Swerea KIMAB jobb - lediga jobb

Swerea KIMAB jobb Swerea KIMAB jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Swerea KIMAB. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Swerea KIMAB. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

 1. Forskare – Analytisk processövervakning- Stockholm

 2. Erfaren forskare inom legeringsutveckling med kunskaper i modellering- Stockholm

 3. Projektledare inom polymera material- Stockholm

 4. Forskare inom legeringsutveckling- Stockholm

 5. Forskningsledare inom mekanisk provning- Stockholm

 6. Chef för sektionen Korrosion av polymera material- Stockholm

 7. Forskningsledare inom ytteknik- Stockholm

 8. Chef för sektionen Korrosion av polymera material- Stockholm

 9. Forskare inom legeringsutveckling- Stockholm

 10. Forskare inom material och tillverkningsprocesser- Stockholm

 11. Forskare inom termomekaniska processer och glödgning- Stockholm

 12. Polymera material behöver förstärkning- Stockholm

 13. 3D-Printing- Stockholm

 14. Ex-jobb: Korrosion i biobränsle- Stockholm

 15. Ex-jobb: Fogning av tunnplåtkomponenter för personbilsapplikationer- Stockholm

 16. Ex-jobb: Optimerad svetsning genom simulering av inträngning- Stockholm

 17. Graduate work: A web based information system for estimating atmospheric ..- Stockholm

 18. Forskare inom analytisk processövervakning- Stockholm

 19. Forskare inom korrosion och korrosionsskydd- Stockholm

 20. Forskare och utvecklare inom Fogningsteknik- Stockholm

 21. Löneadministratör/redovisningsassistent- Stockholm

 22. Forskare och utvecklare inom Fogningsteknik- Stockholm

 23. Erfaren forskare inom korrosion på metalliska material- Stockholm

 24. Erfaren forskare inom material och tillverkningsprocesser- Stockholm

 25. Verkstadstekniker- Stockholm

 26. Forskare – Målning som korrosionsskydd- Stockholm

 27. Forskare till Virtual Lab- Stockholm

 28. Forskare och utvecklare inom fogningsteknik- Stockholm

 29. Forskare inom analytisk processövervakning- Stockholm

 30. Ex-jobb: Hur uppför sig mekaniskt efterbehandlade svetsar under utmattning?- Stockholm

 31. Ex-jobb: Hur uppför sig mekaniskt efterbehandlade svetsar under utmattning?- Stockholm

 32. Ex-jobb: Fogning av komposit mot metall- Stockholm

 33. Exjobb: Smoothed Particle Hydrodynamics (SPH) in machining- Stockholm

 34. Forskare inom material- och tillverkningsprocesser- Stockholm

 35. Forskare inom korrosionsskydd och korrosionsprovning- Stockholm

 36. Forskare inom korrosionsskydd och korrosionsprovning- Stockholm

 37. Produktionsintresserad beräkningsexpert- Stockholm

 38. Master thesis about brass at Swerea KIMAB- Stockholm

 39. PhD studentship within the area of precipitation processes in steel- Stockholm

 40. Är du vår nya CFO?- Stockholm


Mer beskrivning

Forskare – Analytisk processövervakning
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista och är idag ca 150 medarbetare. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med experimentellt forskningsarbete inom analytisk processövervakning. Tyngdpunkten ligger på spektroskopiska och ultraljudsbaserade mätmetoder för materialanalys och karaktäristik. Exempel på tekniker som idag är stora arbetsområden är optisk emissionsspektroskopi (OES) genom bl.a. Laser-induced Breakdown Spectroscopy (LIBS) och laserinducerat ultraljud (LUS). En växande verksamhet finns även inom traditionellt ultraljud med piezoelektriska givare samt elektromagnetiskt ultraljud (EMAT). Arbetet är en blandning av experimentella undersökningar, teknisk utveckling, teoretiskt utvärderingsarbete samt formulering och försäljning av forskningsprojekt och uppdrag mot företag och forskningsfinansiärer. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med företag och andra forskningsutövare i såväl Sverige som internationellt. Din profil: Du är högskoleutbildad civilingenjör, fysiker eller kemist. Vi ser gärna att du har disputerat och/eller arbetat inom industrin eller forskningsvärlden. Erfarenhet av materialteknik, laserteknik, ultraljud och/eller programmering värderas högt. Arbetet innebär många kundkontakter och ställer därför krav på att du har lätt för att formulera dig i både tal och skrift. Den sökande ska behärska både svenska och engelska. Som person ser vi gärna att du är utåtriktad och trivs med såväl laborativt arbete som i sociala situationer. Vi söker dig som är drivande och har förmågan att sätta ditt arbete i ett större sammanhang. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora laboratorier i moderna lokaler i Kista. Du kommer att arbeta som forskare inom sektionen Material Analysis & Monitoring där 12 personer är verksamma. Det är en tjänst med goda personliga utvecklingsmöjligheter. Du kommer att arbeta både i stora fleråriga nationella och internationella projekt samt med korta uppdrag för enskilda industrikunder. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Placeringsort: Stockholm. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB 13:03, senast den 26 augusti 2013. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-28
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare – Analytisk processövervakning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare – Analytisk processövervakning

Erfaren forskare inom legeringsutveckling med kunskaper i modellering
sökes till Swerea KIMAB, Europas ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med ca 150 medarbetare. Vi arbetar med industrinära forskning och utveckling i Stockholm tillsammans med svenska och internationella företag inom främst tillverknings- och processindustrin. Våra fyra värdegrunder kundvärde, professionalism, lagspel och innovation vägleder oss i det dagliga arbetet gentemot våra kunder och internt inom koncernen. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med termodynamiska och kinetiska beräkningar för legeringsutveckling. Du kommer att undersöka kopplingar mellan mikrostruktur, sammansättning och utskiljningar i metalliska material både experimentellt och teoretiskt. Resultaten används för att bygga ett utökat och förbättrat verktyg för legerings­utveckling. Arbetet sker i nära kontakt med såväl industrirepresentanter som forskare vid flera universitet och högskolor. Din profil: Du som söker tjänsten ska ha dokumenterad erfarenhet inom området. Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning med inriktning materialveteskap. Det är en fördel om du har en licentiat eller doktorsutbildning inom området. Erfarenhet av termodynamisk eller kinetisk modellering samt industriell erfarenhet är en merit. Arbetet innebär många kundkontakter och kräver därmed att du har lätt för att formulera dig både i tal och skrift samt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats. Du kommer att arbeta i nära samverkan med flera forskare och specialister. Vi har specialbyggda laboratorier, tillgång till avancerad elektronmikroskopi och analystekniker. Projektarbete bedrivs både inom Swerea KIMAB och i samverkan med kundföretag, andra institut och högskolor. Det ger goda möjligheter till personlig utveckling och skapande av eget kontaktnät. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer 2013:01 senast den 16 augusti 2013. (Förläng ansökningstid!) Fackliga företrädare: Magnus Nordling, Sv. Ing. och Lena Tuveson-Carlström, Unionen, tel 08-440 48 00. Besök www.swereakimab.se om du vill veta mer om oss.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-25
Sök fler jobb liknande: lediga Erfaren forskare inom legeringsutveckling med kunskaper i modellering jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Erfaren forskare inom legeringsutveckling med kunskaper i modellering

Projektledare inom polymera material
Inom sektionen ”Korrosion av polymera material i krävande miljöer” är vi idag sju medarbetare som arbetar med plast i processutrustning främst inom Pappers & Massa-, Stål-, Kemisk-, Energi-, Kärnkrafts- och övrig processindustri. Sektionen har mer än 30 års erfarenhet av forskning och utveckling av plast i korrosiva miljöer och vi har som mål att växa de närmaste åren. Vi har därför stort behov av att rekrytera kompetenta medarbetare. Dina arbetsuppgifter: Vi söker en projektledare/forskare som vill vara med och utveckla sektionen för polymera material i krävande miljöer. Du är en engagerad person och det är en fördel om du har erfarenhet av något av ovanstående områden. För att bli framgångsrik i rollen bör du ha en god förmåga att skapa relationer med kunder och kollegor. Arbetsuppgifterna består dels av att driva och utföra befintliga projekt och uppdrag, dels av att säkerställa långsiktighet genom att generera nya projekt/uppdrag. Arbetet är omväxlande och du får en självständig roll samtidigt som du ingår i ett forskningsteam med mycket kontakter både i Sverige och internationellt. Din profil: Du är civilingenjör eller teknisk doktor inom materialteknik, polymerkemi eller kemi. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet och det är en fördel om du har erfarenhet från något av de områden där vi är verksamma. Du ska ha intresse och drivkraft att lösa tekniska problemställningar. Du bör ha lätt att knyta kontakter och se fördelarna med att arbeta i team. Arbetet innebär många kundkontakter och kräver därför att du har lätt att formulera dig i både tal och skrift. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos ett av Europas ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med 150 medarbetare. Du kommer att ingå i ”Avdelningen Korrosion i krävande miljöer” där 20 medarbetare är verksamma med studier av polymera och metalliska material. Det är en tjänst med goda personliga utvecklingsmöjligheter. Våra fyra värdegrunder kundvärde, professionalism, lagspel och innovation vägleder oss i det dagliga arbetet gentemot våra kunder och internt inom koncernen. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Placeringsort: Stockholm. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB 13:02, senast den 16 augusti 2013. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-24
Sök fler jobb liknande: lediga Projektledare inom polymera material jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Projektledare inom polymera material

Forskare inom legeringsutveckling
Inom avdelningen Virtuella laboratoriet arbetar 10 medarbetare i nära samverkan med forskare och specialister från olika forskningsområden inom Swerea KIMAB, med våra kundföretag, med forskare på andra institut och högskolor. En av våra medarbetare har lämnat forskningsgruppen för en post-doc utomlands och vi söker därför en ersättare för arbete i pågående projekt och uppdrag. Du kommer att undersöka kopplingar mellan mikrostruktur, sammansättning och utskiljningar i metalliska material, både experimentellt och teoretiskt. Resultaten kommer att användas för att bygga ett utökat och förbättrat verktyg för legerings­utveckling. Arbetet utförs i nära samverkan med kundföretagen, och anpassas till behoven i industrin. Vissa projekt utförs i samverkan med forskare med expertkunskap inom området på KTH, Materialvetenskap.    Du är civilingenjör med inriktning materialvetenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av termodynamisk och kinetisk modellering. Licentiat eller doktorsutbildning inom området eller industriell bakgrund är en merit, men även nyutexaminerade kan komma ifråga. Som person är du engagerad, relationsskapande och har lätt för att kommunicera. Arbetet innebär många kundkontakter i Sverige och internationellt. Tjänsten kräver därmed att du har lätt för att formulera dig både i tal och skrift samt att du behärskar svenska och engelska.  Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos ett av Europas ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med 150 medarbetare. Du kommer att arbeta i nära samverkan med forskare och specialister. Det ger goda möjligheter till personlig utveckling.   Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Placeringsort: Stockholm. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB_06 senast den 25 oktober 2013. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-08
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom legeringsutveckling jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom legeringsutveckling

Forskningsledare inom mekanisk provning
Inom forskningsområdet är vi idag ett 20-tal medarbetare som arbetar med forsknings- och utvecklingsprojekt avseende högtemperaturmaterial och mekanisk provning mot olika företag, universitet och högskolor, nationella program samt EU-finansierade projekt. Vi söker dig som vill leda arbetet med att utveckla forskningsområdet. Som forskningsledare har du vetenskapligt ansvar samt budgetansvar för verksamhetsområdet, dess utveckling och att säkerställa långsiktighet genom att generera nya projekt/uppdrag. Vidare ansvarar du för att bygga och underhålla affärs- och kundrelationer. I dina arbetsuppgifter ingår också att skapa samarbeten mellan samt koordinera verksamheterna i Sverige och i Frankrike vilket är av strategiskt intresse för företaget. Du kommer även att verka inom andra forskningsområden internt på företaget Du är civilingenjör eller teknisk doktor inom materialteknik, kemi eller fysik. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från industri, institut eller högskola. Har du erfarenhet av marknadsfrågor är det ett extra plus. Som person är du engagerad, relationsskapande och drivande samt har lätt för att kommunicera både på svenska och engelska. Du bör ha tidigare erfarenhet av att leda och samarbeta med kvalificerad personal. I ditt arbete kommer du att ha tillgång till en av Sveriges största maskinparker för mekanisk provning. I den finns utrustningar för utmatting vid låga och höga temperaturer, krypprovning, dragprovning, provning i aggressiv miljö med mera. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos ett av Europas ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med 150 medarbetare. Du kommer att ingå i avdelningen Materialegenskaper och Teknisk support där 15 medarbetare är verksamma, men du kommer att arbeta tillsammans med hela forskningsorganisationen.  Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Plceringsort: Stockholm Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB_07 senast den 25 oktober 2013.  Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-08
Sök fler jobb liknande: lediga Forskningsledare inom mekanisk provning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskningsledare inom mekanisk provning

Chef för sektionen Korrosion av polymera material
Inom sektionen är vi idag sju medarbetare som arbetar med plast i utrustningar främst inom papper & massa, processindustrin samt energisektorn. Sektionen har mer än 30 års erfarenhet av forskning och utveckling av plast i korrosiva miljöer och vi har som mål att växa de närmaste åren. Vår nuvarande sektionschef lämnar oss nu för nya utmaningar. Vi söker dig som vill leda arbetet med att utveckla sektionen vidare. Som sektionschef har du ansvar för verksamhetens resurser som personal och laboratorier. I dina arbetsuppgifter ingår även att driva projekt samt säkerställa långsiktighet genom att generera nya projekt/uppdrag. I det arbetet ingår du i forskningsteamet med mycket kontakter både i Sverige och internationellt. I rollen som sektionschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Du är civilingenjör eller teknisk doktor inom materialteknik, polymerkemi eller kemi. Vi ser gärna att du har disputerat men tjänsten kan även passa för en person med forskningsintresse och lång industrierfarenhet av polymera material. Som person är du engagerad, relationsskapande och drivande samt har lätt för att kommunicera. Du bör ha tidigare erfarenhet av att leda kvalificerad personal. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos ett av Europas ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med 150 medarbetare. Du kommer att ingå i Avdelningen Korrosion i krävande miljöer där 20 medarbetare är verksamma med studier av polymera och metalliska material. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Placeringsort: Stockholm Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB_05 senast den 25 oktober 2013.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-08
Sök fler jobb liknande: lediga Chef för sektionen Korrosion av polymera material jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Chef för sektionen Korrosion av polymera material

Forskningsledare inom ytteknik
Forskningsområdet omfattar yttekniska och tribologiska frågeställningar framförallt inom fordons- och metallindustrin. Industrins behov är i fokus och våra projekt och uppdrag handlar om att utveckla och karakterisera tekniska ytor och ytbeläggningar för olika tillämpningar och miljöer. Korrosionsbeständighet, processrenhet, lågfriktionsegen­skaper och nötningsmotstånd utgör exempel på egenskaper vi arbetar med. Projekten drivs i nära samverkan med företag och andra forskningsutförare i Sverige såväl som internationellt. Vi söker dig som vill driva och utveckla forskningsområdet, vår målsättning är att området ska växa under kommande år. Formulering och försäljning av forskningsprojekt och uppdrag mot företag och forskningsfinansiärer är en viktig del av arbetet. Som forskningsledare har du ansvar för verksamheten inom ytteknik men inte personalansvar. I dina arbetsuppgifter ingår att driva projekt samt att föra en kontinuerlig dialog med våra kunder inom industrin och med kollegor inom Swerea KIMAB och Swerea-koncernen. Du är civilingenjör eller teknisk doktor inom kemi, fysik eller materialteknik. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från industri, institut eller högskola. Som person är du engagerad, relationsskapande och drivande samt har lätt för att kommunicera både på svenska och engelska. Tidigare ledarerfarenhet värderas högt. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos ett av Europas ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med 150 medarbetare. Du kommer att ingå i avdelningen ”Materialanalys, Ytteknik och Korrosionsskydd” där 25 medarbetare är verksamma, men du kommer att arbeta tillsammans med hela forskningsorganisationen.   Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Placeringsort: Stockholm Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB_08 senast den 8 november 2013. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-09
Sök fler jobb liknande: lediga Forskningsledare inom ytteknik jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskningsledare inom ytteknik

Chef för sektionen Korrosion av polymera material
Inom sektionen är vi idag sju medarbetare som arbetar med plast i utrustningar främst inom papper & massa, processindustrin samt energisektorn. Sektionen har mer än 30 års erfarenhet av forskning och utveckling av plast i korrosiva miljöer och vi har som mål att växa de närmaste åren. Vår nuvarande sektionschef lämnar oss nu för nya utmaningar. Vi söker dig som vill leda arbetet med att utveckla sektionen vidare. Som sektionschef har du ansvar för verksamhetens resurser som personal och laboratorier. I dina arbetsuppgifter ingår även att driva projekt samt säkerställa långsiktighet genom att generera nya projekt/uppdrag. I det arbetet ingår du i forskningsteamet med mycket kontakter både i Sverige och internationellt. I rollen som sektionschef ingår du i avdelningens ledningsgrupp. Du är civilingenjör eller teknisk doktor inom materialteknik, polymerkemi eller kemi. Vi ser gärna att du har disputerat men tjänsten kan även passa för en person med forskningsintresse och lång industrierfarenhet av polymera material. Som person är du engagerad, relationsskapande och drivande samt har lätt för att kommunicera. Du bör ha tidigare erfarenhet av att leda kvalificerad personal. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos ett av Europas ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med 150 medarbetare. Du kommer att ingå i Avdelningen Korrosion i krävande miljöer där 20 medarbetare är verksamma med studier av polymera och metalliska material. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Placeringsort: Stockholm Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB_05 senast den 28 oktober 2013.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-28
Sök fler jobb liknande: lediga Chef för sektionen Korrosion av polymera material jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Chef för sektionen Korrosion av polymera material

Forskare inom legeringsutveckling
Inom avdelningen Virtuella laboratoriet arbetar 10 medarbetare i nära samverkan med forskare och specialister från olika forskningsområden inom Swerea KIMAB, med våra kundföretag, med forskare på andra institut och högskolor. En av våra medarbetare har lämnat forskningsgruppen för en post-doc utomlands och vi söker därför en ersättare för arbete i pågående projekt och uppdrag. Du kommer att undersöka kopplingar mellan mikrostruktur, sammansättning och utskiljningar i metalliska material, både experimentellt och teoretiskt. Resultaten kommer att användas för att bygga ett utökat och förbättrat verktyg för legerings­utveckling. Arbetet utförs i nära samverkan med kundföretagen, och anpassas till behoven i industrin. Vissa projekt utförs i samverkan med forskare med expertkunskap inom området på KTH, Materialvetenskap.    Du är civilingenjör med inriktning materialvetenskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av termodynamisk och kinetisk modellering. Licentiat eller doktorsutbildning inom området eller industriell bakgrund är en merit, men även nyutexaminerade kan komma ifråga. Som person är du engagerad, relationsskapande och har lätt för att kommunicera. Arbetet innebär många kundkontakter i Sverige och internationellt. Tjänsten kräver därmed att du har lätt för att formulera dig både i tal och skrift samt att du behärskar svenska och engelska.  Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos ett av Europas ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med 150 medarbetare. Du kommer att arbeta i nära samverkan med forskare och specialister. Det ger goda möjligheter till personlig utveckling.   Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Placeringsort: Stockholm. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB_06 senast den 28 oktober 2013. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-28
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom legeringsutveckling jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom legeringsutveckling

Forskare inom material och tillverkningsprocesser
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista utanför Stockholm och är idag ca 150 medarbetare.  Dina arbetsuppgifter: Du kommer vara deltid industridoktorand i samarbete med Högskolan Väst inom skärande bearbetning tillsammans med GKN-Aero. Som forskare på Swerea KIMAB innefattar ditt arbete, planering, utförande och analys av skärförsök i svarv, fräs och en 5-axlig CNC maskin. Du kommer ha tillgång till avancerade elektronmikroskopi för analys av skärförsök, med syfte att koppla materialegenskaper till skärbarhet och skärförslitningsmekanismer. Utöver de uppgifterna kommer du vara delaktig i flera projekt inom andra forskningsområden. Som industridoktorand inskriven på Högskolan Väst ingår också regelbundna resor till Trollhättan. Din profil: Du är i grunden civilingenjör med inriktning materialteknik eller maskin. Du brinner för forskning och vill vara industridoktorand. Arbetet innebär mycket kundkontakter och ställer därför krav på att du är engagerad, relationsskapande och drivande samt har lätt för att kommunicera på svenska och engelska i både tal och skrift. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats med moderna laboratorieresurser. Du kommer att arbeta som forskare inom Sektionen ”Material och tillverkningsprocesser”. Sektionen har fem medarbetare, men du kommer att arbeta med hela forskningsorganisationen.  Du kommer att arbeta både i stora fleråriga projekt och med korta uppdrag för enskilda industrikunder. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB_01 senast den 16 mars 2014. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-25
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom material och tillverkningsprocesser jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom material och tillverkningsprocesser

