Personliga egenskaper allt viktigare idag inom IT

Bland företag har det nog alltid funnit ett stort fokus på att de personer som kommer in har rätt personliga egenskaper, förutom den tekniska kompetensen, men idag kan vi inom IT-branschen se ett ökat intresse för en ansökandes personliga egenskaper.

Artikeln Rätt person viktigare än rätt kunskaper på Computer Sweden tar upp detta nya fenomen. En anledning till att man börjar titta mer på de personliga egenskaperna är bland annat bristen på rätt kompetens, där företagen ser lösningen att själv vidareutbilda personer för att få rätt kompetens. Det som är viktigt då är att personen är social, passar in på företaget, men framförallt har lätt att lära sig nya tekniker och har ett enormt driv.

En intressant följd av detta är att man kanske på tekniska utbildningar på högskola och universitet även borde erbjuda kurser inom personlig utveckling så att studenterna står redo inför företagens krav.

En annan tanke är att man som anställd kanske även borde titta på kompetensutveckling inom personlig utveckling parallellt med kompetensutveckling inom nya tekniker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *