Två drivna Account Manager till iZettle jobb - lediga jobb

Två drivna Account Manager till iZettle jobb Två drivna Account Manager till iZettle jobb - alla lediga jobb

Nedan listar vi alla lediga jobb som matchar: Två drivna Account Manager till iZettle. På Jobblediga.se kan du enkelt söka fler liknande jobb via datorn eller mobilen. Här hittar du också jobbtips när du söker jobb eller vill klättra i karriären.

Hittade inga lediga jobb på sökning: Två drivna Account Manager till iZettle. Sök vidare
Några andra slumpade jobb:

  1. Supporttekniker till IT Konsulterna Norden- Stockholm

  2. Partner Account Manager- Stockholm

  3. Förskollärare sökes- Upplands Väsby

  4. Lärare sv/so till Österskärsskolan- Österåker

  5. Junior Kvantanalytiker/Civilingenjör- Stockholm

  6. Kundmottagare/Servicerådgivare/Planör- Stockholm

  7. Är du vår nya initiativrika juniora systemkonsult?- Stockholm

  8. Driven Köksmästare med ambitioner sökes.- Stockholm

  9. Textillärare sökes- Upplands Väsby

  10. Service- och Montagetekniker inom tågindustrin sökes- Stockholm


Mer beskrivning

Supporttekniker till IT Konsulterna Norden
Wise IT AB Arbetsbeskrivning IT Konsulterna Norden söker nu en supporttekniker till deras IT- verksamhet. Som supporttekniker kommer du att ansvara för IT-supporten mot olika kunder i storleken 1-50 personer. Arbetet innebär varierade IT-ärenden från högt till lågt. Dina arbetsuppgifter kan bestå av allt från användarsupport såsom att svara i telefon, ta emot ärenden, ta emot beställningar av hårdvara till serverinstallation, programinstallationer och diverse IT-administration. Det kan även ingå arbete inom nätverk, server, storage och backup. Arbetet kan ske både via telefon, remote och på plats. Tjänsten är på deltid med möjlighet till heltid framemot hösten. Detta erbjuder vi dig Då detta är ett mindre företag kommer du att få möjlighet att jobba med många varierade arbetsuppgifter beroende på vad du i dagsläget redan kan och hur du utvecklas. Du kommer även att få hantera ärenden från ax till limpa och få jobba med engagerade kollegor som brinner för sin verksamhet. Utbildning/Erfarenhet Vi söker dig som har: -Erfarenhet av tidigare jobb av liknande karaktär - Minimum IT-gymnasium eller annan relevant utbildning - Kunskaper inom nätverk och Windows server - Körkort - Möjlighet att jobba obekväma arbetstider då det råder hög beredskap i gruppen Som person önskar vi att du har mycket driv och gillar att ta ansvar. Då IT Konsulterna satsar mycket på kundfokus så är det viktigt att även du kan jobba efter detta och är serviceorienterad och gillar att leverera god kundservice. Vidare är det av stor vikt att du har social kompetens och en god samarbetsförmåga för att lyckas i ditt jobb som supporttekniker. Tjänsten ingår i vår konsultverksamhet vilket innebär att du blir anställd av Wise IT och jobbar som konsult ute hos vår kund. Vill du bli en av oss? Då söker du tjänsten genom att trycka på knappen längst ner på sidan och följa anvisningarna. Har du frågor angående denna tjänst kontakta gärna vår konsultchef Salle Nilsson på telefon 08 - 555 350 46. Välkommen med din ansökan! Om kunden IT Konsulterna Norden erbjuder ett helhetsansvar för kundernas IT-miljö och sköter allt från installation och inköp av utrustning till drift och support. Det är ett mindre företag i expansionsfasen där personligt engagemang betyder allt. IT Konsulterna Norden är placerad mitt i centrala Stockholm.
Företag: Wise IT AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Supporttekniker till IT Konsulterna Norden jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Supporttekniker till IT Konsulterna Norden

Partner Account Manager
Försäljning Enghouse Interactive Northern Europe (EI NE)  växer som organsation och är därför i behov av en Partner Account Manager som huvudsakligen ska arbeta mot den finska marknaden. Partner Account Manager ingår i den nordiska försäljningsavdelningen och rapporterar till försäljningschef. Säljavdelningen består av 12 personer och sitter på Enghouse kontor på St Eriksgatan i Stockholm.   Som Partner Account Manager är din främsta uppgift att strategiskt ansvara för våra Partners i Finland. Du ansvarar för avtal, budget, information mot partners, besvarar kravspecifikationer, kalkyler och prissättningar. Du ansvarar även för att bevaka upphandlingar och att fånga upp trender i marknaden. Tjänsten innebär även att i vissa fall designa systemlösningar samt ansvara för att order som kommer in innehåller de uppgifter som logistik behöver för att kunna registrera order. Du arbetar tillsammans med pre-sales, säljare och andra partnersansvariga.   Vi söker: En Partner Account Manager som har minst en gymnasial utbildning med  teknisk- eller ekonomisk inriktning. Du talar flytande finska. Du har erfarenhet av att jobba som Partneransvarig eller i en säljroll inom området datakommunikation och näverk. Du har grundläggande förståelse för datateknik och har kännedom om operatörer, växlar och applikationer för telefoni och nätverk.  Du har minst fem års erfarenhet i liknande befattning. Som person har du ett utvecklat sinne för att göra affärer. Du är proaktiv, driven, ambitiös, och målfokuserad. Du har en social förmåga och trivs med att jobba i en miljö med många kontaktytor både externt och internt. Du är ärlig, uppriktig och har en hög förmåga att ta egna intiativ och uppskattar ett arbete med mycket eget ansvar. Du kan kommunicera flytande på finska och obehindrat på svenska och engelska både i tal och skrift.   Tjänsten gäller en tillsvidareanställning, är på heltid med placering i Stockholm. Tillträde snarast. För mer information kontakta, Annika Wärnsäter på tel.08 556 088 74, annikaw@hrmab.se,  eller Jane Mottet Age på tel. 08-556 088 75, jane@hrmab.se.
Företag: HRM Affärsutveckling AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Partner Account Manager jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Partner Account Manager

Förskollärare sökes
Upplands Väsby kommun planerar och utvecklar en hållbar framtid för invånare och företag i Väsby. Vi ger väsbyborna service i världsklass. Väsby Välfärd driver och utvecklar förskola, skola, fritid, kultur, omsorg och vård. Vi erbjuder i våra verksamheter varje enskild medborgare bästa tänkbara stöd och utvecklingsmöjlighet. Med kunskap, omtanke och glädje möter vi våra medborgare. Vår samlade kompetens, kvalitetsmedvetenhet och iver att ständigt utvecklas gör att vi i varje möte, situation och handling erbjuder det bästa. Vi är en levande organisation som ständigt utvecklas utifrån medborgarens behov och intressen. Förskolan Bryggan tillhör Bollstanäs resultatenhet tillsammans med Bollstanäs skola och förskolan Borgen. Förskolan Bryggan ligger vackert belägen med utsikt över sjön Norrviken. Den närliggande skogen och närmiljön är en stor tillgång under alla årstider i vårt dagliga arbete i det lustfyllda lärandet med läroplanen i fokus. Vi har ett nära samarbete med natururskolan och vi bedriver mulle och knytteverksamhet. Arbetsuppgifter Tillsammans med de övriga pedagogerna ansvara för det pedagogiska och organisatoriska arbetet på förskolans ena 1-3 års avdelning. Kvalifikationer Vi söker en engagerad utbildad förskollärare som ser arbetsglädje i att leda barns lärande utifrån lpfö 98 som genomsyrar hela vår verksamhet. Arbetstid/varaktighet Tillsvidare 100% Dagtid mån-fred Snarast efter överenskommelse Fackliga företrädare Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00 Kontaktperson Marie Anestedt 08-59097864 Välkommen med din ansökan Registrera din ansökan längst ned på sidan i vår annons på http://www.upplandsvasby.se, senast 130731 (förlängd ansökningstid) OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post eller post utan endast via länken ovan. Telefonförsäljare Vi undanber oss samtal från annonssäljare och rekryterings-/bemanningsföretag. Välkommen till oss på Väsby Välfärd!
Företag: Upplands Väsby kommun
Ort: Upplands Väsby
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Förskollärare sökes jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Förskollärare sökes

Lärare sv/so till Österskärsskolan
Skärgårdskommunen Österåker växer. Idag har Österåker drygt 40 000 invånare, ung befolkning och starkt nyföretagande. Skärgården och den fantastiska roslagsnaturen ger många möjligheter till aktiv fritid och härligt boende. Även om storstaden ligger nära - 30 minuter med tåg eller bil till Stockholm - finns det mesta inom kommunen. För mer information www.osteraker.se. Arbetsplatsbeskrivning Österskärsskolan är en F-6 skola som i sitt arbete prioriterar ett gott förhållninssätt och positiv elevsyn. Vi arbetar medvetet med att ständigt utveckla vår planering, undervisning och bedömning. Detta för att på bästa sätt kunna följa upp såväl elevernas som vårt eget lärande. Arbetsbeskrivning Vi söker dig som har god insikt om våra styrdokument och är van att arbeta självständigt. Du kommer att ansvara för svenska och SO-undervisningen i våra blivande fyror samt dela mentorsansvar med två andra kollegor.  Kvalifikationer Du ska vara ämnesbehörig lärare i svenska och so-ämnen med inrikting skolår 1-6. Examensbevis, grundskolans yngre/äldre år eller motsvarande. Detta för att få en så bra behörighet i hela arbetslaget och för att du ska kunna följa dina elever framåt några år. Anställningens omfattning Heltid. Anställningsform Tillsvidare med ferie. Tillträde 2013-08-12. Sista ansökningsdag 2013-07-07.
Företag: Österåkers kommun
Ort: Österåker
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Lärare sv/so till Österskärsskolan jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Lärare sv/so till Österskärsskolan

Junior Kvantanalytiker/Civilingenjör
Vår klient: Vår kund är en stor välrenommerad finansiell aktör inom finansbranschen. Vi söker nu en Junior kvantanalytiker/Civilingenjör för ett konsult uppdrag på 6 månader med start omgående med placering på kontoret i Stockholm. Din utmaning: Inom ramen för uppdraget kommer du att arbeta med att automatisera det dagliga arbetet, främst kring rapportering hos vår kund. Du kommer att arbeta emot Riskenheten och utveckla excellmodeller för vår kund. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att automatisera de rapporter Riskanalys ansvarar för, i nära samarbete med investeringsverksamheten inom bolaget och övriga affärsstödjande funktioner. Rapporterna säkerställer att investeringsverksamheten har en ändamålsenlig uppföljning av resultat och tagna risker. Dessutom ingår att delta i arbetet att effektivisera/automatisera de dagliga kontroller som görs av Riskanalys. Din bakgrund: Civilingenjörsexamen från KTH eller motsvarande är ett krav, med 0-2 års arbetslivserfarenhet. Du har goda programmeringskunskaper särskilt i Visual Basic, mycket goda kunskaper i Excel samt baskunskaper i Power Point och Word. Du skall ha goda kunskaper i engelska samt en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Din ansökan: Vill du bli en del utav Human Capitals Interims verksamhet? Vänligen sänd då din ansökan till Apply Now  med referens TD/916. Intervjuer sker löpande. Ansökan sker endast via nedanstående länk!
Företag: Human Capital Group AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Junior Kvantanalytiker/Civilingenjör jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Junior Kvantanalytiker/Civilingenjör

Kundmottagare/Servicerådgivare/Planör
Svenska Bil i Norden är återförsäljare och reparatör för Cadillac, Chevrolet, Citroën, Corvette, Kia, Mitsubishi, Nissan, Opel och Saab. Vi sysselsätter cirka 200 personer på 3 anläggningar i Stockholm. Vår ambition är att bli bäst på bilmarknaden! Serviceförsäljare/Kundmottagare/Serviceplanerare sökes till vår anläggning i Akalla. Vi söker Dig som är socialt utåtriktad, serviceminded, ansvarstagande, glad och positiv. Som serviceförsäljare/serviceplanerare så är den centrala uppgiften att jobba med service och kundbemötande. Den vi söker måste både kunna entusiasmera och skapa god stämning och samtidigt driva produktionen optimalt. Det är viktigt att du är självgående och kan jobba i en stundtals stressfylld miljö och har ett bra kundbemötande både över disk och i telefon. I arbetet ingår också kontakter med underleverantörer och försäkringsbolag samt administrativa arbetsuppgifter. Vi söker dig med erfarenhet från liknande arbete, du bör ha en utpräglad känsla för människor och dess behov, samt ett sinne för ordning och reda. Goda datorkunskaper är nödvändigt och det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet från bilbranchen samt systemkunskaper i Automaster. Du läser och skriver svenska obehindrat samt innehar B-körkort. Urval av kandidater kommer att ske löpande. Välkommen med din ansökan! För mer information kontakta verkstadschef Safouh Marakbi på telefon 08- 505 692 90
Företag: Svenska Bil
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Kundmottagare/Servicerådgivare/Planör jobb, Kundmottagare/Servicerådgivare/Planör Stockholm, Kundmottagare/Servicerådgivare/Planör Svenska Bil
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Kundmottagare/Servicerådgivare/Planör

Är du vår nya initiativrika juniora systemkonsult?
KIBI bildades 1997 genom ett utköp från Eastman Kodak Company. Företaget har huvudkontor i Stockholm, centralt beläget, med kontor i Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. KIBI utvecklar egna programvarulösningar och samarbetar med ledande utvecklare av progravaror och hårdvara. KIBI är verksamma inom tre kärnområden- Patientjournalhantering, Informationshantering och Elektronisk Fakturahantering.  KIBIs produkt Approve-it, som är en lösning för elektronisk fakturahantering, är marknadsledande inom molntjänster med flest antal företagskunder i Sverige. KIBI:base produkterna för patientinformationshantering på sjukhusmarknaden används av över 100 sjukhus i Norden. Vad erbjuder vi på KIBI     Som junior systemkonsult på KIBI ges du möjlighet att arbeta på ett företag där laganda, kvalité och kunderna står i fokus. Vi erbjuder en varierande tjänst där vi samarbetar med flera av Nordens ledande kunder inom sjukvård, försäkring, ekonomi och finans. För oss är varje medarbetare viktig. Vi trivs och har roligt tillsammans. Vår organisation präglas av ett öppet och prestigelöst klimat, där nya idéer välkomnas och man inte är rädd för att be varandra om hjälp. Vem trivs här            Du har förmåga att sätta dig in i varierande problemställningar och hitta lösningar samt kommunicera ut dessa på ett professionellt sätt. Det är viktigt att du trivs med att arbeta i flera parallella projekt/uppdrag och kan, utan problem, behålla överblick och se sammanhang. Du är ansvarsfull, serviceinriktad och strukturerad med god förmåga att fokusera och prioritera.  En av dina främsta drivkrafter är att avsluta saker och det är viktigt för dig att uppnå resultat med god kvalité.   • Under ledning av leveransansvarig eller leveransprojektledare, bidra med offertunderlag till säljteamet. Handlar vanligen om att delta i att utforma lösningsbeskrivningar, definiera förutsättningar, estimera tidsåtgång och upprätta tidsplaner för projekt och uppdrag som ska offereras. • Under ledning av leveransprojektledare, planera och genomföra leveransprojekt, med följande huvudmoment; utföra förstudier, installera och konfigurera lösningar i testmiljö, systemtesta, vid behov stötta kunder i deras acceptanstester, produktionssätta, utbilda, dokumentera samt överlämna till support. • Självständigt planera och genomföra enskilda mindre uppdrag. • Självständigt lösa support ärenden.                                                                                                                                                                         Kvalifikationer • Kunskap om databaser, framförallt MS SQL. • Kunskap om programmeringsspråk (C#, VB). • Generellt god IT-kompetens, på både hård- och mjukvara inklusive infrastruktur servrar/nätverk. • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift - svenska och engelska. Sök redan idag! Vi samarbetar med Adecco i denna rekrytering. Vi arbetar löpande med processen, varför vi ber dig söka omgående, sista ansökningsdag är dock 20 Juli. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta då gärna Lena Wassén, rekryteringskonsult på Adecco, lena.wassen@adecco.se
Företag: Adecco Sweden AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Är du vår nya initiativrika juniora systemkonsult? jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Är du vår nya initiativrika juniora systemkonsult?

Driven Köksmästare med ambitioner sökes.
RestaurangAssistans AB Om RestaurangAssistans RestaurangAssistans är Sveriges största bemanningsföretag inom Hotell och Restaurang med kontor i Stockholm, Malmö och Göteborg. Våra kunder är allt från Guide Rouge-krogar och guldkantande galor till rikstäckande hotell- och företagsrestauranger, konferensanläggningar, kursgårdar och cateringföretag. Om tjänsten Om tjänsten För våra kunders räkning söker vi erfaren köksmästare som brinner för yrket och uppskattar nya utmaningar. Du som söker har erfarenhet av matberedning, köksekonomi och värdskap. Vi erbjuder dig en heltidstjänst med ansvar för restaurangens kök. Arbetet består i huvudsak av lunch och ala carté. Dina arbetstider är mestadels dagtid dock kväll och helger förekommer. Du har även möjlighet att styra ditt eget schema. I dina arbetsuppgifter ingår: • Matberedning och inköp. • Menyplanering och utveckling av frukost-, lunch- och kvällsbufféerna. • Livsmedelshantering och egenkontroll. • Personalansvar i form av ex. schemaläggning, bemanning, rekrytering och utbildning. • Hålla dig underrättad om nyheter och information inom kedjan och ditt ansvarsområde samt sprida information till övriga medarbetare. • Tillhandahålla högsta möjliga matkvalitet. Kompetens Vem trivs hos oss?? Du som har gått hotell & restaurangutbildning och som har erfarenhet från kockyrket, gärna från storkök och/eller catering. Du är en stresstålig organisatör med stor samarbetsförmåga, du har också en god känsla för ekonomi och förmåga att hushålla med begränsade resurser. Vi söker dig som har goda svenskakunskaper i tal och skrift. Väl mött med din ansökan
Företag: RestaurangAssistans
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Driven Köksmästare med ambitioner sökes. jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Driven Köksmästare med ambitioner sökes.

Textillärare sökes
Upplands Väsby kommun planerar och utvecklar en hållbar framtid för invånare och företag i Väsby. Vi ger väsbyborna service i världsklass. Väsby Välfärd driver och utvecklar förskola, skola, fritid, kultur, omsorg och vård. Vi erbjuder i våra verksamheter varje enskild medborgare bästa tänkbara stöd och utvecklingsmöjlighet. Med kunskap, omtanke och glädje möter vi våra medborgare. Vår samlade kompetens, kvalitetsmedvetenhet och iver att ständigt utvecklas gör att vi i varje möte, situation och handling erbjuder det bästa. Vi är en levande organisation som ständigt utvecklas utifrån medborgarens behov och intressen. Till Bollstanäs skola som är en F-5 skola och Smedby skola som är en F-8 skola söker vi en textillärare. Arbetsuppgifter Arbete som textilslöjdlärare. Kvalifikationer Lärarutbildning med behörighet inom textilslöjd. Arbetstid/varaktighet Tillsvidreanställning, heltid med fördelning 50% Bollstanäs skola, 50% Smedby skola. Tillträde från höstterminen 2013 Fackliga företrädare Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00 Kontaktperson Håkan Lönnqvist, 08-59097327 Gabriella Brundin, 08-59097449 Välkommen med din ansökan Registrera din ansökan längst ned på sidan i vår annons på http://www.upplandsvasby.se, senast 130731 (förlängt ansökningsdatum) OBS! Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post eller post utan endast via länken ovan. Telefonförsäljare Vi undanber oss samtal från annonssäljare och rekryterings-/bemanningsföretag. Välkommen till oss på Väsby Välfärd!
Företag: Upplands Väsby kommun
Ort: Upplands Väsby
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Textillärare sökes jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Textillärare sökes

Service- och Montagetekniker inom tågindustrin sökes
Adecco IT & Engineering söker nu en Service- och Montagetekniker till tågindustrin. Vår kund AsBI SEMOTEK AB expanderar och söker nu en person som kan börja omgående.   Hur ser din arbetsdag ut? Som Service- och Montagetekniker hanterar du lyftanordningar som används inom tågindustrin. Du agerar teknisk support såväl som monterar och ger service på lyftanordningarna. Du kommer dagligen stödja både anläggningspersonal och verkstadschefer.  Resor förekommer i tjänsten, i Sverige och Norge.   Vem trivs här? Du som tycker om att bidra med din kompetens och goda servicekänslor kommer att trivas bra här. Du har erfarenhet av service och montage arbete sedan tidigare och är utbildad elektriker inom industrin. Du är flytande i tal och skrift på svenska och engelska. Kunskaper inom tyska är meriterande.   För att vara aktuell för tjänsten är det viktigt att du har kunskaper och erfarenhet inom något/några av nedanstående kompetenser: -          Erfarenhet av PLC system, Siemens S7 (S5 en merit) -          Motorkopplingar -          Svag & stark ström -          Förståelse för tekniska ritningar (elektrisk/mekanisk) -          Mekanisk kunnig -          Svetsning (fördel) -          Kundorienterade arbetsmetoder Som person är du teknikintresserad och ansvarstagande. Vi söker efter dig som kan bidra med engagemang, är självgående och som brinner för att lära dig nya saker. Vi hoppas också att du är en lagspelare med sinne för struktur och kvalitet.   Är du intresserad? Då ska du ansöka så snart som möjligt. Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden.   Vid frågor om rekryteringsarbetet kontakta Rekryteringskonsult Lena Wassén på Tel: 08-587 512 09 eller Mail: lena.wassen@adecco.se   Vid frågor angående registrering på hemsidan kontakta vår Kandidatsupport på Tel: 08-598 980 10.
Företag: Adecco Sweden AB
Ort: Stockholm
Publicerad : 07-02
Sök fler jobb liknande: lediga Service- och Montagetekniker inom tågindustrin sökes jobb
Tillbaka till listan
Klicka här och sök jobb som: Service- och Montagetekniker inom tågindustrin sökes


Sök lediga jobb Två drivna Account Manager till iZettle

Skriv in ort, yrke eller relaterade ord till det jobb du söker:


Visa


Söka jobb tips
© Jobblediga.se