Forskare inom termomekaniska processer och glödgning
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa industrinytta genom företagsnära forskning tillsammans med svenska och internationella företag inom främst tillverknings- och processindustrin. Vi är belägna i Kista och är idag ca 150 medarbetare. Europas ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med ca 150 medarbetare. Vi arbetar med industrinära forskning och utveckling i Stockholm tillsammans med svenska och internationella företag inom främst tillverknings- och processindustrin. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med termomekaniska processer och glödgning både praktiskt i våra välutrustade laboratorier, med både dilatometer och Gleebleutrustning, men också med framtagning av numeriska analysverktyg för att tolka resultaten från dessa. Du kommer att undersöka kopplingar mellan processparametrar, legeringsinnehåll, mikrostruktur och mekaniska egenskaper i metalliska material både experimentellt och teoretiskt. Resultaten används för att hitta optimal processväg för våra kunders produkter (huvudsakligen höghållfasta stål) och arbetet sker i nära samarbete med dessa. Din profil: Du som söker tjänsten ska ha dokumenterad erfarenhet och intresse för området. Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning eller högskoleutbildning med inriktning materialvetenskap. Forskarutbildning är också en merit men inte ett krav. Erfarenhet av numerisk modellering och kunskaper om fenomen som återhämtning, rekristallisation, utskiljningsförlopp och korntillväxt samt industriell erfarenhet är en merit. Arbetet innebär många kundkontakter och kräver att du har lätt för att formulera dig både i tal och skrift. Tjänsten kräver att du behärskar engelska i tal och skrift. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats där du kommer att arbeta i nära samverkan med flera forskare och specialister. Vi har moderna, specialbyggda laboratorier, tillgång till avancerad elektronmikroskopi och analystekniker. Projektarbete bedrivs både inom Swerea KIMAB och i samverkan med kundföretag, andra institut och högskolor. Det ger goda möjligheter till personlig utveckling och skapande av eget kontaktnät. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Placeringsort: Kista Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB /2014/02, senast den 2 juni 2014.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 04-29
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom termomekaniska processer och glödgning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom termomekaniska processer och glödgning

Polymera material behöver förstärkning
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista och är idag ca 150 medarbetare. Inom sektionen ”Korrosion av polymera material i krävande miljöer” är vi idag sju medarbetare som arbetar med plast i processutrustning, främst inom Pappers & Massa-, Stål-, Kemisk-, Energi-, Kärnkrafts- och övrig processindustri. Sektionen har mer än 30 års erfarenhet av provning, forskning och utveckling av plast i korrosiva miljöer och vi har som mål att växa de närmaste åren. Vi har därför behov av att rekrytera kompetenta medarbetare framöver. Dina arbetsuppgifter: Vi söker för tillfället en person som vill vara med och genomföra kortare industriuppdrag och delaktig i längre projekt inom polymera material i krävande miljöer. Du är en engagerad och initiativrik lagspelare som gillar att jobba med testutrustningar och analysinstrument och som kan avrapportera snabbt och tydligt. Det är en fördel om du har erfarenhet av något av ovanstående områden. För rätt person kan det så småningom leda till en roll som projektledare. I den rollen bör du ha god förmåga att skapa relationer med kunder och kollegor. Din profil: Du är civilingenjör eller teknisk doktor inom materialteknik, polymerkemi eller kemi. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet och det är en fördel om du har erfarenhet från något av de områden där vi är verksamma. Du ska ha intresse av och drivkraft för att lösa tekniska problemställningar. Du bör ha lätt att knyta kontakter och se fördelarna med att arbeta i team. Arbetet innebär många kundkontakter och kräver därför att du har lätt att formulera dig i både tal och skrift. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats med moderna laboratorieresurser. Du kommer att ingå i ”Avdelningen Korrosion i krävande miljöer” där 20 medarbetare är verksamma med studier av polymera och metalliska material. Det är en tjänst med goda personliga utvecklingsmöjligheter. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Brest, Frankrike. Placeringsort: Kista Anställningstyp: Tillsvidareanställning Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) eller Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00/vx. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB /2014/03, senast den 16 maj.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 04-29
Sök fler jobb liknande: lediga Polymera material behöver förstärkning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Polymera material behöver förstärkning

3D-Printing
Swerea satsar inom 3D-printing och samlar hela koncernens kompetens inom material och produktionsteknik. Till Swerea KIMAB söker vi någon kunnig och intresserad av 3D-printing och pulvermaterialutveckling. Swerea KIMAB är ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa industrinytta genom företagsnära forskning tillsammans med svenska och internationella företag inom främst tillverknings- och processindustrin. Dina arbetsuppgifter: Du initierar, planerar och driver projekt inom 3D-printing och pulvermaterialutveckling. Du kommer att arbeta med hela processkedjan från metallpulver-tillverkning till pulvermaterial och egenskaper hos färdig produkt. Försöken görs först i labbskala och resultaten ger dig möjlighet att verifiera dina beräkningsmodeller och teorier. I vårt processimuleringslabb finns en bred instrumentpark med en gasatomiseringsutrustning, kvarnar, blandare, olika typer av ugnar för sintring och värmbehandlingar samt en hetisostatisk press (HIP). Pulverkaraktärisering är en viktig arbetsuppgift och där har Du tillgång till vårt pulverlaboratorium med senaste utrustningen för att bestämma partiklarnas storlek och form kopplat till mätningar av pulveregenskaper och slutliga egenskaper i olika pulverprocesser.   Din profil: Du som söker tjänsten ska ha dokumenterad erfarenhet och intresse för området. Vi söker dig som har en civilingenjörsutbildning eller högskoleutbildning med inriktning materialvetenskap. Forskarutbildning är också en merit men inte ett krav. Erfarenhet av termodynamiska beräkningar samt industriell erfarenhet är en merit.   Arbetet innebär många kundkontakter och kräver att du har lätt för att formulera dig både i tal och skrift samt att du behärskar engelska.   Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats där du kommer att arbeta i nära samverkan med flera forskare och specialister. Vi har moderna, specialbyggda laboratorier, tillgång till avancerad elektronmikroskopi och analystekniker. Projektarbete bedrivs både inom Swerea KIMAB och i samverkan med kundföretag, andra institut och högskolor. Det ger goda möjligheter till personlig utveckling och skapande av eget kontaktnät.   Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike.   Placeringsort: Kista   Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00.   Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB /2014/04, senast den 1 oktober 2014.   Besök www.swereakimab.se om du vill veta mer om oss.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-09
Sök fler jobb liknande: lediga 3D-Printing jobb, 3D-Printing Stockholm, 3D-Printing Swerea KIMAB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: 3D-Printing

Ex-jobb: Korrosion i biobränsle
Syftet med examensarbetet är att utföra laborativ korrosionsprovning av olika material i biodiesel (RME) för att öka förståelsen hur metalliska material och biobränslen interagerar. Detta i syfte att optimera materialvalen i bränslesystemet. I examensarbetet ingår också en litteraturstudie samt viss metodutveckling. För att underlätta övergången till förnybara bränslen krävs ökad kunskap om hur biobränslen och metaller i bränslesystemet interagerar. Idag används metaller (zink, koppar) som i kontakt med biodiesel vid ogynnsamma förhållanden snabbt korroderar. Förutom att komponenten skadas försämras även motorolja och bränsle av korrosionsprodukter som dessutom sätter igen bränsleinsprutare. Metallerna har i övrigt goda mekaniska egenskaper och det finns därför stora vinster med att fortsätta använda dem, under rätt förhållanden. Detta projekt syftar till att identifiera dessa förhållanden.   Genom att utforma speciellt designad korrosionsprovning anpassad efter kunskap och erfarenheter från tidigare genomförda projekt inom ämnet kan konkreta resultat fås angående korrosionen hos valda metaller. Denna typ av provning kan skapa ett så kallat konstruktionsfönster för de provade metallerna och ligga till grund för optimerade materialval för användning i bränslesystemet.   Projektet kommer innefatta en litteraturstudie samt en större experimentell del med målet att undersöka förutsättningarna för användning av valda metaller i biobränsle. Olika parametrars inverkan på korrosionen av metaller samt åldringen av bränslet kommer att kartläggas, för att kunna ta fram ett konstruktionsfönster för de valda metallerna. Projektet kommer vara knutet till ett nu löpande industriprojekt inom Swerea KIMAB vilket innebär att delar av projektet förblir sekretessbelagt.   Examensarbetet inkluderar: * Litteraturstudie * Laborativa försök i form av en parameterstudie * Kemiska analyser av bränslet * Korrosionsutvärdering av materialprover * Analys och rapportering av resultat   Din profil: Vi söker dig som läser en civilingenjörsutbildning inom material, kemi eller motsvarande.   Ort: Arbetet kommer att utföras på Swerea KIMAB i Kista.   Startdatum: Januari 2015. Vi vill ha din ansökan senast 23 november. Bifoga CV och personligt brev.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-17
Sök fler jobb liknande: lediga Ex-jobb: Korrosion i biobränsle jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ex-jobb: Korrosion i biobränsle

Ex-jobb: Fogning av tunnplåtkomponenter för personbilsapplikationer
Detta examensarbete syftar till att utveckla en innovativ fogningsteknik för framställning av sandwichkonstruktioner i höghållfast stål. Utmaningen är att hitta en rationell och snabb fogningsprocess som kan införas i en befintlig produktionslina, och samtidigt kunna möta en rad krav som till exempel; mekanisk styrka, korrosionsmotstånd och lågt pris. Bakgrund: Bilindustrin är teknikdrivande och de söker hela tiden efter nya innovativa lösningar för att möta de alltmer ökade kraven på viktminskning och samtidigt ökat krockskydd. Historiskt sett har minskad vikt på fordon erhållits via introduktion av mer höghållfasta material. Detta har gjort att man har kunnat tillverka en och samma produkt, med bibehållen eller ökad prestanda, men med minskad vikt genom att använda mindre och starkare material. Detta koncept har varit framgångsrikt en längre tid men allteftersom materialen blir starkare och produkterna allt tunnare, uppkommer andra typer av problem så som risk för buckling och andra styvhetsrelaterade problem. En möjlig lösning för att erhålla en produkt med tillräcklig styvhet samt låg vikt är att göra en sandwichkonstruktion. Mål: Examensarbetet ska leda till en robust process för sammanfogning av föreslagen stål- och ytbeläggningslösning. Genomförande: Projektet kommer börja med en studie av sammanfogning av höghållfasta stål samt en större experimentell del med målet att undersöka förutsättningarna för fogning av en specifik stål- och ytbeläggningslösning. Projektet kommer vara knutet till ett nu löpande industriprojekt inom Swerea KIMAB vilket innebär att delar av projektet förblir sekretessbelagt. Examensarbetet genomförs på Swerea KIMAB i Kista och kan starta omgående (hösten 2014). Din profil: Vi söker dig som går sista året på civilingenjörsutbildning med inriktning materialvetenskap, maskinteknik eller motsvarande. Vi vill att du har god initiativförmåga, är van att tänka analytiskt och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Kontaktperson: Paul Janiak, paul.janiak@swerea.se, tel 076 126 40 95
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-17
Sök fler jobb liknande: lediga Ex-jobb: Fogning av tunnplåtkomponenter för personbilsapplikationer jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ex-jobb: Fogning av tunnplåtkomponenter för personbilsapplikationer

