Intervju tips

Har du blivit kallad till en anställningsintervju har du kommit långt, men det gäller nu att inte göra några misstag och vara förberedd på intervjun.
Jag har här samlat mina inlägg kring tips inför intervju, intervju frågor, vad man ska tänka på en intervju och hur man bäst lyckas på en arbetsintervju.

Att göra en bra intervju – del 1

Till en aktuell tjänst kallar ett företag ca 3-10 personer till intervju lite beroende på vilken tjänst och hur stort företaget är. Eftersom det tar mycket tid för en intervju försöker rekryterarna att göra en ordentlig gallring bland ansökningarna och inte kalla in så många till intervju.

Att göra en bra intervju – del 2 – Klädsel och inställning

Du får bara en chans att göra ett första intryck. Se därför till att göra vad du kan med din yttre presentation. Första steget är att vara välvårdad.

Att göra en bra intervju – del 3 – Att berätta om sig själv och fråga om företaget

Vi kommer att börja med att titta på att företaget presenterar sig själv. Det förarbete som krävs är att du noggrant gått igenom företagets alla sidor på deras hemsida så att du har en bra koll på vad de gör.

Att göra en bra intervju – del 4 – Vanliga frågor på intervjun

Här beskrivs frågor som ofta ställs på en intervju. För att du inte ska känna dig osäker och obekväm bör du ha funderat på ett svar i förväg.

Att göra en bra intervju – del 5 – Personlighetstest och IQ-test

Som ett komplement till den vanliga intervjun använder sig vissa företag av personlighetstest och IQ-test.

Att göra en bra intervju – del 6 – Kompetenstest och arbetsprov

För många yrken finns det behov av att komplettera en intervju med ett kompetenstest eller ett arbetsprov. Detta är för att ytterligare säkerställa att den sökande har rätt kompetens.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *