sektioner, där barn- och familjesektionen är en och består av 35 tjänster. Du kommer att vikariera i insatsgruppen där det finns ytterligare 8 medarbetare. Vi behöver någon som arbetar med sedvanlig handläggning av barn som är placerade i familjehem och på institution. Vi erbjuder -Ett självständigt arbete med stor möjlighet att påverka din arbetssituation -Möjlighet till kompetensutveckling -Flexibel arbetstid -Tillgång till intern och extern handledning KVALIFIKATIONER För att bli aktuell har du en socionomexamen eller liknande, samt erfarenhet av arbete med barn och unga. Om du har erfarenhet av arbete med placerade barn samt familjehemsarbete är detta meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B Körkort Personliga egenskaper Du är strukturerad, systematisk och stresstålig. Du tar egna initiativ och driver arbetet framåt på ett självständigt sätt. Vidare har du en förmåga att behålla lugnet i en hektisk arbetsmiljö och du hjälper till där det behövs. ÖVRIGT Som rekryteringsverktyg använder vi Offentliga Jobb för att hantera ansökningar samt att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Offentliga Jobbs elektroniska ansökningsblankett. Du söker jobbet genom länken i annonsen.
Företag: Falköpings kommun, Socialförvaltningen
Ort: Falköping
Publicerad : 10-02
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik till Barn o familjesektionen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik till Barn o familjesektionen

Socialsekreterare, vik, missbruksenheten, socialförvaltningen
Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända. Vi har en ledande position i Skaraborg och är på god väg att nå målet att bli 60 000 invånare. Med ett expansivt näringsliv, goda utbildningsmöjligheter och närhet till natur och kultur finns goda förutsättningar för en hög livskvalitet. Skövde kommun är inne i en spännande utvecklingsfas och som anställd hos oss får du en fantastisk möjlighet att påverka Skövdes framtid. Förvaltningens verksamhetsdrivande avdelningar är organiserade i en socialpsykiatrisk avdelning, en barn- och familjeavdelning, en ungdomsavdelning samt en vuxenavdelning. Förvaltningen befinner sig i ett intensivt utvecklingsskede. Extern och intern samverkan, översyn av metoder och arbetssätt, ökad volym inom verksamheten och kvalitetsfrågor står i fokus. Skövde socialförvaltning har i samverkan med grannkommuner social jour och beredskap utanför kontorstid. ARBETSUPPGIFTER Tjänsten är placerad i missbruksenhetens handläggargrupp. Arbetsuppgifterna innebär handläggning av ansökningar/anmälningar enligt SoL och LVM för vuxna personer som i huvudsak har missbruk/beroendeproblematik. Ditt arbete är förändringsinriktat och du kommer att utgöra en nyckelroll i arbetet med att tillsammans med klienten och hans/hennes nätverk skapa förutsättningar för ett socialt fungerande liv. KVALIFIKATIONER Socionomexamen. Erfarenhet av handläggning av ärenden avseende missbruk ses som positivt. ÖVRIGT Skövde Kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.
Företag: Skövde kommun, Socialförvaltningen
Ort: Skövde
Publicerad : 10-16
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik, missbruksenheten, socialförvaltningen jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik, missbruksenheten, socialförvaltningen

Socialsekreterare, vikariat, familjeområdet
Nässjö kommuns barn -och ungdomsvård har av tradition en organisation som är stolt över vad man gör, som har hög professionalitet och kompetens. Vi har en sammanhållen socialförvaltning med helhetsansvar inom socialtjänstområdet. Organisationen är uppdelad i en myndighetsdel och i olika verkställighetsdelar. Till myndighetsdelen hör familjeområdet som består av all myndighetsövning och öppenvård riktad till barn och unga 0-20 år. Verksamheten har 32 helårsarbetare och är organisatoriskt uppdelad i en barngrupp, en mottagnings- och ungdomsgrupp, en familjehemsgrupp, en öppenvårdsenhet samt socionomer på familjecentral. Vi arbetar målinriktat för att skapa en organisation med hög kompetens och kvalitet där individens behov sätts i centrum. Att ha tillgång till nära arbetsledning har sedan flera år varit en framgångsfaktor. Som anställd upplever man sig ha ett gott arbetsklimat med bra stöd från kollegor. Genom vår öppenvård finns goda möjligheter att bistå familjer och enskilda med relevanta insatser. Utrednings- och uppföljningsarbetet utgår från BBIC och det finns möjligheter att använda professionella nätverksmöten och samspelsobservationer. Dokumentation sker i Treserva. Är du socionom med engagemang och tro på socialt arbete kan vi erbjuda dig stimulerande arbetsuppgifter och goda anställningsförhållande i ett kreativt och utvecklande klimat. Vi har ordinarie BBIC-licens och erbjuder extern handledning. ARBETSUPPGIFTER Under 2015 har vi flera föräldraledigheter vilket gör att vi söker vikariat till barn- och ungdomshandläggning. Familjeområdets barn- och ungdomsgrupp består idag av två gruppledare och 11 socialsekreterare. Huvuduppgiften är att bedriva utredningsarbete enligt SoL och LVU med inriktning mot barn och ungdomar 0-20 år och deras familjer. Vid behov bevilja stöd- och behandlingsinsatser och följa upp beslutade insatser. Allt arbete sker i nära samarbete med arbetsledning. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen eller utbildning som prövas likvärdigt. Vi tror att du har några års erfarenhet av myndighetsutövning gärna riktad mot barn och unga och du har god kännedom om gällande lagstiftning och socialtjänstens uppdrag. Erfarenhet av BBIC är meriterande. Som person är du noggrann och självständig och har lätt för att hantera när förutsättningar och planering ändras i arbetet. Då arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, bör du ha god samarbetsförmåga, vara utåtriktad och positiv. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har körkort. ÖVRIGT För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.
Företag: Nässjö kommun, Socialförvaltningen
Ort: Nässjö
Publicerad : 10-17
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat, familjeområdet jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat, familjeområdet

Socialsekreterare, vik, Enheten Stöd och Försörjning, Arbetsliv och Stöd
Med hjärtat i historien och blicken mot framtiden är vi en kraftigt växande kommun i Göteborgsregionen. Här finns över 42 000 invånare, två fästningar, handelsstaden Kungälv och seglingsmetropolen Marstrand, allt detta en kvart från centrala Göteborg. Kungälvs kommun är en värderingsstyrd organisation med medborgarfokus, helhetssyn och lärande som våra kärnvärden. Sektorn Arbetsliv och Stöd är sedan september 2013 organiserad i 4 olika verksamheter, Myndighetsverksamheten, Utförarverksamheten enligt SoL, Boendeverksamheten enligt LSS och Arbetslivscentrum. De övergripande målen med omorganisationen är bland annat att skapa en sammanhållen brukarprocess och förnyade kvalitativa och resursförvaltande arbetsprocesser med såväl interna som externa kollegor, myndigheter och huvudmän. Vi söker nu en erfaren medarbetare till Myndighetsverksamheten med placering på enheten Stöd & Försörjning. Enheten Stöd & Försörjning består av 11 medarbetare och är indelade mot olika målgrupper. Ungdomar upp till 25 år, övriga vuxna samt nyanlända flyktingar. Arbetsgruppen består av 9 socialsekreterare, 1 utredningsassistent, 1 integrationshandläggare och 1 rehabhandläggare. Metodhandledning sker främst av processledare. Socialsekreterarna erhåller extern processhandledning. Samtliga inom Myndighetsverksamheten dvs. kollegor från Gemensam mottagning, Barn och ungdom, Missbruk och Funktionshinder sitter i gemensamma lokaler. Vi kommer i januari 2015 att flytta tillbaka till det nyrenoverade stadshuset och arbeta i aktivitetsbaserade kontor. ARBETSUPPGIFTER I tjänsten ingår att ta emot nybesök av ungdomar mellan 18-25 år och att utreda rätten till ekonomiskt bistånd enligt SoL, utreda klienters möjligheter och hinder och planera för relevanta insatser och detta i nära samarbete med kommunens samarbetspartners. Vi ser vårt uppdrag i ett helhetsperspektiv där vi tillsammans med den enskilde skall arbeta för brukaren skall få stöd för att hitta vägar till egen försörjning. KVALIFIKATIONER Vi har idag medarbetare som skall vara föräldraledig och vi söker dig som har socionomexamen samt flera års erfarenhet av myndighetsutövning inom ekonomiskt bistånd och att arbeta rehab inriktat. Du förutsätts kunna arbeta självständigt samt ha lätt för att samarbeta med andra. Du skall kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi vill att du har ett lösningsorienterat, empatiskt förhållningssätt och är tydlig och strukturerad i ditt arbete. Du skall även ha god dokumentationsvana. Målgruppen består till största delen av personer med psykiska/neuropsykiatriska hinder och vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med denna målgrupp inom socialtjänsten tidigare. MI/lösningsfokuserad/systemisk/KBT utbildning är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. ÖVRIGT Ansökan tas endast emot digitalt via offentligajobb.se. Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju. Tillsättning sker under förutsättning att tjänsten ej behöver tas i anspråk av befintlig personal på grund av övertalighet eller annan orsak. Urvalsprocessen sker löpande under ansökningstiden. Vi tillämpar rökfri arbetstid och erbjuder våra medarbetare friskvårdsbidrag. Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. KUNGÄLVS KOMMUN HAR UPPHANDLADE AVTAL.
Företag: Kungälvs kommun, Försörjningsstödenheten
Ort: Kungälv
Publicerad : 10-23
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik, Enheten Stöd och Försörjning, Arbetsliv och Stöd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik, Enheten Stöd och Försörjning, Arbetsliv och Stöd