Ex-jobb: Optimerad svetsning genom simulering av inträngning
Mål: Att via finita element (FE) simulera processen med olika parametervariationer och belysa vilken hjälp man kan ha av Fesimulering för att optimera processen. Upplägg: Hur exjobbet ska läggas upp måste diskuteras mer ingående, men nedan ges en grundtanke: Simuleringsfallet sammanfattas enligt: * En fogtyp simuleras * Två ljusbågar (eller troligen endast två punktformiga värmekällor i rörelse) används i modellen. Dessa är helst placerade med ett reglerbart avstånd sinsemellan (eventuellt studeras endast några olika fasta avstånd). * Svetsning sker med olika hastigheter, varvid ljusbågarna (eller de punktformiga värmekällorna) rör sig i linje efter varandra längs med svetsfogen. Hastigheterna sättes som hög, normal och låg. * Som svetsdata ska två olika kombinationer av parameteruppsättningar användas (detta ger olika energitillförsel), en symmetrisk och en asymmetrisk. * För dessa kombinationer beräknas erhållen inträngningsprofil (uppsmältningsprofil) och de olika fallen jämförs med varandra. Bakgrund: Vid modern högproduktiv svetsning, något som är ytterst viktigt för att kunna behållatillverkningsanläggningar i höglöneländer, används ofta dubbla strömkällor och dubbla elektroder (dubbla ljusbågar som transporterar smält tillsatsmaterial till fogen). Vid försök med denna så kallade dubbeltrådssvetsning (svetsning av medelgrova stål) har det visat sig att för vissa kombinationer av svetsparametrar så fås en större inträngning i grundmaterialet än väntat. Inträngningen (uppsmältningsdjupet) är en viktig parameter för förbandets hållfasthet och även för den möjliga produktivitet (svetshastighet) som kan uppnås. Orsaken till denna djupare inträngning är inte helt klarlagd, men det bör kunna förklaras via en simulering av värmetillförseln och rörelser i smältbadet. En simulering kan ge djupare förståelse för fenomenet och därmed öppna för en optimeringsteknik för denna typ av svetsning. Tanken är att använda FEMLAB eller liknande program för att studera några ”svetsfall” i en jämförande studie. - Kan vi med hjälp av detta förstå vad som händer och hur vi ska kombinera parametrarna för att optimera processen? Fallet är viktigt för industrin och kan möjliggöra väsentligt förbättrad svetsteknik i våra verkstäder. Kontaktperson: Joakim Hedegård tel. 08-440 48 94
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-17
Sök fler jobb liknande: lediga Ex-jobb: Optimerad svetsning genom simulering av inträngning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ex-jobb: Optimerad svetsning genom simulering av inträngning

Graduate work: A web based information system for estimating atmospheric ..
A web based information system for estimating atmospheric corrosivity Information on the corrosivity in a given area is crucial for proper selection of materials, corrosion protection methods and lifetime estimations. Such data have clear economic impact and are thus often requested by civil engineers, corrosion experts and decision makers. The corrosivity of different metals such as carbon steel, zinc, copper and aluminium can be estimated if data of environmental parameters for the actual location are available.  Swerea KIMAB needs a web based system for estimating atmospheric corrosivity. As a first step to reach this goal, the following parts need to evaluated and examined: * Different options for a graphical user interface for input of geographical data (point, area or route), possibly based on services from existing providers such as google maps; * Different options for a framework for handling gridded data of environmental parameters in txt and netcdf formats to ensure that continuous model development can be implemented efficiently; * Different options for a graphical user interface for output of corrosivity data and uncertainties for a user familiar with but not expert in atmospheric corrosion. The system shall be built on open standard components and shall be easy to both use and administer. Modern structure is a must, preferably built as a module incorporated in an on module based content management systems like Wordpress or Drupal. The system should be assessable from mobile units. The goal is to examine different options and to develop at least one prototype/example that can be used for demonstration purposes to customers based on a simple model with existing environmental data. Development of the corrosivity model is outside the scope of the project. If licensing fees for software and content must be included the cost shall be estimated and put in relation to all available alternatives. The work will be performed at Swerea KIMAB (Kista). Contact person: Johan Tidblad, johan.tidblad@swerea.se
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-17
Sök fler jobb liknande: lediga Graduate work: A web based information system for estimating atmospheric .. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Graduate work: A web based information system for estimating atmospheric ..

Forskare inom analytisk processövervakning
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista och har ca 150 medarbetare. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med experimentellt forskningsarbete inom processövervakning, kontaktlösa mätmetoder och oförstörande provning. Tyngdpunkten ligger på ultraljudsbaserade och spektroskopiska mätmetoder för materialanalys och karaktäristik. Exempel på tekniker som idag är viktiga verksamhetsområden är traditionellt ultraljud, EMAT, optisk emissionsspektroskopi (OES) genom bl.a. Laser-induced Breakdown Spectroscopy (LIBS) och laserinducerat ultraljud (LUS). Arbetet är en blandning av experimentella undersökningar, teknisk utveckling, teoretiskt utvärderingsarbete samt formulering och försäljning av forskningsprojekt och uppdrag mot företag och forskningsfinansiärer. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med företag och andra forskningsutövare såväl i Sverige som internationellt. Din profil: Du är högskoleutbildad civilingenjör, materialvetare, fysiker eller kemist. Vi ser  gärna att du har disputerat eller arbetat inom industrin eller forskningsvärlden. Erfarenhet av materialteknik, ultraljudsundersökningar, programmering i LabVIEW/Matlab eller laserteknik värderas högt. Har du dessutom erfarenhet från metallproducerande eller metallanvändande industri så är detta mycket positivt. Även erfarenhet från arbete med industrirobotar och fogningsprocesser är positivt. Arbetet innebär många kundkontakter och ställer därför krav på att du har lätt för att formulera dig i både tal och skrift, både på svenska och engelska. Som person ser vi gärna att du är utåtriktad och trivs med såväl laborativt arbete som i sociala situationer. Vi söker dig som är drivande och har förmågan att sätta ditt arbete i ett större sammanhang. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora laboratorier  i moderna lokaler i Kista. Du kommer att arbeta som forskare inom sektionen Material Analysis & Monitoring där 8 personer idag är verksamma. Det är en tjänst med goda personliga utvecklingsmöjligheter. Du kommer att arbeta både i stora fleråriga nationella och internationella projekt samt med korta uppdrag för enskilda industrikunder. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen),  tel 08-440 48 00. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB/2014/05 senast den 20/1 2015. Vill du veta mer om oss besök gärna vår webplats, www.swereakimab.se
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 12-17
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom analytisk processövervakning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom analytisk processövervakning

Forskare inom korrosion och korrosionsskydd
att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista och har ca 150 medarbetare. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med forskning och provning inom korrosion och korrosionsskydd. Tyngdpunkten ligger på korrosion i infrastruktur och korrosion i jord men även andra områden inom korrosion kan vara aktuella. Arbetet kommer i början att utföras i tätt samarbete med erfarna korrosionsexperter, för att på sikt bli alltmer självständigt. Arbetet innebär i första hand att medverka i konsultarbeten, forskningsprojekt och provningsuppdrag. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med företag samt andra forskningsutövare, i första hand i Sverige men även internationellt. Din profil: Du är högskoleutbildad inom material eller kemi. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av arbete med korrosion och korrosionsskydd. Erfarenhet av forskning och konsultarbete relaterad till korrosion och metalliska material är meriterande. Har du dessutom kunskaper och erfarenhet gällande korrosion i jord och infrastruktur så är detta mycket positivt. Arbetet innebär många kundkontakter och ställer därför krav på att du har lätt för att formulera dig i både tal och skrift, på svenska och engelska. Som person ser vi gärna att du är utåtriktad och trivs med såväl provningsarbete och inspektioner på fält, laborativt arbete som i sociala situationer. Vi söker dig som är drivande, kan arbeta självständigt och har förmågan att hålla många bollar i luften. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora laboratorier i moderna lokaler i Kista. Detta är en tjänst som kan vidareutvecklas efter din förmåga och erbjuder goda personliga utvecklingsmöjligheter. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen),  tel 08-440 48 00. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB/2015/3 senast den 15 februari 2015. Vill du veta mer om oss besök gärna vår webplats, www.swereakimab.se
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 01-28
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom korrosion och korrosionsskydd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom korrosion och korrosionsskydd

Forskare och utvecklare inom Fogningsteknik
sökes till Fogningscentrum (Centre for Joining & Structures) vid Swerea KIMAB, ett ledande material- och korrosionsforskningsinstitut med 150 medarbetare. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora laboratorier i moderna lokaler i Kista, norr om Stockholm. Tillsammans med svenska och internationella företag inom främst tillverknings- och processindustrin arbetar vi med industrinära forskning och utveckling. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med utveckling av framtidens fogningsteknik med tillämpningar inom främst fordons- och kraftindustrin. Våra projekt fokuserar här på lättare och starkare konstruktioner baserade på användning av ultrahöghållfasta stål, lättmetaller eller multimateriallösningar. Du optimerar såväl termiska som mekaniska fogningsprocesser som MIG lödning, FSW, nitning, skruvning eller kombinationsprocesser som laserhybrid eller plasmahybrid till nya material och konstruktioner. I arbetsuppgifterna ingår också att studera och utvärdera helt nya fogningsprocesser. Hållfasthet, kvalitet och livslängd är viktiga områden, liksom produktivitetsaspekter. Erfarenhetsutbyte och interaktion mellan våra olika kompetensområden internt samt med kund är en viktig del av arbetet. Projektledning ingår som en del av dina arbetsuppgifter. Som projektledare har du budgetansvar och arbetar parallellt inom flera forskningsprojekt och industriuppdrag samtidigt. Din bakgrund: Vi söker en drivande person som kan arbeta såväl enskilt som i grupp. Vi vill att du har god initiativförmåga, är van att tänka analytiskt och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du bör ha en dokumenterad erfarenhet inom området, till exempel forskarutbildning inom fogningsteknik eller några års industrierfarenhet av fogning. Har du en svetsingenjörskompetens, IWE eller IWT samt ytterligare språkkunskaper och erfarenheter som utbildare är detta meriterande. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos norra Europas största resurs för fogningstekniskforskning. Vi täcker in alla fogningstekniker och har ett stort internationellt kontaktnät. Projektarbete bedrivs inom Swerea KIMAB och i samverkan med andra institut och högskolor samt svenska och internationella företag. Det ger goda möjligheter till personlig utveckling och skapande av eget kontaktnät. Vi har ett helägt dotterbolag i Frankrike med forskningsverksamhet i Brest och St Etienne. Placeringsort: Kista Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) eller Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-16
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare och utvecklare inom Fogningsteknik jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare och utvecklare inom Fogningsteknik

Löneadministratör/redovisningsassistent
Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfacetterad arbetsplats med stora moderna lokaler i Kista. Vi är ett industriforskningsinstitut som arbetar med forskning och utveckling inom korrosions- och metallforskning i nära samarbete med svenska och internationella företag, högskolor och institut. Vår styrka är tillämpad forskning med kundnyttan i fokus. Som löneadministratör/redovisningsassistent kommer du att självständigt ansvara för hela löneprocessen för cirka 150 löner (löner, kontrolluppgifter och hantering av kollektivavtal, pensioner samt rapportering och kontakt med olika myndigheter). Du kommer även att arbeta nära övriga på ekonomiavdelningen med uppgifter som exempelvis projektredovisning, löpande redovisning, hantering av kund- och leverantörsreskontra etc.   Vi söker dig som har minst 3-5 års erfarenhet från relevanta arbetsuppgifter. Du är gymnasieekonom eller motsvarande. Det är ett krav att du tidigare har arbetat självständigt med hela löneprocessen. Det är meriterande om du har erfarenhet från Agda PS och Visma PX. Även goda kunskaper i Excel är meriterande.   Tjänsten förutsätter att du är utåtriktad, social och har känsla för service. Du är van att ta egna initiativ, kan samarbeta och har lätt för att lära. Vi tror att du gillar omväxling och ser en utmaning i att lösa problem och skapa ordning och reda. Vidare att du är en person som är noggrann och älskar att arbeta med siffror.   Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 03-17
Sök fler jobb liknande: lediga Löneadministratör/redovisningsassistent jobb, Löneadministratör/redovisningsassistent Stockholm, Löneadministratör/redovisningsassistent Swerea KIMAB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Löneadministratör/redovisningsassistent

Forskare och utvecklare inom Fogningsteknik
sökes till Fogningscentrum (Centre for Joining & Structures) vid Swerea KIMAB, ett ledande material- och korrosionsforskningsinstitut med 150 medarbetare. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora laboratorier i moderna lokaler i Kista, norr om Stockholm. Tillsammans med svenska och internationella företag inom främst tillverknings- och processindustrin arbetar vi med industrinära forskning och utveckling. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med utveckling av framtidens fogningsteknik med tillämpningar inom främst fordons- och kraftindustrin. Våra projekt fokuserar här på lättare och starkare konstruktioner baserade på användning av ultrahöghållfasta stål, lättmetaller eller multimateriallösningar. Du optimerar såväl termiska som mekaniska fogningsprocesser som MIG lödning, FSW, nitning, skruvning eller kombinationsprocesser som laserhybrid eller plasmahybrid till nya material och konstruktioner. I arbetsuppgifterna ingår också att studera och utvärdera helt nya fogningsprocesser. Hållfasthet, kvalitet och livslängd är viktiga områden, liksom produktivitetsaspekter. Erfarenhetsutbyte och interaktion mellan våra olika kompetensområden internt samt med kund är en viktig del av arbetet. Projektledning ingår som en del av dina arbetsuppgifter. Som projektledare har du budgetansvar och arbetar parallellt inom flera forskningsprojekt och industriuppdrag samtidigt. Din bakgrund: Vi söker en drivande person som kan arbeta såväl enskilt som i grupp. Vi vill att du har god initiativförmåga, är van att tänka analytiskt och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du bör ha en dokumenterad erfarenhet inom området, till exempel forskarutbildning inom fogningsteknik eller några års industrierfarenhet av fogning. Har du en svetsingenjörskompetens, IWE eller IWT samt ytterligare språkkunskaper och erfarenheter som utbildare är detta meriterande. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos norra Europas största resurs för fogningstekniskforskning. Vi täcker in alla fogningstekniker och har ett stort internationellt kontaktnät. Projektarbete bedrivs inom Swerea KIMAB och i samverkan med andra institut och högskolor samt svenska och internationella företag. Det ger goda möjligheter till personlig utveckling och skapande av eget kontaktnät. Vi har ett helägt dotterbolag i Frankrike med forskningsverksamhet i Brest och St Etienne. Placeringsort: Kista Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) eller Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00. Sista ansökningsdatum är den 23 mars 2015.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 03-18
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare och utvecklare inom Fogningsteknik jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare och utvecklare inom Fogningsteknik

Erfaren forskare inom korrosion på metalliska material
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista och har ca 150 medarbetare.  Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta inom olika forsknings- och utvecklingsprojekt samt genomföra kortare industriuppdrag avseende korrosion av metalliska material. Din uppgift inom projekten omfattar allt från projekt- och försöksplanering, experimentella undersökningar som exponering av material i olika miljöer, utvärdering och materialkarakterisering med ett brett spektrum av analystekniker samt rapportering. Arbetet är omväxlande och innebär många kontakter både inom Swerea KIMAB och externt med våra kunder. Du kommer att arbeta både i stora fleråriga projekt och med korta uppdrag för enskilda industrikunder. Din profil: Du är civilingenjör eller teknisk doktor inom materialteknik, kemi eller fysik. Du har erfarenhet av korrosionsforskning, elektrokemi eller metallografi från industrin eller forskningsvärlden.  Du ska ha intresse och drivkraft att lösa tekniska problemställningar, ha lätt att knyta kontakter samt se fördelarna med att arbeta i team. Arbetet innebär många kundkontakter och ställer därför krav på att du har lätt för att formulera dig i både tal och skrift, såväl på svenska som engelska Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora välutrustade laboratorier i moderna lokaler i Kista. Detta är en tjänst som kan vidareutvecklas efter din förmåga och erbjuder goda personliga utvecklingsmöjligheter. Korrosionsforskning inom Swerea KIMAB bedrivs av ca 35 medarbetare i Kista och ungefär lika många vid ett helägt dotterbolag i Frankrike. Arbetet har många olika inriktningar, t.ex. atmosfärisk korrosion, högtemperaturkorrosion, korrosion i infrastrukturen och korrosion av polymerer. Just nu är det korrosion av metalliska material som behöver förstärkning. Det är en tjänst med goda personliga utvecklingsmöjligheter. Placeringsort: Kista Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) eller Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00. Sista ansökningsdatum är den 20 april 2015. Vill du veta mer om oss besök gärna vår webplats, www.swereakimab.se. Lägg in din ansökan i slutet på sidan.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 03-24
Sök fler jobb liknande: lediga Erfaren forskare inom korrosion på metalliska material jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Erfaren forskare inom korrosion på metalliska material

Erfaren forskare inom material och tillverkningsprocesser
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista och har ca 150 medarbetare. Dina arbetsuppgifter: Du kommer vara anställd som forskare inom sektionen för material och tillverkningsprocesser. Som forskare på Swerea KIMAB omfattar ditt arbete, planering, utförande och analys av skärtekniskt arbete i svarv, fräs och en nyinvesterad 5-axlig CNC maskin. Du kommer ha tillgång till avancerade elektronmikroskopi för analys av bl.a. skärverktyg med syfte att koppla materialegenskaper till skärbarhet och förslitnings­mekanismer på skärverktyg. Projektledning ingår som en del av dina arbetsuppgifter. Som projektledare har du budgetansvar och arbetar parallellt inom flera forskningsprojekt och industriuppdrag samtidigt. Du kommer att arbeta både i stora fleråriga projekt och med korta uppdrag för enskilda industrikunder. Din profil: Vi söker en drivande person som kan arbeta såväl enskilt som i grupp. Vi vill att du har god initiativförmåga, är van att tänka analytiskt och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du bör ha en dokumenterad erfarenhet inom t.ex. materialdesign, skärande bearbetning eller produktion, till exempel forskarutbildning eller några års industrierfarenhet. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats med moderna laboratorieresurser. Placeringsort: Stockholm. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) eller Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00/vx. Välkommen med din ansökan senast den 26 april 2015. Skicka in din anmälan till oss genom att fylla i formuläret nedan. Ange referensnummer: Swerea KIMAB/15/07. Du får en bekräftelse på att Swerea KIMAB har mottagit din ansökan.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 03-27
Sök fler jobb liknande: lediga Erfaren forskare inom material och tillverkningsprocesser jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Erfaren forskare inom material och tillverkningsprocesser

Verkstadstekniker
Kreativ verkstadstekniker med CNC erfarenhet och intresse av att bygga egna utrustningar. Som en av medarbetarna i vår ugns-och verkstadshall kommer du att bli en viktig kugge i vårt team och arbeta självständigt med olika typer av arbete som stöd till forskningsorganisationen. Verkstadsvana, CNC-erfarenhet med ställning och riggning samt svetsning är meriterande. Exempel på arbetsuppgifter: tillverkning av provstavar och andra komponenter, värmebehandling av metalliska material; hantering av smältor, t.ex. legeringstillverkning; samt bygga delar till specialutrustningar. Vi söker dig som har minst 3-5 års erfarenhet från relevanta arbetsuppgifter. Du är verkstadsmekaniker eller motsvarande. Kunskaper och erfarenhet av CAD/CAM-program är meriterande. Tjänsten förutsätter att du är utåtriktad, social och har känsla för service. Du har lätt för att samarbeta, ta egna initiativ samt är nyfiken och har lätt för att lära. Du gillar omväxling och ser en utmaning i att lösa problem på ett strukturerat sätt. Vidare är du en person som är noggrann, ordningssam och kvalitetsmedveten. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfacetterad arbetsplats med stora moderna lokaler i Kista. Vi är ett industriforskningsinstitut som arbetar med forskning och utveckling inom korrosions- och metallforskning i nära samarbete med svenska och internationella företag, högskolor och institut. Vår styrka är tillämpad forskning med kundnyttan i fokus. Swerea har ett helägt dotterbolag i Frankrike.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 04-17
Sök fler jobb liknande: lediga Verkstadstekniker jobb, Verkstadstekniker Stockholm, Verkstadstekniker Swerea KIMAB
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Verkstadstekniker

Forskare – Målning som korrosionsskydd
sökes till swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista och har ca 150 medarbetare. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att driva egna utvecklingsprojekt och industriuppdrag avseende organiska korrosionsskydd. Dina uppgifter omfattar allt från projekt- och försöksplanering, experimentella undersökningar som exponering i olika miljöer, både på fält och i labb, utvärdering och karakterisering samt rapportering. Arbetet är omväxlande och bedrivs i nära samarbete med företag samt andra forskningsutövare, i första hand i Sverige men även internationellt. Din profil: Du är högskoleutbildad inom kemi och ytskydd eller polymer och har färgkemisk kompetens. Du bör ha erfarenhet av och arbetat med organiska beläggningar, till exempel inom utveckling, provning och inspektioner. Vi ser gärna att du har erfarenhet av korrosionsområdet. Som person ser vi gärna att du är utåtriktad och har intresse och drivkraft att lösa tekniska problemställningar samt ser fördelarna med att arbeta i team. Vi söker dig som är framåt och kan arbeta självständigt. Arbetet innebär många kundkontakter och ställer därför krav på att du har lätt för att formulera dig i både tal och skrift och förstå kundens behov. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora laboratorier i moderna lokaler i Kista. Detta är en tjänst som kan vidareutvecklas efter din förmåga och erbjuder goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer att arbeta som forskare i nära samarbete med våra andra korrosionsforskare och ha tillgång till våra välutrustade laboratorier med instrument för såväl analyser som klimatskåp för korrosionsprovning. Du kommer att arbeta både i stora fleråriga projekt och med korta uppdrag för enskilda industrikunder. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike. Tjänsten innebär också ett nära samarbete med detta. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen),  tel 08-440 48 00. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB/2015/9 senast den 27 maj 2015. Skicka in din anmälan till oss genom att fylla i formuläret nedan. Du får en bekräftelse på att Swerea KIMAB har mottagit din ansökan. Vill du veta mer om oss besök gärna vår webplats, www.swereakimab.se
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 04-24
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare – Målning som korrosionsskydd jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare – Målning som korrosionsskydd

Forskare till Virtual Lab
Swerea KIMAB är ett ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista norr om Stockholm och har ca 150 medarbetare. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike och är en del av forskningskoncernen Swerea. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta tillsammans med andra forskare i olika projekt riktade mot främst verkstadsindustrin. Vi bygger datormodeller för olika delar av produkt- och processutvecklingskedjan. Arbetet utförs primärt med finita-elementmetoden (FEM), där vi gör bland annat topologioptimeringar, svetssimuleringar, skärsimuleringar, härdsimuleringar, tillverkningssimuleringar, samt utveckling och implementering av materialmodeller för olika material. Utöver beräkningsresurser förfogar Swerea KIMAB över mycket omfattande experimentella resurser inom provning, avancerad mätteknik och materialanalys. Vår styrka är att kombinera avancerade beräkningsmetoder med experiment för att skapa nytta för våra kunder. Det är därför viktigt att du har lätt att kommunicera dina idéer och ta till dig kunskap och resultat från den experimentella delen av verksamheten. Du kommer även att samarbeta med kollegor vid andra bolag inom Swerea-koncernen, och med forskare vid olika högskolor. Arbetet innebär även kundkontakter för att formulera, realisera och genomföra projekt. Vi har därför höga krav på att du har lätt för att formulera dig i både tal och skrift, både på svenska och engelska. Du kommer att arbeta både i stora fleråriga projekt och med korta uppdrag för enskilda industrikunder. Din profil: Du är i grunden civilingenjör med inriktning mot materialteknik eller hållfasthets-teknik. Goda kunskaper inom materialmekanik och konstitutiv modellering är meriterande. Har du forskarutbildning är detta också meriterande. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från arbete i industrin. Placeringsort: Kista, norr om Stockholm. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00/vx. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB/2015/13 senast den 8 oktober 2015. Du får en bekräftelse på att vi har tagit emot din ansökan.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-08
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare till Virtual Lab jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare till Virtual Lab

Forskare och utvecklare inom fogningsteknik
sökes till Fogningscentrum vid Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista norr om Stockholm och har ca 150 medarbetare. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike och är en del av forskningskoncernen Swerea. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med utveckling av framtidens fogningsteknik med tillämpningar inom främst fordons- och kraftindustrin. Våra projekt fokuserar här på lättare och starkare konstruktioner baserade på användning av ultrahöghållfasta stål, lättmetaller eller multimateriallösningar. Du optimerar såväl termiska som mekaniska fogningsprocesser som MIG lödning, FSW, nitning, skruvning eller kombinationsprocesser som Laserhybrid eller Plasmahybrid till nya material och konstruktioner. I arbetsuppgifterna ingår också att studera och utvärdera helt nya fogningsprocesser. Hållfasthet, kvalitet och livslängd är viktiga områden, liksom produktivitetsaspekter. Projektledning ingår som en del av dina arbetsuppgifter. Som projektledare har du budgetansvar och arbetar parallellt inom flera forskningsprojekt och industriuppdrag. Erfarenhetsutbyte och interaktion mellan våra olika kompetensområden internt samt med kund är en viktig del av arbetet. Din bakgrund: Vi söker en drivande person som ska arbeta såväl enskilt som i grupp. Vi vill att du har god initiativförmåga, är van att tänka analytiskt och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Svetsingenjörskompetens, IWE eller IWT samt ytterligare språkkunskaper och erfarenheter som utbildare är meriterande. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats hos norra Europas största resurs för fogningstekniskforskning. Vi täcker alla fogningstekniker och har ett stort internationellt kontaktnät. Projektarbete bedrivs inom Swerea KIMAB och i samverkan med kundföretag, andra institut och högskolor. Arbetet ger goda möjligheter till personlig utveckling och skapande av eget kontaktnät. Placeringsort: Kista, norr om Stockholm. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) eller Lena Tuveson-Carlström, (Unionen), tel 08-440 48 00/vxl. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer: Swerea KIMAB/2015/12 senast den 30 september 2015. Du får en bekräftelse på att vi har tagit emot din ansökan.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-08
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare och utvecklare inom fogningsteknik jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare och utvecklare inom fogningsteknik

Forskare inom analytisk processövervakning
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista norr om Stockholm och har ca 150 medarbetare. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike och är en del av forskningskoncernen Swerea. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med experimentellt forskningsarbete inom processövervakning, kontaktlösa mätmetoder och oförstörande provning. Tyngdpunkten ligger på spektroskopiska och ultraljudsbaserade mätmetoder för analys och karaktäristik av material. Exempel på tekniker som idag är viktiga verksamhetsområden på Swerea KIMAB är optisk emissionsspektroskopi (OES) genom bl.a. Laser-induced Breakdown Spectroscopy (LIBS), laser-inducerat ultraljud (LUS) samt traditionellt ultraljud. Arbetet är en blandning av experimentella undersökningar, teknisk utveckling, teoretiskt utvärderingsarbete samt formulering samt även försäljning av forskningsprojekt/uppdrag mot företag och forskningsfinansiärer. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med företag och andra forskningsutövare såväl i Sverige som internationellt. Din profil: Du är högskoleutbildad civilingenjör, materialvetare, fysiker eller kemist. Vi ser gärna att du har disputerat eller arbetat inom industrin eller forskningsvärlden. Erfarenhet av materialteknik, laserteknik eller ultraljudsundersökningar värderas högt. Har du dessutom erfarenhet från metallproducerande eller metallanvändande industri är detta mycket positivt. Arbetet innebär många kundkontakter och ställer därför höga krav på att du har lätt för att formulera dig i både tal och skrift, både på svenska och engelska. Som person ser vi gärna att du är utåtriktad och trivs med såväl laborativt arbete som i sociala situationer. Vi söker dig som är drivande och har förmågan att sätta ditt arbete i ett större sammanhang. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora laboratorier i moderna lokaler i Kista. Du kommer att arbeta som forskare inom sektionen Material Analysis & Monitoring där 9 personer idag är verksamma. Det är en tjänst med goda personliga utvecklingsmöjligheter. Du kommer att arbeta både i stora fleråriga nationella och internationella projekt samt med korta uppdrag för enskilda industrikunder. Placeringsort: Kista, norr om Stockholm. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Lena Tuveson-Carlström (Unionen),  tel 08-440 48 00. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB/2015/11 senast den 19 oktober 2015. Du får en bekräftelse på att vi har tagit emot din ansökan.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-08
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom analytisk processövervakning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom analytisk processövervakning

Ex-jobb: Hur uppför sig mekaniskt efterbehandlade svetsar under utmattning?
Bakgrund: I svetsade konstruktioner med dynamisk belastning är det ofta utmattningshållfastheten som blir dimensionerande. Detta innebär i praktiken att om ingen behandling sker av svetsen så är livslängden oavhängig hållfastheten hos materialet. Olika typer av livslängdsökande åtgärder kan användas och HFMI, High Frequency Impact Treatment, som är ett samlingsnamn för olika typer av hamringsprocesser har fått stort intresse på senare år. Användning av HFMI kan, genom introduktion av tryckspänningar i utsatta områden, göra det lönsamt att använda höghållfasta stål i utmattningsbelastade konstruktioner. Många studier har visat teknikens fördelar vid utmattning med konstant amplitud men det finns också dokumenterat att dessa kan elimineras genom enstaka överlaster vid variabel amplitud. Hur dessa de positiva effekterna kvarstår vid höga cykeltal är fortfarande oklart. Detta examensarbete syftar till att undersöka hur HFMI-behandlade svetsar uppför sig under variabel amplitud-utmattning och om det finns några långtidseffekter vid höga cykeltal. Mål: Projektet kommer att inledas med en litteraturstudie av utmattning med olika laster av HFMI-behandlade svetsar. En speciell typ av utmattningsprovstav kommer att tas fram och användas för att undersöka effekterna av olika laster på egenspänningsnivåerna kring svetsen. Projektet kommer vara knutet till ett nu löpande industriprojekt inom Swerea KIMAB vilket innebär att delar av projektet förblir sekretessbelagt. Examensarbetet genomförs på Swerea KIMAB i Kista och är planerat att starta under sommaren/hösten 2015. Din profil: Vi söker dig som går sista året på civilingenjörsutbildning med inriktning Hållfasthetslära, maskinteknik eller motsvarande. Vi vill att du har god initiativförmåga, är van att tänka analytiskt och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska.   Intresserad? Fyll i alla fälten nedan. Du får en bekräftelse på att vi har fått din ansökan om den är korrekt ifylld.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 09-17
Sök fler jobb liknande: lediga Ex-jobb: Hur uppför sig mekaniskt efterbehandlade svetsar under utmattning? jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ex-jobb: Hur uppför sig mekaniskt efterbehandlade svetsar under utmattning?