Socialsekreterare, vik. 12 månader heltid
Socialsekreterare vik 12 mån, 100 % inom IFO. Inom individ- och familjeomsorgen arbetar en IFO chef 40 %, 3 socialsekreterare (varav 1 har samordningsansvar) samt 2 flyktingsekreterare. Arbetsuppgifterna är varierande och stimulerande. I tjänsten som socialsekreterare ingår handläggning av ärenden inom försörjningsstöd, utredningar enligt SoL, LVM, LVU och familjerättslagstiftningen. Behandlingsinsatser i öppna former, råd och stöd och vårdplanering ingår också i arbetsuppgifterna. Vi kan erbjuda dig: Stimulerande och omväxlande arbetsuppgifter Ett utvecklande arbetsklimat med stora möjligheter att påverka Handledning Flexibel arbetstid Friskvård på betald arbetstid Kvalifikationer: Socionomutbildning. Erfarenhet av att arbeta med dokumentation via dataprogrammet Procapita är meriterande. Stor vikt kommer att fästas vid din personliga lämplighet samt förmåga att samarbeta.
Företag: Åsele Kommun, Soc avd
Ort: Åsele
Publicerad : 11-12
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik. 12 månader heltid jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik. 12 månader heltid

Socialsekreterare, vikariat, till Allmänpsykiatriska rehabiliteringsenheten
Välkommen till oss på Social- och omsorgskontoret! Det är här vi anställer chefer och medarbetare som får och ska använda både hjärta och hjärna varje dag för Södertäljebornas och medarbetarnas bästa. Är du nytänkande och vill jobba i en smältdegel av personligheter kommer du att trivas hos oss. Här är det kul att gå till jobbet och ge järnet varje dag, då vi får så mycket tillbaka av medborgare, vårdtagare, klienter, kollegor och sist men inte minst av arbetskamraterna. Det är här vi gör skillnad genom att vara lyhörda mot varandra och respektera varandras olikheter, det gör att vi hela tiden utvecklas både jobbmässigt och personligt. Har du mod och lust att jobba med oss och fortsätta utveckla Social- och omsorgskontoret, våra medarbetare och verksamheter- kom då till oss och gör skillnad! Är du samtidigt engagerad för dem som är mest utsatta i samhället, som vi framförallt är till för, då hamnar du helt rätt i ditt nästa jobbuppdrag. Varmt välkommen till Södertälje och Social- och omsorgskontoret! Gilda Johansson Socialdirektör Allmänpsykiatriska rehabiliteringsenheten är en verksamhet där psykiatri och socialtjänst samarbetar enligt Södertäljemodellen. Det innebär att du kommer att jobba i ett av tre multikompetenta team där förutom socialsekreterare även skötare, sjuksköterskor, läkare psykologer sjukgymnast, arbetsterapeuter och rehabiliteringsassistenter m.fl. ingår. Målgruppen är personer i åldern 20 - 65 år med allmänpsykiatriska och neuropsykiatriska diagnoser. Under våren 2015 kommer enhetens målgrupp att utvidgas till att även omfatta personer med autismspektrumstörning, vilket innebär handläggning utifrån LSS. Utvidgningen innebär att varje team förstärks med en socialsekreterare (tre i varje team). I varje team ingår total 14 - 15 medarbetare. Därutöver driver enheten flera utvecklingsprojekt, varför det totala antalet anställda uppgår till 55 personer. En ordinarie socialsekreterare är föräldraledig, därför behövs en vikarie. ARBETSUPPGIFTER Huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda klienternas behov av insatser och fatta beslut, eller komma med förslag till beslut enligt SoL och LSS. Du kommer att ingå i ett team där personal från olika yrkesgrupper samverkar. KVALIFIKATIONER Du som söker har en socionomexamen. Du har erfarenhet av myndighetsutövning enligt SoL och LSS. Vidare krävs god kännedom om målgruppen samt körkort. ÖVRIGT Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.
Företag: Södertälje kommun, Allmänpsykiatriska rehabiliteringsenheten
Ort: Södertälje
Publicerad : 11-28
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vikariat, till Allmänpsykiatriska rehabiliteringsenheten jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vikariat, till Allmänpsykiatriska rehabiliteringsenheten