Ex-jobb: Hur uppför sig mekaniskt efterbehandlade svetsar under utmattning?
Bakgrund: I svetsade konstruktioner med dynamisk belastning är det ofta utmattningshållfastheten som blir dimensionerande. Detta innebär i praktiken att om ingen behandling sker av svetsen så är livslängden oavhängig hållfastheten hos materialet. Olika typer av livslängdsökande åtgärder kan användas och HFMI, High Frequency Impact Treatment, som är ett samlingsnamn för olika typer av hamringsprocesser har fått stort intresse på senare år. Användning av HFMI kan, genom introduktion av tryckspänningar i utsatta områden, göra det lönsamt att använda höghållfasta stål i utmattningsbelastade konstruktioner. Många studier har visat teknikens fördelar vid utmattning med konstant amplitud men det finns också dokumenterat att dessa kan elimineras genom enstaka överlaster vid variabel amplitud. Hur dessa de positiva effekterna kvarstår vid höga cykeltal är fortfarande oklart. Detta examensarbete syftar till att undersöka hur HFMI-behandlade svetsar uppför sig under variabel amplitud-utmattning och om det finns några långtidseffekter vid höga cykeltal. Mål: Projektet kommer att inledas med en litteraturstudie av utmattning med olika laster av HFMI-behandlade svetsar. En speciell typ av utmattningsprovstav kommer att tas fram och användas för att undersöka effekterna av olika laster på egenspänningsnivåerna kring svetsen. Projektet kommer vara knutet till ett nu löpande industriprojekt inom Swerea KIMAB vilket innebär att delar av projektet förblir sekretessbelagt. Examensarbetet genomförs på Swerea KIMAB i Kista och är planerat att starta omgående och genomföras under våren 2016.  Din profil: Vi söker dig som går sista året på civilingenjörsutbildning med inriktning Hållfasthetslära, maskinteknik eller motsvarande. Vi vill att du har god initiativförmåga, är van att tänka analytiskt och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska.   Intresserad? Fyll i alla fälten nedan. Du får en bekräftelse på att vi har fått din ansökan om den är korrekt ifylld.
Företag: Swerea KIMAB
Ort: Stockholm
Publicerad : 10-29
Sök fler jobb liknande: lediga Ex-jobb: Hur uppför sig mekaniskt efterbehandlade svetsar under utmattning? jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ex-jobb: Hur uppför sig mekaniskt efterbehandlade svetsar under utmattning?

Ex-jobb: Fogning av komposit mot metall
Bakgrund För att vara konkurrenskraftiga i framtiden måste flera industrier utveckla lättare produkter, framför allt transportindustrin. Den drivande kraften är minskade CO2-utsläpp och därigenom minskad miljöpåverkan. Viktminskingen utförs oftast genom att man vill konstruera om och direkt byta ut en metallkomponent mot en motsvarande kompositkomponent, eftersom kompositer är mycket lättare. För att detta ska vara möjligt krävs lyckosam sammanfogning mellan komposit och befintlig metallstruktur, s.k. multimaterialfogar. Inom ramen för multimaterialfogar är limning en vanlig metod, men denna har nackdelar som lång processtid, fixtureringskrav samt svårigheter vid härdning. Ofta kombineras limning med mekaniska fogningsmetoder för att hantera några av problemen och ge ökad styrka till förbandet. Under de senaste åren har flera innovativa mekaniska fogningsmetoder dykt upp och några visar hög potential för att kunna blir implementerade i serieproduktion. Syfte Detta examensarbete syftar till att studera hur kompositer och metaller kan fogas med olika metoder. Tre olika innovativa mekaniska fogningsmetoder kommer att bli utvärderade mer detaljerat genom experimentell verksamhet. Mål Projektet kommer att inledas med en litteraturstudie om fogning av komposit mot metall där nya innovativa fogningsprocesser ska kartläggas och bedömas utefter potential. Flera olika materialkombinationer (stål, aluminium, kolfiberförstärkt epoxi, kolfiberförstärkt termoplast etc.) har fogats med tre olika innovativa mekaniska fogningsmetoder, vilka i projektet ska undersökas i detalj inkluderande dragprovning, brottanalyser etc. Målet är att förstå brottmekanismen och hitta den bästa fogningsmetoden för respektive materialkombination. Projektet kommer vara knutet till ett nu löpande projekt inom Swerea KIMAB vilket innebär att delar av projektet förblir sekretessbelagt. Examensarbetet genomförs på Swerea KIMAB i Kista och ämnas starta så snart som möjligt. Din profil Vi söker dig som går sista året på civilingenjörsutbildning med inriktning Hållfasthetslära, Maskinteknik, Materialvetenskap, Lättkonstruktion, eller motsvarande. Vi vill att du har god initiativförmåga, är van att tänka analytiskt och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Ansökan Det är en fördel om du kan påbörja ditt ex-jobb mer eller mindre omgående. Ansökan skickas snarast till Karl Fahlström, karl.fahlstrom@swerea.se.
Företag: Swerea KIMAB AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-17
Sök fler jobb liknande: lediga Ex-jobb: Fogning av komposit mot metall jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Ex-jobb: Fogning av komposit mot metall

Exjobb: Smoothed Particle Hydrodynamics (SPH) in machining
Proposed work To perform two 3D SPH simulations of machining (turning), one with a normal isotropic hardening material model and one with a kinematic hardening material model. Subtasks: Compare the readiness level of SPH simulation techniques in ABAQUS and LS-Dyna. Proposed work * Literature review of the SPH technique in machining * Modelling and simulation in ABAQUS * Modelling and simulation in LS-Dyna * Analysis of results with conclusions * Report Background SPH is mainly used for simulation of fluid flows, but in later years the simulation technique has been applied to solid materials with good results. Specifically this is true in machining simulations where the plastic deformations are significant and standard FEanalyses cannot cope with the severe element distortions involved. SPH is an upcoming technique and can be applied to different problems where plastic deformations are significant, e.g. machining, forging, extrusion, different types of plastic joining, etc. Swerea KIMAB is working as an interim stage between academia and industry and needs to keep track of all possible simulation techniques to be able to serve our industrial members.
Företag: Swerea KIMAB AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 02-24
Sök fler jobb liknande: lediga Exjobb: Smoothed Particle Hydrodynamics (SPH) in machining jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Exjobb: Smoothed Particle Hydrodynamics (SPH) in machining

Forskare inom material- och tillverkningsprocesser
Swerea KIMAB är ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista norr om Stockholm och har ca 150 medarbetare. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike och är en del av forskningskoncernen Swerea. Dina arbetsuppgifter: Du kommer vara anställd som forskare inom sektionen för material och tillverkningsprocesser. Som forskare på Swerea KIMAB omfattar ditt arbete planering, utförande och analys av skärtekniskt arbete i svarv, fräs och en nyinvesterad 5-axlig CNC maskin. Du har tillgång till avancerad elektronmikroskopi för analys av bl.a. skärverktyg med syfte att koppla materialegenskaper till skärbarhet och förslitnings­mekanismer på skärverktyg. Utöver detta kommer du vara delaktig i flera projekt inom andra forskningsområden. Din profil: Du är i grunden civilingenjör med inriktning materialteknik eller maskin. Vi söker en drivande person som kan arbeta såväl enskilt som i grupp. Vi vill att du har god initiativförmåga, är van att tänka analytiskt och kommunicerar väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Har du erfarenhet inom CNC programmering är det meriterande. Intresse i filmning och fotografering eller erfarenhet inom höghastighetsfilmning är också intressant. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats med moderna laboratorieresurser. Placeringsort: Kista, norr om Stockholm. Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) eller Lena Tuveson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00/vx. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB/2016/01 senast den 29 maj 2016. Skicka in din anmälan till oss genom att fylla i formuläret nedan. Du får en bekräftelse på att Swerea KIMAB har mottagit din ansökan.
Företag: Swerea KIMAB AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 05-18
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom material- och tillverkningsprocesser jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom material- och tillverkningsprocesser

Forskare inom korrosionsskydd och korrosionsprovning
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista norr om Stockholm och har ca 150 medarbetare. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med forskning och provning inom korrosion och korrosionsskydd. Tyngdpunkten ligger på korrosionsprovning men även andra områden inom korrosion kan vara aktuella. Arbetet kommer i början att utföras i tätt samarbete med erfarna korrosionsexperter, för att på sikt bli alltmer självständigt. Arbetet innebär i första hand att medverka i konsultarbeten, forskningsprojekt och provningsuppdrag. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med företag samt andra forskningsutövare i Sverige, med vårt helägda dotterbolag i Frankrike och internationellt. Din profil: Du är högskoleutbildad inom material eller kemi. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av arbete med korrosion och korrosionsskydd. Erfarenhet av forskning och konsultarbete relaterad till korrosion och metalliska material är meriterande. Eftersom arbetet inom korrosionsprovning innebär många och täta kundkontakter och offertskrivning är också industrierfarenhet mycket positivt. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora välutrustade laboratorier. Detta är en tjänst som kan vidareutvecklas efter din förmåga och erbjuder goda personliga utvecklingsmöjligheter. Korrosionsforskning inom Swerea KIMAB bedrivs av ca 35 medarbetare i Kista och ungefär lika många vid vårt dotterbolag i Frankrike. Arbetet har många olika inriktningar, t.ex. atmosfärisk korrosion, högtemperaturkorrosion, korrosion i infrastrukturen och korrosion av polymerer. Just nu är det korrosionsskydd och korrosionsprovning som behöver förstärkning. Det är en tjänst med goda personliga utvecklingsmöjligheter. Placeringsort: Kista, norr om Stockholm Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing) och Lena Tueson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00/växel. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB/2016/02 senast den 19 juni 2016. Skicka in din anmälan till oss genom att fylla i formuläret nedan. Du får en bekräftelse på att Swerea KIMAB har mottagit din ansökan. Vill du veta mer om oss besök gärna vår webbplats: www.swereakimab.se
Företag: Swerea KIMAB AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-03
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom korrosionsskydd och korrosionsprovning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom korrosionsskydd och korrosionsprovning

Forskare inom korrosionsskydd och korrosionsprovning
sökes till Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och metallforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista norr om Stockholm och har ca 150 medarbetare. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta med forskning och provning inom korrosion och korrosionsskydd. Tyngdpunkten ligger på korrosionsprovning men även andra områden inom korrosion kan vara aktuella. Arbetet kommer i början att utföras i tätt samarbete med erfarna korrosionsexperter, för att på sikt bli alltmer självständigt. Arbetet innebär i första hand att medverka i konsultarbeten, forskningsprojekt och provningsuppdrag. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med företag samt andra forskningsutövare i Sverige, med vårt helägda dotterbolag i Frankrike och internationellt. Din profil: Du är högskoleutbildad inom material eller kemi. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet av arbete med korrosion och korrosionsskydd. Erfarenhet av forskning och konsultarbete relaterad till korrosion och metalliska material är meriterande. Eftersom arbetet inom korrosionsprovning innebär många och täta kundkontakter och offertskrivning är också industrierfarenhet mycket positivt. Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv och mångfasetterad arbetsplats med stora välutrustade laboratorier. Detta är en tjänst som kan vidareutvecklas efter din förmåga och erbjuder goda personliga utvecklingsmöjligheter. Korrosionsforskning inom Swerea KIMAB bedrivs av ca 35 medarbetare i Kista och ungefär lika många vid vårt dotterbolag i Frankrike. Arbetet har många olika inriktningar, t.ex. atmosfärisk korrosion, högtemperaturkorrosion, korrosion i infrastrukturen och korrosion av polymerer. Just nu är det korrosionsskydd och korrosionsprovning som behöver förstärkning. Det är en tjänst med goda personliga utvecklingsmöjligheter. Placeringsort: Kista, norr om Stockholm Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing) och Lena Tueson-Carlström (Unionen), tel 08-440 48 00/växel. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB/2016/02 senast den 5 augusti 2016. Skicka in din anmälan till oss genom att fylla i formuläret nedan. Du får en bekräftelse på att Swerea KIMAB har mottagit din ansökan. Vill du veta mer om oss besök gärna vår webbplats: www.swereakimab.se
Företag: Swerea KIMAB AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 06-21
Sök fler jobb liknande: lediga Forskare inom korrosionsskydd och korrosionsprovning jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Forskare inom korrosionsskydd och korrosionsprovning

Produktionsintresserad beräkningsexpert
sökes till Virtual Laboratory vid Swerea KIMAB, ett ledande korrosions- och materialforskningsinstitut, med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är belägna i Kista norr om Stockholm och har ca 150 medarbetare. Swerea KIMAB har ett helägt dotterbolag i Frankrike och är en del av forskningskoncernen Swerea. Dina arbetsuppgifter: Du kommer att arbeta i samt driva olika projekt riktade mot industrin i syfte att utveckla framtidens tillverkningsteknik. Främst kommer du att studera tillverkningsprocesser och deras inverkan på hela produktionskedjan. Arbetet kommer att bedrivas i första hand med olika typer av beräkningsmetoder, såsom finita-element-metoden, men även med numerisk analys av dataflöden inom produktionssystem.   Arbetet vid Swerea KIMAB sker i projektform och projekten genomförs i nära samverkan med industriföretag, institut och högskola i Sverige och internationellt. Du kommer att ingå tillsammans med ett tiotal kollegor i sektionen Virtual Laboratory. Arbetet innebär många kundkontakter för att initiera, driva och slutföra projekt.   Swerea KIMAB erbjuder intressanta och utvecklande arbetsuppgifter med moderna laboratorieresurser och beräkningskapacitet.   Din profil: Du är i grunden civilingenjör eller teknologie doktor med inriktning hållfasthetslära eller mekanik. Vi ser gärna att du har god programmeringsvana, samt att du har minst fem års erfarenhet från arbete i industrin. Forskarutbildning inom områdena hållfasthetsteknik eller beräkningsteknik är meriterande.   Placeringsort: Kista, norr om Stockholm   Fackliga företrädare är Magnus Nordling (Sv.Ing.) och Roland Stefansson, tel. 08-440 48 00/vx. Välkommen med din ansökan märkt med referensnummer Swerea KIMAB/2016/03 senast den 31 augusti 2016. Skicka in din anmälan till oss genom att fylla i formuläret nedan. Du får en bekräftelse på att Swerea KIMAB har mottagit din ansökan.
Företag: Swerea KIMAB AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-21
Sök fler jobb liknande: lediga Produktionsintresserad beräkningsexpert jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Produktionsintresserad beräkningsexpert

Master thesis about brass at Swerea KIMAB
Background Brass is an alloy containing copper and zinc as main alloying elements. Other elements are added to improve specific properties, for example 2-3% lead for machinability or 0,1% arsenic for corrosion resistance. Brass is widely used in Sweden for drinking water distribution products, like faucets, couplings, valves etc. However, the brass industry is presently undergoing a major transition switching to low-lead and lead-free materials, due to new health and environmental regulations and pressure from the customers. This implies the use of new materials and need to address challenges related to these. Among others, there are corrosion concerns related to several of the new alloys used, which need to be addressed. The influence of the different alloying elements and processing parameters on the corrosion properties need to be understood in order to allow a safe production of brass components, which will be the aim of the proposed diploma work. This work is related to a larger industrial project involving the Swedish brass manufacturers. The work will be performed at Swerea KIMAB AB, which is a Swedish Research Institute active within the fields of metallic materials and corrosion. We are located in Kista, Stockholm and employ around 150 persons. Aim The aim of this work is to determine the influence of chemical composition and heat treatments (at first hand stress relieving treatments) on the microstructure and corrosion properties of new and traditional brass alloys. Description This work will address these issues by combining alloy production, corrosion testing, microstructure study and analysis of the results. The proposed diploma work will consist in following parts: * Literature study - learning about the topic * Production of samples for 4 different alloys through casting at laboratory scale and different heat treatments in order to obtain different microstructures * Analysis of the microstructure of the samples (LOM and SEM) * Corrosion testing of the samples obtained using at least two different methods (dezincification, grain boundary attack and possibly stress corrosion cracking) * Analysis of the results through microscopy (LOM and SEM) * Interpretation and reporting The expected output is an understanding of the microstructures variables influencing corrosion properties and how they are determined by alloy composition and processing parameters. Profile Engineer studies within materials, chemistry or technical physics. Knowledge within metallic materials is expected. Knowledge related to corrosion is positive. Contact Erik Claesson (erik.claesson@swerea.se, tel: +4672 710 88 57) Application and time Application to be done per e-mail through personal letter with attached CV. The diploma work is to be started January 2017 and has a duration of 20 weeks.
Företag: Swerea KIMAB AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-07
Sök fler jobb liknande: lediga Master thesis about brass at Swerea KIMAB jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Master thesis about brass at Swerea KIMAB

PhD studentship within the area of precipitation processes in steel
Background The possibility to predict steel properties using computational techniques provides many advantages when applied to product and process development in industry. There is a direct economic benefit in the reduced development times that can result from using computational predictions to assess the most promising development possibilities. Increasing the success rates of new product and process implementations, and decreasing the amounts of preliminary trials, will provide economic benefits. Project description Fine-scale precipitation (nano-metre sized) is one of the most effective phase transformations for obtaining high strength materials. The control and optimization of the strengthening effect requires an in-depth understanding of the precipitation processes, as well as understanding of how the precipitation develops during processing. In the proposed project precipitation processes in steel will be studied, using advanced characterization techniques combined with modelling approaches. The project will lead to increased understanding of how precipitation can be tailored in industrial steels to optimize properties. Methods Computational simulations of precipitation will be applied using software such as Thermo-Calc and Prisma. Precipitation is simulated based on the parameters calculated by the CALPHAD (CALculation of PHAse Diagrams) software tools and thermodynamics/mobility databases. Advanced microstructural characterisation will be made. Different techniques will be applied, such as XRD/SEM/TEM. Depending on needs, access is available to use atom-probe techniques (APT), and synchrotron and neutron facilities via collaboration networks. Collaboration with Swerea KIMAB, steel industry and KTH The PhD project is a collaboration between Swerea KIMAB, KTH and 2 large steel producing companies. Qualifications We are seeking a PhD student with Materials Science background or similar focus in the chemistry / physics programs. Knowledge about metallurgy and simulation is meriting. You will be located at Swerea KIMAB in Kista and the PhD studies will start in early 2017. Interested Please send your application as soon as possible. Please fill out the application below. Swerea KIMAB (Research institute) develops and improves solutions for materials research and works in close contact with Swedish steel industry, and thus has a good understanding of the industrial needs. KTH (Academic partner) is leading in Materials Research, with a strong focus on steels. Research within the department is pioneering in development of materials modelling, and also has extensive experience in microstructure characterization of steels. The academic supervisor has excellent knowledge of high-resolution techniques, and of their applications to steels research. The industrial partners are large steel producing companies.   Contact Mats Danielsson, Section Manager, Swerea KIMAB, +46 8 674 17 64, mats.danielsson@swerea.se Hans Magnusson, Research Leader, Swerea KIMAB, +46 8 674 17 84, hans.magnusson@swerea.se
Företag: Swerea KIMAB AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-22
Sök fler jobb liknande: lediga PhD studentship within the area of precipitation processes in steel jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: PhD studentship within the area of precipitation processes in steel

Är du vår nya CFO?
Swerea KIMAB, erbjuder en attraktiv och utvecklande arbetsplats med 140 medarbetare. Vi är placerade i Kista norr om Stockholm där vi har stora moderna lokaler. Vi är ett industriforskningsinstitut som arbetar med forskning och utveckling inom korrosion, materialutveckling och produktionsmetoder i nära samarbete med svenska och internationella företag, högskolor och institut. I Frankrike har vi ett helägt dotterbolag med 40 medarbetare fokuserade på korrosionsforskning.   Swerea är den ledande svenska forskningskoncernen för industriell förnyelse och hållbar tillväxt. Vår styrka är tillämpad och affärsdriven forskning med kundnytta i fokus. Största delen av vårt arbete bedrivs i projektform. Vi är ett av fem dotterbolag i Swerea-koncernen. Vem söker vi? Vi söker en affärsorienterad och analytisk person med ekonomi- och redovisningskompetens. I uppdraget ingår ett övergripande ansvar för bolagets finansiella och legala rapportering samt ansvar för att utveckla och effektivisera ekonomiprocesser och arbetssätt. Du kommer att ingå i företagets ledningsgrupp och rapportera till VD och styrelse. Arbetsuppgifter * Utföra budget- och prognosarbete * Ansvara för utveckling av affärsorienterade processer för ekonomisk styrning inom organisationen i tätt samarbete med egna avdelningen och forskningsorganisationen * Aktivt delta i ledningsgruppens arbete * Inneha ett övergripande ansvar för det operativa arbetet på ekonomifunktionen * Vara chef för den administrativa avdelningen med ca 15 personer, där ekonomifunktionen är en del. Inom avdelningen återfinns funktioner för IT, marknad/kommunikation, reception, EHS/hållbarhet samt kvalitet * Delta i koncernens nätverk för ekonomichefer som arbetar med koncerngemensamma förbättringsinitiativ och projekt Vem är du? Du är civilekonom gärna med kompletterande kunskap inom PA. Du har erfarenhet av strategiskt ekonomiarbete, projektekonomi, redovisning och utveckling av arbetssätt i ledande befattning. Har du även erfarenhet från andra områden såsom marknadsföring, EHS och kvalitet är det en merit.  Du är en god ledare med förmågan att inspirera andra, med erfarenhet av att bygga och leda flerfunktionella team för utveckling och framgång. Du har mycket god samarbetsförmåga och är en bra kommunikatör. Vi tror även att du är initiativrik, driven och resultatorienterad. Utöver det är du van att arbeta strukturerat och analytiskt. Intresserad? Tycker du att det låter intressant och vill veta mer? Hör gärna av dig genom att fylla i formuläret nedan senast den 11 december 2016. Du får en bekräftelse på att Swerea KIMAB har mottagit din ansökan. Vi ser fram emot att få höra mer om dig och vad du vill bidra med hos oss. Kontaktpersoner Maria Åstrand, VD, 070-627 63 21 Anna Söderbäck, HR-chef, 08- 08-440 48 31 Magnus Nordling, Fackligt ombud Sveriges Ingenjörer, 073-512 64 58 Lena Tuveson Carlström, Fackligt ombud Unionen, telefon: 070-995 71 62
Företag: Swerea KIMAB AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 11-22
Sök fler jobb liknande: lediga Är du vår nya CFO? jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Är du vår nya CFO?


Sök lediga jobb Swerea KIMAB

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se