Socialsekreterare, vik
Har du ett stort intresse för samhällsfrågor och vill ha ett meningsfullt arbete där du får jobba både självständigt och tillsammans med andra. I Östhammars kommun värnar vi om att organisationen ska möta brukarnas behov och att våra insatser ges med värdighet och respekt. Individ- och familjeomsorgen hos oss består av en barn- och ungdomssektion inklusive en råd- och stödenhet, en vuxensektion samt boendestöd. För ensamkommande flyktingbarn finns ett HVB-hem i kommunal regi. Vi är totalt ca 60 personer som arbetar med stöd och hjälp till både barn och vuxna. Under början av 2015 görs en mindre organisationsändring med teamindelning som innebär ett förbättrat stöd i arbetet. ARBETSUPPGIFTER Barn- och ungdomssektionen handlägger ärenden rörande barn och ungdomar i åldern 0-20 år. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att utreda och följa upp enligt Socialtjänstlagen och Lag med särskilda bestämmelser om vård av unga. Du kommer att knytas till ett av de team som inrättas. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som har socionomexamen eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du behöver ha körkort och god datavana. Om du har erfarenhet av verksamhetssystemet ProCapita och utbildning inom BBIC är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av motivations- och förändringsarbete och att du har god administrativ förmåga. Du är intresserad av att bidra till utveckling av verksamheten och kan hitta kreativa lösningar. Det är en fördel om du är van att arbeta i en politiskt styrd organisation. För att vara framgångsrik i dina uppgifter och i vår organisation behöver du vara utrustad med humor, ödmjukhet och en prestigelös inställning. Vi som arbetsgivare ger dig extern handledning och stöd i arbetet. ÖVRIGT Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. När du söker jobb hos oss ber vi dig använda vårt e-rekryteringssystem för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till: Östhammars kommun Personalkontoret Box 66 742 21 Östhammar
Företag: Östhammar kommun, Socialförvaltningen, individ och familjeomsorgen
Ort: Östhammar
Publicerad : 11-28
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik

Socialsekreterare, vik.
Försörjningsstöd Mottagning söker en SOCIALSEKRETERARE Vi söker nu en socialsekreterare, heltid på Försörjningsstöd Mottagning och unga, ref.nr. 97/14 vikariat. Vi utreder noggrant kring nybesök för försörjningsstöd med målet att hjälpa våra sökande att komma ut i egen försörjning. Inom avdelningen finns även en arbetsmarknadsenhet. Vi arbetar i team och i arbetsgruppen finns flera medarbetare med lång erfarenhet. Vi finns i trevliga lokaler, centralt belägna i Haninge. Vi kan erbjuda ett spännande och omväxlande arbete och vi har en mycket god stämning i arbetsgruppen. Gym finns i kommunhuset, vi har flexibla arbetstider. Vi söker dig som är socionom. Du bör ha erfarenhet av handläggning av ekonomiskt bistånd och helst av arbete kring nybesök och nybesöksutredningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. För mer information hör av dig till enhetschef Britt Koch på telefon 08-606 72 06 eller via e-post Britt.koch@haninge.se
Företag: Haninge kommun, Socialförvaltningen
Ort: Haninge
Publicerad : 12-08
Sök fler jobb liknande: lediga Socialsekreterare, vik. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Socialsekreterare, vik.


Sök lediga jobb Socialsekreterare, vik

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se